Ligue 1 - souhrn 13. kola

07.11.2014, 22:21, aktualizováno 09.11.2014, 23:01
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain porazilo Marseille, na kterou ztrácí pouze bod. Lyon na úvod neděle porazil Guingamp, Lille odjíždí s prázdnou z Remeše, Saint-Étienne remizovalo s Monakem. Bastia, Évian ani Toulouse při sobotních výhrách doma neinkasovaly. Naopak Caen na vlastní půdě podlehl Nantes. Bordeaux veze tři body z Lens, už v pátek Rennes udolalo Lorient...

Paris Saint-Germain - Olympique Marseille 2:0

09.11.2014 21:00

Góly: 38. Lucas Moura, 86. Edinson Cavani

Situace na čele Ligue 1 se začíná zamotávat, PSG totiž nabírá dech a Marseille ho naopak ztrácí. Ukázalo se to v první letošní vzájemné konfrontaci; pařížské Le Classique nabídlo výhru domácích 2:0, kterou zařídily branky Lucase (38') a Edinsona Cavaniho (85'). PSG už tak na první Olympique ztrácí pouze bod..

Šance Marseille byly notně okleštěny díky absencím hned tří obvyklých opor, suspendovaných André Ayewa s Alaixysem Romaem a zraněného Jérémy Morela; přesto to však byli svěřenci Marcela Bielsy, kdo si vypracoval první šanci zápasu. V sedmé minutě si narazili Imbula s Payetem, načež první jmenovaný přenesl hru na Alessandriniho, jehož střela minula Siriguovu tyč doslova o několik centimetrů.

Marseille hrálo v úvodních fázích výborně organizovaný fotbal - kdykoliv hosté ztratili míč, okamžitě vytvořili rojnici před vlastním vápnem a vepředu zůstával samotný Gignac. Pařížané měli s prolomením tohoto bloku velké problémy. Dařilo se to vlastně pouze Verrattimu, díky němuž také Blancův tým zaznamenal svou první šanci utkání - italský záložník našel skvělým pasem Lucase, který posunul míč na Pastoreho a s výslednou střelou si musel poradit Mandanda.

Na druhé straně se po půlhodině hry připomněl znovu Alessandrini, Sirigu však jeho ránu vyrazil na roh. A potom už přišla první změna skóre - Lavezzi sklepl míč na Cavaniho, který mu přihrávku vrátil a Argentinec dokázal nacentrovat do vápna, kde už číhal připravený Lucas. Ten se na svůj šestý gól v sezoně opravdu nenadřel, stačilo mu zblízka doklepnout do sítě.

Bielsa svůj tým na dnešní duel připravil dobře, nicméně poločasový stav mu musel přidělávat vrásky - případná prohra by byla už třetí z posledních čtyř duelů, v ostrém kontrastu s předcházejícími osmi triumfy v řadě. A PSG vypadalo, jako by jej vedoucí branka ještě více motivovala; v 50. minutě vypálil Pastore, Mandanda však jeho střelu vyrazil a Aurier z dorážky mířil mimo.

Pouze dvě prohry v posledních 50 domácích zápasech dávaly najevo, že se Pařížané svého vedení jen tak nevzdají, a atmosféru na hřišti ještě výrazně zvedl návrat uzdraveného Ibrahimovice, který naskočil na poslední půlhodinu (místo mu uvolnil Lavezzi). Šlo o jeho první start od 21. září. Spolu s ním se na hřiště podíval také Cabaye, který okamžitě otestoval Mandandu; reprezentační gólman však odolal.

Finální hřebíček do marseilleské rakve nakonec představovalo vyloučení Imbuly, který se poroučel v 77. minutě za nešikovný faul na Cabayeho; Olympique tak najednou mělo ve středu hřiště pouze nezkušeného mladíka Leminu, a PSG přesilovku nakonec využilo. Ibrahimovic uvolnil na pravém křídle Auriera, který nacentroval do vápna a Cavaniho hlavička zaplula za záda bezmocného Mandandy.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AS Monaco 1:1

09.11.2014 17:00

Góly: 58. Ricky van Wolfswinkel - 17. Jérémy Toulalan

Protože ASSE nevstřelilo gól jako první, muselo dotahovat. A protože muselo dotahovat, pouze remizovalo. Vždyť Les Verts vstřelili více než jednu branku v jednom zápase naposledy v srpnu v rámci druhého ligového kola!

Na Stade Geoffroy-Guichard to byl deštivý podvečer a podmáčená plocha dělala hráčům nemalé potíže při držení míče. První střelu tak ochozy zaregistrovali až po čtvrthodině hry. Romain Hamouma vystřelil, Danijel Subašić kryl, jenže i kdyby chorvatský brankář na míč nedosáhl, stejně by branka nebyla uznána pro ofsajd.

O pouhé dvě minuty už se ale mohli radovat ... tedy příznivci kníženího klubu. João Moutinho přihrál Nabilu Dirarovi, který poslal míč do vápna Jérémymu Toulalanovi, s jehož tečovanou střelou nemohl Stéphane Ruffier nic dělat - 0:1. V minutě pětatřicáté měl potom štěstí, jelikož Valére Germain trefil po centru Fabinha jen vnější stranu tyče.

Šest minut po startu druhé půle se mohl trenérovi předvést Lacina Traoré, který v útoku nahradil Dimitara Berbatova. Jenže po dalším, byť tentokrát tečovaném Moutinhově centru, nezamířil ve vynikající pozici přesně. A monacké hráče, stejně jako kouče Leonarda Jardima, to pořádně mrzelo, jelikož už o sedm minut později bylo vyrovnáno.

Romain Hamouma se vyhnul ofsajdové pasti a svou přesnou přihrávkou do ideálního prostoru jako by Rickymu van Wolfswinkelovi řekl: "Prostě to tam jenom pohodlně uliď!" Po sedmdesáti minutách hry to pro ASSE vypadalo ještě veseleji, protože Tiemoué Bakayoko viděl druhou žlutou kartu. Že by to ale Galtierovým svěřencům vyloženě prospělo, to se rozhodně říci nedá.

Nejblíže ke gólu měl po odvážném průniku Franck Tabanou, ale netrefil přesně a jen o několik minutech později si stejně počínal kolega Fabien Lemoine. AS Saint-Étienne tedy prováhalo dostat se na třetí příčku a v příštím kole to bude mít znovu obtížné, jelikož jej čeká tabulkový soused FC Nantes, zatímco Monaco se s Rennes dělí o sedmou pozici.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Lille OSC 2:0

09.11.2014 17:00

Góly: 26. Benjamin Moukandjo (pen.), 33. Aïssa Mandi

Lille znovu nezvládlo ligový zápas. Tentokrát s Remeší, která na tom byla před vzájemným duelem velmi podobně. David Rozehnal a spol. se tak po třinácti kolech začínají překvapivě nebezpečně blížit sestupové zóně.

Jako první se v 9. minutě o pozornost přihlásil Nicolas De Préville, který byl na tento zápas obzvláště natěšený. Jeho pumelice se už už snášela do horního rohu branky, ale Vincent Enyeama nechal zavzpomínat na svou formu z minulé sezony a tenhle pokus fantasticky vykryl. Z následného rohového kopu zahrozil Gaëtan Charbonnier, jenže nigérijská reprezentační jednička byla opět velice pozorná a střelou do dolního rohu se nenechala zaskočit.

Ve 23. minutě došlo ve vápně Lille na střet Charbonniera se Sébastienem Corchiou, který byl panem rozhodčím Castrem posouzen jako nedovolený. Ba co víc, obránce klubu ze severu Francie se musel pakovat ze hřiště. Už to samo o sobě hostům nabouralo plány. A když o chvíli později bezpečně ranou pod břevno proměnil penaltu Benjamin Moukandjo, doufali v nějaký obrat asi už jen ti nejskalnější příznivci.

Všechno ale klidně mohlo být jinak, kdyby si v pokutovém území počínal přesněji osamocený Nolan Roux. Jeho hlavička šla však dost nad. Nedáš-dostaneš. O čtyři minuty později se tak znovu radovali domácí, když po rohu prodloužil De Préville míč na Aïssu Mandiho, který byl ze všech hráčů kolem něj (včetně Davida Rozehnala) nejodhodlanější s míčem udělat něco užitečného - 2:0.

To už byla pro hosty skutečně velice nepříjemná situace, se kterou nic neudělal ani talentovaný Divock Origi, který po hodině hry pálil vedle. Obrana Lille je sice zatím dost děravá, ale z toho v naprosté většině případů nelze vinit Vincenta Enyeamu, který se znovu zaskvěl v 68. minutě. Diego Rigonato se rozhodl jej přelobovat, ale dvaatřicetiletý brankář prostě stejně nějakým zázračným způsobem zabránil míči v cestě do svatyně.

V samotném závěru se pak předvedl ještě jednou, když zneškodnil parádní přímý kop Antoina Devauxe. Nicméně protože dvě branky tak jako tak inkasoval, prohráli Girardovi svěřenci už svůj pátý ligový zápas. A to je odehráno pouze třináct kol. Jen pro představu, v minulé sezoně nebodovali za celou dobu jen v sedmi případech. Reprezentační pauza proto určitě přijde vhod.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - EA Guingamp 3:1

09.11.2014 14:00

Góly: 8. Alexandre Lacazette, 20. Nabil Fekir, 87. Nabil Fekir - 45. Anthony Lopes (vl.)

Olympique Lyon potvrdil výbornou formu a poradil si i s Guingampem, který zůstává díky zaváhání Lens, Lorientu ale i týmů na prvních nesestupových místech těsně osmnáctý.

Diváci na Stade de Gerland museli na první gól českat jenom osm minut. Pak centroval Milan Biševac, Alexandre Lacazette přeskočil Christopha Kerbrata a razantní hlavičkou oslavil svou jedenáctou branku v sezoně, díky čemuž se osamostatnil na čele tabulky střelců. A čeká, jak ve večerním duelu s PSG odpoví André-Pierre Gignac z Marseille.

Hráčům Lyonu se před Jonasem Lösslem zalíbilo a gólově to mohli znovu vyjádřit nedlouho po prvním úspěchu. Po centru Nabila Fekira od rohového praporku měl blizoučko ke vstřelené brance kapitán Maxime Gonalons, jenže jeho hlavička mířila těsně nad branku. Aktivní Fekir vedl ještě v první dvacetiminutovce rychlý protiútok, který sám zakončil jedovatou střelou, nicméně dánský brankář, v tomto střetnutí naposledy zaskakující za distancovaného Mamadoua Samassu, byl pozorný.

Následná situace před jeho brankou už však skončila druhým gólem. Lacazette si vyměnil míč se Jalletem, jenž posléze vybídl ke skórování Fekira. A ten, ač v docela obtížné pozici, dokázal z hranice velkého vápna poslat kulatý předmět přesně do spodního rohu branky - 2:0. Pak se osmělili hosté, ovšem Milan Biševac předvedl proti Sankharému vynikající obranný zákrok. V závěru první půle zahrával přímý kop Salvain Marveaux, hrdina utkání Evropské ligy proti PAOKu Soluň. Jím vyslaný projektyl se odrazil od břevna do zad Anthohyho Lopese a od nich putoval hezky za brankovou čáru - 2:1. O přestávce si domácí evidentně řekli přesně to, co bylo potřeba, a věřili si, že dotáhout tenhle střet do vítězného konce.

Podle toho taky začali druhou půli. V ní nejprve nebezpečně, leč bez gólového efektu hlavičkoval Gonalons, a poté trefil Steed Malbranque břevno. V následujících desítkách minut byli sice aktivnější hosté a slušné šance si vypracovali Jérémy Pied a Claudio Beauvue, který nedal, přestože měl před sebou v podstatě už jen prázdnou branku, nicméně góly, resp. gól vstřelili už jenom hráči domácího celku.

V 87. minutě si pak na Gonalonsův pas za obranu naběhl Nabil Fekir a svým druhým přesným pokusem potvrdil vítězství Lyonu. Lopes sice ještě musel v závěru likvidovat hlavičku Jérémyho Sorbona z těsné blízkosti, ale na více akcí by hosté už stejně neměli prostor. OL tak nyní okupuje s šestadvaceti body velice solidní druhé místo.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - OGC Nice 1:0

08.11.2014 20:00

Góly: 76. Daniel Wass

Fotbalisté Évianu po čtyřech porážkách v řadě konečně zabrali v defenzívě, neinkasovali, a protože trefit se zároveň dokázal také Daniel Wass čtrnáct minut před koncem, slavili nad Nice toužebnou a nutně potřebnou výhru. Hosté nemůžou být se svým výkonem spokojeni, a to především směrem dopředu.

Střelecky se totiž OGC během uplynulých tří utkání dařilo relativně dobře. Sedm gólů nasázel Guingampu, tři v rámci Ligového poháru Metám, jeden pak zaznamenal proti Lyonu. Velkým problémem pro něj zůstává udržet čisté konto. Vždyť to se svěřencům kouče Clauda Puela podařilo naposledy na konci září.

Dá se říci, že na tuhle skutečnost doplatili i v Évianu, který se ze dna tabulky najednou vyhoupl na šestnáctý flek. Hosté jinak nemají Parc des Sports v Annecy vůbec v oblibě. Od té doby, co ÉTG hraje nejvyšší soutěž, tam vždy prohrál. A tuhle mizernou bilanci nedokázal napravit ani v letošní sezóně.

Do prvních vážnějších příležitostí se nejprve dostával domácí Bruno, nicméně pobídky Barbosy se Sougouem nevyužil. Na druhé straně výrazným způsobem hrozil Pléa, nicméně brankář Hansen si s jeho pokusy vždy dokázal poradit. Následně po centru Wasse mohl načít účet Sougou, ovšem svou hlavičku poslal jen mimo.

Za Nice mohl skórovat ve skvělé formě hrající Carlos Eduardo, jenž před dvěma týdny nasázel v jednom zápase hned pět gólů, avšak po přihrávce od Cvitaniche nepřekonal Hansena, ostatně jako Dána neprostřelil po hodině hry. Jediným úspěšným střelcem se tak stal výborně hrající Wass.

Už těsně předtím mohl skórovat po velké hrubici Amaviho, jenž v blízkosti své branky trestuhodně přišel o balón, jeho chybu však dokázal napravit vyběhnuvší brankář Hassen. Ten již ovšem v 76. minutě nestačil na Wassovu střelu z přímého kopu, která před ním navíc nepříjemně skočila a skončila u jeho tyčky.

Více informací k zápasu

SM Caen - FC Nantes 1:2

08.11.2014 20:00

Góly: 23. Mathieu Duhamel - 40. Oswaldo Vizcarrondo, 60. Jordan Veretout

Nantes napravilo poslední nepříliš povedené derby s Rennes a z půdy Caen si odvezlo tři body za vítězství 2:1. Domácí naopak potvrdili svou mizernou bilanci před vlastními fanoušky, kterou mají vůbec nejhorší v lize, a padli již pětkrát za posledních šest utkání. Hosté naopak protáhli sérii neporazitelnosti na osm utkání.

Svěřenci Patriceho Garandeho přitom do tohoto souboje nevstoupili vůbec špatně. Nejprve se do šance dostal Koita, nicméně centr z rohového kopu usměrnil jen nad břevno. Dobrý výkon odvedl Kanté, který následně podniknul dvě dobré akce, po nich vždy Bazile vysílal do dobré pozice Duhamela, jenže ten ani v jednom případě neuspěl.

SMC se dočkal vedení ve 23. minutě. Kanté přenechal na pravé straně míč Duhamelovi, ten díky své síle ustál souboj s Djilobodjim, za vápnem si narovnal míč na levačku a střelou přes obránce Vizcarronda zamířil přesně do šibenice. Byla to opravdu parádní trefa. Duhamel zkrátka své sólo od půlky zakončil nejlepším možným způsobem.

Dá se říci, že až tahle inkasovaná branka Les Canaries probudila. Gakpé nahrával na Bammoua, který ovšem svou volej mohl usměrnit lépe, neboť bek Calvé dokázal balón odvrátit, přitom z blízkosti mohl dorážet Vérétout. Pět minut před obrátkou bylo vyrovnáno. A bylo to kvůli velké hrubici gólmana Vercoutreho.

Po rohovém kopu se do hlavičky položil Vizcarrondo a balón skočil někde na malém vápně. Gakpé se ho snažil ještě tečovat, vlastně ale nemusel. Vercoutre totiž tuhle nepovedenou střelu podskočil a obloučkem mu míč přepadl za brankovou čáru. Bazile ještě v závěru půle nevyzrál na Rioua.

I druhé dějství bylo z obou stran hodně vyrovnané. Duhamel byl pro hosty pořád tím největším nebezpečím, v další slušné možnosti se ocitl po pasu od Kantého, nicméně svůj pokus namířil pouze vedle. Ze standardky se snažil prosadit rovněž Calvé, avšak Riou mezi třemi tyčemi dobře zasáhl.

Gólman Nantes měl také velké štěstí, že Privatova nepříjemná střela skončila nakonec jen mimo. To už však Caen obdrželo druhou branku. Po hodině hry si Vérétout naběhl na kolmici od Bammoua a z vápna zacílil přesně na bližší tyčku. Ani v tomhle případě neměl Vercoutre čisté svědomí, tenhle přízemný pokus se dal polapit.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Montpellier HSC 2:0

08.11.2014 20:00

Góly: 21. Junior Tallo, 45+1. Junior Tallo

Na Korsice bylo hotovo už po první půli. Bastia bez odvolaného trenéra Claude Makélélého konečně zabrala, doma proti Montpellieru předvedla suverénní představení a díky dvěma trefám Gadji Talla vyšplhala už na patnácté místo.

Na lavičce korsického celku stál bývalý kouč juniorky Ghislain Printent společně s asistentem Hervé Seklem, a přestože vedení Bastie stále shání Makélélého trvalého nástupce, nouzové duo se v první zkoušce osvědčilo. Diváci v ochozech Stade Armande Césari poprvé slavili po 22 minutách hry - Ryad Boudebouz rozehrál rohový kop, míč na kraji vápna převzal Yannick Cahuzac a vypálil. Jeho střelu sice hostující obrana ještě zblokovala, k dorážce se však dostal Tallo a zblízka otevřel skóre.

Mladý útočník, který v Bastii hostuje z AS Řím, málem zdvojnásobil svůj střelecký účet ve 40. minutě, kdy jeho jedovatá rána zpoza vápna pořádně zaměstnala brankáře Geoffreyho Jourdrena; v nastavení první půle se mu však už zadařilo. Guillaume Gillet nacentroval do vápna, Tallo včas vystartoval, poradil si s bránícím Hiltonem a v akrobatické pozici zvýšil na 2:0.

Hiltonovi dnešní zápas vůbec nevyšel a může být rád, že jeho chyby nestály Montpellier více branek; už ve druhé půli vyrobil obrovský kiks ve vlastním vápně, když nedokázal odklidit jednoduchý míč, Tallo s Floydem Ayitém však ve vyložené šanci selhali. To se psala 62. minuta, a o tři minuty později uvolnil hrdina zápasu místo Mathieu Peybernesovi, což dalo jasně najevo, že Bastia hodlala nadále především bránit dvougólový náskok.

Montpellier se nezmohl vůbec na nic, domácí však mohli přidat ještě další trefy - čtvrt hodiny před koncem napřáhl skvělý Boudebouz a jeho rána trefila spojnici Jourdrenovy klece. Na 3:0 už se Bastii zvýšit nepodařilo, přesto však mohou být její hráči i fanoušci s dnešním výkonem spokojeni; Montpellier se na Korsiku de facto vůbec nedostavil.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Metz 3:0

08.11.2014 20:00

Góly: 3. François Sirieix, 61. Wissam Ben Yedder, 71. Aleksandar Pešić

Toulouse po čtyřech porážkách v řadě konečně zabralo a doma možná až trochu překvapivě hravě přehrálo Méty. Ty předvedly jeden z nejhorších výkonů v sezóně, i přesto zůstaly na devátém místě tabulky. Domácí měli utkání plně pod svojí kontrolou, na brzkou branku Francoisa Sirieixe navázali ve druhé půli Wissam Ben Yedder a Aleksandar Pešić.

Svěřenci Alaina Casanovy před tímto duelem nasbírali pouze čtrnáct bodů a reálně v blízké budoucnosti hrozilo, že by mohli být přímo účastněni souboji o záchranu. Zabrali však v pravý moment. A zápas se pro ně od začátku vyvíjel tím správným směrem, první branky se totiž dočkali už po třech minutách.

Centr Akpy-Akpra totiž nedokázal zachytit gólman Carrasso, takže se dostal až k Sirieixovi, jenž pohodlně zakončil. Zkušený Francouz se přitom letos poprvé objevil v základní sestavě, a Casanovovi tak jeho důvěru nemohl oplatit lépe. Méty, které prožívají nejlepší start do Ligue 1 za posledních patnáct let, i nadále spíše tápaly.

Carrasso tudíž brzy musel likvidovat další nebezpečné příležitosti, jako tu od Pešiče či Sirieixův pokus z halfvoleje. Do přestávky stačili dvakrát zahrozit hosté. Nicméně Choplin po pasu od Maloudy hlavičkoval jen do gólmana Ahamady a Lejeune svou střelou na toulouského muže v rukavicích rovněž nevyzrál.

Po hodině hry TFC navýšil vedení. Pešić poslal pěknou přihrávku na rozeběhnutého Bena Yeddera, ten si dokázal poradit s obráncem Choplinem a pelášil sám na branku. Ve vápně si položil i gólmana Carrassa a pohodlně zakončil. O pár minut později bylo o vítězi definitivně rozhodnuto, neboť se z otočky dokázal prosadit sám Pešić.

Více informací k zápasu

RC Lens - Girondins Bordeaux 1:2

08.11.2014 17:00

Góly: 74. Yoann Touzghar (pen.) - 24. Wahbi Khazri, 41. Cheick Diabaté

Bordeaux vyhrálo podruhé v řadě a posunulo se v neúplné tabulce už na třetí místo. Na půdě Lens to svěřenci Willyho Sagnola neměli jednoduché, po trefách Wahbi Khazriho a Cheicka Diabatého však šli do kabin za stavu 2:0 a domácí dokázali ve druhém dějství pouze snížit penaltou Yoanna Touzghara.

Ačkoliv Lens a Bordeaux nepatří mezi tradiční rivaly (obě města koneckonců odděluje zhruba 800 kilometrů), provizorní domácí stadion v Amiens byl narvaný k prasknutí - a Sagnola rozhodně nečekalo vřelé přivítání. Jeho poznámky na hráče tmavé pleti vyvolaly ve Francii vlnu rozhořčení, do níž se zapojil i kouč Racingu Antoine Kombouaré. Na hřišti to zpočátku vypadalo na parádní pomstu - Les Sang et Or odstartovali skvěle a mohli jít do vedení, když Baptiste Guillaume přesprintoval Marka Planuse, jenže poté v ideální pozici zvolil místo střely nahrávku nabíhajícímu Touzgharovi a gólman Cédric Carrasso si s celou situací bravurně poradil.

Úvodní tlak Lens trval zhruba čtvrt hodiny; poté se Bordeaux takříkajíc "probralo" a nováčka zatlačilo do defenzivy. Khazri vyslal první varovnou střelu už ve 20. minutě, a o čtyři minuty později už mohl slavit: Thomas Touré vybojoval balon ve středu pole, nahrál jej tuniskému záložníkovi a ten bez problémů prostřelil domácího gólmana Valentina Belona. Jen pár vteřin předtím přitom zmeškal na druhé straně dobrou šanci Ludovic Baal..

..a Lens, přestože bylo na hřišti horším týmem, se odmítalo podvolit. Sám Baal po půlhodině hry prověřil gólmana Carrassa, leč bez úspěchu. Sagnolovou strategií pro dnešní zápas bylo pozorně bránit a získat výhodu několika přesnými údery, což bylo patrné už ze zvoleného rozestavení 5-3-2, a tento plán se nakonec vyplatil - ještě před odchodem do šaten unikl Diabaté ofsajdové pasti, zpracoval Khazriho pas a propálil Belona podruhé.

V první půli bylo Bordeaux smrtelně efektivní - tři střely vyústily ve dva góly. Po změně stran sice šancí přibylo, ale další zásah se Les Girondins už přidat nepovedlo. Nedokázal to Diabaté, jehož tvrdou ránu zlikvidoval mladý Belon, ani levý bek Maxime Poundjé, který pálil z dobré pozice trestuhodně mimo. Místo potvrzení náskoku tak přišlo drama, když v 74. minutě upadl Chavarría ve vápně po souboji s Planusem a sudí Mickael Lesage nařídil penaltu. K té se postavil Touzghar a snížil na 1:2.

Závěrečné minuty se pak nesly ve stylu vyloženě ofenzivního fotbalu - domácí vrhli síly do útoku a soupeře zatlačili, zatímco pětičlenná zadní lajna Bordeaux bránila a beci Poundjé s Faubertem vyráželi do brejků. Největší šanci si v závěru připsal opět Diabaté, který se v 81. minutě probil do vápna, druhou branku ale nepřidal. Ne že by to Bordeaux mělo nějak vadit; první výhru v Lens od roku 1999 uhájili i tak.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Lorient 1:0

07.11.2014 20:30

Góly: 89. Pedro Henrique

Bretaňské derby mezi Rennes a Lorientem zvládli lépe domácí, ale pouze díky jediné brance Pedra Henriqueho ze závěru druhého poločasu. Zatímco domácí potvrdili dobrou formu a prodloužili svou sérii neporazitelnosti na šest zápasů, hosté díky trochu kruté porážce zůstali v sestupovém pásmu.

Pro svěřence Philippeho Montaniera bylo tohle utkání už druhým derby během jednoho týdne. V Nantes naposledy uhráli remízu 1:1 a i v tomhle případě se vše schylovalo k nerozhodnému výsledku. Les Merlus v Rennes neodehráli vyloženě špatný zápas. O osudu však nakonec rozhodla 89. minuta.

Lorient za posledních osm zápasů vyhrál jen v jednom případě. A v Rennes vlastně hledal jen nějakou útěchu po této dost mizerné sérii. Jednu z velkou hrozeb musel řešit především pravý bek Gassama, který musel neustále hlídat N'Tepa. V 81. minutě musel ovšem loerientský bek střídat kvůli zranění a právě přes levou stranu se pak soupeři podařilo skórovat.

Hostující celek měl pár příležitostí, jak se dostat do vedení. Na hřišti působil uvolněným dojmem, věděl, že v tomto utkání nemá co ztratit. Je pravda, že v útoku se trochu osmělili vlastně až po přestávce. V 56. minutě se objevil v nebezpečné šanci Ayew, v 61. minutě rovněž Guerriero, avšak ani jeden na gólmana Costila nevyzrál.

Rennes však bylo směrem dopředu přece jenom nebezpečnější. Ve 25. minutě vystřelil Doucouré, nicméně brankář Lecomte dokázal zasáhnout. Jeho hru ve druhém dějství hodně oživil právě příchod Henriqueho, který nahradil do té doby nevýrazného Grosického. SRFC od té chvíle navyšoval tlak.

Nejprve vypálil na bližší tyčku Doucouré, avšak Lecomte dokázal ještě zasáhnout. Nakonec se minutu před koncem trefil právě Henrique. N'Tep, jehož do té doby hlídal spolehlivý Gassama, se prosadil na levém kraji, po pár klíčkách předložil balón na hranici malého vápna, kde volný Brazilec pohodlně zavěsil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille1391327:1228
2.Paris Saint-Germain1376025:827
3.Olympique Lyon1382327:1126
4.Girondins Bordeaux1373320:1524
5.FC Nantes1365213:923
6.AS Saint-Étienne1364313:1222
7.AS Monaco1354415:1419
 Stade Rennes1354415:1419
9.FC Metz1353513:1518
10.Stade Reims1353514:2118
11.Toulouse FC1352617:1717
12.OGC Nice1352617:1917
13.Montpellier HSC1352611:1317
14.Lille OSC134459:1216
15.SC Bastia1334611:1713
16.Évian Thonon Gaillard1341812:2213
17.SM Caen1333715:1712
18.EA Guingamp1340910:2412
19.RC Lens1332812:1711
20.FC Lorient1331910:1710

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (90)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nantes mi už lezie krkom

Reagovat
lampard8

moc sympatický tým, fandím jim v L1 9x v řadě neprohráli

Reagovat
smazaný uživatel

aj mne sa páčia, ale už by mohli zaváhať

Reagovat
smazaný uživatel

ztracet by mohlo spis treba bordeaux, nebo saint-etienne...

Reagovat
smazaný uživatel

ďalšie kolo hrajú doma so SE a Bordeaux hraje na OM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tajne som dúfal že dnes Lens vybojuje aspoň bod

Reagovat
lampard8

Daniel Wass zase gól z přímáku tenhle chlapec má na lepší týmek, i když Evian mi je sympatický.. Daniela bych bral klidně u nás v Lyonu příští sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

no dúfam že tento rok už Evian pôjde do Ligue 2 a potom pôjde za lacno( vedel by som si ho u nás predstaviť ako podhrota), veď celý Evian je len o ňom, keby niet jeho tak minulý rok by už leteli

Reagovat
lampard8

při stálém zranění Gourcuffa a Greniera by si zahrál víc než dost si myslím jojo podhrot je přesně to místo, kde hrajou ti dva a Wass by se mi tam hodně líbil ale asi těžko ho koupíme, když máme dluhy jak blázen.. však toto léto náš nejdražší přestup byl Jallet za 2 mil eur, což není moc.. a Wass má podle mě cenu nejmíň 5 mega

Reagovat
smazaný uživatel

pre nás 5 a ak by šiel do Anglicka tak za 1,5 vrátane bonusov zmluva mu končí 2016, tak že v lete bude mať rok do konca zmluvy...

Reagovat
Godwinson

Ten už měl být v lepším dvě sezóny, jeho loajalita je obdivuhodná. Jsem si jist, že ten tam bude hrát i po sestupu

Reagovat
Godwinson

Prohrát v Bastii, která je bez kouče. Buď to není lichotivé pro Makelélého nebo pro Courbise Je to bída, už abych se dostal k FMku a vyhrál s nimi alespoň pětkrát LM

Reagovat
stas87

Lorient vymeni trenera o chvilu? 10 golov za 13 kol je na pomery Lorientu slabe,snad este do konca jesene nasbieraju 10 bodov

Reagovat
Godwinson

Nedovedu si představit, že by neměnili. Teď je k tomu i vhodná doba.

Reagovat
stas87

v com je problem?nedokazu udrzat koncentraciu do uplneho konca zapasu?a z 9 prehier bolo 6x o gol ak by dostavali vsade 3:0 tak je to asi jasne ale ked sest zapasov prehras o gol tak to stopy zanecha,je tam aj krc v zakonceni?

Reagovat
Godwinson

To se musíš zeptat někoho znalého, kdo je sleduje. Já je letos neviděl ani jednou a na francouzské weby chodím pro nedostatek času taky pramálo, takže nemohu být nápomocen.

Jen si myslím, že Ripolla brzy vymění

Reagovat
stas87

tak teraz vyhodili Halilhodzica ja si tiez myslim ze ho odvolaju

Reagovat
Godwinson

Gillot

Reagovat
stas87

Sochaux pod nim nikdy nespadlo ze? no skusenosti s bojoom o zachranu uz ma tak preco nie

Reagovat
Godwinson

Nespadl a dokonce dostal Sochaux až do Evropy

Reagovat
stas87

ale to mal este Erdinga vo forme ja toho moc o L1 neviem tak si zo mna nerob prdel

Reagovat
Godwinson

Kdepak, ten už tam nebyl.

Reagovat
stas87

na L1 mi neostava cas stihas sledovat BL alebo si na tom rovnako ako ja s Francuzskom?

Reagovat
Godwinson

Já nestíhám nic, dal jsem prvních deset kol Wild, ale to jsem měl zase tendenci prospávat dny, takže jsem si dal do konce roku pauzu i od nich :) L1 v podstatě okrajově, občas prolezu weby kvůli novinkám, jinak slabé. V PL mám asi tři zápasy, BL čistá nula

Reagovat
stas87

NHL som vzdal,pozrem maximalne z piatka na sobotu,zo zostrihov clovek nepochyti nic ked to ma 5 minut,BL kazdy vikend,to stiham takmer vsetky zapasy+v nedelu o 19:30 bezi na ES2 hodinovy zostrih vsetkych zapasov co sa v tom kole hrali,PL dneska prvy krat v tejto sezone a zas mam na 3 mesiace pokoj,4 sance a 3 goly,polcas Hoffenheim-Köln 3:3 a koonecny 3:4

Reagovat
Godwinson

Problém je, že jsem čím dál línější. A hledat streamy na L1 je ubíjející a najít nějaký, který mně běží je často neřešitelný problém. Tam má zase BL velkou výhodu tím svým ES playerem nebo jak se tomu říká.

Reagovat
stas87

presne,ja som naivne minulu sezonu zhanal stream na Lorient ale kvalita sialena tak som to jednoducho vzdal,myslim ale ze na sport1 bezi tiez hodinovy zostrih z L1,Eredivisie aj PD ale neviem ci to este davaju

ESplayer je naprosta lahodka,za 4 ecka mesacne mozes sledovat BL aj 2.BL,hodinovy zostrih z kazdeho kola,ked hraju v sobotu od 15:30 4 zapasy tak si mozes vybrat ktory chces sledovat ale komentar mas len k tomu ktory ide aj na ES2 s ceskym komentarom,ked vyberes iny tak ide len zvuk ale to nie je problem

Reagovat
Pasha

Na Sport 1 chodia "nejlepší okamžiky" z La Ligy a z Eredivise, na Digi Sport Serie A, Premier League a Ligue 1, na ES2 zase Bundesliga, ako píše kolega vyššie.

Reagovat
Godwinson

Sirigu - Aurier, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Pastore, Verratti, Matuidi - Lucas ou Lavezzi, Ibrahimovic, Cavani

Na to, že Ibrahimović, Lucas i Verratti byli nejistí to nakonec pro Marseille nevypadá úplně lahůdkově

Reagovat
smazaný uživatel

pata vyhra v rade, lacazzeteovi zacinam verit, ze by mohl prekonat benzemovu nejlepsi sezonu v lyonu, ma skvelou fazonu

a fekir je vyborny, nikdy bych necekal, ze dokaze tak skvele zastoupit greniera

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazetta musí získať LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard8

podle mě ten Fekir má uplně jinou úlohu, než třeba Grenier, Gourcuff či Malbranque, když hraje někdy na tý pozici.. oni jsou typičtí záložníci a měli by tvořit hru, rozdávat pasy na útočníky, zakládat protiútoky atd Fekir mi přijde, že se cpe víc a víc do zakončení jako hroťák, což je dobře, protože on to umí, viz jeho druhej gol Lacazette hraje jako pán a opět byl tam, kde měl být ještě bych ocenil zase skvělýho Jalleta a Gonalonsův přehled při třetím gólu domácích Alle Les Gones !!!

Reagovat
smazaný uživatel

díky za podporu

Reagovat
smazaný uživatel

u gonalonse me dnes prekvapilo, ze netradicne hodne kazil rozehravku, na to u nej nejsem uplne zvykly... fekir to hodne taha, no, dnes mu to nekolikrat vyslo, ale tez toho hodne pokazi, yoann obecne hraje chytreji, coz je samozrejme dane jeho zkusenostmi; budu hodne zvedavy, jak bude hra vypadat, az se vrati grenier

Reagovat
lampard8

no, a co když se stane zázrak a budou zdravý všichni tři (Grenier, Gourcuff a Fofana) chudáci budou zahřejvat lavičku protože Fekir, Tolisso či Ferri se rozehráli k suprový formě

Reagovat
smazaný uživatel

Gonalons - Tolisso - Gourcuff, Grenier, Fekir - Lacazette, s tím že Yoann stejně vydrží zdravý tak tři zápasy zase, takže si zahrajou všichni dostatečně

Reagovat
smazaný uživatel

Tolisso/Ferri

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jooo, monaco to udrzelo krasne obiraji konkurenty lyonu

Reagovat
Israha

Monacký beton . Ale byli v oslabení, tohle mělo ASSE urvat. Akorát jim od odchodu Auby chybí rozdílový hráč, který takovéhle zápasy umí rozseknout. Nejblíž tomu má asi Hamouma, ale on není žádný ostrostřelec, no, spíš ty gólové pozice dělá pro druhé (kteří tam nejsou). Gradel je na tohle zas příliš velký sobeček, a Lemoine je sice top, ale dávat/vytvářet góly zas nemá v popisu práce. Škoda, no...ten tým mě koncepcí a herním projevem ohromně baví, ale ten kompetentní zakončovatel jim chybí ohromně.

Reagovat
Godwinson

Škoda, že Štěpáni neurvali tři body, měli. Lille je špatné, sice s Rozehnalem, což je vždy aktuální výmluva, ale nechat se takhle přejet v Remeši snad nelze omluvit ani vyloučením ... ale mohlo by se sejít vyhození Girarda s tím Courbisovo

Reagovat
Israha

Stejně by mě zajímalo, co je v Lille letos jinak, než loni. Viděl jsem je zatím asi dvakrát, a hrajou furt to samé...a nezdá se mi, že by Kalou byl až tak rozdílový, že s jeho odchodem to celé zkolabovalo.

Reagovat
Godwinson

To jsou ty Reného druhé sezóny. Tuhle se budou motat kolem středu tabulky a když to Seydoux psychicky zvládne, příští budou bojovat o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

30 branek a sedm asistenci za dve predchozi sezony rozhodne rozdilove byly, absence podobne produktivniho hrotu je koneckoncu zakladem jejich bidy, ted tam neni nikdo, kdo by strilel branky

Reagovat
Israha

No, když se na to podívám touhle řečí čísel, tak máš pravdu. Podle mě to byl vždycky až moc náladový hráč, než aby se okolo něj měl točit celý tým, nicméně i tak ho nahradit nedokázali...

Reagovat
smazaný uživatel

tak treba sow byl pri mistrovske sezone herne mnohem nevyraznejsi jak kalou, ale dal 25 golu a prispel k titulu, podobny kanonyr, co si najde misto ve vapne a dotlaci to nejak za brankovou caru, ted lille silene chybi

Reagovat
Israha

Jsem docela zvědav na jejich aktivitu v lednovém přestupáku.

Reagovat
Godwinson

Nechají Liverpool stáhnout Origiho a tím skončí

Reagovat
Israha

. Ale mi ta jejich krize nevadí, radši uvidím v pohárech místo nich Girondins nebo ASSE, hlavně teda GB, protože ti v pohárech uměj něco uhrát.

Reagovat
Godwinson

Ono je to jedno, na hovno by tam byli všichni zmínění. Přál bych to třeba Nantes Od nich by nikdo nic nečekal a jeli by po vzoru Guingampu.

Reagovat
Israha

Girondins jsou letos pod Sagnolem taky sympatičtí, oproti loňsku.

Reagovat
Godwinson

Určitě jsou, ale rasista Sagnol by nedělal v Evropě dobrou reklamu.

Reagovat
Israha

Sranda je, že z ofenzivních hráčů mu tam letos nejlépe hrají zrovna samí Afričani :D

Reagovat
Godwinson

A Uruguyec, který je jako naschvál černý, kdo to kdy viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Vahid Halilhodzic on Florent Malouda: "He is a man who's name shouldn't even be uttered because he doesn't deserve it." (BeIN)

Vahid Halilhodzic on Florent Malouda: "The day before he gets paid €1m net by the President & the next day creates chaos to leave." (BeIN)

Reagovat
smazaný uživatel

Inak dosť ma irituje ako všade prezentujú "Le Classique", ale pokiaľ hralo PSG stred tabuľky alebo o záchranu a neboli u nich uteráky na hlavách tak som o tom nikdy nepočul.

Reagovat
Godwinson

Nějaký dobrý stream máte?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja to sledujem na Digi so skvelým komentárom

Reagovat
Minister
Reagovat
Israha

No, jako...asi "zaslouženější" porážka než ta s Lyonem, ale zase, tohle se dalo uhrát min na bod i s tím Turpinovým zkratem. Kromě toho břevna a pak té první střely Alessandriniho bylo ale dost bídné řešení útočných akcí, zakončovalo se v době, kdy měla jít přihrávka, a naopak. A ta přílišná bohorovnost a hračičkovství začíná být taky o držku, tam to prostě občas chce zarvat místo nějakých stopadesáti kliček, lobů a podobných blbin. Sedmibodový náskok v hajzlu, fakt super...

Reagovat
mastakillah

Zasloužená výhra Pařížanů

Reagovat
Israha

Jo no, nejlepší hráči od vás Lucas a Turpin.

Reagovat
mastakillah

neříkal bych vás. Mrknu na PSG jen občas. Přece jen tam hraje dost oblíbených hráčů z Calcia. Lucas šel tuhle sezónu neskutečně nahoru. Naopak u Marseille jsem viděl dost špatné řešení finální fáze. Šance tam byly dobré, jen s něma lépe naložit. To stejné se dá říct i o těch šancích Zlatana po tom nesmyslném vyloučení. Kdyby nebyl takovej individualista, tak to mohlo skončit i větším rozdílem

Reagovat
Israha

V podstatě souhlas, něco podobného píšu výše. Ale ta rudá mě dožrala...jako ještě bych nějak zkousl, být to třeba červená za žlutý faul, ale Imbula tam toho Cabayeho jen převálcoval setrvačností, to faul vůbec nebyl . Být ten zápas třeba nakonec 1:0, ale bez tadyté šarády, neřeknu nic...ale tohle to výborné utkání pohřbilo.

Reagovat
mastakillah

Plně chápu a vůbec se tady tomu pocitu křivdy nedivím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

a ne snad?

Reagovat
smazaný uživatel

prijde mi smutne si takhle honit triko po nesmyslnem vylouceni, kdyz marseille v 11 bylo minimalne vyrovnanym souperem psg

Reagovat
mastakillah

V celkovém pojetí zápasu to PSG zvládlo lépe. Ano byl to vyrovnaný souboj, vyloučení nesmyslné bylo, to výše i píšu. Jen jde o to řešení finální fáze (které rozhoduje zápasy) a v tom PSG ukázalo větší kvalitu. Z čehož usuzují, že vyhrálo zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

co se tyce promenovani sanci samozrejme souhlas, proti tomu nemuzu rict ani ň, to prohralo zapas marseille i proti lyonu; psg v mych ocich dnes nebylo nejak lepsi, nicmene trestali, prvni gol daroval lucasovi hloupe mendy a pak prisla ta vymyslena redka, pro marseille dost horka pilulka

Reagovat
Godwinson

Marseille měla dnes smůlu, šancí a slibných příležitostí tam bylo dost. Trochu paradoxně utrpěli i tím, jakou má Gignac formu. Dvě velmi slibné situace řešil individuálně, zejména ta snaha o přehození Sirigua při jeho hrubce. Payet pro mě největší zklamání.

Turpin král čůráků, takhle dosrat zápas, to se nevidí často. Tím spíše, když celý zápas vede ve velmi volném duchu a snaží se kouskovat hru co nejméně. Zastřelit.

Reagovat
Israha

To sólování mě začíná dožírat. Že to dělá Thauvin, to jsem si zvykl, ale teď začali sólovat i Gignac a Payet, Alessandrini teda taky není moc hráč do kombinace...a to tam ještě nebyl jak jinak než sólující Ayew. Za toto by měli dostat ale pořádné kapky.

Reagovat
Godwinson

Payet dnes úplně mimo, nic. Do teď s Lacazettem podle mě nejlepší ofenzivní hráč ligy, těžké no. Thauvin by měl sedět, tím spíše v té současné fazóně. Alessandrini nepředvede o nic méně a ještě je platnější dozadu, byť i do Thauvina se to Bielsovi daří dostávat

Reagovat
Israha

Payet to chtěl dneska urvat vlastnoručně, to bylo vidět, že vyloženě chce dát gól nebo finální assist, strašně předržoval balon...a jak mu to nešlo, byl v tom celém na facku asi nejvíc, ale ti ostatní hráli dost podobně. Tohle vnímám jako Bielsovu chybu, namotivoval je sice dobře, ale ta taktika s individuálním řešením situací mu hrubě nevyšla.

Reagovat
robbik

Doufám, že ta forma Cavanimu i po návratu Ibry vydrží!

Reagovat
Whitemedia

Co Luiz, jak mu to zatím ve Francii jde? Už předvedl něco ze svého repertoáru?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste neprohráli a dostali jen 8 gólu, tak co tady zkousis ty kkt.

Reagovat
Whitemedia

Jen se ptám ty kkt

Reagovat
vlastik

Merci P.S.G.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: FIFA 15 - profiklub Czechoslovakian - hledá hráče na všechny posty (pouze PC)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele