Ligue 1 - souhrn 10. kola

19.10.2018, 22:39, aktualizováno 21.10.2018, 22:58
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain potvrdilo pozici lídra vysokým vítězstvím nad Amiens. Thierry Henrymu nevyšla premiéra na lavičce Monaka podle představ. Jeho tým prohrál ve Štrasburku. Zastříleli si hráči Nantes, soupeři z Toulouse nasázeli čtyři branky. Lyon ukončil sérii dvou ligových zápasů bez výhry a doma si poradil s Nimes. Na třetí místo poskočil Montpellier, na který se po vítězství v Nice dotáhla Marseille...

OGC Nice - Olympique Marseille 0:1

21.10.2018 21:00

Góly: 42. Morgan Sanson

Marseille zvládla náročný souboj v Nice a díky jedinému gólu krátce před přestávkou zvítězila v nejtěsnějším poměru 1:0. Mezi francouzskou smetánkou bodovala naplno podruhé za sebou a s devatenácti body ji patří čtvrtá pozice. Za třetím Montpellierem zaostává o skóre, zatímco na druhé Lille má manko tří bodů. Naopak OGC se nachází na čtrnáctém místě s jedenácti body a bude mít co dělat, aby se zapojil do hry o nejvyšší příčky.

Domácí přitom rozhodně nebyli horším celkem, to spíše naopak. Celkově vyprodukovali více střeleckých pokusů a míč drželi ze sedmapadesáti procent, k tomu si vypracovali i výraznější gólové možnosti. Proměnit je však nedokázali, zatímco hosté z jediného pokusu mezi tři tyče hned skórovali. Úvodní větší příležitost byla k vidění přesně po odehrané čtvrthodině a dostal se do ní italský bouřlivák ve službách Nice - tedy Mario Balotelli.

Osmadvacetiletý útočník napřáhl ze zhruba pětadvaceti metrů a brankář Mandanda měl co dělat, aby skákavý balón odvrátil na rohový kop. V polovině první půle si Balotelli seběhl na dlouhý pas za defenzivu nedělního rivala, přetlačil bránícího Kamaru a poté tvrdě vypálil, ovšem Mandanda byl znovu pozorný a míč dokázal vytěsnit mimo svou branku. Olympique šel z ničeho nic do vedení ze své první větší šance ve 42. minutě.

Morgan Sanson obdržel zpětnou nahrávku od Sarra, patičkou si posunul balón do výhodnější střelecké pozice a nakonec z dvanácti metrů mířil po zemi k pravé konstrukci kolem stojícího gólmana Beníteze. Nice se po změně stran snažilo přidat a v závěrečné dvacetiminutovce bylo nebezpečné. Nejprve to v 73. minutě zkusil Cyprien a jeho projektil z dvaceti metrů prosvištěl o centimetry vedle pravé tyče, Mandanda by se zřejmě natahoval marně.

Za dalších osm minut se po rohovém kopu z pravé strany probil k překvapivému zakončení Dante, jenomže jeho chytrý oblouček zapadl do horní síťky a znovu nescházelo mnoho. Marseille poté hubený náskok přeci jen ubránila a protivníka k ničemu nepustila. V příštím kole přivítá pařížského giganta poslední éry a rozhodně bude chtít bodovat, Nice může odčinit toto zaváhání v Bordeaux.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Stade Rennes 1:1

21.10.2018 17:00

Góly: 4. Wahbi Khazri (pen.) - 34. Ismaïla Sarr

Saint-Étienne na domácí půdě velmi rychle vedlo nad Rennes, ale nakonec bere ze zápasu jen bod. Na úvodní branku z pokutového kopu Khazriho odpověděl ještě v první půli Ismaïla Sarr, který srovnal na konečných 1:1.

Domácí celek byl jasným favoritem utkání, nejen díky výhodě převahy svých fanoušků, ale i díky lepší formě. Od prvních minut se domácí spoléhali na Debuchyho, M‘Vilu, Khazriho nebo Cabellu, zatímco Rennes do základu postavilo Andrého, Greniera, Da Silvu, Ben Arfu nebo Sarra.

Úvod utkání vyšel domácím naprosto parádně, protože do zápasu vlétli velmi aktivně. Už ve třetí minutě do vápna proběhl zkušený záložník Wahbi Khazri a byl faulován Grenierem! Sudí okamžitě pískal pokutový kop pro domácí a odpovědnost na sebe vzal právě Khazri. Počkal si na pohyb brankáře Dialla a bezpečně svou šanci proměnil - 1:0 pro Saint-Étienne.

O chvíli později zahrozili také hosté. Bensebaini poslal přízemní přihrávku do šestnáctky před Ruffiera a naštěstí pro domácího brankáře na míč nikdo z protihráčů nedosáhl. Hatem Ben Arfa rozehrával volný přímý kop z nadějné pozice po faulu na Clémenta Greniera a napálil při tom dobře postavenou zeď. Po třiceti minutách mohl vyrovnat Hatem Ben Arfa, který prokličkoval přes dva obránce a dostal se ve vápně dokonce ke střele. Brankář Ruffier ale výborně vyběhl a jeho pokus zneškodnil!

Po dvou minutách už ale ani Stéphane Ruffier nezabránil srovnání. Po vynikající spolupráci Traorého s Zeffanem se dostal k míči mladý záložník Ismaïla Sarr. Talentovaný záložník vběhl do vápna a i když se s ním vracel obránce, nedokázal jeho milimetrově přesnou střelu na zadní tyč nijak zastavit - 1:1.

Když už se psala 45. minuta, domácí si málem vzali vedení zpět. Po přihrávce do vápna se Wahbí Khazrí otočil čelem k brankáři, ale ten jeho střelu dokázal vyrazit do tyče. Od ní se pak balon dostal mimo bránu! Krátce po změně stran se do šance hnal opět rychlík Sarr, který předkládal balon na malé vápno. Tam si naběhl Ben Arfa, jehož však brankář Ruffier nenechal zakončit!

Hodně emocí znamenala 54. minuta, když se Da Silva ve vápně dotkl míče rukou. Sudí se sice chvíli radil s videorozhodčím, ale nakonec penaltu nepískal. Do další šance spěchal opět Sarr, kterého krásným pasem našel Grenier. Sarr ale tentokrát nemířil přesně.

V 67. minutě dostali hosté obrovskou šanci na vedení. Ben Arfa byl totiž ve vápně po individuální šanci faulován Perrinem a sudí pískal druhou penaltu v utkání. K ní se postavil sám faulovaný, jenže jeho technický pokus se otřel o tyč a zamířil mimo bránu! A když v závěru Cabella mířil povedenou ranou mimo, bylo o výsledku jasno.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 2:0

21.10.2018 15:00

Góly: 17. Gaëtan Laborde, 53. Andy Delort (pen.)

Třetí pozice patří po desátém kole fotbalistům Montpellieru, kteří potvrdili dobrou formu a doma porazili Girodins Bordeaux 2:0. Hosty srazily individuální chyby. První branka padla po špatném zásahu Costila a druhá po pokutovém kopu, nařízeném pro hraní rukou.

Hostující trenér Ricardo Gomes nehodlal na utkání Evropské ligy šetřit sestavu a na trávník stadionu de la Mosson vyběhlo prakticky to nejsilnější. Utkání bylo od začátku poměrně opatrné, mírně aktivnější byli Les Girodins, ale do žádné větší příležitosti se nedostali. Platilo to i pro Montpellier, který se ale nakonec z první šance dostal do vedení. Všechno začalo nevinně, zleva přilétl do vápna Bordeaux centr, který hostující stoper nedostal z šestnáctky, pro vysoký balón si pak měl dojít Costil, jenomže souboj s Labordem nezvládl, ten ho přehlavičkoval a Montpellier vedl 1:0. Šlo o nejzajímavější okamžik prvního poločasu. Před jeho koncem zahrozil ještě jednou Laborde, ale Costil tentokrát vytáhl parádní zákrok.

Dost nešťastně začal pro Bordeaux i druhý poločas. Hned v 50. minutě zahrál ve vápně rukou Palencia a sudí zde neměl na výběr, i když celou situaci ještě přezkoumával u videa. Pokutového kopu se zhostil Andy Delort a suverénním způsobem zvýšil na 2:0.

Bordeaux to mělo ve zbytku utkání hodně složité. Montpellier hrál takticky dobře, ale přesto ještě mohlo být zaděláno na drama. Proti střele Kamana výborně zasáhl Lecomte. Čas pro hosty ubíhal velmi rychle a na konečném výsledku 2:0 pro Montpellier se nic nezměnilo ani během čtyřminutového nastavení. Girodins Bordeaux se musí dát rychle do kupy, už ve čtvrtek ho totiž čeká duel v Petrohradu.

Více informací k zápasu

SM Caen - EA Guingamp 0:0

20.10.2018 20:00

Góly: -

Když se utká Caen s Guingampem, většinou to končí remízou bez branek za ohlušujícího pískotu diváků. A většinou se na to nedívá dobře. Tak trochu už stereotypní výsledek byl k vidění také při posledním střetu dvou celků a opět z toho byla nuda.

Už ve třetí minutě se centr od Bammoua dostal ke Claudiovi Beauvueovi, který hlavičkoval trochu v záklonu, ale přesto trefil bránu. Naneštěstí pro něj ale mířil jen do míst, kam brankář Karl-Johan Johnsson v pohodě dosáhl. Ludovic Blas zachytil odražený míč před velkým vápnem a z dvaceti metrů vypálil hodně tvrdou ránu, jenže ta neměla moc přesnosti. Po patnácti minutách utkání ve vápně hostí upadl útočník Enzo Crivelli, ale sudí Ben El Hadj tento zákrok jako faul neposoudil.

Pět minut před koncem první půle se do několika šancí dostal také Guingamp. Benezet si naběhl přesně z ofsajdové hrany do volného prostoru a mířil z pravé strany sám na bránu. Jenže místo střely chtěl dělat ještě kličky, čímž celou šanci zhatil. Navíc se včas vrátil Djiku, který míč zablokoval na rohový kop. Na druhé straně se k hlavičce dostal domácí kapitán Oniangué a z brankové čáry vykopával míč Didot. Pro jistotu ještě zasahoval brankář Johnsson.

Hned po změně stran se do obrovské šance dostal mladík Ludovic Blas, který kličkoval přes dva protihráče a stihl i vypálit. Akce pokračovala po zablokované střele Blase díky úsilí Didota, který nahrál na Benezeta. Ten však při střele podklouzl, čímž brankáři Sambovi usnadnil jeho práci.

Viděli jsme hodně nezáživné utkání, plné osobních soubojů a nepřesností. Spíš to vypadalo na urputný boj o míč. Crivelli se posléze snažil vymodlit si znovu penaltu po letmém seznámení s Tabanouovou rukou a vlastním ramenem, ale sudí pro to pochopení neměl. Pět minut před koncem střídající Rodelin vyslal do běhu Benezeta, který se pěkně vyhnul obránci. Jenže pak pokazil finální nahrávku a celá akce skončila nezdarem, podobně jako snaha obou soupeřů o pobavení diváků.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Lille OSC 1:2

20.10.2018 20:00

Góly: 81. Mehdi Abeid (pen.) - 21. Nicolas Pépé (pen.), 43. Luiz Araújo

Lille slaví další tři body, které tentokrát vybojovalo na půdě domácího Dijonu. V utkání s ním jsme viděli dvě penalty, obě proměněné úspěšně. Větší radost mohou mít hosté, kteří díky trefě Arauja nakonec vítězí.

Lille je velkou senzací první francouzské ligy a to především díky mladému útočníkovi Nicolasi Pépému. Rychlonohé křídlo startovalo od prvních minut také proti domácímu Dijonu a jeho obráncům muselo být od začátku zápasu jasné, že je čekají velké potíže. Velmi zajímavou střel vyslal Pépé po vlastní akci na bránu Rúnara Rúnarssona už po třech minutách.

Na opačné straně se zajímavou střelu v akrobatické pozici blýskl mladý obránce Valentin Rosier, jenže jeho střela neměla dostatečnou razanci. Po dvaceti minutách se dostalo do vedení favorizované mužstvo z Lille. Obránce Wesley Lautoa totiž při snaze zastavit pronikajícího Pépého musel ve vápně na zem a centrovaný míč zasáhl rukou. Sudí neměl pochopení pro jeho protesty a pískal pokutový kop. K němu se postavil Pépé a vybral správnou stranu - 1:0.

Na opačné straně se do vápna probíjel aktivní útočník Benjamin Jeannot, jehož musela zastavovat dvojice protihráčů až v poslední chvíli. Deset minut před koncem první půle dostal příležitost i prostor rychlík Nicolas Pépé a využil toho k průniku do vápna. Posléze vypálil na zadní tyč a brankář Rúnar Rúnarsson si musel hodně oddechnout, když viděl, jak se míč točí kolem tyče ven.

Domácí se trápili v obraně i útoku a Lille naopak dominovalo. To si vyloženě zasloužilo další branku a dočkali jsme se jí ještě v prvním poločase. Mladý záložník Mehmet Çelik načasoval perfektně nahrávku do otevřené obrany domácích na Luize Arauja a ten si poradil jak s obráncem, tak s brankářem - 2:0.

Druhý poločas už byl mnohem opatrnější a domácím se do útoku zase tolik nechtělo. Rosier se s trochou štěstí dostal ke zakončení, které však mířilo asi dva metry nad. Brankáře Maignana poté pořádně protáhl střídající Yoann Gourcuff. Maignan však přesto neudržel čisté konto. V 81. minutě zahrál rukou zkušený stoper José Fonte a domácí záložník Mehdi Abeid alespoň snížil.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Toulouse FC 4:0

20.10.2018 20:00

Góly: 25. Emiliano Sala, 38. Gabriel Boschilia, 71. Emiliano Sala, 77. Emiliano Sala

Nantes doma dokázalo překvapit a přesto, že bylo považováno za jasného outsidera, připsalo si velmi jasné vítězství. Do sítě nesoustředěného Toulouse se prosadilo čtyřikrát, na čemž měl zásadní podíl Emiliano Sala jakožto autor hattricku.

Zprvu to nevypadalo na nějaký ofenzivní koncert, nýbrž se zápas svým tempem trochu loudal. O nasazení hráčů a jejich bojovnosti není pochyb, ale kombinace se na obou stranách hřiště zasekávala na mnoha nepřesnostech a zbrklých nápadech obou soupeřů. Zkušený brankář Baptiste Reynet se k míči pořádně dostal až ve 12. minutě, když jej nevýraznou ranou zaměstnal Valentin Rongier.

Po dvaceti minutách pálil Emiliano Sala ještě nepříliš razantně, ale o pět minut později se mu už podařilo otevřít skóre utkání. Boschilia totiž našel krásnou nahrávkou zkušeného útočníka a ten se s ničím nemazal. Přesnou ranou poslal domácí do vedení. Po dalších dvanácti minutách už to bylo o dvě branky. Tentokrát si míč nechal Gabriel Boschilia, který dobře udělal. Viděl totiž volné místo v obraně a krásnou ranou nedal brankáři Reynetovi šanci.

První poločas byl minulostí a Nantes mohlo být mnohem spokojenější. Toulouse se naopak nepřestávalo divit, protože dnešní utkání mu vůbec nešlo. Hostující kapitán Max Gradel se pokusil o střelu z větší dálky, jenže ta nemířila na bránu. Nejnebezpečnějším mužem zápasu byl bezpochyby Emiliano Sala, který po hodině hry zkoušel další zajímavou střelu, která se však opět do brány nevešla.

Na opačné straně pelášil po individuální akci do vápna domácích Corentin Jean, jenže jeho zakončení brankář Ciprian Tătăruşanu dokázal vyrazit! Na opačné straně musel opět zasahovat brankář Reynet, kterému jeho obránci moc nepomohli. První ránu ještě Reynet dokázal vyrazit, ale na dorážku Emiliana Saly už byl krátký - 3:0 pro Nantes.

A nebylo to z jeho strany všechno. Mladík Enock Kwateng totiž poslal do vápna skvělý pas a nejvýš ve vzduchu byl zase dnes téměř dokonalý kanonýr Emiliano Sala, který si mohl připsat hattrick! Především díky jeho skvělému výkonu si domácí Nantes mohlo připsat důležité tři body, zatímco hodně nevýrazné Toulouse domů jelo s debaklem.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Angers SCO 1:1

20.10.2018 20:00

Góly: 73. Pablo Chavarría - 36. Ismaël Traoré

Ismaël Traoré a Pablo Chavarría byli jedinými střelci zápasu mezi domácí Remeší a Angers, který skončil smírem 1:1. V tabulce se tedy na obou stranách nic moc neděje, Remeš je třináctá, Angers desáté.

V první příležitosti se ocitli hosté, Adélaïde byl v dobré pozici, ale brankář Mendy mu výběhem zmenšil uhel a domácí celek zachránil před inkasovanou brankou. Stejně blíže první brance byl i ve 36. minutě Capelle, který si zaběhl s balónem do úhlu a cílil na odkrytou branku, jenomže Mendy se stihl přesunout a dalším zákrokem opět slavil úspěch. Nicméně z následného rohového kopu už Angers vedlo. Na Fulginiho centr si naskočil Ismaël Traoré a Mendy tentokráte neměl nárok.

Těsně před koncem poločasu si vylámal zuby na Mendym Bahoken a toho později museli hosté litovat. Angers bylo v prvním poločase výrazně lepším a nebezpečnějším celkem, vedlo ale jen 1:0, takže se muselo mít na pozoru.

Ve 47. minutě trefil pouze boční síť Bahoken a další maření brankových příležitostí už si žádalo ze strany domácích potrestání. Po Oudinově hlavičce se ještě tak nestalo, neboť Butelleho zachránila tyčka, ale čtvrthodinu před koncem už se Remeš radovala. Gólové akci ještě předcházel závar, po kterém za Butellem zvonilo břevno, ale v 73. minutě už to přišlo. Střelu Oja Butelle ještě vyrazil, ale s dorážkou Pabla Chavarríi mohl sotva co dělat. Další branka už v zápase nepadla, takže oba celky si rozdělily body za konečnou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AS Monaco 2:1

20.10.2018 20:00

Góly: 17. Adrien Thomasson, 84. Lebo Mothiba - 90. Youri Tielemans (pen.)

Premiéra Thierry Henryho na lavičce Monaka skončila porážkou 1:2 ve Štrasburku. Knížata se tak ani pod novým trenérem prozatím nedostala z bídy a v tabulce zůstávají na předposledním, sestupovém místě. Průběh utkání ovlivnilo brzké zranění Radamela Falcaa a individuální chyby, včetně vyloučení Grandsira zhruba po hodině hracího času.

Všichni jsou zvědaví, jak si v novém angažmá povede někdejší skvělý útočník Thierry Henry. Monako se v letošní sezoně topí ve výsledkové krizi a zápas ve Štrasburku to podle mnohých měl změnit. Začátek zápasu žádné závratné tempo nepřinesl, až po čtvrthodině těsně minul z volného přímého kopu branku Jovetić. O chvíli později už se měnilo skóre a to s velkým přispěním hostujícího brankáře. Adrien Thomasson v náběhu hlavou ťukl do balónu a Sy měl tento pokus schovat do rukavic, nicméně balón mu z náruče vypadl a skončil v síti.

Monako se hned na začátku utkání dostalo pod ještě větší tlak. Po půlhodině hry sice mohl srovnat Falcao, ovšem v klíčový moment mu byl odmáván ofsajd. Kolumbijský útočník se pak při střetu s protihráčem zranil a musel být střídán. Poslední slovo měl v prvním poločase Lala, který z velké vzdálenosti prověřil již jednou chybujícího brankáře.

Největší šance Monaka na vyrovnání přišla v 58. minutě. Po Chadliho centru nastal ve vápně Racingu závar a Kamil Glik užuž překonal Selse, jenže u tyčky ho zastoupil Lala. Další klíčový moment celého utkání přinesla 66. minuta. Samuel Grandsir byl na hřišti pouhé dvě minuty, když šel do vzdušného souboje vysokou nohou a i když se zdálo, že tvrdě zasáhl protihráče, ve finále se ho vůbec nedotkl. Každopádně sudí vytasil rovnou červenou kartu a Monako poslal do oslabení.

To už byl pro Henryho dost velký problém, který ještě šest minut před koncem zvýraznil unikající Mothiba. Samostatný postup na Syho bezpečně proměnil v druhý gól a nasměroval Štrasburk ke třem bodům. V nastavení sice vykřesal jiskřičku naděje Tielemans a sice proměněnou penaltou po zákroku Martíneze, ale více už knížecí klub v premiéře Thierry Henryho nestihl.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Amiens SC 5:0

20.10.2018 17:00

Góly: 12. Marquinhos, 42. Adrien Rabiot, 80. Julian Draxler, 82. Kylian Mbappé, 87. Moussa Diaby

Paris Saint-Germain je ve francouzské Ligue 1 zkrátka úplně někde jinde. Pařížané doma opět dominovali a pěti brankami to tentokrát schytalo nešťastné Amiens. Konečný výsledek je pro hosty velmi krutý, dlouhou dobu totiž PSG vedlo "jen" o dvě branky, až v závěru se jeho ofenzíva nadobro utrhla a přidala další tři góly.

Favorit utkání byl pochopitelně jasný, pro PSG nemělo být Amiens vážnější překážkou a také nakonec nebylo. Skóre otevřel už ve čtrnácté minutě po rohovém kopu hlavičkující stoper Marquinhos a rychlé vedení si Paříž bezpečně hýčkala. Domácí byli i nadále lepším týmem, i když odpor Amiens byl v další fázi zápasu poměrně tuhý. Převážila však kvalita a před koncem prvního poločasu vedlo PSG už 2:0. Domácí opět udeřili z rohového kopu a tentokrát byl nejvýše ve vzduchu Adrien Rabiot a gólman Gurtner neměl nárok. Ještě v nastavení mohl přidat třetí zásah Cavani, ale fanoušci Pařížského velkoklubu si museli ještě počkat.

Kdo ale čekal, že se Pařížané na svého soupeře po přestávce vrhnou, ten byl zklamán. Amiens nic dalšího domácím nedovolilo, tedy až do závěru utkání, které se hostům vůbec nepovedlo. Na druhou stranu Amiens ještě chtělo risknout, otevřít hru a pokusit se vstřelit kontaktní gól. Každopádně devět minut před koncem prodloužil Cavani centr na Juliana Draxlera a německý záložník zvýšil na 3:0. O výhře PSG v tu chvíli už nikdo nepochyboval.

Svěřenci Thomase Tuchela ještě neměli dost a ve zbytku zápasu přidali další dvě branky. Kylian Mbappé střelou na přední tyč zvyšoval na 4:0 a tečku za utkáním udělal po sérii šťastných odrazů i pěkném sólu Moussa Diaby. PSG zvítězilo jasně 5:0 a po deseti kolech má na svém kontě plný počet třiceti bodů.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Nîmes Olympique 2:0

19.10.2018 20:45

Góly: 24. Moussa Dembélé, 90. Memphis Depay

Fotbalisté Lyonu se před zápasem Ligy mistrů proti Hoffenheimu naladili vítězně a v lize porazili nováčka Olympique Nimes 2:0. Hosté sice drželi s Les Gones krok, ale gólově se neprosadili a definitivně odpadli po druhé brance v devadesáté minutě. Střelecky se znovu prosadili Dembélé a Depay.

Les Gones po dvou ztrátách potřebovali znovu zabrat a získat tři body, aby se alespoň na nějakou dobu vrátili na pozice zaručující Ligu mistrů. A Lyon nakonec roli favorita splnil a Nimes porazil.

Hosté nicméně nesehráli vůbec špatný zápas. Aktivita Lyonu se v úvodu dala očekávat, ale i Nimes dokázalo několikrát zazlobit. Například rána Savaniera v 10. minutě skončila těsně vedle. Nováček soutěže pak pomalu přebíral otěže, když ve 26.minutě vyslal milimetrově přesný pas Marcel a Moussa Dembélé v běhu přesnou střelou na zadní tyč poslal Lyon do vedení. Svěřenci Bruna Génésia pak ožili, ale stoprocentní příležitost byla k vidění na druhé straně. Savanierova střela i s pomocí teče skončila na tyčce. Lyon měl velké štěstí, ale poločas zvládl a do šaten šel s jednobrankovým náskokem.

Nimes bylo po změně stran dlouho v kontaktu, stále mu stačilo vstřelit jediný gól, který by rozdal nové karty. Oba celky pak měly své příležitosti. Dembélé čtvrthodinu před koncem pálil vedle a přesnost scházela i o chvíli později Terrierovi.

Zajímavý byl závěr utkání. Pět minut před koncem bylo Nimes opravdu blízko vyrovnání. Po centru Aliouiho se objevil na malém vápně zcela neobsazený Sada Thioub a hlavou trestuhodně minul branku. To byla největší příležitost hostů na vyrovnání. Nimes ji nevyužilo a Lyon pak definitivně rozhodl. V 90. minutě se k Depayovi uvnitř vápna šťastně odrazil balón, nizozemský útočník si v souboji jeden na jednoho pohrál s obráncem a neomylně zakončil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain10100037:630
2.Lille OSC1071219:822
3.Montpellier HSC1054114:719
4.Olympique Marseille1061322:1619
5.Olympique Lyon1052316:1217
6.AS Saint-Étienne1044212:1316
7.Racing Strasbourg1043318:1415
8.Girondins Bordeaux1042413:1314
9.Toulouse FC1034310:1613
10.Angers SCO1033412:1312
11.Stade Rennes1033413:1512
12.SM Caen1025310:1311
13.Stade Reims102535:1011
14.OGC Nice103257:1411
15.Nîmes Olympique1024413:1810
16.Dijon FCO1031610:1510
17.Amiens SC1031611:1810
18.FC Nantes1023512:169
19.AS Monaco1013610:156
20.EA Guingamp101366:186

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
PePiG7

Depay

Reagovat
cr7sux

Reagovat
LeonardoUžoa

Tuchlík

Reagovat
miguel bain

Thierrymu hlavně nevyšlo to, že v týmu přebral takového třetího gólmana. To už se tam měl radši postavit sám. K tomu vymyšlená červená. Monaco hrálo pěkný fotbal a až nebude mít zraněného i maséra tak půjde nahoru.

Reagovat
ttopi

Ježiš tahle liga to je fakt nuda. To je jak Sklotsko za té nejslavnější éry Celticu, nebo Švýcarsko, kde vládla suverénně Basilej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele