Ligue 1 - preview 12. kola

31.10.2014, 08:44, aktualizováno 02.11.2014, 08:59
Previews
Olympique Marseille zůstane i po tomto kole na čele tabulky a otázkou zůstává jeho náskok na PSG - v případě výhry nad RC Lens to znovu budou čtyři body. Nantes může po duelu s Rennes poskočit na čtvrté místo, Bordeaux se přestalo dařit a sérii horších výsledků chce ukončit proti Toulouse...
FC Nantes - Stade Rennes  (neděle 14:00)
FC Nantes se může v případě výhry v tomto derby posunout zpět na čtvrtou příčku, ovšem ani Rennes by nějakým tím bodíkem určitě nepohrdlo.

Svěřenci Philippa Montaniera neprohráli už ve čtyřech zápasech za sebou, přičemž do tohoto výčtu je zahrnuta i výhra 2:1 nad Marseille v rámci Ligového poháru. I Nantes pokračuje v této soutěži dál, protože si podle očekávání hráči jednoznačně (4:0) poradili s celkem Laval hrajícím Ligue 2. "V tom zápase podalo Nantes opravdu dobrý výkon," řekl Montanier.

Zároveň dodal, že Les Canaris hrají už delší dobu v podobném složení. Vždyť v létě přivedl trenér Michel Der Zakarian jen tři nové hráče. "Teď mají navíc pozastavené přestupy, což by jim paradoxně mohlo pomoci. A my? My jsme už čtyři zápasy neprohráli a i proti Nantes chceme hrát takovým způsobem, abychom tuto naši sérii prodloužili."

Nepříjemností pro bezmála padesátiletého kouče Rennes bude absence Paula-Georgese Ntepa a Oly Toivonena. Der Zakarian se však přesto má na pozoru. Protože kdyby jeho svěřenci zaváhali, Les Rouges et Noirs by se k nim přiblížili na rozdíl jediného bodu. "Rozhodně to bude velice důležitý zápas. Ostatně taková jsou všechna derby mezi celky z regionů Bretaň a Pays de la Loire. Rennes navíc teď hraje mnohem lépe, než v minulé sezoně a určitě budeme muset předvést mimořádně kvalitní výkon, abychom uspěli," dodal arménský trenér.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Girondins Bordeaux - Toulouse FC  (neděle 17:00)
Podruhé v pěti dnech si to rozdá Girondins Bordeaux s FC Toulouse.

Poprvé se tak stalo v rámci Ligového poháru na Stade Municipal, kde ovšem zvítězili hosté s Jaroslavem Plašilem v sestavě 3:1. Nyní se dějištěm utkání stane Stade Chaban-Delmas, a co se Ligue 1 týče, oba týmy mají hodně co napravovat. Les Girondins měli letošní sezonu parádně rozjetou. Dokonce vedli, jenže nyní jim patří až šesté místo. TFC je až čtrnácté.

"To vítězství v poháru je něco, co jsme opravdu potřebovali. Smekám před celým týmem, protože jsme do toho utkání nevstupovali v nejlepším rozpoložení. Přesto jsme ho zvládli ve velkém stylu," pyšně prohlásil trenér Willy Sagnol, jenž jako hráč prožil mimo jiné finále mistrovství světa v Německu v roce 2006.

"Willy nám dává velmi užitečné rady. Neustále nám je nablízku, je v podstatě součástí týmu. Ta úterní výhra je určitě skvělá, ale teď bude Toulouse prahnout po odvetě," řekl Thomas Touré, jeden z pozoruhodných objevů této sezony. Proti téfécé určitě nenastoupí jeho spoluhráč André Poko, jenž byl v minulém kole proti PSG vyloučen. Co na tom, že sám je přesvědčen o své nevině.

I trenér Alain Casanova měl k prvním vzájemnému duelu s Bordeaux co říci: "Musím uznat, že mě překvapilo, že proti nám v poháru vyrukovali s neobvyklou formací 3-5-2. Nicméně určitě nešlo o aspekt, který rozhodl o naší porážce. Takových tam bylo více. Bordeaux je teď ve výhodě, ale my prostě jedeme na jejich stadion vyhrát."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.25 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Olympique Marseille - RC Lens  (neděle 21:00)
Olympique Marseille potřebuje po prohře s Lyonem zabrat, aby si udržel čtyřbodový odstup od druhého PSG.

Trenér Marcelo Bielsa prohlásil, že rozepře mezi útočníkem André-Pierrem Gignakem a obráncem Bricem Dja Djédjém nikterak nenarušily soudržnost týmu. Tihle dva se nepohodli během prohraného pohárového zápasu se Stade Rennes a následující den na tréninku prý padly i nějaké ty facky. "Je běžné, že ne všichni hráči v každém klubu se pokaždé shodnou," řekl argentinský kouč novinářům.

"Své hráče nikdy netrestám, protože se vždycky snažím najít pochopení pro jejich jednání. S těmi dvěma jsem ještě nemluvil, ale jejich jednání rozhodně nemá vliv na soudržnost mužstva!" dodal. Celý incident mezi těmito dvěma spoluhráči údajně vznikl tak, že jak Dja Djédjé, tak Paul-Georges Ntep byli v tom pohárovém zápase vyloučeni. Brice pak naštvalo, že se Gignac vydal uklidňovat hráče soupeře.

Prozatím nejlepší střelec Ligue 1 (po neúplném dvanáctém kole společně s Alexandrem Lacazettem) tvrdí, že se nevydal bránit oponenta, ale že jej pouze vyzval, aby se raději soustředil na hru a začal přemýšlet nad tím, co dělá. "Všechno se už vysvětlilo a ten incident je uzavřená záležitost! Mými jedinými přáteli na hřišti jsou moji spoluhráči!" prohlásil zatím desetigólový André-Pierre Gignac.

Kouč Lens Antoine Koumbouaré tuto potyčku nebere jako výhodu. Naopak tvrdí, že pomáhají utužovat kolektiv. "Děláte si legraci? Dělat z tohoto nějakou aféru? Měli jste vidět mě, když jsem hrával fotbal. Takové potyčky byly na pořadu dne skoro pořád. Tohle prostě nevypovídá vůbec o ničem."

"Tohle se prostě stává. Jasně, hodně se o tom mluví, protože se to stalo přímo během zápasu a natáčely to kamery, ale nemyslím si, že by to Marseille nějak vykolejilo. Já osobně se soustředím především na náš tým. Na to, jak se v tom zápase budeme prezentovat a jak si na hřišti vyhovíme," nechal se slyšet obránce Lens Ahmed Kantari.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.25 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Lorient - Paris Saint-Germain  (sobota 17:00)
Po minulé prohře Marseille na půdě Lyonu ztrácejí Pařížané z druhé příčky na tu vedoucí už jen čtyři body. Hosté nejenže budou chtít navázat na svá poslední dvě ligová vítězství, ale zároveň se potřebují dostat do pohody před Ligou mistrů. Soupeřem jim bude Lorient, který již dva měsíce hraje dost mizerně.

PSG v říjnu začal konečně sbírat výsledky, a to nejen na domácí scéně, ale i na té evropské. Naposledy doma skolil Bordeaux bez větších problémů 3:0 a i nadále chce stíhat v tabulce svého největšího rivala, jenž je na čele. Ve středu doma přivítá kyperský APOEL a může už po něm slavit postup do osmifinále.

Ligové klání v Lorientu bude rozhodně tím správným testem aktuální formy, i když domácí celek co se týče výsledků hrůzu zatím nenahání. "Musíme zůstat koncentrovaní i na tento zápas, i když nás v týdnu čeká APOEL. V minulé sezóně se nám dařilo také vyhrávat jak před Ligou mistrů, tak po ní," připomínal trenér Laurent Blanc.

Blancovo mužstvo zatím pracuje dobře v defenzívě, dva góly v jednom utkání obdrželo pouze na samotném začátku od Remeše a od Barcelony. V Ligue 1 patří spolu s Nantes k nejlépe bránícím mančaftům. "Podíváme-li se na ztrátu, nemůžeme si dovolit zaváhat. Je jen nás, abychom to proti Lorientu zvládli," dodával hostující stratég.

Zato ofenzíva není úplně v nejlepším pořádku, i díky četné marodce nepůsobí PSG tak dominantně jako loni. Dobrou zprávou je zdravotní stav Zlatana Ibrahimoviće. Ten už přes měsíc laboruje se zraněnou patou, podle vyjádření klubu již však švédský forvard necítí bolest a měl by se brzy zapojit do přípravy.

Přitom jeho góly byly pro tým mnohdy klíčové. "Lepší se. Ale pořád ne natolik, aby nastoupil proti Lorientu. Od středy ho nic nebolí. To je pozitivní zpráva a já jsem nadšený. Když cítil bolest, nemohl nic dělat. Intenzivně na sobě pracuje v posledních dnech. Nemůže se dočkat, až se vrátí, a to ostatně ani my," dodával Blanc.

Les Merlus prožívají jeden z nejhorších ročníků za poslední léta. I když se zdálo, že po výhře v Bastii se situace obrátí, přišly na řadu jen další dvě porážky od St. Étienne a Caen. Za posledních sedm zápasů získali jen tři body a jsou na sedmnáctém místě jen zásluhou lepšího skóre, než má Bastia a Évian.

Světlou výjimkou na jinak špatné hře Lorientu jsou výkony mladíka Valentina Lavigneho, který v premiérové sezóně vstřelil už čtyři branky. "Nemyslím si, že to vůbec někdo očekával," uvedl. "Jsem ale klidný. Když hrajete za Lorient, je výhoda, že necítíte tak velký tlak. Je to velmi dobrý klub pro mou cestu dál."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 3.80 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - Olympique Lyon  (sobota 20:00)
Fotbalisté Lyonu nabrali v říjnu skvělou formu, vyhráli všechny tři zápasy a v tabulce se vyšvihli až na třetí místo. Dnes je však čeká další těžká zkouška na půdě Nice, které letos po roční pauze opět platí za jednoho z těch nepříjemnějších soupeřů..

Velkou úlohu v tom hraje i Carlos Eduardo, jehož výkon v minulém kole fascinoval celou Francii - Les Aiglons vyhráli na půdě Guingampu hokejovým skóre 7:2 a brazilský záložník se pod to podepsal hned pěti trefami. Když Ligue 1 naposledy zažila něco podobného, nebyl Eduardo ještě ani na světě; přesně před 30 lety skórovali pětkrát Jean-Francois Beltramini a Philippe Anziani a šestkrát Toni Kurbos.

Z pětadvacetiletého štírka, který na Riviéře hostuje z Porta, se tak najednou stal hit Ligue 1; neexistuje riziko, že by mu sláva stoupla do hlavy? Podle slov svého spoluhráče Mathieu Bodmera nikoliv. "Zůstává nohama při zemi. Je rád, že může dělat svoji práci. Dokonce i po tak dokonalém zápase se z jeho strany nic nezměnilo, pro něj ani pro tým. Nejtěžší bude teď navázat," uvědomuje si zkušený defenzivní univerzál, který v týdnu podepsal v Nice novou smlouvu.

Nyní Nice čeká mnohem těžší soupeř - forma Lyonu budí velký respekt, zejména po důležité výhře nad do té doby suverénním Marseille. Kouč Claude Puel na tiskové konferenci vyjádřil přesvědčení, že Eduardo bude stoprocentně při zemi a připraven; on sám se jej rozhodl v týdnu šetřit. Nice hrálo v Coupe de la Ligue proti Métám a po remíze 3:3 prohrálo na penalty.

"Viděli jsme, že když se nesoustředíme od samého začátku, dostáváme se rychle do problémů," glosoval Puel. "Myslím, že jsme dostali lekci," dodal kouč, jehož svěřence neprověří hostující kapitán Maxime Gonalons, který si odpykává disciplinární trest za žluté karty. Pro lyonského odchovance jde o první absenci po 33 zápasech.

"Zatím jsme si žádné cíle nestanovili. Na to je příliš brzy," prohlásil kouč Lyonu Hubert Fournier v reakci na výhru v prvním letošním Choc des Olympiques. "Pokud chcete být ambiciózní, nesmíte například dovolovat soupeři tolik šancí, jako my proti Marseille. Zachránil nás vynikající gólman a jalovost soupeřových útočníků. Bylo toho zkrátka příliš. Důvody? Nekoncentrovanost a neschopnost kontrolovat tempo hry," kritizoval Fournier.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.10 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Jak Montpellier, tak Évian si budou chtít spravit chuť po nevydařeném Ligovém poháru, z něhož v průběhu týdne vypadli už v úvodu. Ani jeden se nemůže pyšnit nijak zářnou formou, oba týmy totiž shodně padly už třikrát v řadě, a co se týče bodového zisku v Ligue 1, není mezi nimi až zas takový rozdíl.

Hosté byli ještě před měsícem na totálním dně, třemi výhrami se však vrátili do boje o záchranu. Jenže na řadu přišly další dvě zklamání, v Monaku a naposledy doma s Nantes prohráli 0:2. "Jsem naštvaný, že jsme předposlední a vypadli jsme i z jednoho z pohárů. Ale panikařit nebudu," uvedl kouč Pascal Dupraz.

Évianský lodivod nemůže být spokojený zatím s ničím - ani s výsledky, ani s předváděnou hrou. "Pořád děláme individuální chyby, a co je horší, nikdy to neudělá stejný hráč," káral své svěřence. "Musíme najít sílu, která nám umožnila vyhrát letos už tři zápasy v řadě. Budeme mít větší šanci na výhru, když neinkasujeme."

Dupraz se rozhodně na nic nevymlouvá, ví, že jeho tým umí hrát daleko lépe, než co předvedl například během domácí porážky 1:2 proti Lorientu v Coupe de la Ligue. "To si musí všichni uvědomit," zlobil se. "Velmi dobře víme, že nebudeme mistry Francie. Ale musíme mít snahu otočit štěstí na svou stranu."

Trenérova tvrdá slova směrem k hráčům prý ostře zaznívala i několikrát v kabině. "Nikdy to není legrace, když na vás kouč řve. Ale je to v pořádku. Pomůže nám to v dalších zápasech," přiznával obránce Youssouf Sabaly. "Jsme ve špatné formě. Ukázali jsme, že nejsme špatní během těch třech vítězných zápasech. Prostě jsou ve fotbale časy, kdy se vám nedaří."

Ani domácí Montpellier nemůže vesele plesat. Byť se nachází ve středu tabulky, k sestupovým příčkám nemá vyloženě daleko. Bídný je především útok, čísla hovoří velmi špatně, konkrétněji HSCM nevstřelí ani branku na zápas. Évian přitom není jeho oblíbeným soupeřem, ze šesti vzájemných klání ho porazil jen jednou.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.30 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Metz - SM Caen  (sobota 20:00)
Souboj dvou nováčků se odehraje v Métách, kam zajíždí fotbalisté Caen. Domácí prožívají po skvělém září výsledkový útlum a rádi by se vrátili zpět na vítěznou vlnu, k čemuž podle obránce Romaina Métanireho potřebují udělat především jednu věc..

Klíčové prý bude ubránit hrotového útočníka Caen Mathieua Duhamela, který sice zahájil sezonu ve špatné formě, v poslední době se ale rozehrává a v týdnu už dvěma brankami rozhodl o pohárovém postupu přes druholigový Clermont (4:3). Duhamel navíc Méty velice dobře zná, neboť v jejich dresu sám mezi lety 2010 a 2012 nastupoval.

"Pamatuji si na něj z té doby. Je to skvělý útočník a musíme si na něj dát velký pozor," složil už třicetiletému střelci poklonu Métanire, jehož výkony na pravém beku zatím patří k nejpříjemnějším překvapením v métském týmu. Spolu s Juanem Falcónem, gólovým strůjcem většiny zářijových bodů. Falcón je však momentálně zraněný a svěřenci Alberta Cartiera tak trpí neschopností prosadit se před brankou.

Naposledy to bylo vidět v napínavém utkání se Saint-Étienne, které rozhodl akrobatickým volejem Max-Alain Gradel (0:1). Proti Caen požaduje Métanire lepší výkon. "Caen je stejně jako my nováčkem a má v sezoně podobný cíl," přibližoval atletický obránce. "Pro nás jde o přímého konkurenta. Doma jsme ale stále neporaženi a naším cílem je vyhrát, jako vždy," dodal bojovně.

Caen, na rozdíl od dnešního soupeře, problémy se střílením gólů letos nemá - naopak. Na druhou stranu hodně branek končí také v síti gólmana Rémy Vercoutreho. Kouč Patrice Garande proto po těsné výhře nad Clermontem, která přišla až po prodloužení, požadoval po svých svěřencích absolutní soustředění na dnešní zápas.

Cílem by mělo být navázat na poslední ligové utkání, tedy výhru 2:1 nad Lorientem. "Můj vztek se s konečným výsledkem zmírnil jen trochu," upozorňoval přísný trenér. "Měli jsme vyhrát mnohem dříve, ne až v prodloužení. V lize s Lorientem to byl z naší strany dobrý výkon, proti Clermontu se nám ale nedařilo. Teď se musíme zkonsolidovat a předvést proti Métám, které budou hodně těžkým soupeřem," uzavřel Garande.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Lille OSC - AS Saint-Étienne  (sobota 20:00)
Fotbalisté Lille tápou už několik týdnů. Pokud-li do jejich výsledků započítáme i působení v Evropské lize, vyhráli všudy všeho jen jednou za posledních devět zápasů. Tristní je především střelecká produktivita, vždyť osm vstřelených branek už má na kontě jen poslední Guingamp. St. Étienne je na tom o poznání lépe, v Ligue 1 se drží čtvrtém místě.

Dogy se v tabulce usadily na jedenáctém místě, už šest bodů ztrácejí na druhou příčku. V lize prohrály už třikrát v řadě a moc se jim nedaří proniknout ani na evropské scéně. Defenzíva, jako tomu bývalo například minulou sezónu, šlape celkem slušně, jenže v útoku se vůbec nedaří. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi zásahy Divock Origi.

Někteří vinu přičítají klubu, který na konci srpna nechal odejít do německé Herthy útočníka Salomona Kaloua. Adekvátní náhradu přitom nepřivedl. Mladý Frey se teprve zabydluje, Roux s Mendesem skórovali jen jednou, Rodelin dokonce vůbec. "Musíme si věřit, dlouho to byla naše silná stránka," myslí si obránce Franck Béria.

Atmosféra v Lille není dobrá. A dokazuje to například i chování trenéra Reného Girarda, který má od začátku října stopku za svoje excesy v utkání s Lyonem, konkrétně na čtyři zápasy. A i tentokráte tak bude vše sledovat jen z tribuny. Ani takové momenty pochopitelně týmu nepomáhají.

Béria věří, že se krizi podaří zažehnout co nejdříve. "To nejhorší, co můžete udělat, je mlčet. V tuhle chvíli potřebujeme ukázat na problém a říct si to a to," vidí potíže také v komunikaci. "Musíme si vzájemně pomáhat, ať už na hřišti, nebo v šatně. Každý musí říct, jak se věci mají. Když budeme myslet pozitivně, budeme brzy zpět."

Byť ofenzíva neklape, ani defenzíva nezaslouží žádnou velkou pochvalu. A Béria připustil, že mužstvo inkasovalo už hodně zbytečných gólů. "My ale také musíme mít touhu být hladoví, musíme chtít dát branku," bránil obranné řady. "To je úkol celého týmu. Ale to samé platí i pro defenzivní činnost. Pokud všechny články řetězu nejsou spojené, nic nefunguje."

St. Étienne vyhrálo poslední dva ligové zápasy, v Evropské lize má na kontě, podobně jako Lille, tři remízy. Ani jemu se příliš nedaří v útoku, vždy však dokáže vyhrát tím nejtěsnějším možným způsobem, a to dokazuje, že vzadu vše funguje velmi dobře. Výhru 1:0 dokázal mimochodem urvat jak v minulých utkáních s Mety, tak v Lorientu.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.00 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
EA Guingamp - SC Bastia  (sobota 20:00)
Nebude to možná nejkrásnější fotbal, nicméně v důležitosti se zápasu v Guingampu vyrovná ve 12. kole málokterý. Na sever totiž přijíždí jeden z velkých konkurentů v boji o záchranu, Bastia, a ve vzduchu visí pomyslných šest bodů..

Zatímco od Guingampu se tuhá bitva o udržení očekávala, Bastia v očích mnoha fanoušků měla na klidný střed tabulky, podle těch nejoptimističtějších dokonce i na boj o poháry. Nicméně první dva ligové měsíce ukázaly, že tyto plány byly možná až příliš smělé, a kritika se tak logicky snáší v první řadě na hlavu trenéra Claude Makélélého. 10 bodů a pouhé dvě výhry v prvních 11 zápasech fanouškům na Korsice zkrátka nestačí.

Od Guingampu, který celou tabulku uzavírá, dělí Bastii jediný bod, a čerstvé pohárové utkání proti Auxerre dlouho vypadalo jako poslední kapka. Les Auxerrois vedli a působili sebevědomým dojmem, jenže poté se favorit vzchopil, otočil skóre a postupuje dále. Zásluhu na tom má zejména dvougólový veterán Djibril Cissé, který zároveň vystoupil s prohlášením na Makélélého podporu.

"Kdybychom prohráli s druholigovým týmem, nevypadalo by to před vedením a fanoušky příliš dobře," připustil v rozhovoru pro RMC Sport. "Makélélé je možná první na ráně, ale tohle je záležitost nás všech. Jsme ve špatné situaci a je to chyba celého týmu. Pro mě osobně je nejen trenérem, ale také přítelem. Musíme udělat vše pro to, aby tu zůstal co nejdéle," dodal Cissé.

Pro třiatřicetiletého bývalého reprezentanta jsou dvě branky v síti Auxerre nečekaným úspěchem - jinak mu to totiž od návratu do vlasti vůbec nejde a letos se na hřišti objevil jen dvakrát coby střídající hráč. Na vině jsou zejména přetrvávající zdravotní problémy, díky nimž také zkušený útočník chce po sezoně ukončit kariéru.

Guingamp je na tom nicméně ještě hůře než Bastia - nejenže má o bod méně a je poslední, ale navíc se musí sebrat po ponižující domácí prohře 2:7 s Nice. Bretaňští sice proti Les Aiglons vedli, pětigólové představení brazilského fantoma Carlose Eduarda však vrátilo jejich naděje rychle na zem. Kouč Jocelyn Gourvennec se ani nesnažil o veřejné vysvětlení, přišel pouze s veřejnou omluvou.

Po pěti prohrách z posledních šesti duelů je nyní tlak na Guingampu možná největší za celou sezonu; doma proti trápícímu se soupeři mají černočervení jedinečnou šanci zabrat a získat klíčové body. Gourvennec doufá, že jim k tomu pomůže i podpora fanoušků. "Všem příznivcům se osobně omlouvám. Když potřebujete uspět a místo toho prohrajete 2:7, tak vám ani nic jiného nezbývá," styděl se kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.20 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Stade Reims  (pátek 20:30)
Monaco se v posledních týdnech zvedlo a zlepšenou formu bude chtít potvrdit i v domácím zápase s Remeší, kde se představí jako jasný favorit. Jeho kouč Leonardo Jardim však důrazně varuje před jakýmkoliv podceněním..

Fotbalisté knížecího klubu odstartovali v říjnu cennou remízou na půdě PSG, načež vyhráli oba následující duely a posunuli se na osmé místo v tabulce, s minimální ztrátou na pohárové pozice. Jardim však zůstává obezřetný, a má k tomu solidní důvod - také Remeši se totiž v poslední době daří, neprohrála už třikrát v řadě a zejména její výrazně zlepšená obrana budí respekt.

Portugalský stratég kromě toho tvrdí, že Monaco ještě ani zdaleka nenaplnilo svůj potenciál; prostor ke zlepšení je prý stále velký. Chce-li AS naplnit očekávání, která do něj fanoušci vkládali před sezonou, musí se podle něj ještě hodně snažit. "Ze začátku sezony se nám nedařilo, ale nebylo to tak tragické, jak všichni říkali. Teď je to přesně obráceně - našli jsme formu, ale stále máme daleko k dokonalosti," prohlásil Jardim.

"Ve fotbale se můžete vždy zlepšovat. Dosáhnete toho jedině tak, že budete tvrdě pracovat každý den a pokusíte se dosáhnout stropu svých možností," dodal. Monaco mohou pohánět vzpomínky na minulou sezonu, kdy se jim podařilo Remeš doma porazit, jinak se ale nejedná zrovna o oblíbeného soupeře - ještě v Ligue 2 byly jejich vzájemné souboje hodně vyrovnané.

"Předchozí výsledky nic neznamenají, protože v pátek se utkají úplně jiné týmy," zdůrazňuje Jardim. "Pokud chceme vyhrát, musíme předvést dobrý výkon." To v první řadě znamená najít někoho, kdo bude schopen střílet góly - Dimitar Berbatov je stále zraněný, a co hůře, na marodce jej doplňují i dva nejlepší asistenti a nejkreativnější hráči týmu (Layvin Kurzawa a Joao Moutinho). Naopak hosté vítají zpět v sestavě levého beka Francka Signorina a nebezpečného záložníka Prince Onianguého.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille1181225:925
2.Paris Saint-Germain1156021:721
3.Olympique Lyon1162321:920
4.AS Saint-Étienne1162311:1020
5.FC Nantes1154210:719
6.Girondins Bordeaux1153316:1318
7.OGC Nice1152416:1517
8.AS Monaco1152413:1217
9.Stade Rennes1143413:1315
10.FC Metz1143410:1015
11.Lille OSC114348:915
12.Toulouse FC1142513:1514
13.Montpellier HSC114259:1114
14.Stade Reims1142511:2014
15.SM Caen1133512:1212
16.RC Lens1132610:1311
17.FC Lorient113179:1410
18.SC Bastia112459:1610
19.Évian Thonon Gaillard1131711:2010
20.EA Guingamp113088:219

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (69)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Monaco remíza, under 2.5.

Reagovat
smazaný uživatel

Le groupe de l’OL face à Nice

Lopes, Gorgelin – Jallet, Umtiti, Koné, Rose, Bisevac, Bédimo, Zeffane – Tolisso, Mvuemba, Malbranque, Ghezzal, Bahlouli – Fékir, Yattara, Lacazette, Njié

Absents : Gourcuff, Ferri, Fofana, Grenier

Yoan dnes chýbal na tréningu, zranenie stehenného svalu, chýbať bude približne 10 dní

Suspendus : Gonalons

CFA : Benzia, Dabo, Danic

Vyzerá to na zálohu Tolliso-Steed-Mvuemba pred nimi Fekir a hore dvojka Lacazette a Njie

No som zvedavý ako sa stým popasujeme, hráči Nice majú za sebou utorkový 120 minútový pohárový zápas. Chýbať im bude Traore a Digard, ktorý sa zranil v utorok.

Reagovat
Israha

Zas stehenní sval? To je furt totéž zranění, nebo ne? Se divím, že ho s tím ještě neposlali na operaci...

Reagovat
smazaný uživatel

nie nie, ako jasne už mal problém aj stým veď je to jeho 17 zranenie od jeho príchodu k nám ale naposledy čo bol tak dlho to bolo kvôli členku( ale to ho vtedy v zápase prišliapli)

teraz je to stehenný sval ani neviem ktorý, mal by chýbať cca 10 dní, čiže ešte sa nevie či nastúpi doma proti Guingampu, ale tam by som ho ani nestaval, s nimi si musíme poradiť aj bez neho a k tomu oni sú strašný kopáči, naposledy keď sme tam hrali tak sme odišli s 3-ma zranenými.

Reagovat
smazaný uživatel

Niečo som sa dočítal, že je to možno len preventíva, aj keď pochybujem. ale radšej nech vymešká 1-2 zápasy kvôli menšiemu zraneniu ako by mal vymeškať zase nejakých 10 zápasov. To svalové zranenie môže mať aj z toho že dlhú dobu nebol zvyknutý na takého vyťaženie. Najprv striedal a tak 3 zápasy po nejakých 70-80 minút, tak to si mohlo vybrať svoju daň. no dúfajme že bude fit čo najskôr

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bude

Reagovat
smazaný uživatel

vi se, kdy se ma vratit fofana?

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa všetkých informácii v januári ak bude všetko ok, minulý týždeň sa objavil v tréningovom centre, momentálne že vraj len výbeh a tak, nechcú to u ponáhľať. Grenier už tak tiež vyklusáva a a on sám sa vyjadril, že by chcel byť pripravený na derby, no tak som zvedavý.

Reagovat
Langi

No i Grenier uz je mimo kurva dlouho

Reagovat
Langi

Gourcuff zas twl...to je neskutecny uz s nim

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa predpokladov.

Lopes, Jallet, Bisevac, Umtiti, Bedimo, Tolisso, Malbranque, Mvuemba, Fekir, Lacazette , Njie

Saša kapitán

Allez OL

Reagovat
Israha

Morel na tři týdny out, Dja Djedjé suspendovaný a Bielsa nominuje tři mladíky, přičemž Dóriu vynechá . Už mi to začíná připadat poněkud tragikomické...

Reagovat
smazaný uživatel

že mu to vôbec dovolia, prídem mi to také na hlavu, ale asi si ho nechcu pohnevať

Reagovat
smazaný uživatel

páae bože, 2 tutovky behom minúty zahodené

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole sudí jasná penalta

Reagovat
smazaný uživatel

no super, sudí neodpíska jasnú penaltu a hneď z protiútoku gol

Reagovat
smazaný uživatel

Bedimo

Reagovat
smazaný uživatel

išiel to stopnúť jak v prípravke

Reagovat
smazaný uživatel

Messi krásna akcia len donich

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, teď ještě otočit, bo Nice hraje stejné houby jak my a body si nezaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

N'Jie by mohl taky někdy buď vystřelit, nebo přihrát.

Reagovat
smazaný uživatel

co to tam poslal Puel za žiačika?

Reagovat
smazaný uživatel

Sašáááá

Reagovat
smazaný uživatel

Pojd sem kam jdeš...Sašaaaa

Reagovat
juninho8

Alex ich trosku povodil no

Reagovat
smazaný uživatel

teď Koné zaviní v 95. minutě penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Ghezzal is alive

Reagovat
smazaný uživatel

tie striedania Hubert zatial dáva

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono ani nebylo koho jiného no

Reagovat
smazaný uživatel

sasa je buh ♥

Reagovat
juninho8

ten Koziello ma kolko rokov preboha?

Reagovat
smazaný uživatel

19, to zase není tak hrozné, ale vypadá na 10

Reagovat
juninho8

ved to...ze vyzera ze preskocil aj dorastencov

Reagovat
smazaný uživatel

čo nedal

Reagovat
smazaný uživatel

Právě jsem prodělal infarkt..Bautheac

Reagovat
smazaný uživatel

ale tá chyba v strede, kto to bol?

Reagovat
smazaný uživatel

Tolisso podle mě.

Reagovat
juninho8

toto sa da nedat? podla mna nie

Reagovat
smazaný uživatel

Callejon by nesouhlasil

Reagovat
smazaný uživatel

On je jinde prostě ...ty goly dává jak přes kopírák

Reagovat
smazaný uživatel

najlepší strelec Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

V zimě do Liverpoolu za 3 mega

Reagovat
juninho8

Sašov oblubeny roh brany asi

Reagovat
smazaný uživatel

Túto sezónu mi strašne pripomína Lichu

Reagovat
smazaný uživatel

takovy lepsi a cernejsi lisandro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak lepší neviem, možno raz, narozdiel od Lisandra sa mu vyhýbajú zranenia, a dúfam že to tak vydrží aj naďalej.

Reagovat
smazaný uživatel

♥ ♥ ♥

Reagovat
juninho8

Laca inac bol kapitan?...inak to je trosku hracik....snad ho neztratime

Reagovat
Godwinson

Případ Doria se vyvíjí. Už nebude sedět na lavičce, ale je poskytnut pro CFA2 Už by měl Labrune pana kouče zmrdat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to Marseille funguje bez něj, je zbytečné ho na silu stavět.Tyhle nákupy, které trenér nechce a stejně pak s nima musí žít jsou zlo, tak ať si to v Marseille vyžerou.

Reagovat
Godwinson

Funguje jim to systémově. Nemyslím si, že by Doria neodehrál to, co Morel, ještě lépe. Nehledě na to, že on ho ještě ani nevyzkoušel, takže čistě ego. Podle mě by ho měl Labrune včas srovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

No samozřejmě, že to je ego, holt Bielsa už jiný nebude. Nicméně kdyby byli někde ve středu tabulky a Doria stejně nehrál, tak je to věc jiná, takhle nemůže nikdo říct ani měkké fň.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Bielsa obrancov nedostatok, na lavičke dorastenci a Doria v juniorke

Reagovat
Israha

Lens je nepříjemný soupeř. Tvrdí, dohrávají souboje, presují...čekal jsem snažší zápas. Ztráta je ale nepřípustná, na PSG se musí jít s výhrou v zádech.

Reagovat
Israha

A to je ještě klika, že rozhodčí se slitoval nad Romaem, ten tam byl v jednu chvíli hodně tmavě oranžový...

Reagovat
Godwinson

Už by mohl začít Thauvin sbírat nějaké body. Zatím je mně ve fantě k hovnu Tedy nejen ve fantě.

Reagovat
Israha

Já prostě toho Alessandriniho na lávce nechápu, když Thauvin hraje tak, jak hraje. To je stejně nepochopitelné, jak loni Imbula.

Reagovat
Godwinson

Vida, pomohlo to.

Reagovat
Israha

Dal to hezky, no. Ale to je zas ten jeho jeden geniální moment na 90 minut mizérie.

Reagovat
Godwinson

S francouzskými mladíky je to náročné, no :)

Reagovat
Godwinson

Doufám, že už si Lou brousí zuby na pár hráčů Lens. Po pádu budou dostupní a já bych si tam tedy vybral dosyta Za předpokladu, že Montpellier nepůjde taky, no

Reagovat
juninho8

Neviem ci ti mladici OM su taky talentovany alebo tymito tahmi chce Bielsa len nasrat vsetky hviezdy na lavicke a tribune chcel by som vidiet trosku do kuchyne OM ci to tam bezi vsetko ako ma alebo sa to tak len tvari

Reagovat
Israha

Tak dneska tam dozadu neměl koho jiného dát, že jo. Těžko tam hodí Batshuayie nebo Alessandriniho, když se hraje o deseti a brání se jednogólový náskok.

Reagovat
juninho8

potom uz jasne ale cakal som trosku skor striedania a aj dopredu....a dozadu mam namysli samozrejme Doriu....aka skoda ze nesiel radsej do Lyonu....a aj toho Batshuayie je mi luto...ale tam je to jasne....akurat ma smolu ze Gignac sa prebral zrovna teraz

Reagovat
Godwinson

Batshuayi už si i otevřel pusu kvůli menší vytíženosti, takže ten to taky nebude mít lehké

Reagovat
Israha

Alessandrini by tam taky šel, nepadnout ten gól na 2:1, po kterém se Bielsa rozhodl to ubránit. A Gignac byl v poli dneska nejlepší, ten na střídání nebyl ani omylem, takže Michy měl prostě smůlu...Barrada byl ve středu příšerný, absolutně bez formy. Tam to prostě nešlo jak prostřídat.

Dóriu Bielsa zjevně nechce, to už ani nemá smysl komentovat...

Reagovat
juninho8

kazdopadne to bude coraz zaujimavejsie a zaujimavejsie....len aby to zase nenahralo do karat ropakom vsetko toto....kazdopadne sa uz tesim na dalsi vikend...OL musia za 3....aj ked to nebude asi take lahke ako by to malo byt a samozrejme zo slagra by som bral remku

Reagovat
Israha

Chudák Imbula tam bude ve středu pole sám proti trojce Matuidi-Verratti-Cabaye, a nebude kým ten střed vyztužit, protože Lemina bude muset hrát krajního beka. Do toho bude chybět Ayewova podpora obrany...aby z toho nebyl debakl.

Reagovat
juninho8

Bielsa tam vytiahne dakoho....spravi nejaky zazracny tah

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele