Ligue 1 - preview 7. kola

23.09.2014, 08:23, aktualizováno 25.09.2014, 08:49
Previews
Posledním zápasem, který zbývá ze sedmého kola Ligue 1 odehrát, je střetnutí Saint-Étienne s Bordeaux. Půjde o duel třetího se čtvrtým týmem tabulky, přičemž oba zainteresovaní mají shodně po třinácti bodech...
AS Saint-Étienne - Girondins Bordeaux  (čtvrtek 21:00)
Ve šlágru kola, který díky současnému rozpoložení obou týmů slibuje opravdu velice zajímavou podívanou, hostí AS Saint-Étienne tým Girondins Bordeaux.

Domácí jsou po šesti kolech na třetím místě. Hosté jsou druzí. Oba celky zatím prohrály pouze jednou. ASSE nestačilo na PSG, Bordeaux si neporadilo s Guingampem. V tabulce mají stejný počet bodů, ovšem co se produktivity týče, gólovější jsou borci hájící barvy klubu z jihozápadu Francie, jehož dres v letošní sezoně po loňském hostování v italské Catanii znovu obléká český záložník Jaroslav Plašil.

Les Verts jdou nyní díky účasti v Evropské lize ze zápasu do zápasu. Liga-pohár-liga-liga-liga-pohár-liga. To je schéma, kterému čelí svěřenci Christopha Galtiera. "Z posledních tří duelů jsme nedostali ani jeden gól. Dvakrát jsme vyhráli a jednou remizovali. Rozhodně šlo o hodně povedený týden. Hlavně bylo důležité, že jsme hned po výprasku od PSG porazili Caen."

Velká zápasová vytíženost však nezřídka přináší zranění. Osmačtyřicetiletý kouč se však s absencí některých důležitých hráčů musel potýkat už před ní. Nyní to však vypadá, že Romain Hamouma a Benjamin Corgnet budou proti Bordeaux připraveni hrát. Naopak mimo hru je stále kapitán Loïc Perrin. Prodlouží přesto ASSE domácí neporazitelnost, která před čtvrtečním duelem čítá patnáct zápasů?

Les Girondins budou určitě proti! Jak uvedeno, pod novým koučem Sagnolem se jim daří. Naposledy si poradili s Évianem, loňským katem ambiciózních týmů. "Zápasy proti sestupem ohroženým týmům bývají nejobtížnější. Proti Évianu to nebylo snadné utkání, ale hráči se vydali ze všech sil, abychom ukořistili všechny tři body," prohlásil bývalý francouzský reprezentant.

Toto "vydání se ze všech sil" bylo až příliš pro Grégoryho Sertiće a Diega Contenta, kteří museli střídat. Nicméně proti Les Verts by měli být trenérovi k dispozici. Právě pro Willyho Sagnola bude mít tento duel speciální příchuť. V Saint-Étienne se totiž narodil, za klub do svých dvaceti let hrával a po ukončení hráčské kariéry nějaký čas pracoval na Stade Geoffroy-Guichard v dozorčí radě. Prostředí tedy dobře zná. Ale jestli to jeho novému zaměstnavateli pomůže k vítězství, toť otázka.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Lille OSC  (středa 19:00)
Lille zatím zažívá skvělý start do sezony, za což vděčí fyzicky náročnému, defenzivně velmi zodpovědnému pojetí hry. To se nicméně začíná rychle odrážet na narůstající únavě hráčů. Uvědomuje si to i kouč René Girard, před utkáním v Nice však apeluje na to, aby jeho svěřenci nezavdali důvodu k výmluvám..

Na papíře to s Les Dogues vypadá skvěle - se třemi výhrami a třemi remízami zůstávají jedním ze dvou dosud neporažených týmů (spolu s PSG), jediný inkasovaný gól pak samozřejmě značí nejlepší obranu ligy. Problémem však je Evropská liga, respektive kombinace mezinárodních bojů a úzké soupisky. Zápas v Nice tak bude pro Lille už dvanáctým v sezoně, zatímco Les Aiglons odehrají svůj teprve sedmý. Připočtěme k tomu venkovní prostředí a fakt, že cesta na jih do Nice vede prakticky doslova přes celou Francii, a je jasné, proč není Girard úplně v klidu.

Bývalý kouč Montpellieru sice plánuje rotovat, šířku kádru tím však přesto nezvýší (a to ještě má řada stabilních opor reprezentační povinnosti). "Ano, začínáme být unavení. Zejména ti, kteří navíc ještě hrají ve svých národních týmech. Na druhou stranu jsme však dostali šanci hrát v Evropě, což je privilegium. V domácí lize se nám také velmi daří. Nemůžeme vyplakávat a stěžovat si na únavu," shrnuje Girard.

V Nice bude hostujícímu celku chybět kapitán Rio Mavuba, který si poranil koleno a mimo hru může být až měsíc; na Riviéru nejede ani Marvin Martin, který si odpykává disciplinární trest. To už je citelné oslabení pro zálohu týmu, který se po dvou remízách (s Krasnodarem v EL a Montpellierem) v lize chce vrátit zpět na vítěznou vlnu. Nice se sice letos zatím vůbec nedaří, Girard jej však ani v nejmenším nepodceňuje.

"Čeká nás tým, v němž nedávno proběhly velké změny. Mají spoustu energie, jsou dynamičtí. Nedají nám nic zadarmo," uvedl na adresu aktuálně 17. celku tabulky. V samotném Nice je však atmosféra velmi napjatá a prezident Jean-Pierre Rivere dokonce po víkendové prohře 1:2 v Nantes důrazně vyžadoval zlepšení.

A ačkoliv by se to ještě před rokem a půl zdálo zhola nemožné, ve hře může být i odchod protřelého kouče Claude Puela. "Umíme hrát mnohem lépe, než předvádíme. Tohle je potřeba napravit. Čekají nás teď dva velké zápasy, pokud je zvládneme, bude vše zase v pořádku," připomněl Rivere duel s Lille a derby s Monakem. "Tento týden pro nás bude hodně důležitý."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.10 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - AS Monaco  (středa 19:00)
Že by tápající Monaco konečně našlo formu? Knížecí klub v srpnu a začátkem září vůbec nepřipomínal aspiranta na francouzský titul, minulý týden si však připsal dvě výhry a vypadá to, že lehkou krizi má za sebou..

Po pátém kole by spokojeného fanouška v celém Monaku nenašel asi nikdo - ambiciózní AS prohrálo hned třikrát a v tabulce se krčilo na předposledním místě. Jenže potom přišla důležitá výhra v Lize mistrů nad Leverkusenem, následoval ligový triumf nad Guingampem (dvakrát 1:0) a v kabině trenéra Leonarda Jardima je hned veseleji. Další těžký trest čeká na Berbatova a spol. dnes v Montpellieru, který má zatím skvělou formu.

"Konečně jsme dokázali vyhrát dvakrát za sebou. Teď v tom musíme pokračovat, abychom si udrželi nabyté sebevědomí," ví portugalský kouč. "Proti Guingampu jsme po gólu hráli dobře, kontrolovali zápas a byli aktivní v křídelních prostorech. Teď se budeme trochu více věnovat jednotlivým hráčům. Dalším cílem je uspět v Montpellieru," dodal.

K udržení formy bude klíčová zejména práce obrany, kterou má pod palcem portugalský veterán Ricardo Carvalho; ten si dobře uvědomuje, že jediné zaváhání může tým přijít draho. Monaco je koneckonců stále pouze na šestnácté pozici. "Jsme čím dál kompaktnější, hrajeme lépe s míčem, lépe bráníme," pochvaluje si Carvalho postupný progres. "Pokud nedostaneme gól, máme logicky vyšší šanci na výhru."

Zatímco obrana tedy funguje ukázkově, vepředu má Jardim stále několik otazníků. Dnes se například bude muset obejít bez služeb Anthonyho Martiala, který se v neděli zranil. Pozici osamoceného hrota by si měl udržet Dimitar Berbatov, na křídle by se pak mohl objevit Nabil Dirar, autor vítězné trefy proti Guingampu.

Domácí tým je na tom zatím po všech stránkách lépe - v prvních šesti kolech si připsal tři výhry a jednu remízu, což stačí na průběžné skvělé šesté místo. Kouč Rolland Courbis nejspíš vyšle do hry tutéž sestavu, která v sobotu uhrála bezbrankovou plichtu na půdě nebezpečného Lille; otazník visí pouze nad zdravotním stavem Paula Lasneho, kterého by mohl nahradit mladý Morgan Sanson.

I přes povedený start do sezony Courbis tvrdí, že se tým stále může zlepšovat. Zejména pak v ofenzivní fázi. "Ne že bychom měli slabý útok, ale celý tým musí hrát lépe dopředu, abychom stříleli více branek," plánuje. "Nekoukám se pouze na počet gólů, ale také na počet zahozených šancí. V tomto ohledu máme ještě co dohánět."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.20 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - FC Lorient  (středa 19:00)
Nejzábavnější zápas kola? Dost možná to tak opravdu bude - jak Lyon, tak Lorient jsou ofenzivně zaměřené celky vyznávající rozestavení se čtyřmi záložníky a dvěma klasickými forvardy. Oba týmy navíc mají na kontě stejný počet bodů..

Forma, s níž do vzájemného zápasu jdou, se však už diametrálně liší. Zatímco Lyon po katastrofálním startu (3 prohry v úvodních 4 kolech) zřejmě konečně našel půdu pod nohama a z těžkých duelů proti PSG a Monaku vydoloval 4 body, Lorient po skvělém srpnu (7 bodů z 12 možných) dvakrát za sebou prohrál. Za soupeře přitom neměl žádné velké favority, ale Montpellier a Remeš.

Vypadá to, že kouzlo nového kouče Sylvaina Ripolla z kabiny Les Merlus pomalu vyprchává; bývalý asistent letité stálice Christiana Gourcuffa však žádá o čas. "Stále nás čeká ještě spousta zápasů, uvědomujeme si však, že začíná jít o hodně. Neprožíváme teď lehké období," přiznává. "Potřebujeme začít opět sbírat body, a to rychle. Zatím však nepanikařme. Máme sedm bodů a pokusíme se přidat další. Pomohlo by nám nějaké velké vítězství." Přijde už proti Lyonu?

Rozhodně to nemůže být vyloučeno - připomeňme, že loňský zápas na Gerlandu Lorient překvapivě vyhrál 1:0. V současnosti je v tabulce dvanáctý, o skóre nad Lyonem, a hráči ví, že k boji o vrchní polovinu tabulky potřebují zabrat. "Za sebe mohu říci, že porazit velký tým je vždycky něco extra," přitakává mladý gólman Benjamin Lecomte. "Proti Lyonu to ale bude hodně těžké, je to skvělý klub se spoustou mladých hráčů, podobně jako my."

"Bude to dobrý zápas, nejspíš otevřenější než proti Remeši. Musíme se pokusit vnutit naši hru silnému protivníkovi. Výhra by pro naše sebevědomí byla samozřejmě skvělá, aby se to ale povedlo, musíme hrát dostatečně zodpovědně až do finálního hvizdu," dodává.

Lyon si před sezonou určil za cíl kvalifikaci do Ligy mistrů, to však zatím vypadá spíše jako naivní sen; v našlapané tabulce Ligue 1 si milionářskou soutěž vyslouží vždy pouze tři týmy, a konkurence je letos podle všeho hodně vysoká. Svěřenci Huberta Fourniera ztrácí na vedoucí Marseille už devět bodů, sám kouč však poukazuje na dobré výsledky proti PSG a Monaku a tvrdí, že je do dalších kol na čem stavět.

"Ukázali jsme, čeho jsme schopni, předvedli jsme svůj potenciál proti dvěma nejlepším týmům v celé Francii," připomněl výhru nad Monakem a remízu z Parku princů. "Naše předchozí špatné výsledky to sice nesmazává, ale do budoucna nám to dodá tolik potřebné sebevědomí."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - FC Metz  (středa 19:00)
Hodně zajímavý duel se odehraje v Guingampu, kam přijíždí nováček z Mét. Oba týmy jsou si v lecčems podobné, včetně toho, že by letos měly bojovat o záchranu; zatím se více daří loňskému vítězi Ligue 2..

Métský kouč a klubová legenda Albert Cartier rozhodně nechce nejvyšší soutěž opouštět hned po první sezoně, a jako definitivní potvrzení svých ambicí nedávno angažoval zkušeného veterána Florenta Maloudu. Levý záložník hned minulou sobotu naskočil do svého prvního zápasu proti Bastii a zásadní měrou přispěl k výhře 3:1. Pro Méty to bylo druhé vítězství z posledních tří zápasů; protáhnout tuto úspěšnou sérii se pokusí na Stade du Roudourou, kde mimochodem sám Malouda dříve také působil.

Bývalá opora Chelsea a francouzské reprezentace se sice s Bastií gólově neprosadila, je však jasné, že spoluhráčům dodala hodně sebevědomí. "Byl to po všech stránkách nádherný večer. Ten výsledek, ta atmosféra," vyjmenovával Malouda. "Všichni jsme viděli, jaký má tento tým potenciál. Teď nás čeká středeční duel v Guingampu, kde musíme pokračovat v jeho naplňování."

Malouda se do Francie vrátil po štacích v Anglii a Turecku, kde nastupoval za Trabzonspor, a podle jeho slov šlo o vydařený návrat. "Reakce publika byla skvělá," těšilo jej. "Jsem rád, že jsme vyhráli, a těším se na spoustu dalších podobných zápasů na Saint-Symphorien. Místní publikum je skvělé, přivítání bylo vynikající. Čestné kolečko po zápase, oslavy po gólech, podpora po celých 90 minut - nádhera," rozplýval se záložník. "Tohle bude jedna z našich hlavních letošních zbraní."

Také Guingamp však doma představuje nepříjemného soupeře, jak zažilo naposledy Bordeaux, které na Roudourou prohrálo 1:2; šlo přitom o první sezonní porážku do té doby skvěle hrajícího týmu. Podaří se svěřencům Jocelyna Gourvennece něco podobného zopakovat i dnes? V tabulce jsou sice zatím předposlední, poslední dobou však jejich výkony vypadají dobře a o víkendu podlehli v Monaku "jen" 0:1..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Évian Thonon Gaillard - RC Lens  (středa 19:00)
Teď, nebo nikdy. Po strašidelném startu do sezony mají hráči Évianu ideální příležitost odrazit se směrem k záchraně, když na vlastním stadionu v Annecy přivítají nováčka z Lens. Tomu se však zatím daří lépe, než řada pozorovatelů čekala..

U Évianu to zatím naopak vypadá, že by mohl letos sehrál v Ligue 1 podobnou úlohu jako loni zoufale poslední Ajaccio. Jako jediný z 20 týmů stále čeká na výhru a na kontě má po šesti odehraných zápasech jediný bod (paradoxně za domácí remízu s PSG). Po třech porážkách v řadě (naposledy 1:2 v Bordeaux) tak začíná být zpochybňována pozice trenéra Pascala Dupraze; ten sám se však o svou budoucnost neobává.

"Mým cílem je nadále vést tento tým," nenechává nikoho na pochybách. "Máme šanci se s touto situací vyrovnat a umlčet kritiky. Teď se nám nedaří, jsme poslední v tabulce, ale naše možnosti jsou mnohem výše. Časem se to urovná. Zatím jsme nenaplňovali náš potenciál, pokud ale budeme nadále pokračovat v práci, půjdou výsledky nahoru. Už nejsme daleko," přesvědčuje fanoušky.

Évianu pořádně nefunguje útok, záloha ani obrana, kde bude navíc chybět zraněný Aldo Angoula. To Lens je na tom o poznání lépe - po úvodních dvou prohrách nepoznalo další třikrát v řadě, až o víkendu těsně podlehlo vysoce favorizovanému Saint-Étienne (0:1). Kouč Antoine Kombouaré s tímto výsledkem pochopitelně spokojen nebyl, předvedený výkon mu však dal možnost hledět na duel v Évianu s optimismem.

"Po tom zápase jsme byli hodně zklamaní," nezastíral bývalý trenér PSG či Valenciennes. "Nebylo moc co kritizovat, s přístupem hráčů jsem byl spokojen. Herně jsme se vyrovnali jednomu z nejlepších týmů Francie a s trochou štěstí jsme mohli i vyhrát. Teď ale musíme na Saint-Étienne rychle zapomenout a přenést se myšlenkami do Évianu, který měl o dva dny na odpočinek více. Chceme u nich uhrát dobrý výsledek," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Bastia - FC Nantes  (středa 19:00)
Bastii se zatím nedaří podle představ a propadla se už do sestupového pásma, podle trenéra Claude Makélélého je však stále brzy na dělání nějakých předčasných závěrů. Moudřejší prý budeme po utkání s Nantes, které má zatím skvělou formu a dá se očekávat, že Korsičanům hon za teprve druhou výhrou v sezoně pořádně ztíží.

Problémy Bastie prohloubilo víkendové utkání v Métách, kde prohrála 1:3; Makélélé je však přesvědčen, že kombinace tvrdé práce a hledání vlastní identity klubu pomůže najet na vítěznou vlnu. "Není důvod k panice, i přes poztrácené body svým hráčům věřím," klidní situaci. "Udělám několik změn, pouze tak, aby si každý začal klást otázky ohledně svých výkonů. Musíme zareagovat, je třeba mnohem lépe zvládat začátky i závěry zápasů."

Les Canaris však budou pro domácí představovat pořádný oříšek - zatím to totiž vypadá, že by při příznivé konstelaci okolností mohli i pošilhávat po pohárech, podobně jako několikrát v poslední době Lorient. Vzhledem k tomu, že Stade Armand Césari zatím letos není tou nedobytnou tvrzí, jako tomu bylo dříve za vlády Frédérica Hantze, je obezřetnost na místě. "Musíme se s nimi porvat, hrát hodně fyzicky. Nemám ale strach. Pracujeme na sobě a to se musí co nevidět projevit," podotýká Makélélé.

Nantes o víkendu udolalo před vlastním publikem Nice 2:1, když rozhodující trefu zaznamenal Itay Schechter; byl to už třetí letošní triumf žlutozelených, což stačí na osmou příčku se ziskem 10 bodů (stejně jako například PSG). Kouč Michel Der Zakarian tak logicky předesílá, že porazit jeho svěřence není nic jednoduchého.

"Proti Nice jsme měli zvyšovat na 3:0, místo toho jsme inkasovali ze standardní situace," hodnotil arménský stratég víkendové utkání. "Důležité proto bylo výhru udržet, což se nakonec povedlo. Při pohledu na zápas jako celek jsme spokojeni. Zisk deseti bodů z šesti utkání nám dodává velké sebevědomí. Můžeme se postavit úplně každému, budeme však muset nadále tvrdě pracovat, abychom se na této pozici udrželi."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SM Caen - Paris Saint-Germain  (středa 21:00)
PSG ještě v sezoně neprohrálo, nálada v klubu však má k ideálu zatím daleko. Úřadující mistr Francie totiž sbírá příliš mnoho remíz a kouč Laurent Blanc víc, že chce-li utišit spekulace o své budoucnosti a udržet kontakt s čelem tabulky, musí dnes v Caen bezpodmínečně vyhrát..

Pařížané mají problémy na hřištích soupeřů, kde zatím ze tří pokusů třikrát remizovali; o víkendu dokonce zakopli i doma, když uhráli pouze bod s Lyonem. Povede se v Caen smolnou sérii přerušit? "Nemáme jednoduchou odpověď. Co se výsledků týče, nedaří se nám," přiznává gólman Salvatore Sirigu. V posledních třech soutěžních duelech PSG vždy vedlo, ale zápas pokaždé skončil 1:1.

"Je to frustrující, nerozumím tomu. Dostáváme góly v okamžicích, kdy si myslíme, že máme vše pod kontrolou. To je ostuda. Nejvíce nás štve, že neděláme nic jinak - trénujeme poctivě každý den a o zápasech přemýšlíme stejně jako loni nebo předloni," upřesňuje Sirigu. Momentálně to vypadá, že mistra tlačí bota především v útoku - od rozstřílení Saint-Étienne (5:0) hvězdami nabitá ofenzivní linie Pařížanů víceméně mlčí.

Jestliže PSG má problémy venku, u Caen je to přesně naopak - v tabulce venkovních zápasů je dokonce nejlepší z celé ligy, doma však ještě nezískalo bod a nevstřelilo ani gól (za což může i fakt, že sezonu zahájilo v azylu v Le Mans). V posledním kole na hřišti Toulouse nováček dokonce třikrát vedl, nakonec však duel skončil divokou remízou 3:3.

"Pro diváky to byl hezký zápas, pro nás trenéry už méně. Poslední vyrovnávací gól Toulouse je přesně jedna z těch situací, ze kterých se musíme poučit," přemítal po utkání kouč Patrice Garande. "To platí i pro mě - měl jsem hráče tlačit, aby nepolevovali v soustředění, a ne s nimi slavit. Bod je nicméně stále dobrým výsledkem, remízu bych před zápasem bral. Ve druhé půli jsme hráli dobře. Bohužel jsme na konci ztratili koncentraci, a v Ligue 1 za takové věci pykáte," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.80 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Reims - Olympique Marseille  (úterý 19:00)
Olympique Marseille prozatím vede Ligue 1 a v zápase proti Remeši bude opět spoléhat na formu André-Pierra Gignaka.

Francouzský útočník prozatím vstřelil v šesti kolech stejný počet branek, o jednu více, než pařížský kanonýr a loňský nejlepší střelec Zlatan Ibrahimović. Gignac však zůstává skromný: "Srovnání se Zlatanem není možné, stejně jako s bývalým elitním střelcem Marseille Jeanem-Pierrem Papinem. Nicméně nadále se budu snažit podávat co nejlepší výkony. V této fázi sezony jsem ještě nikdy tolik branek nevstřelil a nadále hodlám splácet trenérovu důvěru."

Marseille navíc v této sezoně venku ještě neprohrála. Vše odstartovala divokou remízou v Bastii, a poté si poradila jak s Guingampem, tak s Évianem. Gignak přitom v těchto duelech vsítil čtyři branky. Pro svěřence Jean-Luca Vasseura o to větší důvod, proč si na osmadvacetiletého francouzského reprezentanta dát pozor.

Remeš začala sezonu velice slibnou remízou s PSG, avšak navázat na ni dokázali až v pátém kole, kdy porazila Toulouse, a poté hned v kole následujícím, ve kterém si poradila s Lorientem. Díky tomu opustila sestupové pozice. "Stále však dokážeme hrát ještě mnohem lépe, o tom jsem přesvědčený. Prostě se můžeme nadále zlepšovat," prohlásil Vasseur.

Do sestavy domácích se po vykartování vrací konžský reprezentant Prince Oniangue, naopak mimo hru zůstává Grejohn Kyei a nejistý je start Anthonyho Webera. Oproti tomu Marcelo Bielsa má k dispozici kompletní kádr. Menší otazník visí pouze nad novou posilou mužstva, Maročanem Abdelazizem Barradou. Nic to však nemění na tom, že hosté jsou v tomto utkání mírným favoritem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - Toulouse FC  (úterý 21:00)
Trenér Rennes Philippe Montanier velmi důrazně hráčům vysvětloval příčiny prohry 0:3 s Olympikem Marseille. Poučí se zatím osmý celek tabulky?

Všechny tři góly spadly do sítě Benoita Costila v průběhu druhého poločasu. Stade Rennes má tak po šesti duelech na kontě dvě výhry, dvě remízy a stejný počet proher. "kdybychom v tom zápase s Marseille uhráli jen remízu, bylo by to pro nás zklamání. Vytvořili jsme si hodně šancí, ale nedařilo se nám je proměňovat. Ani bránění a rozehrávání standardních situací nebylo z naší strany přesvědčivé. Proti Toulouse se to nesmí opakovat," prohlásil v listopadu padesátiletý kouč.

TFC má za sebou velice náročný duel s Caen, jenž díky dramatickému závěru nakonec přinesl remízu 3:3. Svěřenci Alaina Casanovy jinak prohráli všechny tři venkovní zápasy a tenhle bývalý brankář dobře ví, že nic snadného to nebude ani proti Rennes: "Přestože prohráli s Marseille, je na nich znát, že se pomalu dostávají do ideální formy."

A Pavle Ninkov, jenž vstřelil vyrovnávací branku proti Caen jen minutu poté, co Jean Calvé skóroval na 2:3, k tomu dodává: "Zápas Rennes proti Marseille jsem viděl. Hráli opravdu výborně, ale přesto věřím, že to naše vzájemné utkání můžeme vyhrát." Toulouse je sice až čtrnácté, nicméně na svého soupeře ztrácí jen jeden jediný bod. Na Stade de la Route de Lorient se proto očekává vyrovnaný souboj.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille641114:613
2.Girondins Bordeaux641112:613
3.AS Saint-Étienne64117:613
4.Lille OSC63306:112
5.Paris Saint-Germain624011:410
6.Montpellier HSC63125:210
7.FC Nantes63125:510
8.Stade Rennes62228:88
9.FC Metz62226:68
10.SM Caen62138:67
11.FC Lorient62136:57
12.Olympique Lyon62137:77
13.RC Lens62136:67
14.Toulouse FC62138:107
15.Stade Reims62138:117
16.AS Monaco62136:97
17.OGC Nice62136:117
18.SC Bastia61327:106
19.EA Guingamp62043:96
20.Évian Thonon Gaillard60154:151

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Israha

Dneska doufám v Alessandriniho v základu, měl by si konečně hrát celý zápas. A beru jakékoliv vítězství, v Remeši loni bývalo náročné bodovat a letos to vypadá podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tiskovce Bielsa rikal ze zakladni sestava bude stejna jak proti Rennes, takze Romain bohužel opět max. z lavičky. Ocekavam taky tezsi zapas, tak se budu divat.

Reagovat
Israha

Meh, to je škoda. Za mě Thauvin na lávku, na těch několik genialit za zápas má taky celkem dost zkažených akcí, lavička by mu prospěla (navíc Alessandrini je gólovější, což je taky potřeba, ať to není celé na Gignacovi). Na první půlku se každopádně kouknu taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Na nějakém francouzském webu jsem četl, že Marcelo Bielsa podepsal na smlouvu i na další rok. Bylo by to super, konečně mám pocit, že se díky němu tým pomalu dostává na hranici svého potenciálu.

Reagovat
Woods

Gignac aku formu chytil pod Bielsom .... a to si ho pamatam ked sa spekulovalo o jeho odchode kedze nedaval az tolko golov.... snad mu to vydrzi a Marseille skonci aspon druhy lebo v LM chybaju ...

Reagovat
Godwinson

On poměrně reálně vypadal po odchodu Girouda jeho přesun do Montpellieru. On útočník kritizovaný, v obrovském útlumu. Montpellier ambiciózní a na vrcholu :) Tehdá to ztroskotalo na finančních požadavcích. Dnes se to hodně úsměvná story.

Reagovat
Israha

Zatím snazší, než jsem čekal. Remeš kromě prvních asi šesti minut nulová, dopředu jim hraje jediný Moukandjo, zbytek statuje. Tohle by měly být tři body, pokud se nic zvláštního nestane. A Bielso, dej tam prosím na druhou půlku Romaina...Thauvin z ofenzivní vozby opět nejslabší, ať jde dolů.

Reagovat
Israha

A Gignac...takhle vypadá hra útočníka, který má formu a ví to o sobě. Nedá penaltu, ale hned jde zase do vápna a promění první nebezpečný centr. Paráda, zatím má našlápnuto na nejlepší sezonu od té přelomové v Toulouse.

Reagovat
Godwinson

Dnes jsem tohle čekal. Marseille má našlápnuto hodně slušně. Gignac s takovou pojede vlastní ligu a to jsem si před sezónou, tak trochu naivně, i dle přípravy spíše tipl na průlomovou u Michyho.

Reagovat
Woods

konecne bude mat Ibra a Edi poriadneho supera v boji o krala strelcov

Reagovat
Godwinson

Nemyslím si, že budou pro Gignaca soupeři

Reagovat
Israha

Toulouse musí být noční můra sázkařů. U nich neexistuje nějaký pattern, podle kterého by se daly odhadnout jejich výsledky, žádná dlouhodoběji konstantní výkonnost. Zábavný tým .

Reagovat
domingo

To spis Rennes.. Toulouse se predvidat pomerne da, hrajou furt to svoje 3-5-2, konstantne se pomalu zlepsujou, muzes s nejakou urcitosti rict, komu jejich styl sedne a komu ne. Zato Rennes je od te revoluce v lete 2013 absolutne necitelny tym, protocilo se tam snad nejvic hracu z cele L1 a ani skoro po roce a pul neexistuje zpusob, jak predvidat, co a jak budou hrat a jake budou mit vysledky. Mimochodem loni v Toulouse vyhrali 5:0

Reagovat
Israha

Ti taky, no. I když u nich mi přijde, že spíš od odchodu Antonettiho hrajou víceméně špatně, a občas dají někomu z ničeho nic dardu nebo oberou o body favorita. U Toulouse se mi zdá, že jsou fakt výkonnostně jiní každý zápas, i když teda ten styl hry se nemění

Reagovat
Langi

OT: N'Jie podepsal na 5 let

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne by mohli clement a maxime

Reagovat
Godwinson

Grosicki: Co se to v klubu děje?

Zjevně nejsem sám, kdo si už dva roky pokládá tuto otázku

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac mě nepřekvapuje. Je kvalitní ve vápně plus Bielsa má přesně styl hry takový, že tlaku do vápna a míčů bude mít dost, pokud se bude jakštakš dařit záloze. Viz třeba Llorente v Bilbau. Jenom ten Thauvin, jemu jsem docela dost věřil a říkal jsem si, že by mohl vylítnout jako tenkrát Nasri, kterej měl jednu sezonu v OM fakt brutální. Ale zatím je to hodně průměrný...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej, co předvede Sanson proti Monaku, mohli by jim vzít všechny body, né, že ne Dál bych rád viděl naplno bodující Lyon, Lens a Méty.

Reagovat
Langi

Lyon jsou matlaci...ti jsou schopni ty vydreny ctyri body doma devalvovat prave s takovejma kopacema jako Lorient...remize bych se vubec nedivil...ale doufam ze to daji

Reagovat
juninho8

dnes to dame s handicapom

Reagovat
Langi

Goool...yes

Reagovat
juninho8

Saša.....pozeras to? to sme na nich tak vybehli? mne sa bohuzial neda pozerat

Reagovat
Langi

první střela na bránu hned gol...snad neusnem na vavřínech...až přidáme druhej tak budu klidnej

Reagovat
juninho8

veru aby to nedopadlo ako s Metz

Reagovat
Langi

twl...N'Jie co chybělo

Reagovat
Langi

ten Guerreiro je hodně zajímavý hráč...a N'Jie už má regulérní pech v tom zakončení

Reagovat
Godwinson

Top talent, už v Caen se mi neskutečně líbil.

Reagovat
Langi

gooool

Reagovat
Langi

skvělý...N'Jie dá gola a stream se sekne

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco a jeho vedeni se musi placat po zadech ,vyhodit Ranieriho,chtěli moc a nebudou mit nic a budou radi ,že přežijou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele