Ligue 1 - preview 31. kola

18.03.2016, 08:50, aktualizováno 20.03.2016, 09:01
Previews
Paris Saint-Germain má od minulého týdne jistou obhajobu titulu a s oslavami by rádo spojilo výhru nad AS Monaco. Nice je favoritem souboje s GFC Ajaccio, trápící se Bordeaux hostí Bastii...
Girondins Bordeaux - SC Bastia  (neděle 14:00)
S novým koučem jde Bordeaux do boje o vlastní čest. Vyhozený Willy Sagnol předvedl v tradičním klubu velký potenciál do budoucna, letošní krizi ale nakonec těžce nezvládl a byl tak nahrazen dalším trenérským nováčkem Ulrichem Ramém. Toho nyní čeká ostře sledovaný test proti Bastii..

Sagnol ve skutečnosti začal své angažmá výborně a loni dokonce dokázal dovést Les Girondins do pohárů, prohra 0:4 v garonském derby minulý týden s Toulouse mu však srazila vaz. Jeho nástupcem se stal bývalý gólman a klubová legenda Ulrich Ramé, muž, který aktivně chytal do čtyřicítky a pamatuje i zatím poslední slavnou éru s Laurentem Blancem, Marouanem Chamakhem a Yoannem Gourcuffem.

Nyní jej čeká osm zápasů, během kterých vlastně není moc o co hrát: Bordeaux má příliš kvalitní tým na to, aby se ještě zapletlo do záchranářských bojů, a poháry už jsou beznadějně daleko. Ramé tak má relativně volnou ruku. Angažmá třiačtyřicetiletého borce, který v klubu chytal 14 let a získal dva tituly, přesto vyvolalo překvapení; stejně jako to, že jeho asistentem je bývalý spoluhráč a spolehlivý pravý bek Mathieu Chalmé, který hrál v Blancově slavném Girondins v tandemu s Trémoulinasem.

Největším problémem bude vyřešit otazníky v obraně: poslední dobou pouští Bordeaux obrovské množství gólů. Konkrétně 27 v deseti zápasech, v nichž doposud chyběl zraněný brankář Cédric Carrasso. Ztráta ostříleného veterána tradiční klub hodně zasáhla; jeho náhradník, mladík Paul Bernardoni, zatím rozhodně nepodává adekvátní výkony (i když o jeho talentu stále pochybovat netřeba).

Fanoušci nicméně mohou hledět právě třeba k Bastii - která představuje ideální příklad toho, jak změna kouče může nakopnout týmovou morálku. Od doby, co Francois Ciccolini v lednu nahradil Ghislaina Printanta, Korsičané vyhráli 50% svých zápasů a dokonce poprvé uspěli i venku. A to rovnou dvakrát za sebou. Tým, který na cestách nevyhrál dvanáctkrát v řadě, najednou přijíždí do Bordeaux s triumfy v Remeši a Nice v zádech.

Oba týmy nicméně mají problémy s absencemi. U Bordeaux je to mnohem horší: mimo hru jsou suspendovaný kapitán Lamine Sané a pětice zraněných hráčů (Carrasso, Maurice-Belay, Debuchy, Plašil, Pallois a Sertić). Na druhé straně chybí suspendovaní Mehdi Mostefa a Yannick Cahuzac a zranění Sadio Diallo a Gilles Cioni.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.25 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - GFCO Ajaccio  (neděle 17:00)
Jedni bojují o evropské poháry, druzí o holé přežití. Nice a Gazélec určitě svedou tuhou bitvu o jih Francie. Oběma celkům se v minulých kolech zadařilo, jejich forma má spíše stoupající tendenci, takže se dá očekávat i celkem slušný fotbal. Hosté mají na svého soupeře jen a jen dobré vzpomínky, domácí mají svému soupeři co oplácet.

Podzimní vzájemný souboj dopadl lépe pro korsický klub. Právě pro něj to byl na konci října jeden z historických milníků, trochu nečekané vítězství 3:1 bylo zároveň vůbec prvním v Ligue 1. Kdyby se mu něco podobného podařilo zopakovat i v Allianz Riviéře, určitě by se v žádném případě nezlobil.

Bitva o záchranu je totiž ve francouzské nejvyšší soutěži tradičně strastiplná a každý bod se před závěrečnými koly bude hodit. "Lidé říkají, že se se 42 body zachráníme. Já říkám, že tomu tak bude se 43 body," uvedl hostující stratég Thierry Laurey, jehož mužstvo naposledy dokázalo skolit Caen.

A byla to pro hosty opravdu velká úleva. Tříbodový výsledek totiž získali po dlouhých deseti kolech. "Je to už opravdu dlouhá doba, co jsme hráli s takovou soudržností," těšilo korsického trenéra. "Odvedli jsme solidní práci. Vůbec jsem si netroufal odhadnout, jestli vyhrajeme, protože v předchozích zápasech jsme dělali mnoho chyb. Ale podařilo se."

Poslední dvě ligová kola jasně ukázala, že OGC je vyloženě závislý na Hatemovi Ben Arfovi. Bez něj se domácímu celku jednoduše nedaří vyhrávat. Když byl tenhle záložník zraněný, ze tří zápasů získali jeho spoluhráči jen dvě remízy. Ale s ním? Porazili Troyes i Montpellier. A v případě dalšího vítězství se mohou posunout dokonce na třetí místo.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - AS Monaco  (neděle 21:00)
Utkají se sice dva nejlepší týmy Ligue 1, ale o titul se tu bojovat nebude. PSG si bude chtít v Parku princů pouze užívat oslavy a v žádném případě tedy nemíní s Monakem zaváhat. Hosté se budou snažit v hlavním městě bránit svou druhou příčku, a tudíž přímou účast v Lize mistrů. Pomalu a jistě se na jejich pozici tlačí několik soupeřů.

Jestli v minulém kole čekal na Pařížany celek nejslabší, a to poslední Troyes, kterému naložili hned devět branek, pak se nyní střetnou s někým z opačného pólu tabulky. Na domácí scéně může být mužstvo Laurenta Blanca naprosto v klidu, už v půlce března totiž splnilo svou povinnost, a to obhajobu ligového prvenství.

V podstatě se tak musí naplno soustředit jen na Coupe de France, kde jsou v semifinále, na Coupe de la Ligue, kde si zahraje o další cennou trofej v již jistém finále, a na Ligu mistrů, v níž nyní narazí na Manchester City. "Doufám, že Park princů bude plný, abychom společně mohli slavit," přeje si pařížský stratég před aktuálním duelem.

Rozdíl mezi oběma celky je propastných 25 bodů, i nynější forma hovoří více ve prospěch domácích. Každopádně vzájemné zápasy už tak jasné nejsou. Byť na podzim PSG skolil svého soupeře 3:0, v minulosti se povětšinou urodil nerozhodný výsledek. V posledních osmi zápasech tomu tak bylo hned šestkrát.

Blanc má možnost až do konce sezóny měnit sestavu dle potřeb. Může zkoušet herní varianty, ordinovat odlišné systémy, může vlastně cokoliv. "Teď se budeme snažit chovat i nadále jako profesionálové. Můžeme si dovolit takový luxus, že někteří hráči budou více odpočívat," potvrdil domácí kouč.

ASM čeká krušných osm ligových kol. Poslední tři remízy notně oslabily jeho postavení na druhé příčce a třeba takový Lyon je mu vzdálený jen na rozdíl tří bodů. "PSG je velký tým se skvělými hráči. A my víme, že to nebude lehký zápas," uvedl kouč Leonardo Jardim. "Ale jdeme do něj jako do každého jiného s cílem získat body."

Monako v Parku princů v rámci Ligue 1 naposledy prohrálo v roce 2007. A především tuhle bilanci by za současné situace ještě rádo vylepšilo. Jardim nebude mít k dispozici svého kreativního záložníka Joao Moutinha, který je kvůli zraněnému kotníku mimo na měsíc, chybět budou i potrestaní Bernardo Silva a Nabil Dirar.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Trapp - Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Rabiot, Motta, Matuidi - Di María, Ibrahimovic, Lucas Moura
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašič - Raggi, Wallace, Ricardo Carvalho, Elderson - Fabinho, Toulalan, Bakayoko - Lemar, Vágner Love, Hélder Costa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Montpellier HSC  (sobota 17:00)
ASSE v této sezoně stále ne a ne ustálit své výkony. Oproti tomu Montpellier se pod vedením Frédérika Hantze zlepšil. Přesto se dá očekávat, že Stade Geoffroy-Guichard uvidí tak maximálně dva góly.

Jisté je, že na straně Les Verts určitě žádný nevsítí ani Romain Hamouma, ani Robert Bérić, ani Jonathan Brison, ani Renaud Cohade, kteří jsou zranění. Přitom druhý a třetí jmenovaný údajně v této sezoně už do hry nenaskočí. To neplatí pro Jean-Christopha Bahebecka, jenž nastoupil naposledy proti Basileji v Evropské lize.

AS Saint-Étienne minule nestačili na Guingamp. Možná i proto, že se Christoph Galtier rozhodl trochu experimentovat a do hry poslal méně prověřené hráče. Tentokrát by znovu měli dostat příležitost i "obvyklejší podezřelí," tedy Alexander Soderlund, Jérémy Clément a Kévin Théophile-Catherine. Také oni se tedy mají podepsat pod to, že se série neporazitelnosti jejich klubu proti Montpellieru protáhne na osm zápasů.

MHSC však nechce nikomu nechat nic zadarmo. Srdnatě bojující hráči dokázali ubránit střelce PSG, ale pak nestačili na OGC Nice, třetí nejlépe střílející tým soutěže. To určitě není ostuda, nicméně když oberete o body lídra tabulky, logicky jako Frédéric Gantz očekáváte, že se vaše skvadra vytáhne i proti dalším týmům, zvláště v domácím prostředí.

Trenér se přitom nemůže spolehnout pouze na služby Geoffreye Jourdrena a Paula Lasneho, přičemž třicetiletý brankář už ale hodlá během reprezentační pauzy začít s tréninkem. V záložní řadě potom nastoupí Morgan Sanson a Bryan Dabo. MHSC nemá záchranu jistou, a proto potřebuje každý bod, který v Saint-Étinne určitě není nereálné uhrát.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Angers SCO - FC Lorient  (sobota 20:00)
Angers SCO v novém roce úplně vypadlo z rytmu a vyhrálo jeden jediný zápas. Proto tlí na dvanácté příčce.

To Lorient ve druhé polovině sezony zabral a na kontě už má stejný počet bodů, jako jeho nejbližší soupeř. Minule dokázali svěřenci Sylvaina Ripolla obrat o body Marseille. "Je škoda, že jsme jenom remizovali. V tom utkání jsme si vytvořili velice dobré šance, ale nedokázali je proměnit. Věříme, že se nám podaří uhrát dobrý výsledek i doma proti Angers," řekl Ripoll.

Nadále nebude moci využít služeb Benjamina Moukandja, jehož gólostroj se však v posledních týdnech stejně poněkud zadrhnul. Mimo jsou také Moryke Fofana a patrně i Wesley Lautoa, Zargo Touré a Raphaël Guerreiro, přičemž první dva z těchto tří by se možná mohli posadit alespoň na lavičku náhradníků.

To Stéphne Moulin bude postrádat Ferebory Doreho, Yohanna Eudelina a Guye N’Gossa Massoumu. Do hry se naopak vrací Yoann Andreu. Angers minule nestačilo na Nantes a celkově si připsalo už jedenáctou porážku. Během těchto tří měsíců bylo ve hře už 33 bodů, přičemž ligový nováček sesbíral jen osm.

FC Lorient jich oproti tomu získal o pět více a navíc figuruje také v semifinále Coupe de France, kde však přes nenasytné PSG zřejmě cesta dál nepovede. Les Merlus vyhráli první vzájemný zápas 3:1, když se prosadili Yann Jouffre, Abdul Waris a Benjamin Jeannot, na němž při absenci Moukandja zase leží odpovědnost za střílení branek.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.00 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Lille už víceméně nemá o co hrát, přesto se zdánlivě nadechuje k velkolepému finiši - vyhrálo nyní dvakrát v řadě, což se mu nepovedlo od prosince, a zuby si brousí také na Toulouse. To je aktuálně stále předposlední a body potřebuje na rozdíl od Lille jako sůl. Minule Toulouse hlavně díky Ben Yedderovi urvalo první výhru po hodně dlouhé době; dokáže teď navázat?

Více podrobností později...
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.30 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - ES Troyes  (sobota 20:00)
SM Caen si nadále dělá zálusk na pohárové umístění. K tomu však potřebuje pravidelně bodovat se soupeři z dolní poloviny tabulky. Včetně těch, kteří se nacházejí až na sestupových pozicích.

To byl případ minulého týdne, kdy gól Khalida Boutaiba rozhodl o výhře klubu Gazélec Ajaccio. Na čtvrtý Lyon tedy zatím Caen ztrácí tři body. "Ta prohra nás neuvěřitelně mrzí, protože si nemyslím, že bychom byli horším týmem. I když vzhledem k tomu, o co hrajeme, jsem očekával, že předvedeme ještě lepší výkon," řekl kouč Patrice Garande.

Tomu bude chybět jen jeden jediný hráč - Saidi Ntibazonkiza. Jonathan Delaplace, Ismaël Diomandé a Emmanuel Imorou se totiž v týdnu připojili v tréninku ke svým spoluhráčům, což značí, že rozhodně ještě nejsou v takové formě, aby dokázali odehrát celých devadesát minut. Pětapadesátiletý lodivod tedy zřejmě do hry pošle Nicolase Seubeho a Christiana Kouakoua.

Na druhé straně bude stát ES Troyes - suverénně poslední tým tabulky, jehož osud v podobě návratu do Ligue 2 už je patrně definitivně zpečetěn. Stejně jako další titul pro PSG, který si pařížský celek zajistil minulý víkend na Stade de l’Aube. Výsledek? 0:9! Z toho počet Zlatanových gólů? 4 (slovy čtyři). Není divu, že Mohamed Bradja jen obtížně hledal po zápase slova.

Teď proti Caen bude postrádat Lossemyho Karaboueho, Mory Koneho a nejistý je start Chrise Mavingy, ačkoliv vzhledem k tomu, že Bradja naznačil, že některé hráče, kteří byli na hřišti při onom výprasku, možná pošetří. Díky tomu by se na trávník mohli dostat také Alois Confais, Johan Martial, nebo Chaouki Ben Saada. Uvidíme.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Ani Remeš, ani Guingamp stále nemají jistou záchranu, byť se jejich náskoky na sestupové pásmo zdají na první pohled dostačující. Takže pro oba je tohle zajisté jeden z klíčových soubojů o bytí a nebytí osm kol před koncem. Oba celky si v minulých kolech nevedly vyloženě špatně, své slušné výsledky z nich by bylo potřeba potvrdit.

Především pro EAG byla poslední výhra nad St. Étienne velkou úlevou. Od začátku února totiž na takový moment čekal. V zadních liniích se mu konečně dařilo nechybovat a dokonce udržel čisté konto. To je pro svěřence Jocelyna Gourvenneca rozhodně pozitivní zpráva před hektickým závěrem sezóny.

Hosté, podobně jako jejich soupeř, mají svůj osud ve svých rukou. Vlastně jim pouze stačí, aby tak nějak drželi na uzdě devatenácté Toulouse. A od něj jsou aktuálně vzdáleni na rozdíl bezpečných devíti bodů. "Je to pořád velmi těsné. Až osm celků je ještě reálně ohroženo sestupem," uvědomuje si guingampský stratég.

Patnáct inkasovaných gólů za čtyři zápasy, jen jeden získaný bod za toto období. Guingamp zabral proti St. Étienne v opravdu v pravou chvíli. "S výsledkem 2:0 jsme spokojeni. Museli jsme hrát více dopředu a zároveň být precizní v obraně. Povedlo se nám něco, co v posledních čtyřech kolech ne. Hráči odehráli perfektní utkání," mnul si ruce Gourvennec.

I Remeš mohla být po střetnutí s Monakem spokojená. Z půdy druhého celku tabulky si přivezla bod, a to přitom dvakrát pohrávala. "Chci hlavně upozornit na naši morální a duševní sílu. Nikdy se nevzdáváme, dokonce ani za situace, kdy inkasujeme v závěru půle," chválil své mužstvo kouč Olivier Guégan.

Především po psychické stránce může tahle remíza domácímu týmu, který na podzim dokázal v Bretani na půdě Guingampu zvítězit 2:1, dost pomoci. "Dali jsme do toho vše, abychom ten bod získali," hodnotil dále Guégan. "Dvakrát vyrovnat proti jedné z nejlepších obran v Ligue 1? Co více si můžeme přát. Hráli jsme přesně podle pokynů."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - FC Nantes  (sobota 21:00)
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 4.00 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - Stade Rennes  (pátek 20:30)
Abou Diaby, dlouholetá stálice Arsenalu, se v létě loňského roku rozhodl změnit působiště a zakotvil v Marseille. Tam si ovšem kvůli vleklým zdravotním patáliím nezahrál ani minutu. Proti Rennes by si už konečně mohl odbýt debut. Tohle bude každopádně zajímavé měření sil dvou celků usilujících o evropské poháry.

Není pravda, že by Diaby ještě neoblékl marseillský dres. Přece jenom se objevil v sestavě rezervního týmu a byl i v nominaci áčka na pohárovém utkání proti Trélissac i ligovém proti St. Étienne. Jeho pauza na nejvyšší úrovni je už jinak předlouhá. 23. listopadu roku 2014. Právě tehdy naposledy za Arsenal nastoupil proti Southamptonu.

Diaby je podle svých slov připravený. "V současné chvíli můžu říct, že mi svítí zelená," zářil radostí. "Po mnoha zraněních jsem se dal dohromady. Nikdy jsem nebyl návratu blíží," dodával devětadvacetiletý záložník, který si velmi pochvaloval i lékařskou péči. Výrazně mu prý pomohl doktor Christophe Baudot. "S nikým jiným jsem nikdy nebyl spokojenější," říkal.

Budoucnost Diabyho je nejistá. Na jihu Francie má totiž podepsanou smlouvu pouze na jeden rok. A jen těžko usuzovat, zda-li vedení bude ochotné jí prodloužit. "Zbývají mi dva měsíce. Budu dělat, co umím, a pak se uvidí. Několik sezón jsem bojoval se zdravím, ale teď nemám žádná nová zranění a cítím se dobře," zakončil Diaby.

Marseille v současné chvíli v žádném případě neoplývá dobrou formou. Neprohrává, ale nevítězí. Pouhý nerozhodný výsledek brala v posledních pěti případech. Především jeho mizerná bilance na Stade Vélodrome je stále diskutovaným tématem. Vždyť doma z celé Ligue 1 uhrálo méně bodů už jen beznadějně poslední Troyes!

Rennes je přitom týmem, který venku umí hrát také paradoxně lépe než na vlastním hřišti. Z 15 utkání na cizí půdě dokázali hosté získat už slušných 24 bodů. V tomhle ohledu je na tom lépe už jen druhé Monako a neotřesitelné PSG. Naposledy dokázali urvat bod v souboji s Lyonem, přičemž ještě dvacet minut před koncem prohrávali o dvě branky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain30245177:1577
2.AS Monaco301313444:3452
3.OGC Nice30138943:3347
4.Olympique Lyon301371047:3346
5.Stade Rennes301112742:3645
6.FC Nantes301111829:2844
7.SM Caen301341332:3943
8.AS Saint-Étienne301261233:3442
9.Lille OSC30913825:2440
10.Olympique Marseille30815740:3139
11.FC Lorient30912941:4239
12.Angers SCO301091129:3139
13.SC Bastia301161328:3139
14.Girondins Bordeaux309111038:4838
15.Montpellier HSC301061436:3536
16.EA Guingamp30981336:4535
17.Stade Reims30891334:4333
18.GFCO Ajaccio307121131:4033
19.Toulouse FC305111432:4826
20.ES Troyes30282021:6814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (52)

Přidat komentář
juninho8

dnes OM konecne win

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam že už poriadne zamakajú

Reagovat
juninho8

nie len preto ze ich mam na tikete ale ja s ohladom na nas musia dnes proste win

Reagovat
smazaný uživatel

tak radsej uvidím v pohároch Rennes ako Nice

Reagovat
juninho8

alebo aj nemusia

Reagovat
juninho8

Reagovat
Langi

To je nastup do zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

no hostia hraju parádne, nejde im nepriať

Reagovat
Langi

Paneboze co se tam deje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

PSG tras sa o najvacsi vysledok sezony

Reagovat
smazaný uživatel

To Marseille hraje strašne, horšie ako včera Lazio, nepodržia loptu, vpredu slabý pohyb, záloha nulová, 1 na 1 nikto nikde, na proti tomu Rennes hraje ako majster, skúsene, s rýchlym aj pomalým prechodom do útoku, lietajú tam centre, strely, doslova parádne

Reagovat
smazaný uživatel

na ihrisko doletel 30 centimetrový napinak na oceľové lano

Reagovat
juninho8

zapas jak remen....

Reagovat
smazaný uživatel

Thauvin to trafil parádne

Reagovat
juninho8

podla mojich vypoctov uz malo byt minimalne 2:3 ak nie aj 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

ak by Dembele nesebčil tak aj 3:5

Reagovat
juninho8

to je sice fakt...ale OM uz takto proste musi hrat

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa nesťažujem, tempo trochu opadlo ale futbal stále parádny, veľa šancí, veľa gólov, kľudne nech to skončí aj 6:6

Reagovat
juninho8

ja by som radsej 7:6

Reagovat
Langi

No my hlavne musime bouchnout Nantes

Reagovat
Pyroman

OM každým kolem posouvá hranici trapnosti

Reagovat
juninho8

tento zapas ma vsetko....chce to este nejaku penclu s redkou a bude to uplne vsetko

Reagovat
smazaný uživatel

Courbisa na tribunu

Reagovat
juninho8

a na nahaca som zabudol

Reagovat
smazaný uživatel

hovnomana z Bratislavy

Reagovat
juninho8

nehraju zeny

Reagovat
smazaný uživatel

Costil

Reagovat
juninho8

Mandanda

Reagovat
juninho8

uz som sa chystal na znovuobnovenie nadeje na moj tiket ale OM to proste dnes nemoze dat

Reagovat
smazaný uživatel

To je match bola tam ruka či nie?

Reagovat
Langi

Gourcuff ...ted uz jen cekam ze v 80. minute odkulha a prijde o zbytek sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Diaby

Reagovat
Langi

Gourcuff jeste hraje

Reagovat
smazaný uživatel

už bol vystriedaný

Reagovat
Langi

A sel po svejch?...Mit v jednu chvili na travniku Gourcuffa a Diabyho je unikat

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
Langi

V Marseille muzou byt radi, ze sestupuji jen dva...mit min vyher nez Lille a Guingamp...to je neco

Reagovat
Pyroman

sestupují tři (pokud už si neodečetl Troyes )

Reagovat
Langi

Ona je zase nejaka zmena? Vsak to pred zacatkem rocniku zmenili na dva...ocividne sem asi za debila, protoze ziju v tom, ze padaji dva, jako je znazorneno tady...vim, ze nekde uvadeji tri, ale to sem si myslel, ze maji stara data

Reagovat
Pyroman

Jj, před sezónou se to měnilo, ale někdy před měsícem to soudy zatrhly, takže návrat k původnímu stavu, viz:

http://www.espnfc.com/french-ligue-1/story/2800790/number-of-ligue-1-promotion-relegation-places-to-remain-same

Na EF se o tom skoro nepsalo, tabulka je pořád stará, až si říkám, jestli mi něco dalšího neuniklo a zase se to nezměnilo. Ale asi ne.

Reagovat
Langi

Ja si rikam, ze se o tom vubec nepsalo...vzhledem k aktivite nasich uzivatelu je to trochu divne...Frankie nebo domingo by to mohli rozseknout

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to tu psal asi trikrat ze se to zmenilo zpatky

Reagovat
Langi

Letos moc informaci neregistruju no...kazdopadne by na EF mohli zmenit grafiku

Reagovat
Pyroman

Kdyby jenom grafiku, oni jsou ve stylu, že sestupují jen dva týmy, psaná i preview. Viz: "Ani Remeš, ani Guingamp stále nemají jistou záchranu, byť se jejich náskoky na sestupové pásmo zdají na první pohled dostačující."

Reagovat
smazaný uživatel

strašná pasivita z našej strany, aj ked 3 šance sme už zahodili, treba pridať

Reagovat
smazaný uživatel

že toho Corneta nevystrieda, ani jednu vec dnes dobre nesrpavil

Reagovat
lampard8

jsem rád, že nejsem jediný, kdo si toho všiml dnes tragédie, ale minulé zápasy hrál skvěle, tak se stane no

Reagovat
smazaný uživatel

Ghezzal je šialený a Perrin stál tam kde mal

Reagovat
smazaný uživatel

Ghezzal byl super, kdyz se hralo na kridla. Ty dve sezony bez kridel mu hrozne ublizily.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

PSG zabrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele