Ligue 1 - preview 32. kola

07.04.2017, 08:40, aktualizováno 09.04.2017, 08:45
Previews
AS Monaco vyhrálo v Angers a čeká na odpověď Paris Saint-Germain, které hostí Guingamp. Olympique Marseille cestuje do Toulouse, Saint-Étienne je favoritem duelu proti Nantes...
Toulouse FC - Olympique Marseille  (neděle 15:00)
Toulouse před týdnem po delší době vyhrálo a doufá, že půjde o dlouhodobější trend. Připsat si druhé vítězství v řadě bude ale tvrdým oříškem, protože Les Pitchounes přivítají ambiciózní Olympique Marseille.

Celek z hlavního města Provence by se rád vrátil do pohárové Evropy a vše nasvědčuje tomu, že by se tak mohlo stát. Marseille je v tabulce pátá a je jen škoda, že poslední dvě kola výsledkově nezvládla, protože se mohla přiblížit čtvrtému Lyonu už na pouhé tři body.

Olympique ztratil body nejprve v Lille za remízu 0:0 a především doma se soupeřem z Dijonu, opět za nerozhodný výsledek, tentokráte 1:1. Zkrátka dva body z těchto zápasů je málo a trenér Rudi García si je toho moc dobře vědom. Ztracené body se Marseille pokusí získat v Toulouse, kde se jí poměrně daří. Letos už tam v rámci Coupe de France vyhrála a památné je utkání z 6. března, kdy Marseille deklasovala Toulouse na jeho půdě vysoko 6:1.

Svěřeni Rudiho Garcii sice budou mírnějším favoritem, ale na Municipal Stadium je v žádném případě nečeká nic jednoduchého. Les Pitchounes jsou totiž ve formě. Od února tohoto roku je dokázal porazit pouze Lyon, jinak nikdo. Toulouse dokázalo například remizovat v Paříži 0:0 a naposledy zvítězit nejtěsnějším rozdílem na hřišti Montpellieru.

Domácí se budou muset obejít bez zraněného dua Musavu-King, Akpa-Akpro a minimálně u Edouarda s Michelínem je start nejistý. Kompletní není ani Garciova parta, zraněný je Rekik a k dispozici nebude ani Diaby.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Lafont - Amian, Diop, Jullien, Moubandje - Blin, Bodiger - Jean, Trejo, Braithwaite - Delort
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pelé - Sakai, Fanni, Rolando, Bedimo - López, Vainqueur, Sanson - Thauvin, Gomis, Payet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - FC Nantes  (neděle 17:00)
St. Étienne pořád horlivě bojuje o Evropskou ligu. Byť se mu na jaře nedaří úplně podle představ a v uplynulých týdnech spíše strádalo, rozhodně nemusí házet flintu do žita. Bude zajímavé sledovat jeho formu, protože od reprezentační přestávky ještě nesehrálo soutěžní utkání. Teď jeho ambice prověří Nantes, které je v tabulce jen o kousek vzadu.

Těžko říci, jestli opravdu dlouhá třítýdenní pauza hráčům uškodila či prospěla. Mnozí fanoušci věřili, že když Les Verts vypadnou z Evropské ligy, budou se moci soustředit pouze na ligové dění, v němž se tak výsledky logicky zlepší. Jenže tomu tak nebylo. Od vypadnutí s Manchesterem United domácí skolili pouze o záchranu bojující Dijon.

Přesto je situace v horní polovině tabulky tak napjatá, že mužstvo trenéra Christopheho Galtiera opravdu nemusí zoufat. Jasně, čtvrtá příčka, kterou drží Lyon, je prakticky v nedohlednu, každopádně pátá není nikterak daleko. Proti Nantes tak či tak nečeká ASSE vůbec lehká pořízená.

Hosté totiž pod trenérem Sergiem Conceicaem i nadále vzkvétají, dávno nechali zapomenout na záchranářské starosti, které za Reného Girarda byly denním chlebem, a dokonce útočí na evropské poháry. "Je fakt složité dívat se na pořadí v tabulce. Je to těsné. Budeme se snažit skončit tak vysoko, jak jen to bude možné," říkal hostující kouč.

Pokud by se jeho týmu podařilo uzmout všechny body, což se Nantes jako klubu na Stade Geoffroy-Guichard podařilo naposledy před více jak šestnácti lety, byl by na tom stejně jako jeho soupeř. Naposledy Kanárci mimochodem vyprovodili v malém beretaňském derby Angers. "Byl to těžký zápas. Už ale musíme pokračovat dál," dodával nantský stratég.

Oba celky mají v podstatě prázdné marodky. Domácí postrádají Oussamu Tannaneho, který už ale alespoň trénuje s béčkem, zdraví jsou Florentin Pogba i Kévin Malchit, jež jsou plně připraveni zasáhnout na krajích obrany. Hostující sestava by neměla doznat větších změn, ostatně minulý týden se osvědčila. Chybět bude akorát Kolbeinn Sigthórsson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.10 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - EA Guingamp  (neděle 21:00)
Před týdnem Pařížané alespoň částečně potěšili své fanoušky po hořkém vypadnutí z Ligy mistrů a v Coupe de la Ligue slavili svůj první úspěch sezóny. Teď ho čeká napjaté ligové dění, v němž nutně potřebuje zareagovat na sobotní vítězství Monaka na půdě Angers. Nic jiného než zisk tří bodů se proti Guingampu prostě neočekává.

Knížecí klub je v tuhle chvíli vzdálený už na rozdíl šesti bodů. Domácí se zatím marně snaží zlomit odpor svého soupeře, a to samé vlastně platí i proti třetí Nice. Bitva o titul je letos v Ligue 1 hodně zajímavá. "Od začátku jsem říkal, že PSG vyhraje o dva body. Bude stále silnější a silnější," myslí si guingampský stratég Antoine Kombouaré.

Celkově v Paříži panuje dobrá nálada. Od těžkého debaklu na Barceloně vyhrála čtyřikrát v řadě, naposledy neměla větší problémy s třetiligovým Avranches a bez problémů postoupila do semifinále Coupe de France. Právě tam přitom narazí zase na Monako, které bude chtít svému protivníkovi rozhodně oplatit neúspěch z Ligového poháru.

Domácí záložník Lucas Moura byl po snadné výhře v pohárovém duelu spokojený. "Myslím si, že jsme odvedli dobrou práci. Tým hrál dobře," hodnotil. "Postoupili jsme, dali jsme čtyři branky a žádný neinkasovali. To byl náš cíl. Teď už je potřeba připravit se na neděli," dodával svěřenec trenéra Unaie Emeryho.

Na Guingamp nemají Pařížané úplně nejlepší vzpomínky. Těsně před vánoci totiž na jeho půdě senzačně padli. Možná i díky tomu, že právě Kombouaré zná prostředí klubu z hlavního města možná ještě lépe než sám Emery. Působil tam jako hráči i jako trenér. "Jestliže Monako vyhraje titul, bude to vážně úspěch," pokračoval hostující lodivod.

Jeho mužstvo se nachází v klidném středu tabulky a za určitých okolností může ještě zabojovat o Evropskou ligu. To by však muselo získat nějakou delší šňůru lepších výsledků. "PSG již není tak silné jako v minulosti, to je jasné. Emeryho příchod nebyl snadný. Ale když je v nesnázích, dokáže úžasné věci," zakončil Kombouaré.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Trapp - Meunier, Aurier, Kimpembe, Kurzawa - Verratti, Rabiot, Matuidi - Di María, Cavani, Draxler
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Marcal - Didot, Sankoh, Déaux - Coco, Mendy, Briand
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.80 - 18.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Angers SCO - AS Monaco  (sobota 17:00)
Sedm kol zbývá do konce tohoto ročníku Ligue 1 a všechny trumfy stále drží AS Monako. Knížecí klub má před konkurenční Paříží tříbodový náskok, v žádném případě si tak nesmí dovolit zaváhat na půdě Angers, tedy týmu z druhé poloviny tabulky. Hosté jsou sice velkým favoritem, ale na poslední návštěvu stadionu Jeana-Bouina nevzpomínají v dobrém.

Monako totiž v Angers jasně prohrálo 0:3, což vůbec nikdo nečekal. Byl to jeden z nejnepovedenějších výkonů, ale bylo to v minulé sezoně a ta už je dávno pryč. V tomto ročníku hraje Monako ve výtečné formě. Naposledy prohrálo v půli prosince s Lyonem, jinak až na výjimky jenom vyhrává.

Knížata o minulém víkendu ligu nehrála, čekal je totiž finálový souboj Coupe de la Ligue proti PSG. Zápas se Monaku nepovedl, Paříž vyhrála jasně 4:1. Ztráta této trofeje sice Jardimovi svěřence může mrzet, na druhou stranu jsou tu důležitější zápasy a v Angers je to jeden z nich. Půjde o hodně, o další body v boji o ligový titul, který slibuje dramatickou podívanou až do závěrečného kola.

Výhodou Les Scoïstes bude jednak domácí prostředí a také fakt, že proti Monaku nemají vůbec co ztratit. Od sestupových pozic jsou v tuto chvíli dost daleko, takže mohou hrát naprosto uvolněně. Jejich forma navíc není špatná, v Coupe de France přešli přes Bordeaux už do semifinále, kde je čeká Guingamp, v lize za deset kol nasbírali solidních 19 bodů.

Angers se bude muset obejít bez Ketkeophomphoneho, Andrea a Saihiho, všichni tři laborují se zraněním. K dispozici nebude ani potrestaný Cissokho. Zajímavé bude sledovat, jakou jedenáctku vyšle do boje trenér Monaka Jardim. Nesmíme zapomínat, že už v týdnu čeká francouzského lídra těžký zápas v Dortmundu. Určitě jsou mimo hru Boschilia a Carrillo, otazník pak visí nad startem kanonýra Falcaa.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Michel - Manceau, Traoré, Thomas, Martinez - Ndoye, Santamaria, Mangani - Ekambi, Djedhiou, Bamba
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašič - Sidibe, Glik, Jemerson, Mendy - Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Mbappe, Germain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.15 - 4.15 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Nancy-Lorraine - Stade Rennes  (sobota 20:00)
V tuhle chvíli není v Ligue 1 většího remízového krále než jsou fotbalisté Rennes. Ti už nasbírali za tuto sezónu celkem třináct nerozhodných výsledků, které jim ve finále brání bojovat o evropské poháry. Na půdě Nancy rozhodně budou vyhlížet vítězství. Soupeř totiž od února hodně strádá a nachází se na barážové osmnácté pozici.

Bretaňský celek má prakticky každý ročník pohárové ambice. Nebo chce alespoň vždy být v popředí a co nejvíce zatápět největším favoritům ligy. Cílevědomý klub si v Evropě zahrál naposledy v roce 2011, a jestli v závěrečných sedmi kolech nenačne nějakou delší šňůru vítězství, opět se mu Evropská liga vyhne.

Aktuálně se hosté drží v klidném středu tabulky, ale mají určitě potenciál na to, aby ještě vystoupali o několik příček výše. Pravděpodobně jim už nepomůže záložník Morgan Amalfitano, který si poranil stehenní sval a vypadá to, že bude mimo hru delší dobu. "Je to rána pro něj i pro nás," hlesl kouč Christain Gourcuff.

Jeho mužstvo prohrálo na jaře pouze dvakrát, a to s pařížským a marseillským gigantem, jenže také dokázalo skolit pouze Lorient. V ostatních případech pouze remizovalo, včetně minulého kola v souboji s Lyonem. Gourcuff každopádně nemohl být s předvedeným výkonem nespokojený. "Bylo to heroické úsilí," chválil své svěřence.

Kromě Amalfitana se hosté budou muset obejít také bez zraněného Pedra Mendese a asi i Ludovica Baala, stopku na dva zápasy dostal Rami Bensebaini, vyloučený hříšník z předchozího víkendu. "Když už od páté minuty hrajete o deseti, navíc proti Lyonu, který hodně drží míč, je to těžké. Nebyla to snadná situace," vracel se k hodnocení Gourcuff.

ASNL byl ještě před několika týdny bezpečně vzdálený od sestupových vod, ovšem v uplynulých devíti kolech získal jen jeden bod a rázem zabředl do těch nejhorších starostí. Naposledy padl nejtěsnějším možným způsobem v Guingampu. "Nic nám nešlo. Hledali jsme se po sporném vyloučení," čertil se na rozhodčí asistent trenéra Vincent Hognon.

Nancy postrádá vykartovaného Modoua Diagného, úplně se neví, jestli do hry nastoupí zkušený Benoit Pedretti, ale určitě jeho start není vyloučený. "Budeme bojovat, budeme i nadále tvrdě pracovat a budeme hledat východisko," sliboval Hognon. "Už se zaměřujeme na utkání s Rennes, které bude stejně důležité, jako zbylé ostatní."
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Černik - Cuffaut, Chrétien, Cabaco, Muratori - Cétout, Diarra, Maouassa - Dia, Dalé, Puyo
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Costil - Danzé, Mexer, Gnagnon, Afonso - Mubele, Chantome, Prcič, André - Gourcuff - Sio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.00 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - FC Metz  (sobota 20:00)
Girondins Bordeaux má za sebou hodně smolný týden, takže bude chtít za každou cenu porazit Mety. Týmu Philippa Hinschbergera naopak chybí už jenom krůček k tomu, aby měl jistotu Ligue 1 i pro příští sezonu.

Les Girondins nejprve prohráli 1:2 s Nice, a poté kvůli stejnému výsledku vypadli z Coupe de France na úkor Angers, které se tak v semifinále této soutěže střetne s Guingampem. "Něco nám prostě chybělo. Angers hrálo účelově a dostávalo nás do úzkých. Paradoxně jsme ale inkasovali v pasážích, kdy jsme měli převahu. Byl to kvalitní pohárový zápas, ve kterém si šel soupeř za vítězstvím důsledněji, a proto postoupil dál," hodnotil ve středu Jocelyn Gourvennec.

Jelikož ve zmíněném klání nastoupili i Jaroslav Plašil a Jérémy Toulalan, není vyloučeno, že kouč svěří pozici středního záložníka Mauro Arambarrimu. Naopak v plné síle by měli být Valentin Vada, Diego Contento, Gaëtan Laborde, Malcolm a Francois Kamano. Otazník visí nad startem Youssoufa Sabalyho. A do hry určitě nezasáhnou Abdou Traoré, Nicolas Maurice-Belay, Thomas Touré a Maxime Poundje.

Mety v pohárových soutěžích už nefigurují, tak se mohou soustředit jen na ligová představení. V polovině března porazili Les Grenats Bastii, nicméně pak propadli s Lyonem v rámci opakovaného utkání 16 kola, kdy byl z hlediště vhozen dělbuch na Anthonyho Lopese. Vzhledem k výsledku se klidně mohlo kontumovat.

"Řeknu vám jednu věc: tohle je fakt nechutné a atmosféra hrozná. Za všechno můžou ti dva blbečkové, kteří nosí na stadion, co nemají. Kvůli nim se pak musí hrát bez diváků. Nicméně se z toho dá poučit. V prvním poločase jsme hráli dobře, ale poté se věci dost zkomplikovaly. Tyhle dva zápasy proti Lyonu na Stade Municipal Saint-Symphorien zkrátka nebudou dobrými vzpomínkami," řekl naštvaně trenér Hinschberger.

Z jeho svěřenců nemůžou proti Bordeaux nastoupit Thibault Vion, Ismaila Sarr a Yann Jouffre. Metám by však mohlo výrazně pomoci, že se do hry vrátí Cheick Diabaté, Fallou Diagné, Benoit Assou-Ekoto a Cheick Doukouré. Mevlut Erding a Milan Biševać zůstanou zřejmě ještě jednou mimo hru. Bordeaux má ale proti Metám statisticky výbornou bilanci a doma nebude chtít připustit další zaváhání.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.70 - 7.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - FC Lorient  (sobota 20:00)
Lyon v týdnu opakoval za zavřenými dveřmi duel s Metami. Dopadlo to pro něj výborně, ale ještě před utkáním s Besiktasem se pokusí připsat další tři body proti Lorientu, který srdnatě bojuje o záchranu.

"To, že se hrálo bez diváků, bylo v prvním poločase proti nám. Byli jsme pasivní s osobních soubojích, lehce jsme ztráceli balon a málo se pohybovali. Měli jsme štěstí, že Mety ty svoje tři šance neproměnili. Naštěstí jsme se po změně stran zlepšili a vytvořili si větší náskok před Saint-Étienne, Bordeaux a Marseille. Takže mise splněna. Teď budeme doufat, že se věci vyvinou tak, že si to s Nice v posledním zápase sezony rozdáme o třetí místo. Teď to sice nevypadá příliš reálně, ale ve fotbale nikdy nevíte," prohlašoval optimisticky Bruno Génésio.

Kromě Macieje Rybuse má k dispozici kompletní kádr, takže si může dovolit rotovat základní sestavou, díky čemuž by se v ní mohl objevit Memphis Depay. V obraně zřejmě dostane přednost Mapou Yanga-Mbiwa a padesátiletý trenér připustil možnost, že Alexandre Lacazette začne na lavičce, aby byl ready pro zmíněné čtvrtfinále s Besiktasem. Střed útoku by tedy měl patřit Nabilu Fekirovi.

Bernard Casoni se bude muset obejít bez Pape Payeho, Walida Meslouba a vykartovaných Romaina Philippoteauxe a Francoise Bellugoua. Oproti tomu trest za karty už mají za sebou Alhassan Wakaso a Steven Moreira. A zpět je i Cafú. Dá se očekávat, že Lorient znovu vsadí na rozestavení 4-4-2 s tím, že na levém kraji zálohy se objeví mladíček Jimmy Cabot.

Les Merlus mají za sebou dvě výhry, které je posunuly na dohled záchraně. K té by mělo dopomoci uhrát ve zbývajících sedmi utkáních nějakých dvanáct bodů. Poslední dva duely proti Nancy a Caen se podařilo vyhrát, přičemž po tom druhém kouč Casoni pochválil své hráče a nechal se slyšet, že se jedná o zasloužené vítězství.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.60 - 9.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - SC Bastia  (sobota 20:00)
Bastia nevyhrála třináct zápasů v řadě, z toho poslední čtyři utkání nevstřelila ani gól, přesto její šance na záchranu žijí a nejsou malé. Zápas v Dijonu na Stade Gaston Gérard bude pro oba celky velice klíčový. Burgundsko zkrátka zažije ryze záchranářský souboj se vším všudy.

Ve Francii jde do tuhého a nejde jenom o ligový titul, o který bojují Monako, PSG a Nice. Pořádné drama slibuje i opačný konec tabulky. V boji o záchranu je namočeno hned několik týmů, včetně Dijonu a Bastie. Právě jejich vzájemný souboj může dost napovědět. Domácí jsou v tuto chvíli na nesestupovém sedmnáctém místě, ovšem pouze s jednobodovým náskokem. O bod méně mají Nancy i Lorient a poslední Bastia ztrácí na "hořčice" jen čtyři body.

Dijon naposledy urval cenný bod v Marseille, když s favoritem remizoval 1:1. Povedlo se mu tak dvakrát v řadě bodovat na půdě soupeře, protože před tím remizoval zase v Rennes. Stejně jako ostatním, by i domácím nesmírně pomohl tříbodový zisk, kterého se jim jinak nedostává. Poslední výhru slavili domácí v únoru, když na Stade Gaston Gérard porazili Caen 2:0.

Ještě déle čeká na výhru Bastia, s pouhými pětadvaceti body poslední tým Ligue 1. Paradoxně ale její šance na záchranu stále žijí, byť v tomto roce ještě nevyhrála. Bohužel pro hosty zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se něco mělo změnit. Bastia totiž nejenže nevyhrává, ale ani nedává góly.

Dijon se musí obejít bez Balmonta, který je jako jediný na marodce a nejistý je start Belmonteho. Bastii zase nepomůže trojice Squillaci, Boulaya a Marange.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reyner - Chafik, Varrault, Loties, Haddadi - Amalfitano, Belmonte, Abeid - Chang-Hoon, Tavares, Diony
SC Bastia - pravděpodobná sestava:
Leca - Djiku, Rose, Kaoutari, Bengtsson - Cahuzac, Mostefa - Saint-Maximin, Diallo, Oniangué - Crivelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Jak Caen, tak Montpellier nutně potřebují body, neboť sestupové pásmo je hodně blízko. Na Stade Michel d’Ornano to bude s největší pravděpodobností hodně opatrný a vyrovnaný duel.

"Vzhledem k situaci, v jaké se v tabulce nacházíme, si prostě nemůžeme dovolit hrát takovéto zápasy. Ten výsledek mě hodně štve. O poločase jsem s hráči promluvil, protože v prvním poločase jsme nehráli jako tým, který chce udržet Ligue 1. Tím spíše, že jsme věděli, že díky výhře nad Nancy půjdou do toho utkání sebevědoměj. Nicméně pořád máme na sestupovou zónu náskok, takže věřím, že když do zápasů půjdeme s myšlenkami na tři body, uhrajeme dobré výsledky, tak jako proti Nice a Saint-Étienne," hodnotil Patrice Garande.

Co se absencí týče, na straně Caen jsou vydatnější. Na trávník určitě nevyběhnou Mouhamadou Dabo, Valentin Voisin, Pape Sane, Steed Malbranque, vykartovaný Damien Da Silva a úplně připraven zřejmě ještě nebude ani Hervé Bazile. Přesto se dá očekávat, že domácí na soupeře znovu vyrukují v ofenzivním rozestavení 3-4-3.

MHSC si zadělali na problémy, protože místo remíz začali sbírat porážky. Poslední tři duely svěřenci Jean-Louise Gasseta prohráli při skóre 3:9! Naposledy proti Toulouse však neměli k bodu zase tak daleko: "Tenhle zápas proti TFC byl hodně důležitý, ale selhali jsme v zakončení. Hráči bojovali, nicméně tentokrát to nestačilo. Netřeba panikařit, pořád mám pět bodů náskok na sestupové pásmo," řekl o minulém víkendu Gasset.

Může ho těšit, že do sestavy se vrací Daniel Congré, tudíž opět utvoří sehranou dvojici s Hiltonem. V základní sestavě se patrně objeví i Stéphane Sessegnon a Yacouba Sylla. Po zranění budou k dispozci i Pau Lasne a Jonathan Ikoné. Mezi zraněnými zůstanou Casimir Ninga, Geoffrey Jourdren a Jonathan Ligali. O vítězi tohoto střetnutí by klidně mohla rozhodnout jedna jediná trefa.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - OGC Nice  (pátek 20:45)
Nice může předskočit dočasně druhou Paříž a natěsno se přiblížit vedoucímu Monaku. Aby si však tyhle cíle splnilo, potřebuje vyhrát na půdě dalekého Lille. Hosté se nehodlají vzdát svého největšího úspěchu v historii a stále notně zatápějí oběma francouzským gigantům. Domácí mimochodem budou v závěrečných kolech usilovat o záchranu.

V kuloárech se mluví o tom, že by trenér Lucien Favre mohl po sezóně Azurové pobřeží opustit. To, jakým způsobem dokázal OGC pozvednout, samozřejmě vzbudilo ohlas i u jiných zaměstnavatelů. V podstatě pořád živí svůj sen o příčce nejvyšší, ačkoli se bude muset vypořádat především s výrazně složitějším losem.

Favre dle svých slov zůstane klubu věrný i příští ročník. "Jsou to prostě jen fámy," rezolutně odmítal spekulace o odchodu. "Všude, kde jsem byl, jsem nějakou tu dobu pobyl. Čísla přece mluví za vše. Čtyři roky jsem vydržel v Echallensu a u Yverdon Sport, více než dva roky jsem působil v Berlíně a třeba v Mönchengladbachu téměř pět let."

Vedení i fanoušci by byli pochopitelně hodně smutní, kdyby Favreho zlákala jiná nabídka. Vždyť právě on vytvořil už teď klubový rekord v počtu nastřádaných bodů, kterých je v tuhle chvíli šedesát sedm. A ještě dvacet jedna jich je ve hře. "Je dobré, že jsme na to dosáhli. Ale už je to minulost. Chceme teď vyhrát každý zápas," burcoval hostující stratég.

Les Aiglons by oproti nynějšímu protivníkovi měli disponovat větším agregátem fyzických sil. LOSC totiž v průběhu tohoto týdne musel sehrát těžké utkání na půdě Monaka v rámci čtvrtfinále Coupe de France. "Moc jsem se na to utkání nedíval. Vím, že nenastoupí se stejnou sestavou. Snad jen tři nebo čtyři hráči hráli naposledy ligu," odpovídal Favre.

Dogy v Monaku prohrály hlavně proto, že celý druhý poločas dohrávaly o deseti. A jednobrankové manko již nedohnaly. Nejenže nyní nebude k dispozici vykartovaný Carlens Arcus, ale taktéž přišly o Adamu Soumaora. "Bude muset na operaci," hlesl trenér Franck Passi. "Aspoň se pomalu do hry vracejí Marko Baša i Martin Terrier."

Domácí lodivod, jehož v létě nahradí Marcelo Bielsa, má za úkol udržet tým v nejvyšší soutěži. Vede si zatím obstojně, Lille je od červeného pásma vzdálené na rozdíl devíti bodů. "V posledních týdnech hrajeme s větší jistotou. Tohle mužstvo je sestavené tak, aby bojovalo o evropské poháry. Musíme skončit tak vysoko, jak jen to bude možné," uvedl Passi.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Enyeama - Corchia, Alonso, Béria, Palmieri - Amadou, Xeka - Rony Lopes, El Ghazi, De Préville - Éder
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Ricardo Pereira, Dante, Le Marchand, Dalbert - Koziello, Walter, Seri - Eysseric, Balotelli, Belhanda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco30225387:2671
2.Paris Saint-Germain30215460:2168
3.OGC Nice311910250:2567
4.Olympique Lyon311731164:3554
5.Olympique Marseille311381044:3847
6.Girondins Bordeaux311210943:3946
7.AS Saint-Étienne301111834:2444
8.EA Guingamp311181238:3941
9.FC Nantes311181230:4541
10.Toulouse FC3110101133:3340
11.Stade Rennes31913929:3440
12.Angers SCO311161432:4039
13.Lille OSC311071430:3737
14.FC Metz30981329:5635
15.Montpellier HSC31891443:5533
16.SM Caen31951731:5232
17.Dijon FCO316111439:4829
18.AS Nancy-Lorraine31771721:4128
19.FC Lorient31841933:6128
20.SC Bastia315101624:4525

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad Nice vykope to 2. místo. LM by jim slušela

Reagovat
smazaný uživatel

Ballo dneska hattrick!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak skoro..2 fíky taky dobrý...ale ten první, tvl, laxnějš to už kopnout nešlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze Lyon v tejto sezone stracal s roznymi mrdkami. Teraz uz skutocne vedie do CL cesta len cez EL, 16 bodov na Nice uz nie je moc realne.

Reagovat
Israha

To není reálné už tak čtvrt roku, ty blesku. Se podívej, jak stabilní formu Nice má a jak málo prohrávají. Ten útlum oproti začátku tam sice je, ale jen dílčí...Favre si znova a znova maže Genesia na chleba (protože kádr nemá Nice lepší než Lyon, to ani náhodou).

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, len tak pred dvoma mesiacmi som dufal ze OL tu stratu aspon stiahne na nejakych 6,7 bodov no

Reagovat
Langi

Ze nebudem do 3. mista sem vedel uz v prosinci...o te EL mluvim uz od ledna a konecne to vypada, ze to pochopilo i vedeni...jen dobre, tohle by predcilo vsechno

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, vo stvrtok Besiktas. To su dost horke hlavy, maju vsak len jedneho kvalitneho utocnika Aboubakara, ktory je na obe zapasy vykartovany... snad tu EL vyhrajete,nie je tam moc sympatickejsich timov

Reagovat
Langi

Tak nutno rict ze Favre te LM podridil vice mene vse...odpiskal celkem ostudne EL, pohary...plus se mu dobre sesli hraci ve forme, coz se o Lyonu letos moc rict neda...a kor ve Francii je kolikrat videt, ze ta forma udela vic nez nabita soupiska, vzhledem k tomu jak je ten stred tabulky vyrovnany...Nice s klidem vyhravalo zapasy, kde Lyon letos proste ztracel...navic Favre je samozrejme o parnik lepsi a zkusenejsi trener nez Genesio...z jejich pohledu skoda, ze jestli skonci 3., tak jim tohle vsechno bude dost mozna uplne k hovnu...protoze neverim, ze pro ne bude predkolo hratelne

Reagovat
Israha

No nebude, viděli jsme letos. Navíc si myslím, že neudržej opory, rozprchne se jim to a Favre s vidinou toho, že s tím nemůže nic dělat, složí poměrně záhy funkci...

Reagovat
Langi

Lyon tezce trenuje na EL zas koukam

Reagovat
Langi

Jezisi kriste...s tymem, co ma min bodu nez odehranych zapasu Genesio chce letet jeste pred koncem sezony?

Reagovat
Israha

Boj o záchranu ovšem začíná trochu gradovat...

Reagovat
Pyroman

Lorient vypadá, že se chystá na podobný comeback, jaký loni předvedlo Toulouse. Docela jim to i přeju, za mě ať jde dolů Bastia, Nancy a Dijon (místo něho bych tam teda radši viděl Metz, ale ty už to asi ukopou).

Reagovat
Israha

Nancy a Bastia jednoznačně, ten třetí ať je kdokoliv z trojice Caen/Metz/Dijon, všechny ty tři týmy nejsou úplně ostudou ligy, ale někdo musí z kola ven....Lorient to doufejme ukope.

Reagovat
Langi

Twl jako beru ze tu ligu uz ma kazdy u prdele, ale pochcany Lorient musi zadupat do zeme Fekir s Depayem pomalu sami...vyhraje se v Metach a pak nam da ctyrku Lorient...ted jeste chybi vyhra 3-0 nad Besiktasem...nase letosni vysledky to je fakt generator nahodnejch cisel

Reagovat
juninho8

pokial je to na ukor EL tak to beriem....len sa skutocne musi vyhrat tych 3:0....to ze sme dali body prave Lorientu je OK....lepsie ako niekomu bezprostredne za nami...

Reagovat
Pyroman

Dneska musí být 3 body, OM ztratí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele