Ligue 1 - preview 35. kola

22.04.2016, 08:28, aktualizováno 24.04.2016, 08:42
Previews
Hlavní porce zápasů 35. kola francouzské ligy je naplánována na neděli a vše odstartuje v Marseille, kam přijede Nantes. AS Monaco zavítá do Rennes a jeho cílem bude návrat na druhou pozici před Lyon...
Olympique Marseille - FC Nantes  (neděle 14:00)
Poslední čtyři kola budou pro Marseille existenciálně důležitá. Jeden z největších klubů Francie totiž čelí hrozbě pádu do Ligue 2, což je také důvod, proč majitelka Margarita Louis-Dreyfus před týdnem propustila neúspěšného kouče Míchela. Jeho nástupce Franck Passi má pouze dva úkoly: udržet prvoligovou příslušnost, a také konečně vyhrát doma na Vélodrome. To se Míchelovi nepovedlo od loňského září (!). Dnes mají Les Phocéens šanci proti trápícímu se Nantes..

Louis-Dreyfus přitom dlouho držela Míchela ve funkci navzdory naléhání sportovního ředitele Vincenta Labruneho, který už před pár měsíci veřejně přiznal, že angažmá španělského kouče bylo jeho chybou. V zákulisí se mluvilo o tom, že vzhledem k tomu, že je Marseille na prodej, nebude jeho majitelka chtít před koncem sezony platit trenérovi odstupné. Katastrofální výsledky a reálná hrozba pádu o patro níže ji však nakonec přece jen přesvědčily k radikálnímu kroku.

Zachránit situaci tak přichází motivátor Passi, někdejší Míchelův asistent, který se v této roli ocitá už podruhé v životě; nového asistenta mu dělá klubová legenda Basile Boli. První krok už Passi zvládl - semifinále Coupe de France proti Sochaux jeho tým vyhrál těsně 1:0 (díky brance Floriana Thauvina) a zajistil si tak postup do velkého pařížského finále, kde se střetne s PSG. Tento zápas by ještě mohl zpackanou sezonu zachránit, teď si ale Les Phocéens jednoduše nemohou dovolit myslet na poháry - je životně nutné porazit Nantes a zažehnat tak sestupovou hrozbu.

Míchel se s funkcí rozloučil prohrou 1:2 v Monaku, což znamená, že Marseille nyní čeká na ligový triumf dlouhých 10 zápasů. Před vlastními fanoušky je to dokonce 14, což je (samozřejmě) klubový rekord. Atmosféra v kabině se po postupu do finále CdF trochu zlepšila, stále ale není moc co slavit. Marseille má nyní pouze šestibodový náskok na osmnáctou příčku.

Na druhou stranu Nantes si také příliš pískat nemůže - i když v jeho případě je finiš v klidném středu tabulky už prakticky jistotou. Zkraje roku 2016 to vypadalo, že by Les Canaris mohli zaútočit i na poháry, v poslední době je ale opustila forma a sezonu tak už pouze dohrávají. Čtyři porážky v řadě, naposledy doma 0:2 s Montpellierem, vyvolávají dojem týmu, který jednoduše nedokáže najít motivaci.

Kouč Michel Der Zakarian je tak v nezáviděníhodné pozici: publikum na Beaujoire patří v lize k těm náročnějším, hráči ale ví, že poháry jsou pryč a záchrana zajištěna. Novým cílem je tak zajistit finiš v horní polovině tabulky, což se Nantes nepovedlo od roku 2004. Pro Der Zakariana, který klub po sezoně nejspíš opustí, by šlo o zasloužené memento; u Kanárků odvádí celkově velice dobrou práci.

Tragická domácí forma Marseille se však víceméně shoduje s bilancí Nantes na cestách - žlutozelení uhráli jedinou venkovní výhru v 11 pokusech, a ta přišla na půdě posledního Troyes (mimochodem jediného týmu, který je doma ještě horší než Olympique). Der Zakarianovi se vrací do týmu uzdravení Yacine Bammou a Youssouf Sabaly; na druhé straně se Passi může spoléhat už i na klíčového stopera Nicolase N'Kouloua. Chybět by ale měl Lassana Diarra.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - FC Lorient  (neděle 17:00)
ASSE může nadále více než reálně pomýšlet nejen na Evropskou ligu, ale přímo na Ligu mistrů. Lorient si zase může zajistit prvoligovou příslušnost.

Na Korsiku nejezdí pevninské kluby s radostí. Zvláště pak ne k zápasům proti Bastii, která bývá doma velice silná. Hned desetkrát na Stade Armand Cesari vyhrála, což je opravdu vynikající číslo. Nicméně svěřenci Christopha Galtiera na ni dokázali vyzrát. Výsledek 1:0 - pro AS Saint-Étienne posledních let tolik typický - znejistil i nejbližší konkurenty.

Jonathan Brisol, Francois Clerc a Jean-Christophe Bahebeck zůstávají mimo hru, ale do tréninku se zapojili kratší i delší dobu absentující Robert Bérić, Alexander Soderlund Romain Hamouma. Trenér se ale nechal slyšet, že s největší pravděpodobností nebude měnit zahajovací jedenáctku z minulého zápasu.

Lorient oproti tomu remizoval s Toulouse, díky čemuž jej nechává ve hře o udržení. V týdnu však podle očekávání nestačil na PSG a do finále Coupe de France se nepodívá. "Na své hráče jsem velmi pyšný. Škoda té jedné chybky, protože PSG rozhodně nemělo svůj nejlepší den a myslím, že kdyby se nám podařilo utkání dotáhnout alespoň do prodloužení, mohlo se stát ledacos," řekl po zápase trenér Sylvain Ripoll.

Jemu bude z kádru chybět pouze Vincent Le Goff a podle nejnovějších informací také Wesley Lautoa. Kouč Ripoll by mohl zvolit poněkud ofenzivnější rozestavení 4-4-2, kde by se o střílení branek měli starat Majeed Waris a Benjamin Jeannot. Změny se možná udají na křídlech, protože jak pro Yanna Jouffreho, tak pro Maxima Barthélmeho bylo pohárové semifinále fyzicky dosti náročné.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.20 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - SM Caen  (neděle 17:00)
Guingamp hodlá udržet prvoligovou příslušnost. Caen zase setrvání v horní polovině tabulky, jelikož pohárové příčky jsou zřejmě už pro tým Patrice Garandeho nedostižné.

Na vině není ani tak krutá prohra 0:6 s PSG, jako spíše předchozí zaváhání proti Lorientu a Toulouse. "PSG si zkrátka může dovolit ty nejlepší hráče. A řekl bych, že jsme jim svým výkonem spoustu věcí usnadnili. Hráli jsme s příliš velkým respektem, čehož soupeř využil. Po těch třech brankách v rozmezí sedmi minut jsem si jenom přál, abychom nedopadli jako Troyes," narážel Garande na výsledek, ve kterém pařížský klub přejel jistého sestupujícího v poměru 9:0.

SM Caen se bude moci proti Guingampu obejít bez Emmanuela Imoroua, Christiana Kouakoua a Alexandre Raineaua. Do středu defenzivní řady by se mohl vrátit Syam Ben Youssef. S týmem už trénovali Damien Da Silva, Jonathan Delaplace a desetigólový Andy Delort. Šance, že by odehráli celých devadesát minut je však téměř nemyslitelná.

Guingamp v minulém kole uspěl díky trefám Mustaphy Dialla, Jimmyho Brianda a Younousse Sankharého na stadionu Rennes a dostal se na dvaačtyřicet bodů. "Podali jsme velmi zodpovědný výkon. Soupeři jsme prakticky vůbec nic nedovolili a naopak sami zaznamenali tři pěkné trefy. Věřím, že jsme podobný výkon schopní opakovat i proti Caen," řekl trenér Gourvennec.

Z jeho svěřenců budou chybět Nicolas Benezet, Dorian Léveque a Lionel Mathis. Ani se startem dua Yannis Salibur/Sloan Privat to nevypadá příliš nadějně. Základní sestava bude tedy s velkou pravděpodobností mít stejnou podobu, jako tomu bylo proti Rennes. Dá se čekat velmi zajímavé utkání. Tím spíše, že Xavier Gravelaine, ředitel hostujícího celku, přikázal sesbírat ve zbytku sezony alespoň šest bodů.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
GFCO Ajaccio - SC Bastia  (neděle 17:00)
Bastia sice poslední dva zápasy prohrála, záchranu už ale má prakticky v kapse a vedení klubu v týdnu ocenilo kouče Francoise Ciccoliniho prodloužením smlouvy na další sezonu. Do korsického derby tak hosté vstupují v relativním klidu - na rozdíl od domácího Gazéleku Ajaccio, který se zuby nehty snaží udržet v nejvyšší soutěži..

Odhadovat dnešní výsledek je skutečně nevděčný úkol. Ani jeden z týmů není v dobré formě, navíc jde o derby, které se tipuje vždy velice těžko. Hosté mají papírově lepší tým, na straně domácích je ale vyšší motivace. Ajaccio je třetí nejhorší tým ligy doma, Bastia třetí nejhorší venku. Okolnosti asi nejvíce nahrávají remíze, ta by ale kouči Gazéleku Thierry Laureymu rozhodně nestačila.

Ajaccio, před sezonou tipované na jednoznačného kandidáta na poslední místo, se drží v boji o záchranu zejména díky dvěma věcem - nečekanému podzimnímu vzepjetí formy (během něhož Laureyho tým také vyhrál 2:1 v Bastii) a neuvěřitelné bojovnosti, což je podle trenéra největší zbraň týmu. Jenže fotbal se hraje na výsledky, a v tomto ohledu jsou šance nováčka hodně nahnuté: Gazélec je aktuálně osmnáctý s dvoubodovou ztrátou na Remeš. Ta ovšem má v tuto chvíli o zápas více, takže případná dnešní výhra by znamenala únik z červené zóny.

Gazélec vyhrál jediný z posledních deseti zápasů a aktuálně čeká na tři body už čtyři kola. Naposledy doma prohrál s rozjetým Lille 2:4; alespoň se mu však po třech neúspěšných pokusech konečně podařilo skórovat. "Nezapomínejme, že jsme hráli proti jednomu z nejlepších týmů ligy a dokázali mu způsobit velké problémy," podotkl po zápase Laurey. "Taková je mentalita mých hráčů: Nikdy se nevzdávají. Nic ještě není rozhodnuto. Budeme bojovat do posledního dechu. S tímto přístupem jsem optimistou."

Bojovností je proslulá také Bastia, ta už ale reálně nemá o co hrát. I po dvou prohrách (0:4 v Toulouse, 0:1 doma se Saint-Étienne) stále drží komfortní dvanáctou příčku se 43 body. Ajaccio jich má na kontě 34. To znamená, že dnešní triumf by Bastii matematicky zajistil záchranu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Montpellier HSC - ES Troyes  (neděle 17:00)
Montpellier v minulém kole konečně prolomil vleklou sérii neúspěchů a výhrou 2:0 v Nantes se výrazně přiblížil k záchraně. Stále ale nemá zdaleka vyhráno; dnešní domácí triumf nad Troyes je proto nutností, chtějí-li svěřenci Frédérika Hantze dohrávat sezonu v klidu. Hosté už mají sestup nějakou dobu jistý..

Loni v Ligue 2 jasně zvítězili, letos skončí v nejvyšší soutěži s velkým odstupem poslední. Troyes v podstatě nyní nemá už žádný reálný cíl; valentýnská výhra 3:2 v Ajacciu zajistila, že se nestanou nejhorším celkem v historii Ligue 1, a úspěch nad Remeší minulý víkend (2:1) znamená, že si fanoušci na Aube-Champagne užili alespoň jeden domácí triumf. Historická tragédie tak je zažehnána a Troyes může s klidem začít plánovat příští druholigovou sezonu.

Mezi oběma vzpomínanými úspěchy nicméně ESTAC prohrálo sedmkrát v řadě a něco podobného se dá očekávat i dnes. Poslední tři vzájemné zápasy sice skončily remízami (na podzim se oba týmy rozešly smírně 0:0), motivace je ale rozhodně na domácí straně. Poté, co Les Pailladins propustili Rollanda Courbise a angažovali na jeho místo ex-bastijského stratéga Hantze, přišel nejprve vzestup, který kulminoval v březnu výhrami nad Toulouse, Angers a Lille, následovanými nečekanou remízou 0:0 v Paříži.

Z následujících čtyř zápasů ale Montpellier získal jediný bod a zabředl opět do záchranářských starostí. Varovným signálem před dnešním duelem může být fakt, že Hantzovi muži prohráli doma už desetkrát, což je (spolu právě s Troyes) nejvyšší číslo v lize. Dvě ze tří dosavadních výher nováčka zase přišly venku. To ale nic nemění na tom, že domácí budou dnes vysokým favoritem.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Rennes - AS Monaco  (neděle 21:00)
Stade Rennes sice poslední dvě utkání prohrálo (obě shodně 0:3), ale přesto má pořád šance na evropské poháry. Na Monaco nadále dotírají Olympique Lyon, OGC Nice a AS Saint-Étienne, nicméně Jardímovi svěřenci si v závěru sezony věří.

"Nikdy není příjemné dostat šest gólů ve dvou zápasech. Nás hráče to vždycky mrzí úplně nejvíc. Ale je třeba se poučit z našich chyb a před dalšími střetnutími myslet pozitivně. V jednu chvíli dokážeme hrát jako jeden z nejlepších klubů světa a dva týdny poté je to hotová katastrofa. Je třeba najít tu správnou rovnováhu. Teď už myslíme na Monaco, neboť ten zápas je pro nás velmi důležitý. Jsem přesvědčený o tom, že jsme schopní uhrát dobrý výsledek," prohlásil brankář Benoit Costil.

K nejbližšímu soupeři ještě dodal: "Mají hodně zkušený tým. Mnoho se o nich nemluví, protože jejich hra není tak atraktivní, jako hra PSG či Lyonu, ale skutečnost, že jsou v tabulce na druhém místě, hovoří o jejich kvalitách. Přesto věříme, že jim můžeme způsobit problémy." To neplatí pro jeho spoluhráče Paul-Georgese Ntepa. Yoann Gourcuff by ale měl být podle trenéra Courbise po menším zranění připraven.

Mezi Monakem a Lyon je to mimořádně zajímavá přetahovaná o druhé místo, které ve Francii zaručuje přímou účast v Champions League. Knížecí klub se na něj vrátil po kvalitním výkonu, jaký předvedl v domácím duelu s Marseille. Výhra 2:1, o níž se tentokrát postarali Bernardo Silva a Andrea Raggi, byla pro tým Leonarda Jardíma již patnáctou v sezoně. V tomto směru jsou na tom lépe pouze borci z PSG a možná trochu paradoxně také ti, kteří oblékají dresy ASSE a Lyonu.

"Jestli nebudeme na konci sezony druzí, bude to pro hráče velké zklamání. Ligu mistrů už jsme si zahráli a rozhodně ji chceme hrát znovu a dostat se minimálně do vyřazovací fáze. Před vzájemným zápasem bude určitě lepší, když budeme mít ty dva body náskok. Ale ještě předtím musíme přehrát Guingamp a Rennes a musíme zůstat soustředění," nechal se slyšet Nabil Dirar.

Monaku bude scházet Fábio Coentrao, Mario Pasalić, Elderson Echiéjilé a zřejmě i Adama Traoré. Do hry by se měl vrátit Joao Moutinho a ve start může doufat i Thomas Lemar. Pozici hrotového útočníka bude zastávat jeden z trojice Lacina Traoré, Guido Carillo a Vágner Love. Poslední dvě vzájemná utkání skončila shodně 1:1. Tentokrát jsou však přeci jen mírným favoritem hosté.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.20 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Toulouse FC - Olympique Lyon  (sobota 17:30)
Přes deset let čeká Lyon na vítězství na Stadium Municipal. A jestli má někdy ukončit tuhle nelichotivou bilanci, pak právě nyní. Pokud se mu totiž nepodaří na půdě Toulouse vyhrát, zpátky na třetí příčku se nedostane. Domácí každopádně rovněž potřebují uhrát co nejlepší výsledek, reálně jim totiž hrozí pád do nižší soutěže.

Úvodu nového milénia vládla ve francouzském fotbale firma jménem Olympique Lyon, představovaná především nezapomenutelným Brazilcem a králem trestných kopů Juninhem Pernambucanem, Florentem Maloudou či Sidneyem Govouem. A právě třetí jmenovaný zařídil poslední pamatovatelnou výhru tohoto klubu u řeky Garonny.

Tehdy se psal listopad roku 2005. Od té doby se Les Gones v devíti případech ani jednou nepodařilo svého soupeře venku porazit. Loni tam padli 1:2. Každopádně teď by nemuselo dopadnout vše tak, jak historická fakta napovídají. Přece jenom hosté v Ligue 1 získali za uplynulých sedm kol celkem sedmnáct bodů.

Což vypovídá o aktuální solidní formě svěřenců kouče Bruna Génésia. Naposledy dokázali uhrát bod proti Nice, ačkoli 65 minut hráli o deseti. "Jsme samozřejmě zklamaní, že jsme nevyhráli nad naším konkurentem," hodnotil hostující stratég. "Ale jsem hrdý na svůj tým, co dokázal," připomněl fakt, že útočník Lacazette vyrovnával na 1:1 v 82. minutě.

Právě Nice v pátek potvrdilo úlohu favorita, v předehrávce skolilo Remeš. V tuhle chvíli se tak strhává velká pranice o druhou příčku, zaručující přímou účast v Lize mistrů. Do těchto bojů je kromě OGC a OL zapojeno také Monako a v reálné rovině i St. Étienne a Lille. Každá ztráta bude v posledních čtyřech kolech rozhodovat.

TFC má pochopitelně úplně jiné zájmy. Mužstvo Pascala Dupraze je na předposlední příčce, na sedmnáctou Remeš, která v pátečním zápase padla, ztrácí tři body. Ačkoli Toulouse prohrálo za posledních šest utkání jen jednou, pořád se mu nedaří odpoutat se od sestupových vod. Naposledy uhrálo remízu v Lorientu.

Domácí stratég věří, že vše nakonec dopadne dobře. A že jeden z tradičních účastníků nejvyšší soutěže Ligue 1 neopustí. "Můj tým má chuť jít vpřed," říkal Dupraz. "Vyzývám všechny ženy z města, aby nakoply své muže z pohovek. Musejí naplnit tribuny. Doma už jsme třikrát vyhráli, to není tak špatné. Teď to chceme zopakovat i proti Lyonu."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.30 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - Stade Reims  (pátek 20:30)
Nice se může alespoň na chvilku dostat na třetí příčku, o kterou mu ve zbytku sezóny především půjde, neboť zaručuje předkolo Ligy mistrů. Remeš se naopak hodlá co nejdále odpoutat od sestupového pásma. Pro oba celky je bod vlastně málo. Dá se říci, že jen vítězství je může v tuhle chvíli nějakým způsobem uspokojit.

Les Aiglons naposledy promarnili šanci dostat se v tabulce před Lyon, protože nedokázali udržet průběžné vedení na půdě tohoto soupeře. Byla to velká škoda, protože OL dokonce hrál o deseti mužích. Něco podobného nechce OGC proti Remeši, která se nachází až na sedmnáctém místě tabulky, v žádném případě opakovat.

Domácí kouč Claude Puel nebyl na svůj tým vyloženě naštvaný. Ale na druhou stranu ví, že k výhře nebylo vůbec daleko. "Analyzovali jsme, co jsme proti Lyonu udělali dobře. Ale zároveň jsme nedokázali najít správnou odpověď. Pořád se učíme. Každopádně jsme získali v husté atmosféře dobrý výsledek," hodnotil předchozí střetnutí.

Před startem tohoto ročníku se příliš nepředpokládalo, že by Nice mohlo nějakým způsobem zasahovat do bojů o přední příčky. V médiích se pochopitelně stále omílá jméno Hatem Ben Arfa, který patří k hlavním tahounům tohoto nečekaného úspěchu. A údajně by v létě mohl zamířit k aktuálním mistrům z PSG.

Remeš dělí od osmnáctého Gazélecu jen dva body a s jeho záchranou to v žádném případě nevypadá čtyři kola před koncem nijak jistě. "Právě proto čekám vyrovnaný boj," říkal Puel. "Vím, že oba týmy dají do zápasu sto procent. Soupeř hraje na brejky hlavě díky De Prévillemu a má kvalitní kádr. V tabulce by klidně mohl být výše."

Hosté si po minulém víkendu svou situaci opravdu výrazně zkomplikovali. V Troyes, které už nemá šanci na udržení se v nejvyšší soutěži, určitě nehodlali prohrát. "Nebyl to výkon hodný toho mužstva, které se chce udržet," čertil se trenér Olivier Guégan. "Musíme hrát lépe, pokud chceme hrát i nadále v Ligue 1."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain34275289:1886
2.AS Monaco341513650:4158
3.Olympique Lyon341681055:3556
4.OGC Nice341591051:3854
5.AS Saint-Étienne341661240:3454
6.Lille OSC341313837:2752
7.Stade Rennes341312950:4551
8.Angers SCO3413101138:3349
9.SM Caen341441635:5046
10.FC Nantes3411111230:3744
11.FC Lorient3410131146:5243
12.SC Bastia341271531:3843
13.Girondins Bordeaux3410131142:5343
14.EA Guingamp341191442:4942
15.Olympique Marseille348161044:4040
16.Montpellier HSC341171640:4240
17.Stade Reims34991638:5036
18.GFCO Ajaccio347131433:4934
19.Toulouse FC347121539:5033
20.ES Troyes34382324:7317
Zbývající zápasy
27.04. 18:30Lille OSC - Angers SCO
11.05. 20:30Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to by bolo super

aj ked neviem či bude chcieť hrať EL

http://www.foot01.com/equipe/ol/ol-guerreiro-cible-n-1-bis-de-lyon-au-mercato,208948

Reagovat
Langi

druhý kristofyk fakt ...chápu, že je stále (v rovině čisté teorie), že skončíme třeba 7., ale ta LM je přece jenom o něco blíž...

jinak bylo by to super, ale o Guerreria se asi strhne trochu větší mela...v týdnu jsem taky četl, že máme zájem i o Lucase Limu ze Santosu

Reagovat
smazaný uživatel

tak on náhrada za Greniera, taký ofenzívni stredopoliar, aj keď nie až tak zatiahnutý ako Grenier, stým že dokáže zahrať aj z kraja

Reagovat
juninho8

myslím že s tým losom to proste musíme uhrať na LM....aj keď jasné že nič neni dopredu dané, prehrať môžeme s hocikým ale proste ja verím aj v priamy postup do skupiny LM....allez OL

Reagovat
Pyroman

"Michy Batshuayi z Marseille se dostal do hledáčku hned několika evropských velkoklubů, francouzský celek pak stanovil cenu, za kterou bude ochotný belgického reprezentanta uvolnit. Případný zájemce si musí podle informací "L'Equipe" připravit až 40 milionů eur. " Tak to zaplatí jen někdo z PL, nikdo jiný za něj takové prachy nedá.

Reagovat
Godwinson

Za třetinovou částku by ho i zabalili do dárkového balení

Reagovat
smazaný uživatel

tak naposledny sme vyhrali v Toulouse 5. novembra 2005, tak už by sa to malo prelomiť, inak sa môžme s LM rozlúčiť, a úprimne neviem si predstaviť v LM alebo predkole Nice, ktorému odíde Ben Arfa a pôjdu dole o 50%.

Reagovat
Langi

Nemeli sme s nima remizovat...nakonec budem muset to Monaco porazit, abysme byli 2.

Reagovat
Langi

Hmm takze takhle se prohrava druhy misto...neskutecne, jak tenhle tym letos v klicovych fazich selhava...pritom nam to konkurecne cpe na zlatych podnosech...sorry ale aby se prohravalo uz i v Toulouse...min vyher uz ma jen Troyes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

ocividne ma moje nasranost pozitivni vliv na tym

Reagovat
smazaný uživatel

u tebe je to uz overena statistika... kdyz napises lyon titul, skoncime pati, kdyz napises kokoti vsechno prohraji, tak dame titul takze radsi zustan u kritiky

Reagovat
Israha

Dneska povinné tři body a krok k záchraně. Nantes je z formy, nemají o co hrát, takže není o čem. EL příští rok bude, což je v kontextu celé sezony až neskutečný úspěch, ale Montpellier a GFCO asi v tomhle kole budou brát tři body, takže záchrana vůbec není jistá, chce to udělat první důležitý krok.

Reagovat
Pyroman

Jak je to s tou kvalifikací do EL přes CdF? Když PSG finále vyhraje, tak postupové místo bere Marseille, nebo se to přesouvá na další nejlépe umístěný tým v lize? Měl jsem dojem, že platí druhá možnost...

Reagovat
Israha

Tak to je u Coupe de la Ligue, pokud vím. Z CdF jde právě ten poražený z finále, pokud už vítěz v pohárech je.

Reagovat
Langi

Rennes dnes zabrat

Reagovat
Israha

N'Kouloue, díky za první tři kvalitní sezony v OM, ale už běž o dům dál. Z top stopera ve Francii je alibistický průměrák, který kupí chyby a hře nedá nic navíc ani dirigováním obrany, ani důležitými zákroky...a k tomu zas takový šílený kiks. Nevím ale, jestli o něho nějaký pořádný klub po letošní sezoně bude mít zájem.

Reagovat
Langi

Rennes k hovnu...hlavne ze nas oberou

Reagovat
smazaný uživatel

tam je, ruka, ne ruka gól

Reagovat
Langi

Hura...pekne Rennes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele