Ligue 1 - souhrn 15. kola

29.11.2016, 20:53, aktualizováno 30.11.2016, 22:58
Komentáře a souhrny
PSG naplnilo roli favorita a poradilo si s Angers. Nice vyhrálo na půdě Guingampu a upevnilo si vedoucí příčku. Lyon rozstřílel Nantes, tři body mají rovněž Toulouse a Nancy. Na hřištích Nancy a Saint-Étienne se hrálo nerozhodně. Monaco remizovalo v Dijónu, Lille konečně zabralo a poradilo si s Caen. Lorient překvapivě zaskočil Stade Rennes...

Paris Saint-Germain - Angers SCO 2:0

30.11.2016 21:00

Góly: 34. Thiago Silva, 66. Edinson Cavani (pen.)

PSG už je druhé! Úřadující mistr potrestal zaváhání Monaka a stáhl vedoucí Nice na jediný bod. Výhru 2:0 nad Angers režírovalo jihoamerické duo Thiago Silva - Edinson Cavani; Uruguayec dnes zaznamenal jubilejní stou trefu v pařížském dresu.

Jde o stylové zakončení skvělého listopadu, během nějž do té doby nepřesvědčivé PSG nabralo parádní formu. Emeryho svěřenci konečně dominují a sbírají jednu výhru za druhou. Hostům dnes nepomohlo ani opatrné rozestavení 5-3-2, přestože v úvodu utkání dokázali držet favorita na uzdě a ve 4. minutě dokonce málem šokovali publikum vedoucí brankou. Nicolas Pepe pálil z dálky dobře, gólman Aréola se ale vytasil s bravurním zákrokem.

Domácí se sice museli obejít bez Marquinhose, Verrattiho, Di Maríi i Rabiota, přesto ale brzy přirozeně vklouzli do očekávané role favorita a začali jasně diktovat tempo hry. Postaral se o to zejména Hatem Ben Arfa, jemuž pozice playmakera v Emeryho novém 4-2-3-1 viditelně svědčí. Po čtvrthodině hry se lyonský odchovanec bravurním dribblingem probil až do vápna, hostující obrana mu ale na poslední chvíli sebrala míč.

Angers se nevzdávalo a málem překvapilo ve 26. minutě, kdy N'Doyeho hlavičku z úhlu musel odklízet z brankové čáry kapitán Thiago Silva; o osm minut později se však už skóre měnilo, neboť brazilský stoper zaúřadoval pro změnu na druhé straně. Nikým nehlídán přibil svoji hlavičku nekompromisně do země; gólman Mathieu Michel neměl šanci.

Pojistku přidali Pařížané po hodině hry, kdy Ben Arfa opět rozkmitoval svoje nohy a vykoledoval si faul ve vápně. K nařízené penaltě se postavil Cavani a suverénní ránou završil první stovku svých pařížských gólů. Třetí gól mohl ještě po další Ben Arfově přihrávce přidat mladík Jean-Kévin Augustin, neuspěl však, stejně jako v samém závěru střídající Jesé, který trefil tyč. To ale PSG vadit nemuselo.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - FC Metz 4:0

30.11.2016 19:00

Góly: 38. Benoît Pedretti, 78. Joffrey Cuffaut, 80. Issiar Dia, 90+2. Youssef Aït Bennasser

Že by se Nancy konečně začínalo zvedat? Papírově nejsilnější letošní nováček se zkraje sezony dlouho trápil, poslední dobou se ale jeho hra lepší a dnes to bylo jasně vidět - jednoznačná domácí výhra 4:0 nad Métami vytáhla svěřence Pabla Correy vůbec poprvé ze sestupového pásma.

Lorrainské derby se do Ligue 1 vrátilo po dlouhých osmi letech a jak Correa, tak jeho protějšek Philipp Hinschberger se shodli na tom, že čím více východofrancouzských týmů v nejvyšší soutěži, tím lépe. Oba ostatně budou letos mít co dělat, aby své celky mezi elitou udrželi - a soudě podle dnešního zápasu by se to minimálně Nancy mohlo podařit.

Domácí Les Chardons byli od začátku lepším týmem, v prvním poločase se však příliš zajímavého nedělo. Correův tým vyvíjel souvislý tlak, Méty se dokázaly efektivně bránit. Až sedm minut před změnou stran přišel průlom - šestatřicetiletý veterán Benoit Pedretti se postavil k rozehrání přímého kopu a nekompromisně jej uklidil za záda hostujícího gólmana.

Také druhá půle měla prakticky totožný průběh; na gól se čekalo dlouho, i když jinak mohlo být publikum na Stade Marcel Picot s výkonem svých favoritů spokojeno. Pojistku přidal až jedenáct minut před koncem Joffrey Cuffaut, který si narazil s Youssefem Aït Bennasserem a propálil Thomase Didillona podruhé; šlo o jeho debutovou trefu v Ligue 1. Za tohoto stavu se hra Mét totálně rozpadla a šlo už jen o výši konečného skóre.

O minutu později zvyšoval na 3:0 navrátilec Issiar Dia, v 84. minutě pak Benoit Assou-Ekotto fauloval Youssoufa Hadjiho a po druhé žluté kartě se poroučel ze hřiště. Nancy ještě dokázalo přesilovku využít čtvrtým gólem, který přišel už v nastaveném čase - Cuffaut narýsoval přesný pas a Aït Bennasser pojistil zasloužené vítězství.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 0:0

30.11.2016 19:00

Góly: -

Marseille podruhé za sebou nedala ani jeden gól. Nicméně borci ze Saint-Étienne si počínali stejně. Svěřenci Christopha Galtiera připisují bezbrankovou remízu potřetí z posledních pěti zápasů (ve všech soutěžích).

Speciální duel to byl pro Bafétimbi Gomise. Současný kapitán OM se proslavil právě v dresu Les Verts. A v poslední listopadový den roku 2016 byl na Stade Geoffroy-Guichard tím prvním, kdo mohl rozvlnit síť za zády soupeřova gólmana. Thauvinovu pobídku si sice našel, nicméně Stéphane Ruffier je v těchto týdnech vskutku klíčovým mužem někdejšího působiště Ivana Haška.

Dokazoval to i nadále. Po centru Rémyho Cabelly si poradil s razantní hlavičkou Floriana Thauvina, jehož vychytal i později, když střílel z pokutového území. ASSE zatím dalo jenom šestnáct gólů. Ten další mohl přidat Henri Saivet. No jo, jenže to by musel být přesnější. Po změně stran jako první pálil Oussama Tannane. A nutno dodat, že rukavice Yohanna Pelého pěkně vyprášil.

Ruffier pak vychytal střelu z dálky, kterou se prezentoval William Vainqueur, a poté sledoval, kterak střídající Clinton N’Jie střílí vedle. Pro brankáře domácího celku to byla šestá vychytaná nula, jelikož zbytek utkání se už v podstatě odehrával bez většího vzruchu před jednou či druhou brankou. Za zmínku tedy stojí akorát to, že se hrálo nezvykle čistě. Vždyť jedinou žlutou kartu obdržel hostující Rod Fanni.

Olympique Marseille je teď čtyři body za ASSE na jedenácté příčce. Na kontě má o dva bodíky více než AS Nancy-Lorraine, se kterým se utká v neděli na Stade Vélodrome, tedy před svými náročnými diváky. AS Saint-Étienne čeká v Roazhon Parku důležitý mač s Rennes, které rovněž usiluje o pohárové umístění.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Girondins Bordeaux 1:1

30.11.2016 19:00

Góly: 49. Thievy Bifouma - 78. Gaëtan Laborde

Gourvennecovo Bordeaux vyhrávat zkrátka neumí; v Bastii vybojovalo už pátou remízu z posledních sedmi pokusů. Nutno ovšem dodat, že tentokrát za ni mohou Plašil a spol. být ještě rádi. Dlouho to totiž vypadalo, že domácí seberou všechny tři body; až v závěru vyrovnával hostující Gaëtan Laborde.

Korsičanům dnes chyběl klíčový útočník Enzo Crivelli - jejich největší letošní opora totiž na Furiani pouze hostuje právě z Bordeaux, které si ve smlouvě vymohlo, že proti němu nesmí nastoupit. Domácí kouč tak svěřil nejdůležitější ofenzivní úlohu teprve devatenáctiletému Allanu Saint-Maximinovi, což se ukázalo jako dobrá volba. Mladík, který pro změnu hostuje z Monaka, byl od prvních minut jednoduše skvělý a způsoboval Bordelais velké problémy. Také si připsal dvě největší šance první půle - dělovou ránu z dálky, kterou zneškodnil gólman Jérome Prior, a na poslední chvíli odklizenou hlavičku po rohovém kopu.

Čtyři minuty po změně stran už se Lvi dočkali, a opět u toho byl Saint-Maximin. Šikovný forvard potáhl útok po levém křídle a nabil Gaëlu Danicovi, jehož přízemní pas na zadní tyč uklidil do sítě Thievy Bifouma. Sám Saint-Maximin se poté pokoušel zvýšit skóre, Prior ale jeho ránu vykopl.

Bordeaux se začalo probírat až po příchodu Labordeho, který po hodině hry vystřídal na trávníku Francoise Kamana. Za zvýšenou aktivitu byli nakonec hosté odměněni: třináct minut před koncem vyprodukovali krásnou týmovou akci, na jejímž konci stál právě čerstvý žolík. Laborde si poradil s bránícím Florianem Marangem a přízemní ranou propálil gólmana Jeana-Louise Léku.

Horkokrevní Korsičané nakonec museli dohrávat v desíti, když byl osm minut před koncem vyloučen Marange (za faul na Jérémyho Méneze), remízu ale uhájili. Byla to jejich už třetí v řadě, což fanouškům příliš stačit nebude - na výhru čekají už devět zápasů a od sestupové zóny dělí jejich klub pouze skóre. Bordeaux je páté.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Montpellier HSC 1:0

30.11.2016 19:00

Góly: 19. Issiaga Sylla

Toulouse nakonec zvládlo zápas s Montpellierem a po patnácti kolech má na kontě dvaadvacet bodů, což za současného rozložení sil stačí osmou příčku. MHSC naopak zůstává dva body nad propastí.

Minuta ticha před úvodním hvizdem, držená za zřícené letadlo s týmem Chapecoense, znamenala nejvíce pro kapitána la Paillade, jelikož Vitorino Hilton v tomto klubu s velkým fotbalem začínal. O vítězi tohoto fotbalového klání rozhodl vlastně signál po přímém kopu. I když všechno rozhodně neproběhlo přesně podle plánu.

Běžela 20. minuta, když Yann Bodiger rozehrál klíčovou standardní situaci. Nevolil centr, nýbrž přihrávku na Martina Braithwaitea, který si zaběhnul za zeď. Následně vystřelil na Laurenta Pionniera, který jenom vyrazil k Issiagovi Syllovi, jenž hrudí dostal balon za brankovou čáru - 1:0. Pro guinejského reprezentanta to byl první gól v sezoně.

Spousta chvály se zatím snášela na hlavu Albana Lafonta, mladičkého brankáře ve službách TFC. Jenže v 56. minutě vyrobil obrovskou chybu, kterou ovšem Steve Mounié nepotrestal, přestože měl před sebou odkrytou branku. Před tímhle duelem hrál Montpellier venku sedmkrát a pokaždé dokázal skórovat.

Naprázdno vyšel teprve na Stadium Municipal. I proto, že Ryad Boudebouz svou střelu o kousek nenasměroval mezi tři tyče a že Mounié v další šanci nevyzrál na Lafonta, jenž v minutě osmdesáté zachraňoval konečky prstů. Hantzův tým o víkendu čeká PSG a Toulouse se pokusí udělat nějaké body na stadionu Allianz Riviera v Nice.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Olympique Lyon 0:6

30.11.2016 19:00

Góly: 16. Corentin Tolisso, 39. Alexandre Lacazette (pen.), 41. Maxime Gonalons, 60. Mathieu Valbuena, 75. Mouctar Diakhaby, 81. Nabil Fekir

Tak tohle byla ovšem ukázková demolice! Hráči Olympique Lyon se bez problémů oklepali z víkendové domácí porážky 1:2 s Paříží a Nantes na jeho půdě nadělili potupného "kanára". Při výhře 6:0 se trefilo hned šest hráčů - Tolisso, Lacazette, Gonalons, Valbuena, Diakhaby a Fékir. Les Gones se tak vrací na čtvrtou příčku, Les Canaris padají na předposlední.

Nantes se doma letos vůbec nedaří (ve skutečnosti jsou před vlastními fanoušky vůbec nejhorším týmem soutěže), toto však byla přeci jen silná káva. Kanárci potvrdili svoji tragickou formu (pouhé dva body z posledních šesti zápasů) a vypadá to, že budou mít ještě spoustu starostí se záchranou.

Po úvodní bezbrankové čtvrthodině hry nastartoval kanonádu Corentin Tolisso, a nemusel se přitom ani moc snažit - přízemní Rafaelův pas mu přistál přímo na noze, takže stačilo doklepávat do zívající brány. O další čtvrthodinu později to mohlo být už o dvě branky; tentokrát zaúřadoval dnes skvělý Rachid Ghezzal, jeho rána však pouze orazítkovala tyč. To je ostatně letošní lyonská specialita; Ghezzal se stal už sedmým hráčem Les Gones, jemuž se od startu ligy něco podobného povedlo.

Druhý gól nakonec přidali hosté ještě před přestávkou - Mouctar Diakhaby byl ve vápně faulován Oswaldem Vizcarrondem, k nařízené penaltě se postavil kanonýr Lacazette a bez problémů načal druhou desítku ligových gólů. Byla to jeho šestá úspěšně proměněná penalta sezony.

O trefu číslo tři se postaral sváteční střelec Maxime Gonalons, který se prosadil po více než roce - stačilo mu k tomu být ve správný čas na správném místě, neboť gólman Rémy Riou mu srazil Valbuenův roh přímo do cesty. Sám Valbuena pak po hodině hry zvyšoval už na 4:0, když převzal Dárderův pas na bližší tyči a nedal Riouovi žádnou šanci.

V poslední půlhodině už se utkání pouze dohrávalo; Lyon však přesto přidal ještě dvě branky, přičemž o tu první se postaral teprve devatenáctiletý Diakhaby. Mladý stoper, kterého Nantes dříve odmítlo, měl dnes o důvod více se ukázat - a odměnil se fanouškům (a svojí rodině, která ho přišla na tribuny podpořit) prvním profesionálním gólem. Po Valbuenově pasu zakončoval přesnou hlavičkou. Skóre pak uzavřel v 81. minutě střídající Nabil Fékir.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - OGC Nice 0:1

30.11.2016 19:00

Góly: 5. Younès Belhanda

Pro Nice to nebylo snadné utkání. O výhře rozhodnul už v úvodu Younés Belhanda, takže skvadra Luciena Favreho zůstává lídrem.

Běžela teprve pátá minuta, když Les Aiglons rozehráli rychlou akci. Míč se dostal k Jeanu Michaëlovi Serimu, jenž posunul doleva na Belhandu. Byl přitom faulován, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Střelec branky si pak díky nezájmu obránců Guingampu mohl najít ideální prostor a z hranice šestnáctky pravačkou parádně zakroutil svůj pokus ke vzdálenější tyči - 0:1. Druhou trefu v sezoně oslavil ve stylu cirkusových akrobatů.

Nedlouho poté mohlo být vyrovnáno. Marcus Coco našel Étienna Didota, jehož pozdrav z dálky a z voleje famózně leteckým způsobem zneškodnil Yoan Cardinale. Nice na celek ze Stade du Roudourou umí zahrát. Na jaře vyhrálo 3:2 a před dvěma rokama si připsalo památné vítězství 7:2, pod nímž se pěti brankami podepsal Carlos Eduardo, v současnosti nastupující za saudskoarabský Al Hilal.

Tentokrát sice padl jen jeden gól, nicméně o šance nebyla nouze. Tu další si připsal na konto obránce Dante. Seri centroval od rohového praporku na hlavu brazilského spoluhráče, jenž orazítkoval břevno. Devátou trefu v probíhajícím ročníku mohl zaznamenat Alassane Pléa. Jérémy Sorbon mu svou nepřipravenou přihrávkou zpět nabídnul stoprocentní příležitost. Třiadvacetiletý Francouz s malijskými předky si však vylámal zuby na včas vyběhnuvším Karl-Johanu Johnssonovi.

Poté nepřesně střílel Valentin Eysseric. Těsně před pauzou rozehrával na druhé straně hřiště přímý kop Yannis Salibur a Cardinale musel vytánout další skvělý zákrok. První příležitost po změně stran obstaral Ludovic Blas, ale brankáře Nice jí rozhodně nevyděsil. Blasův tým byl následně více na balonu a Nice hrozilo spíše z brejků, což byla v Bundeslize Favreho oblíbená disciplína.

S výjimkou Seriho dalekonosné možnosti nebyly další zrovna dvakrát přesné a tím pádem ani nebezpečné. Poslední zmíněný fotbalista je přeci jen spíše nahrávač. Na kontě má zatím osm asistencí, což je nejvíce z celé Ligue 1. I díky němu tedy Orli oslavili jedenáctou výhru a o bod zůstávají na čele. V neděli se utkájí s Toulouse a týden poté je čeká nesmírně důležitý duel s nyní druhým PSG, kdežto sedmý Guingamp přivítá doma trápící se Nantes, a pak zajíždí do Saint-Étienne, kde bude Didot v podstatě jako doma.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - AS Monaco 1:1

29.11.2016 21:00

Góly: 87. Frédéric Sammaritano - 17. Guido Carrillo

Monaco nečekaně klopýtlo, když na půdě nováčka z Dijonu pouze remizovalo 1:1. Domácí tak potvrdili, že se jim na vlastním stadionu daří, a neprohráli už posedmé v řadě. Favorita dostal do vedení Guido Carrillo, konečné slovo však měl Frédéric Sammaritano.

Argentinec Carrillo nebývá obvykle součástí základní sestavy AS; místo devítky letos patří Radamelu Falcaovi. Dnes však kouč Leonardo Jardim vytáhlého útočníka poslal do boje hned od první minuty a ukázalo se to jako dobrý tah - v 17. minutě totiž domácí gólman Baptiste Reynet trestuhodně podcenil střelu Sidibého a Carrillo bez potíží dorážel. Byla to jeho šestá trefa sezony.

Kromě Carrilla udělal Jardim ještě tři další změny v sestavě, na souhře favorita se to ale příliš neprojevilo; Monaco bylo podle očekávání v prvním dějství lepším týmem, i když většinou naráželo na organizovanou dijonskou obranu. Jedinou další gólovkou do pauzy byla šance Germaina, jehož však vychytal Reynet.

Dijon, který do zápasu vstupoval se šňůrou čtyř utkání bez výhry v zádech, byl v obměňování sestavy radikálnější: kouč Olivier Dall'Oglio udělal oproti víkendovému zápasu v Bordeaux hned osm změn. Jednou z nových tváří byl i švýcarský obránce Vincent Rüfli, který si také připsal největší domácí šanci první půle - Riviére se Sammaritanem mu připravili balon do dobré střelecké pozice, výsledná rána však mířila mimo tři tyče.

Jestliže v úvodním dějství dominovalo Monaco, po změně stran se situace obrátila; Dijon byl najednou mnohem rychlejší a aktivnější, což je nutno připsat nasazení tradičních ofenzivních opor Dionyho s Tavares. Diony dokonce mohl zakončovat po Lotiésově přiklepnutí z malého vápna, na míč ale těsně nedosáhl. Nakonec se však přece jen radoval: na pravém křídle napřáhl k centru Adam Lang, míč hlavou prodloužil Tavares k Dionymu a ten jej naservíroval před bránu Sammaritanovi ke snadné dorážce.

Domácí si za představení ve druhé půli vyrovnat zasloužili, přesto mohli nakonec i prohrát - sraženou Raggiho střelu musel v nastaveném čase vyrážet pozorný Reynet. Knížecí klub tak ztratil dva důležité body a musí doufat, že dotírající PSG zítra zaváhá s Angers.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Rennes 2:1

29.11.2016 19:00

Góly: 28. Michaël Ciani, 46. Majeed Waris - 32. Giovanni Sio

Už v minulém kole neměl Lorient daleko od své třetí výhry v sezóně. V Métách bylo opravdu vidět velké zlepšení od posledního celku Ligue 1. A tentokráte už dokázal slavit plný bodový úspěch. Co je pro něj ještě povzbudivější, že se tak stalo v bretaňském derby proti Rennes, které do této chvíle prohrálo od konce září jen jednou.

Jednašedesátiletý hostující lodivod Christian Gourcuff s bohatými trenérskými zkušenostmi zavítal s Rennes podruhé ve své kariéře na půdu Lorientu. A stejně jako v roce 2002 byl se svým mužstvem poražen. Zkraje druhé půle totiž rozhodl Abdul Waris, jenž zaznamenal teprve druhou ligovou branku sezóny. Tu první mimochodem vstřelil o minulém víkendu.

Les Rouges et Noirs, kteří po tomto kole zřejmě přijdou o současnou čtvrtou pozici, mohli poprvé inkasovat od Abdula Warise na sklonku půlhodiny hry, v dobré pozici ho ale ještě dokázal vychytat brankář Costil. O pár chvil později už ale kapituloval. Marveaux, bývalá dlouholetá opora Rennes, posadil centr na hlavu Cianiho, a ten Lorient poslal do vedení.

Hosté našli brzy odpověď na tohle inkasování. Tourého špatnou rozehrávku zachytil ve 32. minutě navrátilec do základní sestavy Grosicki, jenž míč ještě posunul na lépe postaveného Giovanniho Sia, a ten neměl problém překonat gólmana Delecroixa, který znovu zastupoval za zraněnou jedničku Lecomteho.

Uběhlo jen pár vteřin po přestávce a domácí slavili klíčový zásah střetnutí. K jakési střílené přihrávce Benjamina Moukandja se propracoval Abdul Waris, jenž uklízel míč z metru do prázdné branky. Vůbec poprvé se tak nový kouč Bernard Casoni mohl radovat z vítězství. Soupeř naopak utrpěl už svou pátou venkovní porážku ze sedmi.

Více informací k zápasu

Lille OSC - SM Caen 4:2

29.11.2016 19:00

Góly: 13. Éder, 24. Naïm Sliti, 64. Nicolas De Préville, 65. Rony Lopes - 31. Julien Féret, 84. Ronny Rodelin

Jakkoli se dle všech statistických propočtů a možných analýz zdálo být tohle utkání už předem odsouzené k chudobě vstřelených gólů, pak dění na hřišti ukázalo zcela něco jiného. Lille se po čtyřech utkáních bez zaznamenané trefy nadechlo k jednom z nejofenzivnějších výkonů v sezóně a Caen před vlastními fanoušky skolilo 4:2.

Jeden ze svých nejlepších výkonů ve své kariéře předvedl útočník Naïm Sliti, který je v klubu na hostování z pařížského Red Star FC a na nejvyšší soutěž si stále zvyká. Na své konto si totiž připsal branku a dvě asistence. Za domácí se též trefili Éder, Nicolas De Préville a Rony Lopes, za hosty skórovali v první půli Julien Féret a ve druhé pak Ronny Rodelin.

Dogy vstoupily do tohoto souboje tou správnou nohou a už ve 13. minutě se radovaly z vedení. Éder dokázal zužitkovat pasu Slitiho, předskočil v šestnáctce obránce Da Silvu a hlavou usměrnil balón přesně k tyči. Pro portugalského střelce ovšem tohle střetnutí nedopadlo dobře, protože kvůli zranění musel o pár chvil později střídat.

Nicméně tenhle moment LOSC do kolen nepoložil. Ba právě naopak. Rony Lopes poslal pěknou přihrávku do vápna, kde našel Slitiho, a ten z levé strany snadno překonal gólmana Reuleta, jenž dle očekávání nahradil mezi třemi tyčemi zraněného Vercoutreho. Caen na tohle další inkasování dokázalo najít odpověď.

Bazileho střelu dokázal brankář Enyeama vyrazit pouze k nohám Féreta, a ten z voleje snadno uklidil míč do poloprázdné svatyně. V závěru poločasu zapůsobil Reulet ve své bráně hodně nejistě a málem z toho byla vlastní branka. Centr Slitiho totiž vyrazil jen do spoluhráče Da Silvy, od nějž míč putoval za brankovou čáru, nakonec ale hosté situaci uhasili.

V 64. minutě již Lille přece navýšilo vedení. Benzia poslal kolmici za obranu na nabíhajícího si De Prévilleho, jenž se z dobré pozice v pokutovém území v koncovce nezmýlil. Jen o minutu později bylo zřejmě definitivně rozhodnuto, to když po Slitiho centu z levé strany nedosáhl Reulet na přesnou střelu k tyči od Ronyho Lopese.

Normandský celek se zmohl šest minut před koncem už jen na snížení a rozšířil svou bilanci porážek z uplynulých sedmi zápasů na číslo pět. Ztrátu míče soupeře ve středu pole potrestal po rychlé akci Rodelin. Domácí se díky tomuto tříbodovému úspěchu odpoutali od sestupového pásma a zásluhou lepšího skóre předskočili právě svého protivníka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice15113127:1036
2.Paris Saint-Germain15112230:835
3.AS Monaco15103244:1633
4.Olympique Lyon1581628:1825
5.Girondins Bordeaux1566320:1724
6.Stade Rennes1573516:1924
7.EA Guingamp1565419:1523
8.Toulouse FC1564518:1322
9.AS Saint-Étienne1557316:1222
10.Angers SCO1553713:1618
11.Olympique Marseille1546513:1718
12.FC Metz1553716:2918
13.AS Nancy-Lorraine1544712:1916
14.Montpellier HSC1537520:2816
15.Dijon FCO1536619:2215
16.SC Bastia1535712:1514
17.Lille OSC1542914:2114
18.SM Caen1542913:2714
19.FC Nantes153489:2413
20.FC Lorient15321014:2711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Rennes každoročně i přes tu šílenou fluktuaci kádru dokážou mít konkurenceschopný, vcelku organizovaně hrající a dostatečně široký tým, ale nechápu, že pořád nejsou schopni zvládnout dvě věci.

Zaprvé si vhodně vytipovat týmové tahouny. Aktuálně tam na to mají A) Grosicki, který má čich na rozdílové góly a individuálně se umí prosadit, ale vždycky mu to mnohem lépe jde z lavičky, když je v základu, tak je poloviční...B)N'Tep, což je černej Thauvin v tom, že talentu má požehnaně, ale bohužel si myslí, že je mnohem lepší fotbalista, než reálně je...a C) Gourcuff, který je poruchový jak hodinky od Vietnamců. Pak ten tým je schopný přehrávat soupeře, ale není schopen z převahy těžit góly a body. (no, D) Chantome, ale ten zatím neměl čas moc toho ukázat)

A zadruhé výběr útočníků. Už si nepamatuju, kdy tam naposledy byl gólový, ale opravdu gólový hroťák, na jehož produktivitu se dalo spolehnout. Teď je tam příšerný Sio s pěti góly na sezonu...a kdo vlastně další?

Pak se může někdo divit, že ten tým hraje takhle na baterky a je schopný prohrát s posledním i přesto, že objektivně byli lepší a hra výraznou slabinu neměla.

Reagovat
smazaný uživatel

Jardim kokot jinak to nazvat nejde už zase jsme dali gol a uplně se vysrali na útok hrali jsme jen obranu uplně identicky jako v toulouse a zase jsme ztratili body prostě on se nepoučí držet přes 70 minut skore 0:1 to je prostě sračka jenom další ztracený body doufám že se poučí do dalšího zapasu ale moc tomu nevěřim ked se nepoučil ani z toho Toulouse

Reagovat
Godwinson

Ta liga je už totálně ztracená. Takové zajímavé kluby třou bídu a budou hrát až do konce o sestup

Reagovat
smazaný uživatel

..například ?

Reagovat
Israha

Jak na houpačce. Tohle byl oproti víkendu naopak velmi solidní výkon, ASSE bylo na hřišti jednoznačně horší a body bere jen díky naší neschopnosti v koncovce. Těch šancí tam bylo dost...bohužel jen v jedné z nich byl Gomis. Thauvin, Anguissa a ostatní viditelně tu orientaci ve vápně a čich na góly nemají, to bohužel rozhodlo o dělbě bodů. Celkově nevím, co si o tomhle zápasu myslet...výkon fajn, ale aby byl Gomis jediný hráč z týmu, který umí dát gól? Na tom je potřeba zapracovat...

Reagovat
Israha

A poznámka na okraj....nevím, jestli v lize existuje horší dvojice krajních beků, než jsou Sakai s Hubočanem.

Reagovat
Pyroman

Tak Hubočan je primárně stoper ne, to bych i chápal, že na kraji dvakrát zářit nebude, podobně, jako když tam Garcia proti Montpellieru narval Fanniho. Sakai na to prostě nemá, to dokazuje prakticky od prvního kola.

Reagovat
Israha

Narážím hlavně na to, že tam hrál místo Rekika, který sice na kraji taky není kdovíjaký, ale rozhodně to tam zvládá lépe...nehledě na to, že Fanni původně krajní bek je, takže to tam taky je schopný důstojně odehrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Hubočan hrá LB v reprezentácii a hrá tam nadpriemerne.

Reagovat
Israha

No v Marseille pro tuhle pozici z daných kritérií splňuje pouze to, že to odbrání. Nějaká podpora útoku, broušení lajny a ostatní věci, co se od moderního krajního beka vyžadují, to v jeho podání neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

aha. On hrá v reprezentácii staromódneho lb

Reagovat
Israha

To v Garciově 4 3 3 nestačí, no.

Reagovat
smazaný uživatel

To vůbec není pravda Rekik rozhodně lepší než Hubočan na kraji není, a už vůbec ne žeby se dalo říct "rozhodně" je pravda že Hubočan dopředu nic moc stejně jako Rekik, ale z našich třech hráčů na tuhle pozici byl zatím nejlepší. Je sice pravda že bedimo běhá více dopředu, ale defenzivně je uplně příšerný. Ve všech francouzských novinách ohodnocen mezi 3 nejlepšími hráči Marseille v tom zápase.

Reagovat
Langi

z Bedima už těžko vymáčknete něco víc...poslední sezónu u nás se po vlastní ztrátě balonu pravidelně vracel zpátky výklusem

Reagovat
Israha

Tak odbránit to odbránil. Ale jak píšu výše, od krajního beka ve 4 3 3 formaci to pouze odbránit nestačí. Cabella tam pak neměl podporu, chodil do více hráčů a jeho herní přínos se otupoval. Rekik ASPOŇ dělal náběhy a otvíral tím prostory, když už nic finálního udělat nezvládl...a odbrání to stejně dobře jak Hubočan. Bedimo...no když se tam po jeho výletu stáhne někdo ze středu zálohy a vykryje to za něho (což ve 4 3 3 je běžný herní prvek), tak je do základu jasná volba.

No ale úplně nejlepší by bylo v zimě dva krajní beky koupit

Reagovat
smazaný uživatel

plně souhlasím... Hubočan nevím, proč hraje tak nevýrazně (a troufnu si říct, že až špatně), považuju ho za solidního obránce... Sakai, to je totální zmar, co neumí ani bránit, ani útočit... jediný, co splňuje na krajního beka, je že běhá jak motorová myš - a je všude a nikde...

Reagovat
Israha

Naprosto přesné s tím Sakaiem. Nejhorším nákupem za poslední dekády není jen proto, že stál pár šupů.

Reagovat
Pyroman

Ten zápas s OM se snad ani nemusel hrát, remíza 0:0 z toho smrděla na sto honů. Bez Beriče je útok naprosto marný.

Reagovat
Israha

Ruffier a Pogba vám zachránili prdel, Upřímně jsem nečekal, že vás Rudi, kor na Guichardovi, dokáže takhle přehrát...

Reagovat
Pyroman

Ruffier nám zachraňuje prdel konstantně posledních pět let. Zápas jsem neviděl, ale ani mě to nějak nepřekvapuje, že byla OM lepší. Herně to je poslední týdny bída, sice se občas povede urvat dobrý výsledek jako v Angers nebo v EL, ale je to všechno spíš silou vůle. Navíc jakmile chybí Berič, je veškerá útočná snaha omezená na to, jestli bude mít někdo světlou chvilku a rozhodne, jak minule Tannane.

Reagovat
Israha

Závislost na Beričovi, resp. částečně Hamoumovi, je u vás neskutečná...bohužel oba jsou šíleně sklenění. Loni chvílemi vypadalo, že by to byl schopný brát na sebe Monnet-Paquet, ale ten je letos zase příšerný. Čím dál víc se z vás stává striktně defenzivní tým...

Reagovat
Pyroman

V zásadě jo, ta útočná kvalita tam prostě není, pokud je někdo ze zmiňovaných mimo. Na druhou stranu, výsledky to přináší, v EL se s přehledem postoupilo a v lize je ztráta na 4. místo tři body, což je vzhledem k okolnostem fantazie. Fotbal je to často o ničem, ale body se sbírat daří. V tomhle Galtier dlouhodobě odvádí výbornou práci.

Reagovat
Israha

To naprostý souhlas, Galtierova práce s týmem je vynikající, v tomhle ohledu mu může konkurovat jen Jardim a letos možná Favre (i když tam je otázka, jestli to udrží delší dobu). Ale i přesto se ta útočná síla rok co rok čím dál víc otupuje...

Reagovat
Godwinson

Prohrát s lemplama v Toulouse. Co to je?

Reagovat
GEGE

Rudi

Reagovat
Hurrikane

Lyon

Reagovat
mastakillah

Cavani

Reagovat
smazaný uživatel

paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele