Ligue 1 - preview 33. kola

17.04.2015, 08:38, aktualizováno 19.04.2015, 08:46
Previews
Lyon a PSG se přetahují o první místo a v tuto chvíli je na tom o bod lépe tým z hlavního města. OL ovšem má šanci kontrovat, večer hostí v derby Saint-Étienne. Bordeaux cestuje do Lille, Montpellier se po souboji s Caen může zapojit do boje o poháry...
Lille OSC - Girondins Bordeaux  (neděle 14:00)
Lille už evropské poháry zřejmě nedožene. Zato Bordeaux k nim má díky zaváhání Marseille poměrně blízko.

Vypadá to, že po sezoně dojde na severu Francie k velkým změnám. Spekuluje se o odchodu trenéra Girarda a podle nejnovějších informací si nové angažmá hledá i Rio Mavuba. Naopak Sébastien Corchia je na Stade Pierre-Mauroy velice spokojený a vidí Lille OSC jako ten správný klub, díky kterému se bude moci objevit v nominace na EURO 2016.

Vincent Enyeama a spol. za to skutečně vzali a z posledních šesti zápasů jich vyhráli hned pět. Les Girondins mají bilanci jen o malinko méně působivou. Ovšem výhra nad Marseille v minulém kole se určitě počítá. Všechno nasvědčuje tomu, že jediným celkem, který ještě může výrazně zamíchat pohárovými kartami, je AS Saint-Étienne.

Potíž však představuje fakt, že Willy Sagnol nebude moci nasadit do hry některé klíčové hráče. Zranění jsou Isaac Thelin, Cheikh Diabaté, Thomas Touré a Jussiê. Na druhou stranu i soupeř nemá kompletní kádr. Vedle Davida Rozehnala se na hřišti s největší pravděpodobností neobjeví ani Franck Béria, Jonathan Delaplace či Marvin Martin.

Příznivce Lille mohlo před duelem s Bordeaux jistě potěšit prohlášení Edena Hazarda, jenž nyní s Chelsea míří za anglickým titulem: "Jsem hráčem Chelsea a daří se mi tu. Vždycky jsem říkal, že chci vyhrát co největší počet trofejí. Ale je pravda, že pokud ještě někdy budu hrát za francouzský klub, tak to bude jedině Lille."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Montpellier HSC - SM Caen  (neděle 17:00)
Před dvěma měsíci předvádělo Caen vynikající jízdu. Nyní se ale stále musí rvát o udržení v soutěži. Oproti tomu Montpellier může těšit skutečnost, že letošní ročník jistojistě zakončí na lepší pozici, než tomu bylo v tom minulém.

MHSC rozhodně nepředvádí nijak stálou formu. Kouč Rolland Courbis však stejně věří v kvalifikaci do Evropské ligy. Jenže to by jeho tým nesměl prohrávat se sestupem ohroženými celky, jakými jsou Évian nebo Toulouse. Jedině snad, že by tato zaváhání napravil v následujících duelech s ASSE, PSG a Bordeaux.

"Ten zápas s Toulouse rozhodně není snadné si zanalyzovat. Zvláště když si uvědomíme, že jsme hráli v jednom týdnu tři utkání, z toho dvě venku. Nicméně na kontě máme 49 bodů, na což jsem velmi hrdý. Zbytek sezony bude nepochybně nesmírně zajímavý a hodláme se v tabulce pokud možno ještě posunout, přičemž je stále otevřený i boj o evropské poháry," řekl Courbis.

Ve zbývajících šesti mačích už nebude moci nasadit do hry Morgana Sansona, který se proti téfécé nepříjemně zranil. "Myslím, že hrála významnou roli i ta větší porce zápasů. Škoda, mrzí mě to," vyjádřil se kouč, jenž má také svůj vlastní pořad na radiové stanici RMC. "Jsem nesmírně naštvaný. Zároveň ale vím, že se vrátím ještě silnější," prohlásil sám zraněný fotbalista.

Hostující lodivod zase doufá, že hráči odčiní prohru 0:3 s Monakem: "Monako je prostě vynikající tým. A abychom se jim mohli vyrovnat, potřebovali jsme si počínat lépe po technické stránce. Jenže jsme se k nim ani nepřiblížili. A to jsme si na ně opravdu hodně věřili a doufali jsme v takovou menší senzaci. S výsledkem vlastně nakonec ještě můžeme být docela spokojení. Hráči teď potřebují trochu relaxovat a před následujícími zápasy se uklidnit, takže dostali tři dny volno." Uvidíme, jestli to pomůže k nějakému bodovému zisku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Lyon - AS Saint-Étienne  (neděle 21:00)
Třiatřicáté kolo francouzské Ligue 1 si pro příznivce toho nejlepšího fotbalu připravilo opravdovou lahůdku. Na programu je totiž prestižní Derby du Rhone, tedy zápas Olympique Lyon versus AS Saint-Étienne.

Les Gones nedávno po delší době přišli o vedoucí pozici v tabulce, což mrzí především nejlepšího ligového střelce Alexandre Lacazetta. Jenže i kdyby vyhráli, PSG má stále utkání k dobru. Proti Métám nastoupí až 28. dubna, neboť den před původním termínem vybojovalo ... no, vybojovalo - jednoznačně přehrálo Bastiu a získalo Coupe de la Ligue.

Hned po PSG byl ve středu soupeřem korsického klubu právě Lyon a zvítězil 2:0. "Nebyl to jednoduchý zápas. Bastia byla hodně zalezlá, ale nakonec jsme to zvládli," prohlásil Lacazette, jenž už teď vyrovnal klubový rekord v počtu nastřílených branek za sezonu. Pětadvacet jich zvládl jen André Guy, a to v sezoně 1968/69.

"Derby je vždycky skvělý zápas s ještě lepší atmosférou. Věřím, že předvedeme výborný výkon a dokážeme, že si zasloužíme být v čele tabulky," dodal talent z vyhlášené akademie OL. "Pokud ASSE porazíme, upevníme si minimálně druhé místo," věří trenér Hubert Fournier. Do minulého duelu mohl konečně nasadit také Clémenta Greniera, jenž se ve svém prvním utkání sezony blýskl přihrávkou na gól Mohamedu Yattarovi.

Les Verts jsou stále ve hře o evropské poháry a případná výhra by je vzhledem k zaváhání Marseille posunula na čtvrté místo. Tedy na pozici, kterou opanovali po závěrečném kole minulé sezony. Ovšem s tím rozdílem, že budou mít na kontě stejný počet bodů, jako třetí AS Monaco. A taková Liga mistrů ... to je ještě větší výzva.

"Účast v evropských pohárech. Jen ta se počítá. Jenže na ni si dělá zálusk více týmů. My však uděláme všechno pro to, abychom se umístili co možná nejlépe. Proti Lyonu se jedná o nesmírně důležitý střet. Pokud zvítězíme, budou šťastní nejen naši příznivci, ale spolu s nimi i celé město. Doufám, že se nám podaří zopakovat výkony z minulého roku. To by bylo skvělé," nechal se slyšet trenér Christophe Galtier.

Ano, ASSE loni po brankách Mevlüta Erdinga a Maxe Gradela vykradlo Stade de Gerland, a poté v listopadu doma zvítězilo 3:0, čímž dalo definitivně zapomenout na předchozí prohru, kdy Jimmy Briand šťastně trefil tři body až v závěrečné minutě zápasu. "Víme, jak je derby důležité a maximálně si jej užíváme. Máme velké ambice a mezi týmy ze špičky tabulky nejsou příliš velké rozestupy. Rozhodně chceme vybojovat co nejlepší příčku," řekl Loïc Perrin, kapitán hostujícího celku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
PSG musí v Nice uspět, chce-li nadále držet v rukou trumfy v boji o titul; kouč Laurent Blanc však uznává, že dnešní zápas nebude nic jednoduchého. Jednak jsou Les Aiglons notoricky nevyzpytatelným soupeřem (letos už například porazili Lyon na jeho půdě), jednak mají Pařížané v hlavách frustrující porážku v Lize mistrů proti Barceloně..

Katalánci vyhráli ve Francii pohodlně 3:1 a vybudovali si tak skvělou výchozí pozici do odvety, která se hraje příští úterý. "Připravovat se za těchto podmínek na zápas v Nice není zrovna jednoduché," přiznal Blanc. "Musíme se zkrátka oklepat a začít se opět soustředit na ligu. Čeká nás důležité utkání a není čas příliš přemýšlet. Do Nice musíme dorazit dostatečně ambiciózní, abychom vydolovali potřebné tři body. Datum konání zápasu nám sice nevyhovuje, to ale neznamená, že bychom si mohli dovolit polevit."

Nepředvídatelnost výkonů i výsledků Les Aiglons je do značné míry dána tím, že kouč Claude Puel letos experimentuje jak s rozestavením, tak i s nominací hráčů. "Nice je hodně mladý tým," podotýká Blanc. "Hrají kreativní fotbal, hodně drží míč, umí si vypracovávat šanci. Chovám k nim velký respekt. Samozřejmě ale chceme zvítězit."

Toho musí Pařížané dosáhnout bez skvělého Zlatana Ibrahimovice; švédský kanonýr totiž pyká za své výroky na adresu rozhodčího Lionela Jaffreda po prohraném zápase v Bordeaux. Jeho trest byl sice po odvolání snížen ze čtyř zápasů na tři, to ale dnes PSG není nic platné. Suspendovaný je také Marco Verratti, zatímco Thiaga Silvu a Thiaga Mottu vyřadily ze hry zdravotní problémy.

Domácím sice chybí Éric Bauthéac, zato se však vrací Didier Digard a zejména Carlos Eduardo, brazilský playmaker a klíčový stavební prvek Puelovy ofenzivní filozofie. "Carlos prožívá dobrou sezonu, zapracoval na své efektivitě," chválí zkušený kouč svého svěřence. "Myslím, že má ještě rezervy ve vytváření šancí a koncentraci, ale to je pouze otázka času. Jeho potenciál je enormní, takže jsem samozřejmě rád, že ho mám zpět v týmu."

Nice se v poslední době podařilo překlenout hrůzostrašnou sérii sedmi zápasů bez vstřelené branky a z posledních tří duelů získalo sedm bodů, což mu pomohlo k úprku z boje o záchranu. Nyní jsou Les Aiglons součástí klidného středu tabulky na desátém místě.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 7.00 - 4.00 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Monaco - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Monako po porážce v Juventusu chce pokračovat v nátlaku minimálně na třetí příčku, která zaručuje kvalifikaci Ligy mistrů. Rennes sice aktuálně působí ve středu tabulky, pořád by ale mohlo zabojovat o evropské poháry. Hosté ovšem bezpodmínečně musejí pokračovat alespoň v takovém tempu jako nadále.

Knížecí klub nebyl v úterý spokojený s výkonem českého rozhodčího Pavla Královce, který podle nich nařídil nesprávně pokutový kop. Přitom právě ten rozhodl v Turíně o konečné porážce 0:1. Kouč Leonardo Jardim ví, že úspěch v Lize mistrů není tak důležité jako závěr Ligue 1. Domácí hodlají udržet aktuální třetí pozici.

V současné chvíli o ní mohou usilovat hned čtyři celky, přitom sedmý Montpellier není také úplně bez šance. "Myslím si, že zápas s Rennes bude klíčový pro boj o přední pozice. Pro mě je vůbec nejdůležitější v sezóně," uvedl domácí trenér, jehož mužstvo na druhé PSG ztrácí čtyři a na první Lyon šest bodů.

Právě na útok na titul ASM rovněž myslí. Ztráta opravdu není nijak výrazná, není nereálné jí stáhnout. Obzvláště, připomeneme-li fakt, že Jardimovi svěřenci v lize neprohráli už osmkrát v řadě. "Čeká nás těžký zápas proti celku, který ještě také může přemýšlet o Lize mistrů. Potřebujeme podporu fanoušků," zakončil monacký stratég.

Rennes má velmi slušnou formu, především v zadních řadách mu funguje všechno dobře. Neinkasovalo už třikrát v řadě, povzbuzené je o dvě vítězství nad oběma rivaly z Bretaně. Lorient venku skolilo 3:0, Guingamp pak před vlastními fanoušky 1:0. Monaku by hosté chtěli oplatit letošní prohru v rámci Coupe de France.

Kouč Philippe Montanier by nyní se svým týmem chtěl předvést určitě lepší výkon. "Byli jsme tehdy zklamaní z naší hry," hodnotil zpětně. "Soupeř prožívá zajímavou cestu jak Ligou mistrů, tak ligou. Vždyť aktuálně je třetí, a to díky druhé polovině sezóny. Má sice náročný program, zároveň také široký kádr."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - RC Lens  (sobota 20:00)
Hrají o naději. A jestli se o nějakém utkání dá tvrdit, že by bod byl pro oba týmy málo, pak souboj předposledních Met a posledního Lens tyhle předpoklady rozhodně naplňuje. Dá se říci, že fotbalová veřejnost už počítá s tím, že se oba vrátí zpět do Ligue 2. Matematicky však stále není nic ztraceno.

Celkem devítibodový odstup musejí oba celky dohnat, aby se zachránily. Jejich pozice se zdá být opravdu ztracená. Avšak v jakém jiném utkání se mohou nastartovat než právě v tomhle? Vítězství by mohlo týmům vlít novou krev do žil. Dělba bodů? Nic by neřešila. A možná by definitivně utnula šance na záchranu.

Je pravda, že především domácí čeká v závěru sezóny mission impossible. Čeká na ně totiž kromě Lens také Bordeaux, PSG, Monako a Marseille, tedy soupeři z naprostého popředí. "Ať budeme čelit tomu či onomu, musíme k těmto utkáním přistoupit s důvěrou, odvahou a touhou je hrát, jako kdyby byly poslední," vyzýval kouč Albert Cartier.

Domácí jsou určitě povzbuzení o minulé vítězství 3:2 nad Toulouse, které na řadu přišlo po dlouhých devatenácti kolech! "Byl to pro nás důležitý moment. Hráči zjistili, že můžou vyhrávat. Dodalo jim to dost energie," přiznával Cartier. "Musíme prostě ten výkon zopakovat v dalších zápasech. I když to nebude vůbec snadné."

Lens za posledních třináct utkání vyhrálo jen jednou, jeho hráči se navíc nyní budou muset obejít bez svých fanoušků, kteří na rozkaz svazu nesmějí cestovat za týmem ven. "Pro nás to bude velký handicap," přiznával trenér Antoine Kombouaré. "Atmosféra je to, co vás žene dopředu. Musíme se zkrátka s tímto rozhodnutím smířit."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.30 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Ačkoli důležité chvíle pro oba kluby nastanou asi až v kolech následujících, bude pro Lorient i Toulouse vzájemný zápas určitě i tak jeden z klíčových. Oba celky mají aktuálně třicet pět bodů a na hranici sestupového pásma je dělí jen dvě příčky. Domácí trenér Sylvain Ripoll i přes početnou marodku nemyslí na nic jiného než na vítězství.

Wesley Lautoa, Raphaël Guerreiro, Mathias Autret, Valentin Lavigne, Mathieu Coutadeur, Fabien Robert a Sadio Diallo, to je seznam sedmi hráčů, jejichž start je do nervydrásajícího mače s Toulouse nejistý. Na druhou stranu ani soupeř nemůže vesele plesat. I nadále bude chybět Étienne Didot, suspendované je duo Aleksandar Pešič a Dragos Grigore.

Je pravda, že co se absencí týče, je na tom hostující lodivod Dominique Arribagé podstatně lépe. "Musíme před našimi fanoušky vyhrát. Remíza? Ne, děkuji pěkně," burcoval i přes nepřízeň několika zraněných lorientský stratég. "Ten zápas je samozřejmě hodně důležitý. Není potřeba se tím dále zabývat," uvědomuje si.

Lorient za posledních šest zápasů vyhrál jen jednou, remízu naposledy uhrál v Lens. Toulouse se vydařila poslední dvě domácí utkání, vyhrálo jak nad Bordeaux, tak nad Montpellierem, avšak v Lens i Metách prohrálo. Přitom právě tito dva soupeři jsou rovněž plně namočeni do záchranářských starostí.

Před sezónou se příliš nepočítalo, že by tyhle dva kluby mohly být tak dole. Oba se už ale jednoznačně smířily s jasnou realitou - žádný střed tabulky či hon na evropské poháry, pouze a jen boj o holé přežití. "Jsme si vědomi, o co nyní jde. Nesmíme však zapomínat, že nás pak čeká ještě dalších pět zápasů," dodával Ripoll.

Arribagé, jehož působení u Toulouse trvá již měsíc, si nechce připouštět, že právě tohle střetnutí bude rozhodovat o konečné podobě tabulky. "Větší strach než proti Bordeaux či Montpellieru mít nebudeme. Je to jen další důležitý zápas," krotil emoce. "Do Lorientu jedeme v dobré náladě. Ve svůj tým plně věřím."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
EA Guingamp - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Utkání Guingampu s Évianem slibuje zajímavou podívanou v boji o záchranu. Oba celky potřebují udělat ještě několik důležitých kroků k záchraně a rozhodně nehodlají čekat až do samotného konce sezóny. V tuhle chvíli jsou na tom lépe tabulkově domácí, výsledkově si však vedou přece jenom o trošku lépe hosté.

Forma obou klubů není od začátku března bůhvíjak dobrá. Zatímco EAG získal za posledních šest zápasů čtyři body, ÉTG bodů sedm. Guingamp může být v tuhle chvíli relativně v klidu, na sestupové pásmo disponuje čtyřbodovým náskokem. To soupeř je na tom podstatně hůře, jeho jednobodový odstup je pochopitelně o dost vachrlatější.

Zajímavý bude duel pro dánské rodáky Jonase Lössla a Jespera Juelsgarda. Zatímco prvně jmenovaný je oporou domácích mezi třemi tyčemi, jeho stejně starý kolega sice větší prostor zatím nedostal, ale v posledních třech zápasech se již objevil v základní sestavě. Oba pojí velké kamarádství, teď ovšem pravděpodobně stanou proti sobě.

Ještě loni působili v Midtjyllandu, než odešli budovat kariéru dál do Francie. "Potkali jsme se tam, když nám oběma bylo čtrnáct. Prošli jsme spolu všemi mládežnickými kategoriemi," říkal Lössl v rozhovoru pro list Ouest France. "Před třemi lety jsem mu byl na svatbě jako jeho nejlepší přítel. Opravdu k sobě máme blízko."

Samozřejmě že v těchto chvílích půjde kamarádství stranou. "Vím, kam si míč rád posouvá, což je pro mě dobré, a že je aktivní při rohových kopech," prozradil guingampský gólman. "Je konec sezóny a potřebujeme dokončit naší práci. Stále potřebujeme body, abychom se ujistili, že se udržíme. Pokud by se nám podařilo udělat šest nebo sedm, bylo by to fantastické."

Évian možná v pravý čas vítá zpět v kádru své opory. K dispozici bude pravý bek Sabaly, rovněž jeho kolega z defenzívy Abdallah i útočník Sunu. Domácím naopak bude chybět Yatabaré, který minulý týden v bretaňském derby v Rennes inkasoval červenou kartu, a dostal tak automaticky stopku na tento zápas. Hosté naposledy podlehli doma Lille, předtím uhráli remízu v Nice. Pořád se jim zuby nehty daří držet na bezpečných příčkách. "Guingamp se bude snažit udělat vše pro to, aby se dostal do klidných vod. Pozici na to má," ví obránce Cédric Cambon, jehož čeká 100. ligový zápas v kariéře. "Jsem si jistý, že zápas bude otevřený."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.40 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - Stade Reims  (sobota 20:00)
Remeš je po čtyřech porážkách v řadě v pořádné bryndě a v sestupovém pásmu nefiguruje jen díky lepšímu skóre. Příchod nového trenéra Oliviera Guégana na mužstvo jako by nezapůsobil a Nice naposledy podlehlo nejtěsnějším možný způsobem. Bastia rovněž bojuje o záchranu, disponuje jen dvoubodovým náskokem na osmnáctou příčku.

Guégan se z pozice asistenta dostal do čela po odvolaném Jeanovi-Lucu Vasseurovi a v závěru sezóny ho čeká opravdu obtížný úkol. Restartovat celkem slušně fungující stroj z první poloviny sezóny nebude snadné. Tým je prostě pod těžkou dekou, vítězství se na jaře dočkal jen jednou jedinkrát!

Soupeř přitom spoléhá na své bouřlivé prostředí. Dobře známého faktu, že k zisku bodů na Korsice vede vždy strastiplná a náročná cesta, si je Guégan plně vědom. "Bastia nehraje jenom nějaký urputný fotbal. Působí opravdu zajímavě. A především doma hraje ve velmi vysokém tempu," říkal.

Ačkoli, co se týče domácí bilance, je Bastia na celkovém osmém místě, pořád se nemůže zbavit strachu z pádu o soutěž níže. Minulý víkend neuspěla ve finále Coupe de la Ligue, když PSG podlehla jednoznačně 0:4, a chuť si nespravila ani v dohrávce na půdě Lyonu, kde rovněž nevstřelila ani branku.

Domácí budou povzbuzeni o návrat pilíře defenzívy, k dispozici by měl být Sébastien Squillaci. Na Remeš si jim před vlastními fanoušky daří, porazili jí už třikrát v řadě. Guégan musí věřit, že teď klub v důležitou chvíli tuhle sérii změní k lepšímu: "Máme obrovskou zodpovědnost. Potřebujeme získat sebedůvěru pro zbytek tohoto ročníku."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.25 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - Olympique Marseille  (pátek 20:30)
Marseille má problém. Po dvou prohrách v řadě se vůbec poprvé od začátku sezony propadla mimo pozice zajišťující Ligu mistrů, a v závěrečných kolech ji tak čeká nezáviděníhodný úkol. Kouč Marcelo Bielsa však před utkáním na zrádné půdě Nantes svému týmu věří..

Ne snad že by Les Phocéens poztráceli dubnové body proti outsiderům - dramatické Le Classique s Paříží skončilo těsně 2:3, v Bordeaux zase rozhodl jediný gól domácího Cédrika Yambérého - nicméně dotírající Monaco ukázalo pramalé slitování s těžkým marseilleským losem a probilo se na strategickou třetí příčku. Bielsova reakce? Prý by své mužstvo za žádné jiné ve Francii nevyměnil.

"Porážka s PSG pro nás byla větším varováním, protože jsme si ji zasloužili," přemítal Argentinec na předzápasové tiskové konferenci. "Nehráli jsme podle svých možností. Proti Bordeaux to ale bylo jiné." Následně zkušený kouč dostál své pověsti kontroverzního 'miláčka novinářů', když dodal: "To, co teď řeknu, se asi moc nehodí. Neměl bych to říkat. Ale kdyby liga skončila v tuto chvíli, musel bych říct, že nevyhrál ten nejlepší, protože nejlepší jsme my. Máme nejlepší hráče a hrajeme nejlepší fotbal. O tom jsem hluboce přesvědčen."

Tabulková pozice je ale diametrálně odlišná, což si Bielsa uvědomuje. "Jsme čtvrtí, takže samozřejmě, že nemohu být sám se sebou spokojený. Olympique bych ale nevyměnil za žádný jiný tým ve Francii." Dnes bude mít hostující kouč za úkol vyřešit především pozici Romaina Alessandriniho, který letos není součástí základní sestavy, výkonem proti Bordeaux si ale o ni řekl poměrně výrazně; rychlonohý křídelník by se měl objevit na hřišti na úkor Dimitriho Payeta. Vrací se také André Ayew a konečně i uzdravený Nicolas N'Koulou.

Nantes už, na rozdíl od dnešního soupeře, nemá příliš o co hrát - většinu sezony strávilo v klidném středu tabulky, a nejinak je tomu i nyní. Jedenáctý tým Ligue 1 má sice pouze pětibodový náskok na sestupové pásmo, muselo by však dojít k neuvěřitelné shodě okolností, aby ještě do konce května klesl o celých sedm pozic. Kouč Michel Der Zakarian však i přesto, pro klid mysli, vytyčil co nejrychlejší záchranu za prvořadý cíl.

"Už několik zápasů se nám daří dobře bránit a nepouštět soupeře do šancí, pokaždé ale v několika situacích za utkání zbytečně selháváme," prohlásil arménský stratég. "Na míči hrajeme v poslední době dobře, daří se nám dostávat se do útočného pásma, finální fáze ale pořád vázne. Také nejsme dostatečně efektivní ze standardních situací. Musíme zkrátka ukázat větší kreativitu a odhodlání," zakončil.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.40 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon32197662:2564
2.Paris Saint-Germain311711358:3062
3.AS Monaco321610639:2258
4.Olympique Marseille32176962:3557
5.AS Saint-Étienne321511639:2556
6.Girondins Bordeaux32159841:3854
7.Montpellier HSC321471142:3449
8.Lille OSC321381131:2747
9.Stade Rennes321291132:3745
10.OGC Nice321181336:3941
11.FC Nantes3210101225:3340
12.EA Guingamp321231733:4539
13.SM Caen321081446:4838
14.SC Bastia329101331:3937
15.Évian Thonon Gaillard321131834:4936
16.FC Lorient321051734:4435
17.Stade Reims32981537:5435
18.Toulouse FC321051734:5235
19.FC Metz31681725:4426
20.RC Lens32681828:4926

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (111)

Přidat komentář
smazaný uživatel

troufam si rict, ze pokud to dnes marseille nedaji za tri body, tak jsou definitivne venku z boje o titul a mozna i z ligy mistru, minimalne bez sance na primy postup

Reagovat
Israha

Titul je v prdeli už od PSG...teď jde fakt spíš o to, udržet tu LM.

Reagovat
Langi

no ono už i to třetí místo je dost na piču, jelikož pak v předkole reálně hrozí nějaký Manchester, AS, Atletico a podobní

Reagovat
smazaný uživatel

s Spartička

Reagovat
smazaný uživatel

*a

Reagovat
Langi

tohle kolo hodně napoví tušim, že PSG by mohlo ztratit...snad je Nice oberou, jako nás

Reagovat
didosh

OT:Zdravím místní...Chtěl bych se zeptat jak je to v Ajacciu který je ten slavnější co hraje déle druhou ligu a taky jak tzo vypadá na stadionu když je derby kdo má ve městě převahu.díky

Reagovat
Robbie

AC Ajaccio je slavnější, ale letos slušně hrají ty druhý

Reagovat
didosh

Jj videl jsem ze v tabulce jsou vis.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanni

Reagovat
Israha

Rod nepodržel. Jinak průměrný zápas, to bude max 1:1 nebo 2:0, moc gólů nepadne Ale pravá strana Brice - Romain opět výborná, ti prostě musej hrát spolu častěji...

Reagovat
smazaný uživatel

Brice neskutočný, už dvakrát vám zachránil prdel keď v poslednej chvíli predbehol hráča ktorý šiel zakončovať z dobre príležitosti v šestnástke.

Reagovat
Israha

Na jaře dost možná náš nejlepší hráč...co do vyrovnanosti výkonů určitě. Hrozně nedoceněný člen sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Len keby trocha schladil hlavu

Na druhej strane Morel na LB je 50% z Morela na CB, až na ten pas na Romaina bol tragický

Reagovat
Israha

Tak dozadu si to svoje pozičně přesné, poctivé něco odehraje...ale podpora útoku poslabší, což ale bylo u něj vždy.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak teraz vás zachránil pri tom "faule" na Morela

Reagovat
Israha

Aneb jak jsou ve výsledku nějaké šestky Toulouse a čtverky Lensu k ničemu, když v těžších zápasech to herně nefunguje a ještě k tomu se kupí smůla (opět nepísklá penalta, Fanniho den blbec v obou vápnech, etc.). Tohle dost možná nebude ani tuhý boj o LM, ale o Evropskou ligu...

Reagovat
smazaný uživatel

akú penaltu myslíš? zo začiatku som trochu prešvihol keď som hľadal streamy.

No trúfam si povedať ak Monako doma získa 3 body, čo je dosť pravdepodobne tak to budete mať strašne ťažké, nič vám potom neostáva len sa držť Monaca na rozdiel 1-2 bodov a tak s nimi ešte hráte a tam sa to rozhodne.

Reagovat
Israha

Ke konci, jak tam Ayew dostal žlutou za dive. Jako nebylo to nic jednoznačného, ale faul tam podle mě byl...ale zas, na tohle se vymlouvat nejde, spíš jenom tak konstatuji, že to je už prokletí téhle sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mne to ani zďaleka ako faul neprišlo, bol v obkľúčení dvoch hráčov tak to vyskúšal, ale pravdu povediac z môjho streamu to ani nešlo rozoznať. na druhej strane vás Lannoy 2 krát zachránil najprv pri tom akože faule Morela, pri ktorom Morel ťahal Audela za ruku k zemi a sám spadol, Audel bol sám pred Stevom. A druhy krát dokázal Lannoy cit pre hru keď mohol nechať vo výhode Deauxa, ktorý šiel z mierneho uhla sám na Steva a on odpískal priamy kop.

Škoda tej Fanniho hlavičky na koniec no a potom neviem kto to tam dorážal nad bránu

Reagovat
Israha

No, Audel tam Morela držel za ruku, tolik k tomuhle . To druhé výhoda být měla, tam sudí pomohl. Ale tak tohleto nebyl ani na jedné straně nějaký zářez nebo tak, to minulý týden ty dvě nepísklé jasné penalty byly o něčem jiném...to je furt a pořád neschopnost hrát těžké zápasy, nebo resp. spíš v nich dělat výsledky, ten herní projev nejhorší není. A bohužel, v tomhle Bielsa neudělal o moc kroků navíc oproti tomu, co se tam loni dělo pod Anigem...tragická bilance v náročnějších zápasech zůstala.

Reagovat
smazaný uživatel

ved bolo jasné že Morel držal Audela, kde si to ty pozeral, pozri si záber od bránky, o náznaku fauly ani slychu.

No ta bilancia z náročných zápasov je žalostná, s nami prehra a remíza, s PSG 2 prehry...

Reagovat
Langi

Nice pome dnes to neni rozhodne bez sance

Reagovat
juninho8

Bodmer to je stale Lyoncan

Reagovat
Langi

Fantasticke Nice...musi to urvat

Reagovat
Langi

Reagovat
juninho8

velka skoda....mali na to ich obrat

Reagovat
Langi

Podle statistik na ne po polocase asi silene vlitli...skoda, rikal sem si ze po te Barcelone budou k porazeni

Reagovat
juninho8

skoda no...my musime hlavne zabrat v derby

Reagovat
smazaný uživatel

ok, po dnesnim derby se definitivne rozhodne, jestli budu za blba ja, nebo domingo

ALLEZ l'OL

Reagovat
smazaný uživatel

já to máuvm dnes na dvou frontách Derbřinci Nous sommes L Olympique Lyonnais a My jsme HC Verva Litvínov

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad tri vyjde oboje

Reagovat
smazaný uživatel

dík doufám :-) snad je kluci přejedou na obou stadionech.Díval jsem se na videa z tréninku OL a super atmosféra.Akorát škoda že nebude připravený Fofana.

Reagovat
smazaný uživatel

*ti

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně se to z toho mobilu přeházelo.Tak znova :-) já to mám dnes na dvou frontách.Derby a Litvínov v Třinci.Nous sommes L Olympique Lyonnais a My jsme HC Verva Litvínov

Reagovat
smazaný uživatel

Parole chant anti stephanois ( enmenez-moi )

https://youtu.be/dzLFAASRbn8

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bude krutý boj, zelenáči cítia šancu na LM

Reagovat
smazaný uživatel

OL : Lopes - Bédimo, Rose, Umtiti, Jallet - Gonalons, Tolisso, Ferri, Fékir - Lacazette, Njié

obrana už vyzerá lepšie, uvidíme ako to pôjde Jalletovi a Maxovi po zranení

Alezz OL

Reagovat
juninho8

skdoa Njie ale pekne....

Reagovat
smazaný uživatel

no pekne ako pekne, už mal dvakrát skórovať, no asponň raz z tých 2 šancí

Reagovat
juninho8

zaca som to pozerat asi od 10 minuty tak neviem...bol som sa rozlucit s Paulom Walkerom a zmeskal som zaciatok

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir piči piči piči

Reagovat
smazaný uživatel

ježiši, to je šancí...jdu si vsadit dvojku

Reagovat
juninho8

aj ked kukam asi 5 minut tak uz sme mohli dat 3 goly....uz vidim ako to dopadne...my budeme triafat brvna a oni daju goly

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavosťou je že pre hostí bolo dostupných 600 lístkov ale fans zelených bojkotovali, no nakoniec si tých 600 lístkov v hodnote cca 9000 eur zakúpili aby neboli k dispozícii domácim fanúšikom

Reagovat
juninho8

to je dost tragicke

Reagovat
smazaný uživatel

Tie peniaze mi mohli poslať, tiež by som nedošiel

Reagovat
juninho8

nie zly napad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

600 je docela málo ale

Reagovat
smazaný uživatel

tak my sme ali v jeseni u nich len 200, Aulas bol štedrí a chcel plný kotol

Reagovat
smazaný uživatel

joooooo

Reagovat
juninho8

CLINTOOOOOOOOOOOOOOOOON zasluzene

Reagovat
smazaný uživatel

NAZDAR

NJIE JE SKVELEJ!!!

Reagovat
juninho8

posledne zapasy hra brutalne....

Reagovat
smazaný uživatel

je super, ze se konecne zacina projevovat v dobrem svetle vyjimecnou rychlost ukazoval uz na podzim, ale jak k tomu ted zapojuje i chytry pohyb a zlepseni v praci s micem, tak zacina byt fakt velice platny

Reagovat
juninho8

no jo...len nech mu to vydrzi....

Reagovat
smazaný uživatel

Njie do tretice všetko dobré

Reagovat
smazaný uživatel

LEGENDA LYONU

Reagovat
smazaný uživatel

a už sa oň zaujíma FC Turín

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Pohoda Clinton

Reagovat
smazaný uživatel

A teraz sa podme zatiahnuť ako vieme

Reagovat
smazaný uživatel

TA TO KOKOT

Reagovat
smazaný uživatel

LOL

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel jasna redka

Reagovat
juninho8

pravda...bohuzial...hlavny nepochybil....Rose to srpavil dost netakticky...hrac za nim by to mozno chytil a aj keby nie tak lepsi gol anic ako gol a redka ale jasny offside....vdaka postranny...pichni si ten vechet do RITI ty hajzel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

ach boze nech len pekne ukazu offsidovu lajnu...podla mna jasny offside

Reagovat
smazaný uživatel

ta to tak bo mame 4 tutovky za 15 minút a dame len jednu

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas prostě nezaplatil a takhle to dopadá.

Reagovat
Langi

Boze muj...

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajd jak kráva a pomezní stojí někde v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný ofsajd paráda, diky postranný išli by do piči taký rozhodcovia čo nevidia metrový ofsajd

Reagovat
juninho8

ciastocne si za to mozme sami....tolko sanci a nic ale ten offside bolo vidno hadam aj z vrtulniku.....

Reagovat
smazaný uživatel

ale postranný už dobre že nešprintoval na polku ASSE

Reagovat
juninho8

vsetko mohlo byt v klude....zasluzene by sme viedli dalej a hrali si svoje.....takto to je zase o hovne....mohlo by to byt ako my s Nice...len opacne

Reagovat
smazaný uživatel

Gonalons na stopérovi. asi lepšie jak Baky

Reagovat
smazaný uživatel

dodrbaný zápas. teď hlavně udržet nějakou tu remízu....

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačne vyhrať, máme na to ich prehrať aj o jedného menej

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme, já tomu moc nedávám, při téhle golové potenci

Reagovat
smazaný uživatel

Njie se utrhne

Reagovat
juninho8

Njieho tipujem na polcasove striedanie za Greniera

Reagovat
smazaný uživatel

to radsi fekira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

ale aj o desiatich sme castejsie na ich polovici

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE beton i proti desíti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je v piči

Reagovat
smazaný uživatel

ze dvou sanci dva goly inkasovane

Reagovat
smazaný uživatel

No Briand no party

Reagovat
juninho8

a je hotovo....dik postranny fakt...totalne nezasluzene....nehraju ani prd...najhorsie na tom je ze z tohto budu profitovat PSG a Stepani a najhorssie z tohto vyjdeme my a OM

Reagovat
smazaný uživatel

Galtier si to tím střídáním solidně povodil. Fournier ven!!!

Reagovat
Israha

ASSE vede dost nezaslouženě, ale jednu věc musím podotknout. Galtier ukázal Bielsovi, jak má reagovat na blbě se vyvíjející zápas, tohle bylo ukázkové střídání a změna strategie. Uč se, Bielso.

K tomu ofsajdu - hrál Erding míč v té chvíli? Neviděl jsem to pořádně, ale komentátor mluvil něco o tom, že pouštěl bez doteku Gradelovi...v takovém případě regulérní akce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ide skôr o to že naznačil že hraje, vyšprintoval za ňou a keď bol pri nej potom to prenechal spoluhráčovi, tým pádom naznačil že má záujem o hru tým pádom mal byť pískaný ofsajd aj ked sa jej nedotkol. Ale to už je aj tak jedno..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Jo, to je asi pravda...

Reagovat
Langi

to uz je zly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

GOOOOOOOOOL....krasa Jallet...a pome boli sme lepsi aj o desiatich

Reagovat
smazaný uživatel

do pipky aj o jedného menej sme v poli lepší tak do nich

Reagovat
Langi

Yeees nevzdavejme to

Reagovat
juninho8

to je cervenaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

za co Fekirovi?

Reagovat
juninho8

to je vysmech...ho chyti pod krk a dostane zltu

Reagovat
juninho8

boha to ASSE hra styl ako z 90. rokov...nakopavaju dopredu a smerom dozadu su ako drevorubaci

Reagovat
smazaný uživatel

on piskne i naprosto cistej skluz neuveritelny

Reagovat
smazaný uživatel

Saša je proste proti silnejším súperom marný

Reagovat
smazaný uživatel

jezis

Reagovat
Langi

Tohle nastve...ale co uz

Reagovat
juninho8

povedal by som ze pre nas strata 2 bodov....aj o jedneho menej sme boli lepsi....myslim ze keby sme boli v plnom pocte tak ich zvladneme bez problemov....skoda no....zelenaci nas obrali tuto sezonu o 5 bodov....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele