Ligue 1 - souhrn 19. kola

21.12.2016, 22:47
Komentáře a souhrny
Vedoucí Nice pouze remizovalo na hřišti Bordeaux, čehož využily Monaco i Paris Saint-Germain. Tři body mají rovněž čtvrtý Lyon, Marseille, Dijon a Nantes. Stade Rennes neudrželo vedení na půdě Lille, stejně dopadl Guingamp, který se rozešel smírem s Métami. Znovu bodovalo Nancy, tentokráte pro změnu se Saint-Étienne...

AS Saint-Étienne - AS Nancy-Lorraine 0:0

21.12.2016 20:50

Góly: -

Na hráčích St. Étienne se zřejmě v závěru podzimu podepsala únava vlivem náročného programu, způsobeném působením v Evropské lize. Jednoduše ho i opustila dovednost střílet góly v závěrech zápasů. S Nancy na závěr roku uhrálo bezbrankovou remízu, a získalo jen čtvrtý bod z posledních čtyř ligových kol.

Oba celky se střely před sedmi dny v rámci měření sil v Ligovém poháru. A hosté svého soupeře na Stade Geoffroy-Guichard tehdy překvapili nejtěsnějším možným vítězstvím. Ani nyní domácí nenašli recept na v posledních týdnech celkově komplexně hrající mužstvo z východu Francie, a především nedokázali překonat jistého Černika.

Sotva se oba mančafty v mrazivém počasí rozehřály, už se do velké příležitosti dostal Monnet-Paquet. Kolmicí do vápna ho uvolnil Hamouma, jenže st. étiennský útočník selhal v zakončení, a z blízkosti trefil pouze gólmana Černika, který si pomalu a jistě zvyká na roli jedničky po zraněném Guyovi N'Dy Assembém, jenž je navíc údajně na odchodu z klubu.

Běloruský reprezentant mezi třemi tyčemi, který mimochodem odehrál už 23 utkání v Lize mistrů, ještě když působil v BATE Borisovu, vytasil pět minut před přestávkou další ze skvělých zákroků, to když si na něj vyskakoval střelou z voleje Hamouma. Podobně jako v Coupe de la Ligue frustroval své protihráče i po přestávce.

V 56. minutě si na něm vylámal zuby znovu Hamouma, který pálil jen do jeho rukavic. ASNL dohrával poslední třetinu utkání v deseti, po ostrém zákroku na Hamoumu se pakoval po přímé červené kartě z hrací plochy Erick Cabaco, avšak ani tuhle početní výhodu Les Verts zužitkovat nedokázali.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 0:0

21.12.2016 20:50

Góly: -

Nice nejenže ztratilo dva body v souboji o titul, ale rovněž v závěru utkání na půdě nevalně hrajícího Bordeaux přišlo nesmyslně o dva své klíčové hráče. Frustrovaný bouřlivák Mario Balotelli spolu se svým kolegou Younésem Belhandou neunesli tíhu okamžiku a po svých extempore se museli pakovat předčasně z hrací plochy.

Ačkoli bezbranková remíza nic nezměnila na faktu, že se klub z Azurového pobřeží stal podzimním mistrem, rozhodně mu do karet nenahrály výsledky obou jeho největších protivníků, neboť PSG hravě skolil Lorient a Monako přehrálo Cean. Na druhou příčku disponuje už jen dvoubodovým náskokem, na třetí pak pětibodovým.

Už takhle dost početnou marodku hostujícího celku rozšířily dvě další absence. Balotelli, který v 90. minutě surově kopl Lewczuka, a Belhanda, jenž se v páté minutě nastavení zbytečně oháněl proti Kamanovi, vynechají minimálně první jarní kolo proti Métám. A spíše je pravděpodobné, že si fotbal nezahrají delší dobu.

Les Girondins v rámci Ligue 1 svého protivníka porazili naposledy v roce 2011. Od té doby s ním v pěti případech uhráli pouze bod. Oba mančafty se jinak střetly teprve nedávno a Bordeaux v Coupe de la Ligue dokázalo Nice skolit 3:2. I proto na něj mělo spadeno i nyní, jenže tentokráte se diváci na mrazivém Nouveau Stade de Bordeaux branky nedočkali.

Mužem utkání byl nakonec vyhlášený domácí záložník Jérémy Toulalan, veterán, který patří k velkým osobnostem celé francouzské nejvyšší soutěže. A to bylo přitom jeho zařazení do základu nejisté, neboť ho trápilo zranění. Každopádně na svém postu byl svým pánem, vyhrál celkem 13 soubojů a rozdal 89 procent přesných přihrávek.

OGC nastoupil v hodně provizorní defenzívě, ostatně tomu bylo tak i v minulém střetnutí proti Dijonu. Kromě dlouhodobě zraněného kapitána Paula Baysseho chyběl nově též dirigent Dante, jehož zdravotní stav taktéž nebyl v pořádku. Ligový debut tak prožil Patrick Burner, který do této chvíle nastoupil jen v Evropské lize a ligovém poháru.

Jako by si Bordeaux po třech porážkách v řadě moc nevěřilo, spíše čekalo, co že to vymyslí jeho soupeř, který daleko více držel míč na svých kopačkách. Nejprve se ve 22. minutě objevil po individuální akci ve slušné možnosti Belhanda, nicméně obětavý Toulalan ho dokázal včas zastavit, a zažehnal možné nebezpečí.

Následně ozkoušel své střelecké schopnosti Balotelli, ovšem jeho dalekonosný pokus skončil těsně vedle brány. Italský útočník pak ve 32. minutě podstoupil souboj s Toulalanem a odnesl si z něho nepříjemný krvavý šrám. Až po několika minutách a s již čistým dresem se nakonec vrátil do dění tohoto duelu.

V 54. minutě si vytvořili největší šanci domácí. Toulalan přihrával z pravé strany na Diega Rolána, který chytrou tečí patičkou orazítkoval vzdálenější tyčku. Úplně dobře nebylo hostujícímu brankáři Cardinalemu, kterého tak v 56. minutě musel nahradit Benítez. Každopádně ani on vyloženě těžkou práci mezi třemi tyčemi neměl.

Les Aiglons ještě mohli v poslední čtvrthodince strhnout vítězství na svou stranu. Pléa svým pasem vybídl Belhandu, jenže ten na gólmana Priora vyzrát nedokázal. Bordeauxský muž v rukavicích se činil o pár chvil později ještě jednou, z levé strany se na něj řítil Balotelli, avšak ani on se svým zakončením neuspěl.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 1:1

21.12.2016 20:50

Góly: 89. Éder - 22. Paul-Georges Ntep

Možná nejblíže za posledních 40 let bylo Rennes vítězství na půdě Lille v rámci Ligue 1. Dlouhou negativní šňůru, která se táhne od roku 1966, však nakonec nedokázalo utnout, ačkoli v prvním poločase vedlo zásluhou Paula-Georgese N'Tepa. Éder totiž pouhou minutu před koncem napravil neproměněnou penaltu a srovnal na konečných 1:1.

Hostující celek v minulém kole zaváhal nečekaně před vlastními fanoušky s Bastií. Tentokráte však předvedl o dost lepší výkon. Především takticky zvládal utkání výborně, domácí si proti nim nevytvořili prakticky žádný větší tlak. V konečném účtování je nakonec nerozhodný výsledek pro oba týmy spravedlivý.

Bretaňané nevstoupili do zápasu úplně tou správnou nohou. Už po deseti minutách hry kapitán Danzé odstrčil v pokutovém území pronikajícího Slitiho, a protože rozhodčí Miguelgorry měl na situaci velmi dobrý pohled, neváhal ani vteřinu s nařízením pokutového kopu. Jenže Éder zklamal a z pokutové značky pálil jen do rukavic gólmana Costila.

Tohle neproměnění velké příležitosti se nakonec Lille šeredně vymstilo. Ve 22. minutě totiž Gourcuff posadil centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu N'Tepa, který snad ani nemohl mířit k tyčce lépe. Brankář Enyeama si sice na míč sáhl, jenže inkasování už nezabránil. Následně se povzbuzené Rennes tlačilo k pojišťující brance.

Hlavně Saïd byl hodně při chuti, po půlhodině hry vnikl až příliš snadno do vápna a zakončoval, avšak dobře vyběhnutý Enyeama proti němu dokázal včas zasáhnout. Na druhé straně mohl korigovat deset minut před koncem Éder, nicméně po centru z levé strany od Palmieriho pálil hlavou pouze nad.

Druhé dějství už nabídlo poněkud ospalejší fotbal. Rennes bránilo těsný náskok, Lille se marně snažilo najít cestičku za vyrovnáním. Velkou možnost nejprve zahodil Palmieri, který si naběhl do volného prostoru v šestnáctce na povedený pas od Amadoua, jenže z voleje střílel hodně mizerně, a míč skončil pouze vedle brány.

V 79. minutě se snažil překonat Costila střídající Terrier, který byl na hřišti sotva pár vteřin, nicméně po pobídce Slitiho hostující muž v rukavicích fantasticky zakročil. Následně se svým přímým volným kopem neuspěl ani Corchia. V 89. minutě přece zacílil přesně Éder, jenž z hranice pokutového území zamířil pohodlně ke vzdálenější tyčce.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Angers SCO 2:0

21.12.2016 20:50

Góly: 9. Alexandre Lacazette, 84. Nabil Fekir

Asi opačné názory budou mít na aktuální krátkou zimní přestávku oba týmy. Zatímco Lyon by možná uvítal, kdyby se hrálo i přes vánoce, neboť v posledních kolech chytil opravdu velmi dobrou formu, Angers svátky pohody a klidu jedině vítá. Na půdě Les Gones totiž utrpělo svou pátou porážku z posledních sedmi utkání.

Tohle utkání snad ani nemohlo dopadnout jinak. Domácí byli notně povzbuzeni o velmi cenný skalp Monaka, hosté naopak před vlastními fanoušky nezvládli malé bretaňské derby s Nantes, a vlastně potvrdili, že jsou jednoduše v krizi. Les scoïstes neměli v Lyonu co ztratit, jenže už potřetí v řadě nedokázali vstřelit ani jednu branku.

S takovou potencí na jakýkoli úspěch prostě pomýšlet nemohli. Rozjetý soupeř potřeboval nutně udržet kontakt s vedoucí trojkou, aby na ní na jaře mohl zaútočit, a za svým cílem si kráčel už od začátku. V 9. minutě Fekir naběhl do vápna, od nohy angerského záložníka Manceaua se míč odrazil k Lacazettemu, který snadno načal účet tohoto duelu.

Angers tohle inkasování nepoložilo do kolen. Především aktivní Pépé spolu s N'Doyem, jenž loni v prosinci dvěma trefami zařídil svému týmu senzační vítězství nad nynějším protivníkem, občas pokousali lyonskou defenzívu. Ve 38. minutě pak prvně jmenovaný dokonce donutil brankáře Lopese k zákroku díky své nebezpečné hlavičce.

Zkraje druhé půle se oba týmy v rozmezí šedesáti sekund propracovaly do slibných šancí. Nejprve v 52. minutě Lacazette z vyložené pozice svou hlavou nepřekonal pozorného gólmana Michela, na druhé straně se hosté dostali do brejku, a rovněž hlavou zakončoval N'Doye, nicméně ke své smůle trefil pouze břevno Lopesovy brány.

Po hodině hry se snažil vyrovnávat také obránce Pavlovič, hlavou ale mířil mimo, Lacazette následně střílel jen do boční sítě. Nakonec domácím pojistil již 14 vítězství z 19 odehraných zápasů v Parc OL v 84. minutě Fekir. V 69. minutě usměrnil svou střelu z přímého kopu ještě vedle, pak se však z vápna svým pokusem po zemi nezmýlil.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - FC Lorient 5:0

21.12.2016 20:50

Góly: 25. Thomas Meunier, 45. Zargo Touré (vl.), 51. Thiago Silva, 63. Edinson Cavani, 70. Lucas Moura

Edinson Cavani svou jednou trefou pomohl PSG k hladkému vítězství nad zachraňujícím se Lorientem, a nejenže si s 18 góly pojistil podzimního šampióna střelců v Ligue 1, stal se za první polovinu sezónu zároveň nejlepším šutérem všech pěti elitních evropských soutěží. Alespoň částečně si tak Pařížané na závěr roku udobřili své fanoušky.

Prakticky celý prosinec PSG pouze strádal, a vrcholem jeho krize byl víkendový neúspěch na půdě Guingampu. Hodně se mluvilo o práci trenéra Unaie Emeryho, který sice nebude prožívat úplně nejpříjemnější vánoční svátky, ale alespoň může být rád, že se jeho celek rozloučil s rokem 2016 asi nejlepším výkonem měsíce.

Ztráta Les Parisiens na vedoucí příčku se po tomto kole stlačila na rozdíl pěti bodů, Nice totiž nedokázalo porazit venku Bordeaux. Tohle manko se sice nebude stahovat v žádném případě snadno, neboť spolu s vedoucím celkem dokáže v lize silně konkurovat též Monako, každopádně každá příjemná zpráva je pro Emeryho mužstvo velkým povzbuzením.

Domácí stratég po minulé porážce pozměnil sestavu, důvěru mezi třemi tyčemi dostal místo Alphonseho Aréoly po dlouhé době Kevin Trapp, odpočívali Ángel Di María i Serge Aurier, a místo nich nastoupili Thomas Meunier s Lucasem Mourou. Německý brankář byl vlastně virtuálním fanouškem, který se díval na dominanci svých spoluhráčů.

První branky se PSG dočkal ve 25. minutě. A byla to opravdu hodně luxusní trefa, která bude konkurovat těm nejhezčím v tomto ročníku. Protože Matuidi byl pod tlakem Abdula Warise, přenesl hru z levé strany na pravou. Tam se Meunier parádní kličkou zbavil svého strážce a přesným jemným obloučkem ke vzdálenější tyčce překonal zkoprnělého gólmana Delecroixa.

V závěru poločasu byl rozdíl mezi oběma týmy již dvoubrankový. Lucas Moura pláchl na pravé straně bekovi Le Goffovi, svou přihrávkou hledal v brankovém územím nabíhajícího si Nkunkua s Edinsonem Cavanim, nicméně za ně nakonec zakončoval vracející se Touré, jenž si nešťastně srazil balón do vlastní sítě.

V 51. minutě se typicky hlavou prosadil Thiago Silva, který si umně našel prostor v šestnáctce, a centr od rohového praporku z nohy Lucase Moury usměrnil ke vzdálenější tyčce. Po hodině hry přidal čtvrtý zásah z pokutového kopu Edinson Cavani, jenž potrestal faul Delecroixe v pokutovém území na svou osobu.

Lorient venku nevyhrál od dubna, po podzimu zůstal usazený na nepopulárním dně tabulky, a v druhé polovině sezóny bude horlivě bojovat o záchranu. Tenhle duel vlastně jen potvrdil, že prožívá jednu z nejhorších sezón za poslední léta. PSG se ovšem se svým soupeřem nemazlil a búra zkompletoval díky parádnímu obloučku Lucase Moury.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Olympique Marseille 1:2

21.12.2016 20:50

Góly: 83. Alexander Djiku - 8. Bafétimbi Gomis, 90. Clinton N'Jie

V závěsu za pohárovými příčkami zakončila Marseille podzimní část této sezóny. Od doby, co kouč Rudi García usedl na lavičku, je vidět u Les Phocéens výrazné zlepšení. Na půdě Bastie se jejich v pořadí čtvrté vítězství v řadě, ostatně jako ve většině případů, nerodilo vůbec snadno. O rozhodující zásah se postaral v poslední minutě Clinton N'Jie.

Horká korsická půda je strašákem pro většinu pelotonu Ligue 1, a Marseille na devadesát procent není žádnou výjimkou. Stade Armand Cesari přitom zůstal nedobytý od půlky října, tedy čtyři zápasy zpátky, a protože I Lioni di Furiani dokonce nečekaně uspěli o víkendu na půdě Rennes, byli proti favoritovi logicky nahecovaní.

Domácí vstoupili do utkání hodně zostra. Už ve 2. minutě vybojoval díky své bojovnosti rohový kop Saint-Maximin, asi nejlepší muž na place, následný centr propadl až na zadní tyčku, kde už se zdálo, že bude pohodlně skórovat Marange, jenže ten snad ze tří metrů nepochopitelně netrefil, řečeno po hnátkovsku, kýžené a chtěné zařízení.

I nadále byl v ráži Saint-Maximin, jenž o pouhou minutu později taktéž vyzkoušel své střelecké schopnosti, i on však minul. Na druhé straně naopak hosté skórovali ze své první příležitosti. Sakai poslal centr do šestnáctky, kde André-Frank Zambo patičkou přistrčil míč Cabellovi, a jeho následnou střelu tečoval na hranici ofsajdu do sítě Gomis.

Ve 34. minutě se ve slušné šanci objevil Coulibaly, avšak marseillský obránce Rekik ho včasným zákrokem zastavil, pak se pokoušel srovnat stav rovněž Thievy Bifouma, ovšem Pelé si s jeho pokusem dokázal poradit. Krátce po obrátce byl hostující gólman v pohotovosti znovu, i se Saint-Maximinem si však v tuhle chvíli poradil.

OM ve druhém dějství poprvé zahrozil v 51. minutě zásluhou Thauvina, hrajícího v posledních týdnech ve výtečné formě, jenže jeho zakončení skončilo jen nad bránou. Jinak byli i nadále po vstřeleném gólu spíše hladovější Korsičané. V 74. minutě Saint-Maximin vytvořil pozici pro Djikua, a Pelé musel být opět v pohotovosti.

V 84. minutě se Bastia dočkala asi zaslouženého úspěchu. Saint-Maximin ve skluzu vrátil míč do brankového území, odkud Djiku v trošku krkolomné pozici skóroval. Hosté ale neřekli poslední slovo. V 89. minutě přišel na hřiště N'Jie, jenž se o pár chvil později ocitl v pravý čas na správném místě, a strhnul tři body na stranu svého týmu.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Toulouse FC 2:0

21.12.2016 20:50

Góly: 49. Júlio Tavares (pen.), 52. Pierre Lees Melou

Venku je to ze strany Toulouse i nadále velká tragédie. Všudy všeho na půdách soupeřů vstřelilo jen čtyři góly, a tohle mizerné číslo nevylepšilo ani u nováčka v Dijonu, od nějž navíc inkasovalo dvakrát. S takovými výsledky zkrátka hosté na pohárovou Evropu myslet nemůžou. Domácí mimochodem zvítězili vůbec poprvé od konce října.

Devět kol v řadě. Tak dlouho čekal klub z Burgundska, jenž skončil po podzimu v tabulce na patnácté příčce jen díky lepšímu skóre oproti osmnáctým Métám, na tříbodový výsledek, který před jarní částí notně oživil naděje na záchranu. Ta je pochopitelně jeho prvořadým cílem. O branky se ve druhém poločase postarali Júlio Tavares a Pierre Melou.

První poločas příliš šancí, a to na obou stranách, opravdu moc nenabídl. Rušno bylo snad jen po rohovém kopu TFC, kdy si Abeid srazil balón málem do vlastní brány, avšak břevno Reynetovy brány bylo naštěstí pro DCFO proti. Domácí následně zvládli vstup do druhého dějství, a radovali se pak z konečného úspěchu.

Tavares se v pokutovém území snažil propracovat k centru, svedl souboj s Yagem, a počínání toulouského obránce vyhodnotil sudí Letexier jako provinění se proti fotbalovým pravidlům. Udělil faulujícímu hráči žlutou kartu a nařídil penaltu. Sám Tavares se chopil příležitosti a z bílého puntíku neměl absolutně žádný problém.

Sotva se hosté oklepali z téhle první rány, už brankář Lafont lovil míč ze své sítě podruhé. Tenhle moment pak mužstvo od řeky Garonny definitivně srazil na kolena. Abeidova pumelice skončila ještě na břevně, nicméně míč se odrazil k nohám úplně volného Pierra Meloua, a ten poté snadno zakončoval.

Více informací k zápasu

AS Monaco - SM Caen 2:1

21.12.2016 20:50

Góly: 48. Falcao (pen.), 76. Tiemoué Bakayoko - 90+4. Hervé Bazile

Nebyla to pro Monako proti Caen tak snadná práce, jak se dalo očekávat. Domácí ovšem životně potřebovali tohle vítězství po porážce s Lyonem, aby se jim ještě více nevzdálila první příčka. Nakonec vše dopadlo ještě lépe, než se možná čekalo. Nice totiž neuspělo naplno v Bordeaux, a knížecí klub tak ztrácí na svého protivníka jen dva body.

Letos svěřenci kouče Leonarda Jardima nebodovali v Ligue 1 celkem třikrát. V předchozích dvou případech vždy po utrpěné porážce zvítězili, a nic nechtěli měnit na tomhle faktu ani nyní. Jejich nynější protivník neměl na Stade Louis II vůbec co ztratit a na jihu Francie nepředvedl špatný výkon. Po tomto konečném neúspěchu spadl až na předposlední pozici.

Caen není vyloženě oblíbeným soupeřem knížecího klubu. Ten nad ním před vlastními fanoušky vyhrál vůbec poprvé od ledna roku 2005. Outsider tohoto souboje jako by chtěl využít své dobré bilance s Monakem a už v 16. minutě ho pořádně vystrašil Santini, jeho tečovaná střela ovšem k jeho smůle skončila nakonec na břevně.

Ve 28. minutě se k nebezpečné hlavičce propracoval Yahia, s nímž si musel na poslední chvíli na brankové čáře poradit až brankář Subašič. Monako se k nějakému lepšímu výkonu nadechlo vlastně až po přestávce. Uběhlo sotva pár sekund, než se v šestnáctce objevil Falcao, a ten byl poté dle názoru sudího Varely podražen gólmanem Dreyerem.

Trošku zajímavé rozhodnutí francouzského arbitra logicky vyústilo v nařízení pokutového kopu, jenž bezpečně proměnil právě faulovaný Falcao. V 51. minutě se pro hosty situace ještě více ztížila, možná frustrovaný Da Silva podstoupil ostrý souboj s Mbappém, jemuž bylo den před utkáním čerstvých osmnáct, a po druhé žluté kartě a následné červené byl vyloučen.

I tak se ale SMC nevzdal, a dokonce mohl v oslabení srovnat v 68. minutě. Karamoha v tutovce vychytal Subašič, míč vyrazil k Féretovi, který ale trestuhodně minul poloprázdnou bránu. V 76. minutě ASM přidal druhý gól, Dreyer chyboval a upustil střelu Bakayoka. V závěru už Bazile po přihrávce Santiniho stačil pouze snížit.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Montpellier HSC 1:0

21.12.2016 20:50

Góly: 12. Lucas Lima (pen.)

Pryč jsou již neúspěšné časy trenéra Reného Girarda. Nový lodivod Sérgio Conceicao přinesl do kabiny Nantes svěží vítr, kterým jeho svěřenci uhánějí vstříc ligové záchraně. Po nejtěsnějším možném skalpu Montpellieru, který zařídil díky proměněné penaltě Lucas Lima, přezimují Kanárci těsně nad sestupovým pásmem.

Závěr první poloviny sezóny vyšel Bretaňanům na jedničku. Během pár dnů se jim podařilo získat tři vítězství v řadě, přitom před touto sérii získal poslední z nich na konci října. Opět si vyšlápl na Montpellier, který skolil teprve nedávno rovněž v Coupe de la Ligue, a v lize je nyní rozdíl mezi oběma týmy už pouze tříbodový.

MHSC venku nezískal plný počet bodů už v jedenácti případech v řadě, a tahle negativní čísla nezměnil ani v Nantes. Rozhodující moment utkání přišel na řadu brzy. Congré v šestnáctce zatahal Salu, sudí Abed nařídil pokutový kop, a ten pak ve 12. minutě proměnil Lucas Lima, ačkoli brankář Pionnier vystihl směr jeho střely.

Domácí trenér se před utkáním musel rozhodnout, koho postaví mezi tři tyče. Zkušená jednička Rémy Riou měla totiž zdravotní problémy, a tak volba nakonec padla na Maximeho Dupého, jenž si o minulém víkendu počínal slušně za rezervní tým. A třiadvacetiletý Francouz důvěru oplatil hned čistým kontem.

Letošní debutant v Ligue 1 předvedl některé důležité zákroky, kterými uchránil tři body na straně svého mužstva, a celkově působil velmi jistým dojmem. Skvěle si počínal těsně před pauzou proti Sansonovi, ve druhém dějství si na něj několikrát vyšlápl Mounié, především pak jeho hlavičku čtyři minuty před koncem lapil výtečným způsobem.

Více informací k zápasu

FC Metz - EA Guingamp 2:2

21.12.2016 20:50

Góly: 12. Opa Nguette, 90. Mustapha Diallo (vl.) - 49. Jimmy Briand, 74. Jimmy Briand

Hráči Guingampu nedokázali navázat na minulé vítězství proti velkému favoritovi z PSG a tentokráte pouze remizovali po výsledku 2:2 na půdě zachraňujícího se celku FC Metz. Po polovině soutěže tak jsou na páté pozici se třiceti body o skóre před Marseille. Domácí výběr přezimuje na sestupovém osmnáctém místě s devatenácti body, nicméně hned za třemi svými konkurenty zaostává pouze o skóre. Méty dokázaly vyrovnat až v nastaveném čase.

Domácí šli velmi brzy do vedení, avšak favorit tohoto utkání po přestávce otočil vývoj. Konečný remízový stav nešťastně zařídil Mustapha Diallo, který ve druhé nastavené minutě zamířil do vlastní sítě. Méty šly do vedení ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry. Po rohovém kopu z pravé strany prodlužoval Vion hlavou do předbrankového prostoru k volnému Opu Nguettemu, který ze čtyř metrů z první dopravil snadno míč do sítě.

Poté se až do konce úvodního dějství hrálo bez větších příležitostí, Guingamp z ničeho nic vyrovnal necelých pět minut po přestávce. I v tomto případě předcházel gólu rohový kop, po jeho zahrání prodlužoval hlavou obránce Angoua a nabíhající Jimmy Briand zakončoval šajtlí ze tří metrů k bližší tyči. V 74. minutě skóroval stejný hráč podruhé a dokázal tak otočit průběh středečního duelu ve prospěch Guingampu.

Po rychlé akci převzal balón na pravém křídle Marcal, počkal si na správný okamžik a poté zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování právě Brianda, jenž z voleje ze čtrnácti metrů uklidil míč po zemi přesně k levé tyči. Brankář Oberhauser se natahoval marně. Briand mohl zkompletovat hattrick v 88. minutě, kdy po podobné akci jako u druhé hostující trefy mířil nepřesně, domácí branku minul střelou z první zhruba o půl metru.

Méty v samém závěru vrhly všechny síly do útoku a nakonec jejich tlak přinesl své ovoce. V 90. minutě sice ještě nepropálil střídající Hein gólmana Johnssona, o dvě minuty později už však hostující strážce inkasoval. Po odvráceném rohovém kopu vypálil ze čtrnácti metrů aktivní Hein, jeho bombu nechtěně tečoval Diallo a změnil její směr. Johnsson si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice19135134:1344
2.AS Monaco19133356:2042
3.Paris Saint-Germain19123438:1539
4.Olympique Lyon18111634:1934
5.EA Guingamp1986525:1930
6.Olympique Marseille1986522:1930
7.Stade Rennes1984720:2328
8.AS Saint-Étienne1968518:1626
9.Toulouse FC1975722:2126
10.Girondins Bordeaux1967620:2625
11.Montpellier HSC1957728:3122
12.Lille OSC19631018:2521
13.AS Nancy-Lorraine1956815:2321
14.SC Bastia1955917:2320
15.Dijon FCO1947826:2919
16.Angers SCO19541015:2419
17.FC Nantes1854912:2619
18.FC Metz1854918:3619
19.SM Caen18531020:3218
20.FC Lorient19431220:3815

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kamano , smiešne. Ten z toho urobil peknú komédiu na konci zápasu. Balotelli samozrejme jasná červená. Ten zostane navždy blbec. Ale Belhanda? nezdalo sa mi to.

Reagovat
lampard8

souhlas, klasický Balo je zpět ale červená pro Belhandu? nesmysl..

Reagovat
Liquid

co udělal Balotelli?

Reagovat
Lopiger

Upřímně, zdálo se mi, že nějak šátral protihráči rukou mezi nohama, ten pak zakřičel a vyskočil.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
tony223

za tohle ČK?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to trochu horší uhol kamery ale úmysel tam bol jednoznačný. Bolo to vidieť aj v priamom prenose z tribúny. Jasná červená.

Reagovat
Israha

Suck it, kurvy korsické nefotbalové, i se svýma pošahanýma fanouškama. Sudí neuznal regulérní vítězný gól Gomisovi, i přesto se dal nový, rozhodující, tohle je další psychická vzpruha. Nicméně utrpěné vítězství, hlavně v druhém poločase odešla záloha a Bastia byla u všech míčů dříve, tlačili místy dost intenzivně. Pauza přichází v pravý čas, Rudi skoro nerotuje a půlka základu už na mě působila mírně unaveně...

A Saint-Maximin ať z Bastie co nejrychleji vypadne. Chudák jediný fotbalista mezi tou snůškou magorů. Nechápu, že dohráli s méně žlutýma než Marseille...

Reagovat
Pyroman

A to si vem, že už za Bastii nehraje Brandao. Saint-Maximin je tam jen na hostování z Monaka, takhle fotbalový hráč by tam dlouhodobě hrát nemohl.

Reagovat
Gedofrey

Tak to má snad celá Korsika, nepamatuji si tam klidný zápas

Reagovat
Israha

Jojo, to vím. Ale tohle hostování mu kromě herního času nedá nic, má na ambicioznější klub...

Reagovat
Pyroman

Jo, tak on tam je asi primárně právě kvůli tomu hernímu vytížení, počítám, že si ho Monako v létě stáhne a příští sezónu už bude hrát za ně, kvality na to má.

Reagovat
Israha

IMHO by mohl hrát základ klidně i někde v Lille nebo Bordeaux, což by mu dalo víc. A taky se mi prostě příčí vidět takhle talentovaného hráče táhnout na zádech celou tu sebranku těch korsických nekopů .

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím, že Clinton rozhodol zápas. Ale nastúpil až v 89 minúte. Asi sa veľmi nepresadil zatiaľ že?

Reagovat
Israha

Za Passiho na začátku moc nehrál, pak se zranil a neměl formu...Garcia ho měl několik zápasů v základu, otázka je, jak se budou točit s Cabellou, když už ten je zdravý. Hraje podle mě docela solidně, má tah na bránu, přímočarost, uvolnění. Bývá ale dost ukvapený v řešení situací před brankou, případně se zamotá v kličkách, ten rozmysl mu trochu chybí. Byť teda dneska to tam zrovna šoupl zkušeně...to ale pravidlem není.

Reagovat
smazaný uživatel

díky. No práve mi príde ako veľmi rýchly ale nie veľmi inteligentný hráč. Dúfal som, že na hosťovaní v OM získa skúseností v klube ako OM, kde je na hráčov vyvíjaný veľký tlak. Rozhodne by som mu dal ešte šancu v Tottenhame.

Reagovat
Israha

N'Koudou, co jste ho z Marseille v létě koupili, je hodně, hodně podobný typ hráče. A nevím, jestli tam máte místo pro oba...

Reagovat
smazaný uživatel

Túto "výmenu" som teda vôbec nepochopil. Kus za kus. N´Koudou má potenciál, ale nedostáva veľa minút. Podobný prípad ako Clinton. Ten sa ale zranil takto pred rokom a niekoľko mesiacov pauzoval, preto to hosťovanie. Ale Georges by potreboval viac hrať.

Reagovat
Israha

To oni oba, jsou mladí, herní praxi potřebují ze všeho nejvíc. A proto si myslím, že nemá cenu, abyste je měli v kádru oba dva, když už v situaci, že je přítomný jen jeden, tak stejně nehraje...

Reagovat
Gedofrey

Tak takové drama jsem dlouho nezažil. Nebyla to nějaká reklama na fotbal, ale udělalo mi to pořádnou radost. Allez l'OM!

Reagovat
Gedofrey

Jinak sdílené páté místo je po půlce sen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Ještě že už je ta pauza, zápasy jako ten dnešní se prostě musí zvládat, ale forma zůstala někde v Evropské lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň normální zakončení půlky sezóny, konečně se na náš výkon dalo dívat.

Reagovat
Lopiger

Veratti hrál skvěle a Meunier je král, jestli to měla být střela.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele