Ligue 1 - preview 13. kola

17.11.2017, 08:55, aktualizováno 19.11.2017, 08:43
Previews
Lyon se veze na vítězné vlně a sedmou výhru v řadě hodlá přidat proti Montpellieru. Nice cestuje do Caen, Olympique Marseille by po hodně dlouhé době rád znovu zvítězil v Bordeaux...
SM Caen - OGC Nice  (neděle 15:00)
Nice se pokusí navázat na výhru proti Dijonu v duelu s Caen. To bude naopak chtít odčinit pětigólový výprask od Marseille.

"Jako bychom vůbec nehráli. Nefungovalo vůbec nic. Chtěli jsme vysoko napadat a především Luizi Gustavovi znemožnit rozehrávku. Jenže hráči vůbec neplnili moje pokyny, prohrávali souboje a až příliš se zatahovali do obrany. Nebýt brankáře Rémyho Vercoutreho, mohlo být úplně hotovo už po prvním poločase," hodnotil Patrice Garande.

Tentokrát se bude muset obejít bez pomoci Mouhamadoua Daba, Alexandera Djikua, Vincenta Bessata, Frederika Guilberta a zřejmě i Jeffa Louise. Na pravou stranu obrany si tedy patrně stoupne Romain Genevois. Caen s Nice v posledních třech utkáních neprohrálo a vzhledem k nestálosti formy Les Aiglons určitě není bez šance, aby tuto sérii protáhlo.

Vždyť ve vzpomínaném střetnutí proti Dijonu to bylo ze strany svěřenců Luciena Favreho dosti utrápené a o výhře rozhodnul Mario Balotelli díky proměněné penaltě. V poslední minutě však nechal italský útočník vzpomenout na své předchozí výstřelky a za "údajné" oplácení soupeři byl vyloučen. Stopka by se měla týkat pouze jednoho utkání.

Sedmá porážka v řadě se nekonala, takže švýcarský kouč hledí do budoucnosti s optimismem: "Bylo to utrápené, ale za výhru jsem rád. Věděli jsme, že to nebude snadné, protože Dijon se prezentuje hodně bojovným stylem hry a nikomu nedá nic zadarmo. Vysoko napadají, přičemž když ztratíte balon, zaděláváte si na problém."

A co jeho komentář k Balotellimu? "Nikoho nekritizuju. Ta červená mi ale přišla hodně přísná. Rozhodně nechtěl protihráče zranit. Chtěl hrát balon. Ale samozřejmě vždycky záleží na interpretaci rozhodčího. Mario byl dost naštvaný, když odcházel ze hřiště. Ale v šatně se uklidnil. Škoda, v příštím zápase by se nám rozhodně hodil," prohlásil.

Z dalších hráčů nevyběhnou na trávník Wylan Cyprien, Mickael Le Bihan, Allan Saint-Maximin a zřejmě i Marlon Santos. Nějakou porci minut bude schopen odehrát Jean Michael Seri, což by mohl být klíčový faktor k oživení hry Nice. Favre nebyl příliš spokojen s výkony Yoana Cardinaleho, takže je klidně možné, že se do branky postaví Walter Benítez. Pomůže k dalšímu bodovému zisku?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.25 - 2.89
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Montpellier HSC  (neděle 17:00)
Olympique Lyon se na podzim rozehrál do výtečné formy a připsal si celkem šest soutěžních výher v řadě, v čemž hodlá pokračovat i v následujícím kole proti Montpellieru. Hosty netřeba v žádném případě podceňovat, protože také oni měli v nedávné době parádní formu.

Nejprve však k domácím. Lyon, to je léty osvědčená značka francouzského fotbalu. Letos sice chybí v Lize mistrů, ale jeho forma má od začátku sezony vzestupnou tendenci. Pomyslný vrchol přišel v minulém kole v prestižním derby se St-Étienne. Lyon svému rivalovi nadělil před jeho vlastním publikem "bůra". Lyonu se to nestalo poprvé, pár dní před tím schytalo na chlup stejný debakl i Troyes.

Lyon hodlá ve výtečné formě pokračovat a čeká ho poměrně důležitý týden. V neděli se představí doma proti Montpellieru a jen o čtyři dny později na stejném stadionu proti kyperskému Apollonu Limassol. Les Gones ještě nemají jistý postup ze základní skupiny Evropské ligy, avšak mají k tomu velmi blízko.

Montpellier určitě nepocestuje do regionu Auvergne-Rhône-Alpes jenom na výlet. Nesmíme zapomínat, že La Paillade prohráli ze sedmi posledních duelů jen jediný. Proti Lyonu se jim ale tradičně příliš nedaří, například loni prohráli všechna utkání a to jak v rámci Ligue 1, tak i poháru. Dvakrát přitom Montpellier schytal pětibrankový výprask.

Bruno Genésio musí řešit poměrně výrazné absence, Cheikh, Grenier i Fékir mají zdravotní patálie a týmu proti Montpellieru nepomohou. Hosté se zase musejí obejít bez karetních hříšníků Skhiriho a Congrého.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Marcal, Morel, Marcelo, Rafael - Aouar, Tousart, N'Dombelé - Depay, Mariano, Traoré
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Lecomte - Mendes, Hilton, Mukiele - Aquilar, Píriz, Lasne, Roussillon - Sessegnon, Sio, Mbenza
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.88 - 7.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Třinácté kolo francouzské nejvyšší soutěže svede dohromady také tradiční celky Bordeaux a Marseille. Oba týmy si v průběhu sezony tak trochu vyměnily role. Skvělý začátek Girodins vystřídala herní bída a výsledková krize, zatímco Marseille se po špatném začátku odrazila k lepším výkonům. Marseille se také pokusí zlomit čtyřicetileté prokletí, protože přesně tolik let už nedokázala na půdě Bordeaux zvítězit.

Čtyřicet let, jeden měsíc a osmnáct dní. Přesně takovou dobu trvá prokletí týmu Olympique Marseille na půdě Les Girodins. Zní to až neuvěřitelně, ale statistiky jsou neúprosné. Každopádně v Marseille moc dobře vědí, že nastal čas toto prokletí jednou provždy ukončit, zvláště když se Bordeaux nenachází v optimálním rozpoložení.

Bordeaux odstartovalo sezonu poměrně dobře, jenomže na konci září přišel debakl od PSG a od té doby to šlo s domácími z kopce. Les Girodins nedokázali vyhrát pět utkání v řadě, z toho rovnou čtyřikrát odešli poraženi a v tabulce se propadli až na deváté místo.

Marseille je na tom opačně. Sezonu neodstartovala vůbec dobře, ale od šestého kola se zvedla a od té doby nenašla přemožitele. Blízko blizoučko byla navíc výhře nad vysoce favorizovaným Paris Saint-Germain, nakonec však pozdní brankou Pařížanů jen remizovala 2:2. Za zmínku stojí minulé kolo, v něm Les Phocéens zlikvidovali normandské Caen 5:0.

Domácím bude scházet zraněný Laborde a také potrestaný Jovanović. Dvě ztráty hlásí i hosté z Marseille, kterým nepomůže klíčový záložník Luiz Gustavo a Sertić. V případě Brazilce jde o karetní trest.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Gajić, Toulalan, Lewczuk, Sabaly - Sankharé, Otávio, Lerager - Kamano, Préville, Malcom
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sakai, Rami, Rolando, Amavi - Anguissa, Sanson - Thauvin, Payet, Ocampos - N'Jie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.42 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - FC Nantes  (sobota 17:00)
V Parku princů dnes domácí PSG přivítá nevyzpytatelného soupeře FC Nantes. Svěřenci Claudia Ranieriho zažívají nejlepší start do sezóny za posledních 23 let. Našel snad tento italský stratég svůj nový Leicester i v Ligue 1?

FC Nantes ztrácí pouhé dva body na třetí příčku tabulky a po dvanácti kolech se nachází překvapivě na 5. místě Ligue 1 a dýchá na záda nejhvězdnějším týmům celé Francie. Nyní je však čeká těžký oříšek v podobě domácího PSG.

Asi nikoho nepřekvapí, že Paris Saint-Germain se nachází na prvním místě tabulky s tříbodovým náskokem na své pronásledovatelé z Monaka. V posledním kole venku PSG dokonce smetli Angers SCO drtivým vítězstvím 5:0.

V tomto kole je však nečeká nic jednoduchého, ví domácí kouč Emery. "Ranieriho tým je velmi dobře organizovaný, velmi silný a je těžké se proti němu prosadit. Vyhrál Premier League s Leicesterem a to není jednoduché. Musíme se dobře připravit, respektovat našeho soupeře a být trpěliví," uvedl kouč Emery.

"Kdybych tak mohl hrát s 22 hráči," žertoval Ranieri. "Ne, chci aby můj tým hrál uvolněně, rozvážně a podal dobrý výkon. Musíme se pokusit hrát jako do teď, kompatibilně a pozorně," prohlásil Ranieri.

Oba týmy si v uplynulé části sezóny vedou zatím nadmíru dobře. Vypadá to, že se můžeme těšit na atraktivní utkání s množstvím zajímavých situací na obou stranách. 

PSG se budou muset pravděpodobně obejít bez zraněného Thiaga Motty. Na druhé straně Nantes budou chybět zranění Kalifa Coulibaly a Kolbeinn Sigthórsson.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.20 - 24.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dijon FCO - ES Troyes  (sobota 20:00)
Dijon FCO zatím těsně uniká sestupovým příčkám Ligue 1. S početnou marodkou se nachází na poslední nesestupové příčce nejvyšší francouzské ligy. Dnes přivítá na domácí půdě Stade Gaston-Gerard hráče ES Troyes.

Ti si vedou o něco lépe a nachází se v polovině tabulky Ligue 1. Oba celky však dělí pouze tříbodový rozdíl. ES Troyes si v minulém kole, více než po měsíci, konečně připsali vítězství. Po skvělém výkonu v druhém poločase porazili rozdílem tří branek Racing Strasbourgh a připsali si tak velice důležité vítězství na svoje konto.

Dijon díky dvěma vítězstvím z posledních třech utkání uniká sestupovým vodám a může se pyšnit zlepšenou defenzivou. Dobře se zapojuje i veterán Verrault, který při množství zranění odvádí skvělou práci v obraně. "ES Troyes mají velmi dobrý start do sezóny a nyní mají na svém kontě o tři body více, než my. Jsou konzistentní a dobře organizovaní. Bude to vyrovnyný zápas," uvedl kouč Olivier Dall'oglio.

S největší pravděpodobností nás čeká vyrovnaný průběh utkání s plným nasazením obou celků. Urvat tři body by bylo skvělou vzpruhou pro oba celky.

Hráči FCO Dijon se budou muset obejít bez spousty hráčů. Jedním z nich je například Cédric Yambéré, Benjamin Jeannot nebo Oussama Haddadi. Troyes bude chybět Charles Traore. Navrátilcem do sestavy by mohl být naopak Benjamin Nivet.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.61 - 4.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - Angers SCO  (sobota 20:00)
Jak Guingamp, tak Angers v minulém kole inkasovaly příděly od prvních dvou celků tabulky. Bude tedy zajímavé sledovat, jak se s tím po dvou týdnech popasují.

"Je to docela ostudné, prohrát 0:6. Takový tenisový výsledek. Může nás to zneklidňovat, ale na druhou stranu to neznamená žádný výrazný propad v tabulce. Myslím, že Mety mohou být daleko nervóznější, takže není třeba, abychom sami sebe dostávali pod tlak. Už o poločase tohoto zápasu s Monakem jsem byl naštvaný a naštvaný jsem pořád! Nejradši bych vystřídal všech jedenáct hráčů. Doufal jsem, že po zápase Ligy mistrů by mohli být trochu unavenější, ale spletl jsem se. Jsem rád, že s Monakem nehrajeme každý víkend," hodnotil Antoine Kombouaré.

Z jeho svěřenců chybí akorát Jordan Ikoko, protože podle nejnovějších zpráv by měl být připraven odehrát nějakou porci minut i Yanis Salibur. Ve středu obrany by měl nastoupit Jérémy Sorbon, jenž ve zmíněném střetnutí před dvěma týdny zůstal ještě pouze na lavičce. Připraven bude i Marcus Thuram, což znamená, že trenér patrně zvolí ofenzivnější rozestavení 4-3-3.

Stéphane Moulin si na druhé straně pochvaluje, že k dispozici má kompletní kádr. Na lavičce by měl být připravený i Billy Ketkeophomphone. Yoann Andreu si odpykal trest za karty a měl by nastoupit na levé straně obranné linie. Před ním by se měli pohybovat navrátivší se Flavien Tait, Baptiste Santamaria a pochopitelně mozek týmu Thomas Mangani. Kouč tak po nezdaru 0:5 s PSG zřejmě opět vsadí na obvyklé rozestavení 4-1-4-1.

"Před utkáním jsem říkal, že o jeho osudu rozhodnou oni. A to také udělali. Už dlouho jsem neviděl PSG podat takto koncentrovaný výkon po celých devadesát minut. Možná jediné drobné zaváhání udělali za stavu 0:1, kdy jsme měli dobrou šanci na vyrovnání. Hráli opravdu skvěle a rozhodně bylo znát, že jejich rozpočet je dvacetkrát vyšší než náš. Výsledek hovoří za vše," prohlásil kouč Moulin. Bude jeho skvadra, zatím okupující čtrnáctou příčku o bod za Guingampem, tentokrát bodovat?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.44 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Racing Strasbourg - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Racing Strasbourg by se rád dostal ze sestupového pásma. V Rennes naopak čekají velké věci od nově vybraného trenéra.

"Dnes jsme hráli s několika absencemi, ale hráči se s tím popasovali. V Rennes vzniká projekt, který se soustředí na budoucnost, takže po dvou porážkách rozhodně není třeba mluvit o nějaké krizi. Takhle se fotbal nedělá," prohlásil po výhře 1:0 nad Bordeaux ještě Christian Gourcuff. Jenže následně byl odvolán, což trochu znejistilo i brankáře Tomáše Koubka.

Zatím to však nevypadá, že by nový lodivod Sabri Lamouchi chtěl na postu mezi třemi tyčemi dělat nějaké změny. Bývalý francouzský reprezentant, který během své hráčské kariéry nastupoval třeba za Parmu, Inter Milán, Olympique Marseille, ale vyzkoušel si i štace v Kataru, podepsal s bretaňským klubem smlouvu na dva roky.

Lamouchi byl v předběžné nominaci na MS 1998, které pak Francie vyhrála. Bohužel pro něj byl mezi šesticí borců, které kouč Jacquet na poslední chvíli vyřadil. Trenérskou kariéru započal na lavičce Pobřeží slonoviny. Africký stát dovedl na MS do Brazílie, kde však v konkurenci Kolumbie a Řecka nepostoupil ze skupiny. Následně vedle katarský El Jaish. Před sezonou o něj údajně projevily zájem celky Nantes a Standard Lutych.

Nicméně teď zakotvil v ambiciózním Rennes, kde má před sebou jasný cíl - zakončit sezonu v horní polovině tabulky! V kádru přitom nadále zůstává Yoann Gourcuff, který by snad po dalším zranění mohl usednout alespoň na lavičku. Z různých důvodů budou mimo Ismaila Sarr, Sanjin Prcić, Wahbi Khazri, Benjamin Bourigeaud. Otazník stále visí nad startem Hamari Traorého, Mexera, Mubeleho i Bensebainiho.

Thierry Laurey nemusí řešit až tolik absencí, ačkoliv pořád se bude muset obejít bez Joiy Nuna Da Costy a Martina Terriera, které nepustí do hry trest za karty. O branky se tedy bude starat duo Idriss Saadi a Ihsan Sacko. Strasbourg nedává málo gólů, ale Les Rouges et Noirs přesto půjdou do tohoto duelu v roli favorita.

Tím spíše, že v minulém kole Racing prohrál (i kvůli vyloučení) 0:3 na půdě Troyes, což trenéra Laureyho kór hodně mrzelo, když se v tomto městě před třiapadesáti lety narodil. "Když hrajete takovou dobu v oslabení, je to úplně jiný zápas. Snažili jsme se, ale bylo to málo. Přitom v minulých utkáních jsem měl pocit, že se začínáme zvedat." No rozhodně půjde o zajímavé střetnutí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.30 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - FC Metz  (sobota 20:00)
Toulouse opět vcelku marně hledá stálou formu. Toho by mohly poslední Mety využít. Byť od 6. kola a zápasu s Angers nepoznaly radost z výhry.

Naposledy utrpěly na vlastním stadionu prohru 0:3 od Bielsova LOSC. "Je to hodně těžké pro klub i pro jeho fanoušky. Ale my se pokusíme zlepšit všechno, co zlepšit půjde. V prvním poločase jsme rozhodně měli šance na to jít do vedení, ale nakonec jsme je všechny promarnili a Lille třikrát skórovalo. Něco takového by mě nikdy nenapadlo," prohlásil Frédéric Hantz.

I proti Toulouse bude muset řešit početné absence - chybějí Ablie Jallow, Yann Jouffre, Emmanuel Riviére, Chris Philipps, Iván Balliu a Matthieu Udol. Právě v Lille rozvázal kontrakt Julian Palmieri, což je rozhodně zajímavá posila, jenže stejně nebude moci ještě nějakou dobu kvůli zranění nastoupit. Do hry se vrací Milan Biševac. V brance pak s největší pravděpodobností dostane před Eijim Kawashimou znovu příležitost Thomas Didillon.

TFC naposledy nestačilo na Nantes, což trenéra Pascala Dupraze dost mrzelo: "V prvním poločase jsme trochu zaspali. Jako bychom zároveň zapomněli, že Nantes patří k fyzicky výborně připraveným týmům. Bylo to skoro jako kdyby hráči do sedmnácti let hráli proti dospělým. Podařilo se nám sice vyrovnat, jenže oni potrestali naše chyby. Po reprezentační přestávce chci rozhodně našim ofenzivním hráčům ukázat náběhy do vápna v podání Emiliana Saly. Nejradši bych býval o poločase vystřídal hned devět hráčů."

Jimmy Durmaz, Francouis Moubandje a Yannick Cahuzac. Tito tři budou v sobotu svému týmu scházet. Vedle Issy Diopa si tedy na stopera stoupne Christopher Jullien. Za hrotovým Andym Delortem patrně dostane šanci Somália, jelikož s výkonem Yayy Sanoga nebyl kouč minule spokojený. V úvahu pochopitelně také přichází Ola Toivonen, který na vlastní kůži zažil vítěznou baráž o postup na MS 2018 proti Itálii.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.47 - 4.88
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Lille OSC - AS Saint-Étienne  (pátek 19:00)
Jestli se v souvislosti obou klubů v posledních týdnech o něčem hodně hovořilo, pak to byli zcela jistě trenéři na obou lavičkách. Zatímco pod palbu kritiky se dostal domácí Marcelo Bielsa a v Lille se pod ním údajně stále kýve židle, hostující Óscar García spolu se svými asistenty se se St. Étienne během reprezentační pauzy dokonce rozloučil.

U španělského stratéga však důvody jeho neúspěšného angažmá netkvěly ve špatných výsledcích, nýbrž současná šestá příčka v tabulce není něčím vyloženě špatným, spíše si však vůbec neporozuměl s vedením klubu. Oboustranně tedy došlo k rozvázání smlouvy, a to i u jeho spolupracovníků Rubena Martíneze, Enriqueho Sanze a Antonia Pucheho.

Údajně nevznikly mezi oběma stranami žádné velké třenice. "Óscar García vyjádřil přání opustit náš klub. Dospěli jsme k přátelské dohodě o ukončení spolupráce, diskuze probíhala v poklidné atmosféře," stálo v prohlášení. Než se najde nový kandidát, převezme tým dočasně Julien Sablé, bývalý kapitán a současný šéftrenér mládeže.

Ten se bude snažit především nastartovat mužstvo po pořádně nevydařeném derby s Lyonem, během něhož Les Verts inkasovali celkem pět gólů. Od konce září vyhráli jen jednou jedinkrát, třikrát z uplynulých čtyř případů padli. Na severu Francie jim určitě bude chybět zraněný Rémy Cabella a vykartovaní Hernani a Léo Lacroix.

Ačkoli se LOSC před dvěma týdny podařilo zvládnou klíčové střetnutí na půdě Mét, pořád zůstává hodně za očekáváním. Nachází se na předposlední příčce tabulky s pouhými devíti body na kontě. "Je to dobrá zpráva, že jsme získali příznivý výsledek. Teď tu bude klidná atmosféra, to vždy uvítáme," ulevil si po poslední výhře Bielsa.

Domácí po tomto utkání čeká trošku netradičně hned v pondělí dohrávka nedohraného zápasu na půdě Amiens, a i proto je možné, že i když bude k dispozici konečně Adama Soumaoro, nastoupí právě až po víkendu kvůli potřebné rotaci v sestavě. Mimo hru je jinak i nadále útočník N'Guessan Kouamé, karetní trest si pak odpykává Edgar Ié.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Malcuit, Amadou, Alonso, Ballo - Thiago Mendes, Thiago Maia - El Ghazi, Bahlouli, Luiz Araujo - Pépé
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Janko, Théophile Catherine, Perrin, Pierre-Gabriel - Dabo, Selnaes, Pajot - Bamba, Diony, Monnet-Paquet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.32 - 3.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Amiens SC - AS Monaco  (pátek 20:45)
V rámci Ligue 1 se Monaco s Amiens utká vůbec poprvé v historii. Když se oba celky střetly naposledy, psal se rok 2012. Tehdy knížecí klub neprožíval nejpovedenější období a působil dvě sezóny až ve druhé nejvyšší soutěži. Teď bude v tomhle duelu jednoznačným favoritem, byť se podceňovanému nováčkovi před reprezentační pauzou slušně dařilo.

Bude tomu skoro šest let, co Monaco zavítalo do Amiens na malý útulný stadionek Stade de la Licorne. Tehdy byl kapitánem mužstva Ludovic Giuly a celek z jihu Francie přebíral ruský magnát Dmitrij Rybolovlev. Od té doby ASM získal svůj osmý titul v historii, probojoval se do semifinále Ligy mistrů a získal si v Ligue 1 nesmírný respekt.

Hostům sice bude i nadále chybět Djibril Sidibé, ovšem není vyloučeno, že by si po delší odmlce mohl zahrát Radamel Falcao, spolu s Edinsonem Cavanim nejlepší střelec ligy. "U Sidibého musíme počkat ještě týden, než se vrátí do tréninku. Falcao je však zpět v týmu. Ale nevím, jestli ještě spolu s Joaem Moutinhem nastoupí," uvedl kouč Leonardo Jardim.

Amiens nebude mít v tomhle duelu vůbec co ztratit. Má podstatně jiné cíle než současný obhájce titulu a prioritou je pro něj záchrana. "Soupeř hraje v rozestavení 4-2-3-1 a má určitou kvalitu v útoku. Teď je pro nás nejdůležitější tenhle zápas. Jestli chceme zůstat na druhém místě, musíme získat tři body," uvědomoval si portugalský stratég.

Domácí trenér Christophe Pélissier nemůže být se zhruba první čtvrtinou sezóny nespokojený. Jeho tým získal slušných jedenáct bodů, ale hlavně, neprohrál už napříč všemi soutěžemi čtyřikrát v řadě. "Máme sice pátou nejlepší obranu, ale v útoku se musíme zlepšit. Dostali jsme se na vyšší úroveň, abychom byli konkurenceschopní," těšilo ho.

Monaco, které čeká příští týden klíčový zápas Ligy mistrů s Lipskem, by nemělo nic podcenit. Vždyť domácí už letos skolili Nice nebo Bordeaux. "Můžeme zkusit zaparkovat autobus, ale náš sok má takové hráče, že by náš val stejně překonal. Tohle je mužstvo, které je standardem Ligy mistrů. Pracovali jsme na dvou systémech hry. Snad se to vyplatí," mínil Pélissier.

Kvůli nehodě na tribuně ze zářijového utkání proti Lille, kde pod nátlakem fanoušků nevydržela bariéra a několik z nich bylo zraněno, domácí měsíc a půl nehráli doma. Čtyřikrát museli ven, s Bordeaux se střetli na pokyn LFP v Le Havru. "Jsme šťastní, že mistra můžeme už hostit u nás. Bude plný stadion, těšíme se," zakončil Pélissier.
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Gurtner - El Hajjam, Gouano, Dibassy, Danilo Avelar - Zungu, Monconduit - Gakpé, Kakuta, Manzala - Konaté
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašič - Raggi, Glik, Jemerson, Jorge - Joao Moutinho, Fabinho - Rony Lopes, Tielemans, Baldé - Jovetič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.92 - 4.13 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain12102039:832
2.AS Monaco1291234:1228
3.Olympique Lyon1274132:1525
4.Olympique Marseille1273226:1724
5.FC Nantes1272311:923
6.AS Saint-Étienne1253413:1518
7.SM Caen126068:1318
8.Montpellier HSC124449:816
9.Girondins Bordeaux1244416:1816
10.Stade Rennes1243514:1515
11.ES Troyes1243512:1515
12.Toulouse FC1243512:1715
13.EA Guingamp1242613:2114
14.Angers SCO1227316:1913
15.OGC Nice1241714:1913
16.Dijon FCO1233614:2112
17.Amiens SC113267:1311
18.Racing Strasbourg1224613:2310
19.Lille OSC112369:159
20.FC Metz1210115:243

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
oli9

Monako

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavé, jak se liší seznam chybějících hráčů uvedených tady a na LiveSportu. Třeba u zápasů Dijon-Troyes nebo Toulouse-Méty. Je to tady důvěryhodnější?

Reagovat
Pyroman

Livesport ji mimo úplně, EF tak na půl.

Reagovat
Pyroman

* je * napůl omg

Reagovat
smazaný uživatel

Mě totiž vždycky tady navnadí věty jako "tým trápí rozsáhlá marodka" ke vsazení zápasu, ale pak se kouknu na LiveSport a tam je v absencích jeden hráč a dva jsou vedeni, že možná budou hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ranieri se s tím teda nesere v podstatě 6-3-...........a někde daleko útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to má být

Reagovat
Langi

Twl Toulouse zebraci si zas jednou vsadim...jim ta cervena pro Mety jeste uskodila

Reagovat
smazaný uživatel

Presne.. Ja koukal na poslednich osm minut a tlak proti poslednimu tymu hrajimu v deseti vypada podle me jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ja dám zitra tento zápas 2

http://www.eurofotbal.cz/serie-a/2017-2018/preview/benevento-calcio-us-sassuolo-501801/

Ale jsem si skoro jistej, ze Benevento poprve zaboduje

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s návštěvou Ligue 1? Po Novém roce budu v Paříži a rád bych se šel podívat na PSG, nemám ale tušení, jak je to tam s listkama. Dík za tipy!

Reagovat
smazaný uživatel

Jako tvl ty reklamy na tom panelu jsou v Lyonu otresne. Vzdyt kazda blika jak svetla na diskotece. Vubec se neda souatredit na fotbal

Reagovat
Langi

Kurna to je skoda...ale tak nejak sem to cekal...nudnej zapas bez vetsich sanci, proti nudnymu souperi s perfektne zorganizovanou obranou...oni, Nantes a Caen jsou ale fakt zlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele