Ligue 1 - preview 7. kola

22.09.2017, 09:23, aktualizováno 24.09.2017, 08:58
Previews
Stade Rennes se bude chtít chytit na půdě rozjetého Saint-Étienne. Štrasburk si to rozdá s Nantes a Marseille na závěr nedělního menu očekává příjezd Toulouse...
AS Saint-Étienne - Stade Rennes  (neděle 15:00)
ASSE si nechce nechat odskočit PSG a Monako. Zároveň musí dávat pozor na nejbližší pronásledovatele. Stade Rennes se mezi nimi nenachází, jelikož nemá daleko k sestupovému pásmu.

Minulý týden Gourcuffovi hráči bojovali. V ofenzivě nesmírně silné Nice nepustili do vedení až do 79. minuty, kdy skóroval Mario Balotelli a pro Tomáše Koubka a spol. tím připravil třetí porážku v sezoně. "Ten výsledek je docela krutý. V prvním poločase to nebylo ono. Ve druhém jsme se herně zvedli, ale pořád jsme neměli věci pod kontrolou. Počínali jsme si nezkušeně. Jako bychom nevěděli, že Balotelli nepotřebuje ke skórování šestatřicet šancí," hodnotil zklamaný trenér.

Z jeho svěřenců není jistý start akorát v případě jeho věčně zraněného syna Yoanna, který by nepochybně dodal záložní řadě potřebnou kreativitu. Však se o něm stále i v jednatřiceti traduje, že když má formu, není horší než svého nejlepšího času Zinedine Zidane. Myšlenky a podporu Ismaily Sarra tak bude mít na starosti Wahbi Khazri.

Les Verts se pod novým koučem Óscarem Garcíou zatím prezentují podobným projevem, jako za dob jeho předchůdce Christopha Galtiera. Nedostávají mnoho branek, ale zároveň jich taky mnoho nedávají. Za šest kol vsítili sedm, tedy o deset méně, než druhé Monaco a o čtrnáct méně, než vedoucí PSG, ale i tak to v součtu stačí na třetí místo před dalšími osmi (!) kluby, jejichž hráči se z gólu radovali častěji.

ASSE postrádá pro nejbližší střetnutí Florentina Pogbu a Vincenta Pajota, jenž bude ještě jednou stát kvůli červené kartě ze zápasu proti Angers SCO. Nedá se příliš očekávat, že by španělský kouč měnil vítěznou sestavu ze zápasu s Dijonem. Do hry by se však v průběhu utkání mohli dostat Kévin Monnet-Paquet a Alexander Soderlund.

"O výsledek jsem se obával od úvodu až po závěrečný hvizd. Znovu jsme si některé fáze museli protrpět. Ale na to, že přišel k mužstvu nový trenér a s ním i noví hráči a že jsme hráli třikrát venku, si rozhodně nevedeme špatně. Jsem si jistý, že se budeme ještě dále zlepšovat. Tím spíše, že máme Stéphana Ruffiera. Všichni ho znají a vědí, čeho je schopný. Nejlepší brankář, jakého jsem kdy vedl," pochvaloval si García. Podrží svůj tým skvělými zákroky i proti Rennes?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.39 - 3.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - FC Nantes  (neděle 17:00)
Racing Strasbourg snad nezačal ročník mezi elitou vyloženě špatně, nicméně porážky začínají přibývat a proti Nantes, které naopak začalo vítězit, to rozhodně nebude žádná pohodová procházka.

Zvláště když Ranieriho tým nepřivezl zvenku body zatím pouze jednou. Italský stratég, jenž dovedl k senzačnímu titulu Leicester City, sám jistě dobře ví, že všechno zdaleka optimálně nešlape. V ofenzivě se jeho svěřenci opět spíše trápí. Přitom pod vedením Sergia Conceicaa sázeli branky s lehkostí, na jakou příznivci klubu dlouho nebyli zvyklí.

"Chci požádat fanoušky o trpělivost. Pokud hrajete dobře, a pak jednou nebo dvakrát prohrajete, herní projev se zase zhorší. Důležitá jsou tedy vítězství. Mějte na paměti, že jsem Ital, takže výhra 1:0 ke mně pasuje. I když bych samozřejmě končil zápasy s pohodlnějším náskokem. V druhém poločase to pro nás bylo snadnější, protože Caen znejistělo. Všichni hráči podali velice dobrý výkon, včetně těch střídajících," řekl Ranieri.

V defenzivě to zatím šlape, takže by nemusela vadit pravděpodobná absence Valentina Rongiera a Diega Carlose. Naopak v případě Yacine Bammoua by mohl být problém, že nebude schopen odehrát celých devadesát minut. Snad si na jarní formu vzpomenou Emiliano Sala a Préjuce Nakoulma, jehož kvality trenér konečně rozpoznal.

Strasbourg vyfasoval v minulém kole Monaco, které s ním i díky dvěma Falcaovým zásahům nemělo pražádné trable. "Jeden tým hru jednoznačně kontroloval, zatímco ten druhý se o to marně snažil. Hodně mě znepokojil gól do šatny. Po změně stran jsme se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale sráželi nás vlastní chyby. Týmy z čela tabulky předvádějí mnohem rychlejší fotbal. V minulém roce se nám navíc dařilo eliminovat naše slabiny. V Ligue 1 je to složitější," prohlásil Thierry Laurey.

Racingu se nedaří střílet branky. Naposledy se ve třetím kole při remíze 1:1 v Montpellieru prosadil Idriss Saadi. Benjamin Corgnet by k sobě potřeboval alespoň jednoho zkušeného parťáka. Čtyři dosavadní góly byly spíše dílem náhody. Na stoperu se zřejmě vedle Kadera Manganeho objeví Bakary Koné. Laurey také připustil, že by v brance mohl Alexandre Ouikidju nahradit Bingourou Kamara. Bude to změna k lepšímu? Uvidíme. Až už mezi třemi tyčemi nastoupí kdokoliv, je velice pravděpodobné, že i tento duel by mohl rozhodnout jeden jediný gól.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.07 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Toulouse FC  (neděle 21:00)
Olympique Marseille v minulém kole porazil Amiens. Jenže to bylo na venkovním hřišti. Nikoliv na Stade Vélodrome, který i v této sezoně jakoby hráčům svazoval nohy. Toulouse, které zaostává o pouhé tři body, rozhodně není bez šance.

"O poločase jsem si říkal, že je to zatím spravedlivá remíza. Teď po zápase musím říct, že jsme si zasloužili vyhrát. Amiens jsme přehráli svou pohyblivostí. Náš tým je na to stavěný. Ve druhé půli se nám navíc podařilo najít mezery v soupeřově obraně a následně jsme se prezentovali organizovanou obranou. V takto obtížných duelech je důležité, aby za sebe hráči dokázali zaskočit," prohlásil Rudi García.

Morgan Sanson už stihnul za tuto sezonu sesbírat tolik žlutých karet, že ho vyřadily ze hry. Mezi tři tyče by se mohl vrátit Steve Mandanda, ale kdyby to nestihnul, Yohann Pelé to jistí. Připraven by teoreticky mohl být i Aymen Abdennour. Naopak Kostas Mitroglou, posila z lisabonské Benfiky, stále pracuje na fyzické kondici a plně k dispozici bude zřejmě až ve čtvrtek, kdy se OM v rámci Evropské ligy utká s týmem Red Bull Salzburk.

Skvadra Pascala Dupraze nestačila na Bordeaux, a tak není divu, že byl pětapadesátiletý lodivod po zápase poněkud rozhořčený: "To je prostě fotbal. Hráli jsme dobře, ale Bordeaux mělo taky svoje momenty. A samozřejmě výborného brankáře. Z jejich venkovních střetnutí pro ně bylo toto nepochybně nejsložitější. Měli jsme blízko k tomu, abychom šli do vedení. Nepodařilo se, ale náš výkon naznačil, že jsme na správné cestě."

Drobné otazníky visí nad startem tria Steeve Yago/Max Gradel/Yaya Sanogo. Jinak v kádru TFC nenajdeme žádného zraněného fotbalistu. V záložní řadě vedle sebe patrně znovu nastoupí Somália a Gianneli Imbula. O branky se pak bude starat Andy Delort, který ještě v dresu Caen ukázal, že se dovede prosadit. Po návratu z mexického Tigres však zatím zůstává malinko za očekávání. Přidá proti Marseille svou druhou trefu v sezoně?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.22 - 6.11
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Montpellier HSC - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
Vysoce favorizované PSG ještě neztratilo ani bod a o prodloužení skvělé série bude usilovat na hřišti Montpellieru. Překvapivý mistr z roku 2012 je zatím dvanáctý a proti Pařížanům nemá co ztratit. PSG se představí bez své největší hvězdy Neymara.

Když Montpellier naposledy před Vánocemi hostil PSG, nadělil si krásný dáreček v podobě nečekaného vítězství 2:0. HSC totiž slavilo ligovou výhru nad tímto soupeřem nejenže zcela nečekaně, ale také po dlouhých třinácti letech. Jednou dokázalo uspět i v Paříži, ale jinak hovoří vzájemná bilance výrazně pro Emeryho tým.

Ten má za sebou poněkud rušné období. Hodně se psalo o nepohodě v kabině a na vině byli dva "kohouti" Neymar s Cavanim. Podle všeho se nakonec brazilská superstar omluvila a vše by mělo už v pořádku. Výsledkově zatím hosté šlapou jako hodinky, bilanci šesti kol a osmnácti bodů se mohou pochlubit jen oni a před Monakem si udržují tříbodový náskok.

Zápas na půdě Montpellieru bude pro Pařížany generálkou na velký svátek. Už v týdnu totiž v rámci Ligy mistrů hostí jiného giganta Bayern Mnichov.

Trenér Unai Emery nemůže počítat s Pastorem, Di Mariou ani Neymarem, který má drobnější zranění chodidla. Domácí celek bude postrádat pouze Giovanniho Sia.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Aquilar, Hilton, Mendes, Mukiele - Lasne, Skhiri - Roussillon, Sessegnon, Sambia - Ninga
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Areola - Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Yuri - Verratti, Rabiot - Moura, Mbappé, Draxler - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.80 - 6.94 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Spolu s dosud suverénním PSG jsou hráči Bordeaux stále neporaženi. Vstup do nového ročníku se jim opravdu slušně zdařil a v klidu se drží na předních pozicích zaručující evropské poháry. Jen by to chtělo asi více vítězit, aby atakovali pozice nejvyšší. Ve svém sedmém ligovém zápase přivítají Guingamp, jenž si doteď vedl přesně na půl.

Je pravda, že Les Girondins neměli do této chvíle úplně ten nejsložitější los. Pokud-li můžeme jmenovat jeden z opravdu špičkových týmů Ligue 1, proti němuž stanuli, budeme muset jmenovat pouze Lyon. Tak jako tak ovšem ani tenhle fakt nijak nesnižuje jejich velmi dobré výkony. Z možných osmnácti bodů urvali solidních dvanáct.

Kouče Jocelyna Gourvenneca v podstatě jen může mrzet rychlé a nečekané vypadnutí z Evropské ligy na přelomu července a srpna. "Pořád na to asi v koutku duše myslíme," přiznával domácí stratég. "Ale v lize se stále zlepšujeme. Může to být otevřená soutěž, tedy kromě PSG, které si asi vytvoří svou vlastní. My toho chceme být součástí."

Naposledy FCGdB poprvé zvítězil na cizím hřišti, těsně se mu podařilo skolit vždy nepříjemné a nevyzpytatelné Toulouse. "Několik let se tam klubu nedařilo, takže bylo důležité hrát dobře a být efektivní," pochvaloval si Gourvennec. "Vidím opravdový progres, protože loni bychom v takovém zápase asi nevyhráli."

Domácího stratéga může těšit i ta skutečnost, že se nemusí potýkat s prakticky žádnými početnými absencemi. Chybět mu totiž kvůli poraněnému ramenu bude pouze Milan Gajič. Ani hostující tým však v úvodu ročníku nezastihla výrazně velká marodka, ke zraněnému Jonathanovi Martinsovi Pereirovi a Franckovi Tabanouovi nepřibyl vůbec nikdo.

EAG by se chtěl obdobně jako loni udržovat v klidném středu tabulky a zatím si své cíle plní velmi dobře. Před týdnem skolil Lille a uzmul již svůj třetí tříbodový výsledek. "Musíme být psychicky i fyzicky silní, protože hrajeme proti týmům, které se nevzdávají. Potřebovali jsme hrát dobře, abychom vyhráli," hodnotil předchozí utkání trenér Antoine Kombouaré.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Sabaly, Toulalan, Jovanovič, Pellenard - Lerager, Otavio, Sankhare - Malcom, de Préville, Kamano
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Ikoko, Kerbrat, Eboa Eboa, Pedro Rebocho - Salibur, Diallo, Deaux, Coco - Thuram, Briand
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.91 - 5.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Amiens SC  (sobota 20:00)
Tři vítězství, tři porážky, taková je dosavadní bilance Caen, které se s těmito výsledky logicky drží v klidném středu tabulky, a rozhodně úvodní kola sezóny nemůže hodnotit negativně. Teď nastoupí proti nováčkovi z Amiens, který je obecně považován za největšího outsidera Ligue 1. Zatím však dělá vše proto, aby ho nikdo tímto přízviskem netituloval.

Hosté sice utrpěli čtyři porážky stejně jako poslední tři celky tabulky, na druhou stranu dokázali skolit Nice a Štrasburk, a právem se tak nacházejí mimo sestupové pásmo. Zatím rozhodně nepůsobí nějakým odevzdaným dojmem. Během tří proher s Angers, St. Étienne a naposledy s Marseille ovšem nevstřelili jedinou branku.

Když mužstvo kouče Christopha Pélissiera inkasovalo jako první, nedokázalo zápas otočit ve svůj prospěch. V opačném případě získalo tři body. "Očekávali jsme, že OM nepředvede brilantní výkon. Byl jsem zklamaný a myslím si, že jsme mohli být lepší. Ale rychle jsme si uvědomili, jaký rozdíl mezi námi a Marseille je," hodnotil Pélissier před týdnem.

SMC sice v úvodních dvou zápasech prohrál, pak ovšem třikrát v řadě neztratil ani bod, a právě díky této krátké šňůře se nachází přesně tam, kde by chtěl být po celou dobu tohoto ročníku. A možná i v případě konstantních výkonů zaútočit na pozice zaručující evropské poháry. V Nantes však tým kolem kouče Patriceho Garandeho podlehl těsně o gól.

Domácí na pár týdnů budou postrádat obránce Alexandera Djikua, který si poranil patu, zdravotně v pořádku není ani jiný bek Mouhamadou Dabo, a úplně fit nejsou ani Stef Peeters, Jeff Louis a Baissama Sankoh, jejichž start ovšem není zcela vyloučený. Hosté určitě budou postrádat Guessoumu Fofanu a možná i zkušeného Mathieua Bodmera.

Caen se v minulosti s Amiens střetávalo v rámci druhé nevyšší soutěže a docela se mu na tohoto protivníka dařilo. Před vlastními fanoušky s ním naposledy nebodovalo v roce 2001. "První poločas byl slibný. Pak jsme však přestali hrát a bránili se příliš hluboko. Musíme se v tomhle ohledu zlepšit. Logicky jsme byli potrestaní," hodnotil Garande klání s Nantes.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Guilbert, Genevois, Da Silva, Bessat - Bazile, Féret, Aït Bennasser, Kouakou - Rodelin, Santini
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Gurtner - El Hajjam, Gouano, Adénon, Dibassy - Manzala, N'Gosso, Monconduit, Ielsch - Kakuta - Konaté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.28 - 4.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Olympique Lyon se po porážce v Paříži opět představí domácímu publiku a v zápase s Dijonem chce potvrdit jinak velice povedený start do sezony. Lyon doma s Dijonem ještě nikdy neprohrál, a pokud by se tak konečně stalo, bylo by to velké překvapení.

Už i proto, že Dijonu se zatím nedaří. Za šest kol vyhrál jen jedno domácí utkání a jednou remizoval. S pouhými čtyřmi body na kontě mu patří osmnáctá pozice, která by na konci sezony znamenala baráž o udržení.

Lyon je v tabulce dle očekávání mnohem výše, na druhou stranu i pro něj je pátá pozice nepřijatelná. Les Gones prohráli jen jednou, v minulém kole v Parku Princů 0:2. Doma jsou však neporaženi, ztratili jen domácí remízou s Bordeaux 3:3. Vraťme se ale ještě k zápasu s PSG. Pro Lyon je nakonec výsledek velkým zklamáním, protože Genésiovi svěřenci nebyli horším týmem a ještě čtvrthodinu před koncem byl výsledek nerozhodný 0:0. Dva góly si ale Les Gones vstřelili sami a to doslova. Nejprve Marcelo a po něm i Morel.

Dijon sice v Lyonu nikdy nezvítězil, neznamená to však, že by neměl jeho skalp. Zrovna minulou sezonu si "Hořčice" na slavný klub vyšláply a porazily ho v divoké přestřelce 4:2. Stejným výsledkem ale dopadlo i druhé utkání hrané v Lyonu.

Domácí trenér Genésio nemůže počítat s Cheikhem, jinak je kádr Lyonu kompletní. Dijon je na tom stejně a obejít se musí bez Lautoi.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Marcal, Morel, Marcelo, Tete - N'Doumbele, Tousart - Cornet, Fekir, Traoré - Mariano
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Chafik, Yambéré, Djilobodji, Haddadi - Chang-Hoon, Marié, Xeka, Sliti - Tavares, Jeannot
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.69 - 8.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - ES Troyes  (sobota 20:00)
Po pěti porážkách v řadě se Méty konečně zaradovaly ze zisku svých prvních bodů v novém ročníku Ligue 1. Ba co ještě lépe pro ně, bylo z toho dokonce hned premiérové vítězství. Tenhle výsledek by domácí určitě rádi potvrdili proti aktuálně se trápícímu Troyes, aby se co nejrychleji vymanili ze samotného dna ligové tabulky.

Pouhé dvě vstřelené branky, třináct inkasovaných, ale hlavně nula bodů na kontě. Situace v klubu z východu Francie začínala být kritická, ale alespoň částečně se jí podařilo zahnat minulý týden, kdy Méty venku trošku překvapivě skolily Angers. Vůbec poprvé mimochodem udržely čisté konto, a to byl klíčový faktor pro konečný úspěch.

Domácí trenér Philippe Hinschberger pochopitelně cítil velkou úlevu. Věděl, že body jeho mužstvo potřebovalo s velkou nutností. "Dostali jsme svou odměnu," hluboce si odfrkl. "Nikdy nebylo snadné hrát v Angers. Byl to zápas dvou bojovníků, ale s technickou kvalitou. Nevstřelili jsme druhou branku, soupeř klidně mohl vyrovnat."

Les Grenats jsou určitě rádi, že jim po karetním trestu pomůže vyztužit obranu navrátivší se Benoit Assou-Ekotto, otazník však visí nad startem brankáře Eidžiho Kawašimy a Emmanuela Riviéra. Hosté budou postrádat dva hráče, stále je totiž mimo hru kapitán Benjamin Nivet a nově též suspendovaný Oswaldo Vizcarrondo.

Troyes vstoupilo do sezóny velmi slušně, v úvodních dvou kolech získalo čtyři body, jenže od té doby stačilo uhrát bod pouze s Toulouse, a nachází se jen těsně nad sestupovým pásmem. Naposledy doma podlehlo Montpellieru. "Musíme zlepšovat koncovku. Když totiž nestřílíte branky, hodně o sobě pochybujete," pojmenoval problém trenér Jean-Louis Garcia.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Didillon - Balliu, Biševac, Niakhate, Assou-Ekotto - Poblete, Philipps - Dossevi, Cohade, N'Guette - Roux
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Samassa - Deplagne, Bellugou, Hérelle, Traoré - Confais - Grandsir, Azamoum, Dingome, Darbion - Niane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.33 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Angers SCO  (pátek 19:00)
Nice je aktuálně ve velmi dobré formě a rádo by se tabulkou vyšplhalo ještě výše. Proti mu bude stát Angers, které sice doposud vyhrálo jen jednou jedinkrát, ale na druhou stranu padlo pouze v minulém kole a hned čtyřikrát remizovalo. Zlomit odpor soupeře by tak pro domácího favorita nemusel být až zas tak snadný úkol.

Svěřenci kouče Luciena Favreho vyhráli v uplynulých třech zápasech, přičemž Monaco i Zulte Waregem doslova deklasovali, a před týdnem uspěli také na půdě Rennes. Celek z Azurového pobřeží jako by se tak po nevalných výsledcích v úvodu sezónu dostával postupně do tempa a co nejrychleji by chtěl být v kontaktu s pohárovými příčkami.

Loni OGC utrpělo před vlastními fanoušky jen jednu jedinou porážku, a to právě s Angers. Tehdy se však jednalo o předposlední kolo, v němž už bylo o jeho konečné třetí příčce vlastně rozhodnuto. "Pro nás byl minulý týden velmi slušný. Porazili jsme Monaco, vyhráli i v Evropské lize a následně i venku proti dobrému týmu," hodnotil Favre.

Je ovšem pravda, že naposledy v Rennes uspělo jeho mužstvo nejtěsnějším možným způsobem. "Klidně to mohla být i remíza," uvědomoval si domácí stratég. "Byl to těžší zápas než ten ve čtvrtek proti Zulte Waregemu. Myslím si, že za daných okolností jsme hráli obstojně. A navíc Mario Balotelli vsítil krásnou branku," těšilo ho.

Les Aiglons čeká už příští čtvrtek střetnutí Evropské ligy proti Vitesse, a tak by se v nynější sestavě neměl objevit kvůli zdravotním problémům Jean Michaël Seri, jenž by měl být pošetřen právě na utkání následující. Možná si nezahraje ani Mario Balotelli, byť toho žádné zranění netrápí, naopak by do hry mohl zasáhnout Wesley Sneijder.

Hosty letos neskolilo Bordeaux, Marseille ani St. Étienne, o to překvapivější tedy byla jejich porážka z minulého kola. O všechny body je totiž oloupily dosud bezradně poslední Méty. "Jsem zklamaný. V závěru jsme se snažili, měli jsme vepředu dva útočníky, ale naše hra byla chaotická a technicky na špatné úrovni," mrzelo trenéra Stéphana Moulina.

Bretaňský klub se bude muset obejít bez vykartovaného Enza Crivelliho, jenž si stále ještě odpykává svůj dvojzápasový trest za své vyloučení z předminulého kola, a v nominaci chybí také Billy Ketkeophomphone. Možná dojde ke změně v ofenzívě, naposledy nevýrazného Baptisteho Guillauma by mohl nahradit jako typický hrot Karl Toko Ekambi.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Souquet, Dante, Le Marchand, Jallet - Koziello, Mendy, Walter - Saint-Maximin, Pléa, Lees Melou
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Letellier - Bamba, Traoré, Thomas, Andreu - Santamaria - Capelle, Fulgini, Mangani, Toko Ekambi - Guillaume
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.63 - 4.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - AS Monaco  (pátek 20:45)
Hodně vzpurně a odhodlaně vypadá domácí kouč Marcelo Bielsa, jehož angažmá v Lille zatím není příliš úspěšné. Alespoň takové negativní hodnocení zcela určitě snesou aktuální výsledky. Jeho mužstvo se nyní představí proti Monacu, s nímž loni hned třikrát prohrálo a inkasovalo dohromady hned deset branek.

Pět získaných bodů, pouze jedno jediné vítězství nad Nantes. Úvodní kola nepřinesly severofrancouzskému klubu takové rezultáty, jaké si vedení, potažmo majitel Gérard Lopez, jenž se nebál vysázet za nové posily v létě skoro čtyřicet miliónů euro, představovali. Bielsa však nijak nepanikaří. A vzkazoval do světa, že nehodlá ze své pozice odstupovat.

Hůře než Bielsa vstoupil do ročníku Ligue 1 s LOSC už jen Hervé Gauthier v roce 1997. "Jediným důvodem, proč zde přestanu pracovat, bude rozhodnutí mých nadřízených, kteří mě případně zbaví svých povinností. A to nezávisí na mně," vysvětloval. "Neexistuje absolutně žádná možnost, že bych se tohoto angažmá osobně vzdal."

Naposledy Dogy padly na půdě Guingampu, přičemž podruhé v řadě nevstřelily jedinou branku. "Neodehráli jsme moc zápasů, ve kterých by se od nás nic neočekávalo. Samozřejmě jsme za aktuální situaci zodpovědní, ale doufám, že se od všeho dokážeme oprostit a hrát svojí hru, aniž bychom se povinnostem vyhnuli," dodával Bielsa.

Domácím bude chybět obránce Kévin Malcuit, a tak je dost pravděpodobné, že se Bielsa vrátí ke hře se třemi obránci. "Naznačil mi, že je připravený, a já tento postoj oceňuji. Ale naši lékaři si myslí, že nemáme riskovat," vysvětloval jeho absenci. "Ostatní jsou připraveni s výjimkou Thiaga Mendese, který příští týden po čtyřiceti dnech začne trénovat."

Monaco je na druhém místě tabulky tři body za dosud stoprocentní Paříží, letos v Ligue 1 zaváhalo pouze na půdě svého lokálního rivala z Nice. Překvapivě drtivá porážka je už ale zřejmě zapomenuta, následně tým kolem kouče Leonarda Jardima v Lize mistrů remizoval na půdě nevyzpytatelného Lipska a před týdnem snadno skolil Štrasburk.

Příští týden v milionářské soutěži přivítá doma Porto, a i proto je potřeba udržovat konstantní výkony, na půdě Lille nevyjímaje. "Soupeř sice nezačal dobře, ale zlepšuje se každým zápasem. Bude chtít body, takže musíme být opatrní," uvedl Jardim. "Jsme před Ligou mistrů ve slušné formě. Ale vždy je nejdůležitější jen ten nejbližší zápas."

Na sever Francie nepocestuje Keita Baldé, letní posila z Lazia, jenž má drobné problémy s přitahovačem. Djibril Sidibé pak zmešká zápas se svým bývalým zaměstnavatelem kvůli karetnímu trestu. V brance by stále měl operovat Diego Benaglio, protože obvyklá monacká jednička Danijel Subašič stále ještě nedal dohromady svůj pochroumaný kotník.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Edgar Ié, Amadou, Alonso - Bissouma, Thiago Maia, Ballo-Touré - El Ghazi, Benzia, Luiz Araujo - Pépé
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Touré, Glik, Jemerson, Jorge - Ghezzal, Fabinho, Joao Moutinho, Rony Lopes - Jovetič, Falcao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.85 - 4.04 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain660021:318
2.AS Monaco650117:815
3.AS Saint-Étienne64117:413
4.Girondins Bordeaux633010:612
5.Olympique Lyon632111:711
6.Olympique Marseille63129:1010
7.FC Nantes63123:410
8.OGC Nice63038:69
9.SM Caen63035:49
10.EA Guingamp63037:89
11.Angers SCO61417:67
12.Montpellier HSC62134:57
13.Toulouse FC62138:127
14.Amiens SC62044:96
15.Stade Rennes61239:105
16.ES Troyes61234:65
17.Lille OSC61234:75
18.Dijon FCO61146:134
19.Racing Strasbourg61144:114
20.FC Metz61053:123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pošetriť sa na bayern a v pohodke si zahrať 0:2 hádam lo celso v základe

Reagovat
AnthonyR

Dneska proti Lille povinný tři body

Reagovat
OTASi

Na Nice je zajímavje kurz, čím to? Abych se nenapálil

Reagovat
OTASi

už vidím, bilance 3-0-3 .. ale teď maj dobrou šňůru, tak doma by snad měli

Reagovat
smazaný uživatel

Seri je out, Angers iba jedna prehra, neprehrali s Bordeux, Marseille, ASSE...doma to bude Nice dávať ale dnes radšej nehrajem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Skalda29

Duro umi

Reagovat
smazaný uživatel

S prehladom

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Pokorným ?

Reagovat
Langi

Taky nevim...uz nebejva ani na lavicce a to hrajou na 3 stopery

Reagovat
smazaný uživatel

PSG -2 za 2,32...z 8 sutaznych zapasov vyhral PSG 7 o 2 a viac, iba superpohar s Monacom iba o gol. Proti PSG som hral s Lyonom aj ASSe, kde som mal 2x trocha smolne Void a hrat +hcp na ich superov si myslim sa oplati, ale Montepellieru neverim ani trocha. Odchod Boudebouza ich moze stat zachranu, PSG sice bez Neymara ale ci tam bude Lucas ci Lo Celso je jedno. O 2 goly je podla mna istota, ale Void nevadi, ten kurs je super...tipujem tak 0-5, Cavani na hetrik.

Reagovat
Langi

Stary dobry Lyon je zpet

Reagovat
lampard8

Kdy už to Aulas uvidí, že Genesio je kretén a trenér k hovnu? Kdy už uvidí, že nákupy noname hráčů a tým plný odchovanců Lyon nikam nevytáhnou? Kokot Morel stále na stoperu, dva klasický defenzivní záložníci kteří nebrání, v útoku při zranění Corneta a Depaye hraje nějakej Guebbels a Maolida.. neskutečný. Lyon nadále bude hrát o střed tabulky, nejlíp maximálně o EL, protože s tímhle týmem se nedá uhrát nic lepšího. Chtělo by to konečně nějaký pořádný hráče jako třeba Veltman, Sakho, Wendell, Talisca, Hector Herrera apod, néé Aulas přivede pubertáky Ndombeleho s Diopem. Bejt fanoušek Lyonu je poslední roky za trest.

Reagovat
Langi

Diakhaby ho musel nejak nasrat, protoze loni pod nim hral celkem dost, a letos je neotoci ani v tehle zapasech...a Ndombele je ve finale deal jak hovado...dvakrat zahral a docela dobre...nenasazovani Greniera mi je po dnesku docela jasne...za tu chvili co tam byl se mu nepovedlo vubec nic...Guebbelse s Maolidou nemuzes brat jako provar...to je jasna budocnost tymu...ty bys nakoupil kdejakej povl z Eredivise, ale zapominas na jakejch zakladech ten tym stoji...Genesio chtel ty mlade zkusit, protoze cekal ze se ten zapas bude odvijet o dost jinak, ne ze to v 80. minute bude 3-3

Reagovat
Langi

Je to samozrejme jeho provar...nicmene ten zapas mel byt fakt jasny a Depay neDepay...tady je aspon videt ze na nem ten utok docela stoji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele