Ligue 1 - souhrn 10. kola

20.10.2017, 22:40, aktualizováno 22.10.2017, 22:55
Komentáře a souhrny
PSG si zásluhou pozdního gólu zajistilo remízu na půdě Marseille. Lyon si s chutí zastřílel proti Troyes. Nice znovu neuspělo, tentokrát podlehlo Štrasburku. Monacký tým si bez potíží poradil s Caen a potvrdil své druhé místo. Za nimi se po vítězství nad Guingampem šplhají hráči Nantes. V bojích o udržení uspěl Dijon a Rennes a na poslední místa tak ukotvily Lille a Méty. Amiens si překvapivě poradil s Bordeaux, Toulouse pak zvládl vyrovnané utkání na hřišti Angers a v tabulce jej přeskočil...

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 2:2

22.10.2017 21:00

Góly: 16. Luiz Gustavo, 78. Florian Thauvin - 33. Neymar, 90+3. Edinson Cavani

Poprvé od listopadu roku 2011 se mohli fotbalisté Marseille radovat z vítězství v derby nad PSG. Dvakrát se jim ovšem nepodařilo udržet vedení a nakonec brali jen konečnou remízu, kterou celku z hlavního města zařídil až ve třetí minutě nastavení Edinson Cavani. A to se přitom hostům nechala v závěru vyloučit největší hvězda týmu Neymar.

Už téměř šest let vládne slavnému Le Classique jednoznačně PSG. Tentokráte měl ovšem namále, aby neutrpěl svou první porážku v sezóně. Nakonec svou sérii neporazitelnosti se svým úhlavním rivalem prodloužil na patnáct zápasů. Celkově pak svěřenci kouče Unaie Emeryho nevyhráli letos teprve podruhé napříč všemi soutěžemi.

Olympique musí brát konečný rezultát jako ztrátový, byť už před utkáním byl stavěn do role outsidera. Protože tohle derby měl rozehrané opravdu velmi slušně, ještě dvanáct minut před koncem totiž držel tři body. A ačkoli jeho soupeř hrál v posledních minutách jen o deseti mužích v poli, nepodařilo se mu výhru dotáhnout až do samotného konce.

Už v 16. minutě vybuchla většina fanoušků na stadionu Stade Vélodrome radostí. Luiz Gustavo, navrátilec do domácí sestavy, jenž vynechal minulé ligové klání ve Štrasburku, napřáhl z dobrých třiceti metrů a svou nepříjemné plachtící střelou překonal gólmana Areolu. Hostům se každopádně podařilo srovnat ještě před obrátkou.

Ve 33. minutě Rabiot v šestnáctce přihrál dozadu Neymarovi, ten na nic nečekal a z první vypálil na bránu, a jeho pokus skončil přesně u vzdálenější tyčky podél marně se natahujícího brankáře Mandandy. Po většinu času se pak zdálo, že se oba týmy rozejdou spokojeně s remízou. Jenže zápas výrazně zdramatizoval Thauvin.

V 78. minutě u brankové čáry přetlačil Rabiota důrazný N'Jie, který poté svou přihrávkou na bližší tyčce našel svého nabíhajícího spoluhráče, jenž se zbavil bez větších problémů stopera Thiaga Silvy a překonal Areolu. PSG nebyl schopen najít adekvátní odpověď, nezbývalo mu už mnoho času, a navíc tři minuty před koncem přišel o Neymara.

Brazilec neudržel nervy na uzdě, a poté, co sudí Buquet přerušil hru, oplácel Ocamposovi, za což se po druhé žluté kartě a následné červené pakoval předčasně ze hřiště. Ani tahle překážka však Pařížanům nezabránila ve vyrovnání stavu. Cavani výbornou standardkou nepohrdl a svou střelu umístil parádně o břevno a za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Olympique Lyon 0:5

22.10.2017 17:00

Góly: 21. Lucas Tousart, 49. Memphis Depay, 66. Memphis Depay, 70. Memphis Depay (pen.), 90. Mariano

Lyon ukázal, že je aktuálně v opravdu velké pohodě, prodloužil svou sérii neporazitelnosti už na šest zápasů v řadě a zaslouženě se vyhoupl na čtvrté místo tabulky. Nováčkovi ligy z Troyes uštědřil opravdu tvrdou lekci, jeden ze svých nejlepších výkonů v dresu Les Gones přitom předvedl Memphis Depay, jenž za 21 minut zkompletoval hattrick.

Možná že hosté vstupovali na půdu nevyzpytatelného ESTAC s trošku rozporuplnými pocity. Protože domácí už třikrát v řadě neprohráli a navíc se od postupu do nejvyšší soutěže drží vesměs v klidnějších vodách tabulky. Olympique však neměl prakticky jediný problém potvrdit roli favorita. A celkově zaznamenal pět vstřelených gólů.

Protože kvůli problémům se zády musel tenhle duel vynechat kapitán Nabil Fekir, zvolil hostující kouč Bruno Génésio místo obvyklého rozestavení 4-2-3-1 to ve složení 4-3-3. A tenhle jeho tah nepředstavoval žádný problém. Situace se ale pro jeho tým nemusela vyvíjet dobře, kdyby střela Khaouiho ze standardky nepřeletěla těsně bránu Anthonyho Lopese.

Naopak OL se na druhé straně ujal vedení. Aouar nalevo dobře zakombinoval s Fernandem Marcalem, druhý jmenovaný pak předložil přihrávku na hranici brankového území, odkud Traoré pohotově zacílil. Do přestávky se již průběžný stav nezměnil, následně se však Génésiovi svěřenci ve druhé půli náramně rozstříleli.

Čtyři minuty po obrátce načal svůj brankový účet Depay, jenž chtěl jednoznačně dokázat, že od zimního přestupu z Manchesteru United si místo v základu, o nějž dlouhodobě bojuje, plně zaslouží. Poté, co přebral pěknou přihrávku NDombélého, si v pokutovém území narovnal balón na pravačku a snadno překonal na vzdálenější tyčce gólmana Samassu.

V 65. minutě sice nevystřelil Díaz, nicméně k míči se dostal Depay, a ten již zamířil přesně k tyči. A třetí trefu Depay přidal o pět minut později, to když panenkovským obloučkem proměnil penaltu, nařízenou za ruku Hérelleho na brankové čáře, za což byl domácí stoper mimochodem vyloučen. Tři body následně v závěru ještě pojistil z dorážky Díaz.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Racing Strasbourg 1:2

22.10.2017 15:00

Góly: 54. Pierre Lees Melou (pen.) - 23. Nuno Da Costa, 49. Nuno Da Costa

Bez Maria Balotelliho a Jeana Michaëla Seriho, kteří museli tenhle duel vynechal pro zranění, se Nice po třech porážkách v řadě nepodařilo napravit si reputaci ani proti nováčkovi Ligue 1 ze Štrasburku. Ten přitom naposledy v rámci nejvyšší soutěže triumfoval na hřišti soupeře skoro před deseti lety, konkrétně v roce 2008 na půdě Le Mans.

Ani zdaleka se OGC nedaří naplňovat svá očekávání, která se do něj po minulé bezvadné sezóně vkládala. Už delší dobu paběrkuje jen na příčkách v dolní polovině tabulky a prakticky se ho týkají jen boje o záchranu. Bod z tohoto souboje přitom neuzmul ani přesto, že Le Racing hrál od 53. minuty o jednoho muže v poli méně.

Před novým ročníkem mysleli hosté hlavně na to, jak nahradí v útoku Khalida Boutaïba, devatenáctigólového střelce z loňska, jenž klubu z Alsaska výrazně pomohl do nejvyšších pater. Žádný velký šutér z kádru se dosud neprojevil. Možná že by ho však mohl nakonec zastoupit Nuno Da Costa, nová letní tvář z Valenciennes.

Protože tomu tenhle zápas vyšel náramně. Nejprve si ve 23. minutě naběhl do šestnáctky na cent Laly a přesnou tečí k tyči poslal svůj tým do vedení. O šest minut později mohl náskok dokonce ještě navýšit, jenže po přihrávce z pravé strany od Goncalvese ztroskotal na brankáři Cardinaleovi. Ve finále však přece skóroval podruhé po přestávce.

A to jen těsně poté, co se domácí kouč Lucien Favre pokoušel hru svého mužstva oživit a poslal na hřiště svou nejzvučnější posilu Sneijdera místo Srarfiho. Byl to pak ve 49. minutě Terrier, kdo Nuna Da Costu uvolnil ve středu pole na hranici ofsajdu, ten se pak řítil sám na Cardinaleho a v koncovce z vyložené pozice nezaváhal.

Situace se však Štrasburku hodně zkomplikovala, jelikož Seka ve vápně stáhnul na zem Sainta-Maximina, inkasoval červenou kartu, a nařízenou penaltu proměnil Lees Melou. Více toho však malátné Nice nestihlo. A to i proto, že si gólman Kamara postupně poradil se šancemi Sainta-Maximina a v 60. minutě také s těmi Sneijdera i Pléy.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Girondins Bordeaux 1:0

21.10.2017 20:00

Góly: 64. Guy N´Gosso

Amiens poměrně překvapivě obralo o všechny body Bordeaux a má tříbodový náskok na sestupové pásmo. Les Girondins naopak propásli šanci vyšplhat se na pohárové příčky.

Svým způsobem to byl vcelku unikátní duel. Jednak se nehrálo na Stade de la Licorne v Amiens, nýbrž na Stade Oceáne v Le Havru. A jednak šlo o první střetnutí těchto dvou celků od roku 1949!!! Od té doby se změnila spousta věcí, včetně toho, že se tyto kluby nikdy nepotkaly na nejvyšší úrovni. Bordeaux bylo rozhodně jasným favoritem.

Na domovském stadionu Amiens se při duelu s Lille zřítila bariéra - proto ten azyl v bezmála 180 kilometrů vzdáleném městě. V první velké šanci se ocitnul Serge Gakpé z Toga, avšak Benoit Costil se překonat nenechal. Během úvodního dějství nebylo k vidění mnoho zajímavého ani na jedné straně hřiště.

Po změně stran se taky nejednalo o žádný atraktivní fotbal. Myšlenka a kreativita scházely v táborech obou celků, takže není divu, že o vítězi rozhodla standardní situace. Kakutův roh z levé strany přiťuknul v 64. minutě Khaled Adénon na v malém vápně stojícího Guye N’Gossa, jenž si balon ve vzduchu parádně zpracoval, načež se s ním otočil a z úhlu prostřelil brankáře hájícího barvy Les Girondins - 1:0.

Ti byli v útoku dále bezradní. Snad i proto, že talentovaný Brazilec Malcolm proseděl zápas jenom na lavičce. Výsledek znamená druhou porážku, kvůli které obsadí Gourvennekovi svěřenci po deseti kolech sedmou pozici. Před sebou mají těžké klání s Monakem. Amiens se nachází na šestnácté příčce a bude doufat, že se podaří odehrát solidní partii na hřišti Guingampu.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Toulouse FC 0:1

21.10.2017 20:00

Góly: 38. Issa Diop

Angers po matném výkonu připisuje druhou porážku v sezoně. Toulouse oproti tomu podruhé v řadě zvítězilo.

Je 14. května 2016. Na Stade Jean-Bouin přijíždí Toulouse FC. Karty jsou přitom rozdány jasně - setrvání v Ligue 1 zaručí pouze výhra! Po obratu rozhodnul v 80. minutě Yann Bodiger o tom, že jeho klub zůstane mezi elitou. O rok a pět měsíců později už nese domovský stánek Angers SCO název Stade Raymond Kopa, ale radost opět přinesl hráčům TFC.

Podobně jako na dalších prvoligových trávnících, ani tady to 21. října 2017 nebyla žádná výstavní fotbalová podívaná. Jediná branka přišla na pořad večera ve 38. minutě. Přímý kop byl rozehrán tak, že míč doputoval ke Christopheru Jullienovi, jenž ho následně poslal na Alexise Blina, který ho šikovnou patičkou ve vzduchu prodloužil na malé vápno, kde číhal Issa Diop a přesnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení - 0:1.

O vyrovnání se pokoušel Karl Toko Ekambi, jemuž se v posledních třech střetnutích střelecky dařilo, avšak tentokrát nejprve poslal svůj volej po pobídce Vincenta Manceaua vedle, a poté ho vychytal Alban Lafont. Les Scoïstes byli nejblíže po hodině hry, kdy Thomas Mangani napálil brankovou konstrukci.

Pak na stadionu vypadla světla, nicméně Moulinově družině nepomohlo ani desetiminutové nastavení. Stále tedy čeká na první tříbodový zisk v domácím prostředí. Další, i když malou šanci, bude mít za dva týdny proti PSG. Ještě předtím pocestuje do Strasbourgu. Prozatím desáté Toulouse přivítá na Stadium Municipal ASSE.

Více informací k zápasu

FC Metz - Dijon FCO 1:2

21.10.2017 20:00

Góly: 45. Nolan Roux - 10. Cédric Varrault, 49. Naïm Sliti

Mety se snažily, ale na Dijon stejně nestačily. Dall’Ogliův tým znovu podal výkon, jaký musí ocenit snad i příznivci soupeře.

Prezident Met Bernard Serin dal před utkáním s ASSE trenérovi Hinschbergerovi ultimátum, ve kterém požadoval okamžité zlepšení výsledků. To se bohužel zatím nekoná, takže je otázka, jestli náhodou nebude sedmapadesátiletý kouč třeba ještě během týdne propuštěn. S Les Grenats totiž z deseti utkání sesbíral pouhé tři body za výhru nad Angers SCO.

Na Stade Municipal Saint-Symphorien začali o poznání lépe hosté. Už v 10. minutě centroval od rohového praporku Xeka a míč poslal hlavou do sítě Cédric Varrault. Stylově tak oslavil svůj 300. zápas mezi elitou - 0:1. Že ani defenziva Dijonu není z nejpevnějších, si domácí ověřili v závěrečné minutě prvního poločasu.

Mathieu Dossevi obešel dva protihráče, zacentroval do vápna, kde hlavou uklízel Nolan Roux - 1:1. Byla to hodně podobná situace, jaká vedla k úvodní trefě tohoto zápasu. Nedlouho po změně stran šli FCO znovu do vedení, které už nepustili. Naïm Sliti si udělal prostor, vyřadil ze Fallou Diagneho a z nějakých dvaceti metrů zamířil levačkou přesně k pravé tyči - 1:2.

Právě obránce Met přišel v 70. minutě o balon, což řešil tím, že zezadu kopnul Benjamina Jeannota kolenem do stehna. Vyfasoval červenou kartu a poslal svůj tým do oslabení. Dijonští ale jakoby ve zbytku utkání chtěli pošetřit síly, takže se nehnali do žádných větších akcí. Už za týden je čeká rozjeté FC Nantes. Mety zajíždějí do Lyonu.

Více informací k zápasu

FC Nantes - EA Guingamp 2:1

21.10.2017 20:00

Góly: 9. Chidozie Awaziem, 86. Abdoulaye Touré - 70. Abdoul Camara

Ranieriho jízda s FC Nantes začíná silně připomínat pohádku zvanou Leicester City. Ne snad, že by Kanárci mířili za titulem, ale po další výhře nad Guingampem 2:1 už se posunuli na třetí místo, které znamená Ligu mistrů. Výhra proti Guingampu byla už šestou za posledních osm kol!

Je pravdou, že výhra proti Guingampu se nerodila vůbec snadno. Nantes o ní rozhodlo až v závěrečných minutách, ale přesně takovéto zápasy charakterizovaly i Ranieriho Leicester z před pár sezon v anglické Premier league.

Nantes každopádně vstoupilo do zápasu dobře a už v 9.minutě si naskočil na rohový kop Chidozie Awaziem a poslal domácí tým do vedení! Guingamp následně převzal iniciativu a Nantes dokázal zatlačit, žádnou velkou příležitost si však nevypracoval. Pár minut před přestávkou si udělal prostor ke střele Nakoulma a jen těsně přestřelil.

Druhý poločas přinesl také zajímavé okamžiky, i když jich znovu nebylo tolik. Především se v 70.minutě podařilo hostům vyrovnat. Regis Coco poslal skvělou přihrávku za obranu a rozeběhnutý Abdoul Camara v tváří v tvář brankáři Tatarusanuovi srovnal stav!

Užuž to vypadalo, že si Guingamp ze hřiště Nantes odveze cenný bod, když v 86.minutě fatálně zaváhal brankář Johnsson. Střelu Abdoulaye Tourého zpoza vápna ostudně propustil mezi nohama a daroval domácím všechny body.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Lille OSC 1:0

21.10.2017 20:00

Góly: 6. Benjamin Bourigeaud

Tomáš Koubek si v brance fotbalistů Rennes připsal první čisté konto a měl tak velký podíl na výhře svého celku nad Lille. Domácí se dokázali prosadit hned z kraje zápasu, když se trefil Bourigeaud. Hosté žádnou odpověď nenašli a v závěru zápasu přišli o vyloučeného Mendyla.

V Rennes se nemuselo na první branku čekat dlouho. Domácím stačilo osm minut, aby poprvé překonalo defenzívu předposledního celku Ligue 1. Maouassa poslal do šestnáctky přízemní centr, který nabíhající Bourigeaud dostal za záda Maignana. Pro Rennes to byl skvělý začátek, ale nedá se říci,že by měl nějakou trvalejší převahu. Lille hrálo vyrovnaně a ve 25.minutě zazdil obrovskou příležitost Pépé, jenž zblízka napálil balón mimo Koubkovu branku.

Zbytek poločasu byl spíše ve znamení nepřeností, žádný z týmů si čistou gólovku nevypracoval a bohužel pro diváky, kteří si našli cestu na stadion v Roazhon Parku to pokračovalo i po změně stran. Na jeho začátku sáhlo Lille hned k dvojímu střídání, ale zamýšlený impuls hostům příliš nevyšel. Koubek žádnou zapeklitější situaci řešit nemusel.

Lille si v závěru jistě brousilo zuby na vyrovnání, ale Hamza Mendyl u rohového praporku zbytečně ostře zajel do Traorého a nic než červenou kartu od sudího vidět nemohl. Oslabené Lille už Rennes vzdorovat nedokázalo a opět prohrálo.

Více informací k zápasu

AS Monaco - SM Caen 2:0

21.10.2017 17:00

Góly: 21. Keita Baldé, 59. Falcao (pen.)

Monako po téměř měsíci zase zabralo a po vítězství nad Caen udrželo kontakt s vedoucím PSG. Knížata poslal do vedení Baldé Keita a ve druhém poločase zvyšoval z pokutového kopu obávaný kanonýr Radamel Falcao. Caen se na stadionu Luise II. prosadit nedokázalo.

Už bylo na čase. Monako začalo ztrácet napříč všemi soutěžemi a v tomto kole potřebovalo nutně zabrat. Pravdou je, že Caen začalo utkání lépe, častěji drželo balón a dostávalo se do nebezpečné blízkosti brankáře Subašiče. Vytěžit z toho ale nic nedokázalo a naopak mohl na druhé straně udeřit Fabinho, kdyby proti němu rychle nevyběhl Vercoutre. Monako se i tak dostalo do vedení. Ve 22.minutě vyslal Tielemans kolmici na rozeběhnutého Baldého Keitu, který překonal Vercoutra a zajistil Monaku vedení.

Ještě do konce prvního poločasu měli domácí možnost náskok navýšit, po další kolmici se dostal do blízkosti Vercoutreho Rony Lopes, ale samostatný uník neproměnil.

Monako vedlo po prvním poločase 1:0 ale oddechnout si mohlo až po hodině hry, kdy sudí Léonard nařídil ve prospěch domácích pokutový kop. Repas totiž fauloval Lopese, což nemohlo znamenat nic jiného. Radamel Falcao nabídnutou možností nepohrdl a suverénně zvýšil na 2:0.

Caen mělo ve druhém poločase jen jednu šanci, která ale stála za to. Rána Kouakoa totiž skončila na břevně! Nic dalšího už se v zápase neudálo, Monako tak porazilo Caen 2:0.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Montpellier HSC 0:1

20.10.2017 20:45

Góly: 21. Isaac Mbenza

O týmech Michela Der Zakariana se ví, že nestřílejí mnoho gólů. Ale jakmile se jim podaří skórovat, v naprosté většině případů se podaří uhrát alespoň bod. Proti ASSE z toho byly hned tři.

Les Verts se v domácím prostředí mohou tradičně spolehnout na vynikající kulisu a podporu svých věrných příznivců. Proto skvadra Óscara Garcíi hleděla k tomuto utkání s optimismem a s možností trvaleji se usadit na předních příčkách tabulky. Není divu, že už ve 4. minutě si to namířil do hostující vápna Romain Hamouma. Lecomte ho však vychytal.

Ještě v úvodní dvacetiminutovce měl hodně blízko ke gólu Kévin Monnet-Paquet. Ellyes Skhiri ale předvedl výborný obranný zákrok. Protiútok skončil centrem Rubena Aguilara na Isaaca Mbenzu. Jeho chvíle ovšem přišla až o tři minutky později. Domácí defenziva - ač v přesile - působila v ten moment hodně bezradně. Belgický rodák tak mohl nadvakrát překonat Stéphana Ruffiera - 0:1.

Dvě příležitosti k odpovědi měl Vincent Pajot. Pak přišly chvíle Rémyho Cabelly. Po změně stran nejdříve pálil jen těsně mimo. Následně jeho pokus zblokoval Hilton. A při své třetí šanci si vylámal zuby na Lecomtem. Druhou trefu mohl přidat Mbenza, kdyby Ruffier nebyl ve správný čas na správném místě.

Tečku za zaznamenáníhodnými brankovými příležitostmi udělal v 76. minutě Stéphane Sessegnon, avšak brazilský záložník Hernani byl proti tomu, aby jeho tým prohrál o dvě branky. Pro MHSC to stejně byla první ligový výhra na Stade Geoffroy-Guichard od 4. října 1995! Příště přivítá doma Rennes, zatímco Les Verts budou napravovat zaváhání proti Toulouse.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1082031:826
2.AS Monaco1071226:1222
3.FC Nantes106229:720
4.Olympique Lyon1054125:1519
5.Olympique Marseille1053220:1718
6.AS Saint-Étienne1052313:1017
7.Girondins Bordeaux1044216:1516
8.Montpellier HSC104338:615
9.SM Caen105057:815
10.Toulouse FC1042411:1514
11.EA Guingamp1041512:1413
12.Angers SCO1026214:1212
13.ES Troyes103349:1412
14.OGC Nice1031613:1610
15.Stade Rennes1023512:159
16.Amiens SC93065:119
17.Dijon FCO1023513:209
18.Racing Strasbourg1023511:189
19.Lille OSC91356:146
20.FC Metz101095:193

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
Israha

No to je "radost" sledovat, ten Zakarianův Montpellier . Ranieri v Nantes má konkurenci v boji o novou modlu FDF...

Ale jako nutno dodat, že ASSE si těžko může zasloužit výhru, když je jejich nejnebezpečnějším hráčem hlavičkující střední záložník Pajot. To je fakt tristní, speciálně Hamouma, Diony a Söderlund byli naprosto zbyteční. Ten útok se mi zdá ještě horší než loni za Galtiera.

Reagovat
Pyroman

Diony je zatím strašný, byl jsem z jeho příchodu docela nadšený, protože v Dijonu hrál výborně, ale je to v jeho podání šílená bída, ještě nedal gól a na hřišti o něm skoro nevíš. Hamouma šel letos taky hodně dolů, jediný, kdo tam něco tvoří, je Cabella. A Bamba, jediný normální útočník v týmu, je za trest v rezervě. Asi to je kokůtek, který si po jednom dobrém půlroce někde v Angers chce diktovat podmínky, ale v tuhle chvíli by se víc než hodil.

Reagovat
Israha

Cabella to tahal slušně, ale na něho občas padne taková ta deka z přemotivovanosti...snaží se, ale nejde mu to, ztrácí balony, nepřihrává a nestřílí přesně. V pátek to měl zas, tohle jeho herní přínos trochu devalvuje. S Bambou to budete muset nějak vyřešit co nejrychleji, bez něj jste totiž v podstatě bez útočníka...

Reagovat
smazaný uživatel

Zakarian

Reagovat
Langi

Lyon

A vysledky Lille uz zacinaji byt pomalu za hranici unosnosti...oni muzou mit nakonec obrovske problemy s tou zachranou, pokud Strasbourg, Amiens a Dijon jeste parkrat predvedou neco podobneho jako v tomhle kole

Reagovat
Pyroman

U nich jsem docela zvědavý, jak to budou řešit. Být tam jiný trenér, tak už dávno letí, ale Bielsa se tak snadno nevyhazuje, zvlášť, když kolem něho je postavený celý ten projekt.

Reagovat
X-bano-X

Vedeli by ste mi niekto popísať ako sa zatiaľ javí Marlon v Nice? Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar si za to može sám, každopádne cavani pekne zavesil

Reagovat
smazaný uživatel

Len by som bol zvedavy ako by si ty reagoval btw ten hráč sa jebol o zem ako keby ho trafili sniper

Reagovat
smazaný uživatel

To ako tymto chces obhajit Neymara? Neymara? ze tomu trochu hrac Marseille pridal?

Reagovat
LAM

trochu? jasnej dive.Ten padl jak podťatej.

Reagovat
smazaný uživatel

tak trochu vic no

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna zlta a zas taky faul na to aby mu narusil osobnu zonu to nebol

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne jasna zluta. Jak jsme psali pod preview, Neymar si za to muze sam. Misto aby zrychlil hru, balony tahal. A Cavani se sebou taky majzl. Zluta jasna. Navic mel polozit balon a ne bezet dal

Reagovat
hrundy

Jasna zluta? Neblazni, Neymara nesnasim, ale tohle zluta proste neni... nic mu neudelat a ten typek sebou rizne o zem jak kdyby ho strelili do hlavy... kdyz uz tak mel vyloucit oba...

Reagovat
smazaný uživatel

Divej, Neymar oplacel v prerusene hre. To se tresta o to vic. Navic on se zvedl a vylozene sel nekolik kroku, aby mu to vrátil. Kor pred rozhodčím. Za tyhlr oplaceni v prerusene hre se proste zlute davaji. Bez ohledu na jmeno. Dal by ji i Ronaldovi i Messimu. A s tim vyloucenim pro Campose... On nemel uz zlutou, Neymar sel po druhe zlute.

Reagovat
smazaný uživatel

A mas pravdu, prifilmoval to, nicméně nemuzes odebrat faktor ten, ze proste slo o oplaceni.

Reagovat
hrundy

Jo s tim se da souhlasit to oplaceni za zlutou asi ano, ale Campos mohl ty zluty klidne dostat dve... samotnej zakrok byl hodne tmave zlutej, proste bez zajmu hrat balon mu jen ze zadu prislap kotnik a navic za simulaci se prece dava zluta taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, no, ale podle meho nazoru by mu nedal hned dve zlute skoro zadny rozhodci. To by se ho musel vylozene nedotknout, aby spadl a dostal dalsi zlutou. Ale jak se rika, on tam ten kontakt fakt byl

Reagovat
hrundy

To je fakt, kontakt tam byl

Reagovat
Israha

Cílená provokace, Ocampos věděl, co dělá, a věděl, že Neymar se nechá vycukat. Z jeho strany je to nesportonví, ze strany Neymara ovšem vyloženě hloupé. Karty za dohrávání po odpískání se prostě dávají běžně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Neymar je namistrovanější kolo od kola. Jsem zvědavej kde tohle skončí

Reagovat
Israha

Velmi důstojně odehrané Le Clasique! Ten gól v nastavení nasere, ale i tak - neprohrálo se, a po většinu zápasu nebylo PSG nějak dramaticky lepší, byť územní převahu měli. Týmově kvalitní a kompaktní výkon, hejt zaslouží jen nefungující Mitroglou. Proč takto nejde hrát vždy?

Reagovat
mayday

Jen škoda toho primaku a té supersance na zvýšení na 3-1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja moc nakup reka nechapu, prijde mi, ze za takovy prachy se dalo nakoupit lip. Jinak mi ten konec zkazil dojem z celyho zapasu

Reagovat
Israha

On bude dobrý, včera tam hlavně neměl co dělat systémově, jeho v rychlým kontrech nevyužiješ, ke hře ve vápně a okolo něj neměl šanci se dostat. Ale takový útočník typově potřebný je. Druhá věc je pak to, že mu odskakovaly míče a žádný pořádně nepodržel, ale to přičítám nerozehranosti po zranění.

Reagovat
raduinho

Mám Neymara rád, ale po tom co ted předvádí...

Reagovat
smazaný uživatel

Takze ďalšie kolo ka stopku nie

Reagovat
smazaný uživatel

*ma

Reagovat
smazaný uživatel

super 3 místo, ale na ten fotbal to je jak za trest někdy

Reagovat
smazaný uživatel

Thauvin včera vynikající

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Mužem zápasu nicméně Gustavo, ten si tam tu ofenzivní superstar trojici dost zkušeně natíral na chleba. Fantastický výkon defenzivního záložníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Hral super, golem to jen vysperkoval. Hlavne minuly kolo bylo videt, ze chybi

Reagovat
Israha

Přesně. Anguissa je sice super tím pohybem a chozením do soubojů, ale jak vedle něj není někdo, kdo by držel pozici a kryl mu záda, je to průchoďák.

Reagovat
El Fáňos

Anguissa je bohužel takový poloviční s míčem je to spíš tragédie a bez pozičně vyzrálého Gustava je naprosto ostřesný a trochu se divím, že nehrál Sanson od začátku, i Lopez je myslím kvalitnější. Zamba sice sebere slušnou porci míčů, ale 2/3 rovnou odevzdá a dopředu je naprosto nulový

Reagovat
Israha

Anguissa nemá střelu a finální přihrávku, ale zase je oproti Lopezovi a Sansonovi fyzicky daleko silnější, lépe získává, drží a vyváží míče, čímž slušně spojuje záložní linii s útokem. On má rezervy, taky je furt mladý a málo zkušený...ale typově mi vedle Gustava sedí nejvíc, kor v dvoučlenné záloze. Tam rozlítaného Sansona ani Lopeze mít nemůžeš, pak je střed pole vyklizený a skoro každý tým nás tam přehraje, čímž se ta útočná vozba odřízne. Ne, Gustavo s Anguissou při aktuálním stavu kádru musejí hrát v základu oba.

Reagovat
Israha

Navíc to je pak naprostý chaos, když si tam vpředu vzájemně zakopávají o prdele Payet, Thauvin, Ocampos/N'Jie a do toho ještě Sanson/Lopez...to je pak příliš mnoho hráčů podobného herního profilu.

Reagovat
El Fáňos

dovolím si nesouhlasit s tou druhou částí, Anguissa nevyváží míče téměř vůbec a právě to musí zlepšit, on je jen dozadu, kde Sanson strádá a nejméně zmatený se mi jeví Lopez, avšak se svojí výškou, nemůže silově dominovat...

Reagovat
Israha

No když hráli na začátku roku Gustavo na DM a Sanson s Lopezem před ním, tak Gustavo byl zaseklý vzadu před stopery a ti dva lítali všude a nikde, takže ve výsledku záloha neexistovala. Anguissa tohle do jisté míry vyřešil, a navíc dává možnost Gustavovi se vytahovat a víc chodit do koncovky, protože si ty pozice díky podobnému stylu hry mohou měnit. A že nedokáže vyvézt míč? Vždyt v každém zápase mívá pravidelně průniky od středového kruhu až k vápnu, toho sis nevšiml?

Reagovat
Israha

Jako proti PSG byl Anguissa zrovna trochu v lese, ale tak sehraní Verratti s Mottou a supertalent Rabiot, to je záloha, co si namaže na chleba kdekoho. On je zatím nevyhraný, ale vidím v něm hráče, co by za pár let mohl v Marseille vládnout středu pole, jako před časem Imbula.

Reagovat
El Fáňos

no právě já ho v něm nevidím a podle mě zapadne, snad máš pravdu a vyhraje se, ale podle jeho projevu mi přijde, že je neskutečně hloupej a prostě mu absolutně chybí fotbalový myšlení, takže je jenom hora svalů, což už dneska nestačí.

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlas, ale mě se hrozně líbilo, jak hráč typu Thauvina, tam skluzuje třikrát čistě Neymara, škoda, že to nedotáhli

Reagovat
Israha

On poslední dobu herně hrozně dospěl, je obrovsky platný nejen coby střelec a nahravač. Už je na něm vidět, že chce hrát i pro tým a jde mu o výsledek, ne jen o dobrý dojem z vlastní hry...nečekal jsem to, popravdě. Z něj může být dost dobře legenda současného OM.

Reagovat
El Fáňos

on a Sakai a hlavně Gustavo to byla trojka a mrzí mě hrozně moc dělba bodů, protože za tu bojovnost a výkony hlavně nich, ovšem i Amavi a celá obrana stojí za pochvalu. Už jsem chtěl v zápase i chválit Garciu za solidní taktiku, ale ten Sarr na konci... asi bych to spíš vyčítal rozhodčímu, ale střídat bezmozka Sarra je vždycky o kejhák

Reagovat
Israha

Viz můj post výše, dobře hráli všichni až na Mitrogloua, a teda i toho Sarra. Nedal gólovku a pak zavinil gól, to je tedy druhý hráč, s jehož výkonem jsem nespokojen.

Reagovat
mastakillah

Edinson

Reagovat
El Fáňos

měl by dostat min. třízápasový trest post, za tu komedii, která vynesla bod PSG a rozhodčího by také měli potrestat, nebo mu zaplatit operaci očí

Reagovat
JackDaniels.

Nechápem prečo Garcia stiahol Thauvina hneď góle keďže to bolo posledné striedanie... Taktický nezvládnutý záver zo strany trénera... Veľká škoda... Remízu by som však pred zápasom bral všetkými desiatimi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele