Ligue 1 - preview 38. kola

14.05.2016, 08:42, aktualizováno 14.05.2016, 08:42
Previews
Poslední kolo má na programu také francouzská Ligue 1. Otazník visí nad obsazením pohárových příček: Monaco, které si to rozdá s Montpellierem, se musí mít na pozoru před Nice, to přitop pro změnu zajíždí na hřiště Guingampu. Přímý souboj o postup do pohárové Evropy rovněž sehrají Saint-Étienne a během posledních týdnů se zlepšující Lille. Naopak trojlístek Toulouse, GFC Ajaccio a Remeš si to rozdají o záchranu, přičemž nejhorší pozici má posledně jmenovaný, jenž poměří síly s Lyonem...
Angers SCO - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Angers kvůli mizernému jaru ztratilo šanci na pohárové umístění. Nicméně kouč Moulin a jeho družina je v první řadě ráda, že udržela prvoligovou příslušnost. V závěrečném zápase hraje o setrvání v horní polovině tabulky. Ale co je tohle proti starostem Toulouse, které musí pokud možno naplno bodovat, jelikož nemůže spoléhat na to, že Lorient se svou nynější formou přehraje konkurenta z Ajaccia.

Nutno dodat, že i Remeš ještě bojuje. Los jí však přisoudil nejobtížnějšího protivníka. Olympique Lyon sice i v případě prohry druhou příčku udrží, ale končit sezonu porážkou není nikdy příjemné. Ze všech tří sestupem ohrožených týmů má zkrátka Toulouse nejlepší výchozí pozici. I díky tomu, že z posledních dvou duelů vydolovalo čtyři body.

Změna trenéra (Dominiqua Arribagého nahradil Pascal Dupraz) zkrátka prospěla. "Když jsem přišel, věděl jsem, že záchraně musím obětovat všechno. Je mnohem složitější srovnat desetibodový deficit, než hrát zápas, jako je tento proti Angers. Nebude to ale nic jednoduchého. Vždyť oni minulý rok postoupili a v Ligue 1 nasbírali 50 bodů, což je famózní číslo," řekl Dupraz na tiskové konferenci.

"Oni nepochybně budou chtít zakončit sezonu v nejlepším možném světle. Nebude to snadný zápas, ale věřím, že ho zvládneme. Tohle moje nadšení mi prostě nikdo nevezme! Myslím, že cesta, na kterou jsme nastoupili, je více než správná. Hráči se těší, že zažijí momenty, které si budou pamatovat do konce svých životů. Trochu jim to závidím. Nicméně je fakt, že pořád je před námi těch pětadevadesát minut," dodal.

Pascal Dupraz byl před dvěma lety ve stejné pozici. Tehdy vedl Évian a k udržení mezi smetánkou potřeboval jeho tým porazit Sochaux. Povedlo se, ale v další sezoně klub sestoupil, protože v posledním kole nestačil na Caen. Venkovní bilance téfécé však není vůbec dobrá, avšak Angers je určitě tým k poražení.

Navíc jediné, o co tomuto celku ještě jde, je horní polovina tabulky, ve které jej nebylo možno vidět od roku 1974, kdy obsadil vynikající čtvrtou příčku. V tomto ročníku spadlo Angers do dolní poloviny pouze na jeden jediný týden! Vskutku výjimečná bilance. A mohlo to být ještě minimálně o bodík veselejší, kdyby o minulém víkendu na Korsice proti Bastii proměnil Thomas Mangani penaltu.

Na straně TFC bude chybět pouze Tongo Doumbia a poslední zápas v tomto dresu odehrají Wissam Ben Yedder, Martin Braithwaite a Adrien Regattin. To Angers má zraněných více. Jmenovitě Yohanna Eudelina, Vincenta Manceaua a Guye N’Gosso Massouma. Individuálně trénovali Yoann Andreau a Arnold Bouka Moutou, nicméně trenér Moulin se nechal slyšet, že minimálně jeden z nich by měl být připraven nastopit. Thomas Mangani a Romain Thomas se naproti tomu na hřiště kvůli kartám určitě nedostanou.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.75 - 3.75 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Monaco - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
Zklamané Monako se v posledním kole bude snažit ubránit svou třetí pozici. Ta je klíčová, co se otázky Ligy mistrů týče. Pokud se nechce ohlížet na výsledek čtvrtého Nice, s jistotou si své postavení pohlídá vítězstvím nad Montpellierem. Ten je na jedenáctém místě a stále usiluje o horní polovinu tabulky.

Knížecí klub si v minulém kole uštědřil ostudu. Klíčový duel na půdě Lyonu absolutně nezvládl a vzdal se šance na přímý postup do milionářské soutěže. I když od OL ho dělí jen tři body, má natolik horší skóre, že jeho vrácení se za mistry z PSG je naprosto nereálné. Přitom ve finále mu může zbýt jen Evropská liga.

Zezadu se totiž tlačí nepříjemné Nice, od něhož svěřence Leonarda Jardima dělí pouze dva body. Domácí stratég po poslední kruté porážce flintu do žita nehází. "Vždy jsem říkal, že existují dvě cesty do Ligy mistrů, a to přes druhou nebo třetí příčku. Potřebujeme jenom získat energii, abychom si vše pohlídali," nepanikařil.

Jeho mužstvo zkrátka nemá úplně ideální formu, z posledních šesti zápasů vydolovalo pouhých sedm bodů. A nedobré rozpoložení na něj dopadlo právě na Parc Olympique Lyonnais. "Dostali jsme dva rychlé góly po dvou útocích a pak červenou kartu. V tu chvíli bylo po zápase," hodnotil zpětně Jardim.

Montpellier se ještě před několika koly musel strachovat o záchranu, jenže závěr ligy se mu nesmírně povedl a vyhoupl se dokonce do středu tabulky. Čtyři výhry v řadě jsou zajisté pěknou vizitkou, kterou může v Monaku naplno ukazovat. "Nikdy to není snadné, ale my máme potenciál na to, abychom čtyřikrát v řadě vyhráli," říkal kouč Frédéric Hantz.

Naposledy jeho celek dokázal porazit Rennes. "Potřebujeme, aby fanoušci byli blízko našim hráčům, musejí stát za námi a soucítit s našimi hodnotami," dodával montpellierský lodivod. "Existuje více důvodů, proč jsem po výhře nad Rennes spokojený. Že končíme ligu tímhle způsobem, je pro nás skvělá věc."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Lille OSC  (sobota 21:00)
Ostrý souboj o jistotu účasti v Evropské lize se odehraje na Geoffroy-Guichard, kam přijíždí Lille. Domácímu Saint-Étienne stačí k udržení páté příčky i remíza, Dogy musejí vyhrát.

Věrní fanoušci v zelených dresech dnes mají jasný úkol: podpořit svůj tým v možná posledním domácím zápase trenéra Christophe Galtiera. Kouč, který se v hornickém městě zabydlel v roce 2009 a od té doby se vypracoval v nedotknutelnou místní ikonu, dal veřejně najevo svoji touhu posunout se v kariéře zase dál. Výhra nad Lille, která by definitivně stvrdila další kvalifikaci do pohárové Evropy, by byla symbolickou rozlučkou.

Les Verts mají na dosah třetí evropskou kvalifikaci v řadě; to je pro Galtiera obrovský úspěch. Teoreticky by jim dnes mohla stačit i prohra - už nemůžou skončit hůře než šestí, a pokud PSG ve finále Coupe de France udolá Marseille, bude i tato příčka na EL stačit. Jistota je ale jistota. Totéž mimochodem platí i o Lille.

Oba týmy se na jaře chovají víceméně podobně - po excelentním nájezdu formy v březnu a dubnu přišel v posledních týdnech nevítaný útlum, který oběma zhatil šanci myslet na Ligu mistrů. Jak ASSE, tak LOSC nevyhráli dvakrát v řadě; domácí naposledy padli 0:2 v boji o třetí příčku v Nice a navíc přišli o vyloučené Kévina Malcuita a Francka Tabanoua. Galtier ale může povolat zpět kapitána Loïca Perrina a také útočníka Roberta Beriće, který se konečně uzdravil po vleklém zranění kolene.

Lille je pod novým koučem Antonettim obávanou hrozbou: kdyby sezona začala v listopadu 2015 (kdy bouřlivý Korsičan tým přebíral), byly by Dogy v tabulce druhé za PSG. Jejich stíhací evropskou jízdu však v cílové rovince přibrzdily dvě remízy, naposledy doma 0:0 s Guingampem.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Théophile-Catherine, Pogba, Perrin, Assou-Ekotto - Lemoine, Clément - Hamouma, Eysseric, Roux - Berić
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Enyeama - Corchia, Civelli, Baša, Sidibé - Amadou, Balmont, Mavuba - Lopes, Éder, Amalfitano
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - OGC Nice  (sobota 21:00)
Nice proti Guingampu nejenže hájí čtvrté místo. V případě dalšího zaváhání Monaka se může dostat dokonce na třetí příčku, což by znamenalo srpnovou kvalifikaci do základní skupiny Ligy mistrů. Patnáctému Guingampu naopak už v podstatě vůbec o nic nejde. Ligue 1 má pro příští sezonu zajištěnou a v tabulkce si může polepšit maximálně o jednu pozici.

Les Aiglons v minulém kole zvládli utkání s ASSE, přičemž o výhru 2:0 se dvěma trefami zasloužil Valére Germain. "Byl to z naší strany velmi povedený zápas. Poctivě jsme se na ně připravili a v podstatě celých devadesát minut jsme měli pod kontrolou. Celá sezona nám vyšla prakticky na výbornou. Všechno ještě ale chceme potvrdit vítězstvím proti Guingampu," prohlásil dvougólový střelec.

Poslední duel sezony zmeškají následující jeho spoluhráči: Mickael Le Bihan a Maxime La Marchand, za něhož jsou připraveni naskočit Romain Genevois či Mathieu Bodmer, přičemž ten se teprve v týdnu vrátil po zranění k tréninku. A kdo ví, po životní sezoně je pravděpodobné, že v dresu hostujícího celku sehraje závěrečné utkání Hatem Ben Arfa.

EA Guingamp vyhrál jedenáctkrát za sebou poslední zápas v ročníku na domácím hřišti. Před dvanácti rokama padl na Stade du Roudourou shodou okolností právě s Nice, které obsadilo v celkovém pořadí jedenácté místo, zatímco klub, v němž nyní koučuje Jocelyn Gourvennec, sestoupil právě kvůli tomu, že v tomto vzájemném střetnutí nezískal ani bod, do Ligue 2. Svou zásluhu na tom měl určitě i fakt, že před sezonou odešel Didier Drogba do Marseille.

Před třinácti rokama totiž pomohl Guingampu svými sedmnácti brankami k vynikající sedmé příčce. Jenže tyhle doby už jsou dávno pryč a kanonýr z Pobřeží slonoviny toho ve fotbale od té doby stihnul hodně. Nyní zastupuje za Montreal Impact v MLS. Tak spolehlivého střelce Guingamp letos rozhodně neměl. Vždyť nejlepšími střelci jsou sedmigóloví Jimmy Briand, Sloan Privat a Yannis Salibur.

Poslední jmenovaný přitom svou gólovou sbírku jistojistě kvůli zranění nerozšíří. Mimo je také Nicolas Benezet a zřejmě i Jonathan Pereira. Otazník visí i nad startem Larse Jacobsena, který hodlá po sezoně ukončit kariéru. Během ní si zahrál mimo jiné i za Hamburk, Norimberk, Everton, West Ham United a v rodném Dánsku za FC Kodaň.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.80 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ES Troyes - Olympique Marseille  (sobota 21:00)
Estac Troyes se rozloučí s francouzskou fotbalovou elitou domácím zápasem s Olympiquem Marseille. Celek z přístavního města přitom téměř jistě zakončí sezonu v dolní polovině tabulky.

"Pořád máme před sebou finále Coupe de France a věřím, že se nám v něm podaří PSG zaskočit," prohlásil dočasný kouč Franck Passi, který z této role vede OM už potřetí v kariéře. V minulém kole jeho tým těsně přehrál Remeš. O gól se přitom postarala belgická naděje Michy Batshuayi, která rozhodla i předchozí duel s Angers SCO a jejíž výkony mohou vedení klubu v čele s Margaritou Louis-Dreyfus těšit ze všeho nejvíce. V létě jej totiž bude možné výhodně prodat.

V závěrečném zápase bude ale chybět kvůli nashromážděným kartám. Stejný problém mají i Benjamin Mendy a Jacques Alayxis Romao. K dispozici tedy budou až 21. května, kdy je na programu zmíněné pohárové finále. Stihnout by jej měli taky Georgers Kévin-Nkoudou a Abou Diaby. Rovněž Steve Mandanda kvůli koncentraci na pro Marseille nejdůležitější zápas sezony vynechá poslední ligové kolo.

Troyes hrálo ligu naposledy v sezoně 2012/2013. Tehdy skončilo za osm výher, třináct remíz a sedmnáct porážek předposlední a sestoupilo. Letos je bilance klubu z departmentu Aube ještě neveselejší. Prozatím to dělá tři výhry (nad Lille, Ajacciem a Remeší), osm remíz a šestadvacet porážek!

Rozhodně to nebyla povedená sezona. O to více může Quentina Othona, Mory Koneho, Anele Ngcongcu, Corentina Jeana, Yoanna Courta a patrně i Stéphana Darbiona, Thiaga Xaviera a Rincona mrzet, že v posledním utkání budou chybět. Naposledy koučuje Mohamed Bradja. V Ligue 2 totiž bude mít tým na starosti Jean-Louis Garcia, jenž v tomto ročníku vedl amatérský Grenoble.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 4.20 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Lorient - GFCO Ajaccio  (sobota 21:00)
Ajaccio potřebuje zázrak. Nováček stále bojuje o záchranu, situaci už ale nemá ve svých rukou - a pokud dnes neuspěje v Lorientu, s nejvyšší soutěží se po roce opět rozloučí. Domácí už sezonu pouze dohrávají..

Už samotný fakt, že skromný Gazélec - nejmenší, nejchudší klub v celé historii Ligue 1 - v posledním kole stále drží matematickou šanci na udržení je pro mnohé pořádným šokem. Svěřenci Thierry Laureyho tuto ambici potvrdili před třemi týdny, kdy v ostře sledovaném korsickém derby vyhráli 3:2 nad Bastií. Jenže potom přišel opětovný pád do výsledkového srabu.

Ne že by bylo Laureymu co vyčítat - poslední dva zápasy odehráli jeho muži proti dvěma nejlepším týmům soutěže. Za prohry s Lyonem (1:2) a PSG (0:4) se na charismatického trenéra opravdu nejde zlobit. Jenže co naplat, situace je nyní extrémně vážná. Gazélec je osmnáctý s 37 body a dnes musí získat lepší výsledek než Toulouse. To hraje v Angers.

Lorient je papírovým favoritem, ovšem jeho forma je ještě horší; je zřejmé, že tým Sylvaina Ripolla už nemá o co hrát. V posledních čtyřech soutěžních zápasech nezískal ani bod a nevstřelil ani gól, což v důsledku znamená pád na šestnácté místo (ovšem s komfortním šestibodovým náskokem na Toulouse). Les Merlus tak jde už pouze o čest a zakončení sezony domácí vítěznou rozlučkou. Šance pro Korsičany tedy existuje - otázkou ovšem je, jestli jim pomůže Angers..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.30 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - FC Nantes  (sobota 21:00)
Mistrovské PSG zakončí sezonu na domácím stadionu proti jednomu z nejoblíbenějších soupeřů. FC Nantes proti celku z hlavního města Francie bodovalo naposledy v roce 2006. Vítězství je přitom ještě o dva roky starší. Zato porážek bylo na ligové úrovni od té doby osm, přičemž hned v polovině případů inkasovali Les Canaris čtyři a více branek.

Že Rémy Riou neodejde s čistým štítem ani tentokrát (pokud tedy nastoupí, jelikož v týdnu jej limitovalo drobné zranění), se dá předpokládat i kvůli tomu, že Zlatan Ibrahimović útočí na rekord v počtu nastřílených branek hráčem PSG za jednu sezonu. Teď má na kontě šestatřicet tref, což znamená, že jedna jediná ho dělí od vyrovnání počinu Carlose Bianchiho ze sezony 1977/1978. Jinak úplné prvenství mezi střelci za jednu sezonu v Ligue 1 drží se čtyřiačtyřiceti přesnými zásahy legendární Josip Skoblar.

Proti Bordeaux však švédský útočník nedohrál kvůli poraněnému lýtku. Nicméně i kdyby zmíněný rekord nepřekonal, do historie pařížského klubu se už stejně zapsal nesmazatelným písmem. O tom žádná. Před posledními dvěma zápasy za PSG, které zřejmě čekají i jeho dlouholetého spoluhráče Maxwella, jej tedy může hřát pocit z dobře vykonané práce. Laurent Blanc se dost možná bude muset obejít i bez Edinsona Cavaniho, Javiera Pastoreho, Grégoryho Van der Wiela a Blaise Matuidiho. Přeci jen v lize už skoro není, o co hrát. Kdežto blíží se finále Coupe de France.

Na rekordy poukázal i brankář Kevin Trapp: "Proti Bordeaux jsme si tři body nezasloužili. Ale pořád před sebou máme výzvy. Jako třeba zařídit rekord pro Zlatana nebo získat rekord v počtu inkasovaných gólů za sezonu. A kromě toho, vždycky je dobré zakončit ročník výhrou," prohlásil německý gólman, jehož tým inkasoval devatenáctkrát, což znamená, že rekord by padl, i kdyby hráči Nantes poslali míč jednou za jeho záda.

"Tenhle rok jsme dominovali od začátku do konce. Určitě máme hodně důvodů k radosti. Někdy lidé považují vítězství za samozřejmost, ale tohle byla vskutku vynikající sezona, která si zaslouží pořádnou oslavu v Parku princů," řekl Maxwell, jehož spoluhráči Thiago Silva a Thiago Motta by se měli vrátit do základní sestavy.

Michel Der Zakarian měl ve své poslední sezoně na lavičce skvadry ze Stade de la Beaujoire taky v jedno období našlápnuto k evropským pohárům. Jenže z posledních sedmi zápasů vydolovali jeho svěřenci jen jedinou výhru, díky čemuž následoval propad do druhé poloviny tabulky. I přes posily do útoku se nepodařilo příliš vylepšit střeleckou potenci. V minulé sezoně dalo Nantes 29 gólů, letos zatím třiatřicet. V této statistice je horší jenom beznadějně poslední Troyes (27).

"Není to dobrý výsledek. Šance jsme si vytvořili, ale nedokázali jsme je proměnit. Tohle se opakuje v podstatě každý zápas. Oni měli tři příležitosti a dali dva góly. Jsem šťastný a pyšný na to, že jsem mohl v Nantes působit a troufám si tvrdit, že jsem tu odvedl dobrou práci," řekl Der Zakarian, který vytáhl klub z města nad řekou Loirou zpět mezi francouzskou elitu. V posledním utkání ve funkci, po kterém jej nahradí bývalý lodivod Lille OSC René Girard, nebude moci využít služeb Kolbeinna Sigthorssona, jenž však stále věří v účast na EURU, dále Valentina Rongiera, Wilfrieda Moimbého, Biramu Tourého a Lorika Canu. Yacine Bammou a Oswaldo Vizcarrondo by měli být k dispozici. Jestli to ale pomůže alespoň k remíze ....
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.50 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Reims - Olympique Lyon  (sobota 21:00)
Remeš má poslední šanci na záchranu v Ligue 1, situace ale není v jejích rukou. Svěřenci Davida Guiona musí bezpodmínečně porazit Lyon a doufat v příznivou souhru okolností. Aktuálně předposlední tým tabulky však zakončuje sezonu v příšerné formě, zatímco hostující Les Gones naopak finišují výtečně a mohou se těšit na Ligu mistrů.

Les Remois prohráli šest z posledních sedmi zápasů a nepomohla jim ani výměna trenéra; vyhazov Oliviera Guégana naopak věci spíše zhoršil. Jeho nezkušený nástupce Guion dvakrát prohrál a případný dnešní úspěch by byl považován pomalu za zázrak. Tradičnímu klubu nepřeje ani štěstí - před týdnem prohrál v Marseille díky nevídané hrubce jindy spolehlivého veterána Kossiho Agassy. Co více, v tomto zápase se zranil i suverénně nejlepší hráč týmu Nicolas De Préville. Ten by však už dnes mohl být v pořádku.

Aktuálně Remeš ztrácí jediný bod na Ajaccio i Toulouse; potřebuje tedy triumfovat a zároveň doufat, že ani jeden z přímých konkurentů nevyhraje. V takovém případě by Guionův tým skončil sedmnáctý a sestup by čekal právě Ajaccio a Toulouse. Sám kouč zůstává před dnešním zápasem optimistou a věří, že sezona ještě může být zachráněna.

Naopak v Lyonu panuje skvělá atmosféra. V přímém souboji o druhé místo Les Gones před týdnem zmasakrovali Monaco 6:1 a podruhé v řadě se umístí těsně za PSG. Alexandre Lacazette zaznamenal hattrick a z posledních devíti ligových kol má na kontě už jedenáct gólů. Pod koučem Brunem Génésiem tým na jaře nasbírat skvělých 43 bodů z osmnácti zápasů, neprohrál desetkrát v řadě (osm výher, dvě remízy) a dnes tak zakončí sezonu v euforii.
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Agassa - Conte, Fofana, Mandi, Turan - Kankava, Dévaux, Oniangué - Diego Rigonato, Charbonnier, De Préville
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Rafael, Yanga-Mbiwa, Morel, Bédimo - Gonalons - Dárder, Ferri - Fékir, Cornet, Ghezzal
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.80 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - SC Bastia  (sobota 21:00)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain37296298:1993
2.Olympique Lyon371981066:3965
3.AS Monaco371614755:5062
4.OGC Nice371791155:3960
5.AS Saint-Étienne371771342:3658
6.Lille OSC371415838:2757
7.Stade Rennes3713131151:5252
8.SM Caen371561638:5251
9.Angers SCO3713111338:3550
10.Girondins Bordeaux3712141150:5650
11.Montpellier HSC371471649:4549
12.FC Nantes3712121333:4048
13.Olympique Marseille3710171047:4147
14.SC Bastia371381634:4147
15.EA Guingamp3711111545:5344
16.FC Lorient3710131446:5843
17.Toulouse FC378131642:5337
18.GFCO Ajaccio378131637:5737
19.Stade Reims37991940:5636
20.ES Troyes37382627:8217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Israha

No, podle losu to vidím na záchranu Ajaccia . Remeš jsou jasní, Lyon jim to podle mě nepustí, budou chtít vyhrát i poslední zápas...a GFCO i Toulouse mají soupeře, kterým už nejde o nic, ale Angers bude mít v nováčkovské sezoně větší starost o konečné umístění, než Lorient. Ale snad se stane něco nepředpokládaného, zrovna Ajaccio by mi v Ligue 1 chybělo nejméně (respektive vůbec).

Reagovat
smazaný uživatel

uvidime, jestli genesio neda sanci nejakym mladym hracum, kdyz uz o moc nejde

Reagovat
Pyroman

Zase Lorient nedal už čtyři kola gól, takže jestli budou mít dneska nějakou motivaci, tak to bude trefit se. Nikdo asi nechce zakončit sezónu 5 zápasy bez gólu. A vzhledem k tomu, že Ajaccio bude dneska muset hrát útočněji než obvykle, což není jejich styl, tak by to Lorientu mohlo sedět a mohli by klidně vyhrát. Toulouse podle mě minimálně bod uhraje, I když Angers je v zápase se slabšími týmy nečitelné. V Remeši to bude zajímavé, ale jestli Lyon nenasadí náhradníky, tak domácí asi nic neuhrajou.

Reagovat
Israha

No, jsem nakonec rád, že mi tyhlety prognózy absolutně nevyšly

Reagovat
Godwinson

Remeš a Angers výhra

Reagovat
Israha

Reagovat
Recoba Inter

Hmm, nechtějí věnovat Zlatanovi i vydláždění Zlatého chodníku někde před Parkem Princů? Takové výrazné reklamní tváře by se měli odměňovat vyjímečně

Reagovat
Pyroman

Berič alespoň na lavičce Maupay v základu

Reagovat
Pyroman

A Remeš bez De Previlla, tak tam není o čem.

Reagovat
.13

Allez Paris!

Pome sa so sezonou a Zlatanom rozlucit ako sa patri

Reagovat
Rarášek

ZLATAN ♥

Reagovat
juninho8

Tolouse dole = lacnejsi Ben Yedder....ale za cenu zotrvania Gazelecu to nestoji....takze mi z toho vychadza ze ak chce Aulas lacnejsieho Ben Yeddera dnes to pusti

Reagovat
Langi

No uz jim to pousti...nicmne Toulouse si ligu prohrava samo

Reagovat
juninho8

Ajaccio proste nesmie ostat v lige....ci uz to bude Reims ale Toulouse ale za mna musi ist Gazelec dole....moje sympatie su asi 60 % tolouse, 40% Reims.

Reagovat
Langi

Jinak Mandi at uz z toho Reimsu vypadne...vubec bych se nezlobil, kdyby sel v lete k nam

Reagovat
juninho8

uz davno mal byt na lepsom...a preco nie zrovna u nas

Reagovat
Pyroman

Lorient

Reagovat
Pyroman

Lyon chce Remeš v lize?

Reagovat
smazaný uživatel

ten kemen tam v strede zálohy robí neplechu

Reagovat
Langi

Aspon si zahraje...osobne bych dneska nechal hrat i treba Perrina s Del Castillem...vzdyt o nic nejde

Reagovat
domingo

Reagovat
Langi

ASSE

Reagovat
Pyroman

minule dvě redky, dneska penalta... závěr sezóny jak má být

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Turan solidně

Reagovat
domingo

Delate si prdel?

Jestli Toulouse spadne kvuli tomu, ze se na to Lyon proste vysral, a jestli se kvuli tomu udrzi tyhle hovna (teda abych nekrivdil, hovna + De Preville, kterej stejne pujde pryc), tak asi prasim pesti do zdi

Reagovat
Pyroman

Tak to aby sis už začal protahovat ruku, protože přesně tak to zdá se dopadne. Upřímně, pořád lepší Remeš než Ajaccio.

Reagovat
domingo

Tak to ale neni argument, vsechno je lepsi nez Ajaccio

Jako jo, Remes je furt tradicni klub a letos na podzim hrali docela hezkej fotbal, ale proste v tuhle chvili pro tu ligu nejsou zadnej prinos (s vyhledem na dalsi sezonu). Dopadnou jak Valenciennes.

Reagovat
Pyroman

To sice jo, nicméně když tady byla reálná varianta, že Ajaccio zůstane a TFC s Remeší půjdou, tak je tohle ještě rozdýchatelné. Navíc mi nepřijde, že by Toulouse, kterému odejde Ben Yedder, bylo v příští sezóně o tolik přínosnější než Reims.

Reagovat
domingo

Toulouse bylo vzdycky zajimavejsi klub nez Reims, ale to je asi subjektivni, no..

Tak doufejme, ze se tam vrati Fournier aspon.

Ja nevim no, Toulouse hraje mnohem lip, nez rika jejich umisteni. Oni akorat trpi na strasne slabou psychiku. Ale furt mam tyhle tymy radsi nez bramboracky typu Reims.. z hlediska nejaky ligovy image

Reagovat
domingo

Ja jsem vlastne akorat smutnej, ze se Toulouse vykaslalo na tu proklamovanou koncepci, zpanikarilo a rozhodlo se hrat vabank kvuli zachrane.

Takze misto Arribageho, kterej se ukazal jako talentovanej strateg s nejakym planem (navic fanousek Les Violets, byvala hracska ikona, Okcitanec, clovek ztotoznenej s klubem), tam ted sedi tlama Dupraz, kterej nema absolutne zadnou z techto kvalit. Jediny, co on ma a Arribage ne, je zkusenost s bojem o zachranu. V okamziku, kdy ten klub nezachrani, je to v haji - Toulouse jde do L2 tak jako tak, misto mladyho progresivniho kouce ale ted ma tuhle rybu. A co ted s tim.

A to se jeste prsili, jak s Arribagem pocitaji i v pripade sestupu, ze koncepce, tranzitni obdobi a kdesi cosi.

YOU HAD ONE JOB, DUPRAZ

Dementni ruzovej svycarskej paklub bude svym odkazem kurvit ligu i v dobe, kdy uz tam neni

Reagovat
domingo

Lol. Bodiger je btw Arribageho objev

Reagovat
Langi

Vzdyt to Toulouse vybuchuje v Angers a nedaji ani penaltu...co kdyby si tu zachranu vybojovali sami ...ze se Lyon na neco vysral (necekane, kdyz maji umisteni jiste), je v tomhle pripade dost vedlejsi

Reagovat
domingo

Viz vys, proste me to sere z nejakyho velmi urcityho duvodu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Toulouse

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Zasraný Angers, ať koukají dát góla

Reagovat
domingo

UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

UDRZET

Reagovat
smazaný uživatel

11 prehier a druhé miesto to je v p...

Reagovat
Godwinson

Už je to jak španělská liga, no ...

Reagovat
smazaný uživatel

inak co tí zelenáči? do Európy nechcú?

Reagovat
domingo

Pujdou i z sestyho..

Reagovat
Pyroman

tam půjdem stejně, až PSG vyhraje pohár mělo už být 1:1, minimálně na penalty, co teď rozhodčí s kamenným výrazem nezapískal, bylo neuvěřitelný... ale i bez té neodpískané penalty se ten gól měl dát, šancí bylo dost, bohužel útok zase úplně marný

Reagovat
domingo

Jak to vidis s Galtierem? :)

Tenhle zapas pomerne presne odrazi moje pocity z toho, ze misto Perrina jede na Euro Mathieu proste at delas co delas, nejde to

Reagovat
Pyroman

Hodně důstojný konec zápasu teď. S Galtierem nevím no, pokud by fakt odešel, vyloženě by mě to neštvalo, nějaká změna by mohla prospět, aby se to posunulo z takového toho lepšího průměru o něco výš. Nicméně je otázka, kdo by ho nahradil, jak jsem psal pod tu zprávu, Courbis končí v Rennes a to mě zneklidňuje. Spíš než změnu na trenérském postu bych přivítal nějaké změny v kádru, hlavně v záloze.

Reagovat
domingo

Tak nahradi ho Gourvennec, aspon podle francouzskych medii. To by slo. Spis by me zajimalo kam pujde Galtier, chce ho Marseille

O Stepany se nebojim, tam je pricina dlouhodobyho uspechu jinde (fanousci, Romeyer), podle me se nahore udrzi i tak. Ale Galtiera hodne uznavam a preju mu, aby pokracoval nekde, kde mu to bude sedet. Podle me pujde na 99%, udrzela by ho jenom LM.

Reagovat
Pyroman

Gourvennec by nemusela být špatná volba. Kam by případně Galtier šel se nepíše? Do Marseille snad ne, to by si moc nepomohl.

Reagovat
domingo

Loni v lete se hodne psalo o Newcastle, ted ale nevim.

Tady to je hezky shrnuty:

http://www.getfootballnewsfrance.com/2016/big-picture-get-ready-for-a-big-ligue-1-summer-manager-merry-go-round/

Podle me by mu Marseille mohlo sednout, je v dost podobny pozici jako ASSE v dobe, kdy tam nastoupil. Vlastne kdyz nad tim premyslim, tak je to takrka totoznej priklad.

Jedinej problem vidim v tom, ze esteticka identita ASSE jako "delnickyho" klubu jeho stylu sedi mnohem vic nez u Phoceens, kde vsichni ocekavaji, ze budou hrat krasnej fotbal a sazet hromady golu. V klubu, kde fanousci picujou na trenera za druhy misto v lize jenom proto, ze tym nehraje atraktivne (Baup), by Galtier dost mozna narazil.

Jinak je ale ta paralela dost jasna

Reagovat
smazaný uživatel

tak tam pôjdu OM

Reagovat
smazaný uživatel

tak že zelenáči nakoniec bez pohárov, to bude o rok zaujímavé

Reagovat
domingo

myslis ze cirkus riviera porazi v poharu PSG?

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačne, podajú heroický výkon a vyhraj 1:0

Reagovat
Pyroman

chápeš, že po vítězství PSG v poháru se to místo přesouvá na ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

chápem chápem, len aby si nebol prekvapený ako dopadne finále

Reagovat
Langi

Toulouse jak me poslechli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele