Ligue 1 - souhrn 11. kola

24.10.2014, 22:23, aktualizováno 26.10.2014, 22:59
Komentáře a souhrny
Vedoucí Marseille prohrála v Lyonu, který se tak dotáhl na třetí příčku. Po výhře nad Metz se nahoru posunulo rovněž Saint-Étienne. PSG v důležitém klání udolalo Bordeaux, zatímco Nice rozstřílelo Guingamp. V jedenáctém kole vyhrály také Rennes, Monako, Reims, Nantes, Caen a Lens, jenž se díky tomu vyhoupl ze sestupového pásma...

Olympique Lyon - Olympique Marseille 1:0

26.10.2014 21:00

Góly: 65. Yoann Gourcuff

Vedoucí Marseille díky jedinému gólu Yoanna Gourcuffa ze 65. minuty přišli o osmizápasovou šňůru vítězství a druhé PSG se jí v tabulce přiblížilo na rozdíl čtyř bodů. Les Gones naopak potvrdili dobrou formu z posledních několika týdnů a díky zvládnutému derby dvou tradičních francouzských klubů postoupili na třetí příčku.

Lyon byl před tímto duelem poražen naposledy na samotném konci srpna, od té doby na své konto získal buď vítězství, nebo alespoň remízu. S OM má navíc velmi dobrou bilanci z posledních několika zápasů, vždyť z minulých pěti případů s ním prohrál jen v jednom případě. Dobrou bilanci přitom potvrdil i nyní.

V několika utkání těchto dvou týmů padlo celkem dost branek. Například v minulé sezóně hned šest, v roce 2012 pět a zhruba před pěti lety dokonce deset. To ovšem nebyl případ dnešního střetnutí. Na hřišti bylo možná až příliš vidět, že se oba celky navzájem až moc respektují, a fotbal tak byl dosti opatrný.

Do první vážnější možnosti se dostali hosté až ve 26. minutě. Payet připravil dobrou střeleckou pozici pro Ayewa, avšak gólman Lopes jeho pokus dokázal zlikvidovat. Jinak byl první poločas hodně o bojovnosti a plný osobních soubojů. Na což mimochodem doplatil hostující Dja Djédjé, jenž musel ve 34 .minutě kvůli zranění vystřídat.

Druhé dějství již bylo o poznání fotbalovější. Nejprve svou střelou z přímého kopu nepřekonal gólmana Mandandu natěšený Gourcuff, k dorážce se přitom tlačil Lacazette, ale bezúspěšně. Na druhé straně se snažil skórovat nejlepší střelec ligy Gignac, ovšem levačkou Lopese nepřekonal.

Po hodině hry se portugalský gólman musel mezi třemi tyčemi ohánět ještě jednou, to když Thauvin výborně vybídl Ayewa, jenže ghanský forvard nebyl úspěšný v koncovce. Nakonec však právě domácí zařídili jedinou branku utkání. Lacazette přihrál na Gourcuffa, ten zasekl míč před Imbulou a pak zavěsil pod břevno.

Marseille toho do konce utkání již moc nepředvedla. Pokud by chtěla vyrovnat, rozhodně potřebovala na soupeře zatlačit více. Ayewova hlavička zamířila vedle, Thauvin se poté marně dožadoval odpískání pokutového kopu po souboji s Umtitim. Naopak na druhé straně mohl náskok navýšit N'Jie, jenže ten Mandandu nepřekonal.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Metz 1:0

26.10.2014 17:00

Góly: 74. Max Gradel

St. Étienne navázalo na poslední vítězství v Lorientu i na uhranou čtvrteční remízu na půdě Interu, skolilo nepříjemné Méty zásluhou jediného gólu Maxe Gradela čtvrthodinu před koncem a i nadále se drží se samotným čelem tabulky. Hosté naopak získali za uplynulá tři kola jen jeden bod a spadli na desáté místo.

Byť už utkání v Itálii muselo být pro domácí hodně náročné, dokázali na Ligue 1 zmobilizovat síly a uspět. Soupeř si pod Alpy přijel evidentně pro bod, směrem dopředu toho moc nevymyslel, až se mu nakonec defenzivní taktika nevyplatila. Les Verts ovšem nebyli o nic lepším týmem, jen byli o něco šťastnějším.

Hostující brankář Mfa Mezui se v prvním dějství musel vytáhnout jen proti dvěma střeleckým pokusům. Celkem snadno zlikvidoval ten od Cohadeho ze 7. minuty a poté i ze strany Gradela. ASSE sice držel více míč na kopačkách, jenže proti dobře bránícím Metám se do přestávky nedokázal prosadit.

Nováček ligy se přece jenom trošku osmělil až ve druhé půli. Kryvec v 50. minutě poslal svou střelu mimo, Malouda v 75. minutě nevyrovnal díky perfektnímu zákroku brankáře Ruffiera a obdobně dopadl o pár chvil později také Bussmann. I popáté v řadě tak Mety ze souboje se St. Étienne nedokázaly vytěžit ani bod.

Domácí totiž o vítězství rozhodli v 74. minutě. Théophile-Catherine dostal balón k pravé straně a ihned ho adresoval do ohně do vápna. Tam ho střídající van Wolfswinkel sklepl do středu na úplně volného Gradela, který ve výskoku usměrnil míč přesně k pravé tyčce ze svého pohledu, a po střele se Mfa Mezui jen ohlédl.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - OGC Nice 2:7

26.10.2014 17:00

Góly: 8. Claudio Beauvue, 70. Ronnie Schwartz - 12. Carlos Eduardo, 26. Carlos Eduardo, 43. Carlos Eduardo, 45+1. Alassane Pléa, 50. Carlos Eduardo, 65. Carlos Eduardo, 72. Eric Bauthéac

Takové gólové hody se v Bretani určitě nečekaly. Pokud-li se podíváme na samotný začátek tohoto ročníku Ligue 1, v zápasech, kde se objevil Guingamp, nikdy nepadly více jak tři branky. V souboji s Nice jich diváci viděli rovnou devět! A z toho pět si na své konto připsal Brazilec Carlos Eduardo.

Je až s podivem, že zrovna jihofrancouzský celek před odletem do Guingampu dokázal soupeře smést hned sedmi trefami. Vždyť nastřílel pouze devět gólů celkově za uplynulých deset kol! Jenže Carlos Eduardo, který je v klubu na hostování z Porta, prožil jedno z nejlepších střetnutí svého života a zařídil svému týmu tři body.

Konečný hokejový výsledek 2:7 se na Stade du Roudourou mezi oběma celky samozřejmě nikdy v historii neudál. Ten, kdo však na stadion zavítal, a především pak nestranný fanoušek, rozhodně nelitoval. Pro domácí se přitom střetnutí nevyvíjelo vůbec špatně, už v 8. minutě totiž vedli po přesné hlavičce Beauvueho.

Jenže pak na hřišti vládl pouze jeden muž. Za čtyři minuty Eduardo vyslal parádní střelu z přímého kopu, ve 26. minutě se prosadil naprosto snadno z míst blízko pokutové značky a hattrick dovršil dvě minuty před obrátkou. Bauthéac z levé strany našel centrem svého spoluhráče, jenž zase snadno skóroval.

Ze strany svěřenců Clauda Puela to ovšem nebylo všechno, v nastavení první půle totiž přidali ještě jednu branku. Domácí gólman Lössl nedokázal odkopnout míč do bezpečí, ten se tak dostal k Pléovi, před nímž zívala prázdná branka a tu neminul. Pro hostujícího záložníka to byl vůbec první zásah v nejvyšší soutěži.

OGC pokračoval v ofenzivní hře i po přestávce. A čtyři minuty po ní navýšil náskok znovu Eduardo, jemuž z levé strany přihrával Pléa. Guingamp, který ve čtvrtek v Evropské lize uhrál remízu v Minsku a možná že díky tomuto zápasu byl značně unavený, byl zralý na ručník. Soupeř se s ním však i nadále vůbec nemazlil.

V 65. minutě domácí defenzíva zase zaspala, Vercauteren tak mohl poslat přihrávku do běhu Eduardovi, který se ani napopáté před Lösslem v koncovce nezmýlil. EAG přidal čestný úspěch dvacet minut před koncem zásluhou Schwartze, aby následně hosté mohli přidat sedmou trefu o chvilku později díky Bauthéacovi.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Lille OSC 2:0

26.10.2014 14:00

Góly: 47. Habib Habibou, 55. Abdoulaye Doucouré

Nabírá Rennes konečně formu? Svěřenci Philippe Montanier dnes proti Lille předvedli velice vyzrálý, kompaktní výkon a po zásluze nebezpečného soka porazili 2:0. Branky vstřelili Habib Habibou a Abdoulaye Doucouré, skutečným hrdinou však byl autor dvou asistencí a nejlepší muž na hřišti Paul-Georges Ntep..

Kamerunský rodák, který reprezentuje Francii na mládežnické úrovni, podal na levém křídle skutečně vynikající výkon; právě on byl hlavní příčinou toho, že Rennes po vachrlaté formě z prvních dvou měsíců neprohrálo už potřetí v řadě a nadále stoupá tabulkou, zatímco Lille naopak potřetí za sebou padlo a zřítilo se z pohárových pozic doprostřed pelotonu.

Problémem bretaňského klubu v posledních letech nebyl nedostatek talentu, ale sebevědomí - a současný výběr Philippa Montaniera působí dojmem, že jde v tomto směru hodně nahoru. Dnes se to projevovalo zejména v dominantním ofenzivním představení, a to včetně řady opravdu povedených kombinací. Jako první se připomněl v 5. minutě právě Ntep. Lille se omezovalo na bránění a rychlé brejky, což vedlo k zajímavé šanci Sébastiena Corchii (28'), jinak ale zápas ovládali domácí.

V první polovině ještě branka hlídaná Vincentem Enyeamou odolala; fanoušci na Route du Lorient sice mohli zatleskat Kamilu Grosickému (34') nebo Habibu Habibouovi (38'), gólové odměny se ale nedočkali. Po změně stran to nicméně trvalo pouhé dvě minuty. Nigerijský fantom s prvním gólem nemohl nic udělat - Ntep tentokrát zaútočil po pravé straně, nechal za sebou beka Francka Bériu a milimetrově přesným pasem nabil na hlavu Habiboua, který měl už snadnou práci.

Na Lille byla vidět únava ze čtvrtečního náročného zápasu s Evertonem (0:0), a Rennes dokázalo jejich pasivitu vytrestat ještě jednou. Konkrétně v 53. minutě a pro změnu z brejku. Ntep převzal míč na vlastní polovině, probil se přes Simona Kjaera a naservíroval parádní míč Doucourému, jemuž také stačilo pouze doklepnout jej do Enyeamovy sítě. Ve zbytku utkání už si Les Rouge et Noir komfortní náskok pohlídali, zatímco bezzubé Lille má hodně o čem přemýšlet..

Více informací k zápasu

Stade Reims - Montpellier HSC 1:0

25.10.2014 20:00

Góly: 90. Benjamin Moukandjo

Až do samotného závěru to vypadalo, že Montpellier bude pokračovat v trendu z minulé sezony a znovu remizuje. Jenže pak se prosadil remešský Benjamin Moukandjo.

Venku podruhé za sebou hrající MHSC mohlo jít do vedení po deseti minutách hry. Hlavička kapitána Hiltona po rohovém kopu ale mířila nad branku. Poté se na domácího brankáře rozeběhl Jonas Martin, jenže Johnny Placide mu nejprve výborně vykryl střelecký úhel, a pak jeho pokus vyrazil. Domácí poprvé zaměstnali Geoffreyho Jourdrena až tři minuty před závěrem prvního poločasu. Antoine Devaux však nakonec mířil jen do boční sítě.

Po hodině hry si vypracoval dobrý prostor k zakončení Kévin Bérigaud, ale jeho střela postrádala razanci, tudíž se pro Placideho stala laskominou. Poté se Hilton předvedl i ve hře dozadu, když spolehlivě likvidoval jakékoliv snahy Remešských. Naopak Siaka Tiéné mohl po prohře s Lyonem 1:5 rozradostnit svého trenéra Rollanda Courbise, ovšem to by jeho střela nesměla jít nad. Následně se v těsné blízkosti Placideho ocitl Jonas Martin, leč znovu byl vychytán.

V době, kdy se čtvrtý rozhodčí pomalu chystal na tabulce ukázat, kolik hlavní, pan Millot, nastaví, se Stade Auguste-Delaune začal radovat. Franck Signorino přihrál Benjaminu Moukandjovi, který ale stál zády k brance. Hned se tak šikovně obtočil kolem do té doby neoblomného Hiltona a zakroutil svou střelu přesně tam, kam ji zakroutit měl, tedy za Jourdrenova záda - 1:0.

Jelikož takto pozdní trefa má v naprosté většině případů v podstatě efekt zrušeného pravidla o zlatém gólu, není divu, že se Montpellierští už k ničemu nedostali. Nadále tak zůstávají na čtrnácti bodech, přičemž Stade Reims je na tom díky této výhře úplně stejně. V příštím kole však míří do Monaka, které jako by pomalu nacházelo formu.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - FC Nantes 0:2

25.10.2014 20:00

Góly: 42. Jordan Veretout (pen.), 75. Yacine Bammou

Nenápadné Nantes potvrdilo svoji vynikající formu a po výhře v Évianu se propracovalo už na pohárové pozice. Díky trefám Jordana Veretouta a Yacine Bammoua dokázali Les Canaris zvítězit 2:0, což jim stačí na průběžné třetí místo..

Šest zápasů bez porážky, z toho tři výhry. Statistika loňského nováčka je v posledních týdnech skutečně vynikající. Évian působil dojmem, že není ve své kůži; jeho hráči nevyslali na hostující branku ani jednu střelu (!!!) a gólman Rémy Riou se tak po celých 90 minut nudil. Nantes vyhrálo naprosto zaslouženě, i když v úvodu zápasu byla bitva ještě vyrovnaná.

40 minut se nedělo prakticky nic - Évian pozorně bránil a nepouštěl soupeře do nebezpečných situací, sám se ale nedokázal k ničemu odhodlat. Až ve 42. minutě, takřka ideálně do přestávky, se hosté poprvé prosadili. Cédric Mongongu fauloval ve vápně Serge Gakpého, k nařízené penaltě se postavil Jordan Veretout a bez problémů proměnil.

Veretout byl nejlepším hráčem zápasu a vítězný gól si za svůj výkon jednoznačně zasloužil. Už předtím, ve 28. minutě, dokázal v první větší šanci zápasu zaměstnat brankáře Jespera Hansena; tehdy ještě dánský strážce vyrazil jeho střelu na tyč. Jednadvacetiletý playmaker se následně opět připomněl po změně stran, když fantastickým pasem našel Bammoua, ten však narazil na pozorného Hansena (70').

Yacine Bammou však toto zaváhání napravil pouhých pět minut poté, když se probil do vápna z levého křídla, zbavil se bránícího Kassima Abdallaha a z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného gólmana. Évian se zmohl vlastně na jedinou šanci, kterou si připsal (kdo jiný než) Daniel Wass; dánský univerzál, tentokrát v roli středního záložníka, však svým volejem ze 77. minuty napálil pouze boční síť.

Více informací k zápasu

SM Caen - FC Lorient 2:1

25.10.2014 20:00

Góly: 3. Lenny Nangis, 53. Mathieu Duhamel (pen.) - 24. Jordan Ayew (pen.)

SM Caen se díky vítězství posunulo na čtrnáctou pozici, zatímco FC Lorient nadále padá tabulkou směrem dolů.

V úvodu zápasu bylo na vyprodaném Stade Michel d’Ornano k vidění něco, s čím hosté rozhodně nepočítali. A sice brzký gól v jejich síti, o který se už ve 3. minutě postaral po centru Hervé Bazileho hlavou zakončující Lenny Nangis - 1:0. Po dvaceti minutách hry přihrál Mathieu Duhamel na levé křídlo Bazilemu, který si počkal, až si ten samý spoluhráč naběhne do nebezpečného prostoru před brankou a poslal mu další ze svých přesných centrů. Tentokrát z toho ovšem gól nebyl.

Duhamel neuspěl ani o minutu později. Tehdy už sice zamířil přesně mezi tři tyče, nicméně Benjamin Lecomte nehodlal lovit balon podruhé ze své branky. Nedáš-dostaneš. Pravidlo, které se potvrdilo i tentokrát, neboť po čtyřiadvaceti minutách hry se o vyrovnávací gól přihlásil Jordan Ayew, který byl předtím ve vápně faulován a následně proměnil nařízenou penaltu - 1:1.

Domácí si v úvodu druhé vzpomněli na své postavení v tabulce a hnali se dopředu. Neuspěl však ani aktivní Hervé Bazile, ani jeho spoluhráč Ngolo Kante. V 53. minutě už ale na stadionu znovu vypuklo nadšení. Znovu u toho byl Bazile, který znovu centroval a Lamine Gassama nešikovně zasáhl ve své šestnáctce míč rukou. Na značku pokutového kopu si jej postavil Mathieu Duhamel a střelou pod břevno nedal Lecomtemu šanci - 2:1.

Hostující brankář se naopak vyznamenal o dvacet minut později proti pokusu Nangise. Proti následné technické střele Floriana Raspentina nakonec zasahovat nemusel, neboť mířila těsně mimo. Deset minut před vypršením řádného hracího času se do vápna vydal střídající Walid Mesloub a zkusil svoje štěstí. Jenže střela, o které si zřejmě myslel, že přinese vyrovnání, skončila bezpečně v rukavicích Rémyho Vercoutreho.

Lorient tedy opět ve druhém zápase po sobě nebodoval a jen díky lepšímu skóre netlí v sestupové zóně. Po příštím kole už se v ní ale zřejmě ocitne, neboť los tomu chtěl, aby Les Merlus přivítali na Stade du Moustoir úřadující mistry z PSG. Zato Caen určitě smí proti dalšímu novicovi z Mét směle doufat v solidní výsledek.

Více informací k zápasu

SC Bastia - AS Monaco 1:3

25.10.2014 20:00

Góly: 22. Christopher Maboulou - 5. Valère Germain, 78. Geoffrey Kondogbia, 85. Yannick Carrasco

AS Monaco porazilo Bastii a vyhouplo se na šesté místo. Zato Korsičané zabředli do sestupových vod.

Svěřenci Leonarda Jardima uhráli v týdnu bezbrankovou remízu s Benfikou. Nyní ale vstřelili první gól hned po pěti minutách hry. Yannick Ferreira-Carrasco poslal za domácí obranu nádherný balon Valére Germainovi, kterému vlastně nezbylo nic jiného než skórovat - 0:1. Knížecí klub má ale v současné době dost zraněných hráčů, takže musí využívat mladých, nicméně nezkušených nadějí.

Toho využili fotbalisté Bastie ve 22. minutě, kdy se pustili po ztrátě míče do brejku. V závěru centroval před branku Francois Kamano a Christopher Maboulou se musel pořádně položit do vzduchu, aby balon hlavou zasáhl. Povedlo se, a tak bylo srovnáno na 1:1. Ještě do poločasu střílel Ferreira-Carrassco, ale nad břevno.

A pak přišly na řadu dva výborně zahrané rohové kopy. Ricardo Carvalho však neuspěl, a když už pak Lacina Traoré přeci jen Alphonsa Aréolu překonal, na brankové čáře jej zastoupil Julian Palmieri. Do šaten se tedy šlo za remízového stavu, ale po přestávce se ukázalo, že jsou to hosté, kdo jde více za vítězstvím.

Na vedoucí branku si ale museli počkat až do 78. minuty. Ferreira-Carrasco centroval na Geoffreyho Kondogbiu, jehož hlavička byla jak efektní, tak efektivní - 1:2. No, a v 85. minutě se prosadil i sám Yannick Ferreira-Carrasco, když z dorážky korunoval své povedené vystoupení v tomto utkání - 1:3. Claude Makélélé tak bude mít vedení klubu co vysvětlovat, zatímco jeho protějšek si zase na nějakou dobu majitele monackého klubu Dmitryho Rybolovleva udobřil.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 3:0

25.10.2014 17:00

Góly: 45. Lucas Moura (pen.), 50. Lucas Moura (pen.), 81. Ezequiel Lavezzi

PSG zvládl důležitý duel a ze souboje s Bordeaux dokázal vydolovat tři body. Zatlačil tak na vedoucí Marseille, která zítra zajíždí do Lyonu, a stáhl manko na první příčku na čtyři body. Domácí se prosadili díky dvěma proměněným penaltám Lucase, devět minut před koncem se trefil ještě Lavezzi.

Na první šanci utkání si diváci museli počkat až do 19. minuty, Plašilův centr ovšem Pallois usměrnil jen vedle brány. Pařížané nebyli prakticky do 27. minuty vidět, až na sebe negativně upozornil obránce van der Wiel. Ten totiž nešetrně zajel do Khazriho a po červené kartě se musel pakovat z hrací plochy.

Trenér Laurent Blanc tak musel na danou situaci reagovat, stáhl útočníka Bahebecka a do hry poslal obránce Auriera. Jenže jen o deset minut později se červenalo také na druhé straně. Poko si rovněž nepočínal v rukavičkách vůči Verrattimu, takže musel také předčasně pod sprchy. Z následného přímého kopu David Luiz orazítkoval tyčku.

V závěru poločasu Blancovi svěřenci navyšovali tlak a vysloužili si v nastavení pokutový kop. Verratti upadl v pokutovém území po jednom ze soubojů a správně nařízenou penaltu proměnil Lucas. Sotva se po přestávce na hřišti oba týmy ohřály, už sudí Chapron ukazoval na bílý puntík znovu.

Pastore poslal míč do šestnáctky na Lucase, toho zatáhl za dres Pallois, a Brazilec poté nabídnutou penaltou ani v tomhle případě nepohrdl. Po hodině hry mohl náskok navýšit Cabaye po spolupráci s Pastorem, nicméně jeho pokus skončil vedle. Podařilo se to až Lavezzimu, jenž u bližší tyčky zužitkoval přihrávku Matuidiho.

Les Girondins toho v Parku princů moc nepředvedli, i když kouč Willy Sagnol před utkáním tvrdil, že jeho mužstvo se bude snažit hrát útočně. Především ve druhém dějství se nedostali téměř k ničemu snad jen Salova střela ze 75. minuty byla nebezpečná. Bez zraněného tria Maurice-Belay, Saivet a Jussie to vepředu zkrátka skřípalo.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - RC Lens 0:2

24.10.2014 20:30

Góly: 12. Alharbi El Jadeyaoui, 28. Benjamin Bourigeaud

Lens v podstatě šokovalo (nejen) Toulouse a odpoutalo se z posledního místa tabulky. Oproti tomu domácí propásli dobrou příležitost udržet kontakt s jejím čelem.

Čáru přes rozpočet udělal svěřencům Alaina Casanovy brzký gól, pod který se podepsal Alharbi El Jadeyaoui. Trvalo to jen něco málo přes deset minut, když Dame N’Diaye zavelel k rychlému protiútoku, na který nestačila domácí obrana zareagovat, takže se zmíněný marocký záložník mohl radovat ze vstřelené branky - 0:1.

Racing spoléhá především na domácí prostředí, protože zvenku obyčejně body nevozí. Nicméně na Stadium Municipal měl tým Antoina Kombouarého po osmadvaceti minutách hry už prakticky jasné, že tentokrát bodovat bude. V tu dobu totiž hosté zvýšili na 2:0. A opět v tom měl prsty El Jadeyaoui. Jen s tím rozdílem, že tentokrát přihrával a míč si našel Benjamina Bourigeauda, který překonal Zacharieho Bouchera.

O poločase Casanova evidentně dělal všechno možné, aby své svěřence povzbudil. Ti byli ve druhé půli o poznání aktivnější. Nejblíže ke vstřelené brance měli asi po hlavičce Dragose Grigoreho, kterou zpod břevna uklízel brankář Belon. Ten si poté poradil jak s Doumbiaovou přihrávkou do nebezpečného prostoru, tak s rohovým kopem, po kterém hlavičkoval Pešić.

A zaskvěl se ještě jednou, když v závěru vychytal Martina Braithwaita, kterému šikovně přihrál Wissam Ben Yedder. RC Lens tedy poskočilo mimo sestupové pásmo a těší se na vedoucí Olympique Marseille. Toulouse má naopak co dělat, aby se dalo do kupy před dalším zápasem, kdy zajíždí na Stade Chaban-Delmas, kde hraje domácí utkání jiný celek z předních pozic - Plašilovo Girondins Bordeaux.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille1181225:925
2.Paris Saint-Germain1156021:721
3.Olympique Lyon1162321:920
4.AS Saint-Étienne1162311:1020
5.FC Nantes1154210:719
6.Girondins Bordeaux1153316:1318
7.OGC Nice1152416:1517
8.AS Monaco1152413:1217
9.Stade Rennes1143413:1315
10.FC Metz1143410:1015
11.Lille OSC114348:915
12.Toulouse FC1142513:1514
13.Montpellier HSC114259:1114
14.Stade Reims1142511:2014
15.SM Caen1133512:1212
16.RC Lens1132610:1311
17.FC Lorient113179:1410
18.SC Bastia112459:1610
19.Évian Thonon Gaillard1131711:2010
20.EA Guingamp113088:219

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
lampard8

Valentin Belon první mač v L1 a za áčko Lens a vychytal slušnej výsledek proti Toulouse ten jeho zákrok proti Braithwaitovi byl skvělý a to načasovaný vyběhnutí proti Ben Yedderovi jakbysmet pro mě hráč utkání v utkání Toulouse 0-2 Lens, ale hosté mě zklamali pojetím hry, až takovej beton jsem nečekal za domácí se mi nejvíce líbil Doumbia, ten hrál dobře celej zápas

Reagovat
Godwinson

Včera za Lens čtyři zkušení hráči a zbytek v podstatě kluci 19-21 let, úžasný. Škoda toho vedení a podle mě nulové šance na setrvání v L1.

Reagovat
didosh

Racing jeden z nejsymaptičtějších klubů v L1,doufám že nemáš pravdu a udrží se...

Reagovat
Zajda

Reagovat
Israha

Regattin zas jenom střídal. On má nějaké problémy s tréninkovou morálkou, nebo se nepohodl s vedením? Jinak to nechápu, jeden z nejkreativnějších a nejfotbalovějších hráčů v Toulouse, jednoznačně by měl hrát základ.

Reagovat
lampard8

tak když vezmeš v potaz, že Toulouse hraje na 3 středopolaře, tak Aguilar je kapitán a hraje CDM, nad ním včera operoval Doumbia, kterej hraje fakt dobře a maká nahoru dolů, plus kreativní Trejo, kterej má podobnej styl jak Regattin.. takže na někoho zbyde vždy střídačka a tentokrát to zase vyšlo na Regattina

Reagovat
Israha

Však místo Treja, ten mi přijde tak o třídu horší.

Reagovat
domingo

Trejo je horsi nez Regattin. Podle me ma Adrien problem s Casanovou, pac jinak to nedava smysl, je po Yedderovi s Grigorem jejich nejlepsi hrac

Reagovat
lampard8

nejsem fanoušek PSG, ale Biyogo Poko málem ukončil kariéru Verrattimu hnusnej faul.. jinak první poločas mě dost bavil, v druhým tempo opadlo trošku ale PSG zaslouženě vyhrálo

Reagovat
smazaný uživatel

"nejsem fanoušek PSG" k čemu to jako píšeš, chceš být obdivován nebo co

Reagovat
juninho8

aby ukazal ze nie je zaujaty...zeby

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to úplně zbytečný, zvlášt když první zmiňuje faul...

Reagovat
lampard8

tak ty jsi slušně mimo

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ty. Je to trapný to vůbec zmiňovat.

Reagovat
Israha

Nekrm trolla...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

To víme ze seznamu klubů ...

Reagovat
Godwinson

Často se nevidí, aby tým tak bodově trpěl díky otřesným závěrům zápasů, jako Montpellier

Reagovat
Israha

Lille začíná docela silně dojíždět na úzký kádr...

Reagovat
EAG le grand amour

hlavně, že porazíme Lille a pak prohrajeme doma o dvacet gólů s nesvéprávnejma......

Reagovat
smazaný uživatel

Eduardo 5 golov Plea 1+3

Reagovat
smazaný uživatel

Nice a ja hral under 0-3

Reagovat
domingo

Oni daji snad podruhe za posledni 2 roky vic nez jeden gol a dostanou 7, to je dokonaly

Reagovat
Israha

Lille nejhorší útok ligy...to je už trochu extrém.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

a golu dostali stejne jako ofenzivni Lyon, na jehoz obranu tu kazdej

drzkuje

Reagovat
Israha

Tak ale taková prohra nasere...

Reagovat
juninho8

nezasluzena...uznavam...taky je futbal...stale ste prvy a dufam ze to tak aj ostane...teda iba ak by sme vas predbehli my ale ropaci nesmu

Reagovat
Israha

Já nemám rád ty kecy á la "takový je fotbal", "míč je kulatý", apod. Prostě tam bylo pět gólovek oproti jedné vaší (když nepočítám ty brejky, jak začal Bielsa hrát vabank) a je chyba, že se min jedna neproměnila. To pálení šancí se začíná rozmáhat, už to málem stálo body v Caen, a teď se to vymstilo úplně.

Reagovat
juninho8

no su to frazy ktorymi sa podobne situacie oznacuju....tento zapas si OM prehralo samo

Reagovat
Israha

Já vím, používá se to běžně, ale zrovna dneska tohle říkat je alibismus (z pohledu fanouška OM).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Caen... pokaždé 3 góly nedají - mě spíš vadil zápas s Toulouse, tam asi poslední půl hodinu odchodili, a proto jsem dneska čekal, že to budou brousit od začátku až do konce.

Možná, kdyby Lyon nedal gól z hovna, tak by nějaký gól dali, přeci jen byli v té pasáži lepší - no ale kdyby že... Lyon se trochu zvedl a od nás už to byla spíš křeč, nic kloudného...

Reagovat
Israha

Ono zas odchodit třetinu zápasu, když se vede o dva góly...sice se na to moc dobře nedívá, ale účelné to je, to bych neodsuzoval. Jiné to je, když je nerozhodný stav nebo se prohrává. Dneska to zlomila ta hlava Ayewa, co šla těsně vedle spojnice...pak jakoby si vzali do hlavy, že ten gól prostě nedají, a už si nic nevytvořili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

takove vyhry si clovek vychutna nejvic marseillsti meli rozhodne vic ze hry, dokazali si vypracovat nekolik vylozenych sanci, ale nedali nic, zatimco lyon potrestal da se rict jedine selhani konsolidovane obrany OM, velmi cenne tri body; bisevac me potesil velmi dobrym vykonem, pritom bych ho nedavno uz pomalu odepsal... jinak asi poprve po dlouhe dobe lyon i docela podrzel rozhodci...

Reagovat
lampard8

taky jsem nechápal, kde se vzal volnej Gourcuff, když celej zápas poctvivě bránil každej hráč Marseille, včetně třeba Thauvina, kterej na to občas v jiných zápasech sere ale díky bohu, že se tam objevila mezírka a Lacazette ji viděl Bševac hraje super, já ti to říkal už minule a k výkonu rozhodčího, zdálo se mi, že snad pískl úplně všechno na obě strany

Reagovat
Israha

Jinak Lopes letos celkem jednoznačně nejlepší gólman ligy, vynikající výkony zápas co zápas. Co tam chytil Ayewovi, to nechápu doteď...

Reagovat
juninho8

doteraz nechapem zakde OL tych golmanov berie....golman je zaklad a OL ma vzdy minimalne lepsi priemer ligy....dnes to bolo aj o nom....teda dost o nom...pochytal vsetko

Reagovat
smazaný uživatel

No o o sa to vratilo po spominanej remize 5:5 alebo ta minulorocna 2:2 kde sme boli o triedu lepsi ale nedokazali sme to vyuzit

Reagovat
lampard8

ty vole to byl zápas.. Marseille jednoznačně lepší ale Lopes zachránil Lyonu všechny body Lacazette opět neskutečnej, samozřejmě s Lopesem, Gourcuffem, Biševacem, Umtitim, Jalletem, Gonalonsem a vůbec všema, takže nemá cenu to tu rozepisovat N'Jie potvrdil, že šance umí zahazovat jako papír do koše jinak jsem velice spokojenej a už se těším, až se vrátí Grenier a Fofana, to bude teprve jízda.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby si Fofana vůbec přes tuhle zálohu kopl

Reagovat
lampard8

myslím, že takový Tolisso by si měl místo něho určitě sednout na lávku

Reagovat
smazaný uživatel

Tolisso si zahraje dost při své schopnosti zahrát kdekoli

Reagovat
Israha

Jedna věc mě ale zajímá: Morel a Ayew dostali třetí žlutou, takže mají stop. Jaktože ale komentátor tvrdil, že nebudou hrát proti PSG, když příští kolo se hraje doma s Lens? To jakože fakt sleduju Ligue 1 už několik roků a nevím přitom, že ty stopky jsou na přespříští zápas, nebo byl ten komentátor debil?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak stale. Napr. Gonalons dostal tretiu proti Montpellieru a dnes hral a distanc ma az na sobotu v Nice

Reagovat
Israha

Nikdy jsem si toho nevšiml, díky za info. Divné pravidlo ale...

Reagovat
Kornovec

ten yoannuv gol byl skvely, sice to obrance OM dost posral, kdyz jen vyklusaval a nechal mu misto, ale vyresil to famozne. velky hrac

Reagovat
lampard8

Reagovat
lampard8

jinak přeji brzké uzdravení Dja Djédjému. Nehezký souboj s Tolissem, snad bude pravej bek Marseille brzo fit

Reagovat
smazaný uživatel

achjooo, Lyon

Dneska jsme si určitě nezasloužili prohrát, ale jak psal juninho8 v preview, takovej je fotbal...

Lyon byl hratelnej, ale dojeli jsme na neproměňování šancí ve druhé půlce, ten gól jsme tam prostě měli dotlačit. Bohužel, škoda, ale jede se dál.

Nejsem spokojený, úspěšnost centrů mizerná, Gignac se k ničemu moc nedostal.

Kdybych měl jít do extrému, tak hotovo bylo už před zápasem, protože statistiky.

No a ještě k Thauvinovi, ten chlapec by si měl stoupnout před zrcadlo a zamyslet se nad sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Typický Lyon, nahecuje se proti Marseille, PSG, Monaku, Lille...v Nice očekávám remízu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ayew je riadne smiešny a uplakaný. Jasne že je frustrovaný ale takto vyplakávať do novín, že sa mala pískať penalta na Thauvina a že mu sudí dal žltú náročky aby nemohol hrať proti PSG, pritom ju dostal zaslúžene po šľapáku.

Reagovat
Israha

On nikdy nepůsobil moc inteligentně, takové vyjádření mě nepřekvapuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako beriem že je frustrovaný, ale nepoviem keby tam napríklad bol na penaltu jasný faul a nezapíska tak to sa posťažuje každý /či tréner alebo hráč/ ale bol normálny súboj kde Thauvin ochotne odletel , alebo tá žlta, veď Biševacovi prišliapol kotník a ešte sa čudoval. Namiesto toho aby sa svojim fanúšikom ospravedlnil že spálil 2 tutovky, tak ide kritizovať za niečo čo ani nieje pravda

Reagovat
Israha

Já s tebou souhlasím, nijak bych se nad tím ale nepozastavoval, protože tohle je typický Ayew, chová se tak i na hřišti. Emotivní, prudký, hledající chyby spíš u druhých, než u sebe. Nic nového.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to bude vlastne vyzerať u vás v januári? privediete niekoho počas Afrického pohára? Vam tam bude chýbať viacero hráčov zo základu nie?

Reagovat
Israha

Tak N'Koulou, Romao a Ayew, to jsou tři (čekám, že všechny tři příslušné repre postoupí). Za Ayewa Alessandrini, ten post je pokrytý dobře...a v obraně teoreticky můžou hrát s Morelem Fanni a Doria, takže by se to mohlo zvládnout i bez nákupů. A asi to tak i bude, žádné přestupové spekulace jsem zatím nikde nečetl.

Reagovat
Israha

Navíc včera hrál v obraně i Lemina, ten je tím pádem další alternativou.

Reagovat
Israha

A ještě vlastně Dja Djedje, no. Ale ten možná nepojede, to by bylo asi nejlepší...

Reagovat
smazaný uživatel

zabudol si na Barradu. U nás to bude s určitosťou Bedimo, Kone, Njie a možno aj Fekir /ten nepostup U21 tomu trochu nahral/

Reagovat
Israha

Vlastně jo, ten jak skoro vůbec nehraje, tak se mi nestihl zafixovat jako součást týmu . Stejně si myslím, že Bielsa to bude řešit hráči z mládežnických týmů, na tu krátkou dobu...

Reagovat
smazaný uživatel

a Djedje nie? každopádne pribudnú dva poháre na jar, a nejaké to zranenie a už to bude v prdeli

Reagovat
Israha

Jeden obránce na půlroční hostovačku a je vyřešeno, akorát mě nenapadá kdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Diawara

Reagovat
Israha

Čtyři roky s ním stačily

Reagovat
EAG le grand amour

Je třeba hledat pozitiva, takže máme stejně dobrej útok jak Dogy.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne sa sústrediť na zápas EL doma s Minskom, body do koeficientu sú dôležité...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty poháry jsou pro tyhle týmy docela kontraproduktivní, podle mě to ani jinak než sestupem nedopadne.

Reagovat
EAG le grand amour

No, s tim se tak nějak všeobecně poćítalo už před sezónou, že nám to zlomí vaz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele