Ligue 1 - preview 24. kola

02.02.2016, 08:54, aktualizováno 04.02.2016, 08:28
Previews
Souboj dvou kandidátů na evropské poháry udělá tečku za 24. kolem francouzské ligy. Rennes doma hostí Saint-Étienne a v případě výhry se dotáhne na čtvrté Angers, hosté jsou na tom jenom o jeden bod hůře...
Stade Rennes - AS Saint-Étienne  (čtvrtek 21:00)
ASSE a Rennes dělí v tabulce před vzájemným utkáním jeden jediný bod. O ten víc nasbírali borci hájící barvy červenočerného týmu.

Ty v současné době vede Rolland Courbis, jenž před několika týdny z Montpellieru. V minulém kole jeho tým utrpěl porážku 4:0 na Stade Nouveau de Bordeaux, kterou teď hodlá odčinit. Přitom vzhledem k průběhu se rozhodně nedá tvrdit, že by Les Rouges et Noirs za soupeřem výrazně zaostávali. Pod výsledek se spíše podepsala nepozornost a chybky ve druhém poločase.

"Teď opravdu není snadné ten zápas analyzovat. Prvních dvacet minut jsme hráli hodně dobře a měli jsme dát tak jeden dva góly. Ve druhé půli jsme chtěli vyrovnat, jenže oni potrestali jakékoliv naše zaváhání. Opravdu obtížné k tomu cokoliv říct. Možná jen, že jsme nebyli optimálně zorganizovaní," řekl po utkání obránce Sylvain Armand.

"Už ani nevím, kdy naposledy jsme prohráli takovým rozdílem. Nyní je na nás, abychom na to zareagovali. Ve venkovních zápasech se nám přitom předtím dařilo. Máme tři dny na to, abychom se z toho nepříznivého výsledku oklepali a porazili ASSE. Rozhodně není důvod panikařit," dodal bývalý hráč FC Nantes či PSG.

Historicky vzato se Stade Rennes nemusí protivníka příliš obávat, protože Les Verts vyhráli v Bretani naposledy v roce 2005. Galtierův celek je však v situaci, kdy spadnul až do druhé poloviny tabulky, na což není zvyklý. I když je samozřejmě pravda, že za to může tradičně nesmírná vyrovnaná Ligue 1, neboť ztráta na čtvrté Angers činí pouhé čtyři body.

"Víme, že Rennes bude obtížné porazit. Minule proti PSG jsme se snažili hrát odvážně a nenechat je hrát s balonem, což se nám po určitou dobu také dařilo. Jenže pak poslali do hry čerstvou sílu a naši po zranění se vracející hráči zkrátka nestíhali. Bylo to obtížné, ale přesto si myslím, že s tímto přístupem kráčíme správným směrem," nechal se slyšet kouč Christophe Galtier.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - ES Troyes  (středa 19:00)
Guingamp začal rok 2016 ve skvělé formě a úspěšně prchá ze sestupové zóny. Další klíčovou výhru může přidat dnes doma proti Troyes, jehož osud se naopak zdá být zpečetěn..

Svěřenci Jocelyna Gourvenneca udělali o víkendu důležitý krok k záchraně. Nebezpečný zápas v Toulouse totiž vyhráli 2:1, potvrdili, že se jim v tomto kalendářním roce nebývale daří, a posunuli se už na čtrnácté místo tabulky, čtyři body nad osmnáctou Remeš. Pokud by uspěli i dnes, je možné, že vložené kolo zakončí na stejné bodové úrovni jako Lyon. To je pro fanoušky skvělá zpráva.

Triumf v Okcitánii vystřelil vítěznou trefou veterán Jimmy Briand a Gourvennec byl po závěrečném hvizdu pochopitelně spokojen. "Byl to těsný zápas, opravdový duel o šest bodů," nechal se slyšet. "Hrálo se o udržení. V porovnání s rokem 2015 nyní lépe využíváme svoje šance a daří se nám sbírat body. V prvním poločase jsme hráli skvěle, Toulouse se proti nám nedokázalo prosadit. Po vyrovnávací brance jsme pak potvrdili psychickou sílu a vstřelili vítězný gól. Myslím, že tři body jsou zaslouženou odměnou za naši tvrdou práci."

Guingamp měl také kus štěstí, když Wissam Ben Yedder zahodil možnost vyrovnávat z penalty - jestliže ale štěstí přeje připraveným, musíme uznat, že Gourvennec mu jde vyloženě naproti. Naopak v Troyes je všechno špatně. Poté, co poslední tým tabulky vykřesal stín naděje po premiérové výhře sezony (3:1 v Lille), přišel o víkendu tvrdý pád zpět na dno v podobě domácí porážky 0:1 s průměrným Nantes. Kouč Claude Robin si poté posteskl, že prakticky neexistuje způsob, jak se ze zabředlého marasmu ještě letos vyhrabat. Hosté tak ve zbytku jara budou hrát už pouze o čest.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.20 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - GFCO Ajaccio  (středa 19:00)
Nantes si i po novém roce drží svůj vysoký standard a najednou se plně uchází o příčky zaručující evropské poháry. Jeho forma je úctyhodná, neprohrálo už jedenáct utkání v řadě a tabulkou stoupá stále výše. Potvrdit svou bilanci však bude jednoznačně potřeba proti Gazélecu, který naopak není úplně ve své kůži.

Pro Kanárky začínala být situace zoufalá vlastně jen z toho pohledu, že se jim nedařilo vítězit. I když od konce listopadu vždy urvali alespoň remízu, až do minulého víkendu získali jen jeden jediný tříbodový výsledek. Naposledy však dokázali venku skolit poslední Troyes a nálada po zpackaném zápase s Bordeaux se zajisté změnila k lepšímu.

Konstantní výkonnost v kombinaci s pravidelným získáváním bodů vyhoupla domácí do klidného středu tabulky, odkud navíc můžou útočit na Evropskou ligu. "Jsme zase mezi nejlepšími deseti a to je skvělé," hodnotil kouč Michel Der Zakarian předchozí zápas. "Troyes sice kousalo, ale měli jsme vše pod kontrolou. Musíme nyní porazit i Gazélec."

Hostům uplynulá dvě ligová kola vůbec nevyšla, nezískali ani bod, nevstřelili jedinou branku a inkasovali hned pětkrát. Přičemž o víkendu proti Montpellieru předvedli jeden z nejhorších výkonů sezóny a padli před vlastními fanoušky vysoko 0:4. Bojovnost nebo soudržnost, tedy jejich největší fotbalové priority, jako by se úplně vytratily.

Korsický celek má nahráno, pokud však bude i nadále předvádět takové výkony, zase se ho začnou brzy napřímo týkat záchranářské starosti. "Opravdu jsme nehráli dobře. Stalo se nám to poprvé," byl zklamaný trenér Thierry Laurey. "Potřebujeme se z té porážky co nejrychleji oklepat, už teď nás čeká Nantes. Musím uznat, že Montpellier byl o třídu výš než my."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - SM Caen  (středa 19:00)
Zářivá podzimní forma Caen je možná pryč, klíčový sezonní cíl - tedy záchranu - však už svěřenci Patrice Garandeho de facto splnili. Jestliže v drtivé většině případů stačí na udržení dosáhnout 40 bodů, zbývají normandskému týmu už jen čtyři. Další porci může umazat už dnes v derby na půdě Lille..

Caen se kolem přelomu roku potýkalo s výsledkovou krizí, ta je ale teď už zažehnána. Po cenném triumfu v Montpellieru (2:1) zaznamenalo o víkendu další důležité vítězství nad Nice (2:0), které mimochodem znamená udržení v boji o poháry. Aktuálně je Garandeho tým pátý, na třetí Angers ztrácí jediný bod a reálně tedy promlouvá do situace na čele tabulky. Není divu, že zlom přišel v okamžiku, kdy svoje střelecké trápení ukončil jeden z nejlepších útočníků sezony Andy Delort - mohutný odchovanec Ajaccia se gólově prosadil v obou posledních zápasech.

Garande byl ze tří bodů proti nevyzpytatelnému soupeři pochopitelně nadšený. "Je to důležité vítězství, protože tento týden nás čekají tři zápasy a je dobré odstartovat pozitivně," pochvaloval si. "Chtěli jsme navázat na úspěch v Montpellieru, což se nám povedlo. První poločas jsme hráli skvěle, po změně stran nás soupeř zatlačil, ale my odolali. Ukázali jsme, že se umíme obětovat, že jsme skuteční bojovníci. Také nám skvěle zachytal Rémy (Vercoutre)."

V Lille je situace o poznání složitější. Dogy jsou v tabulce až patnácté, celých deset bodů za svým dnešním soupeřem, a ačkoliv pod novým trenérem Frédéricem Antonettim předvádějí zábavnější fotbal než na podzim pod Hervé Renardem (jak dokládá například nedávná semifinálová výhra v Coupe de la Ligue nad Bordeaux, které si odvezlo potupný debakl 1:5), výsledky jsou zatím jako na houpačce. O víkendu nicméně Lillois dokázali uhrát cenný bod v Marseille. Pokud by na něj navázali sérií výher - začínající dnes - mohli by ještě zabojovat o horní třetinu tabulky..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Toulouse FC  (středa 19:00)
Vypadá to, že v letošní bláznivé sezoně by Nice klidně mohlo proniknout i do Ligy mistrů. Les Aiglons prožívají skvělý rok, okupují pohárové příčky, a pokud zvládnou roli favorita doma s Toulouse, mohou vložené kolo zakončit na třetím místě..

Les Aiglons jsou sice aktuálně až čtvrtí, na bronzové Angers ale ztrácí jediný bod. Kouči Claude Puelovi se letos nebývale daří praktikovat svůj oblíbený ofenzivní fotbal se spoustou mladíků v sestavě, a je vidět, že Nice tento styl prospívá - pod vedením Hatema Ben Arfy si drží stabilně dobrou formu. Dnes proti Toulouse bude obrovským favoritem, a to i přesto, že o víkendu nezvykle zaváhalo - v souboji dvou útočně laděných "štik" soutěže podlehlo Caen na jeho půdě 0:2.

Naopak Les Violets mají za sebou hororový víkend. Špatné lednové výsledky se daly připsat nereálně náročnému kalendáři; v průběhu pouhých tří týdnů se svěřenci Dominique Arribagého museli postavit třikrát PSG, Monaku a Marseille. To je série, od níž nejspíš nikdo žádné bodové hody neočekával. Poslední domácí zápas s Guingampem byl ale o to důležitější - šlo o přímý souboj o záchranu a sám Arribagé dal jasně najevo, že nic jiného než tři body nebere.

Guingamp však na Stade Municipal triumfoval 2:1, domácí zahodili potenciálně vyrovnávací penaltu (kterou nezvládl Wissam Ben Yedder), a druhá liga je tak zase o krůček blíže. I když do konce sezony stále zbývá spousta času. Toulouse zůstává na předposledním místě s dvaceti body, což je o tři méně než osmnáctá Remeš a o pět méně než sedmnáctý Montpellier. Na rozdíl od beznadějně posledního Troyes má ještě reálnou šanci zachránit se - musí ale bezpodmínečně začít sbírat body. V Nice to bude hodně těžké..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Girondins Bordeaux  (středa 19:00)
Dva týmy s vyloženě kontrastní formou se utkají na novém lyonském svatostánku: domácí Les Gones přivítají Bordeaux, kterým se v posledních týdnech daří mnohem lépe. V sázce je stále hodně - oba celky totiž mohou ještě zaútočit na pohárový cíl..

Pokud bychom sestavovali ligovou tabulku z posledních 10 kol, bude Lyon na úplně posledním místě. Za toto období totiž vydoloval pouze pět bodů. Na druhou stranu Bordeaux neprohrálo už sedmkrát v řadě a od 17. kola má nejlepší formu po suverénním PSG.

Opět se ukazuje, jak je Willy Sagnol schopným trenérem. Les Girondins prakticky od začátku sezony ničí zranění, v lednu navíc přišli o dvě největší opory, když Wahbi Khazri a Henri Saivet zamířili do Anglie (Sunderland, respektive Newcastle) - přesto však z posledních čtyř zápasů udrželi tři čistá konta a jedinou soutěžní porážku v tomto kalendářním roce vyvažuje šest výher a remíza.

Když Lille vypráskalo zdecimovaný tým v semifinále Coupe de la Ligue drtivým skóre 5:1, zdálo se, že Sagnolovi muži narazili na svůj strop; jejich odpověď však byla stejně stylová, když hned v následujícím ligovém kole rozstříleli Rennes vysoko 4:0. Konečně zdravý Cheick Diabaté se pod to podepsal dvěma brankami a potvrdil skvělou formu - od začátku roku 2016 nasázel ve čtyřech ligových kolech už pět gólů.

Atmosféra v táboře Bordelais je zkrátka navzdory odchodům Khazriho se Saivetem optimistická. Sagnolovi muži se vyšplhali už na sedmé místo, což je jejich sezonní maximum, a na druhé Monaco ztrácí pouze šest bodů. V přestupovém okně (respektive v jeho úplném závěru) bylo navíc vedení aktivní a přivedlo čtyři vítané posily - reprezentačního beka Mathieu Debuchyho, mladého gólmana Paula Bernardoniho z Troyes (jako náhradu za dlouhodobě zraněnou jedničku Cédrika Carrassa), brazilského forvarda Malcolma z Corinthians a uruguayského záložníka Maura Arambarriho z Defensoru. Každá řada tak dostala jednu posilu.

Zejména poslední jmenovaný by mohl být trefou do černého - sám Diego Forlán se nechal slyšet, že právě Arambarri je nejtalentovanější uruguayský junior současnosti.

Naopak Lyon se potácí v hluboké depresi. Naposledy prohrál 0:1 na půdě zachraňující se Bastie a jeho kouč Bruno Génésio byl vyloženě zklamaný. "Mám pocit, že se po každém zápase opakuji," prohlásil. "Hráli jsme pouze jeden poločas, a to evidentně nestačí. Je to frustrující pocit. Musíme být efektivnější v obou vápnech. Nedáváme dost gólů a příliš lacino inkasujeme. Bastii jsme dovolili mnohem více šancí, než by bylo záhodno," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.65 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Reims - Angers SCO  (středa 19:00)
Jak dlouho se Angers udrží v boji o Ligu mistrů? To je otázka, která fanouškům nedává spát - podle všech předpokladů měl být drzý nováček už dávno "uzemněn", místo toho ale svěřenci Stéphane Moulina sbírají body i nadále. O víkendu dokonce rozstříleli Monaco 3:0 a po výprasku v Paříži opět ukázali, že jejich obrana patří k nejlepším v celé soutěži. Do Remeše tak jedou v pozici papírových favoritů..

Brutálně efektivní výkon proti knížecímu celku ohromil všechny, kteří očekávali, že Angers začnou postupně klesat; zdá se, že s nimi musíme skutečně počítat. "Když se podíváte na ten výsledek, vypadá to jako hladká výhra, ale tak to nebylo. Chtěli jsme odehrát skvělé utkání proti celku v excelentní formě," prohlásil spokojený Moulin po demolici Monaka. "Jsme sice malý klub, ale máme svoji hrdost. Paříž nám nasázela pět gólů, což nás ranilo. Jsme bojovníci, chceme se rvát o výsledek proti každému soupeři. Na své hráče jsem nesmírně hrdý," dodal.

Angers mimochodem opět potvrdili smrtící sílu svých standardních situací - což je něco, na co si Remeš bude muset dát velký pozor. Výkony klubu z kraje Champagne jsou letos podprůměrné a místo relativního klidu středu tabulky tak kouč Olivier Guégan musí řešit záchranářské starosti. Aktuálně je totiž Remeš až osmnáctá.

Bezzubost, která Guéganův tým trápí celou sezonu, byla krásně vidět o víkendu v Lorientu; ten také neměl před výkopem zrovna oslnivou formu (spíše naopak), přesto ale pohodlně zvítězil 2:0 a odsoudil remešské k pádu do sestupové zóny, v sezoně vůbec poprvé.

"Fotbal na špičkové úrovni je o efektivitě. Musíte být efektivní v obou vápnech, a my dnes nebyli ani v jednom," vztekal se Guégan po posledním fiasku. "Měli jsme jít rychle do vedení, mohli jsme dát klidně dva góly, ale nevyužili jsme šance a následně inkasovali ze standardky. Jsem ohromně zklamaný z výsledku, ale nemyslím, že bychom hráli špatně. Pokud v těchto výkonech budeme pokračovat, výhry přijdou," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - FC Lorient  (středa 21:00)
Pokud Pařížané udrží svůj nastolený vítězný trend, mohou v Ligue 1 dosáhnout dalšího velkého milníku ve své historii. Stačí, aby v domácím souboji s Lorientem pouze neprohráli, a překonají letitý rekord Nantes v počtu zápasů bez porážky. Kanárci tehdy v sezóně mezi léty 1994 a 1995 nepadli hned 32 utkání v řadě.

Svěřenci Laurenta Blanca tuhle bilanci vyrovnali díky víkendovému vítězství na půdě nepříjemného St. Étienne a byla by pro ně opravdu velká škoda, kdyby se přes tohle číslo už nepřehoupli. Jejich forma je jednoduše úctyhodná - v lize vyhráli už sedmkrát v řadě, celkově ve všech soutěžích už potřinácté.

Nechali tak zapomenout na své období z roku 2014, v němž vyhráli "jen" 12 utkání v řadě. "Všichni fotbalisté jsou soutěživí a každý z nás se snaží něco překonávat. Rekordy jsou toho součástí," říkal záložník Blaise Matuidi. "Když hrajete za PSG, hledáte různé výzvy. Nantes tehdy svou sérii zvládlo za jedinou sezónu, u nás to bude jiné."

Blanc každopádně nebude mít úplně lehkou situaci vybrat tu nejlepší možnou jedenáctku, byť na každý post by měl mít opravdu adekvátní náhradu. Van der Wiel musel podstoupit operaci slepého střeva a bude na dva týdny mimo hru, Kurzawu trápí nemoc, Rabiota kotník, Sirigua stehno, Pastoreho lýtko, Davida Luize kotník a Lavezziho naražení.

To je celkem početný seznam. Matuidi se přesto neobává, že by jeho tým mohl být v souboji s Lorientem výrazně slabší než jindy. "Naštěstí se nám totiž několik hráčů vrací zpátky," vysvětloval. "Když hrajete prakticky každé tři dny, není to pro vás snadné, a to jak po fyzické, tak po psychické stránce. Doufám, že hlavně na Ligu mistrů budeme plně připraveni."

PSG sice nad svým soupeřem vyhrál už šestkrát v řadě, pamatuje i ovšem dost nepovedené zápasy především v Parku princů. Od roku 2010 do roku 2012 tam Les Merlus ani v jednom ze čtyř případů neprohráli a dokonce dvakrát získali plný počet bodů. O víkendu bretaňský celek skolil Remeš před vlastními fanoušky 2:0.

V tuhle chvíli se hosté drží v klidném středu tabulky. "Pro nás bylo velmi důležité, že jsme Remeš porazili," říkal kouč Sylvain Ripoll, jemuž bude k dispozici Jimmy Cabot, nová posila z Troyes. "Lorient hraje nejvyšší soutěž už deset let. Je to ideální klub pro start mé kariéry," byl spokojený s transferem francouzský záložník.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 6.00 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - SC Bastia  (úterý 19:00)
Monako sice drží aktuálně druhou příčku v tabulce, ovšem po poslední porážce na půdě Angers si situaci v tomhle ohledu notně zkomplikovalo. A aby své současné postavení s jistotou neztratilo, potřebuje nad Bastií jednoznačně zvítězit. Jenže hosté pojedou na půdu soupeře v dobrém rozpoložení, vždyť o víkendu dokázali skolit slavný Lyon.

Přesně před rokem se oba celky střetly v rámci Ligového poháru a Bastia tehdy senzačně dokázala postoupit do finále díky úspěšnějšímu penaltovému rozstřelu. Pro knížecí klub byl tenhle výsledek zajisté velkým zklamáním. Na jaře loňského roku i na podzim letošní sezóny svému soupeři tuhle potupu vrátil, každopádně i nyní by se měl snažit o plný počet bodů.

Po devíti ligových kolech Monako o minulém víkendu v rámci Ligue 1 padlo. A zrovna v důležitém souboji, po němž má na druhé pozici náskok pouhých dvou bodů právě na třetí Angers. "Jsem zklamaný, totálně jsme tenhle zápas zpackali," špačkoval domácí trenér Leonardo Jardim. "Varoval jsem své hráče, že náš protivník hraje na brejky a hru se snaží rozšířit na všechny posty."

Jardimovi svěřenci paradoxně hrají daleko lépe venku než před vlastními fanoušky, z jedenácti odehraných utkání jim nabídli jen čtyři vítězství. Tuhle statistiku musejí jednoznačně vylepšit, pokud nehodlají v Lize mistrů v příštím ročníku hrát kvalifikaci. Bastia by pro ně neměla být velkou překážkou, neboť korsický celek jako jediný z Ligue 1 venku zatím nevyhrál.

Bastia zkrátka spoléhá na domácí prostředí, na půdách soupeřů získala jen čtyři body, což je vůbec nejhorší číslo v rámci francouzské nejvyšší soutěže. I poslední Troyes si v tomhle ohledu vede lépe. "Výsledek z Angers mě znepokojuje. Musíme změnit naši mentalitu. Není přece normální, abychom zahráli dobře proti Toulouse a pak byli tak špatní," čertil se Jardim.

Bastia pod vedením nového trenéra Francoise Ciccoliniho proti Lyonu určitě překvapila. V tuhle chvíli nemá se záchranou problém, drží se na 13. místě tabulky. "Získali jsme nečekané tři body, které nám pomohou ve všech ohledech," říkal hostující stratég. "Hráli jsme s odvahou a vůlí. Kdyby k nám Lyon přijel desetkrát, devětkrát bychom nevyhráli. Byl to po PSG nejlepší celek, co jsme tu měli."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.20 - 10.00
více informací
Montpellier HSC - Olympique Marseille  (úterý 21:00)
Tohle je souboj dvou celků, které si před sezónou rozhodně kladly větší cíle. Zatímco Montpellier bojuje jen o holé přežití, Marseille i nadále paběrkuje pouze v nudném středu tabulky. Vložené kolo může být pro oba velkou šancí, jak se zlepšit. Zatímco domácí mohu navázat na poslední suverénní vítězství, hosté naopak na svou šňůru deseti ligových zápasů bez prohry.

Sedm remíz a jen tři vítězství, taková je bilance OM od 22 listopadu minulého roku. Tříbodový výsledek se mu zkrátka nedaří získávat s takovou pravidelností, a i proto je nyní na desátém místě tabulky. V posledních dvou kolech remizoval 1:1, a to jak venku s Lyonem, tak o minulý zápas doma s Lille, kde zachraňoval bod až v samotné závěru.

Pohárové příčky každopádně nejsou vzdáleny daleko. A nějaká lepší série utkání by hostům mohla výrazně pomoci. "Začali jsme dobře, tak, jak jsme chtěli. Jenže kousek po kousku jsme začali ztrácet," říkal kouč Míchel po pátečním střetnutí. "Nehledám výmluvy, spíš vysvětlení. Zhruba od 25. minuty jsme ztratili tvář. Možná mají hráči problém s tlakem a převzetím odpovědnosti."

Nový montpellierský trenér Frédéric Hantz se mužstva ujal teprve před pár dny, ale už nyní pod jeho vedením tým dokázal v sobotu bez větších komplikací venku porazit nepříjemně hrající korsický Gazélec. A to ne nějakým obvyklým způsobem, ale rovnou čtyřbrankovým rozdílem. Tenhle výsledek jeho svěřence rozhodně musel povzbudit.

Každopádně Hantz nechtěl vítězství z jihu Francie nijak přeceňovat. "Udělali jsme sice velký pokrok, ale viděl jsem to jen v této hře," hodnotil předchozí střetnutí. "Očekával jsem od mých hráčů takový výkon. Vím, co chci v naší strategii změnit. Je to velmi dobrý a důležitý moment, ale další tři zápasy budu tým poznávat. Až pak hodnoťme, co zbývajících 13 kol nabídne."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain23203058:1063
2.AS Monaco23109433:2839
3.Angers SCO23107624:1837
4.OGC Nice23106737:2836
5.SM Caen23113926:2836
6.Stade Rennes23810532:2934
7.Girondins Bordeaux2389631:3033
8.AS Saint-Étienne231031025:2733
9.FC Nantes2388721:2232
10.Olympique Marseille23710633:2431
11.Olympique Lyon2386928:2730
12.FC Lorient2379732:3230
13.SC Bastia23841122:2728
14.EA Guingamp23761022:3027
15.Lille OSC23511718:1926
16.GFCO Ajaccio2368924:3126
17.Montpellier HSC23741227:2925
18.Stade Reims23581023:3223
19.Toulouse FC23481125:4120
20.ES Troyes23181416:4511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mám celkem pěkný tiket až na jeden zápas - Lyon. Budu jim zítra fandit a věřím, že konečně taky něco vyhrajou, přece jen už je na čase

Reagovat
smazaný uživatel

rip in peace tiket

Reagovat
Langi

snad se už vyhraje...to už by bylo fakt v hajzlu, taková ztráta

Reagovat
smazaný uživatel

Over.

Reagovat
smazaný uživatel

*game over

Reagovat
Langi

Le groupe de l’OL contre Bordeaux:

Lopes, Gorgelin, Bedimo, Yanga-Mbiwa, Morel, Jallet, Umtiti, Labidi, Darder, Ferri, Gonalons, Grenier, Tolisso, Kalulu, Ghezzal, Valbuena, Lacazette, Cornet

tady jednoznačně posadit Lacazetta s Valbuenou...to už může rovnou hrát Kalulu s Cornetem a Labidim a předvedou určitě minimálně větší snahu a zaujetí pro fotbal

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Langi

Neni mozna...ten trotl ozil

Reagovat
juninho8

dokonca 2....tak to si musim najst zostrih

Reagovat
Langi

Kez by na tehle vysledek nejak smysluplne navazali

Reagovat
juninho8

len aby aj najblizsi zapas v Angers neskoncil 3:0 pre domacich

Reagovat
Langi

Prave Angers se musi totalne zesmesnit...kor kdyz sme v kontaktu se spickou stale...ono to letos bude zase zajima az do poslednich kol

Reagovat
smazaný uživatel

V otázce boje o francouzský titul je to tak,že pokud by 2. Monaco získávalo body tímto tempem, stačilo by PSG získat ve zbývajících 14 zápasech ještě jeden bod.

Reagovat
Langi

v "otázce" boje o titul jsou aktuálně důležité maximálně tak 2 věci...jesi PSG zakončí sezónu bez porážky a jesi se jim podaří přesáhnout hranici 100 bodů?

Reagovat
smazaný uživatel

Měla to být trošku legrace,jen mě to tak napadlo spočítat a napsat jako kuriozitu v té rozhodnuté záležitosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta liga mi přijde momentálně naprosto nezajímavá. Navíc nechápu, že hrají o záchranu jen dva týmy.

Reagovat
smazaný uživatel

To nehápe nikdo

Reagovat
smazaný uživatel

Zostupujú len 2 alebo ako to myslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

ano tak to myslím. Špatně jsem to napsal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele