Ligue 1 - souhrn 2. kola

15.08.2014, 22:29, aktualizováno 17.08.2014, 23:03
Komentáře a souhrny
Lille vyhrálo na hřišti nováčka z Caen. V sobotu porazilo PSG Bastii, uspělo také Nice, Lorient, Nantes a Lille, které mají po dvou kolech čtyři body. Rennes rozdrtilo Évian, tři body mají také Saint-Étienne a Montpellier, jenž vyhrál na Stade Vélodrome. Bordeaux rozstřílelo Monaco a jde do čela...

Girondins Bordeaux - AS Monaco 4:1

17.08.2014 21:00

Góly: 48. Diego Rolán, 61. Emiliano Sala (pen.), 65. Diego Rolán, 75. Wahbi Khazri (pen.) - 45. Dimitar Berbatov

Bordeaux zatím prožívá skvělý start do sezony - dnes rozstřílelo ambiciózní Monako 4:1 a nadále drží stoprocentní bilanci. Hlavním architektem výhry byl dvougólový Diego Rolán, z penalt se prosadili Emiliano Sala a Wahbi Khazri.

Monaco začalo poměrně nervózně a už po dvou minutách toho mohlo litovat, když Andrea Raggi, náhrada za suspendovaného Carvalha, pokazil malou domů na brankáře Subašiće. Bordeaux mělo zpočátku více ze hry, nicméně skutečné nebezpečí nepřicházelo; naopak na druhé straně mohl v 19. minutě otevřít skóre Lucas Ocampos, jehož ránu z kraje vápna zlikvidoval pozorný Carrasso.

První šance Bordeaux přišla po chybě viditelně nerozehraného Jérémyho Toulalana - monacký kapitán fauloval Rolána těsně za vápnem, což logicky vyústilo v přímý kop. K tomu se postavil Khazri, přeloboval zeď a zakroutil míč pod břevno, avšak Subašić povedenou robinzonádou situaci zachránil. Na druhé straně zahrozil Berbatov, jehož ránu musel odklízet novopečený kapitán Lamine Sané. Ve 44. minutě však už Monaco vedlo - Berbatovovi se tentokrát zadařilo, když uklidil hlavou do sítě skvělý Germainův pas.

Nový kouč Bordeaux Willy Sagnol však o přestávce zmobilizoval síly svých svěřenců, a pouhé tři minuty po změně stran už bylo vyrovnáno - Faubert přenesl z pravé strany míč na Contenta, ten jej hlavou poslal do vápna, a Diego Rolán bez problémů zakončil. Vedení na domácí stranu mohl překlopit Khazri, avšak po vynikající Plašilově kolmici pálil těsně vedle zadní tyče.

Khazri byl vůbec v excelentní formě, což se projevilo krátce poté - jeho náběh do vápna zastavil Aymen Abdennour pouze za cenu faulu, a z nařízené penalty poslal Sala domácí tým do vedení. To však nebylo vše. Další Plašilův přímý kop z pravé strany našel hlavu Saného, od níž se míč odrazil do cesty Rolánovi - 3:1. Finální rána pro hosty pak přišla poté, co Subašić ve vápně fauloval opět Khazriho, a tuniský playmaker tentokrát penaltu proměnil sám. 4:1.

To se psala 75. minuta, a Bordeaux, které už mělo výhru prakticky v kapse, dohrálo zbývající čtvrthodinu v defenzivě, ve snaze pošetřit drahocenné síly. Monaco se už na nic nezmohlo a jeho ambice na zisk titulu dostávají hned v úvodu sezony pořádné trhliny..

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Reims 3:1

17.08.2014 17:00

Góly: 61. Max Gradel, 71. Kévin Monnet-Paquet, 82. Mevlüt Erdinç - 27. Loïc Perrin (vl.)

Díky vítězství nad Remeší je ASSE zatím jediným klubem, který naplno bodoval v obou úvodních duelech nové sezony.

Je to opravdu zajímavé, že z dvaceti týmů mohou mít po dvou zápasech na kontě plný bodový zisk jen dva. Svěřence Christopha Galtiera mají šanci napodobit ti Sagnolovi. Ačkoliv jím vedené Bordeaux má proti sobě loňského vicemistra. Na Stade Geoffroy-Guichard v Saint-Étienne mohli jít domácí do vedení už ve 24. minutě, kdy měl před sebou téměř odkrytou branku Max Gradel. Jeho střelu zblízka však v poslední chvíli odkopl do bezpečí Mickaël Tacalfred.

Skóre se tak poprvé měnilo až o 180 vteřin později. Jenže na druhé straně. Benjamin Moukandjo, jenž letos v létě vyměnil dres AS Nancy právě za ten remešský, si to neohroženě namířil do vápna soupeře, obešel dva obránce a jeho střelu ve finále tečoval špičkou kopačky do vlastní branky kapitán Loïc Perrin - 0:1.

Těsně před koncem poločasu neměli Les Verts daleko k vyrovnání. Kévin Monnet-Paquet centroval, avšak Gradel našel jenom připraveného Kossiho Agassu. A tak bylo ještě před závěrečným hvizdem v první půli rušno na druhé straně. Gaëtan Charbonnier se šikovně uvolnil a jeho solidní střela zpoza velkého vápna ve finále směřovala kousek nad břevno.

Ve druhém poločase už to bylo docela jiné ASSE. Aktivní Max Gradel, jenž si na letošním mistrovství světa zahrál v dresu Pobřeží slonoviny necelých sedmdesát minut proti Kolumbii, si to neohroženě štrádoval k brance Remeše, když byl ještě před vápnem faulován Grégorym Bourillonem. Pln sebevědomí se pak sám ujal exekuce přímého kopu a trefil to parádně přes zeď do horního rohu branky - 1:1.

O deset minut později přišel Kotel, jak se stadionu AS Saint-Étienne přezdívá, skutečně do varu. Mevlüt Erding na křídle pohodlně obehrál Francka Signorina a poslal Monnet-Paquetovi na zadní tyč centr tak přesný, že čerstvé akvizici z Lorientu stačilo jenom nastavit hlavu - 2:1. První vzájemný letošní duel těchto dvou celků skončil v dubnu remízou, ovšem Les Verts měli tentokrát zcela jasně navrch.

Svou převahu totiž korunovali ještě jedním gólem. Romain Hamouma, jenž přišel na hřiště v 68. minutě místo Gradela, našel parádní přihrávkou na zadní tyči tureckého internacionála Mevlüta Erdinga, pro něhož nebylo vsítit branku opravdu nic složitého - 3:1. AS Saint-Étienne tak po dvou kolech s největší pravděpodobností zůstane na čele tabulky Ligue 1 a může se těšit na čtvrteční první mač o Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Montpellier HSC 0:2

17.08.2014 17:00

Góly: 18. Anthony Mounier, 68. Morgan Sanson

Montpellier HSC překvapil diváky na nově zrekonstruovaném Stade Vélodrome.

Jako první přinutil brankáře Mandandu k zákroku hostující Benjamin Stambouli. Po osmnácti minutách hry už byl ale francouzský reprezentant krátký. Anthony Mounier si naběhl nadlouhý balon a gólmana Marseille překonal efektním i efektivním lobem - 0:1. OM nepředvádí pod Marcelem Bielsou kdovíjaký fotbal, ale to neznamená, že by si jeho svěřenci nedokázali vytvářet příležitosti ke skórování.

Třeba když si Romain Alessandrini zaběhl za obranu a přihrál do pokutového území, kde si balon postupně našli André-Pierre Gignac a André Ayew, ovšem oba domácí střelce vychytal Geoffrey Jourdren. Zanedlouho měl osmadvacetiletý brankář znovu práci, když odrazil míč těsně před Gignakem centr Alessandriniho. Ovšem ten se dostal přímo k nohám Brice Dja Djédjého, jehož střelu naštěstí pro MHSC zablokoval Abdelhamid El Kaoutari.

Těsně před poločasem ještě centroval do vápna Mounier, ovšem na zadní tyči číhající Stambouli netrefil odkrytou branku. Ve druhém poločase nasměroval Dimitri Payet svůj přímý kop jen malinkatý kousek nad břevno. Zato jakýkoliv útok Montpellieru nadále znamenal pro OM opravdu velké nebezpečí. Přesně tak tomu bylo i v 68. minutě.

Tehdy poslal nádherný diagonální pas na levé křídlo Mounierovi Paul Lasne, nejlepší hráč zápasu okamžitě přihrál Morganu Sansonovi, jenž nekrytý na zadní tyči dopravil placírkou míč do prázdné branky - 0:2. Do konce zápasu si Olympique vytvořil ještě dvě dobré šance. Nejprve Jourdren vychytal Gignaca a v samotném závěru si optimálně neporadil Souleymane Camara. A protože ještě předtím nedokázal dát své hlavičce optimální parametry střelec branky Sanson, odváží si svěřenci Rollanda Courbise z nedaleké Marseille zpět do Montpellieru cennou výhru 2:0. Uvidíme, jestli dokáží podobný výkon a výsledek zopakovat nebo dokonce ještě vylepšit v příštím utkání, kdy na domácím Stade de la Mosson přivítají Méty.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Lyon 2:1

16.08.2014 20:00

Góly: 10. Jean Daniel Akpa Akpro, 45. Wissam Ben Yedder - 76. Alexandre Lacazette

Lyonu se sice podařilo prolomit letitou smůlu na Stadium Municipal, kde skóroval vůbec poprvé od roku 2005, i tak ale nemohl mít příliš důvodů k radosti. Toulouse totiž díky brankám Akpa Akproa a Ben Yeddera, jenž se trefil nádherně z přímého kopu, nakonec slavilo vítězství 2:1. Hostům snižující gól Lacazetteho již nepomohl.

Zatímco hosté po výhrách nad Mladou Boleslaví a Rennes utrpěli vůbec svou první porážku této sezóny, domácí napravili poslední nezdar v Nice a získali na své konto první tři body v novém ročníku. Především za výkon v první půli si TFC asi úspěch zasloužil. A na soupeře vlétl hned od samotného začátku.

Braithwaite se totiž už ve 3. minutě ocitl ve stoprocentní příležitosti, ale svůj tým v tu chvíli podržel díky fantastickému zákroku brankář Lopes. Přesto domácí tahle spálená tutovka mrzet nemusela. O sedm minut později zachytil Ferriho špatnou rozehrávku Akpa Akpro, vyměnil si míč s Trejem, a z vápna pohodlně zakončil.

O pár chvil později mohl náskok navýšit Ben Yedder, mířil ale v tento moment ještě vedle brány. Olympique v prvním dějství zahrozil tak ze dvou dobrých možností. Nejprve chyboval stoper Spajič, čehož mohl využít Danic, nicméně pálil jen mimo. Poté už se mezi tři tyče trefil Lacazette, výtečně ale zasáhl gólman Boucher.

Závěr poločasu pak jednoznačně vyšel domácím. Ve 41. minutě si Braithwaite naběhl na pas Didota a jeho šanci obránce Rose a Lopes zastavili s vypětím všech sil na poslední chvíli. Přesto se Toulouse podařilo náskok navýšit, a to zásluhou Ben Yeddera, jehož kroucená přízemní rána ze standardky skončila přesně u tyče.

Les Gones toho po přestávce moc nepředvedli. Danicova rána nejprve skončila vedle, Jalletův nebezpečný centr dokázal odvrátit Spahič. Ačkoli trenér Alain Casanova před utkáním avizoval, že jeho mužstvo si bude muset dát pozor na Lacazetteho, prosadil se lyonský forvard čtvrthodinu před koncem. Jeho zásah ale v tu chvíli znamenal jen úpravu konečného výsledku.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Évian Thonon Gaillard 6:2

16.08.2014 20:00

Góly: 7. Ola Toivonen, 40. Mexer, 43. Mexer, 56. Ola Toivonen, 76. Paul-Georges Ntep, 87. Paul-Georges Ntep - 35. Daniel Wass, 82. Daniel Wass

Zápas mezi Rennes a Évianem se nesl ve znamení dvougólových střelců - diváci v ochozech Route du Lorient viděli hned čtyři, z toho tři v domácím dresu. Les Rouge et Noir tak odevzdaného soupeře porazili hokejovým (nebo tenisovým) skóre 6:2.

Po dvou trefách zaznamenali Ola Toivonen, Méxer, Paul-Georges Ntep, a také hostující Daniel Wass. Jako první se prosadil Toivonen, kterému k brance stačilo necelých sedm minut; švédský forvard se po odvráceném Prcićově rohu probil do vápna a z bezprostřední blízkosti nikým nehlídán uklízel do zívající brány. Byla to první trefa Rennes v nové sezoně.

Ntep, jeden z pozdějších hrdinů, dnes v základní sestavě chyběl; jeho místo zaujal Kamil Grosicki, který naopak vynechal úvodní duel s Lyonem (0:2), a právě on po 15 minutách málem zvyšoval na 2:0. Jeho trefa však nebyla uznána pro ofsajd. Rennes to nicméně příliš mrzet nemuselo - favorit jasně třímal otěže hry, zatímco hráči Évianu jako by ještě měli v hlavách ostudnou domácí prohru 0:3 s nováčkem z Caen.

Pouze Daniel Wass na jejich straně představoval nějaké nebezpečí, takže není překvapením, že právě on po půlhodině hry vyrovnal. Opět byl na začátku rohový kop, po němž skvěle hlavičkoval Gianni Bruno, Wass se následně odpoutal od svého strážce Mexera a chladnokrevně překonal Benoita Costila.

Mexer, který přišel v létě za dva miliony eur z portugalského Nacionalu, nicméně svou chybu rychle napravil. O pouhých pět minut později napřáhl po Danzého pasu parádním halfvolejem z rohu vápna, který nedal gólmanovi Jesperu Hansenovi sebemenší šanci. A to nebylo ze strany mozambického stopera vše - ještě před koncem první půle hlavou uklidil do sítě další povedený Prcićův roh. 3:1.

Brankový účet druhé půle následně načal Ola Toivonen: s nebezpečným Henriqueho pasem do vápna si neporadili ani Cédric Cambon, ani Cédric Mongongu, takže míč propadl až ke švédskému ostrostřelci, který jej uklidil přesně k Hansenově bližší tyči. To už byl na hřišti i Ntep, který vystřídal ještě v prvním dějství zraněného smolaře Grosického..

..a právě Ntep čtvrt hodiny před koncem zvyšoval už na hrozivých 5:1, když vybojoval míč na soupeřově polovině, využil chyb couvajících Mongongua s Kassimem Abdallahem a svůj sprint zakončil parádní placírkou k zadní tyči. Na druhé straně Daniel Wass po spolupráci s Clarckem N'Sikuluem snížil na 2:5, ale poslední slovo měl opět Ntep, konkrétně jeho výborná rána do Hansenova vinglu.

Více informací k zápasu

FC Metz - FC Nantes 1:1

16.08.2014 20:00

Góly: 12. Yeni N'Gbakoto (pen.) - 3. Jordan Veretout

Méty zůstávají po dvou prvoligových duelech neporaženi.

Na jejich stadionu se na úvodní branku nemuselo čekat nikterak dlouho. Senegalský obránce Issa Cissokho utekl po křídle a nacentroval do vápna. Obrana domácích sice nejprve míč odklidila, jenže jenom k Jordanu Veretoutovi, který poslal už ve 3. minutě hosty do vedení - 0:1. Nicméně ani ne za deset minut bylo srovnáno.

Juan Falcón byl faulován v pokutovém území a Yeni N’Gbakoto si s nařízenou penaltou poradil - 1:1. V Métách se tak mohli radovat ze vstřeleného gólu v Ligue 1 po téměř sedmi letech. Nantes v minulém kole porazilo novice z Lens a i na Stade Municipal Saint-Symphorien si vytvářelo další šance. Johan Audel dostal na levé straně hřiště dvakrát dost prostoru, aby mohl zakombinovat se Sergem Gakpém, ovšem Johann Carrasso, jehož bratr Cédric hájí barvy Girondins Bordeaux, tožského střelce pokaždé vychytal.

I po změně stran se hosté dostali do zakončení jako první. Olivier Veigneau poslal parádní balon Gakpému, jenž však proti Carrassovi střelou k bližší tyči znovu neuspěl. Po hodině hry zahrozili domácí. Kevin Lejeune přihrál volnému Falcónovi, který se už už chystal vypálit, když v tom odněkud přiletěl Oswaldo Vizcarrondo a míč poslal do bezpečí. Zajímavé je, že strůjce té výborné přihrávky byl hned v zápětí vystřídán.

V 70. minutě dostal velkou příležitost předvést své umění Maxime Dupé, který zaskakuje za zraněnou jedničku Rémyho Rioua. Včasným vyběhnutím zabránil ve skórování Juanu Falcónovi. Mimochodem, na hřišti se potkali hned tři Venezuelané, což se ve francouzské lize zase tak často nestává. Vedle Falcóna a Vizcarronda strávil na hřišti něco přes hodinu hry také útočník Fernando Aristeguieta.

Do žádné šance se však nedostal. Naopak tu poslední v zápase, která stojí za zmínku, vypálil proti Dupému Romain Rocchi, nicméně na brankáře Les Canaris nevyzrál. A tak mají Méty po dvou duelech na kontě stejný počet bodů a před sebou utkání s Montpellierem, zatímco FC Nantes má body čtyři a chystá se na Monaco na domácím stadionu.

Více informací k zápasu

FC Lorient - OGC Nice 0:0

16.08.2014 20:00

Góly: -

Fotbalisté Lorientu své nečekané vítězství z prvního kola z půdy Monaka nepotvrdili, s Nice doma uhráli pouze bezbrankovou remízu. Hosté si na Bretaňský poloostrov přijeli evidentně pro remízu a cíl se jim podařit splnilo. Les Merlus tentokráte zradila koncovka, takže se stejně jako soupeř museli spokojit s bodem.

Už ve 2. minutě přitom mohl skórovat Aboubakar, který se ocitl sám před brankářem Hassenem, jenže branku trestuhodně minul. Na druhé straně se mohl v závěru poločasu prosadit Bosetti, který si udělal prostor ve vápně, ale ani jeho pokus nebyl přesný. Jinak nám první poločas vlastně nic zajímavého nenabídl.

OGC v utkání chyběl Cvitanich, loni nejlepší střelec, a na ofenzivním pojetí celého týmu byla tahle ztráta celkem dosti znát. Do šancí se dostával opravdu sporadicky. V 52. minutě vyslal z levé strany nebezpečný centr Amavi, míč poskakoval podél brankové čáry, ale nakonec do sítě o kousek nezamířil.

Lorient ve druhém dějství poprvé zahrozil až v 68. minutě díky Coutadeurově voleji, nicméně mladík Hassen si s touto ránou poradil. Na bližší tyči pak Jouffre chtěl strhnout vítězství na stranu domácích, ale ztroskotal na Hassenovi, obdobně jako Aboubakar, který čtvrthodinu před koncem nebyl úspěšný v koncovce.

Více informací k zápasu

RC Lens - EA Guingamp 0:1

16.08.2014 20:00

Góly: 90+1. Ladislas Douniama

Guingamp si proti Lens zajistil vítězství až v nastaveném čase.

Oba soupeři v minulém kole prohráli a jako první si na to zřejmě vzpomněli hosté, nicméně střela Christopha Mandanneho směřovala vedle. Z odpovědí přispěchal domácí Lemoigne. Sice obstřelil brankáře Samassu, ale s ním i samotnou branku. Nasledně chybovala obrana Lens, avšak Claudio Beauvue trefil jenom boční síť.

Ještě před pauzou měli hráči klubu, za nějž kdysi nastupoval i Vladimír Šmicer, opravdu velkou příležitost. Alharbi El Jadeyaoui přihrál Adamo Coulibalymu, který vyslal na Mamadoua Samassu pokus se vskutku gólovými parametry, nicméně malijský reprezentant na poslední chvíli vytáhl střelu alespoň na tyč.

Z následného rohového kopu musel vypomoci Maxime Baca, jenž vykopl z brankové čáry střelu Pierricka Valdivii. Ve druhé půli se na brankové příležitosti muselo čekat až do jejího samotného závěru. Nejprve z výborné pozice mířil po zpětné přihrávce vedle mladý Belgičan Baptiste Guillaume, který měl v zápětí ještě dobrou příležitost hlavou. Míč Samassa vyrazil jen k dobíhajícímu Cyprienovi. Jenže ani tento střídající hráč netrefil zařízení.

V první minutě nastaveného času se podobná situace odehrála i na druhé straně hřiště. Rudy Riou neudržel střelu Mustafy Yatabarého a Ladislas Douniama neměl s dorážkou sebemenší potíž - 0:1. Kromě toho, že tato branka zajistila týmu Jocelyna Gourvenneca tři body, byla zároveň třístou, kterou Guingamp vstřelil v Ligue 1.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - SC Bastia 2:0

16.08.2014 17:00

Góly: 26. Lucas Moura, 57. Edinson Cavani

Očekávaná první ligová výhra PSG v nové sezoně sice nakonec přišla, dvoubrankový triumf nad houževnatou Bastií však přinesl vysokou oběť: hned v úvodu zápasu kvůli zranění odstoupil Zlatan Ibrahimovic.

Švédská superstar vydržela na hřišti pouze necelou čtvrthodinu; na vině byl nenápadně vypadající střet s El-Hadjim Ba. Jeho místo následně zaujal Ezequiel Lavezzi, který se však na střeleckou listinu nezapsal - na rozdíl od kolegů Lucase s Edinsonem Cavanim. Pařížané byli na hřišti naprosto dominantním týmem: Bastia, čerstvě vedená někdejší oporou PSG Claude Makélélém, nezaznamenala jedinou nebezpečnou střelu na bránu.

To na druhé straně bylo živo hned od začátku - už po čtyřech minutách musel Mathieu Peybernes blokovat nepříjemnou středu Edinsona Cavaniho. Na druhé straně sice po Modestově pasu hlavou téměř zahrozil Brandao, ale po 26 minutách už byli domácí ve vedení. Lucasův nádherný volej po Van der Wielově milimetrovém placu snesl ta nejpřísnější měřítka. Alphonse Aréola, sám kmenový hráč PSG, se v bráně pouze ohlédl.

Proti Dignemu už nicméně ukázal, proč je považován za nejlepšího mladého gólmana v zemi; Lavezzi následně pálil po Cavaniho sklepnutí mimo. Právě Cavanimu Ibrovo odstoupení evidentně pomohlo, neboť se mohl zatáhnout na svoji oblíbenou pozici středního útočníka - a gólově se to projevilo v 57. minutě. Verratti rychle rozehrál přímý kop, Modesto, který měl máslo na hlavě i při první trefě (tehdy hlídal Pastoreho a nechal úplně volného Lucase), opět pořádně "zaspal", a míč se tak dostal až k Cavanimu, který jej okamžitě zpracoval a parádní ránou uklidil za záda bezbranného Aréoly.

Skutečným hrdinou však byl Javier Pastore, který má na začátku sezony skvělou formu - na nezvyklé pozici v záložní trojce zatím září, a dnes mohl dokonce zvyšovat na 3:0, jeho geniální sólová akce v pravém rohu vápna však nakonec gólem neskončila. Osvědčil se také debutující David Luiz, v závěru pak dostal první "ostré" vteřiny i další nový muž v klubu, Serge Aurier.

Více informací k zápasu

SM Caen - Lille OSC 0:1

15.08.2014 20:30

Góly: 69. Divock Origi (pen.)

Lille si připsalo první výhru v sezoně, žádná hitparáda to však z jeho strany nebyla - nováčka z Caen udolalo nejtěsnějším možným rozdílem. Jedinou branku utkání vsítil mladý útočník Divock Origi.

Domácí také oslabilo vyloučení Dennise Appiaha a na skvělé úvodní kolo tak nenavázali. Naopak Lille zatím vyniká defenzivní činností, stejně jako loni, a vyšvihlo se na provizorní první příčku. Kouč René Girard nicméně spokojeností zrovna nezářil a dal jasně najevo, že po svých svěřencích požaduje víc. Zejména s vyhlídkami na předkolo LM proti Portu.

Caen totiž rozhodně mělo šance strhnout vývoj zápasu na svoji stranu, kdežto Origi vlastně využil jedinou stoprocentní gólovku hostí. Musela přijít z penalty: Appiah jej stáhnul ve vápně k zemi (alespoň podle názoru rozhodčího), a sám poškozený, který se po sezoně stěhuje do Liverpoolu, propálil gólmana Rémyho Vercoutra.

To se psala 69. minuta, a už tehdy mohlo být rozhodnuto - nicméně na druhé straně. Caen se tentokrát rozhodlo vsadit na brejky a připsalo si jediné dvě šance úvodní (jinak poměrně nudné) půle. Nejprve ve 21. minutě Florian Raspentino jen těsně netrefil Enyeamovu bránu, poté o šest minut později minul z bezprostřední blízkosti Lenny Nangis.

Po změně stran padla na domácí první rána - už ve 48. minutě si vymknul kotník loňský nejlepší střelec Ligue 2 Mathieu Duhamel a musel střídat. Na hřišti jej nahradil Fodé Koita a po osmi minutách málem rozhodl, hlavičkoval však těsně vedle. Po Origiho nepříliš zasloužené vedoucí brance se zdálo, že je hotovo, Caen se ale ani tehdy nevzdalo a ještě v 83. minutě mohl vyrovnávat Florian Raspentino. Neuspěl však ani on, ani Jordan Adéoti či v samém závěru opět Koita.

Lille ukázalo největší sílu ve středu obrany a zálohy, kde dominovalo skvělé kvarteto Kjaer, Baša, Mavuba a Balmont, jinak však má Girard hodně o čem přemýšlet - proti Portu bude rozhodně zapotřebí zabrat zejména v ofenzivní fázi. Caen se oproti tomu i přes prohru za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux22005:16
 AS Saint-Étienne22005:16
3.Paris Saint-Germain21104:24
4.OGC Nice21103:24
5.FC Nantes21102:14
 FC Lorient21102:14
7.Lille OSC21101:04
8.Stade Rennes21016:43
9.SM Caen21013:13
10.Olympique Lyon21013:23
11.Montpellier HSC21012:13
12.Toulouse FC21014:43
13.EA Guingamp21011:23
14.FC Metz20201:12
15.Olympique Marseille20113:51
 Stade Reims20113:51
 SC Bastia20113:51
18.RC Lens20020:20
19.AS Monaco20022:60
20.Évian Thonon Gaillard20022:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
Israha

Druhé kolo a už tu máme první zaříznutí. Penalta a rudá po čistém obranném skluzu, to se zas sudí vyznamenal. Kde to loni skončilo, letos to pokračuje .

Reagovat
davered

souhlas

Reagovat
Godwinson

Tohle byl ocekavany vysledek, jinak to ani dopadnout nemohlo.

Jinak Rabiot na odchodu. Nabizi se nerudovska otazka 'kam s nim'?

Reagovat
smazaný uživatel

keby nemáme toľko streďákov, tak k nám, škoda...

Reagovat
Langi

Kdyby nakonec sel Gonalons, tak muze k nam

Reagovat
Ragazzo d'oro

V Itálii se dost mluví o zájmu AC. Pak bychom meli mít jeste zájem o Greniera.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvilo se i o Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Orogi hral na hrote? on kope penalty? hm

Reagovat
smazaný uživatel

Origi*

Reagovat
Israha

Kalou už v té době nebyl na hřišti, jinak by kopal určitě on...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, vdaka a hral hrot ci kridlo?

Reagovat
Israha

Hrot, Lille hrálo na dva hroťáky.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky

Reagovat
Godwinson

Co je na tom prekvapujici?

Reagovat
smazaný uživatel

myslel som, že hráva z krídla ako minulú sezónu(?)... a že kope penalty niekto skúsenejší, no

Reagovat
Langi

No jo zase Lille...s jednou strelou na branu jim rozhodci musel vycarovat penaltu

Reagovat
FC Porto FC

Snad jim to nepude i ve středu

Reagovat
Israha

Nevím, co Bastia zkoušela s Romaricem na stoperu, ale to byl jeden z nejtristnějších výkonů obránce, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Doufám, že to byla jen záložní varianta a nepočítají tam s ním trvale

Reagovat
Godwinson

To teda. Oni maji celkove na stoperu problem, tim spise, kdyz s Gilletem pocitaji spise do stredu hriste. Kdyz jsem si pred sezonou delal dle pripravy odhad sestavy a vysla mne sedmdesatileta dvojka Squillaci, Modesto, trochu me to pobavilo.:)

Reagovat
lampard8

však Squillaci byl mimo hru a nikdo jiný na stopera asi už nemohl. Romaric je ve středu pole skvělý, ale na stoperu musel zaskočit, jelikož má 187cm a nikdo jiný už nepřipadal v úvahu. Nesedlo mu to no

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte,z jakého důvodu střídal Ibra?Slyšel jsem,že zranění,ale jaké?

Reagovat
Godwinson

N'Gbakoto Uz se vyplaci.

Reagovat
minoLFC

Divock

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Brandao je fakt vypatlaný kretén https://vine.co/v/M3KU16KgnvZ

A ještě je nejlepší, jak pak začne zdrhat

Reagovat
smazaný uživatel

Olalalala, alespon nekdo v tý fantě hraje

Reagovat
Langi

Fournieruv pruser...doufam ze se pouci...

Reagovat
Godwinson

Motta s krvavym ksichtem, za to by mel dostat Brandao metal:)

Reagovat
mastakillah

Nejmíň 10 zápasů stop. Žádnej metál

Reagovat
Godwinson

Bohuzel. Dostane vice, udelal to preci chudinkam z PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Chudinky z PSG? Irelevantní, Brandao je hovado.

Reagovat
Godwinson

S tím souhlas, narážel jsem na protekčnost PSG před komisí.

Reagovat
Langi
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Tohle je L1!:)

Uzasny tri body. Pro Marseille velky pruser. Zatim dava Bielsa mym predpokladum lehce po hube.

Reagovat
Minister

OM

Reagovat
Hyrax

Co je Khazri za typ hráče? Je pro Bordeaux velká posila? Díky

Reagovat
db18

Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Monaku to patří za to, že neměli respekt ke kvalitnímu kouči

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri a kvalitni?

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou v tom Monaku mu to šlo, ikdyž jinde ne.....uvidíš po sezóně,až Monako bude čvtrtý nebo pátý, jak Ranieri byl kvalitní

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille

Reagovat
GarethBaleCZ

Bordeaux tam dalo v poločase Plašila. Jak to asi mohlo dopadnout..

Reagovat
didosh

Jen takový dotaz,dnes se hraje v ligue 2, derby v Ajacciu,je to místníma hodně sledované?

Reagovat
didosh

*Jak to vypadá na tribunách?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele