Ligue 1 - preview 16. kola

01.12.2017, 08:47, aktualizováno 03.12.2017, 08:42
Previews
Lyon před týdnem selhal proti Lille a toto zaváhání se pokusí odčinit v Caen. Marseille jede do Montpellieru, nedělní program odstartuje v Saint-Étienne, kam zavítá Nantes...
AS Saint-Étienne - FC Nantes  (neděle 15:00)
Sázka na Juliena Sablého se zatím ASSE příliš nevyplácí. Teď bude navíc protivníkem o poháry bojující a na první pohled mnohem lépe organizovaný celek FC Nantes.

"Plán, s jakým jsme chtěli utkání odehrát, vzal za své už po čtyřech minutách. Hodně mě to naštvalo, protože situace, jako brzký gól, by měly tým stmelit a vyhecovat, nikoliv ho rozdělit. Sebevědomí hráčů porážka 0:3 pochopitelně nepřidá. Proti Nantes budeme muset předvést docela jiný výkon. Bude to velmi důležitý zápas," prohlásil mladý trenér.

Les Verts přitom netrápí početná zranění. Mimo jsou akorát Gabriel Silva a Rémy Cabella, což je, pravda, citelnější ztráta pro ofenzivu. Vrací se Kevin Monnet-Paquet, avšak spolehlivý střelec v týmu zkrátka není. To by zvláště proti kvalitně fungující obraně Kanárků mohl být složitý problém. Ačkoliv faktem zůstává, že o vítězi tohoto duelu může klidně rozhodnout jedna jediná trefa.

Přeci jen borci Nantes zrovna také nesází góly jako na běžícím pásu. Přitom Claudio Ranieri pracuje s velice podobným materiálem, jaký měl k dispozici jeho předchůdce Sergio Conceicao. Herní projev se však totálně změnil. Nicméně i nejtěsnější vítězství jsou pořád vítězství a díky nim celek italského stratéga zatím okupuje pátou příčku.

V minulém kole se dokonce podařilo vyzrát na Monaco. "Pro nás bylo nesmírně důležité po dvou porážkách znovu vyhrát. Podařilo se nám porazit šampiony, takže tyhle body jsou zlaté. Jsem rád, jak hráči pracovali a jak zahrávali i bránili standardní situace. Určitě to byla důležitá výhra," nechal se slyšet kouč, který se díky titulu s Leicesterem stal nesmrtelným.

Teď však působí ve francouzském Nantes a pro nejbližší utkání nebude moci nasadit do hry akorát Kalifu Coulibalyho. Naopak se základní sestavou může počítat Yacine El Ghanassy, který byl proti knížecímu klubu prakticky nezastavitelný. Préjuce Nakoulma se zřejmě při formaci 4-1-4-1 postaví na levé křídlo, což je post, který mu evidentně nesedí tolik, jako když může nastoupit přímo v útoku vedle Emiliana Saly, jenž se možná i kvůli tomu prosadil střelecky zatím pouze čtyřikrát.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.04 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SM Caen - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Caen se nenápadně posouvá tabulkou vzhůru. Lyon by byl ještě o příčku výše, kdyby poté, co připravil debakl pro Nice, neztratil se změnami procházejícím Lille.

"V prvním poločase jsme nehráli jako tým. LOSC dostávali příliš mnoho prostoru a dokázali toho využít. Nicméně je běžné, že v průběhu sezony forma občas zakolísá. Tak to prostě je. Domnívám se, že za výkon ve druhém poločase jsme si alespoň bod zasloužili. Bohužel se to nepodařilo. Teď už se ovšem soustředíme na Caen," nechal se slyšet Brunu Génésio.

Z jeho hráčů jsou mimo pouze Bertrand Traoré a Jérémy Morel. Pod porážku s Lille se svým matným výkonem podepsal i Mouctar Diakhaby, což znamená, že příležitost zahrát si v základu by měl dostat Mapou Yanga-Mbiwa. Jednapadesátiletý trenér připustil i další možné změny, včetně Houssema Aouara na levém křídle.

Tým, který vede Patrice Garande, neprohrál tři utkání za sebou. Naposledy se zrodila bezbranková remíza na stadionu ve Strasbourgu. "Tak na jedné straně je určitě dobré, když bodujete venku. Ale na té druhé je fakt, že jsme zápas po celou dobu kontrolovali, ale nedokázali jsme toho využít. Mám tedy značně smíšené pocity. Velice mě těší, jak hráči přistupují ke každému zápasu, a doufám, že se v tom nejlepším světle předvedou i v neděli proti Lyonu," řekl šestapadesátiletý Garande.

V posledním vzájemném klání, které se konalo v lednu letošního roku, jeho družina na Stade Michel d’Ornano zvítězila. Tehdy vsítil dvě branky Ivan Santini, jenž nebude chybět v základní sestavě ani tentokrát. Na rozdíl od Mouhamadoua Daba, Hervé Bazileho, Jeffa Louise a Vincenta Bessata, které zranění nepustí do hry buď vůbec, nebo jim nedovolí odehrát celých devadesát minut. Jenže jak vidno, trenér dokáže poskládat sestavu tak, že ani Lyon nemusí být neporazitelným soupeřem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.55 - 3.85 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Olympique Marseille se vyškrábal až na druhou příčku tabulky a proti Montpellieru si ji hodlá udržet, což zajistí jedině vítězství. Proti nejlépe bránícímu celku soutěže to ale nebude vůbec nic snadného.

OM v minulém kole neměl podle očekávání větší problém s Metami a ze Stade Municipal Saint-Symphorien si odvezl tři body. "Svou úlohu jsme zvládli. Zápasové zatížení je teď pro nás obrovské, ale zatím ho zvládáme skvěle. Jsme rádi, že Lyon a Monaco zaváhaly, takže jsme se posunuli na druhou příčku, nicméně do konce sezony zbývá odehrát spoustu zápasů," hodnotil Rudi García.

Jeho klub ještě nemá jistou účast v jarní části Evropské ligy, přičemž v týdnu doma na Stade Vélodrome přivítá Red Bull Salzburg, už jasného vítěze své skupiny I. Nebylo by tedy překvapením, kdyby se trenér, jenž slavil velké úspěchy na lavičce Lille, rozhodnul některé klíčové hráče pošetřit. Přeci jen celek z přístavního města má i tak kádr dostatečně široký, takže si to může při takřka nulové absenci dovolit.

Michel Der Zakarian řeší na druhé straně akorát nejasnosti ohledně Jonathana Ikoneho. Naopak odpočinutí budou Hilton i Stéphane Sessegnon. Arménský kouč se po bezbrankové remíze s Guingampem nechal slyšet, že Giovanniho Sia by mohl na hrotu útoku pro následující duel nahradit Souleymane Camara, jenž se po šestnácti letech těší v senegalském dresu na své druhé mistrovství světa.

"Pokaždé, když nevyhrajete, tak víte, že jste mohli předvést lepší výkon. Nicméně na druhou stranu mě těší, že jsme nedostali gól a že jsme bodovali na hřišti soupeře. Oba celky nehrály s velkým zaujetím, tudíž bylo k vidění jen málo šancí. V naší hře dopředu je zkrátka pořád co zlepšovat," prohlásil bývalý dlouholetý lodivod Nantes.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.43 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Strasbourg - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
Dokáže nováček soutěže Racing Strasbourg vzdorovat rozjetému prvnímu celku tabulky nebo to bude v podání PSG opět jen pouhá formalita? 

Vždyť v posledních pěti zápasech Ligue 1 si Paris Saint-Germain připsalo pět vítězství s děsivým skóre 13:2. V posledním domácím zápase s ES Troyes to už už vypadalo, že by v Parku Princů mohlo dojít k senzaci, tyto naděje však nekompromisně utnul v 73. minutě Brazilec Neymar a poté definitivně zhasl k potěšení domácích fanoušků v 90. minutě snajpr Cavani.

Mimochodem Edinson Cavani je prvním hráčem Ligue 1 od sezóny 1970-1971, který dokázal v prvních patnácti zápasech vstřelit 17 branek. Naposled se totiž tento úctyhodný kousek podařil Josipu Skoblarovi. Sílu PSG také dokazuje 47 vstřelených branek v oněch prvních zmiňovaných patnácti utkáních.

Racing Strasbourg se drží těsně nad sestupovým pásmem a rozhodně by na domácí vyprodané půdě Stade de la Meinau rád vyvolal proti favorizovanému PSG alespoň malé pozdvižení. 

"Zápas proti takovému celku je otázkou kolektivního vzteku. Snaha celé skupiny je klíček k úspěchu. První rok v Ligue 1 je vždy nejtěžší pro všechny kluby. Zkrátka všichni musí naplno bojovat za stejný cíl," uvedl trefně bývalý šampion s Racingem a bývalý hráč PSG Raymond Domenech.

Na straně Racingu by měli chybět zranění Aeneba, Corgnet a Foulquier. Na straně PSG zase pravděpodobně ještě nenastoupí Lucas a Thiago Motta. 
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 20.10 - 9.70 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Lille OSC - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Lille s novým realizačním týmem zabralo a překvapivě vyloupilo ve skvělé formě hrající Lyon. Nyní přivítá na domácí půdě Stade Pierre-Mauroy celek Toulouse FC.

Lille si po dvou prohrách 0:3 konečně připsalo cenné vítězství a to hned venku s favorizovaným Lyonem. Góly s 21. a 40. minuty se tak podařilo mladým puškám z Lille domácí celek po tuhém boji udolat. Pokud chce mužstvo Lille v dobrém novém začátku pokračovat, mělo by také získat body s Toulouse FC, a to nejlépe všechny tři.

Mužstvo Toulouse FC se v tabulce nachází o něco výše, avšak rozdíl mezi oběma celky tvoří pouze jeden jediný bod. "Bude to těžké. Zvláště, když víte, že OSC Lille vyhráli ve středu s Lyonem. Jsou nabuzení a v euforii.  Konec roku 2017 bude důležitější, než kdykoliv předtím," uvedl na tiskové konferenci kouč Toulouse. 

Mužstvo Toulouse FC si v posledních zápasech nevede příliš dobře. Tři prohry a pouhá jedna remíza v podobě 0:0 jsou důkazem ne zrovna ideální formy celku z Toulouse.

Rozhodně se ve večerním klání máme na co těšit. Souboj v podstatě o šest bodů bude jistě napjatý a vyrovnaný.

Na straně domácího celku z Lille by měli chybět zranění Enyeama a N'Guessan. Na straně hostů pravděpodobně nenastoupí duo hráčů Fortes a Somalia.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.39 - 4.32
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Angers SCO  (sobota 20:00)
Už třikrát v řadě Monaco padlo. Na takové výsledky nebyli svěřenci trenéra Leonarda Jardima v loňském roce vůbec zvyklí, teď ale musejí přijmout fakt, že budují po několika letních odchodech klíčových hráčů nové mužstvo. Chuť si bezpodmínečně hodlají spravit proti Angers, jemuž se taktéž v uplynulém měsíci nedobře dařilo.

Vypadnutí z Ligy mistrů a pokles ze druhé příčky Ligue 1 na čtvrtou, takové následky měly porážky s německým Lipskem, na domácím poli s PSG a naposledy ve vloženém kole s Nantes. Ale ani náhodou nemusí ASM panikařit. Pořád má totiž čelo tabulky, tedy až na suverénně vládnoucí Paříž, velmi blízko před sebou.

Ve středu domácí prožívali v Bretani opravdu hodně smolný neúspěch. Padli tam totiž nejtěsnějším možným způsobem až v nastavení. "To je prostě fotbal," hlesla brankářská jednička Danijel Subašič. "Musíme tyhle těžké časy překonat. V současné chvíli je to složité, avšak musíme držet pospolu a ukázat, že máme charakter," vyzýval celou kabinu.

Co se absencí týče, nově je zcela určitě vyloučený start Youriho Tielemanse, který má poraněný meniskus a minimálně do konce roku si nezahraje. Nahradit by ho tak měl na devadesát procent Rony Lopes. Jinak se neví, jestli dres Monaca oblékne čtveřice Stevan Jovetič, Thomas Lemar, Boschilia a Adama Traoré, jež stále sužují zdravotní potíže.

Obhájce titulu neměl v minulém ročníku svého nynějšího protivníka úplně v lásce. Ačkoli nad ním dvakrát vyhrál, tak pouze o branku, a to se přitom na vítězství vždy hodně nadřel. "Musíme si všichni promluvit a jít stále dál. Zápasy rozhodují detaily. Vždycky nám prostě něco chybí, když jsme tak dvacet pět metrů od brány," dodával Subašič.

Angers čeká na svou další výhru již od půlky října, od té doby ze šesti kol urvalo pouhé dva body. Nevedlo se mu jak minulý víkend, to padlo v Troyes, ani ve středu v derby proti Rennes. "Nejsem si jistý, že si vyhrát nad námi zasloužilo. Sice jsme nehráli nejlépe, jak umíme, ale působili jsme jako jeden tým," hodnotil kouč Stéphane Moulin.

Hosté se budou muset vypořádat možná jen se dvěma marody, i když start u Baptisteho Santamaríy a Mehdiho Tahrata není úplně vyloučený. "Proti Rennes jsme smíchali dobře ingredience do sebe, ale něco nám chybělo. Musíme prostě pořád věřit v to, co děláme. Ta porážka ovšem ukázala, že nemáme úplně čisto v kabině," dodával hostující stratég.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.88 - 6.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - FC Metz  (sobota 20:00)
Ještě před měsícem hrozilo, že Nice se s Méty utká v čistě záchranářském duelu, ale domácí borci přece jenom zabrali a nedovolili, aby se loni bronzový tým Ligue 1 namočil do sestupu. OGC má teď jedinečnou možnost poskočit v tabulce, protože přivítá aktuálně nejhorší tým francouzské nejvyšší soutěže FC Méty.

OGC Nice si svojí situaci možná někdy zbytečně komplikuje. Minulé kolo je toho ukázkovým příkladem. V Toulouse nejenže rychle prohrávalo, ale dokonce muselo dohrávat bez vyloučeného stopera Danteho. Orli ale celou situaci nakonec zvládli a zvítězili 2:1, díky čemuž mohou zase o něco volněji dýchat.

Méty letos platí za tým, kterého každý poráží. Les Grenats nasbírali jen pouhé čtyři body a málokdo věří, že se ještě dokáží zachránit. Matematicky to možné stále je, ale vzhledem k formě a mizerné produktivitě se to jeví jako nemožné. Méty se nedokázaly gólově prosadit už pět zápasů v řadě! Další smutný rekord vytvořily po porážce s Marseille, což byla už osmá domácí porážka v řadě a to se dosud žádnému francouzskému týmu nepodařilo.

V lońské sezoně se Métám podařilo Nice obrat o body a to na jeho půdě. Letos by se něco podobného jevilo jako zázrak. Na druhou stranu Orli rozhodně nejsou v takové herní pohodě, jako tomu bylo v minulé sezoně.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Jallet, Marchand, Santos, Souquet - Koziello, Tameze - Sneijder, Srarfi, Saint-Maximin - Pléa
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Didillon - Balliu, Bisevac, Niakhaté, Assou-Ekotto - Dossevi, Cohade, Cafú, Nguette - Riviére, Roux
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.53 - 6.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Amiens SC  (sobota 20:00)
Začátek sezóny nebyl pro oba celky vůbec jednoduchý, nyní se však mohou pyšnit jednou z nejlepších forem na poli celého pelotonu Ligue 1. Zatímco u Rennes není jeho série šesti výher z uplynulých sedmi utkání úplně překvapivou záležitosti, osmizápasová šňůra neporazitelnosti u nováčka ligy z Amiensu je zvláštním úkazem.

Před začátkem tohoto ročníku byli hosté považování za největšího outsidera celé soutěže. Nyní se drží v klidném středu tabulky, ačkoli v žádném případě nechtějí pokukovat po evropských pohárech, matematicky jim nejsou úplně daleko, ale co je pro ně úplně nejdůležitější, to je poměrně bezpečný odstup od sestupového pásma.

V uplynulých sedmi ligových kolech získali z možných dvaceti jedna bodů celkem patnáct, přičemž už třikrát v řadě vyhráli. Naposledy to odnesl ve vloženém kole Dijon. "Bylo neuvěřitelné, jak velkou energii jsme do toho zápasu vložili. Nečekal jsem, že budeme mít ve druhé půli takový fyzický fond. Překvapilo mě to," valil oči kouč Christophe Pélissier.

Celku ze severu Francie se po karetním trestu vrátí Moussa Konaté, jenž by se v základu měl objevit místo Laciny Traorého. Mimo hru jsou jinak i nadále zranění Guessouma Fofana a Mathieu Bodmer. "V těch nejdivočejších snech jsme si mysleli, že budeme mít po podzimu tak sedmnáct bodů. A teď už jich máme dvacet jedna," radoval se Pélissier.

Amiens teď ovšem narazí na protivníka, jemuž se rovněž velmi dobře daří. Třeba naposledy zvládl hned dvě bretaňská derby po sobě, skolil o minulém víkendu Nantes a ve středu i Angers. "Nechtěli jsme jenom remízu, ale vítězství. Myslím, že jsme si jí zasloužili. Jsem rád, jaký charakter mí hráči ukázali," hodnotil spokojeně trenér Sabri Lamouchi.

Rennes se sice ve středu vrátil po zranění Faitout Maouassa, zřejmě však ještě není v úplně nejlepší kondici, a tak je možné, že ho zastoupí Brandon Llamas. Na marodce pořád zůstávají Sanjin Prcič spolu s Ismaïlem Sarrem, nejistý je poté start u dvojice Rami Bensebaini a Ludovic Baal, kteří se už dva týdny zotavují po zdravotních potížích.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Traoré, Gelin, Mexer, Zeffane - Lea Siliki, André - Hunou, Bourigeaud, Brandon - Khazri
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Gurtner - El Hajjam, Gouano, Adénon, Dibassy - Monconduit, Ielsch - Gakpé, Kakuta, Manzala - Konaté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.09 - 4.39
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Troyes si jakožto nováček této soutěže nevede vůbec špatně. Pořád jaksi okupuje příčky ve středu tabulky, ve třetině zápasů dosud vyhrál, a před vlastními fanoušky by chtěl získat již své třetí domácí vítězství v řadě. Soupeřem mu totiž bude trápící se Guingamp, který je na cizích hřištích statistiky nejhorším celkem ze všech dvaceti účastníků Ligue 1.

Ve středu ESTAC nepředvedl vůbec, ale vůbec špatný výkon na půdě mocného PSG. Poprvé totiž inkasoval až sedmnáct minut před koncem a podruhé až v poslední minutě. Pro srovnání, mnichovský Bayern v Parku princů v rámci Ligy mistrů odjížděl v září se třemi obdrženými brankami. Pochopitelně že kontrast těchto dvou porovnávaných zápasů byl úplně jiný.

Každopádně tenhle výsledek z Paříže svědčí o tom, že domácí nepatří k tomu nejhoršímu, co může francouzská liga nabídnout, ačkoli před tuto sezónou o nich mnozí hovořili jinak. "Věřili jsme, že bychom mohli bodovat. Takže jsme frustrování. Ale udělali jsme všechno správně tak, abychom soupeře potrápili," říkal trenér Jean-Louis Garcia.

Až na Tristana Dingomého, který si o minulém víkendu v souboji s Angers zpřetrhal kolení vazy a na několik měsíců bude mimo hru, by měl mít Garcia kompletní kádr. "Neustále jsme se potýkali s Neymarem a jeho individuálními schopnostmi. Jsem ale hrdý na to, jak se tým prezentoval. Chtěl jsem, aby to bylo přesně takhle," dodával domácí stratég.

Guingamp čeká na své další vítězství od půlky října, od té doby v uplynulých šesti kolech získal jen tři body. Vůbec, ale vůbec se mu nedaří venku. Šestkrát ze sedmi případů prohrál, a to včetně posledních tří utkání v Nantes, Monaku a Marseille. Od sestupového pásma ho dělí jen minimální mezera v podobě jednoho jediného bodu.

A to přitom kouče Antoina Kombouarého netrápí vůbec žádná marodka. V Troyes budou hosté, kteří naposledy remizovali s Montpellierem, v plné síle. "Aspoň jsme ve středu udrželi čisté konto," mínil guingampský lodivod. "Hráli jsme proti nejlepší obraně Ligue 1. Postupně bylo těžší a těžší najít její slabiny. Bod bereme," hodnotil vložené kolo.
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Samassa - Deplagne, Vizcarrondo, Hérelle, Traoré - Azamoum, Bellugou - Grandsir, Khaoui, Darbion - Niane
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Martins-Pereira, Kerbrat, Sorbon, Ikoko - Abdoul Camara, Didot, Deaux, Benezet - Briand - Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.23 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - Girondins Bordeaux  (pátek 20:45)
Sedm kol v řadě nedokázalo Bordeaux urvat vítězství. A nakonec se ho dočkalo ve vloženém kole proti trápícímu se St. Étienne. Právě díky tomuto výsledku by chtělo zavzpomínat na své dobré časy ze začátku sezóny a postupně se vrátit do bojů o evropské poháry. Dijon, jenž naopak před pár dny padl v Amiens, by určitě měl být v jeho silách.

V úterý svěřenci kouče Jocelyna Gourvenneca předvedli jeden ze svých nejlepších výkonů v uplynulých několika týdnech. Skórovat třikrát v jednom utkání se jim podařilo na konci září a právě od té doby úplně ztratili svou tvář. Získali pouhé dva body a klesli do dolní poloviny tabulky. Tedy až do úspěchu se St. Étienne, který už nutně potřebovali.

Bordeauxský stratég si především ulevil, že jeho tým konečně přerušil pořádně negativní sérii. "Už proti Marseille i Caen jsme hráli dobře. Jen jsme nedostali svou odměnu. Ale teď zase máme chuť vítězit," broukal si spokojeně. "Líbilo se mi, že hráči působili uvolněně, ale zároveň byli důslední v plnění organizačních záležitostí."

Jen neusnout na vavřínech, to bude pro Les Girondins to nejdůležitější. I když budou v tomhle duelu mírnými favority a se svým soupeřem v historii Ligue 1 prohráli jen jednou ze čtyř případů, určitě by neměli nic podcenit. "V útoku je Dijon nebezpečný a dobře napadá. Snaží se hrát ofenzivně. Myslím, že to nebude opatrný zápas," předpovídal Gourvennec.

Určitě bude zajímavé sledovat, jakou sestavu nakonec Gourvennec vymyslí. Naposledy neměl k dispozici vykartovaného Francoise Kamana a Nicolase De Prévilleho, avšak Alexandre Mendy, Jonathan Cafú či Valentín Vada, kteří do teď tvrdě bojovali o základ, je proti St. Étienne parádně zastoupili. Vyplatilo se přitom netradiční rozestavení 4-2-3-1.

Pochvalu si po úterku především zasloužil Alexandre Mendy, autor dvou přesných zásahů ze tří. "Poslouchá své trenéry, poslouchá své spoluhráče, obzvláště ty zkušené. Jeho povaha je super," ohodnotil ho Gourvennec. "Musí si zvyknout na to, jaké to je hrát ve velké lize, předpoklady pro to má. Musí si jen víc věřit, a když to udělá, posune se dál."

Dijonu se v úterním vloženém kole nezadařilo, ačkoli před porážkou na půdě nováčka z Amiensu porazil Troyes i Toulouse. "Začínáme pořádně hrát, až když prohráváme," štve útočníka Júlia Tavarese. "Tohle musíme v příštím zápase odstranit, sezóna bude ještě dlouhá a obtížná. Proti našemu přímému konkurentovi v tabulce chceme aspoň bod."
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Chafik, Yamberé, Djilobodji, Haddadi - Kwon, Amalfitano, Xeka, Sammaritano - Júlio Tavares, Saïd
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Sabaly, Jovanovič, Toulalan, Pellenard - Otavio, Lerager - Malcom, Vada, de Préville - Mendy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.33 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain15132047:1041
2.Olympique Marseille1594231:1831
3.Olympique Lyon1585238:1729
4.AS Monaco1592436:1629
5.FC Nantes1582514:1526
6.SM Caen1572610:1423
7.Montpellier HSC1556412:821
8.Stade Rennes1563619:1921
9.Amiens SC1563615:1521
10.Girondins Bordeaux1555520:2020
11.AS Saint-Étienne1554616:2319
12.Dijon FCO1553721:2518
13.ES Troyes1553716:2018
14.OGC Nice1552817:2617
15.Toulouse FC1544714:2216
16.EA Guingamp1544714:2316
17.Racing Strasbourg1536617:2615
18.Lille OSC1543814:2315
19.Angers SCO1528518:2514
20.FC Metz1511135:294

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele