Ligue 1 - souhrn 17. kola

10.12.2016, 16:26, aktualizováno 11.12.2016, 22:42
Komentáře a souhrny
PSG dokázalo srovnat utkání s Nice, které tak zůstává na čele tabulky. Saint-Étienne si nejtěsnějším možným rozdílem poradilo s Guingampem, Lyon slaví těsnou výhru nad Rennes. Monako znovu úřadovalo, tentokráte nedalo šanci Bordeaux a vyhrálo 4:0. Druhou výhru v řadě si na své konto připisuje Marseille, Olympique zvládl odložený duel v Dijonu a získal tři body za výsledek 2:1. Toivonen hattrickem zařídil výhru Toulouse nad Lorientem...

Paris Saint-Germain - OGC Nice 2:2

11.12.2016 20:45

Góly: 46. Edinson Cavani, 60. Edinson Cavani - 32. Wylan Cyprien, 45+2. Alassane Pléa

Bod je pro PSG zcela jistě málo. V souboji o titul proti Nice byl jednoznačně lepším týmem, jenže zaslouženého vítězství se jednoduše nedočkal. Pořádně mu nevyšlo první dějství, ve kterém krutě inkasoval dvakrát prakticky ze dvou šancí soupeře, a manko po obrátce stáhl pouze k nerozhodnému výsledku.

Bylo vidět, že domácí hodlají napravit co nejrychleji jak zaváhání v minulém kole na půdě Montpellieru, tak v Lize mistrů proti Ludogorci. Po celou dobu to byli oni, kdo tvořil hru, kdo měl více míč na kopačkách. Jenže v první půli branky dávali jen extrémně produktivní hosté. Ve té druhé došlo už jenom na konečné vyrovnání.

Pařížský stratég Unai Emery, který je v poslední týdnech pod velkým tlakem kvůli nevalným výsledkům, nakonec vsadil na osvědčené rozestavení 4-3-3. Úvodní minuty ukázaly, že to není vůbec špatný tah. Už v 7. minutě se jeho mužstvo dostalo do dobré možnosti. Aurier zprava přihrál na Kurzawu, jehož dělovku s vypětím všech sil likvidoval brankář Cardinale.

K dorážce se ještě natlačil Edinson Cavani, ani on však uspět nedokázal. I nadále PSG podnikal nebezpečné výpady, především pak po stranách, kde bylo hodně volného prostoru. Aurier s Kurzawou neustále zásobovali hostující pokutové území svými centry, na druhou stranu málokdy našly svého adresáta.

Ve 32. minutě na druhé straně z ničeho nic udeřil soupeř. Cyprien dostal na starosti standardku z velmi dobré pozice a nepohrdl. Krásně obstřelil zeď a zamířil přesně do šibenice. Ještě více bylo PSG úzko, když se ve třetí minutě nastavení druhého poločasu prosadil po dlouhém pasu Dalberta nedůrazně bráněný Pléa.

Mužstvo kouče Luciena Favreho, které se do přestávky urputně dokázalo bránit s klasickým počtem tří obránců, ovšem zkraje druhé půle záhy poznalo, že o body bude muset ještě tvrdě bojovat. Na hřiště přišel Lucas Moura, který nahradil hodně nevýrazného Krychowiaka. A najednou se hra začala hýbat.

Uběhlo jen pár vteřin, Aurier z pravé strany našel v brankovém území Edinsona Cavaniho, jenž z blízkosti bez větších problémů zacílil. V 57. minutě sice mohl na druhé straně znovu navýšit náskok Cyprien, jenže bránu svého protivníka hodně přestřelil. Po hodině hry se domácím podařilo přece jenom smazat nepříznivé skóre.

Centr z levé strany vyboxoval Cardinale pouze smolně do spoluhráče Danteho, k odraženému míči se dostal Edinson Cavani, jenž opět snadno skóroval. Jen o dvě minuty později mohl po rohovém kopu Ángela Di Maríy završit hattrick, jenže pálil mimo, a v 65. minutě zase Ángel Di María mířil jen do míst, kde stál Cardinale.

Na poslední čtvrthodinku se do hry podívali domácí Ben Arfa, jenž naposledy působil právě v Nice, a hostující bouřlivák Mario Balotelli. Nicméně ani jeden z nich výrazně nezazářil. Hned třikrát mohl nakonec strhnout vítězství na stranu PSG stále neúnavný Edinson Cavani, jenže ve všech případech ho zastavil ofsajd.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 1:0

11.12.2016 17:00

Góly: 25. Romain Hamouma

Hráči Saint-Étienne zvládli důležitý zápas s konkurenčním Guingampem a nakonec ho na domácím stánku dokázali zdolat nejtěsnějším poměrem 1:0. Díky tomuto úspěchu se bodově dotáhli na Toulouse a s pětadvaceti body jsou tedy na osmém místě. Hosté naopak nedokázali navázat na předchozí vítězství proti Nantes a se šestadvaceti body zůstávají na šesté pozici, odmítli tak možnost své umístění vylepšit.

Domácí rozhodli o svém tříbodovém zisku po pětadvaceti minutách hry, kdy dokázali zužitkovat první vážnější příležitost nedělního střetnutí. Celou akci založil Malcuit, který se na pravé straně zbavil protihráče a poté zpětnou přihrávkou našel na hranici pokutového území osamoceného Romaina Hamouma. Ten si balón zpracoval a pak ho zkušené napálil z dvanácti metrů za záda brankáře Johnssona, který neměl nejmenší šanci zasáhnout.

Domácí působili v první půli mnohem svěžejším dojmem a druhý gól mohli vsítit ve 34. minutě. Na pravé straně se uvolnil Veretout a vystřelil po zemi z mírného úhlu, jeho pokus zastavila až vzdálenější tyč. Ihned po změně stran mohlo být naopak vyrovnáno. Ve 48. minutě po pasu z levé strany hlavičkoval ze sedmi metrů Diallo a jeho pokus se nakonec odrazil od břevna za branku Saint-Étienne, to mělo v tuto chvíli obrovské štěstí.

Hosté se snažili s přibývajícím časem více útočit a hrozili hlavně ze střední vzdálenosti. V polovině druhého poločasu vyslal střelu z hranice pokutového území střídající De Pauw a svůj pokus směřoval na zadní tyč, brankář Ruffier dokázal s vypětím všech sil konečky prstů odvrátit balón na rohový kop. Domácí celek se soustředil hlavně na defenzívu a výpady na útočnou polovinu podnikal vskutku ve výjimečných případech.

Guingamp promarnil poslední velkou příležitost na vyrovnání v 80. minutě. Po hezké přízemní kombinaci a následné přihrávce se dostal balón na levou stranu k Saliburovi, ovšem ten zblízka z hranice brankového území trestuhodně nepropálil Ruffiera. V příštím kole čeká na Guingamp hodně těžká zkouška v podobě utkání s mistrovským PSG, Saint-Étienne bude plnit úlohu mírného favorita na půdě posledního Lorientu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Rennes 1:0

11.12.2016 15:00

Góly: 28. Mathieu Valbuena

Renneský boj o poháry nadále podrývá špatná venkovní forma. Svěřenci Christiana Gourcuffa dnes podlehli Lyonu na jeho půdě 0:1 a venku prohráli už podeváté z posledních jedenácti pokusů. Jedinou trefu si připsal v první půli znovuzrozený Mathieu Valbuena, díky němuž Les Gones vystřídali svého konkurenta na čtvrtém místě tabulky..

Pro Lyon jsou tři body ohromně důležité zejména z psychologického hlediska. Jednak proto, že Rennes bylo dnes lepším týmem a mělo mnohem více šancí, jednak kvůli těsnému vyřazení z Ligy mistrů; účast v milionářské soutěži je lyonskou prioritou i napřesrok a případná dnešní ztráta by mohla hodně pochroumat týmové ambice.

Hosté dávali od prvních minut najevo, že jejich aktuální slušná série (pouze dvě porážky v posledních devíti zápasech) není žádnou náhodou. Navzdory tomu, že Gourcuffův tým válí hlavně doma, předváděl na Lumiéres skvělý fotbal a už v sedmé minutě mohl po Danzého pasu otevírat skóre Adrien Hunou. Neuspěl však, stejně jako o dvě minuty později Ludovic Baal, jehož ránu po pobídce Gourcuffa mladšího zlikvidoval Anthony Lopes.

Ve 24. minutě zahodil Hunou další šanci po chybě Yanga-Mbiwy; v tu chvíli se zdálo, že gól je pouze otázkou času. Taky nakonec přišel - i když překvapivě na druhé straně. O tři minuty později našel kanonýr Lacazette na pravém křídle Ghezzala, jehož přízemní centr zpracoval na zadní tyči Valbuena a pohotově zakončil.

V závěru první půle vyvinulo Rennes velký tlak a Lopes musel několikrát zasahovat - jen díky němu se postupně neprosadili Sio (30'), André (34') a opět Sio, tentokrát krásnými nůžkami (44'). Bohužel pro hosty přišla pauza v nevhodný čas. Lyon se přes přestávku zkonsolidoval a po změně stran těsné vedení hájil mnohem lépe, i když Lopes se musel vytáhnout ještě proti další ráně Hunoua (64'). Veškeré renneské naděje na bodový zisk potom uhasly čtvrt hodiny před koncem, kdy byl za faul na unikajícího Lacazetteho vyloučen Bensebaini; v oslabení už si unavení Les Rouge et Noir další šanci vypracovat nedokázali.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Angers SCO 2:0

10.12.2016 20:00

Góly: 29. Issiar Dia, 63. Loïc Puyo

Nancy po dobrém výkonu přehrálo Angers a bodově se na něj dotáhlo. Pod výhru 2:0 se svými trefami podepsali Issiar Dia a Loïc Puyo.

V 8. minutě centroval Thomas Mangani a tenhle jeho centr k překvapení všech těsně přeletěl břevno. Pak střílel z nějakých dvaceti metrů domácí záložník Youssef Aït Bennasser, leč rovněž neúspěšně. Až do devětadvacáté minuty to bylo celkem vyrovnané utkání a trochu se možná dalo čekat, že kdo první skóruje, ten vyhraje.

K radosti většiny příznivců na Stade Marcel Picot se to povedlo týmu Pabla Correy. Dia dostal výbornou přihrávku na hranici ofsajdu a rázem se ocitnul tváří v tvář Denisi Petrićovi. Hostujícího náhradníka za jinak stabilní jedničku Guye N’Dy Assembého překonal střelou pravačkou po zemi do protipohybu na vzdálenější tyč - 1:0.

Ve 41. minutě se mohl prosadit svým akrobatickým volejem Loïc Puyo, jenže gól si schovával až na minutu třiašedesátou. Ještě předtím založili slibný útok svěřenci Stéphana Moulina. Karl Toko Ekambi cpal balon na Cheikha N’Doyeho, ale ten na něj těsně nedosáhnul. Kdyby ano, musel by to být jasný gól, protože před ním číhala odkrytá klec.

Něco podobného, ovšem se zdárným koncem, se podařilo Nancy. Maurice Dalé vlétnul přes dva protihráče do vápna po pravé straně, načež nahrával před bránu Puyovi, který zblízka zakončoval do prázdné - 2:0. Moulin si mohl na brankové čáře hlas vykřičet. Ovšem nepotěšil ho ani Baptiste Santamaría, jehož dvěma výživným pokusům zase až tolik nechybělo.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Montpellier HSC 2:1

10.12.2016 20:00

Góly: 5. Nicolas De Préville, 38. Younousse Sankharé - 81. Steve Mounié

Fotbalové Lille má dva nové hrdiny, Patricka Collota a Nicolase De Prévilleho. Nezkušený Collot nastoupil do trenérského křesla po odvolaném Frédériku Antonettim a původně mělo jít pouze o dočasné řešení; Les Dogues nicméně pod jeho vedením okamžitě začali sbírat výsledky, a klíčovou úlohu na tom má právě De Préville, bývalý talent z Remeše a aktuálně jeden z nejlepších útočníků ligy. Dnes zejména díky němu Lille udolalo doma Montpellier a poskočilo už na jedenácté místo tabulky.

De Préville byl pod Antonettim stínem sebe sama; nastoupil pouze k osmi duelům a nezaznamenal ani gól. S Collotem na lavičce však výrazně pookřál a aktuálně má na kontě tři trefy ve třech po sobě jdoucích zápasech. Dnes mu to trvalo pouze pět minut - domácí zahrávali rohový kop, mladý útočník si počkal na zadní tyči a tvrdou ránou pod víko otevřel skóre. Sedm minut před pauzou si pak vyměnil míč s Naïmem Slitim a pobídl Sébastiena Corchiu, který chytrou zpětnou přihrávkou našel připraveného Younousse Sankharého - 2:0.

Už v přestávce tak bylo víceméně jasné, že rozjeté Dogy zaokrouhlí počet získaných bodů pod Collotem na deset (ve čtyřech zápasech), což je stejné číslo, ke kterému Antonetti dospěl za třináct (!) kol. A to ještě Rony Lopes smolně neproměnil slibný brejk, když pálil pouze do břevna.

Les Pailladins se však ve druhé půli herně zvedli a dokázali favorita zatlačit, čímž opět potvrdili, že s koučem Frédérikem Hantzem je jejich nejsilnější stránkou bojovnost a psychická odolnost. Veterán Souleymane Camara zkoušel efektní nůžky, které musel blokovat Julian Palmieri, a proti Sansonovi se s parádním obranným zákrokem vytáhl pro změnu Adama Soumaoro. Kontaktní gól visel ve vzduchu. Nakonec se jej povedlo vstřelit Steve Mouniému, který po centru z pravé strany vyšplhal nad svého strážce a hlavou propálil Vincenta Enyeamu.

To už nicméně zbývalo do konce pouhých osm minut hry. Dogy si zbytek zápasu zkušeně pohlídaly, i když v nastaveném čase musel Enyeama vytáhnout ještě jeden skvělý zákrok proti odvážné ráně Daniela Congrého. Collot si tak hlasitě říká o plnohodnotnou smlouvu, zatímco Montpellier nedokázal navázat na poslední šokující výhru proti PSG a propadl se v tabulce za svého dnešního konkurenta.

Více informací k zápasu

SC Bastia - FC Metz 2:0

10.12.2016 20:00

Góly: 23. Gaël Danic, 75. Allan Saint-Maximin

Znovu se potvrdilo, že Bastia doma prostě umí. Tentokrát to odnesly Mety, který z Korsiky odcestovaly s dvougólovým přídělem.

Domácí se ujali vedení v polovině prvního poločasu. Centr Allana Saint-Maximina nedokázali zachytit ani Milan Biševac, ani Georges Mandjeck, takže balon propadnul až ke Gaëlu Danicovi, jenž střelou na bližší tyč překonal Thomase Didillona - 1:0. Následně měl tým Francoise Ciccoliniho pořádnou porci štěstí.

Mandjeck totiž napálil svůj pokus do tyče a následně Jean-Louis Leca odvrátil na roh, možná ani pořádně nevěděl jak. Druhý poločas byl nejvíce vidět Saint-Maximin. Host z AS Monaco nejdříve po hodině mířil svou tvrdou ranou těsně nad. Ale v 75. minutě se už prosadil. Jak? Prostě se rozhodnul ignorovat svoje spoluhráče a šel sám. Před šestnáctkou zaseknul do středu hřiště a přízemní střelou k levé tyči zvýšil náskok Bastie - 2:0.

Pro korsický klub to byla první výhra po deseti zápasech, díky čemuž v tabulce vyskočil nad sestupovou zónu. Před zimní pauzou se utká ještě s Rennes a s Marseille. Naopak Mety mají na kontě jen o bodík více a před sebou důležité střetnutí s Caen, a také další zajímavý duel s Guingampem, který zatím předvádí velmi dobré výkony.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Lorient 3:2

10.12.2016 20:00

Góly: 8. Ola Toivonen, 20. Ola Toivonen, 60. Ola Toivonen - 27. Benjamin Moukandjo, 89. Majeed Waris

Toulouse v atraktivním zápase přestřílelo hosty z Lorientu a po výhře 3:2 poskočilo na sedmé místo tabulky, zatímco Les Merlus zůstávají poslední. Hrdinou zápasu se stal švédský forvard Ola Toivonen, který vstřelil hattrick.

Toivonenova forma pod koučem Pascalem Duprazem je pro někdejší mládežnickou hvězdu velkým zadostiučiněním; po trápení v Rennes jej mnozí odepsali, letošní spolupráce v čistě severském útoku s kapitánem Martinem Braithwaitem však evidentně funguje. Dnešek byl Toivonenovým dosavadním vrcholem ve fialovém dresu; z hattricku se radoval naposledy v srpnu 2010, tehdy ještě v dresu PSV při výhře 6:0 nad De Graafschapem.

Lorient měl sice v posledních kolech lepší formu, dnes však domácí dávali od začátku jasně najevo, že nic jiného než vítězství nepřichází v úvahu. První Toivonenův zásah přišel už v osmé minutě, kdy napřáhl zkraje vápna a technickou ránou propálil gólmana Paula Delecroixe, a o dalších deset minut později už to bylo 2:0. Švédský kanonýr tentokrát pohotově dorážel ránu kolegy Braithwaiteho, kterou Delecroix dokázal pouze vyrazit před sebe.

Svěřenci Bertranda Casoniho se po tomto hororovém úvodu zatáhli více dozadu, slevili z ofenzivní hry po zemi a začali se soustředit primárně na brejky. To není styl, který by Lorient vyznával (či uměl hrát), dnes to však fungovalo, zčásti i proto, že se domácí rychlým nástupem nechali ukolébat. Ve 27. minutě tak dostal Majeed Waris v útočné třetině příliš mnoho místa, a přestože jeho střela mířila pouze do břevna, nehlídaný Benjamin Moukandjo dokázal uklidit míč do sítě. Moukandjo mohl o pár desítek vteřin dokonce vyrovnávat, domácí gólman Alban Lafont však předvedl skvělý zásah.

Toulouse viditelně znervóznělo a zdálo se, že by hosté mohli dokonat překvapivý obrat; potom ale opět zaúřadoval Toivonen. Po hodině hry převzal přesný pas Braithwaiteho a tváří v tvář Delecroixovi chladnokrevně zvýšil na 3:1. Švédův reprezentační kolega Jimmy Durmaz mohl definitivně rozhodnout, jeho dělovka však přelétla břevno. Majeed Waris sice ještě v 90. minutě snížil, když hlavou uklidil do sítě Cabotův rohový kop, v tu chvíli však už bylo na zvrat pozdě. Les Merlus tak nevyhráli venku pojedenácté v řadě a budou muset hodně zabrat, pokud chtějí Ligue 1 hrát i napřesrok.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Monaco 0:4

10.12.2016 17:00

Góly: 2. Djibril Sidibé, 4. Falcao, 50. Falcao, 63. Falcao (pen.)

Loni Monako nastřílelo celkem 57 branek za jednu sezónu. Čtyřmi trefami na půdě Bordeaux nyní rozšířilo své konto už na 53 přesných zásahů, takže je dost možné, že svou starou bilanci hravě zvládne překonat už do konce podzimu. Knížecí klub se svým protivníkem vůbec nemazal, především pak Falcao, jenž zaznamenal hattrick.

S vědomím, že PSG se s Nice střetne v neděli večer na závěr sedmnáctého kola, se hosté chopili své příležitosti dostat se do samotného čela tabulky naplno. Už po čtyřech minutách vedli o dva góly, ve druhém poločase svůj náskok snadno pojistili. Domácí poslední nezdar s Lille nenapravili a utrpěli vůbec nejvyšší porážku sezóny.

Uběhlo jen několik pár desítek vteřin, Bernardo Silva prostrčil míč do šestnáctky na Sidibého, který ho ihned z první usměrnil po zemi přesně ke vzdálenější tyčce. Bordeaux se sesypalo jako domeček z karet a za chvilku inkasovalo znovu. Bernardo Silva našel na pravé straně Germaina, jeho následná přihrávka doletěla k Falcaovi, a ten navýšil účet.

Nebýt brankáře Priora, kdo ví, jak by skóre vypadalo po dvanácti minutách, kdyby brilantním způsobem nevytěsnil pokus stále aktivního Bernarda Silvy. V závěru se ještě k hlavičce propracoval Germain, i v tomhle případě však Prior díky své pevné vůli odolal. Snad jen jednou FCGdB zahrozil v prvním dějství, avšak Ounase skvěle vychytal gólman Subašič.

Právě domácí záložník byl v 68. minutě vyloučený poté, co hodně frustrovaný ostře zaskluzoval do autora prvního zásahu Sidibého, a ještě si neodpustil do něj kopnout po odpískání. To už Monako vedlo o tři branky. V 50. minutě poslal Lemar pas na Germaina, ten balón posunul blíže do středu Falcaovi, jenž se zbavil Priora a zamířil do odkryté brány.

Bordeaux po vyloučení Ounase padlo na kolena ještě jednou. Zcela vykolejený Pallois zápasnickým chvatem strhl na zem v pokutovém území Bernarda Silvu, a nařízenou penaltu pak hravě proměnil Falcao. Prosadit se ještě mohl střídající Guido Carrillo, ten ale soupeře uštědřil od pětigólového nášupu, neboť svou střelu nasměroval jen mimo.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Olympique Marseille 1:2

10.12.2016 14:30

Góly: 78. Mehdi Abeid - 6. Maxime Lopez, 87. Bafétimbi Gomis

Hráči Marseille se možná ještě do konce podzimní části stačí vrátit do bojů o evropské poháry. V Dijonu jim evidentně nevadilo odložení duelu z pátku na sobotu kvůli husté mlze, a získali tam už své třetí vítězství z posledních pěti ligových kol. O rozdílovou branku se postaral až tři minuty před koncem Bafétimbi Gomis.

Až na devátý pokus se OM podařilo letos urvat všechny body zvenku, dosud na půdách svých soupeřů z osmi případů jen třikrát remizoval. A zrovna na Stade Gaston Gérard, kde klub z Burgundska padl pouze na samotném začátku sezóny s Nantes. Pro připomenutí tu nevyhrálo Monako, Lyon nebo Rennes.

Před týdnem Les Phocéens poměrně snadno skolili Nancy, a trenér Rudi García tak neměl jediný důvod měnit vítěznou sestavu. Trvalo jen šest minut, než se dostali do vedení. Thauvin byl ve středu pole hodně nedůrazně bráněný, snadno našel ve vápně mladíka Lopeze, jenž následně zaznamenal vůbec svou první trefu v Ligue 1 v kariéře.

Svěřenci kouče Oliviera Dall'Oglia poprvé výrazněji zahrozili díky standardní situaci, Abeid hezky zakroutil míč přes zeď a tlačil ho k tyči, nicméně u ní elegantně zakročil brankář Pelé. Na druhé straně mohli hosté náskok navýšit po rychlém brejku vedeném Thauvinem. Po Lopezově centru zakončoval Vainqueur, gólman Reynet však dokázal vyrazit.

K dorážce se pak ještě propracoval Gomis, toho ovšem na brankové čáře dokázal zablokovat vracející se obránce Chafik. Dijon mohl záhy srovnat stav, Chafik poslal balón dozadu na nabíhajícího si Pierra Meloua, ten ale zamířil jen nad branku. Do poločasu mohl ještě po přihrávce Sakaie skórovat Gomis, nicméně kýžený prostor netrefil.

Druhý poločas už na šance tolik zajímavý nebyl. Do jakýchsi příležitostí se propracovali hostující Sammaritano a Tavares, gólu se však fanoušci dočkali až dvanáct minut před koncem. To už na trávník znovu sedala poměrně nepříjemná mlha, čehož možná k zahrání svého přímého volného kopu využil Abeid, jenž už tentokráte překonal Pelého.

Ani matka příroda nakonec jihofrancouzský celek nezastavila před znovuobnovením svého vedení a jeho definitivním udržením až do závěrečného hvizdu. Střídající Sarr se v 87. minutě dokázal odpoutat od nedůrazného beka Bernarda na pravé straně, poslal přihrávku do pokutového území, odkud Gomis snadno zacílil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice17124132:1240
2.AS Monaco17123253:1639
3.Paris Saint-Germain17113332:1336
4.Olympique Lyon1691629:1828
5.Stade Rennes1783618:2027
6.EA Guingamp1775521:1626
7.Toulouse FC1774621:1825
8.AS Saint-Étienne1767417:1425
9.Olympique Marseille1766518:1824
10.Girondins Bordeaux1766520:2224
11.Lille OSC1762917:2220
12.Angers SCO1754815:2019
13.Montpellier HSC1747624:3019
14.AS Nancy-Lorraine1754814:2219
15.FC Metz1653816:3118
16.SC Bastia1745814:2017
17.Dijon FCO1737723:2716
18.SM Caen1643916:3015
19.FC Nantes163499:2613
20.FC Lorient17331118:3212
Zbývající zápasy
10.12. 20:00FC Nantes - SM Caen

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (65)

Přidat komentář
Israha

První poločas velice dobrý výkon, ale bohužel se zase spálilo několik šancí a Dijon do druhé půle vycítil šanci, takže na to naběhli a těch zbylých 45 minut byli víceméně lepší oni. Trochu prokauč, takhle pustit viditelně slabší a nalomený tým zpátky do hry. Ale je pravda, že obrana držela, gól byl víceméně dílem mlhy, být ideální viditelnost, Pelé by to troufám si říct měl. Branku na 1:2 jsem neviděl, od cca 80. minuty to kvůli té mlze bylo nesledovatelné...

Thauvin s Lopezem nejlepší na hřišti, Gomis sice zas cosi pospaloval, ale odmakal to a ten vítězný gól nakonec dal, takže spokojenost. V první půli byl výborný i Anguissa, ale ten z toho pak vypadl a s Vainqueurem byli kolikrát dost na ručník. Sakai tradičně naprosto hororová poziční hra, ale už se trochu zlepšil v bránění 1 na 1 a i ty náběhy dopředu byly občas v pohodě. N'Jie výborný tah na bránu, ale špatné řešení situací okolo vápna a v něm. No ale důležité je, že se i přes pozdní vyrovnání nakonec podařilo vyhrát, takové tři body (navíc první z venku v sezoně) jsou klíčové hlavně psychicky. Snad se to Garciovi nakonec přeci jen podaří pro letošek důstojně doklepat, ze začátku jsem v to ani nedoufal.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhry nad supermi typu Dijon skratka musia chodit,pokial este chcete sezonu ako tak zachranit.

Reagovat
Riviera Kid

Ty vole, bez aj někdy ven.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutocna poladovica je u nas, som rad ze som domov sa doklzal vole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Rarášek

To je válec, Falcao do PL okamžitě.

Reagovat
Spalovač šancí

Chelsea nebo MU by byly pro něj ideální.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja to rikam furt, ze je soucasny Monaco nejlepsi tym v pevninsky Evrope

Reagovat
raduinho

Souhlas, snad jim to vydrží, mohli by v LM dojít dost daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

zopakovat 2003/2004 by bylo super

Reagovat
raduinho

Jako přál bych si už ve finále nějaký tým z té širší špičky řekněme, jako Monaco, Leverkusen nebo Benfica.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pořád čekám, kdy polevěj, a ani furt nic... jardim evidentně pracoval po celou dobu hodně koncepčně, tým vychoval a teď sklízí ovoce... těch gólů je fakt habaděj

Reagovat
pistacik11

taky francuzsky gula

Reagovat
smazaný uživatel

Pallois neskutečný retard

Reagovat
smazaný uživatel

Nakoniec Lille zas ukope predkolo EL

Reagovat
Langi

Vida...horsi Lyon po sto letech nezaslouzene vyhral...ale i to se pocita nicmene znovu se potvrdilo ze to 4-4-2 je mrtvy

Reagovat
Basty

tak já se těšíl že dneska bude sport 1 vysílat šlágr podzimu PSG - Nice a ono hovno raději NFL a ženskou házenou ...

Reagovat
ZB 07

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bych se posral a

Reagovat
pawelFCB

,Minty zřejmě začal sledovat házenou.

Reagovat
pawelFCB

Monty*

Reagovat
monty25

Ne, házenou fakt nesleduju.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

Edinson Cavani se zdá být ve 29 letech na vrcholu sil, když v Paris Saint-Germain pálí ostošest, sám uruguayský forvard však stále registruje nějaká nesplněná přání. Pro RMC Sport se teď například vyznal z obdivu pro Antoinea Griezmanna z Atlétika Madrid, s nímž by si jednou rád zahrál. (rmcsport.bfmtv.com)

Ten by nam dnes pomohol

Reagovat
Israha

Nekreativita PSG pokračuje. Tam není jiný ofenzivní prvek, než náběhy krajních beků a přízemní centry na stojícího Cavaniho. Lucas s Di Maríou úplně zabití, jejich lehkost, nápaditost a schopnost individuálního prosazení se v té rutinérské Emeryho hře ztrácí. Kdyby se Cardinale lépe dohodl s Dantem při vyrovnávacím gólu, mohli být klidně bez bodu...na to, jak drtivou územní převahu měli, těch šancí zas tolik nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

ono když máš v útoku Cavaniho, co jinýho chceš vlastně hrát... centry z krajů na něj jsou vlastně to nejjednodušší řešení

Reagovat
Israha

Jde hlavně o to, že by neměli hrát JENOM toto, těch variant by tam mělo být více.

Reagovat
.13

Tak zas neprehanaj s nekreativitou, proti nam hra kazdy tim polobeton a na brejky. Ta nekreativita je tam preto lebo odisiel Ibra, s tym sa teraz ten tim vyrovnava a nie so stratou Blanca. Bol to super trener, ale zas nebol to Carlo a ked tam bude hrat Areola a odchovanci nam nebudu utekat (Coman), tak to,ze kazdy rok nevyhrame ligu prezijem. Predtym sa mi ani nesnivalo o 4tituloch v rade

Reagovat
Israha

Tak otupění potenciálu Lucase a Di Maríi je evidentní, to vidět musíš. Oni i ty polobetony jsou schopni odemknout...ale to nesmějí mít jediný herní úkol, a to nabíhat po křídlech a centrovat jak smyslů zbavení. Tohle je Emeryho typický styl, který má i mnoho pozitiv, ale toto je velice výrazné negativum.

Reagovat
.13

Vidim, ale Lucas je smrtelny iba ked sa rozbehne, Angel robi teraz jednu klucku do stredu a potom strati rychlost a nahra na stred, to on tu kreativitu nezabija, to je, ze oni hraju system na kontrolu a toto su hraci co potrebuju hrat tempo. Blanc by hral podla mna toto iste, spoliehat sa na Lucasa(ktoreho da az po polcas...) a Angela (prepac) bez formy, potom to tak vyzera, kazdopadne ja som zatial s priebehom sezony v pohode. Jar rozhodne

Nemozem byt nenazrany, toto som sam od vtedy co fandim PSG necakal, 4tituly v rade, ja niesom ten, co hned krici po zmene, ked sa nedari.

Ja by som bol radsej za uspech v LM

Reagovat
.13

aj ked to je asi ta nenazranost. Verim skratka, ze v LM typ trenera Emery(Cholo) to vie dotiahnut dalej

Aspon teda tomu verim. A ked nie, tak sa pozrem na Areolu v zostave a som hned stastnejsi

Reagovat
Israha

Jasně, no. Já Emeryho znám ze Sevilly, je naprosto jasné, že zrovna tihle dva pod ním budou strádat (kor když Ángela zašije na křídlo, i když ze středu by byl schopný tu hru ovládat). Jenom mi to jednak přijde fotbalově trochu mrhání potenciálem, druhak se tím ta variabilita dopředu poměrně dost omezuje...ale Emery nestaví systém okolo vybraných hráčů, ale naopak do daného systému hráče začleňuje, takže změnu v tomhle moc nečekám.

Reagovat
.13

Presne si odhadol to co od toho cakam. Osobne by som chcel vidiet zostavu proti superom doma:

Areola- obrana- Marco, Matuidi, DiMa/ Pastore- Ben Arfa/ DiMa, Cavani, Lucas

Nemam s tymco urobit, iba fandit

Ty to teraz urcite poznas.

Reagovat
Israha

Jo, no...Alessandrini na tribuně, Rolando v základu místo Rekika, Hubočan na beku...taky skřípu zuby a jenom doufám, že i přesto to bude herně a výsledkově jakžtakž únosné .

Emery jinak v Seville byl schopný občas postavit zálohu Krychowiak - M'Bia - Iborra . Takže podobné destruktivní pokusy se dají čekat i nadále. A jak říkáš, nezbývá než to kousnout...byť teda jestli s tím nějak ukope LM, ve finále mu ten upracovaný herní projev stejně všichni odpustí.

Reagovat
.13

Barcelona, OK

Reagovat
Israha

V Seville proti nim Emery nijak zlé výsledky neměl...paradoxně ta šance přes ně přejít není tak malá. jak se možná zdá. Byť favoriti samozřejmě nejste...

Reagovat
.13

vidim to tak 60-40 pre Barcelonu, oboch mam rad, tak snad ten, kto postupi dojde co najdalej (finale / SF).

Aj Monaco by mohlo nieco uhrat s City

Reagovat
Israha

Tam bude záležet, jak Guardiola vyladí formu a základní sestavu. Hrát se to teď, vsadím balík na Monaco...ale v půlce února může být všechno jinak, a City v top formě > Monaco v top formě, to zas je třeba mít na paměti.

Reagovat
.13

tak urcite, len aby ich nepovodili ako Arsenal

Reagovat
.13

osobne z uzivatelov tu sa mi lubis pohladom na futbal

Reagovat
Israha

Díky. Za experta se nepovažuju, ale čumím na to furt (když je vložené kolo/evropské poháry, klidně i sedm zápasů za týden ), a člověk pak ledacos pochytí.

Reagovat
Langi

doufám že nám ještě kontumujou ty Méty...a Lyon v krizi bude mít o 5 bodů a jednu výhru míň než PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Odchod Ben Arfy Nice ještě pomohl?

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Arfa si nepomohl

Reagovat
Langi

OL / Guingamp J-1 !!

Le groupe : Gorgelin, Mocio, Gaspar, Diakhaby, Jallet, Mammana, Nkoulou, Rybus, Cognat, Darder, Ferri, Grenier, Tousart, Cornet, Fekir, Lacazette, Mateta, Valbuena.

Reagovat
juninho8

Mocio do brany, Gaspar,Mammana,Grenier,Tousart v zaklade

Reagovat
Langi

Mocio - Gaspar, Mammana, Diakhaby, Rybus - Corgnat, Grenier, Tousart - Valbuena, Cornet, Mateta

Reagovat
juninho8

neviem ci Cognat neni kridlo? ci si ho s niekym mylim?

Reagovat
Langi

Corgnat by měl být CM/AM...a jednou by mohl být hodně dobrý...křídel je nedostatek, tam je snad akorát Del Castillo v současné době na hostování

Reagovat
juninho8

Taksom si ho asi pomýlil. No s tými krídlami to asi nevyzerá ružovo. Ale napríklad čo sa týka stredu zálohy, tam myslím je adeptov dosť. Tousart,Cognat,Martins Pereira a na AM sme mali aj Aouara. Vyzeral nádejne ale neviem či u nás ešte vôbec je.

Reagovat
Langi

a jinak Diakhaby se rozehrává ke slušným výkonům...s Mammanou by to mohla být v budoucnu dobrá dvojice

Reagovat
juninho8

Tak nám tieto silové typy černošských stopérov vždy vyskakovali. Umtiti (ktorý mal aj dobrú techniku),Sarr,Diakhaby....u Mammanu sa bojím že OL berie len ako prestupnú stanicu a čochvíľa sa spakuje

Reagovat
Langi

Valbuena...ze by jakysi naznak probuzeni?...no nebylo by to rozhodne na skodu

Reagovat
Langi

Jinak ten Plea nas jeste dlouho bude budit ze spani...ten letos strasne vylitne

Reagovat
Langi

Tak co ti dorostenci? Uz stridej

Reagovat
Israha

Monaco už mě začíná regulérně děsit...

Reagovat
Langi

Bruno nafackuj si...zapas kdy se muze testovat a zkouset a on strida 2x a jeste tam posle Lacazetta...nasledne Gorgelin kope penaltu

Reagovat
Israha

Hrajete EL, pořád je tu prestižnější CdF...tohle je fakt jedno, že jste nepostoupili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele