Ligue 1 - souhrn 17. kola

08.12.2017, 22:36, aktualizováno 10.12.2017, 22:52
Komentáře a souhrny
Marseille snadno přehrála Saint-Étienne. PSG napravilo prohru ve Štrasburku a doma podle očekávání zdolalo Lille. Monako i přes dvoubrankové manko dané chybami brankáře porazilo Troyes a tři body po obratu na poslední chvíli bere i Lyon. Nice vyhrálo v Nantes a posunulo se za svého protivníka na rozdíl čtyř bodů. Guingamp rozdrtil Dijon, Rennes veze z Mét bod...

Olympique Marseille - AS Saint-Étienne 3:0

10.12.2017 21:00

Góly: 11. Valère Germain, 71. Valère Germain, 80. Lucas Ocampos

Psal se srpen roku 1979, když ASSE naposledy vyhrálo v Marseille. Prokletí tedy nadále trvá, což za současné situace může Les Verts mrzet dvojnásob. Tím spíše, že doplatilo také na nedisciplinovanost.

Že tým Juliena Sablého nečeká snadné pořízení ani tentokrát, bylo v podstatě jasné už po jedenácti minutách hry. Payetův roh prodloužil na zadní tyč Florian Thauvin. Pro Valéreho Germaina to pak byla vcelku snadná práce, ale nutno dodat, že se to přeci jen neobešlo bez trochy toho pověstného štěstíčka - 1:0.

Už za čtyři minuty to mohlo být ještě horší. Nicméně Dimitri Payet svou hlavičkou Stéphana Ruffiera nepřekonal. Na druhé straně se o vyrovnání snažil Loïs Diony. Zůstalo ale jenom u té snahy. Zaměstnanějším byl v průběhu první půle jednoznačně hostující gólman. Brilantně zneškodnil jak pokus Morgana Sansona, tak razantní hlavičku Valéreho Germaina.

Ledacos vyřešila jednapadesátá minuta. Sanson se řítil sám na brankáře a stíhajícímu Ronaëlu Pierre Gabrielovi nezbylo, než zatáhnout za záchrannou brzdu. Okamžitě vyfasoval červenou a putoval do šatny. Od té doby prakticky hrálo jen jedno mužstvo. Germain hlavičkoval po hodině hry do tyče, Thauvin následně napálil břevno.

Teprve poté se zrodila další gólová akce, přičemž v ní měli prsty oba v předchozí větě zmínění fotbalisté. Druhý jmenovaný centroval z pravé strany před bránu, kde to pro toho prvního byla celkem snadná práce - 2:0. Třetí trefu přidal technickou střelou na zadní tyč Lucas Ocampos. A nebýt Ruffiera, zaznamenal by v tomto duelu dvě branky.

Olympique Marseille tedy nadále drží krok s Monakem a Lyonem. Všechny tři kluby v tomto kole vyhrály. Nesmírně důležité bude však kolo příští, to osmnácté. Lyon v něm totiž doma přivítá Marseille, zatímco AS Saint-Étienne vyzve na domácím Stade Geoffroy Guinchard obhájce titulu z Monaka.

Více informací k zápasu

FC Nantes - OGC Nice 1:2

10.12.2017 17:00

Góly: 12. Yacine Bammou - 42. Alassane Pléa, 75. Mario Balotelli

Nantes začalo proti Nice dobře. Alassane Pléa a Mario Balotelli, tedy góloví lídři minulého ročníku, však zapříčinili, že si jejich současný zaměstnavatel v tabulce o něco polepší.

Les Canaris se zatím na Stade de la Beaujoire prezentovali velice dobrými výkony. Před tímto střetnutí zvítězili pětkrát za sebou, což je počin, jaký se jim nepodařil od mistrovské sezony 2000/2001. A i tentokrát začali o poznání lépe. Dlouhý nákop Koffiho Djidjiho ukořistil Emiliano Sala. Všimnul si nabíhajícího Yacineho Bammoua, jenž parádní přízemní křižnou střelou poslal Nantes do vedení - 1:0.

Hráči Nice si jistě byli vědomí toho, že se jim v Bretani při utkáních s tímto protivníkem příliš nedaří. V žádném případě ale nezpanikařili. Ve 34. minutě se poprvé v zápase připomněl Mario Balotelli. Ciprian Tatarusanu byl pozorný. Převaha Les Aiglons trvala až do konce úvodního dějství. Allan Saint-Maximin ještě po Seriho rohu orazítkoval břevno.

Nicméně další standardní situace přistála na hlavě Alassaneho Pléy, jenž díky spolupráci se zemí zaznamenal svou pátou letošní trefu - 1:1. Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, který vydržel až do 75. minuty. Ještě předtím se musel Walter Beníter odhodlaně položit pod nohy Emiliana Saly, aby zamezil šesté Argentincově brance v letošní kampani Ligue 1.

Balotelli se potom po Saint-Maximinově pobídce nejprve zastřeloval. Teprve po dalším přiťuknutí svého spoluhráče dokonale zaskočil Tatarusana střelou zpoza velkého čtverce na bližší tyč - 1:2. Ranieriho družina měla ještě jednu dobrou šanci na odpověď, avšak Jules Iloki ztroskotal na famózním Benítezovi, jenž Yoana Cardinaleho zpět mezi tři tyče asi jen tak nepustí.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Olympique Lyon 1:2

10.12.2017 15:00

Góly: 9. Serge Gakpé - 79. Houssem Aouar, 90+3. Houssem Aouar

Lyon jakoby se opět nevyvaroval podcenění soupeře. Tentokrát však trochu se štěstím zvítězil, když si schoval rozhodující trefu až na závěrečnou minutu.

Naopak Amiens udeřilo hned v úvodu zápasu. Danilo Avelar dostal moře času na centr z levé strany. Ani Marcelo, ani Jérémy Morel nebyli schopní míč zasáhnout, takže propadnul až k Serge Gakpému, jenž doklepává v klidu do prázdné - 1:0. Za deset minut se po rozehraném Depayově přímém kopu ocitnul balon v síti. Zkušený rozhodčí Olivier Thual však viděl ofsajd.

Domácí vystřelili za devadesát minut na Lopese pětkrát, hosté mířili mezi tři tyče třikrát. Serge Gakpé mohl přidat druhý zásah, ale na brankáře Lyonu si nepřišel. V 79. minutě rozehráli Les Gones rychlou akci, kterou po zpětné přihrávce Tanguy Ndombeleho zakončoval - ač v obležení protihráčů - Houssem Aouar - 1:1.

V samotném závěru se pak děly věci. Nejprve Lucas Toussart naremploval ve vlastním vápně Avelara a kopala se penalta. Gaël Kakuta jí bohužel pro Amiens nasměroval pouze do tyče. Poté jakoby si Génésiovi svěřenci uvědomili, že ještě není konec a stále je možné s výsledkem něco udělat. A tak se také stalo.

Mariano dostal míč za obranu, doběhnul s ním do vápna, kde ho zaseknul tak razantně, až se srazil se spoluhráčem. Přesto však dostal příležitost na centr na zadní tyč, kde Houssem Aouar skákavou střelou rozhodnul o výhře svého klubu - 1:2. Ten má před sebou ještě duely s Marseille a Toulouse, Amiens bude nezdar napravovat proti Troyes a Nantes.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Montpellier HSC 1:1

09.12.2017 20:00

Góly: 56. Karl Toko Ekambi - 51. Isaac Mbenza

Angers doma nedokázalo porazit Montpellier a po remíze 1:1 natáhlo svojí sérii bez vítězství už na osm zápasů v řadě. Na stadionu Raymonda Kopy nebyl k vidění zrovna pohledný fotbal. Vše podstatné, včetně obou branek, se odehrálo až ve druhém dějství.

První poločas byl totiž z obou stran velice opatrný a žádné stoprocentní příležitosti nenabídl. Zmínit alespoň můžeme fakt, že sudí Jochem během prvních pětačtyřiceti minut rozdal čtyři žluté karty. To podstatné se událo až po změně stran.

Oba celky nakonec díky zlepšeným výkonům zajistili, že utkání neskončilo bez branek. Hned ve 47.minutě si domácí vytvořili tlak a následný závar před Lecomtem nikdo z Angers nedokázal zakončit. Domácí to muselo mrzet, protože jen o čtyři minuty později šel Montpellier do vedení. Roussillon obdržel kolmici za obranu, ale brankář mu rychlým výběhem zmenšil střelecký uhel, nicméně k dorážce se dostal Isaac Mbenza a Montpellier vedl 1:0. Odpověď Angers byla bleskurychlá, rychlou akci na jeden dotek neomylně zakončil Karl Toko Ekambi.

Oba celky se pak nechtěly s výsledkem 1:1 spokojit a jejich snažení bylo na předváděné hře znát. Čas ale rychle ubíhal a čím více se blížil konec zápasu, tím méně oba týmy riskovaly a spíše se spokojily s nerozhodným výsledkem.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Dijon FCO 4:0

09.12.2017 20:00

Góly: 37. Jimmy Briand, 40. Yannis Salibur, 59. Marcus Coco, 66. Christophe Kerbrat

V naprosto jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání na stadionu Roudourou. Domácí Guingamp tam rozstřílel Dijon 4:0, když utkání ovlivnila velmi brzká červená karta pro Haddadiho. O branky se postupně rozdělili Briand, Salibur, Coco a Kerbrat.

Dijon si určitě představoval jiný průběh zápasu, ale za nastálou situaci si mohl jen a jen sám. Tedy přesněji řečeno za to mohlo chování Haddadiho, který šel do souboje nesmyslně nohou napřed a jakýmsi bojovým zákrokem uviděl už ve 13. minutě červenou kartu. To byla pro Dijon obrovská komplikace, zvláště, když se Guingamp začal ještě v prvním poločase prosazovat. Ve 39. minutě zužitkoval Rebochovu přihrávku efektivní patičkou Jimmy Briand a Guingamp vedl 1:0. Za další dvě minuty zvyšoval z takřka stejného místa Yannis Salibur a z hosty to vypadalo velice zle.

V naprosté pohodě hrající Guingamp nelenil a přesilovku dokonale zužitkoval. Jimmy Briand si sice druhou branku nepřipsal, protože jeho rána mířila jen do břevna, ale prosazovali se jiní. Po Briandově přihrávce se zblízka prosadil na 3:0 Marcus Regis Coco. Nutno podotknout, že třetí brance Guingampu předcházela obrovská příležitost hostů, ale Abeid parádní ranou mířil stejně jako Briand do břevna!

Zápas byl po hodině hry rozhodnut, zbývalo dořešit jen otázku, o kolik to bude. V 67. minutě se z prostoru malého vápna trefil hlavou Christophe Kerbrat a to nakonec byla poslední branka zápasu. Guingamp zvítězil jednoznačně 4:0.

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Rennes 1:1

09.12.2017 20:00

Góly: 41. Florent Mollet - 86. Firmin Mubele

Zcela podceňované Méty nebyly vůbec daleko svému prvnímu vítězství, na které čekají už od půlky října. Pořádně si vyšláply na ve formě hrající Rennes, které odpovědělo na úvodní trefu Florenta Molleta z první půle až čtyři minuty před koncem díky Firminovi Mubelemu. Hosté remizovali vůbec poprvé od sedmého kola, kdy se střetli se St. Étienne.

Dle papírových předpokladů měla tohle být spíše jednoznačná záležitost ze strany bretaňského celku, který vyhrál šestkrát v uplynulých sedmi zápasech na rozdíl od soupeře, který do této chvíle získal jen čtyři body. Jako by však svěřenci kouče Sabriho Lamouchiho zápas podcenili. A nakonec byli hodně rádi za remízu.

Pouze jeden klub v historii Ligue 1 na tom byl po šestnácti odehraných kolech hůře než Méty. Lotrinský celek však začal dobře, v 6. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Cohade, nicméně gólman Koubek pohotově zasáhl. Ve 12. minutě naopak na opačné straně Mexer trefil svou hlavou tyčku a těsně na to Hunou nevyzrál na domácího brankáře Kawašimu.

Méty znovu vystrčily růžky po dvaceti minutách hry. Mollet nerozehrál přímý volný kop vůbec špatně, avšak Koubek proti němu stačil správně a včas zasáhnout. Sedm minut před přestávkou se zastřeloval rovněž Diagne, avšak ani on na českého rodáka ve finále nevyzrál. To se podařilo až jeho spoluhráči Molletovi ve 41. minutě.

Riviére svou přihrávku adresoval na pravou stranu, Mollet se následně jednoduchou kličkou zbavil obránce Zeffaneho, narovnal si míč na levačku a na bližší tyče propálil marně se natahujícího Koubka. Cohade a Riviére ještě mohli do přestávky dokonce navýšit náskok Mét, avšak výtečně proti nim zasáhl obratný a pozorný Koubek.

Rennes nepůsobilo ani ve druhé půli úplně nejlepším dojmem, co se hry směrem dopředu týče, třeba do další šance se v 57. minutě propracoval Diagne, zastavil ho ovšem ofsajd. Ale v 86. minutě se hostům nakonec přece podařilo aspoň srovnat stav. Střídající Maouassa zleva našel na přední tyči Mubeleho, který z první pohotově dorážel.

Více informací k zápasu

AS Monaco - ES Troyes 3:2

09.12.2017 20:00

Góly: 70. Mathieu Deplagne (vl.), 85. Guido Carrillo, 88. Guido Carrillo - 25. Hyun-jun Suk, 50. Hyun-jun Suk

Monako během posledních dvaceti minut předvedlo dokonalý obrat a nakonec porazilo k radosti domácích příznivců mužstvo Troyes.

Přitom se tento zápas pro Monako nevyvíjel vůbec dobře, ba naopak katastrofálně. V 25. minutě po nejistém zákroku Subašiče doklepl míč do sítě Suk Hyun-Jun a domácí prohrávali 0:1. O to to bylo horší, že v 50. minutě si gólman Subašič vybral další slabší chvilku. Nepodařilo se mu totiž ideálně odkopnout balón, ale místo toho jen nastřelil opět aktivního a dotírajícího Suk Hyun-Juna. Hosté tak vedli už 2:0 a vypadalo to, že AS Monako bude pokračovat v ne příliš vydařených výkonem i nadále.

V 70. minutě si však smolně srazil centr jednoho z monackých hráčů do vlastní sítě Deplagne a postaral se tak ještě o pořádný rozruch. V 85. minutě totiž našel skvělým a hlavně přesným centrem Moutinho hlavu Carrilla a ten se nemýlil.

V 88. minutě se pak ještě po volném přímém kopu dostal k hlavičce Glik a narazil míč Carrillovi. Ten si opět hlavou z bezprostřední blízkosti poradil dokonale a překonal góĺmana Troyes.

AS Monako tedy dokonalo obrat a nakonec si se štěstím v poslední dvacetiminutovce poradilo s ES Troyes. Ztrácí tak stále 9 bodů na první příčku tabulky, kterou stále neotřesitelně hájí PSG. Hráči Troyes zůstávají na sedmnácté příčce tabulky, avšak po dnešním zápase zřejmě nebudou spát ideálně. Z tohoto zápasu se dalo vytěžit více a v konečném účtování zřejmě budou potřebovat každý bod.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - SM Caen 2:0

09.12.2017 20:00

Góly: 61. Damien Da Silva (vl.), 74. Max Gradel (pen.)

Toulouse si konečně po šesti zápasech připsalo vítězství, porazilo totiž na Stadium municipal de Toulouse mužstvo SM Caen.

Toulouse si konečně připsalo důležité tři body a možná se tak začíná blýskat na lepší časy. Předchozí tři zápasy totiž mužstvo z Toulouse všechny prohrálo a ocitlo se až na příčkách klubů, které po sezóně opouští nejvyšší francouzskou fotbalovou soutěž.

První poločas nebyl pro fanoušky zrovna záživný. Domácí ani hosté se příliš do šancí nedostávali, hrálo se převážně o střed pole a do poločasu žádný gól v Toulouse k vidění zkrátka nebyl.

To druhá půlka už byla o něčem jiném. Po poločase to pořád vypadalo na bezbrankovou remízu. Nakonec však Toulouse, vědomé si svého špatného postavení v tabulce, zabralo a v 61. minutě vstřelilo úvodní branku zápasu. No spíše ji vstřelil hostující Da Silva. Bohužel však do vlastní sítě branky Caen. Da Silva svému gólmanovi moc nepomohl. Toivonen se po centru z levé strany dostal ke střele, na brankové čáře ležící Da Silva však překážel gólmanovi natolik, že si společně srazili míč nakonec do sítě.

Potom byl ještě v 74. minutě sražen ve vápně Gradel. Ten si poté sám postavil balón na značku pokutového kopu a střelou do levého horního rohu penaltu bezpečně proměnil.

FC Toulouse si tak připsalo nesmírně důležité tři body a tento počin by mohl svěřence Pascala Dupraze konečně nakopnout k lepším výkonům. Nutno podotknout, že by svěřenci tohoto muže asi velmi rádi okupovali spíše horní polovinu tabulky. Rozdíl mezi nimi a sedmou příčkou jsou vlastně jen čtyři body.

SM Caen se zápas moc nepovedl. Avšak i tak to na jeho nadprůměrných výkonech nic nemění, protože stále zůstávají na skvělém osmém místě a v příštím kole doma přivítají EA Guingamp.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Lille OSC 3:1

09.12.2017 17:00

Góly: 28. Ángel Di María, 49. Javier Pastore, 90. Kylian Mbappé - 86. Anwar El Ghazi

Vysoce favorizované PSG splnilo úlohu favorita proti Lille i bez své brazilské hvězdy Neymara a zachraňující se Lille přehrálo po výsledku 3:1. Napravilo tak předchozí nečekané zaváhání ve Štrasburku (1:2) i v Lize mistrů v Berlíně s místním Bayernem (1:3). Nejvyšší francouzské lize tak stále vévodí se čtyřiačtyřiceti body a před druhým Lyonem má náskok devíti bodů. OSC je naopak na sestupovém osmnáctém místě s osmnácti body.

Necelá půlhodina byla z obou stran opatrná, poté se z ničeho nic dostal do vedení pařížský výběr. Javier Pastore našel svou přihrávkou na pravém křídle Kyliana Mbappého, který pak vyslal milimetrový pas na hranici brankového území a osamocený Ángel Di María zamířil hlavou přímo pod horní tyčku. Ihned na to velmi špatně rozehrál hostující brankář Maignan a toho mohl využít aktivní Mbappé, jenž po průniku přes dva protihráče mířil vedle bližší tyče.

Poté se až do konce úvodního dějství nic nestalo, čtyři minuty po změně stran zvýšil vedení jasného favorita osmadvacetiletý Pastore. Po hezké spoluprací Cavaniho s Di Maríou se ocitl na pravé straně pokutového území právě osamocený Pastore a svou razantní střelu z dvanácti metrů umístil pod břevno nad bezmocného Maignana. Po hodině hry se řítil sám na strážce Lille opět Pastore a byl udeřen rukou, ale rozhodčí Hamel pokutový kop nenařídil.

Zhruba dvacet minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Mbappé, jenž se uvolnil na levé straně a pak trefil bližší tyč. Domácí gólman Aréola poprvé zasahoval až v 78. minutě, po střele z hranice pokutového území od střídajícího Anwara El Ghaziho schoval balón ve svých rukavicích. Lille ještě zdramatizovalo sobotní duel v 86. minutě, kdy odvážný průnik jiného střídajícího hráče Soumarého se odrazil právě k El Ghazimu a ten si věděl rady.

Na pravém křídle zachoval chladnou hlavu a tvrdým pokusem se trefil ke vzdálenější tyči. Ve zbývajícím průběhu začali hosté riskovat a PSG toho nakonec využilo. Nejprve v 89. minutě si na hranici šestnáctky přendal míč na levačku Cavani a jeho bombu odvrátil Maignan na rohový kop. Následně byl stejný hráč v dobré pozici na poslední chvíli zablokován, avšak ve čtvrté nastavené minutě po odvráceném rohovém kopu utekl všem Mbappé, ustál faul soupeře a zamířil do prázdné branky. Maignan byl daleko od své svatyně, neboť se účastnil poslední šance svého týmu na vyrovnání.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Racing Strasbourg 0:3

08.12.2017 20:45

Góly: 2. Stéphane Bahoken, 38. Dimitri Liénard, 64. Martin Terrier

Štrasburk navázal na svoje hodně nečekané a senzační vítězství nad PSG nejlepším možným způsobem a na půdě Bordeaux jednoznačně ukázal, že to nebyla žádná náhoda. Daleko ostřílenějšímu soupeři před jeho fanoušky vsítil hned tři branky a posunul se do středu tabulky. Právě o bod je tak v tuhle chvíli dokonce lepší než on.

Hosté vstoupili do utkání přímo skvěle. Už ve 2. minutě se Otaviovi nepodařilo odkopnut míč tak, jak by si představoval, k němu se tak ve středu pole propracoval Terrier, jenž ho přihrál Bahokenovi, a ten střelou po zemi levačkou zamířil ke vzdálenější tyčce. Vyrovnat mohl následně Otavio, každopádně na připraveného gólmana Oukidju nevyzrál.

Ve 26. minutě se Les Girondins propracovali do další šance, Jonathan Cafu z šestnáctky z velmi dobré pozice zakončoval, jenže střela mu nesedla úplně správně na jeho pravačku, a tak míč skončil pouze mimo bránu. Přesně zacílit se snažil rovněž Mendy, nicméně ani on kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi Oukidjy netrefil.

Naopak ve 38. minutě se Štrasburku podařilo náskok navýšit. K exekuci přímého volného kopu se postavil Liénard, který svou pumelici zakroutil přes zeď a usměrnil balón přesně pod břevno, kam se brankář Costil jen marně natahoval. Bordeaux bylo evidentně frustrováno tímhle inkasovaným gólem a ani po obrátce se jednoduše nevzpamatovalo.

I nadále přitom působili hosté daleko nebezpečnějším dojmem. Ve 49. minutě založili rychlý brejk, po němž se na střeleckou listinu snažil zapsat Terrier, avšak svůj pokus poslal pouze vedle. Tři minuty nato se zase Štrasburk dostal do přečíslení, Terrier následně vymyslel příležitost pro Bahokena, ovšem ani tentokrát nemusel Costil zasahovat.

V 56. minutě se snažil dosáhnout na de Prévilleho pas střídající Kamano, protože však neuspěl, mohl Le Racing definitivně stvrdit svoje vítězství. Terrier přeběhl půl hřiště a své sólo dovršil tak, jak potřeboval. Pět minut před koncem mohl skóre aspoň korigovat de Préville, jenomže připraveného Oukidju překonat nedokázal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain17142151:1344
2.Olympique Lyon17105242:1935
3.AS Monaco17112440:1835
4.Olympique Marseille17105235:1935
5.FC Nantes1783616:1827
6.Stade Rennes1774622:2025
7.Montpellier HSC1758414:1023
8.OGC Nice1772822:2823
9.SM Caen1772811:1823
10.EA Guingamp1764719:2322
11.Amiens SC1763816:1921
12.Racing Strasbourg1756622:2721
13.Dijon FCO1763824:3121
14.Girondins Bordeaux1755722:2620
15.AS Saint-Étienne1755717:2720
16.Toulouse FC1754816:2319
17.ES Troyes1753918:2418
18.Lille OSC1753916:2618
19.Angers SCO1729619:2715
20.FC Metz1712147:335

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (24)

Přidat komentář
Israha

Takže ten kvalitní výkon Štrasburku proti OM před několika týdny nebyla náhoda. Potěší, když se nováček soutěže prezentuje atraktivním a gólovým fotbalem, který navíc postupně začíná vést k bodům. Víc takových Štrasburků a méně Montpellierů a Nantesů...

Reagovat
.13

Im som aj tu vyhru s nami doprial

Reagovat
Kucka

bohužel klasickej Del Zakarian

Reagovat
JackDaniels.

Strasbourg si ide svoje, uz od tej remizy s PSG 2:2 nolo vidno ze nebudu len fackovacim panakom, som rad ze to potvrdili!

Reagovat
smazaný uživatel

S PSG prece vyhral 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mělo padnout víc golu. Germain minimalně hattrick z těch šancí. Ocampos měl mit 2 a Thauvin alespon 1. ASSE 2,3 golovy šance jinak nic. Hra výborná, soupeř lehký. Sarr na tom bekovi výborný. Payet lepší než jindy, Lopez vedle Gustava Super...

Poprve po měsících když hrál Germain jsem viděl jak je ve hře jak mu chodí přesnější balony a hned měl klidně na to dat v pohodě 4 goly. Příště prosím stejně.

Reagovat
Israha

Chytím se toho Sarra. Přesně totéž mě napadlo taky, že s jeho zapracováním na pozici beka to Garcia udělal výborně. Sarr je na křídle na nic, na to je málo produktivní a herně hloupý, ale na bekovi stačí, když bude lítat tam a zpátky a hrát fyzicky, a to mu jde. Konečně se mu našlo místo v týmu, na které se hodí a je platný.

Jinak souhlas, kvalitní výkony skoro celého týmu, nelíbil se mi jen Sanson. Germain se snad rozstřílí, doufejme...

Reagovat
smazaný uživatel

Sarr na tom bekovi je útočně konečně chytrý a ty choice making na polovině soupeře má jak kdyby byl Marcelo nebo Dani Alves. A už druhej zápas po sobě mu šíleně moc vychází obcházet hráče i dokonce když je jeden na dva apod.

Sanson souhlas nějak se mi nelíbí už delší dobu, i v případě že mu tam padne gol tak mě jeho hra poměrně irituje.

Jestli budou hrát na Germaina alespon ze 60% tak jak dneska tak si myslím že tam nějakého Mitroglua ani nepustí. Ve hře hlavou byl v jednom zápase 100x nebezpečnější než Mitroglou za 7,.

Reagovat
Israha

Sarr je víc náběhový a tahový hráč, než tvůrce a technik. Jakmile dostane míč do pohybu, zbaví se obránců v podstatě instinktivně. Horší je, když by měl začít přemýšlet a něco tvořit z kroku či kombinačně. Nebál bych se ho na tom kraji obrany ale využívat častěji, Sakaie aktuálně výkonnostně dorovnal.

Sansonovi všechno strašně trvá. Rozběhnout se, udělat si prostor, zakončit, odcentrovat....vše dělá o pár vteřin pomaleji, než by měl. Šílené, jak produktivní by mohl být, kdyby toto zlepšil. Aktuálně si myslím, že Ocampos je pro tým větším přínosem.

Tož Mitroglou stojí. Germain je daleko pohyblivější a víc si vyhoví s Payetem a Thauvinem v kombinaci, a oni lépe chápou jeho pohyb a náběhy. Problém je, že se letos zatím nepotkal se stabilní formou, toto dost dobře mohla být jedna vlaštovka, která jaro nedělá...

Reagovat
Pyroman

Jo, sezóna snů pokračuje, dneska to v klidu mohlo být tak 0:5. V pátek přijde výprask od Monaka, pak klasická prohra v Guingampu a do roku 2018 se hrdě půjde na sestupový pozici.

Reagovat
Israha

Se mi zdá, že Galtier sice fyzicky odešel, ale duch jeho hry se pořád drží, a to je na škodu. Zůstali hráči na jeho bojovný, fyzický fotbal, ale nejsou vedeni k tomu, aby ho hráli dostatečně účelně. Podle mě si to žádá totální překopání kádru.

Reagovat
Pyroman

Za Galtiera alespoň fungovala obrana, což se letos říct nedá. Vůbec se nezvládl letní přestupák, Janko jako náhrada za Malcuita je zoufalý, Diony je až neskutečně tragický a posily, které vypadaly trochu slušně (Hernani, Diousse) vypadly ze sestavy hned potom, co se přestalo dařit. Takže v základu zase nastupují Pajot, Selnaes, KMP a další, kteří tam nemají co dělat. Jediní dva normální ofenzivní hráči Hamouma a Cabella jsou věčně zranění, Perrin to samé, Ruffier letos taky není taková opora... Garcia neměl ideální výsledky a debakl v derby byl směšný, ale minimálně začátek měl dobrý a to, jakým způsobem skončil, jen ukazuje, jaký je v klubu momentálně bordel. Sable absolutně neví, co dělá, čím dřív ho nahradí někdo aspoň průměrný, tím líp. Jinak fakt reálně hrozí, že z toho bude boj o záchranu do posledního kola.

Reagovat
Israha

To jsem víceméně myslel...že jsou k dispozici hráči na galtierovský obranný fotbal, ale reálně se ho vůbec nedaří hrát a proto ta špatně fungující ofenziva bije do očí o to víc. Se celkem Galtierovi nedivím, že nechce zpátky...protože aktuálně tam musí přijít změna, ne točení se na místě. Jinak přestupák jste nezvládli už asi potřetí za sebou. Vždy se vám dařilo sbírat solidní hráče za rozumný peníz a mít docela solidně široký kádr, aktuálně ta kvalita úplně vyšumela do ztracena.

Reagovat
Pyroman

Změna určitě, ale musí začít u vedení, protože podle těch zpráv, co prosakují (ohledně přestupů, vyhazovu Garcii atd) tam panuje totální chaos. Když Sable půjde co nejdřív zpátky někam k juniorce a naplno to místo něj vezme třeba ten Gasset nebo nějaký jiný průměrák, na záchranu by to mělo stačit, s uzdraveným Perrinem, Hamoumou a Cabellou ten tým pořád na střed tabulky má.

Reagovat
smazaný uživatel

Je parada videt jak svine zeleny ASSE klesaji tabulkou jen tak dal

Reagovat
Langi

No...abysme nebyli pristi rok bez derby...u nich to taky docela smrdi

Reagovat
Langi

Twl jeste ze se te otocilo Aouar taky docela forma ...jinak Bruno snad uz po tomhle pochopi, ze Morel vedle Marcela uz ne-e...pri prvnim golu mine centr a pak udela penaltu, ktera mohla znamenat prohru...priste zas prosim Diakhaby

Reagovat
juninho8

myslim ze penclu urobil Tousart ale to nic nemeni na tom ze ma hrat Diakhaby a nie Morel....co sa tyka Aouara sa bojim aby neskoncil ako niektory zaloznici pred nim - Pjanic (predany prilis skoro), Grenier (ponuknuty prilis neskoro), Ferri (totalny vykonostny prepad), Toulalan (zbytocny predaj)....

Reagovat
Langi

tak vzhledem k tomu, že mu je 19 a dokáže hrát AMC i MC tak má docela dobré vyhlídky...Fekir odejde velmi rychle, jestli mu to bude takhle pálit...to není zdaleka takový srdcař jako Laca

Reagovat
juninho8

no ohladom Aouara som uz cital o Barcelone Fekir je zase spojovany ako nahrada Alexisa v Arsenale....

Uz ma to dost irituje tieto vypredaje z L1...Neviem co by sa muselo stat aby hraci z L1 neodchadzali tak lahko do Spanielska a Anglicka....jeden recept je spravit z nich zoldakov ako to spravilo PSG....peniaze hybu svetom ale to nie je cesta ktoru by som pre Lyon chcel...iny sposob ale bohuzial asi neexistuje

Reagovat
Langi

twl Villarreal kurva

Reagovat
juninho8

podla zapasov skupin Villareal nebol ziadne terno :D horsie je ze my sme na tom boli este o kusok horsie asi ale myslim ze sme mali tazsiu skupinu...podla mna sa cez nich prejst da

Reagovat
Langi

ani v lize není...ale furt je to dost dobrej tým ono i Atalanta to docela vyhrála, postupit z prvního místa a hrát s Dortmundem

Reagovat
juninho8

v tomto je EL hrozne zradna....do skupin tie najlepsie timy vacsinou nestavaju to najlepsie.....pre nich to zacina na jar....plus padnu aj timy z LM tak nikdy nevies koho mozes vyfasovat....vzdy su pri zrebe nejaky vitazi a nejaky porazeni.....tentokrat sme tak nejako uprostred....skoda ze sme nechytili Plzen stale by to mohlo vyjst v osemfinale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele