Ligue 1 - souhrn 14. kola

20.11.2015, 22:21, aktualizováno 22.11.2015, 22:58
Komentáře a souhrny
Marseille vyhrála na půdě Saint-Étienne, Rennes remizovalo s Bordeaux. Bastia podlehla Ajacciu, Caen se rozešlo s Angers bez branek. Paris Saint-Germain naplnilo roli favorita a vyhrálo na půdě Lorientu. Hodně jednoznačná byla předehrávka 14. kola francouzské ligy, v níž Lyon nepotvrdil umístění na druhé pozici tabulky. Olympique neuspěl v Nice a prohrál 0:3, domácí díky tomu poskočili na druhou pozici...

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 0:2

22.11.2015 21:00

Góly: 41. Michy Batshuayi, 51. Georges-Kevin N'Koudou

ASSE doma nestačilo na Marseille a promarnilo šanci se bodově dotáhnout na druhý Lyon a třetí Caen. Hostům přitom vedle výhry svědčí i vyrovnanost francouzské nejvyšší soutěže.

Brankové příležitosti odstartovala ta, jíž měl na svědomí Romain Hamouma. Střela z jeho kopačky byla vskutku výživná a mířila do horního rohu brány, leč Steve Mandanda výborně zakročil. V 16. minutě měl velikou gól na levačce Lassana Diarra. Hráč, jehož bratranec byl zabit při teroristických útocích v Paříži, orazítkoval spodní stranu břevna, od níž se balon odrazil do Stéphana Ruffiera a od něj do bezpečí.

Následně se znovu připomněl Hamouma, ale jeho hlavička nebyla přesná. Po půl hodině hry kroutil, kroutil svůj pokus za Mandandova záda Kévin Monnet-Paquet, ale dokroutil jenom na tyč. Chvíli poté centroval Assou-Ekotto a jednička OM se skvěle vyznamenala proti hlavičce Vincenta Pajota. Poločas směřoval ke svému závěru a v ten moment se ledy na studeném Stade Geoffroy-Guichard pohnuly.

Brice Dja Djédjé utekl po pravém křídle a našel Georges-Kevin N’Koudou. Ten hodlal z dobré pozici vystřelit, nicméně jeho úmysl se nechtíc proměnil ve fajnovou přihrávku pro Michyho Batshuaye, který tak mohl přesně zacílit podeváté v sezoně - 0:1. Ten samý hráč mohl přidat jubilejní desátou trefu hned po změně stran, ale Ruffier byl proti.

V jednapadesáté minutě už ale do jeho branky padl balon znovu. Batshuayi tentokrát nahrával N’Koudouovi, jenž si to namířil do vápna, odkud vystřelil a kulatý předmět s nechtěnou velkou pomocí Loïka Perrina skončil mezi třemi tyčemi - 0:2. Oba střelci nadále zlobili, o čemž se po hodině hry přesvědčil okradený Renaud Cohade, jenže gól z toho nebyl, protože dobrou obrannou práci odvedl Pierre-Yves Polomat.

Zbytek zajímavostí obstaraly dva přímé kopy - ten Hamoumův zamířil mimo, kdežto ten Batshuaye odklízel Ruffier. Les Verts tedy budou muset napravovat zaváhání proti Guingampu a Olympique Marseille se v prestižním duelu na domácím Stade Vélodrome pokusí vyzrát na AS Monaco, které v tomto kole těsně přehrálo Nantes.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Girondins Bordeaux 2:2

22.11.2015 17:00

Góly: 31. Ousmane Dembélé, 75. Kamil Grosicki - 41. Enzo Crivelli, 78. Diego Contento

V zápase mezi Stade Rennes a Girondins Bordeaux padly dohromady čtyři branky, které znamenaly remízu 2:2. Nedá se však tvrdit, že by z ní měl některý z celků radost.

Oba totiž vzhledem k touze po vylepšení své pozice v tabulce věřily v plný bodový zisk. Nakonec ale budou zřejmě přeci jen šťastnější hosté, protože jejich navrátivší se gólman Cédric Carrasso v samotném závěru chytil penaltu Giovannimu Siovi. Ale pojďme zpět na začátek zápasu, konkrétně k vůbec první šanci, kterou Roazhon Park viděl.

Na svědomí ji měl hostující kapitán Lamine Sané, jenže byl nepřesný. Na druhé straně málem zamířil do vlastní branky Nicolas Pallois, který mírně tečoval centr Paul-Georgese Ntepa. Hráč, jenž se mohl stát smolařem zápasu, musel ve 30. minutě pro zranění střídat. Nahradil jej český reprezentant Jaroslav Plašil. A než se stačil vzpamatovat, jeho tým prohrával.

Ousmane Dembele přihrál Doucourému, ten prodloužil na Ntepa, jenž poslal míč zpátky Dembelemu, který zblízka zaznamenal v osmnácti letech svůj první gól v prvním duelu Ligue 1 - 1:0! Následně na trávníku přibylo pozoruhodných situací. Proti Khazrimu a Chantomeovi dvakrát nohama výborně zasahoval Benoit Costil.

Ten čtyři minuty před pauzou nejprve zabránil ve vstřelení branky znovu Khazrimu, ale na dorážku Enza Crivelliho už zkrátka nedosáhnul - 1:1. Ve druhém poločase se čekalo na další trefu až do 75. minuty, kdy se parádně zpoza velkého vápna prosadil polský reprezentant Kamil Grosicki, jinak též střelec třetí branky v nedávném přátelském utkání s Českou republikou - 2:1.

Za tři minuty ale obral Diego Contento o míč Falloua Diagneho. A následně si poradil s přehledem - 2:2. Zároveň se stal po čtrnácti letech prvním německým střelcem v Ligue 1. Trefil Oliver Bierhoff, tehdy hájící barvy Monaka. Následně na Costilovi ztroskotal Ounas a Siův gól nemohl platit pro ofsajd. A neproměněná Siova penalta ze samotného závěru? O té už přece řeč byla.

Více informací k zápasu

SC Bastia - GFCO Ajaccio 1:2

22.11.2015 14:00

Góly: 4. Brandão - 19. Jacques Zoua (pen.), 70. Khalid Boutaïb

Novým králem Korsiky je GFC Ajaccio. Nováček potvrdil svoji excelentní formu, vyhrál už počtvrté (!) v řadě a triumfem 2:1 v Bastii převzal podzimní vládu nad středomořským ostrovem. Pro I Lioni di Furiani představuje tato porážka závažný problém..

První soutěžní souboj mezi oběma kluby po dlouhých 22 letech byl původně na programu už v sobotu, nakonec však musel být kvůli špatným povětrnostním podmínkám o den odložen. Bastia, která si vždy zakládala na silné domácí formě, po osmé prohře z posledních 11 zápasů spadla do sestupové zóny; místo jí uvolnil právě Gazélec.

Domácí přitom začali mnohem lépe - pětatřicetiletý veterán Brandao skvěle využil zaváhání podobně zkušeného Kadera Manganeho a hlavou po Danicově pasu otevřel skóre. Při této situaci se navíc zranil bránící Pablo Martinez a musel být nahrazen Damjanem Djokovićem. Zdálo se, že nečekaná série GFCA narazí na tvrdou překážku.

Jenže hosté se dokázali sebrat. Vyrovnání přišlo z pokutového kopu - brankář Jean-Louis Léca fauloval pronikajícího Khalida Boutaïba, míč si na bílý puntík postavil Jacques Zoua a s ledovým klidem zakončil přesně doprostřed, zatímco Léca padal k levé tyči. Pro kamerunského střelce šlo o druhou branku ve stejném počtu zápasů.

Gazélec mohl vstřelit vítězný gól už po hodině hry, Léca si ale geniálním zákrokem poradil s Boutaïbem. Ani to však domácím nakonec k bodům nestačilo. O deset minut později už souboj těchto dvou borců skončil obráceně; Boutaïb napřáhl levačkou a vyslal na domácího strážce skvělý volej, který se ještě otřel o bránícího Yannicka Cahuzaca - 1:2. Domácí se v závěru snažili vyrovnat a dokázali zatlačit soupeře do obrany, pokusy Brandaa s Ayitém však k ničemu nevedly.

Více informací k zápasu

SM Caen - Angers SCO 0:0

22.11.2015 14:00

Góly: -

Caen a Angers si rozdělily body, což pro svěřence Clauda Puela znamená třetí místo, jen o skóre za Lyonem. Ani SCO si však po 14. kole určitě nepohorší.

První střelu na branku vyslal hostující záložník Billy Ketkeophomphone. Rémy Vercoutre si ale situaci pohlídal. Po půl hodině hry přihrál Julien Féret spoluhráči Bessatovi, který z dobré pozice napálil balon směr Ludovic Butelle. Brankář Angers ale dokázal letící předmět konečky prstů vytěsnit nad břevno své svatyně.

Jen o minutu později se dopustil ostrého zákroku na Laosana Ketkeophomphoneho domácí Alaeddine Yahia. Rozhodčí Frank Schneider neváhal a viníka celého incidentu okamžitě poslal ze hřiště. Domácí tedy dohrávali o deseti. Toho chtěl dvakrát využít Thomas Mangani. Poprvé se proti němu vytáhnul Vercoutre, podruhé (74. minuta) nastřelil z nějakých šestadvaceti metrů břevno.

Ještě předtím Mangani centroval na Cheikha N’Doyeho, který hlavičkoval nad. A na druhé straně málem Dennis Appiah nachytal na švestkách Ludovica Butelleho, když jeho centr také přistál na břevně. Obecné předpoklady, že půjde o remízové utkání, se tedy naplnily. Angers příště natrefí na Lille, Caen na Bordeaux.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Lille OSC 1:1

21.11.2015 20:00

Góly: 70. Corentin Jean - 9. Yassine Benzia

Troyes stále jako jediný klub z celého ligového pelotonu čeká na premiérovou výhru v sezoně; dnes proti Lille však mohlo být i hůře. Dogy totiž šly do jednobrankového vedení a alespoň na 1:1 musel upravovat až v závěru mladý střelec Corentin Jean. Premiéra nového (dočasného) kouče LOSC Patricka Collota tak nedopadla podle představ; z konečné plichty nemá radost vlastně nikdo..

Lille došla po posledním zápase trpělivost a v reprezentační pauze vyhodilo neúspěšného Hervého Renarda, jeho nástupce však na papíře nic výrazně nezměnil - Dogy opět vyběhly v nominálním rozestavení 4-3-3. Co se ovšem změnilo, byl celkový přístup ke hře. Hosté hráli mnohem aktivněji a brzy šli také do vedení - gólman Paul Bernardoni se srazil s obráncem Jonathanem Martinsem Pereirou, v nastálém zmatku se míče zmocnil Yassine Benzia a střelou do prázdné otevřel svůj střelecký účet v novém dresu.

Troyes se nevzdávalo a veterán Benjamin Nivet napálil ze skvělé pozice boční síť; ofenzivní fotbal nováčka málem stál Lille poločasové vedení, gólman Vincent Enyeama si však s pokusem Ayasseho poradil a uhájil do pauzy čisté konto. Po změně stran mohl na 2:0 zvyšovat po Balmontově rohu mladý forvard Sehrou Guirassy, jeho hlavička nicméně mířila nad břevno.

Hosté mají na Troyes dobré vzpomínky - jejich jediná výhra v posledních pěti zápasech přišla právě proti ESTAC (v Coupe de la Ligue). Dnes se však dalšího sukcesu nedočkali, a nutno dodat, že Troyes si za předvedenou hru minimálně bod určitě zasloužilo. Mladík Corentin Jean vyrovnával dvacet minut před koncem po pasu Martinse Pereiry. Ve frenetickém závěru mohl rozhodující gól padnout na obou stranách, neuspěli však ani Balmont s Bašou, ani napodruhé Jean, jehož v souboji jeden na jednoho vychytal Enyeama. Dorážet ještě mohl Fabien Camus, situaci však zachránil vracející se Renato Civelli. Hrdinou posledních vteřin se pak stal Bernardoni, který skvělými zákroky vychytal Corchiu s Martinem.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Toulouse FC 2:0

21.11.2015 20:00

Góly: 59. Sloan Privat, 70. Yannis Salibur

S Toulouse už to začíná být opravdu vážné. Les Violets dnes neuspěli v životně důležitém zápase na půdě Guingampu, prohráli hladce 0:2 a to ještě přežili neproměněnou penaltu Jimmyho Brianda. Lapsus zkušeného forvarda nakonec po změně stran napravili Sloan Privat a Yannis Salibur..

Pro EAG šlo o první triumf v pěti zápasech; Toulouse, které dohrávalo v deseti po vyloučení Jeana-Armela Kany-Biyika, zůstává předposlední, pět bodů od záchrany. Stále platí, že jedinou výhru zaznamenalo v prvním kole, což znamená sérii třinácti utkání bez úspěchu.

Hostující kouč Dominique Arribagé mohl oproti poslednímu zápasu v Paříži (0:5) opět zařadit do sestavy spícího kanonýra Wissama Ben Yeddera, kýžený efekt to ale nepřineslo. Naopak domácí mohli otevřít skóre už po čtyřech minutách, kdy Yann Bodiger ve vápně fauloval pronikajícího Marcuse Coca a rozhodčí odpískali pokutový kop; k jeho rozehrání se postavil Briand, gólman Ali Ahamada ale vystihl směr jeho střely a uchránil Téfécé od brzké pohromy.

Tento okamžik však jako by udal tempo celému zápasu. Toulouse bylo v Bretani naprosto neškodné; ani Guingamp se nicméně v prvním dějství nikam příliš nehnalo, takže vše podstatné se událo až po přestávce. Po necelé hodině hry přišel průlom - Saliburův roh z levé strany našel Privatovu hlavu a někdejší opora Sochaux bez potíží skórovala počtvrté v sezoně. Aktivní Salibur poté ještě jednou potvrdil, že je mistrem na standardní situace, když nádherným dalekonosným přímým kopem upravil skóre na konečných 2:0. Nutno dodat, že Ahamada situaci naprosto neodhadl.

Další tragický večer pro trápící se Toulouse byl dokonán ve chvíli, kdy stoper Kana-Biyik dostal přímou červenou kartu za agresivní faul na agilního Coca. Vypadá to, že před Arribagém v tuto chvíli leží takřka nereálný úkol - pokud se okcitánský klub do Vánoc nezvedne, bude záchrana extrémně složitým cílem.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Nantes 1:0

21.11.2015 20:00

Góly: 44. Mario Pašalić

Monaco se na výhru proti Nantes nadřelo, nakonec ale díky jediné trefě Maria Pašaliće zvítězilo 1:0 a přiblížilo se vysněným pohárovým příčkám. Knížecí klub má letos doma všelijakou formu, proto tři body proti ambicióznímu soupeři bere všemi deseti. Pašalić naposledy jedinou brankou zajistil premiérové ligové vítězství před vlastním publikem (proti Angers) a dnes se mu povedlo tento kousek zopakovat..

Na Stade Louis II dnes celý den pršelo a foukal silný vítr, takže zápas samotný naděje případných fajnšmekrů rozhodně nenaplnil. Zpočátku bylo aktivnější Nantes; tomu se naposledy podařilo uspět v Nice a toto sebevědomí, spolu s faktem, že případný triumf by jej posunul do první poloviny tabulky, přispělo k aktivnímu startu. První větší šanci si připsal Jules Iloki, který zpracoval pas Léa Duboise a málem nachytal domácího gólmana Subašiće na švestkách; chorvatský strážce ale nakonec byl u bližší tyče včas.

Subašićův krajan Pašalić se prosadil těsně před změnou stran; ještě předtím se domácí připomněli šikovnou akcí Héldera Costy, kterou nedokázal v gól přetavit Guido Carrillo. Kapitán Toulalan si poté vyměnil míč s Pašalićem a výsledkem byla šance Bernarda Silvy, brankář Rémy Riou si ale poradil. Silva ještě jednou hlavičkoval před prázdnou těsně mimo. Pak už přišel klíčový moment: Pašalić si na zadní tyči počkal na pas Almamy Tourého a hlavou otevřel skóre.

Po změně stran už Monaco v nepříznivých podmínkách v klidu kontrolovalo svůj náskok, takže Subašić se na čisté konto ani příliš nenadřel. Nantes sice mělo jakési pološance díky Yacine Bammouovi s Kolbeinnem Sigthórssonem, ani jeden z nich však branku netrefil. A když se na druhé straně neprosadili ani Touré se střídajícím Lacinou Traorém, bylo jasno: Monaco v nepříliš záživném utkání urvalo nejtěsnější možný triumf.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Reims 3:1

21.11.2015 20:00

Góly: 21. Mustafa Yatabaré, 69. Souleymane Camara, 84. Bryan Dabo - 12. Anthony Weber

Montpellier dokázal doma porazit Remeš 3:1 a prohloubit tak narůstající krizi hostujícího týmu. Ten sice po trefě kapitána Anthonyho Webera z 12. minuty vedl, Mustapha Yatabaré se ale postaral o rychlé vyrovnání a o konečném výsledku rozhodli ve druhé půli Souleymane Camara a Bryan Dabo..

Courbisův tým má v poslední době velice slušnou formu - tři výhry a remíza z posledních čtyř zápasů znamenají posun na čtrnácté místo, daleko od sestupového pásma, a zdá se, že tragický úvod sezony je zapomenut. Naopak Remeš zažívá přesně opačný vývoj situace - v době, kdy Les Pailladins trpěli na dně tabulky, hráli Remois o poháry, teď však prohráli už pošesté (!) v řadě a v tabulce se propadli o skóre za svého dnešního soupeře.

Hosté přitom začali svižně a podařilo se jim otevřít skóre, když Diegův přímý kop našel na kraji vápna Webera, konkrétně jeho hlavu. Radost jim však nevydržela dlouho: ve 21. minutě rozehráli Les Pailladins roh z pravé strany, Dabo nacentroval na Yatabarého a zkušený forvard chladnokrevně zavěsil. Byla to jeho první trefa od letního příchodu z Trabzonsporu.

Do druhého dějství se nicméně Courbis rozhodl úspěšného střelce stáhnout a nahradit ho jiným zasloužilým veteránem, Souleymane Camarou - což se ukázalo jako skvělý tah. Senegalský forvard totiž dokázal obejít gólmana Kossi Agassu a střelou do prázdné zaznamenal svůj jubilejní 50. gól v Ligue 1. Montpelllierskou radost následně znásobil příchod Morgana Sansona, objevu loňské sezony, který se na hřišti objevil poprvé od dubna.

Sansonovo vyléčené koleno bylo možná největším pozitivem dne, jinak totiž Montpellier vyhrál spíše se štěstím. Za hosty totiž mohl z dalšího přímáku vyrovnávat Diego, napálil však pouze břevno; šest minut před koncem se pak po Boudebouzově rohu prosadil všudybyl Dabo a uzavřel konečné skóre na 3:1 pro Courbisův tým.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Paris Saint-Germain 1:2

21.11.2015 17:00

Góly: 82. Benjamin Moukandjo - 26. Hervin Ongenda, 32. Blaise Matuidi

PSG si sice proti Lorientu zahrávalo, nakonec ale dokázalo urvat výhru 2:1 a pojistit si tak suverénní pozici na čele tabulky. Hrdinou dne se stal Hervin Ongenda, který vstřelil svůj první gól v Ligue 1..

Po minutě ticha za oběti teroristického útoku v Paříži začal překvapivě lépe domácí Lorient. Benjamin Moukandjo, spolu s Ibrahimovicem nejlepší střelec ligy před začátkem kola, poprvé zahrozil už po několika minutách, jeho pokus ale šel těsně mimo. Favorizované PSG podle očekávání drželo míč, bretaňští ale působili nebezpečnějším dojmem; kouč Sylvain Ripoll se na šampiona dobře takticky připravil, takže zatímco Pařížané marně hledali skulinky k domácí bráně, Les Merlus hrozili z četných brejků. Proti Guerreirovi musel zasáhnout skvělý Kevin Trapp, který zlikvidoval také Jeannotovu ránu.

Blanc poprvé v sezoně postavil od začátku mladíky Kimpembého a Ongendu, a druhý jmenovaný se mu za důvěru nakonec odvděčil vrchovatě - ve 26. minutě totiž otevřel skóre, když jej volného ve vápně našel přesným pasem Gregory van der Wiel. Jeho volej v Ibrově stylu zapadl přesně za záda gólmana Benjamina Lecomteho. O šest minut později pak Pařížané vedli už 2:0; tentokrát to byl Kimpembé, kdo ukradl míč Moukandjovi a po spolupráci Ibrahimovice s Ongendou nekompromisně zakončoval Matuidi.

Ani za tohoto stavu se nicméně Les Merlus nezvdali. Po změně stran začali opět aktivně a Trapp se pouze ohlížel za další ránou aktivního Guerreira, která prolétla kolem tyče; krátce poté na druhé straně Lecomte jen tak tak vytáhl z brankové čáry hlavičku vlastního obránce Lamine Gassamy. Že to nebyl gól, musela rozhodnout až branková technologie.

V deštivém počasí se Lorient za svoji snahu nakonec dočkal alespoň symbolické odměny. Žolík Romain Philippoteaux si pohrál s naivním Van der Wielem a dobrým centrem našel trestuhodně volného Moukandja, který hlavou propálil Trappa a osamostatnil se tak na čele tabulky střelců. V závěrečném tlaku se Les Merlus snažili o vyrovnání, nakonec to však bylo PSG, kdo zahodil poslední velkou šanci zápasu - Ibrahimovicova rána prolétla těsně kolem Lecomteho tyče. Pařížané vystřelili na branku pouze třikrát, jejich efektivita ale nakonec došla uznání.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Lyon 3:0

20.11.2015 20:30

Góly: 20. Valère Germain, 48. Mapou Yanga M'Biwa (vl.), 71. Vincent Koziello

Nice až nečekaně snadno skolilo před vlastními fanoušky Lyon, posunulo se alespoň na chvilku na třetí příčku a přiblížilo se svému sokovi na rozdíl jednoho bodu. Domácí nejprve poslal do vedení Valére Germain, těsně po přestávce si vlastní branku vstřelil Mapou Yanga M'Biwa a velmi cenný výsledek pečetil ještě jedním gólem Vincent Koziello.

Vzájemná bilance obou celků OGC do karet příliš nehrála, vždyť v minulých 29 utkáních slavil vítězství v rámci Ligue 1 nad Lyonem jen třikrát. Hosté navíc už zpočátku soupeře dost mačkali a zdálo se, že je jen otázka času, kdy poprvé skórují. Beauvue ve 4. minutě pálil nad, Lacazette následně orazítkoval tyčku.

Jenže na druhé straně Les Aiglons načali účet hned ze své první šance utkání. Seri míč ve 20. minutě postrčil na rozeběhnutého Germaina, ten si před vyběhnuvším gólmanem Lopesem poradil parádně a jemným obloučkem zamířil za brankovou čáru. Pět minut před půlí mohl navýšit náskok Seri po přihrávce Ben Arfy, ale z vyložené pozice minul.

Yanga M'Biwa neprožil povedený zápas. Nejenže v defenzivní činnosti nepůsobil vůbec jistě, ale ještě zavinil druhý gól Nice. Pied ve 48. minutě zprava posílal ostrou přihrávku do šestnáctky, hostující obránce dost zazmatkoval a ve skluzu balón poslal za záda Lopese. Devatenáct minut před koncem rozhodl o výhře Koziello.

Pied ve vápně poslal míč dozadu na mladého záložníka, ten měl dostatek času, aby si ho narovnal na pravačku, a pumelicí do šibenice překonal Lopese potřetí. Tahle rána definitivně zlomila odpor soupeře. Ben Arfa nebo Germain mohli přitom ještě přidat další zásahy, v koncovce se jim ovšem tentokráte nezadařilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain14122033:738
2.Olympique Lyon1474319:1025
3.SM Caen1481514:1425
4.OGC Nice1473430:1724
5.Angers SCO1465312:923
6.AS Monaco1465318:1823
7.AS Saint-Étienne1471617:1922
8.Stade Rennes1456319:1621
9.FC Lorient1455423:2020
10.EA Guingamp1454515:1719
11.FC Nantes1461712:1519
12.Olympique Marseille1453620:1418
13.Girondins Bordeaux1446419:2118
14.Montpellier HSC1443714:1715
15.Stade Reims1443713:1715
16.GFCO Ajaccio1443713:1815
17.Lille OSC142848:914
18.SC Bastia1442815:2114
19.Toulouse FC1416712:289
20.ES Troyes140597:265

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
lampard8

Beauvue tragickej výkon, neschopnej přihrát, zpracovat balon a zahodit 100% šanci z penaltovýho puntíku. Mbiwa potvrdil obavy z jeho nákupu, na stránkách Lyonu mu to dávaj pěkně sežrat. Gonalons na CB poloviční jako na CDM, ale to už všichni víme. A Ferri? Opět katastrofální, nejhorší hráč sezony, ale stále bude nastupovat.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Nepamatuju, kdy naposledy měly tradiční kluby ze špičky ligy takhle mizernou sezonu...PSG to bude mít až nechutně jednoduché.

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon pls

Reagovat
Langi

Reagovat
Pyroman

Neskutečné věci tam dneska brankář Troyes pochytal... za posledních deset minut snad tři góly. Monako začíná doma konečně něco hrát, nicméně kdyby neměli Pasaliče, tak bojují o záchranu. No a Remeš už je fakt v prdeli, sedm porážek v řadě je slušný mazec.

Reagovat
smazaný uživatel

A*L*L*E*Z*P*A*R*I*S*

Reagovat
Godwinson

Sanson je zpět!

Reagovat
Langi

To byl Laca taky... Nez zas usnul

Reagovat
Pyroman

Dneska další praktická ukázka, jak je ASSE proti silným týmům úplně mimo. První poločas ještě dobrý, nebýt Mandandy, mohlo to v klidu být 2:1 o půli. Po přestávce ale hrozný výkon, jestli měl někdo šance na góly, tak to byla Marseille. Jak měli hosté ze začátku velkou kliku, tak po poločase hru jasně kontrolovali, zasloužené body.

Reagovat
Israha

Skvělý zápas na Geoffrey-Guichard, otevřený, v tempu, plný pěkných akcí, střel i gólmanských zákroků. Takhle má vypadat šlágr kola .

Marseille jeden z nejlepších výkonů sezony, v čele s Mandandou (ten save proti Pajotově hlavičce v první půli ), Lassem, Rekikem, N'Koudouem a Cabellou. Sice trochu usnadněno děravým středem zálohy ASSE, Clément a Lemoine chyběli šíleně, ale i tak paráda. Zase jednou výkon, na kterém se dá stavět, a už třetí výhra venku v řadě, navíc všechny s čistým kontem. Nemám co vytknout.

ASSE celkem vypadlo z formy, vzadu hodně chybí Pogba/Sall, ta obrana pak nemá fyzickou sílu, a dost problém nejspíš bude i vypadlý Berič, protože ten chvíli vypadal, že by mohl být ten zakončovatel, kterého tak nutně potřebují, a pak se zranil do konce sezony. Nahoru ale šel Monnet-Paquet, konstantně kvalitní je Hamouma a hodně mě překvapují výkony Assou-Ekotta, ten zúročuje zkušenosti z PL a hraje obrovsky s přehledem. Snad se zvednou už ve čtvrtek v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu nějak nechápu: "Olympique neuspěl v Nice a prohrál 0:3, domácí díky tomu poskočili na druhou pozici"

Reagovat
Israha

A ještě ke včerejšímu zápasu: pro Fredyho Fautrela, s přehledem nejlepší francouzský sudí, včera to zase potvrdil. Zápas pevně v rukou, pouštěl důraznější hru, citlivě hodnotil situace z hlediska ponechávání výhod, měl respekt i bez karetního mariáše, nebaštil simulace (až na jednu Ekottovu, ale to se stane) a celkově to zvládl výborně. Víc takových rozhodcovských výkonů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele