Ligue 1 - preview 8. kola

29.09.2017, 09:04, aktualizováno 01.10.2017, 09:47
Previews
Nice neprohrálo v pěti soutěžních duelech v řadě a body hodlá získat i proti Marseille. Lyon se představí v Angers, Saint-Étienne hodlá bodovat v Troyes...
ES Troyes - AS Saint-Étienne  (neděle 15:00)
Fotbalisté Saint-Étienne vyhráli za poslední čtyři kola jen jednou a jejich pád tabulkou hodlají zastavit na hřišti Troyes. Aktuálně třináctý celek Ligue 1 půjde do utkání s venkovní výhrou v zádech, před týdnem totiž vyzrál na Méty.

Troyes v lize naplno bodovalo po čtyřech kolech, čtyřech smutných kolech, během kterých získalo jeden bod a vstřelilo pouhý jeden gól. Jedna branka rozhodla i zápas v Métách, ale ta už znamenala plný bodový zisk.

Domácí věří, že se od výhry v Métách konečně odrazí k lepším výsledkům. Je jasné, že Troyes okupovat příčky zaručující evropské poháry nebudou, ale spokojenost by panovala s klidným středem tabulky.

Saint-Étienne po perfektním začátku trochu zvolnilo a dá se říci, že je vykolejila porážka na půdě PSG. Od té doby sice Les Verts neprohráli, ale dvakrát trochu nečekaně ztratili domácími remízami s Angers respektive Rennes. Hosté si stále drží velmi dobré postavení, se čtvrtým místem by byli Les Verts na konci sezony jistě spokojeni. Navíc na třetí místo, zaručující Ligu mistrů, ztrácejí jen jeden bod.

Troyes nastoupí bez Niveta, Obianga a suspendovaného Deplagneho. Podobně jsou na tom i hosté, protože zraněný je Pogba a dvojice Dabo-Silva nemůže nastoupit pro karetní trest.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Samassa - Traore, Herelle, Vizcarrondo, Confais - Dingome, Bellugou, Azamoum - Grandsir, Niane, Pelé
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Janko, Théophile, Perrin, Gabriel - Ole Selnaes, Dioussé - Bamba, Cabella, Monnet - Paquet - Diony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.27 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Angers SCO - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Oba celky si představovaly určitě lepší start do sezóny, byť první pohled na jejich výsledky neznačí nějakou velkou tragédii. Angers v uplynulých sedmi kolech pouze jednou prohrálo, ale na druhou stranu také jen jednou jedinkrát urvalo plný počet bodů. Lyon získal sice slušných dvanáct bodů, za těmi nejlepšími celky Ligue 1 ovšem zaostává.

Jednoduše řečeno mají oba kluby na svém kontě víc nerozhodných výsledků, než kolik by si jich představovaly celkově. Olympique se pořád vypořádává s odchody Corentina Tolissa, Alexandra Lacazetteho a Maxima Gonalonse a evidentně není v jeho hře vše zcela v pořádku. Les Scoïstes se určitě neradi smiřují jen s jedním vítězstvím nad nováčkem z Amiens.

Suma sumárum by se tak mohlo jednat o poměrně zajímavou konfrontaci, ačkoli vzájemné zápasy jednoznačně vyznívají pro zkušenější OL, jenž ze čtyř zápasů skolil svého soupeře třikrát, z toho dvakrát venku. Třeba Bertrand Traoré nebi Mariano se jeví zatím jako dobré posily pro Les Gones, přesto by chtěli své výsledky ještě posunout dál.

Od půlky srpna totiž svěřenci kouče Bruna Génésia skolili pouze Guingamp, urvat výhru přitom nedokážou ani v Evropské lize, v níž naposledy remizovali s Bergamem. "Ztrácíme spoustu bodů," uvědomuje si útočník Nabil Fekir. "Je to ale začátek sezóny. Nesmíme ztrácet rozum, musíme prostě dělat správné věci," dodával.

Před týdnem v lize v divoké přestřelce nedokázal Lyon před vlastními fanoušky zdolat Dijon. A třeba obránce Marcala konečný nerozhodný rezultát značně naštval. "Měli jsme slabou koncentraci, i když jsme si nevytvářeli šance," nechápal. "Měli jsme kontrolovat hru dávno, než bylo vyrovnáno. Takovou chybu si nemůžeme dovolovat."

Angers je aktuálním remízovým králem francouzské nejvyšší soutěže. Protože nevyhrává, nachází se jen v druhé polovině tabulky. Mělo však poměrně složitý los, už se utkalo s Bordeaux, Marseille, St. Étienne či naposledy s Nice. Pokud-li tak potvrdí formu z těchto utkání proti papírově slabším soupeřům, mohlo by se brzy posunovat výše.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.53 - 2.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Na závěr osmého kola Ligue 1 je na programu pikantní Derby des Retrouvailles mezi OGC Nice a Olympique Marseille. Bitva o krále francouzské riviéry nemá favorita. Oba týmy zatím nemohou být s průběhem sezony spokojené a vítězství v derby by dodalo jednomu z nich velké sebevědomí.

Domácí Nice obhajují bronzovou příčku z loňské sezony, Marseille se chce zase vrátit do bojů o titul, či přinejmenším o Ligu mistrů. Ani jednomu z týmů se zatím žádného z vytyčených cílů nedaří dosáhnout, byť je liga stále na svém začátku.

Les Aiglons jsou momentálně až na devátém místě tabulky. Může za to především zpackaný start, protože od čtvrtého kola, kdy domácí podlehli vysoko Amiens, se mnohé změnilo. Svěřenci trenéra Favreho začali šlapat jako v minulé sezoně a už pět zápasů napříč všemi soutěžemi neprohráli. Jak moc velký pokrok udělali, ukázal zápas s mistrovským Monakem, ve kterém zvítězili vysoko 4:0. V minulém kole sice jen remizovali 2:2 s Angers, zato v Evropské lize roznesli Vitesse 3:0 a suvereně vedou svojí skupinu.

V Evropské lize působí i Marseille, od které se v této sezoně hodně očekává. Na rozdíl od Nice ale prohrála, když v Rakousku nestačila na Salcburk. Po dvou kolech základních skupin má na svém kontě jednu výhru a jednu prohru s celkovým skóre 1:1.

Ve francouzské soutěži jsou Les Olympiens na pátém místě, s čímž také nepanuje spokojenost. Přeci jenom od Payeta, Luize Gustava a spol. se očekává mnohem více. Marseille ale poslední dvě kola zvládla výborně, porazila 2:0 jak Amiens, tak i Toulouse.

Bitvy o Azurové pobřeží mají dlouhou historii a zatímco v minulosti se dařilo převážně Marseille, v posledních letech zvládají vypjaté bitvy lépe hráči Nice. V minulé sezoně vyhrál vždy domácí celek. Nice doma zvítězilo 3:2, Marseille zase 2:1.

Co se týče absencí, mnohem lépe je na tom Olympique, protože jedinou jeho ztrátou je zraněný Abdennour. Les Aiglons budou postrádat Cypriena, Le Bihana, Santose, Jalleta a potrestané duo Sneijder, Mendy.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Sarr, Marchand, Dante, Souquet - Lees-Melou, Seri, Koziello, Saint-Maximin - Balotell, Pléa
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sakai, Rami, Rolando, Amavi - Anguissa, Luiz Gustavo - Thauvin, Payet, Ocampos - N'Jie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.44 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux  (sobota 17:00)
Přímo skvěle si vedl v Lize mistrů PSG v souboji evropských titánů proti Bayernu a na svůj výkon by pochopitelně rád navázal i v Ligue 1. Tam by totiž chtěl odčinit svůj vůbec první ligový výpadek s Montpellierem, jenže v cestě mu bude stát nepříjemný protivník, hrající ve velké pohodě. Bordeaux je v tabulce na třetím místě.

Ve středu to byl pro tým kouče Unaie Emeryho v podstatě první velkolepý duel od příchodu Neymara a Kyliana Mbappého. Oba včetně Edinsona Cavaniho ukázali, že by spolu mohli vytvořit jeden z nejostřejších útočných trojzubců v Evropě. I tak ostřílený klub, jakým je Bayern, mnohdy bránil na hranici svých možností.

Samozřejmě že pařížský stratég byl spokojený. Ačkoli moc dobře ví, že německý soupeř nebyl ani zdaleka ve své nejlepší formě. "Chtěli jsme vyhrát, abychom se dostali do čela skupiny. Hlavně pro naše fanoušky to byl důležitý zápas. Samozřejmě že naše trojice v útoku prožila nádherné chvíle. Vše fungovalo dokonale," rozplýval se.

Zatímco v Lize mistrů drží domácí stoprocentní bilanci, v lize o ní přišli před týdnem. Na půdě Montpellieru totiž nedokázali ani jednou skórovat a jejich největší konkurent Monaco se jim přiblížil jen na rozdíl jednoho bodu po šesti odehraných kolech. Tehdy ovšem chyběl Neymar, jenž by nyní proti Les Girondins měl nastoupit.

Nejenom širokou fotbalovou veřejnost, ale i samotného španělského stratéga nečekaná ztráta překvapila. "První věcí, kterou musíte zajistit, je neinkasovat. Je to důležité, ale samozřejmě že hlavním cílem je vyhrát. A je pravda, že bod není dost," mínil. "Tenhle zápas nám dává hodně prostoru pro vlastní analýzu, abychom pokračovali ve zlepšování se."

Bordeaux bude v Parku princů jasným outsiderem, ale v žádném případě nemusí skládat zbraně předčasně. Už jen proto, že má parádní formu a právě spolu s PSG ještě neutrpěl v Ligue 1 porážku. "Jsem šťastný za patnáct získaných bodů. Pokusíme se po vzoru Montpellieru něco z utkání vytěžit," burcoval kouč Jocelyn Gourvennec.

Jeho mužstvo naposledy porazilo před vlastními fanoušky Guingamp, předtím se mu podařilo bodovat naplno i v Toulouse. "Bylo to proti EAG dosti otevřené střetnutí," hodnotil Gourvennec po minulém kole. "Ale dělali jsme to, co jsme chtěli, tedy soustředit se sami na sebe. Bezpochyby to byl náš nejkomplexnější výkon."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 10.00 - 19.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - Lille OSC  (sobota 20:00)
Lille je v pořádné krizi. Ani příchod několika zajímavých posil během přestupového období či angažování nového trenéra Marcela Bielsy zatím nenaznačily, že by tenhle ročník měl být daleko povedenější než ten loňský. Už vůbec si pak vedení nepředstavovalo, že by mužstvo mohlo být po šesti kolech dokonce horší než podceňovaný nováček Amiens.

Právě na jeho půdu zajíždí po ostudné domácí porážce s Monacem, které Dogám nasázelo hned čtyři branky. Na kontě má celkově jen jedno jediné vítězství a pouze jednu jedinou vstřelenou branku za uplynulých šest zápasů! Že by se přitom hostům mělo nějak suprově dařit i v defenzívě, o tom ani zdaleka nemůže být řeč.

Bielsovi se po debaklu s knížecím klubem minulý týden jen těžko hledala správná slova. Ale našel je vlastně nakonec dost snadno. "Jsem zklamaný," nemohl ani nic jiného odvětit. "Neplníme očekávání. Cítím se zodpovědný za tuto situaci. Byli jsme horší ve všech oblastech hry, vůbec jsme nebyli konkurenceschopní. Spíš jsme utíkali a soupeř nás chytal."

Amiens je protivník, který by za normálních okolností měl být rozhodně v silách severofrancouzského klubu. Domácí už ovšem letos několikrát svým výkonem překvapili a porazili třeba Nice nebo Štrasburk. I když v ostatních případech nezískali ani bod, právě ony dvě výhry je zatím drží nad sestupovým pásmem, kde by chtěli i zůstat.

Dvě kola v řadě už tým kouče Christopha Pelissiera neskóroval, naposledy padl nejtěsnějším možným způsobem v Caen. "Věděli jsme, že se budeme muset bránit jeho útokům. A z tohohle pohledu jsem spokojený. Ale potřebujeme udělat víc hlavně v poslední fázi útočení. Byli jsme příliš bojácní a nepřesní," mínil před týdnem amienský stratég.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.18 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Dijon FCO - Racing Strasbourg  (sobota 20:00)
Dijon sehrál divočejší utkání s Lyonem a znovu potvrdil, že k jeho největším přednostem patří bojovnost. Strasbourg padl v duelu s Nantes. A protože oba celky dělí pouze bod, dá se očekávat vyrovnané a možná i lehce nervózní střetnutí.

"Tenhle bod rozhodně bereme. Jet do Lyonu a vstřelit tři branky vůbec není špatné. Už předtím jsme sehráli dobrý zápas proti ASSE, ale bohužel jsme nebyli odměněni bodovým ziskem. V úvodu sezony jsme neměli štěstí na los. Tenhle bod nám však rozhodně přidá na sebevědomí a i když máme pořád na čem pracovat, věřím, že se brzy odpoutáme ode dna tabulky," hodnotil Olivier Dall’Oglio.

Z hráčů nemůže nasadit akorát Wesleyho Lautou. Mehdi Abeid a Cedric Varrault by měli být připraveni usednout alespoň na lavičku náhradníků a během utkání eventuálně naskočit do hry. Třiapadesátiletý kouč se nebojí poslal i proti silnějším soupeřům ofenzivně laděnou sestavu, což se proti Lyonu vyplatilo. Jordan Marié by tedy měl opět vydatně podporovat Benjamina Jeannota.

Thierry Laurey je jedním z mála trenéru v Ligue 1, kteří mají k dispozici kompletní kádr. Do útoku by se měl vrátit Idriss Saadi, jelikož s představením Ihsana Sacka o minulém víkendu nebyl kouč spokojený. Oproti tomu Ernest Seka odehrál solidní zápas a měl by i tentokrát nastoupit na pravém kraji obrany s tím, že Kenny Lala se přesune na opačnou stranu.

Mezi třemi tyčemi by měl před Alexandre Oukidjou dostat přednost dvacetiletý Bingourou Kamara. "Lidé po takových výsledcích říkají, že je to frustrující, což opravdu je. Po úvodní trefě jsme malinko zaváhali a soupeř vyrovnal. A ten druhý gól? Takové padají v Bundeslize. Nantes si nevytvořili tolik příležitostí. My ano, ale nedokázali jsme je proměnit. Zvláště ten odkop z brankové čáry po střele Dimitriho Lienarda hodně zamrzel," prohlásil Laurey.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.41 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Guingamp bude chtít udržet náskok před Toulouse, které naopak po třech utkáních věří v plný bodový zisk. Stade du Roudourou patrně uvidí další hodně vyrovnané střetnutí.

"Po dnešním zápase jsem hodně zklamaný, protože se nám nepodařilo proměnit příležitosti a jít do vedení. Ve druhé půli jsme se sice vrátili do hry, ale mrzí mě, že jsme se zjevně nepoučili ze zápasu s Lyonem," hodnotil po mači proti Girondins Bordeaux Antoine Kombouaré. Jeho skvadra tak zůstala po sedmi duelech na devíti bodech.

Jonathan Pereira a Franck Tabanou si jistě nezahrají. Zajímavá rošáda by se ale mohla odehrát v obranné linii. Z Christopha Kerbrata se totiž stává v podstatě univerzální hráč, který může v preferované formaci 4-4-2 naskočit pomalu kdekoli. O branky se protentokrát budou starat Marcus Thuram a Jimmy Briand, který však stále hledá někdejší formu.

Více než zranění řeší Toulouse nedisciplinovanost. Issa Diop a Jimmy Durmaz nemohou kvůli kartám nastoupit. Steeve Yago by se tedy měl objevit na postu stopera. Do útoku se vrací Andy Delort, což znamená, že Ola Toivonen, jenž rovněž ne a ne navázat na výkony v dresu Rennes, by měl hrát podhrotového útočníka.

Téféce nezvládlo utkání v Marseille, načež kouč Pascal Dupraz nekompromisně kritizoval: "Nemůžu být nespokojený s tím, jak jsme dnes hráli, protože jsme vlastně vůbec nehráli. Třeba se zítra vzbudím a zjistím, že se ten zápas vůbec neodehrál. Nebyla žádná snaha o hru dopředu, pouze letargie od první do třiadevadesáté minuty. Byla to katastrofa a bohužel je to moje chyba. Hráči si nemůžou být tolik jistí svým místem v základní sestavě." Vezmou si hráči jeho slova k srdci?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.58 - 4.67
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Nantes - FC Metz  (sobota 20:00)
Nantes hodlá prodloužit úspěšnou sérii, která svěřence Claudia Ranieriho vynesla na prozatímní šestou příčku. Mety se zase stále nemohou odlepit od samotného chvostu tabulky.

Na Stade de la Beaujoire však rozhodně není Hinschbergerův tým bez šance. Hned devět ze třinácti bodů totiž sesbírali Les Canaris na hřišti soupeře. Mety si naopak jedinou výhru připsali na Stade Jean-Bouin, kde nastupuje k domácím utkáním celek Angers SCO. V posledních letech se navíc mezi těmi dvěma soupeři nejčastěji zrodila remíza.

Teď však Mety stále ještě rozdýchávají smolnou porážku s Troyes. "Měli jsme alespoň deset šancí, ale v koncovce jsme neměli štěstí. Ten výsledek je trochu nespravedlivý. Mým hráčům nelze upřít snahu. Ztratili jsme ale už šestý ze sedmi zápasu, takže je jasné, že i přes lepšící se herní projev nikdo neskáče radostí," nechal se slyšet sedmapadesátiletý trenér, který sedí na lavičce Les Grenats už od roku 2015.

Těžko s určitostí říci, jestli se Mety nadechnou k úspěšné sérii poté, co se zotaví Jonathan Rivierez, Emmanuel Riviére, Eiji Kawashima, Ablie Jallow, Yann Jouffre. Stále výraznější úlohu začíná sehrávat Mathieu Dossevi, který po příchodu z Belgie předvádí na pravém křídle stabilně kvalitní výkony. Kouč také připustil, že místo Assou-Ekotta by v obraně mohl překvapivě dostat přednost Matthieu Udol.

Domácí v minulém kole uspěli na hřišti Strasbourgu, takže mohl být Claudio Ranieri znovu spokojený: "Byl to pro nás dobrý den. Jsem rád, jak rychle tým reagoval po tom obdrženém gólu. Ve druhém poločase jsme si několikrát zbytečně zavařili. Rozhodně jsme měli být pozornější. Strasbourgu chci pogratulovat k dobrému výkonu a zároveň chci vyzdvihnout jeho fanoušky, protože atmosféra na stadionu byla fenomenální."

Italskému stratégovi se v týdnu zapojila do tréninkového procesu trojice Diego Carlos, Yacine Bammou a Nicolas Pallois. Naplno připraven je i Valentin Rongier. Spolupráce Nakoulmy a Saly ještě potřebuje vylepšit. Nejlépe aby si oba hráči vzpomněli na působení Sergia Conceicaa, ačkoliv tam se hnal do útoku celý tým. Za zmínku však rozhodně stojí sehraná dvojice ve středu záložní formace, tedy Andrei Girotto a Abdoulaye Touré. Přes ně bývá složité se dostat a tím pádem i díky nim Nantes prozatím jen pětkrát inkasovalo, což ho v součtu všech týmů Ligue 1 řadí v tomto směru na skvělou třetí příčku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.82 - 6.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - SM Caen  (sobota 20:00)
Vstup do nové sezóny se Rennes jednoduše nezdařil. I když to před třemi týdny vypadalo, že by se bretaňský celek mohl po nečekané výhře na půdě Marseille konečně chytnout, získalo od té doby pouhý jeden bod. Caen přitom na jeho pudu bude zajíždět v dobrém rozmaru a rozpoložení, jelikož z posledních pěti utkání hned čtyřikrát zvítězilo.

Na obranu SRFC je nutno potisknout, že ani zdaleka neměl snadný los. A třeba celkově jedenáct nastřílených branek není vůbec špatné číslo. Vzadu to ovšem trošku skřípe. I proto zatím urvalo jen jednu výhru a nachází se pouze v dolní polovině tabulky. Kouč Christian Gourcuff ovšem věří, že si vše v průběhu sezóny ještě sedne.

Třeba za uhranou remízu na hřišti vždy nepříjemného St. Étienne pochopitelně své svěřence nijak nehanil. "Nejsme dostatečně zralí, takže jsme zaplatili za to, že jsme nezachovali chladné hlavy," mínil. "Čtyři pětiny celkové doby hry jsme hráli uspokojivě. Ale někdy, když jsme pod tlakem, hroutíme se. Je jasné, že pak tři body nevytěžíme."

Caen si naopak vede nadmíru slušně a dokonce pošilhává po příčkách zaručující evropské poháry. Brzy totiž hráči evidentně zapomněli na úvodní dvě porážky a od té doby ztratili body pouze před dvěma týdny v Nantes. V minulém kole se jim podařilo skolit těsně nováčka ligy z Amiens, a tak nemá jediný důvod, proč si v Rennes nevěřit.

Hostující lodivod Patrice Garande si v současné chvíli může jen spokojeně mnout ruce. "Líbilo se mi naše vystoupení. Nejdůležitější věcí bylo vyhrát. Hlavně v první půli jsme skvěle kontrolovali hru," těšilo ho po předchozím kole. "Amiens ale bylo nebezpečné, když jsme ztratili míč. Nakonec jsme ale podali chytrý výkon."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.45 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Montpellier HSC  (pátek 20:45)
Monaco musí co nejrychleji zapomenout na hodně nepovedené utkání v Lize mistrů s Portem, aby mobilizovalo své síly na domácí soutěž a aby se v páteční předehrávce pokusilo alespoň na chvilku předskočit v tabulce vedoucí PSG. V cestě mu bude stát Montpellier, jenž před týdnem senzačně obral o body právě pařížského giganta.

Postupové ambice knížecího klubu v Lize mistrů nabraly po zápase s Portem velké trhliny. Zároveň byla ukončena dlouhotrvající série jeho neporazitelnosti v domácím prostředí v základních skupinách milionářské soutěže, která trvala od roku 2000. "Hráčům jsme vysvětlili, že se musíme rychle obrátit na Ligue 1," uvedl kouč Leonardo Jardim.

Jeho mužstvo si vede na domácí scéně velmi dobře, až na opravdový výpadek na půdě Nice ze sedmi kol vyhrálo celkem šestkrát, a drží se jen bod za první pozicí. "Když vyhrajeme, jsme nejlepší, když prohrajeme, jsme nejhorší. Jsme na to zvyklí. Mluvili jsme o tom, co nefungovalo. Nijak nás to nepoložilo," ujišťoval monacký lodivod.

Ten opravdu nechtěl dělat z komára velblouda. Porážku prostě bere jako součást dlouhé sezóny. "Hráči jsou unavení a smutní, byla to pro nás těžká noc. Ale musíme už hodit vše za hlavu. Tým je zvyklý dobře reagovat na takové neúspěchy," dodával Jardim, který díky náročnému programu určitě provede jisté změny v sestavě.

Nad Montpellierem domácí už čtyřikrát v řadě vyhráli, loni přitom doma svému protivníkovi nasázeli hned šest branek. Teď by se však nemuselo jednat o tak jednoznačnou záležitost. Už jen proto, že hosté naposledy urvali remízu s PSG. "Hráli velmi dobře, působili kompaktně. Budeme si muset dát pozor a hledat si vlastní prostor," varoval Jardim.

MHSC se aktuálně nachází ve středu tabulky, uzmout všechny body se mu povedlo jen dvakrát, přesto například už podruhé udržel čisté konto. A na zlepšených výkonech jednoznačně hodlá stavět. "Jestli zase chceme překvapit, musíme být stejně agresivní a disciplinovaní jako proti Paříži," uvědomuje si trenér Michel Der Zakarian.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Touré, Glik, Jemerson, Sidibé - Ghezzal, Fabinho, Tielemans, Baldé - Jovetič, Falcao
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Pedro Mendes, Hilton, Congré - Aguilar, Sambia, Skhiri, Lasne, Roussillon - Sességnon, Sio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.49 - 9.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain761021:319
2.AS Monaco760121:818
3.Girondins Bordeaux743013:715
4.AS Saint-Étienne74219:614
5.Olympique Marseille741211:1013
6.FC Nantes74125:513
7.Olympique Lyon733114:1012
8.SM Caen74036:412
9.OGC Nice731310:810
10.EA Guingamp73048:119
11.Angers SCO71519:88
12.ES Troyes72235:68
13.Montpellier HSC72234:58
14.Toulouse FC72148:147
15.Stade Rennes713311:126
16.Amiens SC72054:106
17.Dijon FCO71249:165
18.Lille OSC71244:115
19.Racing Strasbourg71155:134
20.FC Metz71063:133

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vlastik

Reagovat
smazaný uživatel

Je čas, aby Plašil ukázal Pařížanům, jak se hraje fotbal

P.S.G. - Bordeaux 1:3 (Neymar - 2x Malcom, Plašil)

Reagovat
smazaný uživatel

Znalec

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš tam ten pokus o vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že jsi mi to napsal, to jinak opravdu nebylo poznat. A na tebe nešlo nezareagovat Ale jedno se ti musí nechat, vyšlo ti, že dá gól Malcom, sice jenom jeden ale za to alespoň

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeux sa zobud...

Reagovat
smazaný uživatel

nuzz ... dostali rychly gol a otvorili to ...

Reagovat
smazaný uživatel

S touhle hrou dá dneska PSG desítku v suchém triku

Reagovat
lampard8

Lopes - Rafael, Marcelo, Diakhaby, Mendy - Ndombele, Tousart - Traore, Fekir, Memphis - Diaz.

Marcal na tribuně, nechápu, ale asi po zranění nechce riskovat. Naopak Morel konečně sedí, jsem zvědavej, jestli ho Diakhaby v blikancích zastoupí :D. Proti Angers herně neumíme, zde opět bude gól v síti Lyonu za kurs 1,33 zadarmo, si myslím. Snad vyhrajeme 2-1.

Reagovat
Langi

Dia konecne!...tohle by mela byt prakticky nejlepsi sestava, tak jsem zvedavy...jinak Marcal je po zraneni a Mendy ukazal ze je mozna jeste o chlup lepsi nez on, takze asi tak

Reagovat
Langi

Jinak ten Pape Cheik bude nekdy hrat? Zatim nebyl ani na soupisce...to bude dalsi liny spanel, ala Darder ...nejvic me na tohle sere, ze Ndombele je zatim jen na hostovani

Reagovat
Langi

Jinak Lopes dnes slavi 27 strasne to leti ty roky...a dnes by si moh nadelit nulu

Reagovat
Langi

Dia kladivo a Bruno jdi uz do hajzlu s Morelem

Reagovat
Pyroman

Nice - Marseille je fakt souboj dvou nejhorších obran v lize, to je neuvěřitelný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele