Ligue 1 - preview 2. kola

11.08.2017, 08:24, aktualizováno 13.08.2017, 08:47
Previews
Lille na úvod sezony přejelo Nantes a nyní si brousí zuby na body z půdy nováčka Štrasburku. V dalších dvou zápasech se představí hlavní aspiranti na titul - AS Monaco cestuje do Dijonu a od Paris Saint-Germain se očekávají tři body z Guingampu...
Racing Strasbourg - Lille OSC  (neděle 15:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.60 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Dijon FCO - AS Monaco  (neděle 17:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.40 - 4.50 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
EA Guingamp - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.20 - 6.60 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nantes - Olympique Marseille  (sobota 17:00)
FC Nantes budou chtít napravit zaváhání z minulého týdne. Jenže Olympique Marseille touží po Lize mistrů, takže rozhodně nedá nic zadarmo.

Pod koučem Girardem byl tým skoro zralý na sestup. Jenže pak přišel Sergio Conceicao a začaly se dít věci. Předně Les Canaris neměli problémy s překonáním soupeřova gólmana. Povedlo se jim to hned čtyřicetkrát, což je číslo, o kterém si mohli nechat i pod Michelem Der Zakarianem akorát zdát. Jenže dvaačtyřicetiletý Portugalec už dříve prchnul domů do Porta.

Na jeho místo přišel Claudio Ranieri - muž, který dovedl Leicester City k senzačnímu titutu v Premier League. Čekalo se hodně, nicméně své působení začal na chlup stejně, jak ho jeho předchůdce v květnu ukončil, tedy prohrou 0:3 na Stade Pierre-Mauroy v Lille. Nároční příznivci budou určitě chtít vidět docela jiný výkon.

"Dnes jsme úplně neměli štěstí, ale je třeba dodat, že domácí si vyhrát zasloužili. Hráli dobře a vytvořili si spoustu šancí. Na některých aspektech naší hry musíme ještě pořádně zapracovat. A nesmíme se bát útočit. Po prvním inkasovaném gólu jsme se více pouštěli do útoku, jenže nám to dlouho nevydrželo. Říkal jsem hráčům, aby vyráželi do protiútoků, nicméně mých pokynů se úplně nedrželi," prohlásil italský lodivod.

Proti Marseille zřejmě nenastoupí akorát Guillaume Gillet, který chce pryč a podle všeho se jeho příští štací stane řecký Olympiakos. Jinak jsou k dispozici všichni hráči, včetně Alexandera Kačanikliće, jenž snad jako jediný uhrál duel s Lille se ctí. O přísun branek by se měli starat Emiliano Sala a Préjuce Nakoulma.

Na druhé straně visí otazník nad startem Dimitriho Payeta, což by mohla být citelná ztráta. Přeci jen Clinton N’Jie, třebaže v minulém kole vsítil dva góly, za francouzským reprezentantem co do kvalit o něco zaostává. Do úvahy však přicházejí i Lucas Ocampos a Rémy Cabella. Jinak se po přesvědčivém vítězství nad Dijonem nedá čekat, že by se Rudi García chtěl pouštět do nějakých větších akcí a chtěl dělat nějaké výrazné změny v sestavě.

"Ukázali jsme dvě tváře. Bylo to jako den a noc. Hráli jsme vlastně jenom jeden poločas. Jsem rád, že se nám do přestávky podařilo odolat a že jsme neinkasovali. Hráčům pořád zdůrazňuju, že nejdůležitější je tým. Vezměte si, že o našem vítězství rozhodli střídající hráči. Každý dostane příležitost si zahrát," prohlásil García. Bude spokojený i po druhém kole?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.30 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Amiens SC - Angers SCO  (sobota 20:00)
Amiens SC přivítají ve druhém kole doma Angers. A minulý týden ukázal, že by to mohlo být zajímavé utkání.

Ligový nováček totiž podal bojovný výkon v Paříži. Na body to sice nestačilo, ale výsledek 0:2 rozhodně není špatný. Uvážíme-li skutečnost, že nadpoloviční většina ještě nedávno kopala až třetí ligu. "Hráči se hodně snažili, ale bylo to pro nás hrozně těžké. Zvláště směrem dopředu. Doufám, že se nám podaří v rámci přestupového období přilákat do útoku minimálně jednoho rozdílového hráče," řekl Christophe Pelissier.

Pro zápas s miliardáři z hlavního města zvolil defenzivní rozestavení 5-4-1. Tentokrát připustil, že by mohl udělat pravý opak a do hry poslat hned tři útočníky, tedy Harrisona Manzala, Bachibou Koitu a Guessoumu Fofanu. Na svou příležitost si bude muset počkat Brighton Labeau, jenž byl fotbalově vychováván v AS Monaco.

Angers začínají třetí sezonu mezi elitou v řadě a možná si ještě vzpomenete, že po podzimu té první byli na třetí příčce. Minulý rok se Moulinovu týmu nedařilo najít optimální formu, nicméně nakonec se s přehledem zachránil. Teď začal slibnou remízou s Bordeaux, kdy se výborným výkonem prezentoval Baptiste Guillaume.

Na něj bude trenér spoléhat i nadále. Parádní práci na levém kraji obrany odváděl i Pierrick Capelle. Naopak za očekáváním zůstal Gilles Sunu, takže od úvodního hvizdu by měl prostor před Capellem patřit vítězi Afrického poháru národů, Kamerunci Karlovi Toko Ekambimu. Dlouhodobě zraněný Billy Ketkeophomphone si bude muset ještě pár týdnu počkat. Nic to ovšem nemění na tom, že Angers budou v tomto duelu favoritem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.14 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - FC Metz  (sobota 20:00)
Bordeaux v minulém kole neudrželo vedení a s Angers pouze remizovalo. Teď budou soupeřem Mety, tedy celek, který v prvním kole padl s Guingampem.

Les Girondins padli v minulé sezoně v nové aréně pouze čtyřikrát, nicméně nedá se tvrdit, že by je dostaly do pohárové Evropy domácí výsledky. Venku si totiž Gourvennekův tým rovněž počínal velice dobře. Avšak veškerá snaha přišla vniveč, protože předkolo s Videotonem Jaroslav Plašil se svými spoluhráči nezvládnul. Na druhou stranu může pozornost přejít pouze k Ligue 1.

"Rozhodně jsme ztratili dva body. Takovéto zápasy musíme vyhrávat. Brzy jsme inkasovali, což situaci značně zkomplikovalo. Museli jsme otáčet skóre, což se nám sice povedlo, ale nedokázali jsme si vedení udržet. Na jednu stranu je to dobrý bod z venku, ale určitě jsme měli na to, abychom vyhráli," řekl trenér po zmíněném utkání s Angers.

Nebyl spokojen především se stoperskou dvojicí, takže se dá očekávat, že místo Toulalana či Jovanoviće přijde na hřiště Igor Lewczuk. Šanci na základní sestavu má i mladíček Théo Pellenard, jelikož Diego Contento se v nominaci pro tento nejbližší duel vůbec neobjevil. Bordeaux rozhodně bude muset zabrat.

Ačkoliv Mety jsou i přes silnější zázemí velkým kandidátem na sestup. V minulé sezoně vybojovaly čtrnáctou příčku se sedmibodovým náskokem na baráž. Střet s Guingampem sice dobře začaly, avšak druhý poločas vůbec nezvládly, což ví i kouč Philippe Hinschberger: "Ten rozdíl v poločasech byl obrovský a těžko vysvětlit, co se přesně stalo. Možná to bylo tím vyrovnávacím gólem v závěru první půle. Zasloužili si vyhrát. My teď musíme zvednout hlavy a soustředit se na Bordeaux."

Sobotní klání se nebude týkat zraněného Opy Nguetteho, jehož na levém křídle nahradí Gauthier Hein. Cheikh Doucouré se rozhodl změnit působiště, takže zamířil do španělského Levante. V záloze by jej měla nahradit nová posila, Argentinec Gerónimo Poblete, jenž přišel ve čtyřiadvaceti z klubu Colón. Šanci má i Cafu, jenž podával dobré výkony v dresu Lorientu. Domácí by si však tento zápas měli pohlídat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.15 - 8.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Toulouse FC - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.20 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
OGC Nice - ES Troyes  (pátek 19:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.50 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Olympique Lyon  (pátek 20:45)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.74 - 3.64 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon11004:03
2.Lille OSC11003:03
 Olympique Marseille11003:03
4.EA Guingamp11003:13
5.Paris Saint-Germain11002:03
6.AS Monaco11003:23
7.Montpellier HSC11001:03
 AS Saint-Étienne11001:03
9.Girondins Bordeaux10102:21
 Angers SCO10102:21
11.Stade Rennes10101:11
 ES Troyes10101:11
13.Toulouse FC10012:30
14.OGC Nice10010:10
 SM Caen10010:10
16.FC Metz10011:30
17.Amiens SC10010:20
18.Dijon FCO10010:30
 FC Nantes10010:30
20.Racing Strasbourg10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rennes - Lyon velmi zaujimavy zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon win

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon win

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

1-2

Reagovat
Pipo123

To Nice hraje strašnú sračku, vpredu iba sám Plea a inak si len prihrávajú a hrajú sa na Barcelonu

Reagovat
Frantszek

To kombo vepředu vypadá hodně drsně. Depay, Diaz, Fekir....hmmm. To bude něco jak Monaco minulou sezonu s tím skore

Reagovat
Langi

Fekir ozil az neskutecne...ja sem mu fakt uz moc neveril po tom zraneni, ale on je fakt aktualne lidr...snad se nejak blbe nezrani...letos to je pastva pro oci zatim...

Reagovat
Frantszek

Fekir je luxusní A zajímavé, že se chytil ten Marcelo hned. Myslel jsem si, co kdo to je...a Odchodem Kazety a příchodem Diaze jste možná i malinko posílili...

Reagovat
Langi

Tohle uz smrdi titulem...takhle organizovanej vykon a vedeni venku 2-0 sem nevidel sakra dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po dvoch kolach by som si este nadeje na titul nerobil, i vlani to prve dve tri kola vypadalo paradne a nakoniec z toho bolo stvrte miesto. Nadeje mozno tak po 8-10 kola ked sa bude nadalej takto vitazit

Reagovat
Langi

Twl zas Lyonsky zavery zapasu uz sme zas doma

Reagovat
Gedofrey

Allez l'OM

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvý polčas sa mi celkom pozdávajú Lopez a N´jie, OM keby využilo šance tak mohlo byť po zápase...

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
vlastik

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Bude se někdo dívat na psg? Já možná...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nebudu zapomněl sem ze je tam supercopa

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa na to mrknem :)

Reagovat
smazaný uživatel

Co to Lille? 3 střídání během prvního poločasu a po hodinu golman redka?

Reagovat
.13

A este za co

Kto to vlastne dochytal za Lille?

Reagovat
Godwinson

De Préville chytá

Reagovat
.13

Moc toho nechytil ale

Reagovat
Pyroman

právě že docela jo, za stavu 0:0 chytil 1v1

Reagovat
smazaný uživatel

dochytal to Amadou..co jsem koukal na stream,tak by musel De Préville změnit barvu

Reagovat
Godwinson

Nevím, psali, že chytá De Préville

Reagovat
smazaný uživatel

Po prvom inkasovanom góle išiel De Préville späť na hrot. Penalta podľa mňa veľmi prísna, Ié síce spravil sklz odzadu, ale odkopol loptu a až s oneskorením zasiahol súpera pri dojazde. Resp. aké sú pravidlá v takom prípade?

Reagovat
smazaný uživatel

63': Lille 'keeper Maignan sent off.

Reagovat
smazaný uživatel

63': Lille 'keeper Maignan sent off.

63': De Preville (ST) goes in goal.

74': Strasbourg score.

76': Amadou (CB) goes in goal.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
BílíAndelDrcKo

čo sa to tam stalo?

Reagovat
.13

Tie 3striedania neviem, ale CK bola za to, ze brankar hodil Corgnetovi loptu do hlavy zozadu

Mozno pride sanca pre Jakubecha

Reagovat
BílíAndelDrcKo

kto vie no, ale myslim že dostane prednost Koffi, kt. mu aj robil dvojku. Adam to s tým jazykom bdue mat tažšie. Uvidíme ale toto bude asi aj dlhší trest pre Maignana

Reagovat
.13

Tipujem tak 2-3 zapasy, Koffibasi bude pred nim. Skoda, toto bola skvela prilezitost a myslim, ze by sa s nou popasoval

Reagovat
blaugrana

Draxler je zranený?

Reagovat
teenz

Matuidiho na lavičce vážně nechápu.

Reagovat
.13

Ani ja, mohol tam vklude byt miesto Thiaga

Bojim sa aby neprestupil, to by bola hrozna skoda.

Reagovat
teenz

Tak Motta hraje posledního a to Matuidi nezvládne, ne? Ale i tak, příjde mi to hrozná škoda.

Reagovat
.13

Myslim, ze Matuidi zvladne vsetko, ale je pravda, ze hrava skor na mieste Rabiota. Hocikto z nich dvoch by sedel je skoda, Rabiot je vsak nasa buducnost a ak nechceme aby siel prec, tak proste musi hrat

Reagovat
teenz

Jo, Rabiot musí hrát. Ale kdyby se hrálo se všema 3 vedle sebe, tak by tam mohl Matuidi bejt podle mě.

Reagovat
.13

No mohol urcite, aspon proti slabsim. Ja to tak hram na Fife a za mna v pohode

Reagovat
teenz

Zatím je ten zápas jak kočka s myší. Vážně jen otázka času.

Reagovat
.13

jj

Mohla byt ale penalta aj ked asi mu to nechcu piskat, kedze ma povest simulanta

Reagovat
teenz

Bylo to docela přihraný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dayman

Cavani

Reagovat
teenz

Reagovat
Coutinho10

ooooj to byl hnusnej vlastnak

Reagovat
.13

Ikoko kope este stale za nas

Reagovat
Coutinho10

nezapomnel

Reagovat
.13

Srdciar, nastastie pre nas

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sa na tejto urovni len tak nevidi...

Reagovat
smazaný uživatel

No Moneymar skoroval

Reagovat
Coutinho10

tak i na Neymara doslo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele