Ligue 1 - preview 2. kola

17.08.2018, 08:46, aktualizováno 19.08.2018, 08:24
Previews
Marseille cestuje na půdu Nîmes Olympique a hodlá navázat na pohodový výkon proti Toulouse. V Bordeaux byl dočasně suspendován trenér Gus Poyet a bez něho čeká klub souboj s Toulouse, Štrasburk hraje doma se Saint-Étienne...
Racing Strasbourg - AS Saint-Étienne  (neděle 15:00)
Racing Strasbourg si v prvním kole připsal cenný skalp Girondins Bordeaux a rozhodně se nenechá zastrašit ani soupeřem ze Saint-Étienne, který si poradil s Guigampem. Navíc bude chtít oplatit jarní porážku.

"Dnes nemám žádný důvod k tomu být smutný, a tak se budu smát. Opravdu jsme nepočítali s tím, že by nám mohlo cokoliv pomoci, jako třeba ta brzká červená karta. Když se celý týden připravujete na zápas, vždycky pracujete s variantou 11 proti 11. Jsme šťastní, že se nám podařilo využít té početní výhody. Tyhle tři body byly trochu nad plán, ale to neznamená, že bychom chtěli nějak polevovat," hodnotil po utkání Thierry Laurey.

Z jeho svěřenců visí otazník pouze nad Benjaminem Corgnetem, který nenastoupil ani o minulém víkendu. Velice povedený výkon předvedl na postu defenzivního záložníka Ibrahima Sissoko. Ve dvaceti letech v prvním soutěžním duelu po přestupu z Brestu nejenže zdárně bořil jakékoliv ofenzivní snahy Les Girondins, ale zároveň si připsal na konto vítěznou trefu! Určitě se vyplatí jej nadále sledovat.

V dresu ASSE začal skvěle Wahbi Khazri, jenž byl zřejmě nejlepším hráčem Tuniska na uplynulém světovém šampionátu. Zdá se, že do týmu ideálně zapadnul a s dobrou podporou spoluhráčů by klidně mohl překonat devět vstřelených branek z minulého ročníku. Na případný další zásah mu nepochybně nenahrají Kévin Monnet-Paquet, Robert Bérić a Mathieu Debuchy, které do hry skoro jistě nepustí zranění.

Jean Louis-Gasset ví, že předvedená hra nebyla ideální, ale přesto pokračuje v záviděníhodné statistice na lavičce Les Verts. "Dnes to bylo hodně složité. Musíme se zlepšit po fyzické i taktické stránce, protože nemůžeme pokaždé spoléhat na to, že Stéphane Ruffier pokaždé pochytá všechny soupeřovy střely. Ve druhém poločase nás opravdu podržel. Vedle něj zahráli skvěle Khazri a Loïs Diony. Pochválit musím i centr od Timothéeho Kolodzieczaka. Dionymu jím pořádně usnadnil zakončení," nechal se slyšet čtyřiašedesátiletý Gasset, který po zpackaném podzimu málem dovedl ASSE až do Evropské ligy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.30 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Toulouse se chce vyhnout boji o udržení. Jenže sezonu nezačali borci ze Stadium Municipal vůbec dobře. Girondins Bordeaux v první utkání také prohráli a na body by to nemuselo stačit ani tentokrát.

Na lavičce klubu, za který stále nastupuje Jaroslav Plašil, totiž nebude sedět uruguayský trenér Gus Poyet, který kritizoval vedení za to, že bez jeho souhlasu prodalo útočníka Gaetana Labordeho do Montpellieru. "S tímhle rozhodnutím nejsem ani trochu spokojený. A nejsem si jistý, jestli půjde o můj konec ve funkci." Hráči za ním ovšem stojí, jelikož několik odmítlo v pátek trénovat.

Prezident Stephane Martin jim musel domluvit a upřesnil, že odvolal Poyeta zatím jenom na týden s tím, že pak si sednou a o celé situaci si promluví. V koučově kariéře to není první případ. Suspendován za údajné porušení smlouvy byl i v době, kdy vedl Brighton & Hove Albion. "Myslím, že svým prohlášení na tiskovce překročil hranici, takže jsme museli jednat. Vypadalo to, že si myslí, že je prezidentem klubu. Není!" dodal Martin.

Nejbližší duel proti TFC zmeškají zranění Théo Pellenard, Alexandre Mendy, Youssouf Sabaly, a také vykartovaný Pablo. Příležitost ke startu v obranné linii tedy s velkou pravděpodobností dostane Vukašin Jovanović. Nastoupit by znovu měli i ti, kteří v odvetě 3. předkola s Illičivec Mariupol odpočívali, tedy Toma Bašić, Jimmy Briand a Younousse Sankharé.

"Ten první gól nás hodně ranil. A celkový pohled na skóre je hodně mrzutý, zvláště těm posledním dvěma brankám jsme se mohli vyvarovat. Rozhodně nás čeká pořádně těžká práce a ke zlepšení budeme potřebovat čas, kterého tolik při rozeběhnuté sezoně nemáme. Škoda, protože jsem přesvědčený o tom, že kdybychom uhráli za první půli bezbrankovou remízu, ten zápas by dopadnul jinak," prohlásil Alain Casanova po porážce 0:4 od Marseille.

K dispozici nebude mít Steeva Yaga, a také dvojici švédských reprezentantů, tedy Olu Toivonena a Jimmyho Durmaze, kteří se sice - stejně jako Firmin N’Dombélé - vrátili k tréninku, avšak na to, aby vyběhli na hrací plochu, je ještě brzy. Clément Michelin na pravém beku obstál, na rozdíl od Ibrahimy Sangarého, jehož by měl v záloze nahradit zkušenější Yannick Cahuzac.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.21 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Nîmes Olympique - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Nimes chce navázat na výhru proti Angers. Jenže Marseille začala sezonu rovněž čtyřgólovým přídělem a tentokrát si hodlá zajistit post zaručující účast v Lize mistrů, na níž po osmatřicátém kole o jediný bod nedosáhla.

V prvním kole proti Toulouse zahrál výborně Dimitri Payet. Fotbalista, jenž kvůli zranění z finále Evropské ligy propásnul zlaté mistrovství světa v Rusku, se zapsal do historických tabulek tím, že byl u prvního momentu, ve kterém rozhodovalo v Ligue 1 video. Není pochyb, že i obrana nováčkovského celku se před ním bude muset mít na pozoru.

"Dali jsme čtyři branky a žádnou jsme neinkasovali. Jsem rád, že Flo (Thauvin) začal novou sezonu ve stejné formě, s jakou končil tu předchozí. Těší mě, že se rozhodnul zůstat. Defenziva pracovala podle mých představ. Všichni podali výborný výkon, takže je to téměř dokonalý večer. Ale ne, tohle je úplně dokonalý večer," usmíval se kouč Rudi Garcia.

Zmíněný Florian Thauvin by se tentokrát měl objevit v základní sestavě. Stoprocentně by měli být připraveni také Adil Rami, Steve Mandanda a Duje Caleta-Car, tedy chorvatská posila ze Salzburgu. Vzhledem k tomu, jaký kompaktní týmový výkon předvedla jedenáctka proti TFC, se nedá předpokládat, že by trenér chtěl dělat výrazné změny.

Nimes sehráli na Stade Raymond Kopa divácky atraktivní zápas, v jehož závěru strhli díky trefám Renauda Riparta a Clémenta Deprese vítězství na svou stranu. A to dohrávali o deseti! Teď se po pětadvaceti letech představí před vlastními příznivci na Stade des Costiéres, který pojme něco přes 18 000 nadšených fanoušků a fanynek.

"Zažili jsme všechny myslitelné emoce, ale ukázali jsme silný charakter. Prohrávali jsme, dohrávali v početní nevýhodě, ale o všem patrně rozhodlo odhodlání těch deseti hráčů, kteří zůstali na trávníku a nepřestávali věřit v bodový zisk. Předvedli něco bláznivého, pozoruhodného a pomalu až nadpřirozeného. Pořád se ještě potřebujeme adaptovat na úroveň Ligue 1, nicméně si jsem jistý, že se budeme dále zlepšovat," pochvaloval si Bernard Blaquart.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.62 - 4.10 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
EA Guingamp - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
V současné Ligue 1 není moc celků, které by dokázaly Paris Saint Germain poměrně pravidelně obírat o body. Jedním z mála je ale EA Guingamp, který naposledy dokázal uhrát v Parku Princů remízu. Favorizovanému PSG se tentokrát postaví na vlastním hřišti a hodlá zopakovat necelé dva roky starý úspěch, kdy Pařížany doma porazil. Parta Thomas Tuchela nic jiného, než tři body nebere.

Netřeba pořád dokola opakovat, že Paris Saint Germain je největší favorit na zisk francouzského titulu. Hostující celek potvrdil svoje výsadní postavení v prvním kole, kdy si doma hravě poradil s Caen (3:0) a společně s franzouským Superpohárem (proti Monaku 4:0) svým oběma soupeřům dohromady nastřílel sedm branek, aniž by inkasoval. Německý kouč Thomas Tuchel tak začal pouť na lavičce pařížského velkoklubu parádně a to pořád nemá k dispozici nejsilnější kádr. I pro zápas druhého kola nebudou Kurzawa, Verratti, Dani Alvés i Cavani. S týmem do Guingampu ani neodcestovali.

Soubor hvězd zatím spolupracuje parádně a Thomas Tuchel moc dobře ví, že týmový duch je základem veškerého úspěchu. "Pokud máte na hřišti nejlepší hráče na světě, ale nemáte týmového ducha, nemůžete vyhrávat. Hráči se na to ani nemusí ptát. Všichni vědí, že pokud chtějí vyhrávat individuální ceny, musí s klubem získávat trofeje. Na hřišti si hráči moc dobře uvědomují, že je to jeden za všechny a všichni za jednoho," prohlásil na předzápasové konferenci trenér Thomas Tuchel.

PSG zavítá na půdu Guingampu, kde se mu né vždycky dařilo. Domácí EA nebudou mít v zápase s Pařížany vůbec co ztratit, ale také moc dobře ví, že mohou překvapit a v minulosti už to nejednou dokázali. Naposledy v minulé sezoně v Parku Princů, kde remizovali 2:2.Guingamp pak vyhrál domácí utkání před dvěma i čtyřma lety vždy o jeden gól.

Bretaňský celek ale nezačal Ligue 1 optimálně. V zahajovacím kole prohrál na půdě Saint-Étienne 1:2, když inkasoval rozhodující branku deset minut před koncem. Pokud nahlédneme i do minulé sezony, zjistíme, že Guingamp naposledy vyhrál v dubnu, kdy doma rozstřílel Monako. Následně ale pětkrát v řadě nevyhrál. Domácim bude chybět Abdoul Camara i Lebogang Phiri. O absencích Pařížanů už šla řeč.
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Rebocho, Eboa, Kerbrat, Ikoko - Blas, Deaux - Thuram, Benezet, Salibur - Roux
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Buffon - Meunier, Marquinhos, Silva, N'Soki - Celso, Diarra, Rabiot - Di María, Mbappé, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.70 - 6.75 - 1.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Amiens SC - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Před týdnem oba týmy padly. Zatímco Amiens neměl v prvním kole na půdě Lyon v podstatě co ztratit, Montpellier musel být s konečnou porážkou od Dijonu určitě nespokojený. Loni dopadly oba vzájemné zápasy těchto soupeřů nerozhodně a možná že takovým rezultátem by nepohrdli ani nyní. Přece jenom bodovat je na začátek sezóny to nejdůležitější.

Domácí si minulý týden neudělali žádnou ostudu, prohráli nakonec na půdě favorita o dvě branky, a trenér Christophe Pélissier vystoupení svého týmu nehodnotil vyloženě negativně. "I když jsme neuspěli, Lyon jsme trošku potrápili," pochvaloval si. "Vítězství Lyonu bylo logické, když se podíváte na sílu obou celků a budete je porovnávat."

Každopádně Montpellier by pro Amiens rozhodně neměl být tolik nepřekonatelnou překážkou, byť sázkové kanceláře mírně favorizují právě hosty. Třeba v prvním utkání sezóny MHSC opravdu nijak nepřesvědčil. Ve druhém poločase proti Dijonu tahal za kratší konec a vyšel bodově naprázdno. Asi zaslouženě, hlavně v útoku opravdu nic moc nepředvedl.

Hostující trenér Michel Der Zakarian ví, že je určitě na čem pracovat. "Musíme umět zareagovat, ukázat jinou tvář," říkal po porážce minulý víkend. "Hráli jsme velmi dobře první půlhodinu. Ale vyrobili jsme u obou gólů defenzivní chyby, které plynuly z naší špatné koncentrace. Soupeř v mnoha ohledech na hřišti dominoval."

Domácím bude chybět vykartovaný kapitán Thomas Monconduit, obránce Prince Désir Gouano a útočník Bongani Zungu jsou po svých zraněních zpátky v tréninku, jejich start v utkání přesto není jistý. Nové letní posily Emil Krafth a Rafal Kurzawa figurovali proti Lyonu jen na lavičce, očekává se, že teď by aspoň jeden z nich mohl nastoupit.

Hostům se po karetní suspendaci vrací zpět Florent Mollet, nicméně nově by nemusel být k dispozici Pedro Mendes, autor jediné trefy z utkání proti Dijonu, který v tomto duelu utrpěl lehké poranění kolene. Pokud by Portugalce opravdu do hry nepustilo tohle zranění, nejpravděpodobnější náhradou za něj by pak byl Damien Le Tallec.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.15 - 2.48
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SM Caen - OGC Nice  (sobota 20:00)
Duel dvou poražených z prvního kola uvidí Normandie. Zatímco porážka Caen od PSG se očekávala, ztráta všech bodů Nice s Remeší nikoliv. Nyní je čas na revanš. Caen se chce navíc popasovat s další velkou nepříjemností, v lize totiž naposledy vyhrálo začátkem března.

Už je to půlroku, co si fanoušci normanského celku mohli vychutnat vítězství. Půl roku uběhlo od doby, kdy Caen doma porazilo Štrasburk 2:0. Do konce ligového ročníku pak scházelo deset kol, během kterých Caen ani jednou nevyhrálo. A v trendu pokračuje i v nové sezoně, i když porážka na PSG se prostě dala očekávat.

SMC samozřejmě nesmí házet flintu do žita. Vedení celku i trenér věří, že výhrou se vše zlomí a ve druhém kole k tomu mají ideální příležitost, neboť Nice také zrovna neoplývá formou. Navíc doma se Caen proti celku z riviéry daří. Stade Michel d'Ornano naposledy v souboji s Nice padlo před více než čtyřmi lety.

Orli z Nice zatím marně hledají ztracenou formu ze sezony 2016/2017 kdy zakončili soutěž na skvělém třetím místě. Další sezonu totiž zopakovat nedokázali a do té letošní vstoupili nečekanou porážkou od Remeše. Soupeři přitom stačila jediná branka vstřelená po 120 sekundách.

Domácím budou pro zranění scházet Sankoh a Gradit, zatímco na straně Nice nenastoupí suspendovaný Ital Balotelli. Někdejší útočník milánských velkoklubů či Liverpoolu není jedinou ztrátou, nepravděpodobné jsou starty Jalleta a Le Bihana.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Samba - Mbengue, Djiku, Genevois, Guilbert - Oniangué, Peeters - Ninga, Fajr, Bammou - Tchokounte
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Attal, Herelle, Dante, Boscagli - Danilo, Tameze, Cyprien - Lees-Melou, Srarfi, Saint-Maximin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.17 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dijon FCO - FC Nantes  (sobota 20:00)
Fotbalisté Dijonu se poprvé v letošní sezoně představí doma proti FC Nantes. V minulém kole dokázali zvítězit na půdě Montpellieru a plný bodový zisk by rádi potvrdili i před vlastním publikem.

Na stadionu Gastona Gérarda půjde o souboj dobře známých týmů, které mají velmi vyrovnanou vzájemnou bilanci. Klasický zápas, který nemá favorita může skončit jakkoliv. V minulé sezoně Dijon domácí utkání s Nantes zvládl, vyhrál nejtěsnějším rozdílem a v odvetě na půdě Nantes bral velmi cennou remízu.

Dijon se před týdnem vytáhl a na stadionu Montpellieru překvapivě bral všechny body. Jen pro zajímavost, v minulé sezoně Dijon vyhrál venku jen dvě utkání, takže letos už má z poloviny splněno.

Odčinit porážku se naopak pokusí FC Nantes. Kanárci doma podlehli Monaku 1:3. Krásné město na Loiře chce letos zabojovat o evropské poháry, což se mu v minulé sezoně nepodařilo. Tým pod vedením Claudia Ranieriho skončil na devátém místě a vedení klubu usoudilo, že s italským trenérm nehodlá pokračovat. Kormidla se tedy ujal Miguel Cardoso.

Absence nejsou na obou stranách nijak výrazné. Dijonu bude chybět korejčan Kwon Chang-Hoon, zatímco i Nantes visí otazník pouze nad startem Palloise.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Rúnarsson - Lautoa, Yambéré, Coulibaly - Haddadi, Loiodice, Amalfitano, Rosier - Sliti - Tavares, Said
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Kwateng, Djidji, Carlos, Lima - Evangelista, Touré, Rongier - Waris, Sala, Boschilia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.48 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Lille OSC  (sobota 20:00)
Pikantní souboj se odehraje na stadionu Luise II., kde AS Monako přivítá Lille. Oba celky vstupují do zápasu s úvodní výhrou v kapse. Zatímco Knížata si poradila v Nantes, Lille doma shodným výsledek přehrálo Rennes. LOSC se také v Monaku pokusí prolomit takřka pětileté čekání na vítězství s tímto soupeřem.

Jinými slovy poslední výhra nad Monakem se udála v listopadu roku 2013, tedy před dlouhými pěti lety. Monako jinak až na některé nerozhodné výsledky ve vzájemných zápasech dominovalo. Například loni na půdě Lille zvítězilo jednoznačně 4:0.

AS chce letos opět konkurovat pařížskému Saint-Germain a to i po letním výprodeji. Knížata začala dobře, Nantes porazila 3:1, když lví podíl na tom měl Stevan Jovetić, hráč s pověstí problémového chlapce. "Jsem velmi šťastný, že jsem mohl proti Nantes skórovat a dát rozhodující přihrávku. Je to ten nejlepší způsob jak sezonu odstartovat. Cítím se velmi dobře. Absolvoval jsem celou přípravu, což v minulé sezoně nebylo možné, takže je to velmi pozitivní," nechal se slyšet pro klubové stránky černohorský fotbalista.

Dobře začalo také Lille, jehož hlavním cílem je odčinit loňský krach a pokud možno zabojovat o evropské poháry. Lille doma smetlo Rennes 3:1 a z posledních pěti ligových zápasů odešlo poraženo jen jedinkrát. Zdá se tedy, že si severofrancouzský klub přenesl výtečnou formu ze závěru loňské sezony i do té letošní.

Domácí lodivod Leonardo Jardim nemůže počítat s letní posilou Golovinem ani Pierrem-Gabrielem a k dispozici nebudou rovněž brankář Subašič či virózou skolený Raggi.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Barreca, Jemerson, Glik, Gabriel - Lopes, Aholou, Tielemans, Grandsir - Jovetić - Falcao
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Celik, Dabila, Soumaoro, Ballo-Touré - Maia, Xeka - Pepe, Benzia, Bamba - Mothiba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.11 - 5.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Angers SCO  (sobota 20:00)
Oběma týmům se vstup do nové sezóny nedobře vydařil a v malém bretaňském derby by si rozhodně chtěly napravit svou reputaci. A selhaly hlavně v defenzívě. Zatímco Rennes inkasovalo tři branky v Lille, Angers dokonce čtyři od nováčka ligy z Nimes. Hosté mimochodem svého aktuálního soupeře neporazili už sedmkrát v řadě.

Ještě v prvním poločase hrál SRFC, v sestavě s českou brankářskou jedničkou Tomášem Koubkem, jenž by v základu neměl chybět ani pro tento duel, před týdnem nerozhodně. Druhé dějství ovšem bylo v jeho podání o dost horší. "Byla především škoda, že jsme neudrželi vedení poté, co jsme těsně před přestávkou skórovali," zlobil se trenér Sabri Lamouchi.

I přesto, že jeho tým výsledkově neuspěl, neočekává se, že by v nynějším zápase měl výrazněji zasahovat do sestavy. Možná že do hry od začátku povolá z lavičky Romaina Del Castilla, pokud by chtěl hrát bez klasického útočníka. Co se absencí týče, k dispozici by nemusel mít jen Theosona Jordana Siebatcheua, jehož zdravotní stav není stoprocentní.

Lamouchi měl v průběhu týdne určitě o čem přemýšlet. "Ve druhé půli jsme úplně přestali hrát, nebyli důslední a Lille si vítězství zasloužilo," hodnotil týden staré střetnutí. "Vůbec nevíme, proč jsme se do toho ve druhé půli nedostali. Základy, na kterých jsme stavěli loni, jako bychom zapomněli. Musíme najít odpovědi na naše otázky velmi rychle."

V Angers prožili ještě krutější porážku než jeho soupeř. Ještě čtvrthodinu před koncem vedlo nad Nimes, které navíc dohrávalo o deseti, o dvě branky, ale ve finále nezískalo ani bod. "Tohle je kouzlo fotbalu. Ale když se něco takového stane vám, je těžké se s tím vypořádat. Jedině my jsme za tohle všechno zodpovědní," mračil se trenér Stéphane Moulin.

Hosté nově získali do svých řad staronovou posilu Cheikha N'Doyeho, jenž přišel na hostování z anglického Birminghamu, není však příliš pravděpodobné, že by se na hřiště dostal od začátku. "Nikdy jsem to nechtěl vidět, byla to noční můra. Mí hráči proti Nimes sundali nohu z pedálu. Musíme zareagovat hlavně v obraně," zakončil Moulin.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.50 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Olympique Lyon  (pátek 20:45)
Na favorizovaný Olympique Lyon čeká ve druhém kole francouzské nejvyšší soutěže nevyzpytatelná překážka v podobě domácího výběru Stade Remeš. Nováček soutěže si svůj návrat do Ligue 1 osladil výhrou na půdě Nice a zaskočit hodlá i dalšího favorita. Když se oba celky naposledy na Stade Auguste-Delaune potkaly, byla z toho senzační výhra Remeše 4:1.

Na pozici Lyonu, jakožto favorita zápasu se tím ale nic nemění. OL je několikanásobný mistr Francie a hlavní konkurent Paris SG v boji o ligový primát. Tehdejší porážka Lyonu přišla až v posledním kole, kdy už prakticky o nic nešlo.

Remeš si v prvním kola překvapivě poradila s Nice 1:0 a kouče Davida Guiona nepotěšily jen tři body za vítězství, ale také čísté konto. O osudu utkání rozhodl už ve druhé minutě malijský záložník Moussa Doumbia. Les Rouge nebudou mít co ztratit ani ve druhém kole, kdy přivítají Olympique Lyon.

Jeden z adeptů na titul první kolo rovněž zvládl za tři body a bez inkasované branky. Amiens přehrál pohodlně 2:0, když se trefili Bertrand Traoré a Memphis Depay. Na stejnou útočnou dvojici bude trenér Bruno Génésio spoléhat i tentokrát, zvláště když k dispozici ještě nebude francouzský mistra světa Nabil Fékir. Dále bude i chybět potrestaný brankář Anthony Lopes, takže místo něho se stejně jako v prvním zápase postaví do branky Gorgelin. Olympique pak bude ještě scházet Marcal. Domácí celek je na tom co se absencí týče o poznání lépe. Hrát nebude pouze Tristan Dinome.

O senzačním výsledku 4:1 pro Remeš z května roku 2016 již šla řeč. Faktem je, že se proti sobě postaví dva celky z aktualně výbornou formou. Oba celky za posledních deset ligových zápasů, v případě Remeše se jedná o druhou nejvyšší soutěž, prohrály jen jednou jedinkrát.
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Mendy - Konan, Abdelhamid, Fontaine, Métanire - Chavalerin, Romao - Doumbia, Martin, Oudin - Chavarria
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Gorgelin - Dubois, Marcelo, Morel, Mendy - N'Dombele, Tousart, Aouar - Depay - Traoré, Mariano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.14 - 4.11 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille11004:03
2.Paris Saint-Germain11003:03
3.AS Monaco11003:13
 Lille OSC11003:13
5.Olympique Lyon11002:03
 Racing Strasbourg11002:03
7.Nîmes Olympique11004:33
8.Dijon FCO11002:13
 AS Saint-Étienne11002:13
10.Stade Reims11001:03
11.Angers SCO10013:40
12.EA Guingamp10011:20
 Montpellier HSC10011:20
14.OGC Nice10010:10
15.FC Nantes10011:30
 Stade Rennes10011:30
17.Amiens SC10010:20
 Girondins Bordeaux10010:20
19.SM Caen10010:30
20.Toulouse FC10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Langi

Tak zase zpatky na zem no...

Reagovat
Israha

Remeš typický příklad nováčkovského laufu, ten výsledek bych nepřeceňoval...

Reagovat
Langi

Vzdyt se to dalo ale strasne cekat... tehle vysledek a zrovna dneska proti temhle nevyzpytatelnym lemram...na hristi byla lonska zakladni jedenactka minus Lopes a minus loni vyborny Tete...hra bez napadu, bez sance prekvapit rozjeteho outsidera...svet je zase normalni ...nas prestupak je tragikomedie...jesi se nepodepise na stopera nejake zvire za 30 ME, tak je to pri tech odchodech uplne na facku

Reagovat
Seydou Doumbia

Co ten Samassékou? Padlo to?

Reagovat
raduinho

Klasický Lyon

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
Kixi Syhimour

GOOOOOOLLLLLL

Reagovat
Jackmaker1989

Tak to je hanba, to neuzná s videom taký gol? Ostuda neskutočná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele