Ligue 1 - preview 26. kola

12.02.2016, 08:42, aktualizováno 14.02.2016, 09:02
Previews
Třemi sobotními duely pokračuje francouzská Ligue 1. Lyon si to rozdá s Caen, Saint-Étienne přivítá Monaco a Nice čeká utkání s Marseille...
Olympique Lyon - SM Caen  (neděle 14:00)
Vzrušující souboj o poháry čeká na diváky v Lyonu, kam přijíždí Caen. Domácí poslední dobou pod novým koučem Brunem Génésiem konečně nabrali formu a sprintují směrem k elitní čtyřce, hosty naopak podzimní fazona opustila a propadli se tabulkou na desáté místo. Oba týmy mají nyní na kontě 36 bodů, pouze o tři méně než třetí Nice..

Přesně před rokem Lyon celou ligu vedl, měl o 15 (!) bodů více, a přestože nakonec první příčku neudržel, výsledné stříbro a návrat do Ligy mistrů znamenaly špičkově zvládnutou sezonu. Letos je vše jinak, i když milionářská soutěž ještě rozhodně není ztracena. Aktuální forma Les Gones je zřejmě nejlepší od začátku sezony: výhry 3:0 nad silnými Bordeaux a Angers daly fanouškům nový optimismus. Ačkoliv druhé Monaco má stále devítibodový náskok, "bedna" je nyní blíže než kdykoliv předtím.

"Umíme pracovat v klidu," potvrzuje kapitán Maxime Gonalons. "Měli jsme delší krizi, ptali jsme se sami sebe na spoustu věcí, teď se nám ale zase daří a s výhrami přichází i sebevědomí. Uvědomujeme si, že to je pro klub velice důležité."

Na podzim Lyon rozstřílel Caen 4:0; byl to vlastně jediný zápas za celý půlrok, v němž jinak skvěle hrající seveřané vypadali bezradně. Nabil Fékir tehdy zaznamenal hattrick; pak se vážně zranil a Lyonu začaly krušné časy. Naopak Caen se rychle oklepalo a o Vánocích bylo čtvrté. Pohled na posledních deset ligových kol však znamená pro hostujícího kouče Patrice Garandeho tvrdé vystřízlivění: pouze beznadějně poslední Troyes je na tom za tuto dobu statisticky hůře. Nyní se nachází na nejnižší příčce od onoho lyonského debaklu.

Zejména poslední domácí porážka 0:2 se zachraňující se Remeší ukázala, že forma Les Rouges et Bleus je nejspíš definitivně pryč. "Jsem naštvaný," ulevoval si Garande. "Absolutně nerozumím tomu, jak můžeme předvádět takové výkony. Nesplnili jsme žádná kritéria, v žádném aspektu. Gratuluji Remeši, sežrali nás zaživa. Byli lepší úplně ve všem. Taková jsou fakta. Před zápasem jsme se motivovali tím, že se můžeme posunout na čtvrté místo - to, co jsem poté na hřišti viděl, vyvolává spoustu otázek," dodal navztekaně.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.20 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - AS Monaco  (neděle 17:00)
Rozjeté ASSE se utká s Monakem ve šlágru kola, který může hodně napovědět o složení příští francouzské "zásilky" v Lize mistrů. Les Verts jsou čtvrtí, na svého soupeře - který se vyhřívá na druhé příčce - však ztrácí pouze šest bodů..

Bude to skutečná bitva o šest bodů. Pokud by totiž hosté zvítězili, jsou jednou nohou v milionářské soutěži; vzhledem k vyrovnanosti a nestabilní formě špičky pelotonu by náskok devíti bodů na Saint-Étienne znamenal opravdu hodně. Pokud ale triumfují domácí, stále mohou realisticky pomýšlet na stříbro. Vzhledem k tomu, že třetí Nice hraje večer derby s Marseille, bude dnešní dnes pro fanoušky skutečně vzrušující.

Pro svěřence Christophe Galtiera je dnešek "teď nebo nikdy". Když to po katastrofální sérii vekovních proher, která se z podzimu přelila i na začátek ledna, vypadalo na úpadek do středu tabulky, ukázali Les Verts svého pověstného bojovného ducha a zareagovali. Nejprve jim Mustapha Bayal Sall jediným gólem vystřelil výhru nad Rennes, poté přišla exploze v Bordeaux: triumf 4:1 a posun na dostřel Ligy mistrů. V týdnu pak hrdý tým prošel v Coupe de France přes Troyes a dnes je připraven připsat si další důležitý úspěch.

Galtierovi a prezidentu Rolandu Romeyerovi skvěle vyšly zimní posily: nizozemský křídelník Osamma Tannane a norský hroťák Alexander Söderlund vytvořili nečekaně skvěle fungující útočné duo, na které si Monaco bude muset dát velký pozor. Zejména pomalý veterán Ricardo Carvalho by mohl s rychlonohým Tannanem mít velké problémy. Přidejme k tomu fakt, že AS poprvé po dlouhých měsících ztrácí dlouhodobou formu, a je jasné, že Jardima nečeká nic jednoduchého.

Po šokující porážce 0:3 na půdě Angers (které od té doby nezískalo ani bod) přišlo vypadnutí z Coupe de France na štítu druholigového Sochaux. To samozřejmě není žádná tragédie - AS stále dokáže drobná zaváhání rychle vyžehlit a na druhé příčce si drží solidní náskok - jenže teď už platí, že jediná šance, jak si odškrtnout sezonu jako úspěšnou (po vypadnutí z obou domácích i evropských pohárů), je skončit v lize těsně za PSG. Zvládne mladý Jardimův kádr takový tlak?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Ostře sledované derby o Riviéru nabídne souboj Nice, které bojuje o Ligu mistrů, a Marseille, jehož úkolem je nadále stoupat tabulkou k pohárovým příčkám. Domácí Les Aiglons prožívají skvělou sezonu, dnes se však budou muset obejít bez svého klíčového hráče..

Hatem Ben Arfa, autor jedenácti ligových branek, má poraněný přitahovač a proti svému bývalému zaměstnavateli tak nenastoupí. Zranění si způsobil minulý víkend, kdy jeho Nice v šestibodovém souboji o druhé místo prohrálo v Monaku. Teď jej čeká další lokální derby, které bude pro kouče Puela zároveň velkou zkouškou - Ben Arfa bude chybět čtyři až pět týdnů a toto je první šance ukázat, že mladý a nezkušený tým Nice dokáže vítězit i bez něj.

Puel tak musí vyřešit nelehký úkol, komu svěřit pozici playmakera. Jedním z kandidátů je zkušený univerzál a kapitán Mathieu Bodmer, který většinu kariéry strávil před stopery či v obraně; Puel jej však na desítce už dříve zkoušel. Protřelý veterán bude na hřišti potřeba, Nice totiž vstupuje do závěrečné fáze sezony na třetí příčce a Bodmerovy zkušenosti z PSG představují při Ben Arfově výpadku vítanou zbraň v boji s ostřílenějšími konkurenty.

Marseille ztrácí na svého konkurenta pouze pět bodů a z posledních osmi výjezdů vyválčilo skvělých dvacet bodů, což pro domácí znamená velkou hrozbu. "Toužíme vyhrát," dal jasně najevo stoper Maxime Le Marchand. "Musíme si vybudovat náskok na konkurenci. Nemyslím si ale, že nedělní derby bude klíčový zápas sezony - celý únorový program vnímáme jako zlomový bod, nejen duel s Marseille. V půlce března budeme vědět, jak na tom jsme."

Hostující kouč Michel dnes dost možná dopřeje ligovou premiéru nové posile Stevenu Fletcherovi, skotskému reprezentačnímu útočníkovi, který na Riviéru přišel na půlroční hostování ze Sunderlandu a jehož úkolem je poskytnout konkurenci útočné jedničce Michy Batshuayimu. Fletcher už z lavičky zažil atmosféru vyprodaného Le Classique, dnes je ale vážným kandidátem na základní jedenáctku. Poprvé.

"Le Classique (zápas s PSG) bylo fantastické. Nikdy v životě jsem nic takového nezažil. Ta atmosféra, ta vášeň fanoušků - v Premier League takové zápasy jednoduše nejsou," rozplýval se. V týdnu potom poprvé předstoupil před novináře na tiskové konferenci, kde potvrdil svoji touhu se v Marseille prosadil a prozradil, že v jeho rozhodnutí hrála velkou roli doporučení od Yanna M'Vily a Younese Kaboula. Vzhledem k tomu, že jeho kontrakt se Sunderlandem vyprší v létě, má slušnou šanci na Riviéře zůstat - pokud potvrdí, že může být pro tým užitečný.

První výrazný krok už udělal ve čtvrtek, kdy gólem a asistencí pomohl Les Phocéens k postupu do čtvrtfinále Coupe de France. Pravda, soupeřem byl Trélissac ze čtvrté ligy, Fletcher je ale prý připraven zanechat stopu i v ligových bitvách. Společně s další "anglickou" posilou, Abou Diabym, který se konečně uzdravil a proti Trélissacu byl poprvé v sezoně alespoň na lavičce.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Lille OSC  (sobota 17:00)
Už toto úterý čeká pařížské fotbalisty revanš osmifinále Ligy mistrů s Chelsea. O titulu na domácí scéně není pochyb, tam si vlastně mužstvo kouče Laurenta Blanca udržuje jen dobrou pohodu a kondici. A kdy jindy je dobré potvrdit svou dominanci než nyní před důležitým mačem v milionářské soutěži. V cestě mu bude stát Lille.

Od začátku nového roku se PSG jednoduše nezastavil a prakticky každé tři dny musel absolvovat nějaký soutěžní zápas. Ten poslední odehrál v osmifinále Coupe de France, v němž bez větších problémů skolil Lyon třemi brankami. Nejen v Ligue 1, ale i v rámci obou francouzských pohárů hodlá aktuální gigant triumfovat.

Souboj s Lille bude pro Blancovy svěřence už dvanáctým za uplynulých šest týdnů. "Je lepší se na kalendář nevymlouvat," nestěžuje si domácí stratég. "Minulý víkend jsme sehráli těžký duel v Marseille a pak nás čekalo důležité utkání s Lyonem. Každý čeká, kdy zaváháme. Všichni hráči i zaměstnanci však mají vůli vyhrát všechno, co jde."

Šestnáct výher po sobě v rámci všech soutěží, to je prostě více než úctyhodná bilance. V lize PSG neprohrál už 34 utkání v kuse. Náskok na druhé Monako? Celkem 24 bodů. Tahle čísla regulérně napovídají tomu, že pohár pro mistra Ligue 1 mohou Pařížané zvednout nad hlavami už za několik dalších kol.

A Chelsea se má v úterý rozhodně na co těšit. "Když chcete být trenérem, musíte být vítězný typ. V posledních letech jsme se chovali jako vítězové a teď se to jen projevuje na hřišti," je pyšný Blanc, jenž s klubem prodloužil smlouvu do roku 2018. "Jedinou soutěží, kterou jsme nevyhráli, je Liga mistrů. Je to obtížné, ale jednoho dne se toho klub dočká!"

Pochopitelně že domácí stratég může brát, s velkou nadsázkou řečeno, zápas s Lille tak trochu na lehkou váhu. A je dost pravděpodobné, že před utkáním s Chelsea dost obmění sestavu. Šanci by tak mohli dostat od začátku Kimpembe, Ongenda nebo Augustin, prakticky po celou sezónu nevytěžovaní hráči, volno by mohl dostat Ibrahimovic či Thiago Silva.

LOSC je letos jednoznačně za očekáváním a nedokáže se vymanit z příček z dolní poloviny tabulky. Po příchodu nového trenéra Frédérica Antonettiho jsou sice vidět změny k lepšímu, pořád to ale není vyloženě ono. Každopádně svérázný hostující lodivod rozhodně nehodlá dopustit blamáž z minulé sezóny, v níž Lille na konci sezóny padlo v Parku princů 1:6.

Dogy mimochodem v lize neprohrály už třikrát v řadě. "Bude to pro mě zvláštní zápas, vyrůstal jsem totiž na Fontenay-aux-Roses, na předměstí Paříže. PSG je klub, který neustále přitahuje nejlepší hráče," říkal obránce Adama Soumaoro. "Rodina a přátelé budou v hledišti. Naším cílem je získat alespoň bod."

Ačkoli hosté obecně střílí málo branek, k větší aktivitě v ofenzívě by měl rozhodně pomoci útočník Éder, jenž přišel na hostování ze Swansea a už naposledy proti Rennes zaznamenal premiérovou trefu v novém dresu. Každopádně teď by neměl být k dispozici kvůli zranění, ostatně jako Obbadi, Baša a také vykartovaný Boufal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Třináctý Guingamp se utká s Girondins Bordeaux, které v poslední době s výjimkou zápasu s Rennes rozhodně nezářilo.

Svěřenci Willyho Sagnola prohráli oba předchozí ligové duely, dohromady s nelichotivým skóre 1:7! Nestačili na Lyon, ani na ASSE a v týdnu na Nantes v rámci Coupe de France. Pravda, tam to byla docela jiná písnička, protože Les Canaris rozhodli o své výhře až díky přesné trefě Alejandra Bedoyy ze 118. minuty prodloužení.

Nic to však nemění na tom, že celek Jaroslava Plašila rázem figuruje pouze v Ligue 1, přičemž ještě nedávno byl spolu s PSG jediným, kdo mohl (teoreticky) získat treble. Po středečním prohraném osmifinále se navíc v šatně nepěkně porvali Jérome Prior a Lamine Sané, tudíž následovala suspendace. A to rozhodně není pro Sagnola dobré, protože to vypadá, že proti Guingampu bude pro zranění už tak mimo dvanáct hráčů, z nichž většina obvykle nastupuje v základní sestavě.

Mimo budou Sertić, Maurice-Belay, Pablo, Thelin, Contento, Carrasso a další. "Samozřejmě to není snadná situace, ale věříme, že se s ní nějak popereme. Pokusíme se uhrát nějaké body, protože liga je vyrovnaná a rozhodně ještě není nic ztraceno," prohlásil bývalý francouzský reprezentant a nyní trenér klubu z města nad řekou Gironnou.

Protějšek Jocelyn Gourvennec řeší trable především v záložní řadě, jelikož v jejím středu budou kvůli kartám chybět obvyklé stálice Younousse Sankharé a Lionel Mathis. Nejistý je start Doriana Lévequeho a Jonathana Pereiry, za které by kdyžtak mohli zaskočit Lars Jacobsen a Laurent Dos Santos. V útoku bude Guingamp sázet znovu na duo Erding-Briand, přičemž druhý jmenovaný se výrazným způsobem podílel na výhře 4:0 nad Troyes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
GFCO Ajaccio - ES Troyes  (sobota 20:00)
Situace Troyes je už dlouhodobě dosti špatná a snad jen největší optimisté věří stále v jeho záchranu. Jestli se ale může někde chytit, pak právě na půdě Gazélecu, s nímž loni bojoval v Ligue 2 o postup do nejvyšší soutěže. Domácí totiž nejsou v úplně dobrém rozpoložení a během ledna se propadli na sedmnácté místo tabulky.

Tohle bude pro oba nováčky jeden z klíčových soubojů. Před sezónou se spíše očekávalo, že právě GFCO bude ten, který se ze dna tabulky podívá výše jednou za uherský rok, ale opak se stal pravdou. ESTAC má sice na papíře silnější kádr, jenže v Ligue 1 svým fanouškům dosud přinesl jen a jen zklamání.

Svěřenci Thierryho Laureyho si nad očekávání dobře zvykli na nejvyšší fotbalové poměry. Stále spoléhají hlavně na bojovnost a soudržnost. A především díky ní jsou od sestupového pásma aktuálně vzdáleni na rozdíl šesti bodů. "Mí hráči ale nejsou uvolnění. V tuhle chvíli je situace jiná," přiznával korsický stratég.

V novém roce jeho mužstvo ještě nevyhrálo a získalo za uplynulých šest kol jen tři body. Jako by jakési nadšení z postupu vyšumělo do ztracena. "Musíme začít zase pracovat spolu. Musíme si připomenout ty okamžiky z první poloviny sezóny. Potřebujeme se vrátit do starých kolejí. Hráči o sobě nepochybují, takže to můžeme změnit," věří Laurey.

Přece si malý klub z jihu Francie spravil chuť alespoň v osmifinále Coupe de France, kde dokázal postoupit do další fáze přes amatéry ze Saint-Malo. To Troyes naopak v domácím poháru potvrdilo jen svůj zmar a bezmoc. Favorizovanému St. Étienne na domácí půdě podlehlo 1:2 smolně až prodloužení.

Hosté mimochodem už potřetí hledají nového trenéra a za Clauda Robina stále nenašli náhradu. Mužstvo je tak i nadále pod palcem dočasného tria Mohamed Bradja, Michel Padovani a Olivier Tingry. ESTAC si mimochodem znovu vyzkouší, jak to vypadá na Korsice, minulý víkend padl s Bastií 0:2.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 3.75 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - FC Lorient  (sobota 20:00)
FC Nantes neprohrálo už v posledních jedenácti utkáních Ligue 1 a svou sérii neporazitelnosti bude určitě chtít protáhnout i proti Lorientu. Tomu prozatím patří v tabulce dvanácté místo.

Oba týmy v týdnu prošli do čtvrtfinále Coupe de France. Zatímco Lorient měl za soupeře amatérský celek US Sarre-Union a v poklidu zvítězil 4:0, Les Canaris museli pro postup v dramatické přestřelce přehrát Bordeaux. "Byl to opravdu výborný zápas. Vedli jsme, pak prohrávali a nakonec v prodloužení otočili vývoj. Tohoto vítězství si určitě ceníme," prohlásil Alejandro Bedoya, střelec rozhodující branky.

Do zápasu nemohl kvůli kartám zasáhnout Guillaume Gillet, jenž se nyní vrací do základní sestavy. Vedle něj se s největší pravděpodobností objeví Yousssouf Sabaly, Ermir Lenjani, Adryan, Emiliano Sala a právě Alejandro Bedoya, přičemž všichni uvedení začali pohárový střet na lavičce náhradníků. Mezi zraněnými jsou pouze Valentin Rongier, Koffi Djidji a Alexis Alegue Elandi.

Za Lorient zase v týdnu nenastoupil z nejasných důvodů Majeed Waris, nicméně odpovědnost střelce za něj spolehlivě převzal Benjamin Jeannot, když se postaral o polovinu branek svého týmu. Pokud by byl prodloužen zákaz startu Francoisi Bellugouovi za vyloučení v utkání s Montpellierem, zaskočil by za něj Walib Mesloub. Wesley Lautoa určitě zůstává mimo hru a pokud by Yann Jouffre nestihl dát do kupy koleno, na pravém křídle má alternativa jméno Maxime Barthelmé.

Lorientu se na venkovních hřištích příliš nedaří. Družina Sylvaina Ripolla v posledních pěti utkáních pokaždé inkasovala minimálně dva góly a uhrála jediný bod. Nantes navíc rozhodně nepatří k oblíbeným soupeřům, ale i v této sezoně svěřenci Michela Der Zakariana vcelku obtížně hledají pro balon cestu za záda protivníkova gólmana.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Montpellier HSC - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Pro Toulouse bude utkání s Montpellierem nesmírně důležité. Pokud téfécé dokáže svého soupeře porazit, bude na něj po šestadvaceti kolech ztrácet jenom dva body.

Tým Dominiqua Arribagého v minulém kole po čtyřech zápasech bodoval, když uhrál bezgólovou remízu s Nantes. Střílení gólů přitom rozhodně není největším problémem celku ze Stadium Municipal. Je jím naopak defenziva, která inkasovala už dvaačtyřicetkrát. Čisté konto přitom udržela jen ve třech zápasech.

"Proti Montpellieru se budeme muset obejít bez Jean-Armela Kana-Biyika, Williama Matheusea Mihaie Romana," překl Arribagé, přičemž dodal, že nad startem Martina Braithwaitea, po Wissamu Ben Yedderovi druhého nejlepšího střelce, stále visí otazník. Naopak mezi tři tyče by si měl znovu stoupnout Alban Lafonte, který ve čtvrtek začal s týmem znovu trénovat.

MHSC neprožívá povedenou sezonu. Mistr Francie z roku 2012 se krčí až na 18. příčce s pouhými sedmi výhrami z pětadvaceti utkání. Pod novým koučem Frédérikem Hantzem nastalo určité, nicméně pořád ne dostatečné zlepšení. "Samozřejmě si uvědomujeme, že stále je, co zlepšovat. Teď hlavně potřebujeme porazit Toulouse, i když jsme si vědomí toho, že to vůbec nebude snadný zápas," prohlásil Kévin Bérigaud, jenž v minulém kole zajistil svou trefou remízu na hřišti Lorientu.

Kouč Hantz v tom střetu úplně vynechal z kádru Mathieua Deplagneho, Ramyho Bensebainiho a Djamela Bakara, protože úplně nebyl spokojen s jejich výkony. Pro zranění jsou stále mimo Paul Lasne, Geoffrey Jourdren a Morgan Sanson. Přesto nový trenér doufá v první výhru na domácím Stade de la Mosson v tomto novém roce.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Stade Reims - SC Bastia  (sobota 20:00)
Remeš rozhodně hodlá pokračovat ve zlepšených výkonech. Zdá, se že jeho velká krize je zažehnána, ale definitivně potvrdit tohle tvrzení bude potřeba v přímém souboji o záchranu s Bastií. Ta je vůbec nejhorším mančaftem prezentujícím se na půdách soupeřů, za dvanáct utkání venku získala jen čtyři body.

Oba celky v tabulce dělí jen dva body. Na první pohled by se dalo říci, že si oba vedou dle meteorologické terminologie střídavě, oblačno, tenhle popis ovšem spíše sedí jen na hostující celek. Domácí totiž hráli dlouho pod velkým černým mrakem a až poslední dvě kola je zase dostala do celkem bezpečné vzdálenosti od sestupového pásma.

V Remeši se vyjasňuje, to je očividné. "Budeme-li udržovat tuhle úroveň, budeme jen stoupat výše," byl přesvědčený kouč Olivier Guégan během hodnocení posledního utkání v Caen, kde se svým týmem získal překvapivé vítězství 2:0. "Předvedli jsme konzistentní výkon, a to i na těžkém terénu. Klidně jsme mohli přidat ještě další branky."

Už léta Bastia spoléhá hlavně na své domácí prostředí. Nebýt toho, týkala by se ho záchrana daleko příměji. Aktuálně však nemusí vůbec panikařit, od předposledního Toulouse jí dělí deset bodů. V minulém kole zvládla důležitý mač s Troyes a připsala si už svou čtvrtou výhru v řadě před vlastními fanoušky.

Trenér Francois Ciccolini měl minulý týden hned několik důvodů ke spokojenosti. "Máme dobrý náskok na sestupové pásmo, získali jsme šest bodů ze tří zápasů a to je slušné," mnul si ruce. "Ale fakt, že jsme Troyes tak trošku nerespektovali, mě zklamal. Tohle musíme v nejbližší době jednoznačně odbourat."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.30 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Angers SCO  (pátek 20:30)
Rennes ani Angers nejsou ve formě. Zatímco domácí získali za uplynulá tři kola pouhý jeden bod, hosté za posledních pět zápasů utrpěli hned čtyři porážky. Oba celky by tak nutně potřebovaly tvrdý restart, aby se boje o pohárové příčky jen tak nerozplynuly. Jakési malé bretaňské derby je pro to skvělou příležitostí.

Domácí kouč Rolland Courbis v tomhle duelu vzhlíží návrat záložníka Yoanna Gourcuffa, který letos kvůli zranění odehrál pouhých 16 minut proti Lorientu po novém roce. Ihned poté zůstal znovu na marodce, měl pohmožděné koleno a kotník, a i když jeho pobyt tam neměl být příliš dlouhý, nakonec se protáhl na měsíc.

Podle nejnovějších informací by měl být Gourcuff opravdu připravený, každopádně je dost pravděpodobné, že začne pouze na lavičce. "Teď jsou tu věci, které jsou důležitější než jeho návrat. Nebo podobně důležité jako fakt, že nás čeká 13 kol do konce. Zápas s Angers bereme stejně vážně jako zbývajících dvanáct," říkal Courbis.

Chybět naopak SRFC bude pravděpodobně Juán Quintero, který má potíže s patou, a také zraněný obránce Mexer. "Po odchodu Doucourého nemáme v záloze příliš možností, takže vyvíjíme snahu, aby se Gourcuff vrátil. Musíme o tom přemýšlet hlavně kvůli příští sezóně. V tuhle chvíli se chceme umístit v tabulce, co nejvýše to půjde," dodával Courbis.

Jeho družina naposledy zvítězila minulý měsíc nad Gazélecem, naposledy uhrála remízu na půdě Lille. "V tuhle chvíli tým pozoruji," prozradil Courbis, jenž v lednu nahradil vyhozeného Philippeho Montaniera. "Jenom proto, že Rennes dlouho nevyhrálo žádnou trofej, neznamená, že to není velký klub. V nadcházejících letech tomu tak musí být."

Angers si letos vede nad očekávání dobře, svou reputaci si ale během posledního měsíce dost pokazilo. A to přitom bojovalo o druhou příčku s Monakem. Naposledy hosté padli před vlastními fanoušky jednoznačně Lyonu. "Na té porážce máme každý z nás díl odpovědnosti. Musíme začít situaci otáčet," uvedl kouč Stéphane Moulin.

Ten nebude mít k dispozici záložníky Manganiho, vyloučeného hříšníka z předchozího duelu s Les Gones, a Capelleho, který je rovněž vykartovaný. Start obránce Andreua je také nemožný kvůli jeho poraněnému přitahovači a Thomas si na jednom z tréninků poranil kotník, takže ani on nebude připravený.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.00 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain25223063:1269
2.AS Monaco25129436:2845
3.OGC Nice25116838:2939
4.AS Saint-Étienne251231030:2839
5.Angers SCO25107825:2337
6.Olympique Lyon25106934:2736
7.FC Nantes2599724:2336
8.SM Caen251131126:3136
9.Stade Rennes25811633:3135
10.Olympique Marseille25810735:2634
11.Girondins Bordeaux2589832:3733
12.FC Lorient25710834:3631
13.EA Guingamp25871026:3031
14.SC Bastia25941224:2931
15.Lille OSC25612720:2030
16.Stade Reims25781027:3329
17.GFCO Ajaccio25691025:3427
18.Montpellier HSC25751328:3126
19.Toulouse FC25491225:4221
20.ES Troyes25181616:5111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cannondale pro cycling !!

Reagovat
smazaný uživatel

Stade Rennes - Angers SCO 1:0

Reagovat
Kongo

Sunu

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
El Fáňos

mohl bych poproist adminy eurofotbalu o změnění názvu z Olympique Marseille na správné Olympique de Marseille, děkuji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Fáňos

Opravdu nechápu, co ti na té prosbě vadí? To je jako kdyby byl na hudebních stránkách Ludwig Beethoven, ale on se jmenuje Ludwig van Beethoven. Chtěl bych, aby to tu bylo dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

To samé můžeš napsat tady i o Bordeaux, Lyon => Lyonnais a podobně. Nevidím v tom nějaký problém, který by měl trhat někomu žíly.

Reagovat
El Fáňos

jako skalní fanoušek, který podporuje OM už velmi dlouho, jsem o tento detail požádal. jinak s názorem, aby se tak změnili názvy všechny souhlasím. Články už napsané bych nechal jak jsou, ale do budoucna bych užíval názvy správné. Redakce Eurofotbalu je erudovaná a rozhodně mají můj obdiv. Analýzy ligue 1 jsou výborné a pokud obratně používají termíny jako Les Phocéens, potom Olympique de Marseille je na místě, toť je můj skromný názor a přání

Reagovat
risk je zisk

Co ten Umtiti? Ma nato jet na EURO misto Zoumy?

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme

Reagovat
Langi

Takhle by to slo

Reagovat
juninho8

Reagovat
lampard8

klasicky nejhorší hráč zápasu vstřelí gól. Minule Ghezzal, dneska Cornet. Čtyři 100% šance potřeboval na jeden gól, katastrofa. Tolisso poslední tři zápasy 2+3. Klobouk dolu, výkonnost začíná stoupat, tak snad mě nezklame. Gonalons a Umtiti dnes skvělí. Lacazette 1 vs 1 opět nula, ten neobejde bohužel ani kužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidět ten výsledek dopředu, tak si myslím, že jsme zase dostali čtyřku od Remeše

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele