Ligue 1 - preview 17. kola

09.12.2016, 08:44, aktualizováno 11.12.2016, 08:40
Previews
Francie se chystá na jeden ze šlágrů podzimu, mistrovský Paris Saint-Germain zakončí sedmnáctí kolo soubojem s Nice. Saint-Étienne přivítá Guingamp, Lyon proti sobě bude mít Rennes...
Olympique Lyon - Stade Rennes  (neděle 15:00)
Rozhodně zajímavým střetnutím odstartuje nedělní program sedmnáctého kola Ligue 1. Lyon a Rennes jsou v současné chvíli velkými konkurenty v boji o pohárové příčky, rozdíl mezi nimi je pouze dvoubodový. Hosté už loni na půdě francouzského giganta vyhráli a nemají jediný důvod, aby v něco podobného nemohli věřit ani nyní.

Zatímco většina pozornosti je ve francouzské nejvyšší soutěži upřena na souboj o titul, o který se pere trojice Monako, PSG a Nice, fotbalisté Rennes jako by se v tichosti vyšvihli až na čtvrtou příčku za nimi. Naposledy porazili St. Étienne, z posledních devíti zápasů prohráli jen dvakrát, a to v Paříži a v derby s Lorientem.

Do Bretaně by v zimě mohlo zavítat jedno hodně zajímavé jméno. Z Realu by mohl přijít norský talent Martin Ödegaard, jehož letní přestup zatrhly přísné normy FIFA ohledně hráčů pod osmnáct let. "Žádnou nabídku na něj jsme ale ještě nepodali. Prostě uvidíme, jak to bude v lednu," uvedl renneský sportovní poradce Mikaël Silvestre.

Pokud hosté v Parc Olympique Lyonnais neprohrají, svého soupeře v tabulce před sebe nepustí. K dispozici jim nebude Clément Chantome, postupně se však již dává do kupy Mexer, na druhou stranu kvůli karetním trestům budou chybět kapitán Pedro Mendes a Pedro Henrique. Domácí jsou až na zraněného Christopha Jalleta v plné síle.

Lyon v Lize mistrů statečně bojoval o postup do osmifinále, nicméně Sevillu se mu o dvě branky skolit nepodařilo. Zavděk musí vzít na jaře alespoň Evropskou ligu. "Jsem na hráče pyšný," nic nevyčítal svému mužstvu kouč Bruno Génésio. "Soupeři jsme zavařili. A to je navíc trojnásobný vítěz Evropské ligy."

Poslední ligový duel na půdě Mét se nedohrál a bude mít dohru u francouzských komisí. Lyonský brankář Anthony Lopes byl zasažený petardou, ale neměl by mít trvalé následky. "Ukázali jsme, že můžeme čelit nejlepším týmům Evropy. Teď se budeme soustředit jenom na ligu," dodával Génésio po zápase se Sevillou.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - EA Guingamp  (neděle 17:00)
St. Étienne je rozhodně notně povzbuzeno o čtvrteční vítězství v Anderlechtu, díky němuž si zajistilo první místo ve skupině. Nicméně v Ligue 1 nenachází už přes měsíc optimální pohodu a propadlo se do středu tabulky. Potvrdit svůj úspěch z pohárové Evropy nebude proti Guingampu vůbec jednoduché. Soupeř se nachází na parádním pátém místě tabulky.

V Belgii mužstvo kouče Christopha Galtiera předvedlo odvážný výkon. Pro prvním poločase prohrávalo o dvě branky, ovšem třemi trefami v rozmezí dvanácti minut strhlo vítězství na svou stranu. Od konce října vlastně předvedlo svůj nejlepší výkon. Do té doby dokázalo zvítězit pouze v rámci čtrnáctého kola na půdě Angers.

Před týdnem Les Verts nevyšlo ligové klání proti Rennes už vůbec a v Bretani zaslouženě padli. "Byl to jeden z nejhorších zápasů, jaký jsme letos odehráli," čertil se domácí stratég. "Mí hráči nejsou schopni napravit chyby svých spoluhráčů. Pokud budeme takto pokračovat, budeme to mít těžké," zlobil se, že tým netáhne za jeden provaz.

Ačkoli Galtier možná nebude mít k dispozici Fabiena Lemoineho, Vincenta Pajota nebo Roberta Beriče, jejichž start ovšem není vyloučení, může vlastně nasadit i tak obvykle silné složení. Navíc se po dvouzápasovém karetním trestu vrací Kévin Malcuit, jenž by měl nastoupit na pravém kraji obrany. Určitě bude chybět jen Ronaël Pierre Gabriel.

Podobně jako svému protivníkovi, i Guingampu se v měsíci listopadu ne úplně dobře dařilo. Ze čtyř utkání za toto období vytěžil jen tři body. Ovšem v minulém kole si již svou reputaci napravil a před vlastními fanoušky skolil trápící se Nantes. Pořád tak reálně usiluje o evropské poháry, s čímž se před sezónou rozhodně nepočítalo.

Reynald Lemaitre, Sloan Privat a Nicolas Benezet se na Stade Geoffroy-Guichard nepředstaví. Byť je zpátky krajní bek Dorian Léveque, jeho start je po delší pauze taktéž spíše vyloučený. "Dlouho jsem čekal na to, kdy se ujmeme vedení, udržíme ho až do konce a navíc náskok navýšíme," spokojeně hodnotil předchozí střetnutí trenér Antoine Kombouaré.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.25 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - OGC Nice  (neděle 20:45)
Dravé mladí z Nice versus hvězdami nabitý PSG. Tihle soupeři si v boji o titul rozhodně nic nedarují. Především pak domácí musejí vyhrát nejen proto, aby se dotáhli zpátky na první místo. Jejich blamáž v Lize mistrů proti Ludogorci a minulá porážka v Montpellieru notně zacloumala s jejich sebevědomí. Hosté naopak vyhráli třikrát v řadě.

Rozdíl mezi oběma týmy je čtyřbodový. Pokud se Pařížanům podaří potvrdit úlohu favorita, kterou mu především sázkové kanceláře předurčují, zase bude souboj o první pozici pořádně zamotaný. V tuhle chvíli je na samotném čele Monako, které během sobotního odpoledne čtyřmi brankami snadno vypráskalo Bordeaux.

Když před touhle sezónou opustil Azurové pobřeží po čtyřech letech trenér Claude Puel, jenž vyměnil slunečné prostředí za deštivý Southampton, málokdo věřil, že by se Lucienovi Favremu podařilo navázat na poměrně úspěšné Puelovo období. Zatím však ukazuje, že správnou volbou. Vždyť on svého předchůdce vlastně překonává.

V podstatě se Nice letos vůbec nezadařilo pouze v Evropské lize, v níž si sice ve čtvrtek alespoň částečně spravilo chuť a porazilo Krasnodar, na jeho vypadnutí ze základních skupin ovšem tenhle výsledek neměl žádný vliv. Minulá dvě ligová klání pak vyšla Les Aiglons na jedničku, porazili venku nepříjemný Guingamp a následně skolili snadno Toulouse.

Nice se po šestnácti odehraných ligových kolech může pyšnit s pouhými deseti inkasovanými brankami nejlepší defenzívou celé ligy. Ani směrem dopředu to není v jeho podání vůbec špatné, navíc by se nyní mohl vrátit do základní sestavy bouřlivák Mario Balotelli, jehož v listopadu vyřadilo ze hry poraněné lýtko.

Proti Krasnodaru odehrál pouze první poločas, jeho kondice zkrátka není v ideálním rozpoložení. "Trošku ho pobolívaly obě lýtka. Ale není to nic vážného. Spíše to bylo únavou," ujišťoval hostující stratég. "Plánovali jsme, že ho o půlku vystřídáme. Nevím, jestli v Paříži nastoupí. Důležité je, aby se udržel v rovnováze."

Naposledy hosté uspěli v Parku princů v roce 2009. Tentokráte mohou využít nevalné formy svého protivníka, který je navíc pod obrovským tlakem. A především pak trenér Unai Emery, jenž širokou veřejnost pořád nepřesvědčil o tom, že je správným nástupcem Laurenta Blanka. Poslední dva zápasy dopadly pro jeho mužstvo opravdu katastrofálně.

Kdyby Nice vyhrálo, oddálilo by se svému konkurentovi na rozdíl sedmi bodů. To je pro Emeryho nemyslitelné. "Proti Ludogorci jsme udělali chyby, za které jsme tvrdě zaplatili. Nebyli jsme schopni proměnit naše šance," smutnil záložník Blaise Matuidi. "Ale přesto jsme našli i mnoho pozitivního. Musíme v zápase proti Nice zareagovat."

Klíčovou otázkou je, jaké rozestavení pařížský stratég nakonec zvolí. Bude to více zažité 4-3-3, nebo 4-2-3-1 s Hatemem Ben Arfou, který by si zahrál proti svému bývalému klubu, odkud do Paříže v létě přestoupil? Ať tak či onak, vepředu se jistojistě objeví Edinson Cavani, nejlepší střelec Ligue 1, na jehož góly jsou Pařížané v poslední době hodně závislí.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Aréola - Aurier, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa - Verratti, Krychowiak, Motta - Ángel Di María, Matuidi - Edinson Cavani
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Souquet, Dante, Sarr - Ricardo Pereira, Dalbert, Cyprien, Seri, Walter - Belhanda, Pléa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.25 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - Olympique Marseille  (sobota 14:30)
Fotbalisté Marseille chtějí v páteční předehrávce sedmnáctého kola stavět na posledním výkonu proti Nancy. I když je Dijon v tabulce o pár příček pozadu, nebude to mít jihofrancouzský gigant jednoduché. Nováček ligy totiž před vlastními fanoušky prohrál letos jen jednou, naposledy na Stade Gaston Gérard dokonce ostrouhalo i Monako.

Výhra 3:0 nad Nancy v minulém utkání byla pro hosty druhá za éry nového kouče Rudiho Garcíy. O rozhodující zásah se postaral druhý nejlepší střelec týmu Florian Thauvin, který se na veřejnost vydal s prohlášením, že by chtěl být v Marseille to co Francesco Totti pro AS Řím. U OM je zase veselo. Ovšem na jak dlouho?

Hostující stratég je zatím s jeho výkony poměrně spokojený. "Dostal odměnu za to, o co se stále snaží. Do každého zápasu dává maximum, může být špičkovým hráčem do budoucna," myslí si García. "Je to jeden z mých nejdůležitějších hráčů. Skutečně může mít nálepku top, ale potřebuje i nadále pracovat."

Les Phocéens jsou aktuálně na desátém místě tabulky, potřebují však i nadále vítězit, aby se více přiblížili bojům o evropské poháry. "Proti Nancy jsme ukázali to, co očekávám. Bylo to vlastně pokračování toho, co jsme předvedli už proti St. Étienne. Jsme ale jen ve středu pořadí, nic víc, nic míň," dodával García.

Nový vlastník klubu, americký podnikatel Frank McCourt, pravděpodobně během zimního přestupového období nebude zahálet. A těší se i záložník William Vainqueur. "To, že přijdou v lednu noví hráči, otevírá nové možnosti pro klub, pro nás pro hráče i pro trenéra. Ví, jak s námi mluvit. Říká nám vše z očí do očí," pochvaloval si.

Dijon si na podzim nevede špatně, jenže na kontě má pouhá tři vítězství, a i proto je jen pár bodů od sestupového pásma. Jeho poslední tříbodový úspěch se datuje na konec října proti Lorientu. S Marseille se naposledy střetl v roce 2012, když ještě působil v nejvyšší soutěži, a dokonce se mu podařilo vyloupit Stade Vélodrome výhrou 2:1.

Velkou motivaci by mohl mít útočník Loïs Diony, který proti favoritovi zřejmě tentokráte nastoupí v základu. "Proti Monaku a PSG jsem jenom střídal. Chci si zahrát, abych ukázal, jak prospěšný pro tým jsem," hlásal sebevědomě. "Musíme vzít věci do vlastních rukou. Když budeme hrát oba poločasy dobře, jsme schopni vyhrát," burcoval.

Tenhle duel byl nakonec z původního pátečního termínu přesunutý na sobotu, výkop je jinak nově naplánovaný na 14:30. Za komplikacemi stojí hustá mlha, která se snesla nad domácím stadionem. Rozhodčí Jérome Miguelgorry uznal podmínky za nevyhovující a rozhodl se pro jistotu pro odložení.
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Chafik, Varrault, Lang, Rüfli - Pierre Melou, Abeid, Marié, Sammaritano - Diony, Tavares
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Pelé - Sakai, Fanni, Rolando, Hubočan - Vainqueur, Lopez, André-Frank Zambo - Thauvin, Gomis, N'Jie
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.25 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girondins Bordeaux - AS Monaco  (sobota 17:00)
Hodně zajímavý zápas je na programu v Bordeaux, kde se utkají dva týmy s vysokými ambicemi - domácí Les Girondins mají za cíl zahrát si napřesrok Ligu mistrů, hostující Monaco pokukuje rovnou po titulu.

Vzhledem k tomu, že vedoucí Nice hraje v neděli v Paříži, má knížecí klub o motivaci více: pokud dnes uspěje, a pokud Nice v hlavním městě padne, dostanou se Jardimovi svěřenci díky mnohem lepšímu skóre do čela tabulky. Na druhou stranu se AS v Bordeaux poslední dobou vůbec nedaří - z posledních třech výletů získalo přesně nula bodů a inkasovalo hned deset branek. V letošní sezoně však Monaco zatím válí.

Zatímco zpočátku svého působení spoléhal Jardim primárně na pevnou defenzivu, letos je jeho devízou útok - a statistiky to potvrzují. Monaco v šestnácti ligových kolech nastřílelo úchvatných 49 gólů, navíc sedmkrát za sebou neprohrálo a naposledy rozstřílelo Bastii 5:0. Návštěva Leverkusenu v posledním zápase skupiny Ligy mistrů sice přinesla vzácnou prohru, ale v té době už Monaco mělo zajištěno prvenství ve skupině a portugalský kouč před kontinentálním bojem evidentně upřednostnil dnešní duel. Porážka 0:3 tak náladou v kabině příliš neotřásla; dnes už budou Falcao a spol. opět v plné síle.

Domácí letos také nehrají špatně, i když jejich forma zatím není bezchybná. Nový kouč Jocelyn Gourvennec se s týmem stále sžívá, ačkoliv už teď je jeho rukopis patrný - jednou z jeho součástí je i opětovné spoléhání na českého playmakera Jaroslava Plašila. Největším problémem Les Girondins je kumulace remíz; Gourvennecův tým před posledním týdnem neprohrál sedmkrát v řadě, triumfoval však pouze dvakrát. Poslední porážka 0:1 v Lille pak pozastavila bordeauxské pohárové plány.

"Tyto zápasy jsou vždy bolestivé," podotkl bývalý kouč Guingampu. "Teď se musíme začít soustředit na Monaco. Nadcházející zápas je pro mě vždy důležitější než ten předchozí. Naposledy jsme dělali chyby a musíme za ně přijmout zodpovědnost. Proti Monaku se o to pokusíme."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.30 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Nancy-Lorraine - Angers SCO  (sobota 20:00)
Před vzájemným duelem zaostává Nancy za Angers o pouhé tři body. Poslední vzájemný duel v květnu minulého roku skončil nerozhodně. Ale to bylo ještě v rámci Ligue 2.

Tu Angers opustilo už před minulou sezonou a po postupu mezi elitu si dlouhou dobu vedlo výborně. Přesně před rokem skončilo po podzimu na vynikajícím třetím místě. Bohužel pro Stéphana Moulina a spol. bylo jaro výsledkově o hodně slabší. Letos se o něčem podobném nedá mluvit. Roli příjemných překvapení totiž zastávají jiní, jako třeba Guingamp.

Angers SCO ani nemůže pomýšlet výše, pokud si neporadí s celky, jako je Lorient, kteřím se zatím vůbec nedaří. V minulém kole tyhle dva týmy jen remizovali. "Jediné, co mě mrzí je, že jsme nedokázali udržet vedení. Jinak to z naší strany nebylo špatné," řekl po zápase Stéphane Moulin, který vede les scoïstes už od roku 2011.

Z jeho svěřenců nenastoupí Alexandre Letellier, Vincent Manceau a pochopitelně dlouhodobě zraněný Billy Ketkeophomphone. Ještě minimálně jeden duel zůstane s největí pravděpodobností mimo také Ismael Traoré. Na druhé straně řeší Pablo Correa jak zranění, tak nedisciplinovanost. Kvůli trestům za karty na trávník nevyběhnou Alou Diarra A Benoit Pedretti. Mezi třemi tyčemi bude možná chybět Guy N’Dy Assembé.

Nancy minule nestačilo na Marseille, když na Stade Vélodrome prohrálo jednoznačně 0:3. Uruguayský kouč k tomu řekl následující: "Dnes to nebylo o koncentraci, ale o fyzičce. V prvním poločase jsme ještě žili, protože domácí nedokázali proměňovat své šance. Naši zkušení hráči hráli hodně pod své možnosti a červená karta to prostě dorazila." Uvidíme, jak si jeho tým povede tentokrát.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 2.90 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Montpellier naposledy šokoval celou Ligue 1 a doma smetl třemi brankami pyšného obhájce titulu PSG. Samozřejmě že pokračovat v těchto výkonech chce i nadále. Jenže i jeho soupeř si naposledy vedl nad očekávání dobře. Lille po vítězství nad Caen skolil venku i Bordeaux a vypadá to, že se dostává do herní pohody.

Pokud se domácím podaří triumfovat i potřetí v řadě, předskočí svého protivníka v tabulce, ještě více se oddálí od sestupového pásma a přiblíží se klidnému středu. To je asi nejhlavnější cíl svěřenců dočasného trenéra Patricka Collota do konce podzimní části, která se netrpělivě blíží. Pohárové příčky jsou v současné chvíli mimo realitu.

Collotovi se v posledních dvou kolech podařilo mužstvo parádně restartovat. A kdo ví, jak dlouho ve své funkci nakonec vydrží. "Jsem pyšný na své hráče. Především na to, jak hráli v první půli," hodnotil zápas v Bordeaux. "Až mě překvapuje, jak jsme v posledních dvou zápasech dali věci dohromady díky našemu odhodlání, mentalitě a touhy."

Montpellier na svého protivníka v posledních letech moc neumí. Všudy všeho nad ním vyhrál jen v jednom případě, a to zrovna loni na jaře. Jinak ho v předchozích sedmi případech porazit nedokázal. Na severu Francie naposledy naplno uspěl v roce 2011, po skalpu pařížského klubu ale rozhodně může věřit v prolomení této negativní statistiky.

Hostující lodivod však minulé utkání nechtěl přeceňovat. "Abyste nad PSG vyhrál 3:0, musí se sejít víc věcí najednou," krotil emoce. "Měl náročný program, je pro něj obtížné vyhrát všechno, a nehrál dobře. Ale nechci podceňovat zásluhy svých hráčů, kterým gratuluji. Můj tým má obrovský potenciál, ukázal hlavně mentální sílu."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Bastia - FC Metz  (sobota 20:00)
Po výprasku od Monaka padla Bastia až do sestupové zóny. Korsický celek se teď utká s Metami, které kvůli hodně neukázněným fanouškům nedohráli minulý zápas s Lyonem.

"V prvním poločase to z naší strany ještě nebylo až tak špatné. Jenže jsme inkasovali dva slepené góly, což byla tvrdá rána. Poté se objevilo hned několik důvodů, proč to hráči prostě zabalili. Měli jsme dost zraněných, kteří se dali dohromady teprve těsně před zápasem. Teď musíme zabrat proti Metám, protože v naší situaci je důležitý každý zápas," prohlásil Francois Ciccolini.

Z jeho svěřenců si určitě nezahrají Ismael Diallo, Farid Boulaya, Sébastien Squillaci a vykartovaný Yannick Cahuzac. Zpět je Allan Saint-Maximin, který proti Monaku nemohl hrát, jelikož právě z knížecího klubu na Korsice hostuje. Otazník ještě visí nad Florianem Marangem který byl vyloučen proti Bordeaux a musel před disciplinární komisi.

Z týmu Met je karetním hříšníkem pouze Simon Falette. Jinak Matthieu Udol, Vincent Thill, Ismaila Sarr a Mevlüt Erding chybějí pro zranění. Do kupy se podle nejnovějších informací nestihnou dát ani Kévin Lejeune a Yann Jouffre. Základní jedenáctka by se něměla příliš lišit od té, která nastoupila proti Lyonu.

To střetnutí skončilo po nějakých třiceti minutách. Domácí se ujali vedení zásluhou střely Gauthiera Heina, která zapadla do levého horního rohu brány. Jenže potom v rámci oslav doletěl k brankáři Lyonu ze sektoru domácích fanoušků dělbuch, po kterém si vyžádal ošetření. Následovaly ale další, takže rozhodčímu Lionelu Jaffredovi nezbylo nic jiného než hráče stáhnout z hrací plochy. Doufejme, že teď se nic podobného nebude opakovat.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.30 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - FC Lorient  (sobota 20:00)
Pořád jsou sice hosté na posledním místě, ale jejich situace už nevypadá tak bezvýchodně jako před pár týdny. Na půdu Toulouse si Lorient veze solidní formu, neprohrál už třikrát v řadě, přitom se mu poměrně slušně začalo dařit v útoku. Domácí hodlají odčinit minulý nezdar v Nice, kde neměli absolutně žádnou šanci.

Svěřenci kouče Pascala Dupraze prakticky od konce října nemůžou najít optimální pohodu. Z posledních sedmi zápasů vytěžili jen pět bodů, přesto se především díky parádnímu začátku sezóny pořád drží v boji o pohárové příčky. A také úspěchy na Stadium Municipal jsou klíčové. Před vlastními fanoušky vyhráli už pětkrát ze sedmi případů.

Před dvěma týdny to v Toulouse odskákal Montpellier, jenže na tenhle výsledek naposledy nenavázalo, a na půdě druhého Nice zaslouženě padlo o tři branky. "Soupeř byl lepší ve všech ohledech," sportovně uznal Dupraz. "Měli jsme až příliš absencí. Nice mi opravdu připomíná Leicester. Je to dynamický tým se spoustou technických vlastností."

Domácím se situace na marodce pořád výrazně nelepší. A především se budou muset vypořádat se sestavením defenzivních řad, neboť z různých důvodů budou chybět Francois Moubandjé, Christopher Jullien a Steeve Yago, úplně fit přitom není ani Issa Diop. Z rezervy tak byl povolaný Dušan Veškovač.

Když se do toho navíc napočítají ztráty Óscara Treja, Jeana Daniela Akpy Akpra nebo Alexise Blina, má Lorient opravdu dobrou možnost toho využít, svého soupeře notně potrápit a udržet si dosavadní krátkou bilanci neporazitelnosti. Hosté naposledy uhráli remízu na půdě Angers a potřetí v řadě skórovali v jednom zápase alespoň dvakrát.

Les Merlus také trápí některá zranění, úplně v pořádku nejsou Steven Moreira, Abdul Waris, Sylvain Marveaux a Michaël Ciani, jejichž start je nejistý. Zdravá stále není brankářská jednička Benjamin Lecomte. "Myslím, že jsme na správné cestě. Děláme krůčky. Stále je nutné rozlišovat nynější situaci a tu, která bude na konci sezóny," říkal trenér Bernard Casoni.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - SM Caen  (sobota 20:00)
Nantes se nachází v hodně složité situaci. Týmu se nedaří a postupně padá tabulkou. Caen na tom však není o mnoho lépe, takže výsledek vzájemného střetnutí bude velmi důležitý pro obě strany.

Před duelem s Guingampem byl odvolán kouč Girard. Ten s Les Canaris uhrál tři výhry, čtyři remízy a osm porážek. Na jeho místo prozatím přišel Philippe Mao, jenž doposud působil u rezervního týmu. Jenže debut u "áčka" mu nevyšel. Na Stade du Roudourou přišla díky trefám Jimmyho Brianda a Yannise Salibura prohra 0:2.

"Doufal jsem, že první poločas zvládneme lépe. Ve druhé půli to bylo lepší, jenže ta červená karta nám zlomila vaz. Od té porážky s Lyonem to není snadné. Nálada v kabině není nejlepší, ale stejně jako naši příznivci věříme, že se nám podaří se z této situace dostat. Přeci jen do konce sezony zbývá odehrát ještě dost zápasů," řekl Mao.

Ten povede Nantes ještě proti Caen. Pak se pozice hlavního kouče ujme Sergio Conceiçao. Bývalý hráč Interu či Lazia, který proslul především dvěma věcmi. Zaprvé vstřelil na EURU 2000 v portugalském dresu hattrick do sítě Německa. A zadruhé při dlouhodobém zranění požádal tehdejšího prezidenta římského klubu Sergia Cragnottiho, aby mu snížil plat.

Kromě vyloučeného Adriena Thomassona bude v duelu s Caen chybět i pilíř obrany Oswaldo Vizcarrondo. Tyhle dva by měli nahradit Koffi Djidji a Amine Harit. Na hrotu útoku by se měl objevit Mariusz Stepiński, který nepředváděl úplně marné výkony, ale přesto byl trenérem Girardem spíše přehlížen.

V dresu Caen budou chybět Jeff Louis a Mouhamadou Dabo. Rémy Vercoutre sice se svými spoluhráči do Nantes odcestoval, ale do hry s největší pravděpodobností nezasáhne. Stejně jako Syam Ben Youssef, jenž odmítnul hrát za rezervní tým a kdo ví, jak to s jeho působením v Normandii bude vypadat dál.

Nehrál už ani při remíze 3:3 s Dijonem, po níž řekl trenér Patrice Garande toto: "Do poločasu to bylo z naší strany skvělé. Hráli jsme přesně to, co jsme potřebovali. Poté jsme v podstatě spáchali harakiri. Stále tomu výpadku nemůžu uvěřit. Ale rozhodně nic nevzdáváme. Do zimní přestávky zbývá odehrát ještě tři zápasy a věřím, že je moji hráči zvládnou." Tak uvidíme, jestli si jeho slova vezmou k srdci.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.25 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice16123130:1039
2.AS Monaco16113249:1636
3.Paris Saint-Germain16112330:1135
4.Stade Rennes1683518:1927
5.EA Guingamp1675421:1526
6.Olympique Lyon1581628:1825
7.Girondins Bordeaux1666420:1824
8.Toulouse FC1664618:1622
9.AS Saint-Étienne1657416:1422
10.Olympique Marseille1656516:1721
11.Angers SCO1654715:1819
12.Montpellier HSC1647523:2819
13.FC Metz1553716:2918
14.Lille OSC1652915:2117
15.Dijon FCO1637622:2516
16.AS Nancy-Lorraine1644812:2216
17.SM Caen1643916:3015
18.SC Bastia1635812:2014
19.FC Nantes163499:2613
20.FC Lorient16331016:2912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Israha

Dneska bych dal stejnou sestavu, co proti Nancy, maximálně zkusit Hubočana na stoperu a Rekika na krajji, případně Alessandriniho místo N'Jieho. Dijon může být nebezpečný, ale jsou strašně labilní a tady by se právě měla projevit Garciova trenérská práce, aby toho dokázal využít...1:2 tipuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad OM vyhraje.

Reagovat
Israha

Alessandrini na tribuně a Sarr s Khaouim se vešli na lavičku...

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes vecer bude skvely futbal, PSG-OGC tip 2-2

Reagovat
.13

este to zije

Reagovat
smazaný uživatel

tak uvidime zda to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je možné že o tomto šlágru kola , zápase který ve Francii nebyl 3 roky , mega taháku a NENÍ TADY ČLÁNEK ????? O každé chujovině tady článek je , ale o tomthle ne EUROFOTBAL

Reagovat
smazaný uživatel

již je

Reagovat
smazaný uživatel

ale trvalo to teda

Reagovat
smazaný uživatel

to teda

Reagovat
Israha

Tohle je ovšem brutální lekce z efektivity, od Nice...

Reagovat
.13

tak toto som este nezral

Reagovat
smazaný uživatel

Nice je suprové tuhle sezonu, díky faktoru jmenem Favre. Ale nějak nevěřím, že kdyby tam byl Blanc tak se bavíme o Monacu a o Nice jako o aspirantech na titul. Emery absolutně není nejaký TOP trener, od začátku jsem kritizoval jeho přivedení, je to absolutně wtf. Typek nevyhraje ani jeden venkovni zapas se Sevillou v sezone, ale přivede ho klub jako PSG. Evropská Liga prostě není měřítko nějakého TOP kouče. A to říkám s tím, že PSG jako herně není tenhle zápas nějak mimo.

Reagovat
Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

a co povies na druhy polcas?

Ja to prezit viem,ak budem vidiet domacich hracov ako Areola apod. Liga ide hore a verim tomu, zevo velazapasoch by aj Blanc bol bez Ibri uplne v pici.

Emery ma u mna palec, naucil ten tym bojovat, co sme s Ibrom vela krat nepotrebovali.

Reagovat
Israha

Emery je jednak spíš pohárový trenér, druhak moc neumí pracovat s hvězdami, i v Seville sázel přednostně na dříče a týmové hráče, než výrazné individuality. Je to vynikající trenér, jenom na špatném místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Horší výkon brankáře na takové úrovni si dlouho nepamatuju

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele