Ligue 1 - preview 15. kola

28.11.2017, 08:55, aktualizováno 29.11.2017, 09:00
Previews
Rovnou na sedm zápasů se dnes v rámci vloženého kola mohou těšit příznivci Ligue 1. Vyčnívá mezi nimi měření sil mezi Lyonem a Lille, výjezd Marseille do Mét, monacká návštěva Nantes či domácí představení PSG proti Troyes. Nice bude špatný podzim napravovat na půdě rovněž spíše zklamávajícího Toulouse...
Angers SCO - Stade Rennes  (středa 19:00)
Tohle malé bretaňské derby v letech minulých zatím spíše patřilo Rennes, které navíc v posledních několika týdnech chytlo slušnou formu, a mohlo by tak na své předchozí výsledky v těchto zápasech snadno navázat. Hraje mu do karet i fakt, že Angers naopak neprožívá povedené období a nachází se těsně nad sestupovým pásmem.

Domácí jsou i nadále neotřesitelnými remízovými králi celé Ligue 1. Právě neochota vítězit a zisk celkově osmi nerozhodných výsledků je jednoduše pošouply na spodní patra tabulky a v červených příčkách nejsou jen díky lepšímu skóre, které po čtrnáctém kolech mají lepší než Štrasburk i Guingamp. Je to ale jen jakási aktuální cena útěchy.

Co je teď pro Angers trochu horší, to jsou jeho častější porážky. V uplynulých pěti utkáních padlo celkem třikrát, a to včetně víkendového klání na půdě Troyes. "Všechno mě zklamalo," hodnotil naposledy kouč Stéphane Moulin. "Začali jsme zápas špatně a pak jsme neměli žádné zbraně na to něco zvrátit. Soupeř nám ukázal pořádně svoje záda."

Je dost pravděpodobné, že oproti minulému zápasu udělá Moulin hodně změn v sestavě. Třeba po dlouhodobém zranění evidentně ještě není v optimální pohodě Billy Ketkeophomphone, jenž asi tentokráte usedne na lavičku. "Doufám, že proti Rennes už zareagujeme. Je jen na nás ukázat, že umíme být lepší," přál by si Moulin.

Hosté sice neměli úplně povedený start do nové sezóny, od konce října se jim však velmi slušně daří a z šesti případů hned pětkrát vyhráli, pokud-li počítáme i Ligový pohár. V blízké historii ještě s Angers nikdy neprohráli a nemají jediný důvod, proč si nevěřit k prodloužení této série. V loňské sezóně se mimochodem obě mužstva rozešla s plichtou.

Naposledy SRFC skolil jiného bretaňského rivala Nantes, takže ho čeká v krátkém sledu druhé derby v řadě. "Myslím si, že jsme si to vítězství zasloužili. Tvrdě jsme totiž dřeli," mínil po utkání trenér Sabri Lamouchi, jenž si po svém příchodu ze začátku listopadu stále ještě zvyká na nové angažmá. I on by jinak měl logicky sáhnout k rotaci v sestavě.
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Letellier - Manceau, Pavlovič, Thomas, Ciss - Santamaria - Capelle, Fulgini, Mangani, Toko Ekambi - Crivelli
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Traoré, Gelin, Mexer, Zeffane - Lea Siliki, André - Bourigeaud, Khazri, Hunou - Mubele
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.21 - 3.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Montpellier HSC  (středa 19:00)
Protože venku Guingamp získal z celkových sedmi zápasů jen jeden jediný bod a je v tomhle ohledu vůbec nejhorší z celé Ligue 1, hledá vždy úspěchy především před vlastními fanoušky. Jenže teď ho nečeká nijak přívětivý protivník. Montpellier je totiž v perfektní formě a z osmé příčky útočí na příčky zaručující evropské poháry.

Už poměrně dlouhou dobu se táhne šňůra bretaňského celku bez získaného vítězství. Naposledy se z něho radoval v půlce října, od té doby v pěti kolech urval jen dvě remízy. Je ovšem pravda, že ani zdaleka neměl jednoduchý los. Budiž příkladem dvě derby s Nantes a Angers, která jsou vždy ošemetná, nebo venkovní zápasy v Monacu a Marseille.

Právě na půdě posledního jmenovaného padl naposledy nejtěsnějším možným způsobem. Ačkoli konečný výsledek nenapovídá tomu, že by EAG měl předvést nějaký ostudný výkon, kouč Antoine Kombouaré si myslel něco jiného. "Zklamali jsme, prohráli jsme. Ale v podstatě nemůžeme doufat v nic lepšího, když hrajeme takto," čertil se.

Domácí dlouhodobě nemají nějaké výrazné potíže s absencemi, tentokráte by jim měl chybět pouze Jordan Ikoko, jenž je už kvůli zranění mimo hru už přes měsíc. "Marseille v podstatě nemusela hrát nic extra, aby nás porazila," dodával Kombouaré. "Musíme se vrátit k vítězné mentalitě. Potřebujeme získat sebedůvěru a úsměv na tvářích."

Montpellier si naopak o víkendu vedl dle vlastních představ a bez větších problémů skolil trápící se Lille. V uplynulých devíti kolech padl jen s Rennes, jinak třeba uhrál bod v Monacu, v Lyonu či doma s PSG a porazil kupříkladu venku vždy silné St. Étienne. V tuhle chvíli patří MHSC bez diskuze k jedněm z nejnepříjemnějších soupeřů ligy.

I hosté, jež už letos v Guingampu zvítězili, a to v říjnu v rámci Coupe de la Ligue, budou mít k dispozici kompletní kádr, chybět jim možná bude akorát mladík Jonathan Ikoné, který stále není zcela fit. "Tým dělal, co jsem očekával. Musíme v tom pokračovat, protože nás čekají tři zápasy během jednoho týdne," říkal po duelu s Lille trenér Michel Der Zakarian.
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Martins-Pereira, Kerbrat, Sorbon, Tabanou - Diallo, Deaux - Coco, Briand, Benezet - Thuram
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Mukiele, Pedro Mendes, Congré - Aguilar, Skhiri, Lasne, Roussillon - Sességnon - Sio, Ninga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.15 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Lille OSC  (středa 19:00)
Ve skvělé formě hrající Olympique Lyon se pokusí odčinit poslední remízu, kterou na vlastním stadionu uhrál s Montpellierem a potvrdit druhé místo. Les Gones za posledních pět kol nastříleli svým soupeřům sedmnáct branek, aniž by přitom inkasovali.

Především venkovní bilance Lyonu zasluhuje velký respekt. Lyon třikrát v řadě venku zvítězil 5:0 a celkově osm kol nenašel přemožitele. Lyonu se daří na všech frontách, také v Evropské lize si už s předstihem zajistil postup do dalších bojů. Domácí si o víkendu smlsli nad třetím týmem uplynulé sezony OGC Nice, když ho zdemolovali pěti brankami. "Měl bych zdůraznit silný týmový duch hráčů. Máme tolik individuálních útočných talentů, které v daném momentu můžeme použít. Miluju také disciplínu svých hráčů a jejich touhu vyhrávat balóny," liboval si v přednostech svého celku trenér Bruno Génésio.

Olympique Lyon od porážky s Paris Saint-Germain neprohrál osm kol v řadě a v tabulce se dostal na druhé místo za lídra Paříže. Mají však stejný počet bodů jako třetí Monako a jen o bod více, než má čtvrtá Marseille.

Soupeřem Lyonu bude Lille, které neprožívá zrovna povedenou sezonu. LOSC je po čtrnácti kolech na předposledním místě, když hůře už jsou na tom pouze čtyřbodové Méty. Lille začátkem listopadu chytlo dech, zvítězilo jak v Métách, tak i doma se Saint-Étienne, ale další dvě kola hosté prohráli a vrátili se zpět do starých kolejí.

Lyon bude doma velkým favoritem, Lille však podcenit nemůže. Vždyť hosté naposledy v Lyonu dokázali zvítězit 2:1. Stalo se tak v lednu tohoto roku, ještě v rámci loňského ligového ročníku.

Domácím bude chybět pouze zraněný Bertrand Traoré, jinak má Bruno Génésio všechny své hvězdy pohromadě. Lille je na tom podobně, jedinou ztrátou je Rominique Kouame.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Mendy, Diakhaby, Yanga-Mbiwa, Rafael - Tousart, Ferri - Aouar, Fékir, Cornet - Maolida
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Malcuit, Ié, Soumaoro, Alonso - Bissouma, Amadou, Maia - Ghazi, Pepe, Araujo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.10 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Olympique Marseille  (středa 19:00)
Pomyslný souboj Davida s Goliášem uvidí stadion Saint-Symphorien v Métách. Domácí FC se s pohými čtyřmi body krčí na posledním místě, zatímco ambiciózní Marseille stoupá tabulkou vzhůru. Les Phocéennes nic jiného, než tři body neberou!

Métám se v letošním ročníku Ligue 1 vůbec nedaří a se čtyřmi body jim patří beznadějně poslední místo. Jedinou výhru zaznamenaly v šestém kole na půdě Angers, jinak před vlastními fanoušky ještě nevyhrály a vlastně ani nebodovaly.

Klubové vedení se pokusilo zvrátit nepříznivý vývoj změnou trenéra. Odvolaného Philippeho Hinschbergera nahradil Frédéric Hantz, ale ani pod jeho vedením k žádnému zlepšení nedošlo. Těžko hledat na hře Mét nějaká pozitiva, tým prakticky vůbec nefunguje směrem dopředu, o čemž svědčí pouhých pět vstřelených branek a lepší to není ani v defenzívě, společně se Štrasburkem má nejvíce inkasovaných branek. V tomto rozpoložení se Hantzovi svěřenci utkají s Marseille, která se už před sezonou netajila velkými ambicemi.

Ani v Marseille zatím nemohou být spokojeni, byť se to samozřejmě s Méty nedá vůbec srovnávat. OM se po čtrnácti kolech nachází až na čtvrtém místě, avšak na třetí AS Monako ztrácí jen jeden bod.

Svěřenci trenéra Rudiho Garcii pocestují na půdu posledního týmu Ligue 1 s jasným cílem zvítězit a prodloužit sérii neporazitelnosti už na deset zápasů! Posledním týmem, který dokázal Marseille porazit byl Stade Rennes, který na Stade Vélodrome zvítězil 10.září tohoto roku.

Domácím podobně jako o víkendu nepomohou Jallow a Jouffre, zatímco Marseille se s největší pravděpodobností bude muset obejít bez Sertiće.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Didillon - Ekotto, Niakhate, Biševać, Balliu - Nguette, Cafú, Cohade, Dossevi - Roux, Riviére
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sakai, Rami, Rolando, Doria - Anguissa, Luiz Gustavo - Thauvin, Payet, Ocampos - N'Jie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.25 - 4.52 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nantes - AS Monaco  (středa 19:00)
Hráči Nantes i Monaka se pokusí najít ztracenou formu a zastavit svůj pád tabulkou. Domácí prohráli tři utkání ze čtyř, hosté zase naposledy nezvládli velký šlágr s Paris Saint-Germain, díky čemuž přepustili druhé místo Lyonu. Favoritem bude knížecí klub, který s Nantes pět let neprohrál.

Nantes má ale jednu velmi účinnou zbraň a tou je trenér Claudio Ranieri. Italský stratég to s menšími kluby zkrátka umí, zázrak s Leicesterem City snad netřeba připomínat, ale také s provinčním Nantes mu to zatím šlape. Západofrancouzský celek je pátý, když před ním je už jen velká čtyřka (PSG, Lyon, Monako a Marseille). A mohlo být lépe, Nantes totiž v posledních týdnech ztrácí. Poslední tři venkovní výjezdy nezvládlo a prohrálo jak s Dijonem, PSG, tak i o víkendu s Rennes.

Svěřenci Claudia Ranieriho přivítají obhájce prvenství doma a zde působí velice jistým dojmem. Nantes doma prohrálo jen ve druhém kole s Marseille a od té doby si body ze stadionu Beaujoire odvezl jen Lyon za remízu 0:0.

Monaku se vysněná obhajoba mistrovského titulu vzdaluje. Může za to už devítibodové manko na PSG a také ztracený vzájemný duel. Právě o víkendu se oba francouzští velikáni utkali a PSG vyhrálo na stadionu Luise II. 2:1. Letos je to ze strany Monaka celkově rozpačité. Knížecí klub se bude moci na jaře soustředit jen na domácí soutěž, protože už teď je jasné, že ve skupině Ligy mistrů skončí na posledním místě.

Claudio Ranieri nemůže počítat s Kalifou Coulibalym, který má zdravotní potíže a také potrestaným Nicolasem Palloisem. Jeho protějšek trenér Jardim stále neví, zdali bude moci využit služeb Jovetiće, Lemara, Traorého nebo Boschilii. U všech je start nejistý.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Lima, Carlos, Awaziem, Dubois - Thomasson, Touré, Rongier, Iloki - Nakoulma - Sala
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašič - Sidibe, Glik, Jemerson, Kongolo - Tielemans, Moutinho - Ghezzal, Lopes, Keita Baldé - Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.38 - 2.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - OGC Nice  (středa 19:00)
Ze druhé poloviny tabulky se utkají dva týmy, které by pro svůj klid nutně potřebovaly zvítězit, zvláště Nice, které se po ostudě s Lyonem propadlo už na osmnáctou příčku. Oba týmy od sebe dělí jen dva body.

Toulouse už opustila nadějná říjnová forma, během které domácí celek posbíral osm bodů. S příchodem nového měsíce přišel úpadek, ze tří zápasů vydolovalo Toulouse pouhý bod, navíc doma proti beznadějně posledním Métám, což je jednoznačně velká ztráta a tak jako ostatní ve druhé polovině tabulky se musí o svojí budoucnost obávat. V přímém záchranářském duelu, můžeme-li to tak nazvat, se Toulouse střetne s Nice, které si představovalo průběh letošní Ligue 1 zcela jinak.

Fotbalisté Nice prožívají doslova noční můru. Loni skončili na skvělém třetím místě, ale letos bojují doslova o přežití. Pouhých čtrnáct bodů a aktuálně osmnácté místo, které by znamenalo sestupovou baráž.

Útrapy Nice v letošní sezoně neberou konce a o víkendu si musel celek z azurového pobřeží protrpět další zlý sen. Doma totiž schytal od Lyonu pětigólový debakl! Jediným pozitivem hostí je fakt, že v Evropské lize si už s předstihem zajistili postup do jarních bojů. Jak to ale zatím vypadá, na jaře budou mít hosté zcela jiné starosti.

Toulouse bude bez Moubandjeho a nejspíše i Imbuly. OGC se zase musí vypořádat s absencemi Cypriena, Le Bihana a Saint-Maximina. A aby toho nebylo málo, Nice nepomůže ani vykartované duo Pléa, Marlon Santos.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Lafont - Amian, Jullien, Diop, Michelin - Gradel, Bodiger, Blin, Jean - Toivonen - Delort
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Jallet, Dante, Marchand, Burner - Koziello, Tameze, Seri - Lusamba, Balotelli, Lees-Melou
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.17 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - ES Troyes  (středa 21:00)
Když se oba celky střetly naposledy, byl kolem konečného výsledku docela velký humbuk. Protože PSG, ještě tehdy v sestavě se Zlatanem Ibrahimovičem, vyhrál na půdě Troyes rozdílem devíti branek. Samozřejmě že i v nynějším klání bude jednoznačným favoritem. Jeho soupeř nebude mít v Parku princů vůbec co ztratit.

Po minulém kole Pařížané navýšili svůj náskok na čele tabulky už na devět bodů před druhým Lyonem a třetím Monacem, které právě naposledy ve velkém šlágru skolili na jeho hřišti. A nutno podotknout, že knížecí klub mohl být rád, že ve finále padl jen o gól. Mužstvo kouče Unaie Emeryho totiž zahodilo ještě několik dalších tutovek.

Španělský stratég právě nebyl s produktivitou svého týmu vůbec spokojený. "Hráli jsme útočně. Ale musíme se zlepšit, co se zakončování týče," uvědomoval si. "Zasloužili jsme si tři body. Měli bychom ovšem vítězit s větší rezervou. Že nemáme v lize soupeře? To není pravda. Marseille vypadá dobře, Lyon je ve formě a Monaco je prostě Monaco."

Domácí si prostě nechtějí připustit, že by už po čtrnácti kolech měli mít titul v kapse. I když je pravda, že kvůli náročnému programu dojde ve středečním zápase ke změnám v sestavě, protože, ruku na srdce, právě proti papírově slabšímu Troyes by si největší opory mohly odpočinout, jakákoli nynější ztráta by představovala zbytečnou záležitost.

Asi určitě nebude hrát teprve osmnáctiletý Kylian Mbappé, jenž proti Monacu mimochodem předvedl opravdu úctyhodný výkon, a vedle Neymara s Edinsonem Cavanim se tak v útoku na devadesát procent představí Ángel Di María. Na lavičku usedne zřejmě i kapitán Thiago Silva, jehož na stoperu s největší pravděpodobností zastoupí Presnel Kimpembe.

Nováček ligy si v letošním ročníku nevede vůbec špatně a okupuje pozice v klidném středu tabulky. V posledních třech zápasech hned dvakrát vyhrál, naposledy třemi brankami pokořil snadno Angers. Jeho postavení by se ale nemělo v tuhle chvíli výrazněji přeceňovat, protože na druhou stranu ho od sestupového pásma dělí pouhé čtyři body.

ESTAC, jemuž možná bude chybět zraněné duo Adama Niane a Bryan Pelé a vyloučený je start u Tristana Dingomého, svého protivníka naposledy porazil v roce 2001. "V minulém kole jsme získali důležité tři body v boji o záchranu. Nyní se proti PSG pokusíme ukázat, že patříme do nejvyšší soutěže," burcoval kouč Jean-Louis Garcia.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Areola - Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Yuri - Verratti, Rabiot, Draxler - Di María, Cavani, Neymar
ES Troyes - pravděpodobná sestava:
Samassa - Deplagne, Giraudon, Hérelle, Traoré - Azamoum, Bellugou - Grandsir, Khaoui, Darbion - Suk
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.04 - 22.80 - 54.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - Dijon FCO  (úterý 19:00)
Na Stade de la Licorne přivítá už šest kol neporažené Amiens fotbalisty Dijonu, kterým se rovněž začalo výrazně dařit. Oba celky chytly zajímavou formu a namířily si to rychlým tempem do první poloviny tabulky.

Kdo by to byl čekal, že zrovna Amiens a Dijon budou mít v posledních týdnech jednu z nejlepších forem v celé soutěži. Amiens získalo za posledních šest kol dvanáct bodů a raketovou rychlostí se vyšvihlo na průběžné desáté místo. Les Licornes ale nesmějí usnout na vavřínech. Francouzská soutěž je specifická svojí obrovskou vyrovnaností a osmnáct bodů a desátá pozice ještě zdaleka nemusí nic znamenat, zvláště, když osmnácté Nice má jen o čtyři body méně.

Amiens o víkendu porazilo poslední Méty 2:0, čímž splnilo povinnost. Další zajímavostí je, že Les Licornes po druhé v řadě udrželi čisté konto, takže i defenzíva je v dobré kondici.

Dobrou formou oplývá i Dijon, který o víkendu přehrál Toulouse 3:1. Pro hosty to byla už čtvrtá výhra za posledních pět kol, což je ještě lepší bilance, než má domácí celek. Pravdou je, že Dijon třikrát zvítězil na domácí půdě a vyhrát dokázal v Métách, zatímco jediná porážka přišla na půdě Nice.

Oba celky se naposledy utkaly před osmi lety, od té doby neměly šanci na sebe narazit. Osm let už je dostatečně dlouhá doma a kádry obou celků se hodně proměnily. Pokud bychom měli vycházet ze vzájemné bilance, příliš moudří bychom nebyli, protože ta je vzácně vyrovnaná.

Amiens se bude muset obejít bez zraněné dvojice Fofana, Bodmer, zatímco Konatého do hry nepustí karetní trest. V kompletním počtu nebude ani Dijon, ten hlásí jednu ztrátu v podobě zraněného Lautoy.
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Gurtner - Dibassy, Adenon, Prince, Hajjam - Monconduit, Zungu - Manzala, Kakuta, Gakpé - Traoré
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Reynet - Chafik, Yambéré, Djilobodji, Haddadi - Chang-Hoon, Amalfitano, Xeka, Sammaritano - Tavares, Said
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.21 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Strasbourg - SM Caen  (úterý 19:00)
Štrasburk se v posledních týdnech vyhrabal z nejhoršího a pokud bude v nastoleném trendu pokračovat, mohl by se zachránit. Nováček letošní Ligue 1 naposledy loupil body v Saint-Étienne. Tentokrát do Alsaska zavítá normandské Caen, které se pohybuje blízko evropským pohárům.

Domácí Racing našel za posledních sedm kol jen jednoho přemožitele, kterým bylo Troyes, jinak neprohrál s tradičními celky jako Marseille, Nice nebo naposledy se Saint-Étienne. Díky bodovým ziskům po víkendu opustil sestupové pásmo a v tomto trendu by rád pokračoval i v dalších kolech.

Situace ve druhé polovině tabulky je ve francouzské nejvyšší soutěži nesmírně vyrovnaná a stačí jediné zaváhání a rázem se Štrasburk můžete opět brodit sestupovými bažinami. Vždyť deváté Rennes je vzdáleno sestupu jen o čtyři body.

Záchranářské starosti se zatím netýkají Caen, které si v letošní Ligue 1 vede nad očekávání dobře. Hosté nejenže pravidelně bodují, ale především vítězí, což je ve vyrovnanosti této soutěže naprosto klíčové. Caen se letos radovalo ze tří bodů sedmkrát a to je jen o jedno vítězství méně než mají Lyon s Marseille.

Už je to poměrně dlouho co se Štrasburk střetl s Caen. Naposledy se tak stalo v roce 2010, kdy oba celky hrály jen Ligue 2. Mimochodem celková vzájemná bilance je velmi vyrovnaná. Každý z týmů má na svém kontě dvě výhry, dvě porážky a čtyři nerozhodné výsledky. A navzdory postavení obou týmů v tabulce se i tentokrát očekává vyrovnaná partie.

Domácí tým se bude muset obejít bez Martíneze, Corgneta a Goncalvese. Zatímco hostům bude chybět pouze Bazile.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kamara - Seka, Koné, Salmier, Lala - Lienard, Aholou, Grimm - Martin - Terrier, Costa
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Guilbert, Silva, Djiku, Mbengue - Kouakou, Bennasser, Delaplace, N'Kololo - Santini, Rodelin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.49 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - AS Saint-Étienne  (úterý 21:00)
Bordeaux i St. Étienne mají leccos společného. Oba celky vstoupily do sezóny velmi dobře a držely se v popředí, jenže nyní ztratily kontakt s pohárovými pozicemi. Zatímco domácí čekají na své další vítězství už sedm kol v řadě od konce září, hosté za stejné období urvali tři body jen jednou. Hledat vzpruhu ve vzájemném zápase je tak pro oba prioritou.

Zimní přestávka se kvapem blíží, a jestli oba týmy nechtějí po pořádně nepovedeném říjnu a listopadu navýšit ještě více své ztráty na příčky zaručující minimálně Evropskou ligu, měly by konečně začít sbírat konzistentní a hlavně lepší výsledky. Bordeaux i St. Étienne už dokonce okupovaly třetí místo, teď se však pohybují jen ve středu tabulky.

Ba co pro Les Girondins hůře, ti jsou dokonce po minulé porážce v Caen už třináctí. Z možných jednadvaceti bodů se jim podařilo uzmout jen dva. "Musíme to překonat, táhnout za jeden provaz a zůstat pospolu, i když se nedaří," uvedl lodivod Jocelyn Gourvennec. "Naše cíle teď nemáme blízko. Je potřeba začít otáčet situaci v tomto klání."

Zatímco ASSE v půlce listopadu změnilo trenéra, Gourvennec od prezidenta klubu Stéphaneho Martina získal podporu. "Před Vánoci nás čekají tři domácí zápasy. Potřebujeme se vrátit na vítěznou cestu. V posledních dvou utkáních jsme nebyli odměněni, ale musíme v sebe věřit dál. Když to neuděláme, nic se nezmění," dodával domácí kouč.

Les Verts rovněž neprožívají nijak lehké období. Poté, co se vedení rozešlo s Óscarem Garcíou, pořád nemůže na lavičku najít správnou náhradu. I když se spekulovalo o návratu Christopheho Galtiera, údajně je jeho příchod vyloučený. I nadále tak povede tým šéftrenér mládeže Julien Sablé spolu s novou akvizicí Jeanem-Louisem Gassetem.

Tohle trenérské duo naposledy dovedlo svoje mužstvo jen k domácí plichtě proti nováčkovi ligy ze Štrasburku. "Dali jsme dva góly ze hry a byli nebezpeční. Myslím si, že jsme předvedli kompaktnější výkon než proti Lille. Ale celý kádr musí spolupracovat, abychom dosáhli progresu a byli připraveni na Bordeaux," hodnotil Sablé.

Hosté i nadále budou postrádat zraněného Rémyho Cabellu spolu s Gabrielem Silvou, ze třízápasového trestu si pak odsedí své poslední kolo také Léo Lacroix. Domácí by mohli mít velké problémy s útokem. Nebudou se totiž moci spolehnout na Gaëtana Labordeho a nově i na vykartovaného Francoise Kamana a Nicolase De Prévilleho.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Sabaly, Toulalan, Jovanovič, Pellenard - Lerager, Otavio, Sankhare - Malcom, Mendy, Jonathan Cafu
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Janko, Théophile Catherine, Perrin, Pogba - Maïga, Pajot - Bamba, Hernani, Monnet-Paquet - Diony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.59 - 4.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain14122045:1038
2.Olympique Lyon1485137:1529
3.AS Monaco1492336:1529
4.Olympique Marseille1484228:1828
5.FC Nantes1472513:1523
6.SM Caen1471610:1422
7.Montpellier HSC1455412:820
8.AS Saint-Étienne1454516:2019
9.Stade Rennes1453617:1818
10.Amiens SC1453613:1418
11.ES Troyes1453616:1818
12.Dijon FCO1453620:2318
13.Girondins Bordeaux1445517:2017
14.Toulouse FC1444613:2016
15.EA Guingamp1443714:2315
16.Angers SCO1428417:2314
17.Racing Strasbourg1435617:2614
18.OGC Nice1442815:2514
19.Lille OSC1433812:2212
20.FC Metz1411125:264

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
tnt03

Ten Stade de la Licorne v Amiens je na pohled divnej :D Ta střecha protáhlá snad ani nemůže pořádně pokrýt tribunu před deštěm, vypadá že je jenom na parádu :D

Reagovat
mayday

Štrasburk jednička a Bordeaux nula.

Reagovat
Langi

skoro...zrovna tady ten 02 na Caen byla téměř jistota

Reagovat
mayday

Opačně no Já jsem dal nakonec na oba zápasy nulu.

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Nantes v poslednej sekunde nadstaveného času dáva gól

Reagovat
smazaný uživatel

Vydržel jsem se dívat jen dokud komentátor neřekl asi po osmdesátý šestý ve 14. minutě: Tgchoa...

Reagovat
smazaný uživatel

a jak bys to vyslovil, inzenyre?

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nejde o výslovnost, magistře...

Reagovat
smazaný uživatel

tak nic, no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele