Ligue 1 - souhrn 12. kola

31.10.2014, 22:26, aktualizováno 02.11.2014, 22:59
Komentáře a souhrny
Marseille udolala Lens a stále drží čtyřbodový náskok na Paris Saint-Germain, které odvezlo tři body z Lorientu. Bordeaux porazilo Toulouse a je čtvrté, utkání mezi Nantes a Stade Rennes nabídlo remízu. Lyon vykradl Nice, tři body mají také Montpellier, Metz a Guingamp. Na půdě Monaka a Lille se poté zrodily nerozhodné výsledky...

Olympique Marseille - RC Lens 2:1

02.11.2014 21:00

Góly: 10. Nicolas N'Koulou, 60. Florian Thauvin - 31. Baptiste Guillaume

Olympique Marseille si poradil s Lens a nadále si udržuje čtyřbodový náskok před PSG.

Svěřenci Marcela Bielsy na svého protivníka vlétli už na samotném začátku, a tak není divu, že zaplněný Stade Vélodrome čekal na první branku jen deset minut od úvodního hvizdu. Pozdější hrdina Florian Thauvin centroval, míč nešikovně sklepl na přední tyč hostující kapitán Jerome Lemoigne a Nikolas N’Koulou jej hlavičkou dorazil do sítě - 1:0.

Na jihu Francie se nadále hrál pěkný fotbal. Steve Mandanda musel zasahovat proti střele Wylana Cypriena a na druhé straně hlavičkoval po Thauvinově centru nad branku Alaixys Romao. Těsně uplynutím první půlhodinky se předvedl hostující brankář Valentin Belon, když byl po pokusu Andrého Ayewa včas u své pravé tyče.

A hned poté si v defenzivě domácí nepočínali zrovna nejefektivněji, když po nepodařeném odklizení míče z velkého vápna dali příležitost ke skórování Pablu Chavarriovi, který ji ovšem k radosti domácích příznivců s díky odmítl a místo do branky zamířil mimo ni. Je o chvíli později si však počínal o poznání lépe.

Rychlý protiútok zakončil střelou, kterou Mandanda vyrazil do míst, kde se pohyboval Belgičan s brazilským jménem Baptiste Guillaume, obtočil se kolem Roda Fanniho, který jeho střelu mírně tečoval, ale to nic nemění na tom, že tenhle devatenáctiletý fotbalista vsítil svou první branku v Ligue 1. Do šaten se tedy šlo za remízového stavu.

Úvod druhé půle se nesl ve znamení dvou skvělých příležitostí. Na jedné straně jen těsně nad břevno mířil Cyprien a na druhé straně výborně vychytal Payeta brankář Belon. Po hodině hry tenhle mladý gólman přesto kapituloval podruhé, když si na pravé straně výborně počínal André-Pierre Gignac, přičemž svou akci zakončil přihrávkou na Floriana Thauvina, jenž se trefil přesně pod břevno - 2:1.

Patnáct minut před vypršením řádné hrací doby byl po druhé žluté kartě vyloučen Alaixys Romao, takže domácí dohrávali o deseti. Hosté vycítili šanci, ovšem ta se dostavila až v nastaveném čase, kdy se přímo před Mandandou ocitl střídající Yoann Touzghar. Francouzský reprezentant si však stoupl přesně tam, kam měl, a proto jeho tým podeváté v sezoně vyhrál.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 2:1

02.11.2014 17:00

Góly: 52. Marc Planus, 63. Diego Rolán - 68. Aleksandar Pešić

Bordeaux zvládlo i druhý vzájemný duel s Toulouse v rychlém časovém sledu a v tabulce poskočilo na čtvrté místo.

Les Girondins byli v tomhle zápase prakticky po celou dobu (výjimku tvoří snad jen pětiminutovka po druhém vstřeleném gólu) lepším týmem a dokazovali to už v podstatě od samotného úvodu utkání. V první šanci obešel mladíček Thomas Touré brankáře Zacharieho Bouchera a jen vynikající obranný zásah Francoise Moubandjeho zabrání vstřelení gólu.

Cédric Carrasso se na druhé straně musel mít na pozoru jen při pokusu Wissama Ben Yeddera, jenž je s šesti brankami prozatím nejlepším střelcem TFC, ovšem z klidu jej výrazněji nevyrušil. Skóre se poprvé měnilo až v 53. minutě. Wahbi Khazri rozehrál přímý kop, který na zadní tyč prodloužil Touré a Marc Planus stál ve správný čas na správném místě - 1:0.

Střelec branky byl však překvapivě bezprostředně po jejím dosažení stažen Willym Sagnolem ze hry a kromě výměny za Diega Rolána došlo i na změnu rozestavení. Zhruba o šest minut později zahrával Jaroslav Plašil, jenž v domácím dresu odehrál - jako již v podstatě tradičně - celé utkání, volný přímý kop. Na centr si naskočil Cédric Yambéré, nicméně trefil jen tyč.

O další tři minuty později už si ale český záložník připsal svou první asistenci v sezoně. Z pravé strany poslal centr do vápna, kde se do něj hlavou pořádně opřel Diego Rolán a zvýšil na 2:0. Pro jednadvacetiletého Uruguayce to byla už pátá trefa v tomto ročníku, přičemž pokaždé rozvlnil síť právě na domácím Stade Chaban-Delmas.

V 68. minutě se však hosté přiblížili zpět na dostřel, když Ben Yedder obral o míč Grégoryho Sertiće, přihrál nově příchozímu Martinu Braithwaiteovi, který prodloužil na Alexandara Pešiće, jenž překonal Carrassa - 2:1. Nedlouho poté zahrával Ben Yedder rohový kop a Étienne Didot opravdu neměl daleko ke vstřelení vyrovnávací branky.

Deset minut před vypršením řádné hrací doby ukázal Grégory Sertić, že v tomto duelu by byl býval nebezpečnější jakožto ofenzivní hráč. Jeho parádně zakroucený přímý kop ale skončil jen na tyči. A protože v samotném závěru zabránil Jean Daniel Akpa Akpro skvělým blokem ve skórování Cheicku Diabatému, připsalo si Girondins Bordeaux za těsné vítězství na konto tři důležité body.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Rennes 1:1

02.11.2014 14:00

Góly: 21. Sylvain Armand (vl.) - 4. Pedro Henrique

Bretaňské derby mezi FC Nantes a Stade Rennes vítěze nepoznalo, přestože hosté vstřelili dvě branky a domácí žádnou.

Na jaře to při vzájemném střetu těchto dvou týmů byla zcela jasná záležitost - Les Rouges et Noirs naložili soupeři tři banány. Svěřenci Michela Der Zakariana tentokrát byli opatrnější, leč soupeře z nedaleko (na francouzské poměry) ležícího města se jim ani teď v domácím prostředí udolat nepodařilo.

Příznivci Les Canaris byli na tento střet náležitě natěšení. Ani náhodou by je ale nenapadlo, že hosté půjdou zásluhou Brazilce Pedra Henriqueho, který po přihrávce Habiba Habiboua utekl domácí obraně a podstřelil Rémyho Rioua, do vedení už po čtyřech minutách hry. Vedení však nevydrželo ani dvacet minut.

Pak totiž FC Nantes zahrávalo Vincentem Bessatem přímý kop, který smolně dopravil do vlastní branky Sylvain Armand - 1:1. Další góly se na Stade de la Beaujoire sice už nedostavily, ale to neznamená, že by nebylo na co se dívat. Benoit Costil musel vytáhnout velice dobrý zákrok proti střele Yacineho Bammoua a ten samý hráč následně po centru Sergeho Gakpého trefil hlavou břevno.

Ve druhé polovině rozhodčí neuznali Habibouovi dvě branky, Nantes si nadále vytvářelo příležitosti, ale žádnou z nich už nedokázalo proměnit. Příliš je to ovšem mrzet nemusí - stále drží těsný kontakt s čelem tabulky, neprohráli už v sedmi zápasech v řadě a zažívají nejlepší start do sezony od zisku zatím posledního titulu před třinácti lety. Teď jen potvrdit formu i v příštím kole na hřišti Caen, po kterém bude následovat reprezentační pauza.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Lyon 1:3

01.11.2014 20:00

Góly: 51. Grégoire Puel - 65. Steed Malbranque, 80. Alexandre Lacazette, 90+4. Alexandre Lacazette

Ligue 1 má nového nejlepšího střelce. Lyonský klenot Alexandre Lacazette dnes dvěma brankami rozhodl těžké utkání na půdě Nice a na čele tabulky kanonýrů dorovnal André-Pierre Gignaca. Domácí vedli po trefě Grégoireho Puela, nakonec však rozjetého soupeře na uzdě neudrželi a prohráli 1:3..

Všechny góly padly až po změně stran. Puel se nejprve prosadil krásnou ránou v 51. minutě, o 14 minut později však bylo vyrovnáno, když skóroval Steed Malbranque. Vítězný gól padl až deset minut před koncem: hrdina Lacazette vystřelil svému týmu tři body po vynikající individuální akci, načež sám ještě pojistil výsledek v nastaveném čase. Šlo o jeho devátý a desátý gól v sezoně. Lyon neprohrál už poosmé v řadě, pojistil si třetí místo a nadále ztrácí pouze bod na druhé PSG.

Les Aiglons minulý víkend zažili neopakovatelný večer, když díky pěti brankám Carlose Eduarda rozprášili Guingamp na jeho hřišti, následující pohárová prohra v Métách je však vrátila zpět na zem, a dnes přišlo vystřízlivění i v dalším ligovém duelu. Veterán mezi trenéry Claude Puel tak na svůj bývalý tým nevyzrál. A to ještě domácí v úvodu musel několikrát zachraňovat mladičký gólman Mouez Hassen, například proti Malbranqueho nebezpečné ráně.

Také jeho protějšek Anthony Lopes se však ukazoval ve výtečném světle; jeden z nejlepších brankářů probíhající sezony skvěle vykryl šanci bývalého spoluhráče Alassaneho Pléy. Hrdina minulého týdne Eduardo následně v další šanci přestřelil po chytrém centru Érica Bauthéaca. Právě Bauthéac byl také architektem prvního gólu - po jeho přímém kopu nedokázal míč odvrátit Henri Bédimo, Puelovi tak stačilo pouze přesně zamířit. Lopes neměl šanci.

Lyon však byl lepším týmem a brzy se dočkal zaslouženého vyrovnání. Po pěkné týmové akci se míč dostal k Bédimovi, který napravil své zaváhání a přesným pasem vyzval ke skórování Malbranqueho. Hassen zůstal přimrzlý na místě - 1:1. Nice mohlo jít podruhé do vedení, opět však narazilo na brilantního Lopese - duo Bauthéac - Puel tak další gól nepřidalo.

V 80. minutě padla rozhodující branka - Lacazette převzal míč na polovině soupeře, uvolnil se, prosvištěl mezi dvěma obránci a parádní technickou ránou k tyči propálil bezmocného Hassena. Když pak následně z podobné situace uzavřel po vypršení 90 minut skóre na konečných 1:3, bylo hotovo: Lyon svoji herní dominanci zaslouženě zužitkoval.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Évian Thonon Gaillard 2:0

01.11.2014 20:00

Góly: 33. Kévin Bérigaud, 90+1. Anthony Mounier

Évian z půdy Montpellieru nedokázal přivést domů ani bod a znovu po několika kolech spadl na samotné dno tabulky. Domácí naopak přerušili svou sérii tří porážek v řadě a vyhoupli se v tabulce o pět příček nahoru. První branku zařídil ve 33. minutě Kévin Bérigaud, který ještě loni hájil právě barvy soupeře. V nastavení pojistil vítězství Anthony Mounier.

Altrad Stadium, dočasný azyl montpellierského klubu, kde normálně působí ragbyové mužstvo, se evidentně osvědčil. Alespoň tedy co se týče tohoto utkání. Povodně, které zasáhly region zhruba před měsícem a které vyhnaly Rollanda Courbise a jeho partu jinam, jako by s trochou nadsázky dopomohly domácím k úspěchu.

V hostující kabině bylo po utkání asi zase rušno, ostatně jako tomu bylo i v minulých týdnech. Kouč Pascal Dupraz nemohl být s předvedenou hrou zase spokojený, už vůbec ne s výsledkem. Montpellier poslal na koně Bérigaud. Po jeho úniku po levé straně a následném centru vznikla v šestnáctce Évianu velká skrumáž, ta ale zatím ke gólu nevedla.

Bérigaud strávil pod Alpami celkem sedm sezón, právě proti svému bývalému klubu si ovšem na své konto připsal vůbec první branku v novém dresu. Tiéného vyslal do běhu po levé straně svou přihrávkou Mounier, ostrý pas doletěl do malého vápna, kde balón podskočil Angoula, a Bérigaud pak hlavou překonal brankáře Leroye.

Dupraz před každým zápasem omílá dokola, že jeho mužstvo dělá zbytečné individuální chyby, díky nimž prohrává. Jenže ani v tomto střetnutí se jich nevyvarovalo. Například Leroy před přestávkou nezkrotil poměrně jednoduchý pas, před Mounierem tak zívala prázdná svatyně, na brankové čáře však dokázal akrobaticky zasáhnout vracející se Cambon.

Ani směrem dopředu tohoto ÉTG moc nevymyslel. Největší příležitost měl ve druhé půli střídající Ninkovič, jehož střelu z dobré pozice však dokázal zablokovat obránce El Kaoutari. Navýšit náskok mohl poté Mounier, ale zakončení se mu zase nepovedlo, až se prosadil v závěru naprosto nehlídaný z bezprostřední blízkosti po brejku.

Více informací k zápasu

FC Metz - SM Caen 3:2

01.11.2014 20:00

Góly: 10. Modibo Maïga, 50. Modibo Maïga, 90. Florent Malouda (pen.) - 65. Jean Calvé, 83. Bengadli-Fodé Koita

Ve strhujícím utkání dvou nováčků byly nakonec šťastnější domácí Méty, které díky dvěma trefám Modiba Maïgy a pozdní penaltě Florenta Maloudy udolaly houževnaté Caen v poměru 3:2. Hosté dokázali na Saint-Symphorien stáhnout dvoubrankový náskok, nakonec však remízu neudrželi..

Svěřenci Alberta Cartiera šli do vedení už po deseti minutách, když se poprvé prosadil z West Hamu hostující Maïga; tentýž hráč následně zvýšil vedení pět minut po změně stran. Caen se však nevzdávalo a parádním přímým kopem Jeana Calvého z 65. minuty snížilo na 1:2. Po hlavičce Bengalyho Fodé-Koïty (83') to vypadalo, že se body budou dělit, nakonec však rozhodovala až penaltová situace - Alaeddine Yahia stáhl ve vápně Maïgu a Malouda nařízenou desítkou vystřelil domácím zaslouženou výhru.

Pokud mělo papírově vyrovnané utkání mírného favorita, bylo jím spíše Caen - jednak kvůli špatné střelecké formě Mét (0 gólů v posledních třech kolech), jednak vzhledem k vynikající bilanci svěřenců Patrice Garandeho mimo vlastní stadion. Normanďané také v úvodu diktovali tempo hry, takže když po 10 minutách poprvé inkasovali, šlo o velké překvapení. Malouda načechral milimetrový pas mimo dosah gólmana Rémy Vercoutreho a Maïga už měl snadnou práci. Pro někdejšího kanonýra Sochaux šlo o první soutěžní gól od letošního února.

Sám Vercoutre mohl nechtěně domácí vedení navýšit; dalekonosná rána Ahmeda Kashiho se odrazila nejprve od brankové konstrukce a poté i od samotného brankáře, bývalá opora Lyonu si však se situací nakonec poradila. Na druhé straně se po rohu dostal k míči Lenny Nangis, z dobré pozice však volejem mířil mimo.

Krátce po změně stran pak Méty udeřily podruhé - tentokrát byl autorem gólového centru Kévin Lejeune, zatímco Maïga opět tváří v tvář Vercoutremu potvrdil, že jej střelecké instinkty ještě neopustily. Tatáž dvojice mohla zvyšovat už krátce předtím, to však africký útočník ještě hlavičkoval mimo.

Caen se po aktivním začátku vytratilo ze hřiště a nedokázalo domácím úspěšně konkurovat; Garandeho svěřenci však mají pro podobné okamžiky připravenou velkou zbraň, kterou je kopací technika Jeana Calvého. Specialista na přímé kopy se postavil k míči 25 metrů od brány a poslal jej přes zeď mimo dosah marně se natahujícího Johanna Carrassa.

Najednou to bylo už jen 2:1 a hosté vycítili šanci na vyrovnání; to nakonec skutečně přišlo, když se hlavou prosadil Koïta. V okamžiku, kdy už se fanoušci na Symphorienu začali pomalu smiřovat s další ztrátou, však přišlo finální rozuzlení - Yahia ve svém debutu v červenomodrém dresu fauloval ve vápně aktivního Maïgu, a Malouda nedal z bílého puntíku Vercoutremu šanci.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Saint-Étienne 1:1

01.11.2014 20:00

Góly: 16. Michael Frey - 60. Max Gradel

Oba celky si před utkáními v Evropské lize nemají co vyčítat. Domácí se ujali vedení v 16. minutě zásluhou Michaela Freye, hosté dokázali po hodině hry brankou Maxe Gradela vyrovnat. Ve druhé půli mělo Lille i St. Éteinne k dispozici dva pokutové kopy, jenže ani jeden nebyl proměněný, takže vše skončilo spravedlivou remízou.

Dogy sice ukončily třízápasovou šňůru porážek, ale i tak nemůžou být s výsledkem příliš spokojeny. Pořád se jim totiž nedaří dotáhnout se na čelo tabulky. Les Verts sice zůstali na čtvrtém místě, na druhé PSG však ztrácejí už tři body. Pozitivní zprávou je, že svou neporazitelnost natáhli už na čtyři zápasy.

Lille letos slaví 70 let od svého vzniku a již před výkopem se hostující kouč Christophe Galtier účastnil spolu s ostatními aktéry menšího oslavného aktu. I on totiž dříve hájil jeho barvy jako hráč, celkem odehrál 93 utkání. Jeho tým v posledních týdnech sice sbírá lepší výsledky než soupeř, ale vstup se mu příliš nevydařil.

Byť je o obou mužstvech obecně známo, že mají problém vstřelit třeba jen jednu branku v utkání, o žádný defenzivní se fotbal rozhodně se nejednalo. Už samotný výkop to mohl naznačovat, vždyť skórovat se po něm snažil ihned Origi, po pěti minutách nevyzrál Marcos Lopes po svém sólu na brankáře Ruffiera.

Obrana St. Étienne nevěděla, kam dřív skočit, a o chvilku později se musel proti střele Gueyeho činit znovu Ruffier, jenž hasil chybu Perrina. Tlak Lille přetavilo v branku po čtvrthodině. Střela z voleje od Marcose Lopese se sice neujala, míč však propadl k Freyovi, jenž z blízkosti neměl problém zacílit.

Domácí poté trochu ubrali nohu z pedálu, vstřelený gól je zřejmě příliš uspokojil. A soupeř najednou začal kousat. Gradel nejprve nacentroval na Tabanoua, jehož hlavička skončila vedle. A po hodině hry již bylo srovnáno, Tabanou totiž z levé strany poslal centr na hlavu Gradela, jenž překonal marně se natahujícího brankáře Enyeamu.

Bláznivý zápas pokračoval a na scénu vystoupil sudí Bastien. Ruffier totiž v 70. minutě ve vápně srazil Freye a domácí zahrávali penaltu. K ní se postavil Origi, avšak hostující muž v rukavicích mu střelu zneškodnil. Na druhé straně mohli hosté strhnout vedení na svou stranu po faulu Souarého na Hamoumu pět minut před koncem.

Jenže ani v tomhle momentě se diváci úspěšného exekutora nedočkali, Enyeama brilantně jednoruč vyrazil Gradelův pokus do zámezí. ASSE měl v nastavení ještě jednu možnost, konkrétně standardku zhruba třicet metrů od brány. Gradel vyslal pořádnou jedovku k tyči, nicméně Enyeama zase výtečně zasáhl.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - SC Bastia 1:0

01.11.2014 20:00

Góly: 32. Sambou Yatabaré

Vlastní branka Guillaume Gilleta, který pomohl do sítě střele Sambou Yatabarého, nakonec stačila Guingampu k urvání nejtěsnějšího vítězství nad Bastií. Domácí tak získali důležité tři body v boji o záchranu, Bastia se naopak propadla do zóny ponoru a tlak na jejího kouče Claude Makélélého stoupá..

Rozhodující okamžik se udál ve 27. minutě, kdy bývalý záložník Anderlechtu smolně srazil Yatabarého ránu za záda vlastního gólmana Aréoly. V Guingampu tak nakonec mohou být s aktuální formou docela spokojeni - získali už druhou výhru z posledních tří ligových duelů a dokonale tak odpověděli na ostudný debakl 2:7 z posledního duelu s Nice. Naopak Bastia prohrála čtvrté z pěti utkání.

Pečliví statistici možná podobný výsledek očekávali - Bastia se v prvoligové historii do Guingampu podívala už osmkrát a ani jednou nezvítězila. Dnes ji ponořila bizarní situace, když Aréola podskočil centr a dovolil tak Yatabarému zakončovat na zadní tyči. Pokus domácího záložníka by mířil do sítě tak jako tak, na poslední chvíli zachraňující Gillet mu však na brankové čáře ještě pomohl. 1:0.

Hosté hráli opravdu špatně a první vlastní šanci si připsali až po změně stran; střelu Francoise Kamana však bez velkých problémů zlikvidoval dánský gólman Jonas Lössl. Korsičanům nepomohlo ani nasazení veterána Djibrila Cissého, dvougólového hrdiny z pohárového duelu s Auxerre; naopak Guingamp mohl své vedení ještě zvýšit, střela Ronnieho Schwartze však byla zblokována a před Claudiem Beauvuem zasahoval pozorný Aréola. Bezzubí hosté se nicméně na odpor nezmohli a nakonec tak odcházejí poraženi.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Paris Saint-Germain 1:2

01.11.2014 17:00

Góly: 42. Raphaël Guerreiro - 61. Edinson Cavani, 68. Jean-Christophe Bahebeck

PSG dokázal skolit Lorient o jednu branku a ztrácí na Marseille už jen jeden bod. Ta má ovšem ještě k dobru zápas s Lens. Po první půli však v hostující kabině rozhodně veselo nebylo, neboť Raphaël Guerreiro poslal Les Merlus do vedení. Zlepšený výkon ve druhé půli jim ale nakonec ke třem bodům pomohl.

Svěřenci Laurenta Blanca potřebovali nutně zvítězit, aby před derby s Marseille, které se hraje už příští týden v Parku princů, nenabrali nějakou větší ztrátu. A ačkoli domácí zvládli první dějství, v tom druhém soupeř výrazně zabral. Během sedmi minut se trefili Edinson Cavani a Jean-Christophe Bahebeck a zvrátili zápas na stranu pařížského celku.

Zato Sylvain Ripoll a jeho družina jsou i nadále v pořádné bryndě. Od 13. září získali za posledních osm utkání pouhé tři body a spadli už do sestupového pásma na osmnácté místo tabulky. Proti PSG nepomohl ani příchod kapitána Jouffreho, který vynechal pohárové utkání na půdě Évianu. Jen částečně se osvědčil Guerreiro, který zařídil úvodní branku.

Zato Blanc mohl nasadit Cavaniho spolu s Lavezzim, na stopera pak vyslal Marquinhose, který si zahrál místo zraněného Davida Luize zhruba po měsíčním absentování. I když Lorient neměl na svém stánku dobrou bilanci se svým soupeřem, jehož zdolal v minulých deseti vzájemných zápasech jen dvakrát, vstoupil do tohoto klání aktivněji.

Cabaye už zkraje nehlídal svůj prostor tak, jak by měl, Ayew se tak dostal do dobré šance, ale před brankářem Siriguem si neporadil. Gólman Lecomte na druhé straně zlikvidoval možnosti Lucase s Lavezzim, aby se on i jeho spoluhráči mohli před obrátkou radovat z vedení. Ayew v šestnáctce posunul balón na Guerreira, jenž ho z úhlu poslal k tyči.

Jenže vedení domácím vydrželo jen do 61. minuty. Těsně předtím zahrozil již Pastore, ten se však ještě z branky neradoval. Podařilo se to až Cavanimu, jenž těžil z výborné spolupráce Pastore s Mottou, a nadvakrát doklepl balón do prázdné brány. Blanc ihned na to poslal do hřiště Verrattiho s Bahebeckem a tahle změna se vyplatila.

V 68. minutě totiž první jmenovaný adresoval pěkný pas na svého kolegu z lavičky, ten se prosmýkl kolem obránce Wachtera, a protože Lecomte vyběhl ze své svatyně špatně, mohl Bahebeck pohodlně skórovat. PSG tak díky této trefě vylepšil bilanci za posledních 60 utkání pod vedením Blanca, v nichž pouze třikrát prohrál.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Reims 1:1

31.10.2014 20:30

Góly: 20. Elderson Echiéjilé - 80. Benjamin Moukandjo

Remeš potvrdila dobrou ligovou formu, zahodila za hlavy neúspěch v Ligovém poháru proti Arles a díky remíze 1:1 na půdě Monaka si připsala už čtvrtou neprohru v řadě. Pro domácí je tenhle výsledek rozhodně ztrátou, neboť se jim nepodařilo dotáhnout se bodově na čelo tabulky. Obzvláště pak, když ještě deset minut před koncem vedli.

ASM měl po celý zápas více ze hry, zásluhou Eldersona vedl od 20. minuty, jenže hosté využili jednu z mála svých možností a nakonec se radovali z cenného bodu. Benjamin Moukandjo na hřiště přišel zhruba po hodině odehraného času, aby se nakonec stal právě tím vyrovnávacím střelcem.

Do první větší šance se dostal Martial, který pálil svou levačkou z vápna, jenže střelu nedokázal usměrnit do remešské branky. Na druhé straně se mohl po Rigonatově centru prosadit Fofana, ale svou hlavičku rovněž poslal mimo toužebný prostor. O chvilku později potrápil Germain gólmana Placideho, avšak též neuspěl.

Monako se dočkalo branky i tak celkem brzy. Dostalo se pár metrů za vápnem do přečíslení čtyři na dva, přes několik dalších přihrávek se míč ocitl u nohou Silvy, který místo zakončení volil zprava ještě centr na zadní tyč, kam si naběhl volný Elderson a z úhlu zamířil do poloprázdné Placideho svatyně.

Zatímco pro nigerijského obránce to byl vůbec první zásah v Ligue 1, pro Silvu platí totéž co se jeho asistence týče. I nadále byli domácí lepším týmem. Martial měl dvě tutovky, jenže v prvním případě mu míč směřující do brány odkopl pryč vracející se Fofana a v druhém případě vytasil fantastický zákrok Placide.

Po přestávce se již knížecí klub dopředu tolik nehnal a soustředil se hlavně na to, aby nechyboval v zadních řadách. Po přestávce zahrozil Germain, jenže zamířil jen vedle, o dvě minuty později byl v dobré pozici Ricardo Carvalho, nicméně svou hlavičku usměrnil pouze do rukavic připraveného Placideho.

Navýšit náskok mohl po pasu od Germaina rovněž náhradník Traoré, jenže ani jemu nevyšla koncovka. A když ani Ferreira Carrasco z voleje neuspěl, soupeř z brejku v 80. minutě vyučoval z produktivity. Charbonnier přihrál do běhu de Prévillemu, ten předložil balón doleva na volného Moukandja, jenž se před brankářem Subašičem nezmýlil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille1291227:1028
2.Paris Saint-Germain1266023:824
3.Olympique Lyon1272324:1023
4.Girondins Bordeaux1263318:1421
5.AS Saint-Étienne1263312:1121
6.FC Nantes1255211:820
7.AS Monaco1253414:1318
8.FC Metz1253413:1218
9.Montpellier HSC1252511:1117
10.OGC Nice1252517:1817
11.Stade Rennes1244414:1416
12.Lille OSC124449:1016
13.Stade Reims1243512:2115
14.Toulouse FC1242614:1714
15.SM Caen1233614:1512
16.EA Guingamp124089:2112
17.RC Lens1232711:1511
18.FC Lorient1231810:1610
19.SC Bastia122469:1710
20.Évian Thonon Gaillard1231811:2210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda že to Lorient nezvládol

Reagovat
smazaný uživatel

prumerny lyon 2x tolik vstrelenych branek nez vyborne saint-etienne

Reagovat
smazaný uživatel

a menej obdržaných

Reagovat
smazaný uživatel

Letos osmé místo.

Reagovat
domingo

a presto budou pred vama :))

Reagovat
juninho8

inac Malouda gol

Reagovat
Kovi81

Lyon titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

proč by ne ...TOP3 s přehledem

Reagovat
Trand

Reagovat
Godwinson

Divím se o to více podpisu Rabiota, když se musí dívat, kolik prostoru dostává takový hráč jako je Bahebeck I když samozřejmě, nikoho jiného tam, narozdíl od středu pole, nemají.

A dnes to tedy není úplně vhodné, ale zajímavé z mého pohledu je, jak Puel protežuje synáčka ... to je hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

17 gólov z 24 strelených v druhom polčase

Reagovat
EAG le grand amour

Škoda Lorient Jinak, nějakej fanda PSG, kterej popíše Maignana?

Reagovat
Recoba Inter

Lyon návrat! Už je potřeba aby baletkám někdo zase začal nakopávat v LM zadek

Reagovat
guzman

PRESNE

Reagovat
smazaný uživatel

lol planus jeste zije

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
vlastik

Bahebeck

Reagovat
Israha

Hm, tak na PSG sice s čtyřbodovým náskokem, ale zase s torzem obrany. Nebude Morel, nebude Romao, nebude Dja Djedjé...už se "těším", no . Romao to dneska podělal ve velkém stylu, takové dvě debilní žluté jsem neviděl už dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi měl dneska koukat na Smallinga v derby, to teprv byla demence

Reagovat
juninho8

tak to bola neskutocna demencia....mozu mu podakovat....toto by som cakal mozno tak od Balotelliho ta prva zlta a nie od stopera ktory ked ma kartu je samozrejme polovicny

Reagovat
Godwinson

Rýsuje se poměrně zajímavý scénář, kdy tam proti PSG hodí Doriu, po prohraném zápase řekne na tiskovce, že jim "objektivní příčiny" prohrály zápas a v lednu půjde Doria hostovat do Montpellieru

Reagovat
Israha

...kde bude leštit lavičku za Hiltonem a El Kaoutarim, načež Courbis při první šanci ho využít radši dá přednost Congrému

Reagovat
Godwinson

Reagovat
juninho8

a dalsie FM wonderkid zhasne ako fakla

Reagovat
Godwinson

Myslíš El Kaoutariho? Toho jsem ve FM vždy miloval. A upřímně, ani nevím, jak si tam vede Doria

Reagovat
juninho8

Doriu raz mi ho poradil kamarat a potom uz osm ho mal vsade tak ako aj on inac uz ocami hypnotizujem kalendar

Reagovat
Godwinson

Jsme dva, už v pátek. Já se k tomu tedy díky práci dostanu tak kolem Vánoc, ale letos se mně ty změny a vylepšení hodně líbí.

Reagovat
juninho8

ja ratam tak ze do vianoc uz vymenim aspon 10 klubov

Reagovat
Godwinson

Přeju ti to, byť s nádechem závisti.

Reagovat
lampard8

ty vole Mandanda v 95.min zákrok, kterej zachránil Marseille prdel pěkně to vyčapal nohama

Reagovat
Kornovec

skvely zasah

Reagovat
Godwinson

Andonianem to málem fakt vyhrál, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Pláša opět v základu, dobře on!

Reagovat
Godwinson

Makelele dostal padáka :) Tak alespoň z poloviny mně ten tip vyšel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele