Ligue 1 - preview 22. kola

19.01.2018, 10:14, aktualizováno 21.01.2018, 08:59
Previews
Trojlístek utkání nabídne v druhé půlce víkendu francouzská nejvyšší soutěž. Začíná se zase ve tři, duelem Nice a St. Étienne. Později Monako vyběhne proti Métám a večer nás čeká učiněný šlágr mezi Lyonem a PSG, které opět postrádá Neymara...
OGC Nice - AS Saint-Étienne  (neděle 15:00)
Nice má šanci dohnat Nantes na páté příčce. Proti trápícímu se AS Saint-Étienne se to jeví býti snadným oříškem. Nicméně i Favreho tým v této sezoně několikrát zbytečně zaváhal.

Svým způsobem to platilo i pro úterní duel s Monakem, ve kterém Les Aiglons ještě po devadesáti minutách hry vedli 2:1. Nakonec však Falcao vyrovnal a připravil tak klub obhajující třetí příčku o jubilejní desátou výhru. Pohled do historie napovídá, že Les Verts nebudou snadným soupeřem. O vítězi by klidně mohla rozhodnout jediná trefa.

"V poslední minutě jsme naprosto zbytečně inkasovali! Z toho se musíme poučit. Za výkon ve druhém poločase jsme si zasloužili vyhrát. Nebylo to poprvé, kdy jsme doplatili na individuální i taktické chyby. V závěru zápasu musíme zůstat klidní. Monaco nás dostalo přesně tam, kam chtělo. To se v příštích utkáních nesmí opakovat," zlobil se švýcarský trenér.

Na trávník nebude moci poslat Mickaela Le Bihana, Arnauda Lusambu a jeho jmenovce Souqueta. Otazník pak visí pouze nad Christophem Jalletem. O složení záložní řady se trenér ještě rozhodne. Naopak v útoku jistě nastoupí trojice Alassane Pléa, Allan Saint-Maximin a Mario Balotelli, jenž minule skóroval dvakrát a nyní má na kontě už dvanáct branek.

ASSE naprosto propadli na Stade Municipal Staint-Symphorien v duelu s posledními Metami. Porážka 0:3 byla celkově už desátou, což pro celek, který doufal v boj o evropské poháry, rozhodně není dobré vysvědčení. "Dnes jsme hráli absolutně bez zaujetí a bez boje. Darovali jsme jim spoustu příležitostí a v některých momentech si počínali jako malé děti. Na tenhle zápas rozhodně budeme chtít co nejrychleji zapomenout," řekl jasně Jean-Louis Gasset.

Ve středu neudržel nervy na uzdě Hernani a v rozmezí dvou minut inkasoval dvě žluté karty. Proti Nice tedy nenastoupí, stejně jako s největší pravděpodobností Vincent Pajot, ovšem ten pochopitelně vinou zranění. Do branky se po čtyřzápasovém trestu vrátí Stéphane Ruffer a v týdnu bylo oznámeno, že se k týmu připojí Paul-Georges Ntep, jenž dosud nastupoval v dresu Wolfsburgu. Na rozdíl od Yanna M’Vily si však toto klání patrně ještě bude muset nechat uniknout.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.68 - 4.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - FC Metz  (neděle 17:00)
Monaco přivítá na domácím stadionu lepšící se Mety. Úřadující šampioni však nechtějí ztratit kontakt na Marseille a Lyon. Tím spíše, že druhý jmenovaný celek čeká PSG.

Knížecí klub měl v minulém kole i trochu štěstí, když Radamel Falcao vyrovnával proti Nice v poslední minutě. "Musím všem hráčům poděkovat. Nebylo snadné hrát v tak silném větru. Teprve v závěrečné třetině jsme se zvedli, a přestože je to důležitý bod, chtěli jsme vyhrát. Jsem přesvědčený o tom, že boj o druhé místo bude vyrovnaný až do května," řekl Leonardo Jardim.

Kolumbijský šutér Radamel Falcao by na hrotu monackého útoku neměl chybět ani tentokrát. Do hry se vrací Fabinho a určitou porci minut by eventuálně zvládli i Youri Tielemans a Gabriel Boschilia. Keita Baldé neodehrál proti Les Aiglonst nejlepší zápas, a tak by podle portugalského kouče mohlo klidně stát, že post pravého křídla zastane Rony Lopes.

Mety mají za sebou dobrou sérii, nicméně počet absencí zůstává oproti Monaku, za které jistojistě nenastoupí akorát Adama Traoré, poměrně značný. V lednu se povedlo přilákat nějaké to zajímavé jméno, i když je otázka, jestli celek ze Stade Louis II nebude až příliš velkým soustem. Fakt, že ve třetím kole zvítězil ve vzájemném souboji zásluhou Falcaa pouze 1:0, může být v této fázi soutěže zkreslující.

"Obrovská spokojenost. Zvláště v úvodní půlhodině jsme předváděli výborný výkon. Naopak závěrečných patnáct minut nebylo dobrých. Rozhodně musíme zapracovat na psychice, abychom lépe utkání zvládali. Rozhodně se cecítíme být odepsaní, i když je nám jasné, že cesta za záchranou nebude jednoduchá," hodnotil Frédéric Hantz.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.89 - 9.11
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Lyon - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Jednoznačným šlágrem dvaadvacátého kola Ligue 1 bude souboj prvního PSG se třetím Olympiquem Lyon. Připíše si klub z hlavního města devatenáctou výhru? Skončí zápas dělbou bodů? Nebo budou domácí po Racingu Strasbourg druhým celkem, který miliardářům přichystá porážku?

PSG si pro Dijon v týdnu připravilo osmigólový příděl, takže sebevědomí mají hráči nepochybně na rozdávání. A ví to i jejich kouč, který prohlásil: "Hráli jsme soustředěně po celých devadesát minut. Moji svěřenci měli celou dobu chuť střílet další branky. Jejich přístup mě velmi potěšil, protože už se pomalu chystáme na Real Madrid, se kterým budeme chtít sehrát další skvělé dva zápasy. To znamená, že do té doby půjdeme do každého zápasu naplno."

"Stejně jako proti Nantes, i proti Lyonu to nebude jednoduché. Stadion bude nepochybně vyprodaný a budou nás chtít porazit. Pro naše soupeře je to vždycky výjimečné, když se s námi střetnou," dodal Emery, jenž bude postrádat Neymara, který se ve vzpomínaném střetnutí s Dijonem prosadil hned čtyřikrát. Vedle Cavaniho a Mbappého se tedy patrně objeví Ángel Di María, nicméně bez šance není ani Julian Draxler.

"Lyon má velmi dobrý tým, který se nebojí hrát dopředu. Mají svůj vlastní rytmus, oddané fanoušky a naše vzájemné duely bývají hodně atraktivní. Nebude to snadné, ale věřím, že když podáme koncentrovaný výkon, určitě uspějeme," rozpovídal se pro klubové stránky obránce Marquinhos, který za PSG už odehrál přes 100 ligových zápasů.

Na druhé straně stojí skvadra Bruna Génésia, která zatím prohrála pouze dvakrát, a to s Lille a právě s vedoucím celkem tabulky. V Parku princů přitom sehráli v září hodně smolný mač, neboť o tom, že všechny tři body zůstanou v Paříži, rozhodly dva vlastní góly, o které se "postarali" Marcelo a Jérémy Morel.

Oba fotbalisté by se měli na stoperu objevit i tentokrát. V základní sestavě by neměl chybět Kenny Tete a Tanguy N’Dombele, jenž minule hvězdnou defenzivu hodně pozlobil. Od začátku zřejmě na hřišti nebude Bertrand Traoré, nicméně bylo by velkým překvapením, kdyby zelený pažit v průběhu utkání neokusil. Svou sbírku třinácti přesných zásahů bude chtít rozšířit Mariano Díaz.

"Hrají výborně a nedovedu si představit, že by Ligue 1 letos vyhrál kdokoliv jiný. V jednom konkrétním klání se ale může stát cokoliv. Podívejte na to, jak dopadli ve Strasbourgu. Víme, že to nebude jednoduché a že budeme potřebovat podporu diváků. Máme plán, jak zastavovat jejich útoky, ovšem zároveň chceme hrát svoji hru. Pokud se proti takovému týmu soustředíte jen na bránění, téměř jistě inkasujete," předvídal Génésio. Očekává se vyrovnaný, bojovný zápas.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.52 - 4.73 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Nantes - Girondins Bordeaux  (sobota 17:00)
Ačkoli Bordeaux ještě o vánočních svátcích vyslovilo kouči Jocelynovi Gourvennecovi plnou důvěru, nedobrý vstup do nového roku již vedení klubu nevydrželo a pětačtyřicetiletého Francouze propustilo. Dočasně tak povede mužstvo, které zajede na půdu o evropské poháry bojujícího Nantes, současný kondiční trenér Éric Bedoue.

Od začátku prosince to byla ze strany Les Girondins opravdu velká bída. V posledních osmi utkáních prohráli hned v sedmi případech, stačili vypadnout z obou francouzských pohárů, a všudy všeho získali jen jedno vítězství nad Troyes. Vložené kolo proti Caen, to byla pak jedna velká tragédie. Hlavně nedisciplinovat znamenala konečnou porážku.

Situace v kabině není vůbec, ale vůbec přívětivá. Někteří hráči údajně Gourvennecovi vůbec nevěřili a podkopávali jeho autoritu, jiní naopak byli za jeho přítomnost rádi. Třeba brazilské trio Otávio, Jonathan Cafú a Malcom se po nepovedeném klání ve vloženém kole objevilo na sociálních sítích na jednom videu. A tam se zmínění výtečníci vesele bavili.

Naopak Younousse Sankharé spolu s Jérémym Toulalanem evidentně hodně nesouhlasili s odvoláním Gourvenneca. Druhý jmenovaný pak dokonce zašel tak daleko, že na protest proti jeho odchodu rozvázal s klubem smlouvu. S nadsázkou lze říci, že v takovém stavu, v jakém se kabina nachází, vlastně ani hosté nemohou v Bretani uspět.

Kanárci se nacházejí na pátém místě tabulky a k jistotě udržení si svého postavení jim stačí uhrát bod. Poslední dvě kola se jim příliš nevydařila. Prohra s PSG zajisté nebyla žádným strašidelným výsledkem, nicméně remíza v Toulouse je určitě zamrzela. Protože vyrovnávací trefu inkasovali z penalty až v samotném nastavení druhého poločasu.

Domácí asistent trenéra Paolo Benetti se o pokutový kop ze závěru zápasu nepřel. "Upřímně si myslím, že to penalta prostě byla," hlesl během hodnocení. "Zasloužili jsme si vyhrát, ale také si myslím, že si Toulouse zasloužilo získat aspoň bod. Nejsme spokojeni, je to škoda, protože jsme chtěli to vedení udržet. Ale život jde prostě dál."

Nantes bude chybět Kalifa Coulibaly, fit údajně není ani Yacine Bammou, ale jeho start není vyloučený. Bordeaux se bude muset obejít bez vykartovaného Paula Baysseho, hlavního viníka neúspěchu s Caen, kvůli zmiňovanému excesu se do hry nepodívají Otávio, Jonathan Cafú a Malcom, a otazník visí nad Igorem Lewczukem a Alexandrem Mendym.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.01 - 3.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Amiens na své další vítězství čeká už od konce listopadu. Od té doby nováček ligy, který se dokonce jednu dobu nacházel na devátém místě, hodně strádá a v lize uhrál jen jeden bod v uplynulých šesti kolech. Svou negativní šňůru se pokusí zlomit proti Guingampu, jemuž se nepovedlo poslední klání ve vloženém kole, ale jinak je v optimální pohodě.

Od osmnácté barážové příčky dělí Les Licornes pouhý jeden bod, a proto by už opravdu nutně potřebovali zabrat naplno. Ve středu se jim podařilo uhrát aspoň remízu proti nevyzpytatelnému Montpellieru a aspoň částečně si spravili chuť po pěti porážkách v řadě, které zahrnovaly i neúspěchy v obou francouzských pohárech.

Trenér Christophe Pélissier byl s minulým rezultátem ve finále spokojený. "Z psychologického hlediska bylo důležité, že jsme ten bod získali," říkal. "Moji hráči se nezalekli a pro remízu udělali vše. Bál jsem se, že to dopadne jako proti Nantes nebo Lyonu, kde jsme inkasovali v závěrech utkání, takže jsem tým hlavně uklidňoval."

Premiéru v novém dresu a debut v Ligue 1 si proti Montpellieru zároveň prožila nová posila z Jižní Ameriky, a to kolumbijský záložník John Mendoza. Pélissier neměl k jeho výkonu výhrady. "Byl jsem s ním opravdu spokojený. Má oheň v nohách. Přivedl jsem ho na vlastní riziko poté, co s námi v zimě začal trénovat," vysvětloval.

Guingampu se předchozí střetnutí proti Lyonu příliš nezdařilo. Předvedl asi jeden z nejhorších výkonů za několik uplynulých týdnů a především přišel o svou slušnou sérii sedmi zápasů bez porážky. I tak ale bretaňský celek může být se současnou situací spokojený. Nachází se totiž nad očekávání na sedmé příčce a reálně může usilovat o evropské poháry.

Domácí stále nevědí, jestli budou moci počítat s obráncem Danilem Avelarem, nově má přitom zdravotní problémy rovněž Bongani Zungu, jehož start je v ohrožení. Hosté zřejmě stále budou postrádat trojici hráčů ve složení Jonathan Martins Pereira, Abdoul Camara a Marcus Coco, ale do sestavy by se již měl vrátit uzdravený Étienne Didot.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.17 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Toulouse se trápí na dně tabulky a v současné chvíli nemají jeho fanoušci mnoho důvodů k optimismu. Tradiční francouzský celek je až na předposledním místě a podává velmi špatné výkony, čehož bude chtít využít Montpellier.

Když se podíváte na tabulku, tak je rozdíl mezi domácím Montpellierem a Toulouse obrovský. Bližší pohled ale ukazuje, že mezi týmy vládne rozdíl jen osmi bodů, což není nepřekonatelná propast. A ještě bližší pohled pak značí, že tři poslední vzájemné duely vyhrál právě outsider, tedy Toulouse. Ani nyní není bez šancí.

Musí ale zapracovat na obraně, což se právě v posledních duelech s Montpellierem ukazovalo jako největší klíč k úspěchu. Toulouse už dostalo třicet branek, což je o více než polovinu vyšší číslo než v případě jeho soka. V minulém kole Toulouse doma předvedlo parádní závěr a díky trefě z nastavení remizovalo s Nantes. Obdobně bojovného ducha chce teď trenér Pascal Dupraz vidět na svých svěřencích proti domácím.

Na tiskové konferenci Dupraz zmínil: "Montpellier pro nás vždy představoval vyrovnaného soupeře a pamatuji si, že utkání s ním byla vždy hodně náročná. Často rozhodovala pevná obrana a jediný gól. Nám se nyní defenzivní práce příliš nedaří, ale z minulého kola jsem si odnesl důležitý poznatek - v posledních minutách jsme hráli jako o život a něco podobného chceme ukázat také teď. Velké nasazení a bojovnost," dodal krátce Dupraz.

Montpellier se zatím usídlil na pohodlné osmé příčce tabulky a to mu zcela vyhovuje. Vzdálenost k pohárům je až příliš velká, činí dokonce 15 bodů na čtvrté Monaco. Sestupové starosti jsou ale také poměrně daleko. Montpellier už v pěti posledních duelech nenašel přemožitele a neprohrál.

V minulém kole nakonec jeho obrana nevydržela a dostala jednu branku od hráčů Amiens, ale na remízu to stačilo, protože po půlhodině hry poslal hosty do vedení Ellyes Skhiri. V domácím dresu se do utkání vrací záložník Facundo Píriz po vypršení karetního trestu, zatímco hostům bude dost možná chybět lehce zraněný François Moubandje.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.41 - 5.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Angers SCO  (sobota 20:00)
Rennes se o víkendu utká s týmem, proti kterému se mu hraje velmi dobře. Angers nad Rennes nevyhrálo už v deseti vzájemných utkáních ve všech soutěžích! A také nyní řeší spíše záchranářské potíže než poháry.

Rennes se zatím usídlilo na poklidném devátém místě a hýčká si svých 28 bodů. Střed tabulky je ve Francii poměrně našlapaný a zázrak v podobě pohárových příček je hodně daleko. Cenné tři body vybojovalo Rennes ve vloženém kole proti Lille, i když se výhra rozhodně nerodila snadno. Jednak museli hráči reagovat na ošklivý debakl od Marseille a jednak v utkání po první půli prohrávali.

Prohrávali dokonce ještě deset minut před koncem, ale pak během chvíle otočili vývoj utkání díky brankám Jamese Léy-Silikiho a Benjamina Andrého, který se trefil pouhou minutu před koncem utkání. Střelec vyrovnávací branky přitom na trávník byl asi čtyři minuty! Trenér Sabri Lamouchi si mohl pochvalovat svůj instinkt a také nezdolnou vůli svých hráčů.

Po utkání zmínil: "Bylo to nádherné utkání, i když hodně nervózní. Začali jsme špatně, ale nedali jsme se a postupem času přebírali kontrolu nad zápasem. Nakonec se nám vyplatilo střídání a já jsem rád za tři body. Jsou pro nás velmi důležité a myslím, že zcela zasloužené. Teď nás ale čeká za krátkou dobu další náročný soupeř, na kterého se musíme pečlivě připravit. Angers už překvapilo mnoho soupeřů."

V tom se někdejší známý fotbalista vůbec nemýlí, protože o překvapení by mohli mluvit třeba hráči Lyonu, se kterými nedávno Angers remizovalo 1:1. Všechny tři body si pak Angers nechalo doma v minulém kole, když stačilo na Troyes. Velkou měrou se na tom podílel zkušený univerzál Romain Thomas, který se prosadil hned dvakrát.

I díky němu je Angers v tuto chvíli na patnáctém místě a hodlá se udržet co nejdále od sestupu. V Roazhon Parku domácím nepomohou zranění Sanjin Prčić a Ludovic Baal, zatímco hosté se budou muset obejít bez Yoanna Andreua. Flavien Tait se naopak vrací po odpykání karetního trestu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.51 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Dijon se vzpamatovává z hrůzného zážitku, který mu uchystalo pařížské mužstvo hvězd v minulém kole a fanoušci očekávají nějakou změnu k lepšímu. Ta může přijít na Stade de la Meinau, kde své domácí zápasy hraje místní Strasbourg.

Tohle bude hodně zajímavé utkání minimálně z pohledu vývoje v tabulce francouzské první ligy. Oba soupeře od sebe dělí jen jediný bod a Racing cítí, že je v dobré formě. Tým ze Strasbourgu sice nijak nezáří a minulé dva duely prohrál shodně 2:0, ale pořád to nebyla taková katastrofa, jaká postihla Dijon. Ten už čtyři duely v řadě nevyhrál a v minulém kole se stal terčem posměchu.

Dijon se utkal s domácím celkem Paris Saint-Germain, který jej vůbec nešetřil. Po prvním poločase uvízly v síti brankáře Reyneta čtyři góly a ve druhém se hráči domácího celku činili tak, že hostům celkově nadělili hned osm branek! Hrozivě vypadající skóre 8:0 rozebíraly noviny ještě dlouho po zápase a ani hráči neměli dostatek slov na obhajobu.

Mladý univerzál Jordan Marié pak poznamenal: "Soupeř byl prostě ve všem lepší, těžko se k tomu něco říká. Tohle je výsledek, který si nikdo nepřeje a za který se můžeme stydět. PSG je samozřejmě velmi kvalitní mužstvo, ale přimělo nás dělat i nevynucené, zbytečné chyby. Nezbývá nám, než se rychle otřepat a zkusit najít půdu pod nohama. Věřím, že nás tento výsledek vyburcuje k nějaké aktivitě a zlepšíme se," prohlásil Merié v rozhovoru pro stránky klubu.

Merié bude týmu k dispozici i pro duel proti Strasbourgu, ale kádr nebude kompletní. Chybět mu budou hráči jako Romain Amalfitano nebo Wesley Lautoa, kteří nejsou zcela zdrávi. Domácí mají obdobné potíže, protože fit není ani Benjamin Corgnet s Alexandrem Oukidjou a zápas zřejmě vynechá také Dimitri Lienard.

Oba soupeři už spolu napříč první a především pak druhou ligou sehráli poměrně hodně a šťastnější byl rozhodně Strasbourg. Dijon nad svým soupeřem dokázal vyhrát od roku 2006 jen jediný zápas a jinak se mu vůbec nedaří. V tomto kalendářním roce se oba soupeři do sebe pustili v rámci Coupe de France a nakonec byl po prodloužení šťastnější Strasbourg. Ten má dostatek sebevědomí také nyní.

Obránce Kenny Lala totiž řekl: "Myslím, že na Dijon hodně zapůsobila ta poslední porážka a proto bychom mohli mít snazší práci. Jejich psychika teď nebude úplně ideální, takže je to šance pro nás. Nicméně je jasné, že nesmíme nic podcenit, protože tohle je opravdu hodně důležité utkání. Tvrdě se na to připravujeme. Máme šanci předskočit svého soupeře a chceme na domácí půdě vyhrát," přeje si Lala.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.55 - 3.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - Lille OSC  (sobota 20:00)
Jen jeden jediný bod dělí oba týmy v tabulce. A protože se pohybují blízko sestupového pásma, je pro ně vzájemný zápas zajisté nesmírně důležitý. O něco lépe je na tom přece jenom Lille, které od konce listopadu v posledních sedmi utkáních urvalo slušných deset bodů. To Troyes za stejné období hned šestkrát padlo a vyhrálo jen jednou.

Vstup do nového roku se Dogám vydařil, v Coupe de France se jim podařilo vyřadit Le Mans a následně v lize skolily také Caen. Vložené kolo ovšem takovou slávu nenabídlo. A svěřenci trenéra Christopheho Galtiera podlehli před vlastními fanoušky Rennes. "Zklamáním není jen výsledek. Neměli jsme touhu uspět," čertil se během hodnocení.

Hostující kouč je v klubu čerstvě a stále svůj tým teprve poznává. Vedení mu dalo za úkol nespadnout z ligy, a pokud by se jeho týmu podařilo naplno uspět v Troyes, aspoň na chvilku by měl od červených příček pokoj. "To, jak jsme hráli v Caen, jsme teď nepotvrdili. Udělal jsem změny, abychom byli kompaktnější, ale nepovedlo se," dodával Galtier.

Obejít se bude muset bez dvou hráčů, a to Adamy Soumaora a Kévina Malcuita, které trápí nespecifikované zdravotní problémy. Na marodce jinak i nadále zůstává N'Guessan Kouamé a vykartovaný je Fodé Ballo-Touré. Je dost možné, že v útoku dostane Ezequiel Ponce přednost před Anwarem El Ghazim, zahrát by si od startu mohl i Luiz Araujo.

ESTAC se prakticky od konce října nedokáže chytit a s pravidelností spíše prohrává než boduje. Za uplynulých dvanáct kol skolil pouze Štrasburk, Angers a Amiens, ve všech případech doma, a v ostatních padl. "Postavení v tabulce nás nezajímá. Musíme začít vyhrávat a už proti Lille máme tu možnost," burcoval trenér Jean-Louis Garcia.

Jeho mužstvo ve vloženém kole nestačilo venku Angers. A to navíc přišlo na delší dobu o svého útočníka Sok Hjon-čuna, jenž doteď prožíval možná životní sezónu. "Vážně nás to ranilo. Byl na hřišti sotva pár minut a už si stěžoval na bolesti v kotníku," hlesl Garcia. "Byla to těžká noc. Ale jsme připraveni o přežití bojovat až do konce."

Kromě korejského forvarda, jehož v následujících dnech čeká podrobné vyšetření nepříjemného zranění, se na marodce Troyes nachází ještě Tristan Dingomé. Na startem Christopheho Hérella pak visí otazník. V základu by se tentokráte měl již objevit Benjamin Nivet, jenž v Angers nastoupil na hřiště pouze až na závěrečné minuty.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.75 - 3.12 - 2.94
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SM Caen - Olympique Marseille  (pátek 20:45)
Marseille už vyhrála čtyři zápasy v řadě a v páteční předehrávce 22. kola nejvyšší francouzské Ligue 1 by ráda další body. Jede na půdu Caen, kde se jí poměrně daří a domácí budou chtít odvetu za poslední návštěvu Marseille, která vůbec nedopadla dobře.

Když se totiž hráči Marseille naposledy ukázali v Caen, byl z toho nepříjemný debakl domácích. Ti tahali prakticky po celý zápas za kratší konec a dostali hned pět branek, na které sami dokázali reagovat jen jednou. A aby toho nebylo málo, tak v posledním vzájemném utkání celkově dostali hráči Caen dalších pět branek, což už je hodně mizerná bilance.

Teď se navíc na stadion Michel d‘Ornano dostaví dobře fungující tým, který pod vedením francouzského elegána Rudiho Garcii umí hrát hodně atraktivní fotbal. Zároveň s sebou přináší výsledky. Marseille patří třetí příčka a na druhý Lyon ztrácí jen jediný bod, takže se tradiční celek francouzské ligy může právem pasovat do role favorita. V minulém kole Marseille porazila Strasbourg, i když se diváci na góly načekali. Olympique udeřil až v závěru utkání góly N'Jieho s Payetem.

Domácí hráči se musí obávat především útočné vozby hostí, protože jejich ofenziva nastřádala už 43 branek, což z ní dělá čtvrtou nejlepší ofenzivu soutěže. A střílení branek je právě něco, co Caen vůbec neumí, alespoň v této sezoně ne. Dohromady hráči Caen nasázeli do sítí soupeřů pouhých čtrnáct branek, což je naopak nejhorší produktivita v Ligue 1.

Naštěstí pro domácí ekipu se v hostujícím dresu nepředstaví ofenzivní tahoun Morgan Sanson, který má delší dobu potíže s kolenem a do utkání nenastoupí. Kromě něj se trenér Garcia musí obejít také bez Jordana Amaviho a zcela fit není Sertic s Mitroglouem. Domácí zase nemohou spoléhat na zraněné duo Youssef Ait Bennasser a Adama Mbengue.

Forma Caen je hodně neuspořádaná a pestrá, za posledních deset duelů se hráčům podařilo vyhrát jen třikrát, z toho pouze dva duely v lize. Naposledy právě v minulém kole, což byl vítaný impuls. Caen si odvezlo tři body ze hřiště Bordeaux díky výhře 2:0, o kterou se postaralo duo Santini a Rodelin v samém závěru.

A právě Ronny Rodelin před utkáním s Marseille zmínil: "Je jasné, kdo je tady favoritem, o tom netřeba pochybovat. Ale už několikrát jsme ukázali, že nás není dobré podceňovat. Myslím, že minulá výhra nám hodně psychicky pomohla a bude to velká vzpruha. Musíme si dát pozor na rychlé kontry Marseille, která k tomu má perfektní systém i hráče. Věřím ale, že se popereme o dobrý výsledek a použijeme naše vlastní zbraně," dodal zkušený útočník pro klubové stránky.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Guilbert, Silva, Djiku, Bessat - Delaplace, Sankoh, Féret - Rodelin - Santini, Stavitski
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sarr, Rami, Rolando, Sakai - Anguissa, Gustavo - Thauvin, Payet, N'Jie - Germain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.74 - 3.61 - 1.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain21182167:1556
2.Olympique Lyon21136249:2145
3.Olympique Marseille21135343:2244
4.AS Monaco21134448:2143
5.FC Nantes21104719:2034
6.OGC Nice2194827:3131
7.EA Guingamp2185823:2629
8.Montpellier HSC21610518:1428
9.Stade Rennes2184926:3028
10.SM Caen21831014:2227
11.Dijon FCO21741029:4225
12.Racing Strasbourg2166924:3524
13.Girondins Bordeaux21651023:3123
14.AS Saint-Étienne21651020:3623
15.Angers SCO21410725:3122
16.Amiens SC21641117:2322
17.Lille OSC21641119:3222
18.ES Troyes21631221:3121
19.Toulouse FC21551119:3020
20.FC Metz21431417:3515

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
Gedofrey

Lyon pravděpodobně ztratí, takže nic než tři body nepřipadá v úvahu. Allez l'OM

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

QSG je hnus katarskej. Allez L OL!!!

Reagovat
Langi

Lyon by dneska mohl alespoj neprohrat

Reagovat
juninho8

Ja verím aj v 3 body. Doma na to máme.

Reagovat
juninho8

Zase ten More na stoperovi. Dúfam že sa nedozijeme dnes sprinterskeho súboja Morel-Mbappe A znovu aj bez Depaya s krídlami Aouarom a Cornetom. Minule síce hrali dobre ale čakal som Memphisa. Možno príde ako vietor z lavičky.

Reagovat
Langi

Celkove nechapu proc jsou proti nejsilnejsimu souperi na lavicce jak Traore, tak Depay...Morel twl at uz jde do duchodu...nereknu, kdyby hral alespon tak jako casto loni...ale u nej je ten sesup naprosto viditelny

Reagovat
juninho8

Traore bol dlho out tak to ešte chápem ale Depay mal hrať.

Reagovat
Israha

Ta hlavička na vlastní...to byl vintage Morel, hrozně mě to pobavilo . A zahřálo, že už se tohohle nemusím obávat v Marseille .

Reagovat
Langi

Gooool...Fekir ....Areola

Reagovat
juninho8

Ako ten Turpin nam mohol trochu pomoct a pisknut faul na Fekira pred tym golom PSG

Reagovat
Pyroman

Buďte rádi, že máte ještě na hřišti Lopese.

Reagovat
juninho8

Ako za toto by si mu dal redku? Bol pri lopte v podstate prvy. Nemusel tam síce skakat ako gepard na gazelu ale uz som videl aj umyselnejsie nabehy brankara do hraca.

Reagovat
Pyroman

Tak ono je tohle na posouzení dost těžký, ale za mě tam toho úmyslu bylo až moc.

Reagovat
juninho8

Tvrde to bolo ale poriadne. O tom niet pochyb. A zrejme aj nejaky umysel. To je asi pravda

Reagovat
Setwo

nastavovali sa oprávnene 3 minúty? lebo začal som pozerať až ku koncu polčasu

Reagovat
juninho8

To ano. Boli tam zranenia a osetrovania Mbappeho

Reagovat
Setwo

aha dik za info inak ten gól Fekira ako keby to kopal Junninho

Reagovat
juninho8

Tak nejak

Reagovat
Langi

No...zahlasil 3 minuty a nechal hrat asi 4 a pul...zbytecnej gol takhle pred koncem

Reagovat
juninho8

Gol sme dostali 47:50 tusim. Tam to bolo v poriadku s casom

Reagovat
juninho8

To by ma zaujimalo co mu povedal

Reagovat
juninho8

To skor Veratti ju mohol dostat. To ze mu vyrazil kartu z ruk aj ked neumyselne mi nieco dost pripomina a Marcelo by o tom vedel rozpravat

Reagovat
Langi

Ojojoj Dani ...a ted na ne vlitnete

Reagovat
pepinho2

Alves

Reagovat
Langi

Hromada nepresnosti...tohle uz asi zlomit nepujde, pokud se nechyti nejaka strela

Reagovat
juninho8

Lepsie sme hrali ked ich bolo 11

Reagovat
Langi

Zamkli to a defakto jen branej...je to skoda...da se s nima rozhodne hrat

Reagovat
juninho8

MEMPHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIS

Reagovat
Bastaron

Pěkný

Reagovat
havrys99

DEpaaaaaaaay

Reagovat
REPLIKATOR

Lyon!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele