Ligue 1 - preview 7. kola

25.09.2018, 08:54, aktualizováno 26.09.2018, 08:28
Previews
Vedoucí Paříž bude hrát doma s Remeší a cokoliv než vítězství by bylo obrovským překvapením. Rennes s českým brankářem Tomášem Koubkem cestuje do Amiens, Marseille se pokusí splnit roli favorita proti Štrasburku. Lyon se ukáže na půdě Dijonu. Bordeaux s Jaroslavem Plašilem čeká důležitá bitva s překvapením z Lille. Montpellier bude hrát v Caen. Nimes hostí Guingamp.
Amiens SC - Stade Rennes  (středa 19:00)
V úterý večer se na Stade de la Licorne pokusí domácí Amiens o další body, které by pro něj měly cenu zlata. Aktuálně se totiž nachází na dně svých sil a v podstatě i tabulky. Vyzkoušet ho přijede Stade Rennes, které na tom ale není o moc lépe.

Amiens zatím v šesti dosud odehraných kolech elitní francouzské ligy vyhrálo jen jednou, konkrétně ve třetím kole nad Stade Reims. Jinak se mu ale vůbec nedaří a kromě jedné remízy nasbíral už čtyři porážky. Také v minulém kole musel spolknout hořkou pilulku prohry, protože nestačil na ve druhé půli výtečný Racing Strasbourg. Ačkoli hosté vedli, po změně stran se dopustili několika chyb a prohráli vysoko 3:1.

Něco takového už hráči nechtějí opakovat, jak zmínil například mladý záložník Eddy Gnahoré. "Velmi nás mrzí, že jsme do druhého poločasu vstoupili tak špatně a další šanci soupeři. My jsme ty své naopak vůbec nevyužili a byli jsme za to potrestáni. Z toho se musíme poučit. Rennes pro nás bude dalším těžkým soupeřem, protože je to hodně dynamický tým a sbírá hodně zkušeností i z pohárů," ví Gnahoré.

Domácí budou pro utkání s Rennes postrádat dvojici zraněných hráčů, kterými jsou Alexis Blin a Bongani Zungu. Zcela fit není ani John Stiven Mendoza. Rennes přijede bez Adriena Hunoua a Ludovica Baala, který má mírné zdravotní obtíže. Do hry se ale hostům vrací záložník Jérémy Gelin.

Rennes si zlepšilo náladu v prvním utkání Evropské ligy a Jablonci doma nasázelo tři branky. V lize ale na své výkony nedokázalo navázat i proto, že jeho soupeř měl mnohem vyšší kvality. Oponentem Rennes se v šestém kole stalo Paris Saint-Germain a ačkoli domácí bojovali velmi srdnatě, ani brzké vedení jim nestačilo. Di María, Meunier a Choupo-Moting třemi góly potrestali závěrečné zaváhání obránců Rennes a tři body bral favorit. V souboji s Amiens je favoritem právě Rennes, které ve dvou zápasech s ním ještě neprohrálo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.24 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - Lille OSC  (středa 19:00)
Povzbudivé výhry na půdě Guingampu se doma pokusí využít fotbalisté Girondins Bordeaux, kteří přivítají ve výborné formě hrající LOSC Lille. Hosté prožívají úplně jinou sezonu než v minulém ročníku a po šesti kolech jim patří druhé místo za suverény z Paříže.

Těsná porážka se Slavií v Evropské lize je zapomenuta. Bordeaux o víkendu přivezlo všechny body z Guingampu a v tabulce si polepšilo na třináctou příčku. Pochopitelně s umístěním ve druhé polovině tabulky nemůže panovat spokojenost, nicméně Bordeaux chce na výhru v Guingampu navázat a v tabulce si ještě více polepšit.

Nejlepší formu ve francouzské Ligue 1 má sice PSG, ale hned za ním je Lille. Severofrancouzský klub je na druhém místě s dvoubodovým náskokem před třetím Montpellierem. LOSC v dosavadním průběhu ligy ztratilo jen jeden zápas v Angers a v jednom případě (v Monaku) remizovalo 0:0. O víkendu už zase naplno bodovalo doma s FC Nantes (2:1).

Bordeaux a Lille jsou tradičními účastníky Ligue 1 i tradičními celky, které se rok co rok chtějí ucházet o evropské poháry. Letos tam startuje jenom Bordeaux, zatímco Lille se může plně koncentrovat jen na domácí soutěž. Historie vzájemných zápasů je bohatá. Loni přineslo rozuzlení jen utkání v Bordeaux, které domácí tým ovládl 2:1. Druhý duel skončil nerozhodně 0:0.

Les Girodins nemohou počítat se zraněným Alexandrem Mendym, naopak oproti zápasu v Guingampu jsou zpět veteráni Jimmy Briand a Jaroslav Plašil. Lille se zdá být kompletní, otázkou je, zda-li se stihl dát do kupy Jérémy Pied.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Poundjé, Koundé, Lewczuk, Gajić - Sankharé, Plašil, Youssouf - Préville, Briand, Kalu
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, Ié, Soumaoro, Ballo-Touré - Mendes, Xeka, Pepe, Ikoné, Araujo - Bamba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.36 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SM Caen - Montpellier HSC  (středa 19:00)
O premiérovou domácí výhru se pokusí Caen, ale na stadionu Michela d'Ornana ho nečeká jednoduchý soupeř. Montpellier naposledy prožíval takto povedený vstup při své mistrovské sezoně před šesti lety a v Normandii bude mírným favoritem.

Ve prospěch hostů hovoří především forma. Montpellier za šest kol zvítězil třikrát a dvakrát si dělil body, načež mu aktuálně patří skvělá třetí příčka. Dobrou práci odvádí kouč Michel de Zakarian, jenž dal do pucu především obrannou řadu. HSC málo inkasuje a znovu to potvrdilo v minulém kole, kdy udrželo čistý štít proti Nice. Toto utkání pak jedinou brankou rozhodl ve prospěch Montpellieru Gaëtan Laborde! Hosté celkově neprohráli už pět zápasů v řadě a jejich jediným přemožitelem zůstává Dijon, který je přemohl hned v úvodním kole.

Zatímco Montpellier je třetí, Caen je až sedmnácté. Jakou ironií pak je, že jediný zápas, který Caen zvládlo za tři body byl ten proti Dijonu. Výsledky Caen ale hodně matou. Podíváme-li se na něj citlivější optikou, zjistíme, že body získané proti Lyonu, Nantes i Nice vlastně nejsou vůbec špatným počinem. Dvě porážky, které mají domácí na kontě přišly s PSG a naposledy o víkendu v Saint-Étienne a to také není žádná ostuda.

Je ale nad slunce jasné, že třinácté místo Caen nevyhovuje. Domácí by proti Montpellieru potřebovali bodovat a nejlépe naplno, ovšem to se jim už dvě sezony v řadě nepodařilo. Loni i předloni vyhrálo HSC oba zápasy.

Caen hlásí několik absencí. Na marodce laborují se zraněním Romain Genevois a Jonathan Gradit, zatímco Alexander Djiku a Baissama Sankoh si odpykávají karetní trest. K dispozici nejspíše nebude ani Ismael Diomande. Na druhé straně Montpellieru nepomůže zraněný Keagan Dolly.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Samba - Mbengue, Baysse, Diomande, Guilbert - Fajr, Oniangué - Ninga, Khaoui, Beauvue - Crivelli
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Mendes, Congré, Cozza - Aguilar, Skhiri, Tallec, Oyongo - Mollet - Laborde, Delort
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.07 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dijon FCO - Olympique Lyon  (středa 19:00)
Dijon se v 7. kole francouzské nejvyšší soutěže chystá na velký svátek. Na jeho půdu totiž zavítá Olympique Lyon, který minulý týden ukázal Evropě, čeho všeho je schopen. Les Gones však nesmějí polevovat, v tabulce Ligue 1 jsou až na šestém místě, se stejným bodovým ziskem jako má jejich soupeř.

Dijon vlétl do nového ročníku impozantně, ze tří zápasů měl tři výhry, ale pak se stroj zasekl a teď už to jsou naopak tři zápasy, co svěřenci Oliviera Dall'Oglia čekají na vítězství. O víkendu Hořčice remizovali v Remeši 0:0 a teď přivítají rozjetý Olympique Lyon. "Víme, že tento tým má kvalitu a když hrají v týmovém duchu společně, jsou jedním z nejlepších týmů v Evropě. Je to skvělý tým a měli skvělý týden. Možná není ten nejlepší čas na to je o něco obrat, ale zase nemáme co ztratit," prohlásil na tiskové konferenci kouč Olivier Dall'Oglio.

A Lyon rozhodně budí respekt. V Lize mistrů vyhrál na půdě silného Manchesteru City a v lize zvládl šlágr s Marseille, když zvítězil jasně 4:2. Ze strany Les Gones to byl mimořádně povedený týden, na druhou stranu v Ligue 1 to navzdory výhře nad OM není úplně ono. Lyon je až šestý a na vedoucí PSG ztrácí už ohromných osm bodů!

Diváci, kteří si najdou cestu na stadion Gastona Gérarda by nemuseli litovat. Zápasy Dijonu s Lyonem bývají bohaté na branky. V loňské sezoně padlo za oba zápasy neuvěřitelných třináct branek a o sezonu předtím dvanáct. Úspěšnější je při tom dle očekávání Olympique Lyon, jenž od roku 2011 prohrál s Hořčicemi jediné utkání.

Olivier Dall'Oglio nemůže počítat s korejským fotbalistou Kwonem Chang-Hoonem a také Fredericem Sammaritanem, což je hodně velká ztráta. Proti svému někdejšímu týmu nejspíše nenastoupí ani Yoann Gourcuff. Les Gones se zdají být nejen v perfektní formě, ale také víceméně v kompletním stavu. Bruno Génésio postrádá jen Amineho Gouiriho. Na zápas však necestují také obránce Mendy a útočník Cornet.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Rúnarsson - Coulibaly, Ciman, Lautoa - Haddadi, Amalfitano, Abeid, Rosier - Sliti - Tavares, Said
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Rafael, Marcelo, Morel, Marcal - Ferri, Tousart - Cornet, Terrier, Depay - Dembélé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.45 - 4.43 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Racing Strasbourg  (středa 19:00)
Marseille prohrála už dvě utkání v řadě a bude chtít co možná nejdříve zamezit dalším ztrátám. Ve středu večer se na Stade Vélodrome představí Strasbourg a pro Marseille by to mohl být ideální způsob, protože soupeři se rovněž příliš nedaří.

Marseille byla hodně zasažena utkáním v Evropské lize, které nedokázala zvládnout. Ačkoli hrála doma a navíc proti Eintrachtu Frankfurt vedla, přesto prohrála. K bodům jí navíc nepomohlo ani to, že soupeř hrál většinu druhé půle v početním oslabení! Přesto se Marseille dopustila několika chyb a zaslouženě prohrála. Další zklamání na ni navíc ještě čekalo.

V minulém kole se Marseille podívala do Lyonu, aby vyzvala domácího favorita. Pro Marseille to byl hodně důležitý zápas, neboť se jedná o přímého konkurenta v boji o poháry. Dvacet minut před koncem ale bylo jasné, že tři body zůstanou doma. Lyon totiž vedl 4:1 a ani další trefa Clintona N‘Jieho na tom mnoho nezměnila.

Je jasné, že trenér Rudi Garcia nebyl s výsledkem svých svěřenců moc spokojen. "Opět jsme udělali hloupé chyby, za které jsme museli zaplatit. Mrzí mě, že se nám nedaří a že se nám tohle stalo už ve druhém utkání za sebou. Musíme na tom pracovat. Důležité ale je vidět věci pozitivně a to si chceme odnést do dalšího zápasu. Proti Strasbourgu to také nebude jednoduché utkání, ale věřím, že tentokrát budeme disciplinovanější a něco podobného se nám nestane," přeje si trenér Garcia.

Někdejší trenér Lille nebo AS Řím nebude v utkání moci využít služeb zraněného Adila Ramiho a ani Dujeho Ćalety-Cara, který v minulém utkání dostal červenou kartu. Hostům se zranil Ludovic Ajorque a menší zdravotní obtíže nepustí do hry zřejmě ani Lamineho Koného. Strat Anthonyho Gonçalvese je hodně nejistý.

Historie vzájemných střetů jasně favorizuje Marseille. Ta totiž od roku 2000 podlehla svému soupeři ze Strasbourgu jen dvakrát, naposledy před dlouhými třinácti lety. Dvě ze tří posledních klání Marseille vyhrála. Racing vstoupil do sezony s hodně rozpačitými výkony. Hned na úvod ročníku vyhrál nad Bordeaux, ale dlouho nemohl podobný výsledek zopakovat.

Aktuálně je Racing na jedenáctém místě s osmi body na kontě a od Marseille ho dělí jen dva body. Může za to mimo jiné i utkání minulého kola, které Racing perfektně zvládl. Po remíze s Montpellierem se mu povedlo otočit výsledek proti hostujícímu Amiens a díky třem trefám Racing doma zvítězil 3:1. Strasbourg skončil v minulé sezoně až na 15. místě a letos bude pomýšlet na mnohem vyšší příčky. K tomu ale musí porážet i kvalitnější soupeře typu Marseille.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.96 - 7.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Nîmes Olympique - EA Guingamp  (středa 19:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.79 - 4.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Stade Reims  (středa 21:00)
Pařížský lídr tabulky si postupně buduje náskok a chystá další ročník, v němž zvítězí způsobem start-cíl. Zatím stoprocentní PSG si brousí zuby také na skalp Stade Reims, kterému se zatím moc nedaří.

Život by asi těžko mohl pro Pařížany krásnější. PSG dominuje lize už několik let a se zdánlivě neomezeným kapitálem v zádech nevypadá, že by toto tempo chtěl nějak měnit. Od prvního kola až do šestého ještě neztratil ani bod a jeho hra pod trenérem Tuchelem je opět výborná. V minulém kole se PSG opět ukázalo jako nepřekonatelný soupeř.

PSG sice prohrávalo po vlastní brance Adriena Rabiota proti domácímu Rennes, ale nakonec si přesto vzalo tři body. Mohly za to trefy Di Maríi, Meuniera a Choupo-Motinga. I díky tomu Paříž opanovala první místo a náskok Tuchelova týmu na druhé Lille v tuto chvíli činí už pět bodů. PSG tím alespoň trochu lepí smolnou sezonu v Lize mistrů, kde se mu zase tak moc nedaří. Trenér Tuchel se ale před dalšími boji na elitní evropské scéně chce soustředit především na Reims.

V rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Reims je velmi dobrý tým, který pracuje výtečně především v obraně. Není snadné se přes ten blok dostat. Budeme muset být hodně opatrní. Když se vyvarujeme chyb a budeme hrát to, na co jsme zvyklí, tak si můžeme připsat tři body. Musíme být hodně aktivní a nenechat soupeře vydechnout. Jinak jsem spokojen s tím, jak se nám v lize tento rok vede," dodal trenér Tuchel.

Menší starosti mu dělají absence, kterých není zrovna málo. Mimo hru jsou zranění Dani Alves, Layvin Kuzawa a Lassana Diarra, přičemž z karetního důvodu nebude hrát potrestaný útočník Kylian Mbappé. Asi málokoho překvapí, že rovněž vzájemná klání jasně ovládá pařížský klub. Ten se pouze jednou za posledních šest let musel smířit s porážkou, jinak se mu daří. A to je záležitost stará již pět let.

Reims není v moc dobré formě. První dvě kola Ligue 1 Reims vyhrálo, především díky skálopevné obraně. Ta se ale poté začala trochu kymácet. Od Amiens dostal tým trenéra Davida Guiona čtyři branky a zaslouženě po tomto debaklu prohrál.

S chválou obrany Reims to trenér Tuchel myslel hodně vážně. Ve francouzské první lize je totiž jen jeden tým, který má lepší obranu než Reims (a než PSG), a to Montpellier (pouze čtyři inkasované branky). Trenér Guion má navíc velmi dobré zprávy od zdravotnického týmu, protože má prakticky kompletní kádr. V duelu s pařížským obrem bude postrádat jen zraněného záložníka Tristana Dingomeho a jinak má naprostou volnost ve výběru základní jedenáctky.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Buffon - Meunier, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat - Rabiot, Verratti, Nkunku - Draxler, Cavani, Neymar
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Mendy - Engels, Fontaine, Konan, Abdelhamid - Romao, Martin, Chavalerin, Doumbia - Oudin, Chavarria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 11.00 - 23.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Angers SCO  (úterý 19:00)
Monaco má obrovské potíže se vstupem do sezony a slovo výhra se v jeho slovníku aktuálně vůbec nevyskytuje. Další šanci zlepšit své postavení v tabulce má v úterý večer, když se na jeho půdě představí hostující Angers.

I když přes léto monacký celek trochu oslabil a musí si zvykat na některé nové hráče, asi jen málokdo čekal, že po šesti odehraných kolech Ligue 1 budou svěřenci trenéra Leonarda Jardima v tak špatné formě. Tu dokonale reflektuje ligové postavení, na míle vzdálené představám fanoušků. Knížecí klub sídlí až na 16. místě a za šest zápasů dokázal posbírat jen šest bodů.

Monaco dostalo už osm branek a čisté konto se mu povedlo udržet jen v prvním kole proti Lille. Poté, co v rámci Ligy mistrů Monaco opět ukázalo své slabiny a prohrálo s Atléticem Madrid, se pokusilo zlepšit si náladu na domácí půdě. Na Stade Luis II sehrálo v rámci minulého kola utkání s Nîmes a Olympique mu byl rovnocenným soupeřem. Už v 19. minutě dokonce Monaco prohrávalo a i když ještě do poločasu snížil Radamel Falcao, pachuť v ústech fanoušků opět zůstala.

Monaco je tým zvyklý na mnohem vyšší postavení a jeho herní ani výsledková forma se nedají nazvat jinak než krizí. Nálada v týmu není zrovna ideální, ale viceprezident Vadim Vasilyev je přesvědčen, že tým rychle najde cestu zpět na vrchol.

V rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Samozřejmě nejsme spokojení s tím, co se děje. Nedaří se nám, hrajeme pod své možnosti a fanoušci z nás nemohou mít radost. Nemůžu ale říct, že bychom hráli špatně nebo že by do toho hráči nedávali sto procent. Naopak jejich přístup oceňuji a je na nich vidět, že se chtějí dostat výš. V tuto chvíli nám nezbývá, než se ještě víc semknout a snažit se získat více sebevědomí. V dalším zápase budeme hrát určitě lépe," věří Vasilyev.

Trenér Jardim má docela těžkou práci i proto, že jeho tým je z velké části stále omezen absencemi. Mimo hru jsou Gabriel, Lopes, Subašić nebo Pellegri a zcela fit není ani Jovetić. Do hry se ale konečně vrací Jemerson a Benjamin Henrichs. Soupeř nemůže povolat Vincenta Pajota s Yoannem Andreuem, jinak je ale kompletní.

Angers má svých starostí také dost. Zejména první tři kola se mu hrubě nepovedla a nezískalo v nich ani bod. Tentokrát je situace již daleko lepší, protože Angers ve třech posledních zápasech neprohrálo. Naposledy mu cestu zkřížilo Toulouse a oba týmy se po bezbrankové remíze smířily s bodem. Angers je v tuto chvíli na dvanáctém místě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.83 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - OGC Nice  (úterý 19:00)
Ze druhé poloviny tabulky na sebe na Stade de la Beaujoire narazí FC Nantes a OGC Nice a oba týmy mají po víkendu co napravovat. Kanárci padli v Lille, zatímco Orli se vrátili s nepořízenou z Montpellieru. Utkání jako takové nemá výraznějšího favorita.

FC Nantes je po šesti kolech až na osmnáctém místě, což by na konci sezony znamenalo ošemetnou baráž. Na severu Francie tedy nemohou být s aktuálním vývojem spokojeni. Kanárci se vidí mnohem, ale mnohem výše, jenže výsledky těmto ambicím vůbec neodpovídají. Domácí celek zatím vyhrál jen ve Štrasburku a například doma na tři body stále čeká. Na Stade de la Beaujoire vydolovali jen dva body za remízy s Remeší, respektive Caen. A nutno také podotknout, že z těch nejlepších celků Ligue 1 hostili zatím jen AS Monaco.

Vyskakovat si nemůže ani Nice, kterému se pod Patrickem Vierou také dvakrát nedaří. Nedávno si sice jihofrancouzský celek připsal dvě výhry v řadě, ale o víkendu spadl zpátky nohama na zem, když prohrál v Montpellieru. Pro OGC platí vesměs to samé co pro Nantes. Tedy velké ambice, ale prozatím mizerné výsledky. Nebo ještě lépe - nevyzpytatelné výsledky. Jenom připomeňme, že Nice doma prohrálo s Dijonem 0:4, zatímco v Lyonu triumfovalo 1:0.

Na Stade de la Beaujoire se potkají celky, které se vzájemně dobře znají. Loňskou sezonu byly oba zápasy velmi vyrovnané. Nice tu naposledy vyhrálo 2:1 a v odvetě na azurovém pobřeží se body dělily.

Co se týče absencí domácího celku, tak Joris Kayembe má zdravotní potíže, zatímco Diego Carlos si odpykává karetní trest. Na druhé straně má Patrick Viera kompletní kádr s výjimkou Maria Balotelliho, který si poranil žebro a Souqueta, nad jehož startem se vznáší otazník.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Lima, Pallois, Miazga, Kwateng - Touré, Rongier - Limbombe, Boschilia, Evangelista - Coulibaly
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Herelle, Dante, Sarr - Jallet, Lees-Melou, Tameze, Makengo, Boscagli - Saint-Maximin, Maolida
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.36 - 3.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - AS Saint-Étienne  (úterý 21:00)
Toulouse se zatím usídlilo na skvělé čtvrté příčce a rádo by na ní zůstalo co možná nejdéle. V posledních dvou duelech se mu ale nedařilo tak moc, jak by si asi fanoušci přáli. Najde radost z výhry proti Saint-Étienne?

Toulouse hned v prvním kole nepředvedlo moc dobrý výkon a připsalo si první porážku v sezoně. Od té doby jde ale jeho forma nahoru a za dalších pět utkání Toulouse neprohrálo. V minulém kole ale určitě chtělo víc bodů, když jelo na Stade Jean-Bouin. Domácí Angers si se svou návštěvou nakonec rozdělilo body a diváci se nedočkali ani jedné branky.

Sedmapadesátiletý trenér Alain Casanova by proti Saint-Étienne chtěl rozhodně lepší útok. "Neděláme si iluze, máme na čem pracovat. Naše poslední vystoupení zdaleka nebylo ideální a měli jsme na víc. Udělali jsme ale v útoku několik chyb a celkově mi chyběla větší podpora našich střelců. Tohle musíme zlepšit, protože nechybělo moc a mohli jsme i prohrát. Před námi teď stojí Saint-Étienne a to je hodně dravý a nebezpečný soupeř."

Toulouse nemá se Saint-Étienne zase tak dobré zkušenosti a za posledních deset let jej doma porazilo jen čtyřikrát. Ve třech posledních vzájemných duelech Toulouse nedokázalo dát ani branku, takže výzva trenéra Casanovy je určitě na místě. Domácí tým má dva absentující hráče, který jsou Steeve Yago a také útočník Yaya Sanogo.

Úplně kompletní nebude ani soupeř, protože přijede bez dvojice Wahbi Khazri a Mathieu Debuchy. První jmenovaný stojí kvůli kartám a Debuchy zřejmě nenastoupí kvůli menšímu zdravotnímu problému. Saint-Étienne v minulém kole podruhé v sezoně vyhrál a reagoval tak na porážku od Paris Saint-Germain.

Ačkoli domácí proti Caen prohrávali, díky trefám Khazriho s Timothéem Kolodziejczakem si dokázali nechat tři body doma. Aktuálně jim patří osmé místo a na jejich kontě je devět bodů. Saint-Étienne by rovněž mělo lépe střílet, neboť zatím nasázelo soupeřům jen pět branek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.35 - 3.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain660020:518
2.Lille OSC641111:513
3.Montpellier HSC63216:411
4.Toulouse FC63216:711
5.Olympique Marseille631216:1110
6.Olympique Lyon631210:610
7.Dijon FCO63129:610
8.AS Saint-Étienne62315:79
9.Racing Strasbourg62229:88
10.Nîmes Olympique622213:138
11.Stade Reims62223:58
12.Angers SCO62138:97
13.Girondins Bordeaux62139:117
14.Stade Rennes62138:107
15.OGC Nice62134:87
16.AS Monaco61328:86
17.SM Caen61327:96
18.FC Nantes61236:105
19.Amiens SC61148:114
20.EA Guingamp60064:170

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

" Rennes si zlepšilo náladu v prvním utkání Evropské ligy a Jablonci doma nasázelo tři branky."

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele vyzera trochu drevene oproti nasim hracickam ale sup tam 2 goly

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
juninho8

3:0 je pre nás zatiaľ dosť priaznivý výsledok. Hlavne v druhom polčase zatiaľ hráme hovno. Lopes už 2 krát podržal. A Tousart dostane takúto zbytočnú druhú žltú Neviem čo tam robil ale tú loptu mal čisto mať. On namiesto nej sundal hráča. Dosť že posledné zápasy si moc nekopol a teraz si nekopne zase. A ešte posledné zistenie je že vpredu máme tak trochu sebcov. Za tohto stavu hrajú všetci dosť na seba.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak jako by to loni především s Diazem nebo Depayem nebylo podobné, že? Já jsem zápas neviděl, kdo to tahal na sebe?

Reagovat
juninho8

Pre mňa prekvapivo trochu sebčil Traoré. A Dembelé. Ale u Dembelého by som to čakal. Proste hrot musí byť tak trochu sebec. A ako vravíš, to na lavičke ešte sedel Memphis

Reagovat
Seydou Doumbia

Traoré to hodně táhl na sebe i proti OM ne? Akorát tam mu to 2x vyšlo (1 štastně ale co).

Reagovat
juninho8

Tu mal nahrať do prázdnej Demebelemu na hattrick a namiesto toho obstrelil brankára ale aj bránu asi o meter

Reagovat
Seydou Doumbia

Jemu taky nikdo nepomohl hattricku proti OM tak proč by měl on pomáhat nováčkovi ještě.

Reagovat
juninho8

Reagovat
off-olda

Mám vsazeno na Rennes, Lyon, Lille, Marseille, Montpellier a jediný Lille nemá červenou?!

Reagovat
smazaný uživatel

Lille

Reagovat
off-olda

Docela mazec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele