Ligue 1 - preview 3. kola

22.08.2014, 09:57, aktualizováno 24.08.2014, 08:43
Previews
Saint-Étienne se sice nezadařilo na evropské scéně, doma je ale zatím stoprocentní a tuto bilanci může potvrdit domácím utkáním s Rennes. Lyon hostí nováčka z Lens, který zatím čeká na bod podobně jako ambiciózní Monako, které zajíždí do Nantes...
Olympique Lyon - RC Lens  (neděle 14:00)
Lyon má ideální šanci trochu si napravit reputaci po hororovém týdnu v lize i v Evropě. Na domácím stadionu totiž přivítá nováčka z Lens, který rovněž neodstartoval zrovna podle představ..

Éra nového kouče Les Gones Huberta Fourniera přitom začala znamenitě, konkrétně třemi výhrami v řadě. Jenže potom přišel ligový zápas v Toulouse, který vyústil v zaslouženou porážku, a následně šokující selhání v předkole Evropské ligy. Zatímco neúspěch v Toulouse se možná dal trochu očekávat - Lyonu se v Okcitánii tradičně nedaří a díky Lacazettemu tam alespoň vsítil první gól od roku 2005 (!) - domácí prohra 1:2 s rumunskou Astrou už vypadá mnohem hůře.

"Začali jsme katastrofálně a nedokázali jsme se včas dostat do hry. Je to jednoduché: Pokud hrajete pouze 45 minut, nemůžete na Municipalu udělat dobrý výsledek," vracel se Fournier k zápasu s Les Violets, kde hrdý klub nevyhrál už téměř dekádu. "Položil nás druhý gól. Hráli jsme málo agresivně. Ve druhé půli jsme se ale zlepšili a podali výkon, na kterém můžeme stavět," doufal.

Fiasko v Rumunsku nicméně zlepšení nepotvrdilo. "Je to evropská pohárová soutěž, nejsou tu žádné slabé týmy," hledal útěchu kapitán Maxime Gonalons. "Tento večer jsme to všichni viděli. Bohužel nás to stálo body. Možná jsme byli příliš lehkovážní," přiznává. Proti Lens je tak načase opět zabrat - a šance, že se tak stane, je více než solidní. Oba celky v historii sehrály 42 vzájemných utkání (v Ligue 1), přičemž Racing zvítězil pouze pětkrát. Z posledních dvanácti duelů na Gerlandu zvítězil Lyon v jedenácti případech.

Hostující kouč Antoine Kombouaré zatím nemůže být v nové sezoně se svými svěřenci spokojen. Nemají na kontě ještě ani bod, a to rozhodně nehráli s nějakými vysokými favority - v prvním kole padli na hřišti Nantes, před týdnem potom po trefě Ladislase Douniamy z nastaveného času prohráli také s Guingampem. Navíc stále čekají na první vstřelený gól.

"Z toho výsledku jsem hodně přešlý, hlavně kvůli hráčům," uvedl Kombouaré po posledním zápase. "Hráli jsme dobře, ukázali jsme týmového ducha. Střílet góly je ve fotbale to nejtěžší, a nám se to bohužel nepovedlo. Musíme zůstat sebevědomí, nadále tvrdě pracovat a pokusit se uspět na půdě Lyonu. Stagnujeme, nepřeje nám štěstí. Nejlepším způsobem, jak se proti tomu obrnit, je držet hlavy nahoře," zakončil kouč bojovně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.33 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Ačkoli by se na první pohled mohlo zdát, že drtivá výhra 6:2 nad Évianem neměla jedinou chybu, renneský kouč Philippe Montanier s ní úplně spokojený nebyl. Nelíbila se mu totiž hra jeho defenzivních řad. A že proti St. Étienne musí obrana šlapat na jedničku, vždyť domácí jsou jako jediní spolu s Bordeaux dosud stoprocentní.

Les Verts přesto nemusejí být v úplně nejlepším rozpoložení. Přece jenom by se rádi probojovali po dlouhých letech do základních skupin evropských pohárů, a splnění tohoto cíle se jim po porážce 0:1 od Karabüksporu značně zkomplikovalo. V Turecku mimochodem skončila vítězná série šesti zápasů v řadě, která se datovala od konce dubna.

Kouč Christophe Galtier z neúspěchu v Evropské lize zatím nijak nepanikaří. "Nezešílíme z toho, zachovali jsme chladnou hlavu. Víme, co dělat lépe," uvedl. "V lize se bohužel s podobnými zápasy nesetkáte. Hráčům jsem říkal, že bez ohledu na to, kdo proti vám stojí, je Ligue 1 úplně něco jiného než Evropská liga. Ale netrápíme se."

Rennes každopádně pod Alpami nečeká vůbec jednoduchý duel. ASSE s tímto soupeřem padlo před vlastními fanoušky jen jednou od roku 2009, první dvě utkání této sezóny na půdě Guingampu a s Remeší zvládlo s velkou hravostí. "Bude to vážně těžké. Podle mého je to jeden z kandidátů na titul," myslí si Montanier.

Jeho mužstvo nejprve padlo v Lyonu, minulý víkend si ovšem spravilo chuť. A také si pořádně zastřílelo. "Za dvě kola jsme inkasovali čtyřikrát. Tohle nehodlám akceptovat," zlobil se hostující lodivod. "Je nezbytně nutné, abychom byli schopni bránit jako celek. St. Étienne totiž obzvláště doma hodně útočí."

Hosté se protentokrát budou muset obejít bez Benjamina Andrého, kterého trápí poraněné stehno, a k dispozici nebude ani mladík Axel N'Gando, jenž laboruje s poraněným kotníkem. "Čeká nás jeden z největších soupeřů, takže očekáváme opravdu těžký duel," dodával Montanier. Loni Rennes uhrálo v St. Étienne bezbrankovou remízu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.30 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Nantes - AS Monaco  (neděle 21:00)
Takhle si vstup do nové sezony v Monaku určitě nepředstavovali - dvě kola, dva zápasy, dvě prohry a nový kouč Leonardo Jardim má problémy hned na začátku svého angažmá. A to jej nyní čeká výlet na půdu nebezpečného (a zatím neporaženého) Nantes..

Monačtí se sice mohou utěšovat tím, že jejich největší konkurenti v boji o titul (PSG a Marseille) ztrácejí také, nicméně to je slabá náplast na zpackaný start; zvláště poté, co knížecí klub loni pod Claudiem Ranierim získal nejvíce bodů v celé své historii. Jeho portugalský nástupce zatím tápe, už nyní zaznamenal nejhorší vstup do sezony od roku 2006 a celkové skóre 2:6 rozhodně nevypovídá o vysokých ambicích bohatého klubu.

Nutno ovšem dodat, že Jardim, který loni učaroval fanouškům skvělou sezonou na lavičce Sportingu (s nímž vybojoval druhé místo, stále hledá ideální složení týmu. V oněch dvou zápasech už se v monackém dresu protočilo 19 hráčů, a další změny se dají očekávat i v Nantes. Jednou z nich by mohl být i návrat uzdraveného ostrostřelce Radamela Falcaa.

"Musíme pokračovat v práci a i nadále si věřit. Jsem si naprosto jistý, že se věci brzy zlepší," uvedl Jardim těsně poté, co jeho svěřenci hrubě nezvládli zápas v Bordeaux a prohráli 1:4. Dokonce probleskly zprávy o trenérově nejisté budoucnosti, viceprezident Vadim Vasiljev je však razantně smetl ze stolu. Klub podle něj prošel rozsáhlou přestavbou na hřišti i v realizačním týmu a bude chvíli trvat, než si vše takříkajíc "sedne".

Jardim je jedním ze sedmi nových koučů v letošní sezoně - a statisticky zatím ten nejhorší. Je otázkou, jestli se Monaku podaří zalepit díru po odchodu hvězdného playmakera Jamese Rodrígueze; ten měl sice Real Madrid přijít na celých 90 milionů eur, náhrada však zatím nepřišla. Kouče tak může těšit alespoň návrat uzdraveného lídra obranné řady Ricarda Carvalha.

Loňský zápas obou týmů na Beaujoire skončil výhrou favorita 1:0; vystřelil ji Mounir Obbadi, který však už na Stade Louis II nepůsobí. Vysoká fluktuace kádru je něco, co Nantes rozhodně netrápí - jednak mají zakázány přestupy až do příštího léta, jednak ani příliš posilovat nepotřebují. Jejich sehraný tým totiž funguje parádně, jak dosvědčuje i prozatímní zisk čtyř bodů z šesti možných. Na druhou stranu, jejich soupeři byli zatím pouze nováčci (Lens a Méty); Monaco je přece jen trochu jiný kalibr.

Klíčové pro domácí dost možná bude udržet případné vedení - což je něco, co se jim před týdnem v Métách nepovedlo. Nantes má obecně potíže se střílením gólů, což se po odchodu rebelujícího Filipa Djordjeviće může ukázat jako pořádný problém. "Monaco je papírově lepší než my, o tom není sebemenších pochyb," přiznává záložník Lucas Deaux. "Jejich kvalitu si uvědomujeme a je nám jasné, že si přijedou pro tři body. Na hřišti se ale může stát cokoliv."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Olympique Marseille  (sobota 17:00)
V rámci třetího kola Ligue 1 se mimo jiné střetne také Guingamp s Marseille.

Svěřenci Marcela "Blázna" Bielsy rozhodně nezačali novou sezonu podle představ. Z šesti dosavadních možných bodů vydolovali jediný, a to za divokou remízu 3:3 na hřišti Bastie. Nicméně argentinský rodák věří, že jím vedený tým se odrazí k lepším výsledkům právě po zápase s Guingampem.

"V současné době jsem si dělal analýzu mentálního rozpoložení hráčů. A musím konstatovat, že všichni snášejí ten tlak velmi dobře, někteří dokonce ještě lépe. Jako trenér musím brát plnou zodpovědnost za dosažené výsledky já," nechal se slyšet Bielsa. Příští rok šedesátiletého kouče může těšit fakt, že připravena hrát bude nová letní posila, marocký reprezentační záložník Abdelaziz Barrada, jenž má za sebou angažmá ve Spojených arabských emirátech, španělském Getafe a dokonce nastupoval za B tým PSG, nicméně do "áčka" se i přes dobré výkony neprosadil.

To Guingamp má za sebou v novém ročníku jednu výhru, kterou na půdě noviců z Lens zařídil v nastaveném čase druhé půle Ladislas Douniama, a také prohru v úvodním kole na hřišti ASSE, čtvrtého celku uplynulé sezony. Trenér Jocelyn Gourvennec si je dobře vědom, že ani duel s Marseille rozhodně nebude jednoduchý.

"Marseille má velký tým, jenž zatím ještě nenašel ideální balanc a tempo. Má však velmi dobré ofenzivní hráče. My jsme však sebevědomí a víme, na jaké aspekty hry se soustředit, abychom uspěli. Tak jako se nám to dařilo poločas proti Saint-Étienne a většinu utkání s Lens," řekl Gourvennec na předzápasové tiskové konferenci.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.10 - 2.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Bude krasojízda Bordeaux pokračovat i nadále? Svěřenci trenérského nováčka Willyho Sagnola zatím nezaváhali, nyní je však čeká těžký soupeř - Nice platí na domácím stadionu za hodně nepříjemného protivníka..

Na druhou stranu, totéž lze říct i o Monaku, se kterým se Les Girondins před týdnem příliš "nepárali" a vyprovodili jej drtivým skóre 4:1. A vzhledem k tomu, že výhrou pro ně skončil i úvodní duel na půdě Montpellieru, opanují momentálně čelo celé ligy (společně se Saint-Étienne). Dvě vítězství za sebou zažili Bordelais naposledy letos v únoru, tedy ještě za vlády Francise Gillota.

Vypadá to tedy, že Sagnolova trenérská kariéra odstartovala tím nejlepším možným způsobem; to se však může rychle změnit, a mladý kouč si to velmi dobře uvědomuje. Zápas v Allianz Areně podle něj bude hodně těžký, zvlášť vzhledem k tomu, že ani Nice rozhodně není bez formy a také zůstává v nové sezoně neporaženo.

"Okamžitě po zápase s Monakem jsem s hráči promluvil. Tabulková pozice v tuto chvíli není vůbec důležitá," nechal se slyšet Sagnol. "Co nás zajímá je příští sobota a zápas s Nice. Naše filozofie zůstává stále stejná, soustředíme se pouze na svoji vlastní hru," objasňoval v rozhovoru pro klubové stránky, načež ujistil fanoušky: "Hráči nemají hlavy v oblacích (po Monaku), tréninky probíhaly stejně jako vždy. Jsme pouze šťastní, že se nám zatím daří. Nejdůležitější je zůstat soustředění."

Sagnol, který během aktivní kariéry proslul jako vynikající krajní obránce, se na lavičce střetne s Claude Puelem - v tuto chvíli nejzkušenějším koučem z celé Ligue 1. Ještě koncem 90. let, kdy byl Puel zaměstnán v Monaku, pod ním dokonce sám hrál. "Ohromně ho respektuji. Jako trenéra, ale především jako člověka," dodal. "Nikdy se neskrýval, vždy si stál za svými myšlenkami. Těším se, až se zase potkáme."

Také sám Puel, jehož cílem bude letos razantně vylepšit loňské fiasko (zakončené 17. místem), na Sagnola vzpomíná v dobrém. "Tehdy byl ještě hodně mladý, bylo mu teprve dvacet let. Občas se mu povedlo zůstat na hřišti i 25 minut," vtipkuje. Večer však oba staří známí stanou proti sobě - a už teď je jasné, že jedna série skončí. Buď ta bordeauxská bez ztráty bodu, nebo ta Les Aiglons bez prohry.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - SM Caen  (sobota 20:00)
Naposledy se oba týmy střetly před více jak sedmi lety, a to ještě v rámci Ligue 2. A protože tentokráte může hrát jejich souboj klíčovou roli v boji o záchranu, bude se Remeš i Caen snažit uhrát co nejlepší výsledek. Především domácí budou chtít navázat na úspěšnou premiéru před vlastními fandy proti PSG.

Remeš se v nejvyšší soutěži pohybuje už třetím rokem v řadě. Určitě by pro ní nebylo od věci, aby zopakovala loňské jedenácté místo. Klidný střed tabulky - takový je předsezónní cíl svěřenců kouče Jeana-Luca Vasseura. Ačkoli uhráli nečekaný bod proti obhájci titulu, následně prohráli v St. Étienne.

Takže v souboji s Caen se budou snažit jednoznačně hrát na vítězství. "V téhle sezóně se chceme znovu hlavně udržet. Když dosáhneme 42 bodů, stanovíme si jiné cíle," uvedl záložník Aïssa Mandi. "Soupeř je silný, ničeho se nebojí. Pro nás je tohle utkání stejně důležité jako ty předchozí proti PSG i St. Étienne."

Hosté nebudou mít vůbec snadnou úlohu. Chybět jim totiž bude nejen ostrostřelec Duhamel, který skóroval dvakrát v úvodním utkání proti Évianu, ale také obránce Imorou. "Chceme i přesto uhrát v Remeši dobrý výsledek," říkal záložník Hervé Bazile. "Hrajeme proti soupeři, který má mnoho zkušeností s Ligue 1."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.25 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - FC Metz  (sobota 20:00)
Na Stade de la Mosson se utká domácí Montpellier s Métami, tedy ligový novic s nedávným mistrem.

MHSC v úvodním kole sice těsně nestačil na Bordeaux, nicméně chuť si výrazně spravil o týden později, když přehrál Marseille na jejím hrišti. Byli u toho i paraguayský reprezentant Lucas Barrios, jenž na jihu Francie hostuje ze Spartaku Moskva, a také nadějný záložník Benjamin Stambouli, který však proti Métám určitě nenastoupí a s největší pravděpodobností zmešká minimálně i duel s Nantes.

Na vině není zranění, nýbrž zájem dvou jiných klubů - italské Fiorentiny a Swansea, klubu hrajícím Premier League, přičemž právě na Britské ostrovy by se měl čtyřiadvacetiletý Francouz stěhovat. O ofenzivu se tak v Montpellieru budou starat především Kévin Bérigaud a Lucas Barrios, kteří, jak prohlásil trenér Courbis, "vypadají, že by mohli být efektivním útočným duem".

Zároveň dodal, že se v přípravě mnohem více soustředili na nedostatky v prohraném zápase s Bordeaux než na výkon předvedený proti Marseille. U výhry 2:0 byl i Maročan Abdelhamid El Kaoutari, který měl k utkání třetího kola také co říci: "Méty zatím v lize ještě neprohrály, takže ten zápas rozhodně nebereme na lehkou váhu. Jsem šťastný, že se mně osobně vydařil duel s Marseille a pokud na mě trenér opět vsadí, budu připraven znovu odvést to nejlepší."

Méty si nejprve rozdělily body s Lille, a poté i s Nantes, byť si v tom zápase vytvořily více brankových příležitostí. "Utkání proti Nantes nám dodalo sebevědomí do dalších zápasů, ačkoliv si stále zvykáme na prvoligovou příslušnost," prohlásil trenér Albert Cartier. Očekává se, že v jihofrancouzském městě to bude vyrovnaný mač.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - FC Lorient  (sobota 20:00)
Záložník Lorientu Mehdi Mostefa, jenž přestoupil na začátku tohoto měsíce z Bastie, věří, že hráči Lille nebudou pro sobotní vzájemný duel v optimálním rozpoložení. Tým kouče Girarda totiž v týdnu v domácím zápase o postup do Ligy mistrů zaváhal a po prohře 0:1 už spíše vyhlíží Evropskou ligu.

"Obecně vzato má Lille určitě na to, aby znovu atakovalo přední příčky tabulky, ale je velmi pravděpodobné, že pro zápas s námi budou nalomeni jak mentálně, tak fyzicky. Nikdy přece není dobré prohrát, když jde o Ligu mistrů," prohlásil Alžířan Mostefa, jenž si zahrál i na letošním mistrovství světa v Brazílii.

Lorient v prvním kole šokoval fotbalovou Francii, když si na Stade Louis II vyšlápl na Monaco a vyhrál 2:1. "Pokud by se nám podobný výsledek podařilo zopakovat proti Lille, bylo by to skvělé," dodal Mostefa. Nutno ale dodat, že v tomto zápase nenastoupil, stejně jako minulý týden, kdy sledoval, kterak jeho noví spoluhráči doma na Stade du Moustoir uhrávají s Nice jen bezbrankovou remízu.

To Lille na úvod nové sezony dokazuje, že bude znovu sázet především na propracovanou defenzivu v čele s mrštným nigerijským gólmanem Vincentem Enyeamou. LOSC zůstává totiž po dvou kolech jediným týmem Ligue 1, který ještě neinkasoval. A tento fakt vůbec nijak nesnižuje skutečnost, že na úvod potkal dva novice - z Mét a z Caen.

Ovšem sehraná defenziva by mohla dostat pořádnou trhlinu, jelikož zájem o služby Černohorce Marka Bašy v týdnu potvrdilo AS Řím. "Pro prezidenta klubu je udržet Marka v týmu nesmírně důležité. Proto s ním jednáme o nové smlouvě," prohlásil Frederic Paquet, člen užšího vedení severofrancouzského klubu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Bastia - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Bastia pod vedením nového manažéra Clauda Makélélého získala v úvodních dvou kolech jen jeden bod, zatímco jeho soupeř z Toulouse naposledy vyhrál nad Lyonem a připsal si na své konto své první vítězství. Domácí během uplynulých dvou sezón s TFC nepohráli ani jednou, a sérii se rozhodně budou snažit prodloužit i nyní.

Kolem korsického klubu v poslední době dost kroužila francouzská média, a to nejen kvůli řízeni na poli politickém, ale i na poli soudním. Brandaova potyčka s Thiagem Mottou, při níž došlo k utrpení zlomeného nosu u pařížského záložníka, byla v Ligue 1 hodně diskutovaným tématem. Obzvláště, když se incident odehrál po utkání.

Brazilský útočník může kvůli tomuto přestupku chybět svému týmu na dlouhé týdny. "Jsem z toho trochu nervózní, je to těžké jak pro Brandaa, tak pro celý klub," uvedl Makélélé. "V Paříži jsme ztratili, ale okolnosti okolo celého zápasu byly zvláštní. Už jsem ale na něj jaksi zapomněl," dodával.

Makélélé přiznal, že mediální pozornost díky tomuto incidentu jeho svěřencům nepřispívá. "Klub je stejný. Nejdůležitější je sobotní klání," říkal. "Nejlepší odpovědí, jak na tuto situaci zareagovat, je předvést se na hřišti. Utkání proti Toulouse může být klíčové pro celou sezónu, která bude dlouhá. Nebojím se, že bychom nebyli konkurenceschopní,".

Hosté sice v prvním kole zaváhali s Nice, pak si ale napravili reputaci. "V prvním utkání jsme neuspěli z několika důvodů. Ve druhém jsme již misi splnili," uvedl kouč Alain Casanova. "Necháme-li Bastii v laufu, bude hrát takto pořád. Jsem si vědom, proč nehrajeme lépe a proč se snažíme zlepšovat. Teď se ukáže, jak daleko jsme."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.25 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Évian Thonon Gaillard - Paris Saint-Germain  (pátek 20:30)
Papírově ani nemůže jít o jasnější duel: Na jedné straně úřadující mistr Francie a jeden z nejsilnějších týmů celé planety, na druhé jasný kandidát na sestup, který v úvodních dvou kolech inkasoval 9 gólů. Jenže podobná situace panovala i loni, a tehdy Évian Pařížany slavně porazil..

Pro PSG to tehdy byla první prohra sezony (0:2), která přerušila šňůru 15 úspěšných zápasů. Také letos je Blancův výběr zatím neporažen, i když zatím odehrál pouze dva zápasy (a to ještě v prvním kole horko těžko doháněl remízu). Přestože budou hosté samozřejmě obrovskými favority, sám kouč před houževnatým soupeřem varuje..

"Bude to těžký zápas, dají do toho úplně vše," nepochybuje Blanc a připomíná špatný start savojského klubu do sezony, podtržený poslední prohrou v Rennes (2:6). "Na druhou stranu očekávám plný stadion a obrovskou motivaci na domácí straně. Porazit PSG je bráno jako něco extra, na což jsme zvyklí, zažíváme to každý týden," dodává bývalý lodivod Bordeaux a francouzské reprezentace.

Blanc také neopomněl zmínit, že jakkoliv se loňský triumf Évianu nad bohatým mistrem jeví jako šokující, rozhodně nešlo o nic nezaslouženého. Dnes se bude muset (opět) obejít bez zraněného kapitána Thiaga Silvy, který laboruje se stehnem, marodku však nově rozšířil i klíčový útočník Zlatan Ibrahimovic. Mimo hru je také pravý bek Gregory Van der Wiel, naopak Thiago Motta je i se zlomeninou nosu připraven nastoupit.

Évian v uplynulých střetnutích těžil mimo jiné i z toho, že jeho domácí stadion je umístěn v městečku Annecy ve francouzských Alpách, blízko hranic se Švýcarskem; takový Javier Pastore, kterému se proti tomuto soupeři tradičně daří, například bez okolků přiznává, že tamní podnebí je skutečně krušné. Jenže to je pouze malá útěcha; rozhodovat se bude na hřišti, a tam má Évian zatím ze dvou zápasů 0 bodů a skóre 2:9.

Kouč Pascal Dupraz z toho však nehodlá dělat kovbojku. "Nebudeme říkat, že vše jde podle plánu, protože to není pravda. Snažíme se však současnou situaci moc nerozebírat a místo toho se soustředit na to, co je skutečně potřeba - na tvrdou práci," burcuje, ale zároveň doznává: "Je fakt, že hráči ztrácejí sebevědomí. Nemám obavy, ale chci, abychom si zachovali svoji tvář."

A taktika na PSG? "V úvodních dvou kolech na nás soupeři vyslali 12 střel, z toho 9 skončilo v síti. Musíme hrát mnohem lépe v obraně, tolik střel na bránu je nepřípustných," přemítá Dupraz. "Každý si myslí, že nás PSG porazí, ale my se na ně připravíme. Celý týden jsme poctivě trénovali. Musíme být přesvědčeni o tom, že se karta brzy obrátí. Pozitivní přístup je klíčový," zakončuje.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.50 - 4.33 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Saint-Étienne22005:16
 Girondins Bordeaux22005:16
3.Paris Saint-Germain21104:24
4.OGC Nice21103:24
5.FC Nantes21102:14
 FC Lorient21102:14
7.Lille OSC21101:04
8.Stade Rennes21016:43
9.SM Caen21013:13
10.Olympique Lyon21013:23
11.Montpellier HSC21012:13
12.Toulouse FC21014:43
13.EA Guingamp21011:23
14.FC Metz20201:12
15.SC Bastia20113:51
 Stade Reims20113:51
 Olympique Marseille20113:51
18.RC Lens20020:20
19.AS Monaco20022:60
20.Évian Thonon Gaillard20022:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímalo by mě, kdy se zase dočkám Marseille v pohárový Evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si v týmu všechno sedne a začneme povávat výkony jako v přípravě, taksi myslim, že o LM klidně zabojovat můžeme začátek sezóny mě sice trochu vyděsil, ale pořád věřim, že s Bielsou na lavičce a kvalitníma posilama do obrany můžeme bejt pro PSG víc než rovnocenej soupeř.

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille rovnocenej soupeř pro PSG? Rozhodně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči se maj porovnávat podle kvality a ne podle cenovky PSG táhne prakticky jenom Zlatan a vzadu je drží Sirigu. Zbytek sou jen předražený komparzisti v čele s Pastorem a Luizem.

Reagovat
smazaný uživatel

A co Veratti,Motta,Silva atd? Nebo to jsou podle tebe hraci kteri nestoji za rec?

Reagovat
smazaný uživatel

Motta ani Verati mi za řeč nestojej to máš pravdu. Silvu bych možná ještě bral, ikdyž výkony obrany PSG hlavně díky Luizovi pudou hodně dolů a s tim ani Silva nic neudělá.

Reagovat
Israha

Tak jako...PSG jsou rivalové, ale zas objektivita by nebyla na škodu. Verratti je na svůj věk ohromně kvalitní, a půjde ještě nahoru, to samé třeba Digne na levé obraně. A takový Matuidi, co je dvě sezony v kuse nejlepší střeďák ve Francii, taky není žádný "komparz".

Reagovat
smazaný uživatel

Matuidiho sem nezmínil jen proto, protože ten přišel za inteligentní cenu konkrétně on je pro mě jeden z největších pracantů v celym pofi fotbale. Zbytek se ale prostě veze na vlně jménem Zlatan. Když ten hráč chybí, tak sestava PSG jsou jen přeplacený průměrný hráči a to je prostě fakt. Neřikám, že Marseille je plná superhvězd, ale to haló okolo PSG je zbytečně přehnaný.

Reagovat
Godwinson

Vicemene souhlas, je to napsano moc tvrde, ale to precenovani tam nemale je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty rozhodně PSG nesleduješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej srdcař jako ty může o sledování zápasů PSG určitě dlouze vyprávět.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je tu už 3 roky co jsem vynechal jediný soutěžní zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle vyprávěj někomu jinýmu. Možná bych ti měl říct, že zápasy ve fifě se nepočítaj

Reagovat
smazaný uživatel

S tak vtipným tragédem jako jsi ty se nemá cenu ani bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně radši uteč a vyplakej tu včerejší ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože Jestli už nemáš čo "objektívne" k tomu dodať tak sa pekne vráť ku svojej podpriemernej čukotke. Pa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se zase vrať hezky zpátky mámě do šuplíku

Reagovat
smazaný uživatel

no uvidíme zejtra proti Guingampu, každopádně tu LM bych jim přál, min. kvalifikace

Reagovat
smazaný uživatel

Grenier 2 mesiace out

Reagovat
Langi

Az haluzem postoupime do do EL tak to mozna bude problem...ale na ligovy prumer bohate staci Fekir s Bahloulim, obcas doplneni zazracne uzdravenym Gourcuffem...zbytecne chytat se za hlavu, navic zrovna ty si volal po tom, ze je idealni hrat jen ligu

Reagovat
smazaný uživatel

A má pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Dnes PSG v uzasne sestave

Reagovat
Israha

Proměňujte ty šance, do prčic už...dneska je ta hra celkově dobrá, akorát góly chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsem jen druhou půlku, některé akce se daly zahrát lépe, určitě lépe. Byly tam situace, kdy měl jít balón do strany, místo toho ho vždycky někdo tahal do středu, bral to jen na sebe => ztráta zbytečně se tak připravovali o další šance..

Reagovat
Israha

Podle mě otázka zvyku. Dřív každý útok chodil nejprv přes Cheyroua a pak před vápnem přes Valbuenu, teď se na jednoho dirigenta ofenzivy nehraje a ti hráči se s tím ještě na 100% nesžili. Už si to ale oproti minulému týdnu sedat začíná...

Reagovat
hribco

Bielsa je pan on si proste na lavicke pije kavu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Jak se vyslovuje Nice ?

Reagovat
Pasha

Nís

Reagovat
smazaný uživatel

Najs

Reagovat
smazaný uživatel

1.pro vítězství Lyonu!

Reagovat
Kongo

Evián tenhle výsledek nakopne.Dokonce přivedli hodně zajímavou posilu a to Tejedu z Kostariky.

Reagovat
smazaný uživatel

Compo de l’OL

Lopes, Jallet, Koné, Rose, Dabo, Gonalons, Tolisso, Mvuemba, Malbranque, Lacazette, Yattara

3 povinné body musia byť. Nie ako vo štvrtok.

Reagovat
smazaný uživatel

je to nejsilnější sestava Lyonu ?

Reagovat
Godwinson

Neni, chybi Grenier, Umtiti a Bedimo.

Reagovat
smazaný uživatel

snad i tak vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Kone

Reagovat
smazaný uživatel

to je debilní vemeno

Reagovat
Langi

zrovna když sem ho ve čtvrtek, jako jediného obránce, chválil

Reagovat
smazaný uživatel

veď cez neho a Tolissa si tam rumuni najviac prechádzali

Reagovat
Langi

No jo jenze proc...z 90% tomu vzdycky predchazelo spatne postaveni Rose nebo nevraceni se Tolissa...naopak Kone, mi prislo, ze extra nekazil

Reagovat
Langi

sestupte

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette si hraje na něco co absolutně není

Reagovat
Hokaido

Lalaïna Henintsoa Nomenjanahary

Reagovat
smazaný uživatel

strašný sráči ten Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

neukojený tipér

Reagovat
Israha

Tihle lidi mají pestrý život, každý týden hateři jiného týmu

Reagovat
Langi

Ja nevim, ale ta ctyrclena zaloha bez tvurce jako je Grenier nebo Gourcuff je strasne chaba...tam to vubec nefunguje a vsechni doufaj ze tam neco vykouzli veteran Steed

Reagovat
smazaný uživatel

ten váš Steed neumí ani pořádně rozehrát

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco si hrozně koleduje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele