Ligue 1 - preview 11. kola

24.10.2014, 09:51, aktualizováno 26.10.2014, 08:43
Previews
Šlágr kola uvidí Lyon, kde domácí Olympique změří síly se svým jmenovcem z Marseille a pokusí narušit jeho úctyhodnou vítěznou sérii. Na fotbal se půjde také v nedalekém Saint-Étienne, kde se představí FC Metz, trápící se Rennes přivítá Lille a Guingamp nastoupí proti Nice...
Stade Rennes - Lille OSC  (neděle 14:00)
Konzistence výsledků a výkonů je vlastností, bez níž se žádný úspěšný klub neobejde - a zároveň něčím, čeho se Rennes nedaří dosáhnout už několik sezon po sobě. Kouč Philippe Montanier začíná být zoufalý. Podaří se Les Rouge et Noir navázat na poslední slibné výkony a porazit v lehké krizi se potácející Lille?

Být fanouškem Rennes musí být skutečně náročné. Letos Montanierův tým zahájil sezonu prohrou, potom nepadl čtyřikrát v řadě, potom třikrát prohrál. Z posledních čtyř duelů pak má čtyři body, minulý víkend uhrál bezbrankovou remízu v Métách. Nutno dodat, že na půdě nováčka byli bretaňští lepším týmem, nebylo jim to však nic platné.

"Samozřejmě, že jsme trochu frustrovaní," přiznal po závěrečném hvizdu uznávaný kouč. "Měli jsme šance ke skórování, ale nedokázali je proměnit. Skóre 0:0 je vždy nebezpečné. Hráli jsme venku a mohli zvítězit, což je frustrující. Chyběla nám větší preciznost, důraz před brankou. Na druhou stranu některé věci se nám opravdu dařily, a na tom musíme do budoucna stavět. Máme bod, což je lepší než nic. Musíme se ale zlepšit v zakončení," přemítal.

Prakticky totéž se dá říct i o Lille, které šlo do utkání s Guingampem s vynikající bilancí - doma nejenže ještě neprohrálo, ale navíc nedostalo ani gól. Guingamp navíc platí za venku tragický tým, který má obrovské potíže se skórováním. Papírově jasnější utkání snad ani neexistuje. Výsledek? Na střely 30:5, na střely na branku 13:2, na branky 1:2.

"Nevím, co se stalo. Hráli jsme dobře, vytvářeli si šance. Střílet branky není jednoduchá věc," krčil rameny kouč René Girard. Dost pravděpodobně šlo ze strany Dog pouze o "zápas blbec", nicméně další podobné zaváhání proti Rennes by znamenalo ztrátu kontaktu s čelem tabulky, a to už by zavánělo větším problémem. Dvě vstřelené branky v posledních pěti zápasech není zrovna oslnivé číslo.

Ani v Evropské lize se normandský tým nezvedl, i když domácí remíza 0:0 s Evertonem rozhodně není žádným velkým průšvihem. Na Stade de la Route du Lorient čeká Dogy protivník, který doma platí za jeden z nejzábavnějších týmů ligy - stačí připomenout zápas s Évianem, který skončil 6:2. Rennes nemá problémy střílet branky, také jich ale dost dostává. Odhadovat vývoj dnešního střetnutí je tak nesmírně obtížné, určitou pomoc ale nabízí statistika, která říká, že poslední čtyři výlety Lille do Bretaně dopadly neúspěchem..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.00 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - FC Metz  (neděle 17:00)
Saint-Étienne letos opět touží po útoku na nejvyšší příčky, a chce-li udržet kontakt s čelem tabulky, musí především v domácích zápasech potvrzovat roli favorita. Jedním z takových utkání je i dnešní souboj s nováčkem z Mét, který prožil vynikající září, v říjnu však jeho forma opadla..

Les Verts rychle zaplašili pochybnosti o své herní pohodě, když před týdnem vykradli stadion Lorientu a ve čtvrtek se blýskli remízou v Evropské lize na půdě Interu Milán. Bezbrankový výsledek sice kouči Christophe Galtierovi dle jeho vlastních slov nestačil, faktem však je, že bod z Milána je nutno brát jako pozitivní; ASSE tak má po třech odehraných zápasech unikátní statistiku tří remíz při skóre 0:0. Inter sice letos válčí s herní krizí, defenzivní výkon Galtierových svěřenců však byl vynikající, a zejména Franck Tabanou ukázal, že se jim daří i hrozit z brejků.

Galtier má ve zvyku uzpůsobovat sestavu okolnostem; jejich obvyklé 4-2-3-1 se tak v Miláně proměnilo v jakési 4-4-2 se čtyřmi defenzivními záložníky. To se nakonec ukázalo jako správná taktika, proti Métám však už bude zapotřebí dotlačit míč do sítě - úkol, který se zatím ukazuje jako složitější, než fanoušci tradičního klubu před sezonou doufali. Nejlepším střelcem posledních týdnů je držák středu zálohy Fabien Lemoine, což samo o sobě svědčí o mnohém.

Proti Métám se dá očekávat návrat k tradičnímu rozestavení s dvojblokem Lemoine - Clément a Corgnetem coby ofenzivním záložníkem. Cíl je jasný - za každou cenu získat tři body. Také Méty mají problémy v ofenzivě a zatím se prezentují jako primárně obranářský celek, což se ukázalo minulý víkend proti Rennes; svěřenci Alberta Cartiera uhájili bezbrankovou remízu, museli však přežít konstantní soupeřův tlak.

Důvod je jasný - zranění venezuelského střelce Juana Falcóna ponechalo loňského vítěze Ligue 2 bez typického zakončovatele. S největší pravděpodobností navíc ještě dnes bude chybět další ofenzivní hráč, Kévin Lejeune; mladíček Yéni N'Gbakoto se zase potýká se špatnou formou. Vrací se sice vynikající pravý bek Romain Métanire, bez kvalitního útočníka jsou však šance nováčka na výhru v Saint-Étienne velice nízké.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
EA Guingamp - OGC Nice  (neděle 17:00)
Utkání bez jasného favorita uvidí diváci v Guingampu, kam přijíždí Nice. Oba celky zatím letos ukázaly dvě tváře, a přestože Nice je na tom v tabulce lépe, šance domácích se po úspěšném týdnu rozhodně nedají podceňovat..

Svěřenci Jocelyna Gourvennece bývají tipováni na jednoho z největších kandidátů na sestup, podobně jako například Évian však mají unikátní schopnost zabrat ve chvíli, kdy se to od nich čeká nejméně. To bylo jasně vidět minulý víkend, kdy s notnou dávkou štěstí vykradli stadion Lille a šokovali celou Francii výhrou 2:1; Dogy do té doby nejenže doma neprohrály, ale navíc nedostaly ani gól.

Guingampu se zadařilo i ve čtvrtek v Evropské lize, kde vybojoval bod na hřišti Dinama Minsk a drží se na postupové pozici. Pro tak malý klub s velmi úzkou soupiskou je však účast ve dvou podobně náročných soutěžích spíše přítěží než výhodou; Gourvennec je nucen nasazovat stále tytéž hráče, a do hry tak logicky vstupuje únava. Zejména vezmeme-li v potaz, že střílení gólů je po odchodu ikonického forvarda Yatabarého obrovským problémem.

Proti Lille dokázalo EAG odolat neuvěřitelnému tlaku; favorit na ně vyslal celkem 30 střel, z toho 13 na bránu. Takový zápas přichází jednou, dvakrát za sezonu. Guingamp uspěl proto, že všichni jeho hráči podali výkon za hranicemi svých možností. Dlouhá cesta do Běloruska, zakončená dalšími 90 minutami usilovného boje, se tak proti Nice nejspíš projeví (Gourvennec nasadil v Minsku nejsilnější možnou sestavu).

Do sestavy se dnes nejspíš vrátí uzdravený dánský útočník Ronnie Schwartz, autor vítězné trefy v Lille; chybět bude naopak křídelník Jérémy Pied. Nice oproti tomu před týdnem zažilo hořké zklamání - proti Bastii doma jasně dominovalo, nakonec však muselo překousnout smolnou prohru 0:1. Kouč Claude Puel určitě udělá vše pro to, aby toto zaváhání v Guingampu napravil - a do karet mu nahrává i fakt, že když EAG hrálo naposledy v Evropě (při výhře 2:0 nad PAOKem), následující ligový zápas vypadali jeho hráči vyloženě vyšťaveně a podlehli Nantes.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Olympique Marseille je poslední dva měsíce k nezastavení, vyhrává jeden zápas za druhým a pozorovatelé začínají pomalu mluvit o mistrovském titulu. Dnes však svěřence Marcela Bielsy čeká dosud nejtěžší zkouška - Lyon totiž nabral vynikající formu a doma se rozhodně bude chtít poprat o body..

Má to být skutečný svátek ofenzivního fotbalu, střet dvou velkých rivalů, kterým se daří a jejichž herní filozofie stojí v první řadě na útočení. Jde o dva nejproduktivnější týmy celé Ligue 1, a Alexandre Lacazette s André-Pierrem Gignacem jsou v nepřítomnosti zraněného Ibrahimovice nejlepšími ligovými forvardy. To by mělo být samo o sobě zárukou skvělého zápasu; na straně hostů navíc hraje roli ještě jedna výrazná motivace - pokud na Gerlandu uspějí, překonají klubový rekord v počtu po sobě jdoucích výher (9).

Jeden rekord padl už minulý víkend, kdy Les Phocéens udolali Toulouse 2:0; na Vélodrome se tehdy vměstnalo téměř 62 tisíc fanoušků, více než kdykoliv v historii. Druhou branku vstřelil nezastavitelný Gignac, pro nějž šlo už o desátou trefu sezony. Euforie v Marseille je všudypřítomná a známý bouřlivák a podivín Bielsa už teď platí za hrdinu, který po těžkých letech vlády Élie Baupa a Josého Aniga pozvedl klub zpět k dávným výšinám. On sám však na veškeré zmínky o titulu reaguje dosti nevrle, a obránce Nicolas N'Koulou, autor vítězného gólu proti Toulouse, s ním souhlasí.

"PSG je pořád PSG," podotýká kamerunský stoper. "To oni jsou favority. Určitě jsme lepší než minulý rok, ale Paříž má neuvěřitelně silný tým. Je nicméně pravdou, že se zatím prezentujeme výborně," dodává. Klíčovou roli v této proměně hraje sám Bielsa, který dokázal vybudit i ty hráče, jimž minulá sezona hrubě nevyšla. "Trénujeme jinak, pracujeme jinak. On (Bielsa) má na naší vítěznou sérii největší vliv. S takovým koučem jde vše mnohem lépe. Každému se věnuje individuálně, říká nám, co a jak máme dělat. Nikoho lepšího jsme si ani nemohli přát," rozplývá se N'Koulou.

Jenže každá série jednou skončí, a starší fanoušci si možná vybavují poslední sérii osmi výher v řadě - ta přišla na podzim 1998. 19. listopadu toho roku cestovali Les Phocéens do Lyonu, kde proti nim nastoupil mimo jiné i tehdy osmnáctiletý Steed Malbranque, a prohráli 1:2. Pocit deja-vu je tak velice silný. I proto, že Malbranque se oklikou přes zahraničí a Saint-Étienne na Gerland v roce 2013 vrátil a minulý víkend pomohl gólem k demolici Montpellieru 5:1.

Byl to už šestý zápas v řadě bez porážky, a Lyon, ještě na konci srpna tápající v druhé polovině tabulky, je rázem čtvrtý. Poslední tři domácí utkání navíc neztratil ani bod, vsítil 12 branek, a aby toho nebylo málo, Marseille na Gerlandu čeká na výhru už šest zápasů. "Věci se ve fotbale rychle mění, ať už na jednu nebo druhou stranu," nechal se slyšet kouč Hubert Fournier. "Zápas proti Marseille bude svátkem fotbalu. Musíme splnit očekávání. Marseille působí takřka neporazitelným dojmem, má fantastický útok. Čeká nás strašně těžký úkol, ale těšíme se a jsme sebevědomí."

A existuje ještě jeden důvod, proč si dnes slavné Choc des Olympiques naladit - před pěti lety, v listopadu 2009, skončil tento zápas neuvěřitelnou remízou 5:5. Tehdy se "předvedli" zejména oba gólmani, Hugo Lloris a Steve Mandanda; druhý jmenovaný dnes nastoupí za hosty v úloze kapitána. S tím, v jaké formě jsou Lacazette s Gignacem, se dost možná můžeme dočkat něčeho podobného..
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.45 - 3.25 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux  (sobota 17:00)
PSG potřebuje v několika následujících zápasech nutně naplno bodovat, jinak se jeho ztráta na vedoucí Marseille bude neustále prohlubovat. Jenže v Parku princů přivítá pořádně těžkého protivníka. Bordeaux po několika letech hluchého období bojuje o čelo a po deseti kolech je na tom bodově stejně jako jeho soupeř.

Mezera mezi první příčkou a oběma těmito celky je hrozivých sedm bodů. Marseille by tak rozhodně hrála do karet z tohoto duelu remíza, kterou však ani jeden nechtějí připustit. A především ne muži Laurenta Blanca, kterým velí povinnost nacházet se na samotném vrcholu, poněvadž titul je pro ně jakousi povinností.

Tentokráte navíc nebudou domácí moci počítat pouze se Zlatanem Ibrahimovicem, ale také s Edinsonem Cavanim, který v minulém kole proti Lens obdržel červenou kartu. "Někde jsem četl, že Bordeaux k nám přijede s velkým sebevědomím. Jenom dobře, protože zápas může být otevřený a doufejme, že úspěšnější pro nás," uvedl pařížský kouč.

Herní projev jeho týmu prostě není úplně ideální. Potvrdil to i středeční zápas Ligy mistrů na půdě Nikósie, kde vyloženě lepším týmem rozhodně nebyl. Povinné vítězství přitom musel zařídit tři minuty před koncem právě Cavani. Dobrou zprávou je, že na stoperských pozicích již může Blanc počítat s Thiagem Silvou i Davidem Luizem.

Pařížanům se v posledních letech na Bordeaux hodně daří, z pěti vzájemných utkání ho vždy porazili. "Letos měl soupeř velmi dobrý start do sezóny i přesto, že má nového trenéra a novou herní filosofii. Je na třetím místě tabulky a jen málokdo věřil, že tomu tak bude," pokračoval Blanc. "My potřebujeme získat tři body."

Les Girondins si pod vedením Willyho Sagnola vedou opravdu velmi dobře. Jenže poslední dvě utkání jim nevyšly úplně podle představ. Jen jeden získaný bod proti Remeši a Caen je určitě málo. "Víme, co od PSG očekávat, jaké má hráče, co všechno dokáží, a že je to nejlepší tým Ligue 1," myslí si hostující stratég.

Sagnol přitom nehodlá v hlavním městě pouze bránit. "Raději odejdu ze hřiště s pěti inkasovanými brankami, ale všichni mí hráči musí hrát dobrý fotbal," burcoval. "Chci vidět své hráče riskovat, aby se poprali o vítězství. Nejsme defenzivní mužstvo. Chceme dávat góly, i když to bude znamenat, že jich nebude málo."

Bordeaux má bohužel problémy se zraněními, chybět bude trojice obránců Thiago Ilori, Lamine Sané a Théo Pellenard a také Nicolas Maurice-Belay, Henri Saivet a Jussie. "Výhodou pro nás je, že v Paříži nebudeme mít co ztratit. Ale ve skutečnosti musíme hrát tak, jako bychom hráli o všechno," dodal Sagnol.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.50 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Montpellier HSC  (sobota 20:00)
Remeš hodlá prokázat, že nachází stabilní formu. A Montpellier? Ten má rozhodně také, co napravovat.

Svěřenci Rollanda Courbise dostali minulý týden pětigólový příděl od Lyonu, ovšem trenér jim za předvedený výkon nevyčinil. Naopak zvolil přátelštější strategii, aby pomohl se seběvědomím. "Zápas s Lyonem jsme si pěkně v klidu zanalyzovali. Hráči o těch pěti zásazích velmi dobře vědí, tudíž nebylo zapotřebí jim přidávat další. Lyonu mohu jenom pogratulovat a jsem rád, že se s ním teď nějakou dobu neutkáme."

"Remeš však nebude soupeřem o mnoho snadnějším. Viděl jsem jejich zápas proti Nantes a ukázali v něm, že jsou v dobré formě. Zato naše obrana se proti Lyonu moc nepředvedla, díky čemuž teď máme negativní skóre," poznamenal Courbis, jehož tým předtím inkasoval jen pětkrát v devíti utkáních. Celkové skóre 9:10 však určitě není žádnou pohromou.

Vždyť co by za něj dali v Remeši, jejíž hráči se zatím trefili desetkrát a dostali dvacet branek, což je (nepřekvapivě) nejvíce ze všech týmů Ligue 1! Přesto je ale u celku z historického města znát určitý pokrok, který si pochvaluje i trenér Jean-Luc Vasseur: "Vyhráli jsme proti Bordeaux a na to vítězství jsme chtěli navázat dobrým výsledkem s Nantes, což se podařilo. Měli jsme více šancí, což mě potěšilo. Stejně jako další aspekty hry."

Vzájemné zápasy těchto dvou týmů bývají povětšinou velmi vyrovnané. V tabulce je nyní dělí tři body a stejný počet míst. Dá se ale říci, že o motivaci navíc má tentokrát domácí Remeš, jelikož v příštím kole zajíždí do Monaka. Oproti tomu Montpellier se utká s Évianem. Snad už na domácím Stade de la Mosson, který v první polovině října poničily záplavy.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.10 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Évian Thonon Gaillard - FC Nantes  (sobota 20:00)
Nantes neprohrálo už pětkrát v řadě a je velmi blízko pohárovým příčkám. Protože je však celková tabulka neuvěřitelně vyrovnaná, každá ztráta může znamenat posun i o několik míst dozadu. Jeho aktuální soupeř Évian se naopak jako tonoucí stébla chytil a ze samotného dna se dostal již těsně nad sestupové pásmo.

Hostující kouč Michel Der Zakarian musí být se současnou pozici spokojený, jeho mužstvo ztrácí například na čtvrtý Lyon pouhý bod. Důležité navíc je, že s papírově rovnocennými celky povětšinou neprohrává. I když poslední nerozhodný výsledek uhraný doma s Remeší se jako ztrátový vlastně i dá brát.

Tedy pokud by Kanárci přehodnotili cíle a místo soupeření o záchranu by chtěli zaútočit na evropské poháry. Der Zakarian by se jim nebránil, ale ví, že hra má pořád velké nedostatky. "Potřebujeme se více zapojovat, to znamená získávat míč a následně akci vyřešit daleko lépe," myslí si nantský stratég.

Évian pro Nantes není příliš oblíbeným. Od roku 2010 datujeme čtyři vzájemná utkání těchto celků, ve kterých hned třikrát zvítězil klub ležící u švýcarských hranic. "Musíme být kompaktnější a agresivnější. I když na druhou stranu vidím zlepšení, zrajeme. Ale potřebujeme získávat konzistentní výsledky po celou dobu. To je obecný problém pro každého," dodával Der Zakarian.

Domácí měli sice hodně bídný vstup do sezóny, teď ale můžou být v klubu klidnější. Devět z deseti získaných bodů získali v posledních čtyř kolech, padli pouze o minulém víkendu v Monaku, což se jako žádná tragédie brát nedá. Mužstvo navíc na jihu Francie nepředvedlo vůbec špatný výkon.

Dá se říci, že v týmu Pascala Dupraze nyní vládne pohoda. "Zkoušeli jsme zápas v Monaku ovládnout. Jenže nic nemůže omluvit naši bídnou koncovku," zlobil se évianský kouč. "Naše šance jsme v předchozím utkání úplně zbytečně zahodili. Nyní se ocitáme tváří v tvář naším povinnostem znovu."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.55 - 3.10 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SM Caen - FC Lorient  (sobota 20:00)
Zraky fotbalové veřejnosti se ve Francii budou o tomto víkendu upínat především k zápasům PSG s Bordeaux a Lyonu s Marseille. Nicméně zajímavou podívanou může přinést i tento duel dvou sestupem ohrožených celků.

Lorient začal sezonu slibně, ale v současné době se mu nedaří udržet si stabilnější formu. Toho chce využít kouč Caen Patrice Garande, jenž v minulém kole dovedl své svěřence k cenné remíze na hřišti Bordeaux. A právě na ni hodlá stavět i do dalších zápasů. Oba celky jsou nadále ohrožovány sestupem a případný úspěch jednoho či druhého by mohl být v ledasčem klíčový.

"Proti Bordeaux jsme uhráli opravdu dobrý výsledek. Dařilo se nám i v těch aspektech hry, ve kterých nám to předtím poněkud skřípalo. Nyní musíme porazit Lorient, abychom se dostali na lepší pozici v tabulce. V této sezoně jsme rozhodně připraveni porvat se o prvoligovou příslušnost," prohlásil lodivod zatím posledního vicemistra Ligue 2.

Les Merlus už mají na kontě šest porážek. Ta (prozatím) poslední přišla na pořad dne o minulém víkendu. "Jsme si vědomí toho, že byl obrovský rozdíl mezi námi a Saint-Étienne. Směrem dopředu jsme byli naprosto bezzubí a v obraně nám chyběla jistota. Porážka nás určitě mrzí, nicméně ASSE je teď někde úplně jinde než my," řekl trenér Sylvain Ripoll.

"Přesto nás ten výsledek velmi mrzí. Vzhledem k tomu, že jsme předtím porazili Bastii," dodal. Oba týmy mají po deseti kolech poměrně vyrovnané skóre, nicméně vzájemný duel může, tak jako tomu bylo v minulých střetnutích, rozhodnout jedna jediná chybička. Rozhodnou tedy na Stade Michel d’Ornano zkušenosti nebo nováčkovské nadšení?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Bastia - AS Monaco  (sobota 20:00)
Na Korsice se uskuteční zápas dvou týmů, jejichž trenéři rozhodně nemají pozici úplně jistou.

Vedení monackého klubu si možná už nějakou dobu drbe hlavu, že tak lehkovážně propustilo zkušeného Claudia Ranieriho, který jej v první sezoně po příchodu bohatého vlastníka dovedl na vynikající druhé místo, a tudíž i do prestižní Ligy mistrů. Italův nástupce Leonardo Jardim se však zatím marně snaží navázat na skvělou práci svého předchůdce.

Pravda, zmizeli dva nesmírně důležití borci z Kolumbie - Falcao a James Rodríguez - a i někteří další hráči byli zranění (nejčerstvěji bude mimo hru Dimitar Berbatov), nicméně ve Venezuele narozený kouč francouzskou veřejnost herním projevem nepřesvědčil a mnozí pochybují o tom, že s kompletním kádrem dokáže mužstvo vrátit na pohárové příčky.

"Musíme se prostě soustředit jen sami na sebe. Tým je teď určitě v lepší formě, než byl na začátku sezony. Především v budoucnu nás ale jistojistě čekají skvělé časy, jelikož přes 60% našich fotbalistů je mladší jednadvaceti let," prohlásil Jardim, jehož Monaco v minulém kole po delší době vyhrálo. Pro zápas s Bastií bude navíc moci využít služeb zkušeného Joãa Moutinha.

Bastii nyní vede bývalý skvělý defenzivní záložník Claude Makélélé, jenž jako začínající trenér sesbíral v prvních deseti ligových utkáních stejný počet bodů. Na Korsice evidentně sázejí na bývalé hráče. Vždyť konkurenční Ajaccio vedl v několika duelech minulé sezony Šedý vlk Fabrizio Ravanelli. Jenže výsledky byly podobné, jako u jeho francouzského kolegy.

"V minulém kole jsme vyhráli a bylo to velmi důležité vítězství. Vzhledem k tomu, v jaké se teď nacházíme situaci. Říkal jsem svým hráčům, že zase budeme sbírat body a že jsme schopní se ze současné situace vymanit. Bude to ale chtít pokračovat v tvrdé práci," nechal se slyšet rodák z Kinshasy, jenž oblékal mimo jiné dres Realu Madrid, Chelsea a samozřejmě také ten reprezentační.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.25 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - RC Lens  (pátek 20:30)
V nepříjemné situaci se nachází Lens, který se po celkem solidním úvodu sezóny momentálně výsledkově trápí a jeho trenér Kombouaré navíc musí řešit výrazné personální problémy. Dnes navíc Racing zajíždí na půdu dobře hrajícího Toulouse...

Svěřenci Alaina Casanovy zatím v této sezóně střídají lepší výsledky s těmi horšími, v posledních kolech si ale vedli velmi dobře. Před týdnem sice prohráli na hřišti suverénní Marseille, předtím ale čtyřikrát v řadě bodovali a vedle domácí remízy s mistrovským Paris Saint-Germain dokázali zvítězit v Rennes a Saint-Étienne.

Momentálně tak Toulouse drží devátou příčku, při vyrovnanosti tabulky je ale potřeba bodovat neustále a je si toho vědom i trenér TFC. "Tým potřebuje tenhle zápas vyhrát, musí získat body a potvrdit tím pozitiva, která jsme posledně viděli. Půjdeme na hřiště s cílem vyhrát, zároveň ale nesmíme příliš myslet na to, na jaké pozici se nachází Lens," uvedl Alain Casanova, jenž má na marodce pouze dvojici Uroš Spajić, Étienne Didot.

Lens se minulý pátek srdnatě rval s Paris Saint-Germain, i tak ale prohrál a celkově už nepoznal chuť vítězství šest kol, čímž se propadl až na poslední místo tabulky. Kromě dvou výher z konce srpna tak zatím severofrancouzský celek svůj návrat do Ligue 1 výsledkově vůbec nezvládá.

Trenér Antoine Kombouaré navíc musí řešit složení sestavy, protože vedle marodících Rudy Rioua a Yoanna Touzghara mu nebude k dispozici ani trojice hráčů, kteří pykají za disciplinární prohřešky - Ahmed Kantari, Jean-Philippe Gbamin a Jerome Le Moigne. Kouč tak musel pro cestu na jih země povolat několik mladíků z juniorského týmu, kteří si dnes večer mohou odbýt debut v nejvyšší soutěži.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 3.90 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille1081125:825
2.Paris Saint-Germain1046018:718
3.Girondins Bordeaux1053216:1018
4.Olympique Lyon1052320:917
5.AS Saint-Étienne1052310:1017
6.FC Nantes104428:716
7.FC Metz1043310:915
8.Lille OSC104338:715
9.Toulouse FC1042413:1314
10.AS Monaco1042410:1114
11.Montpellier HSC104249:1014
12.OGC Nice104249:1314
13.Stade Rennes1033411:1312
14.Stade Reims1032510:2011
15.FC Lorient103168:1210
16.SC Bastia102448:1310
17.Évian Thonon Gaillard1031611:1810
18.SM Caen1023510:119
19.EA Guingamp103076:149
20.RC Lens102268:138

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Človek by povedal že to bude asi jasná jednotka, ale od Toulousu môžme čakať prekvapenie.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=1fzjMUv7iDI

Já vím, že se hraje až v neděli, ale tak...

Uplynulo už 5 let od tohoto zápasu, co skončil divoce 5:5 po nevídaném a dechberoucím průběhu. Nikdy na něj nezapomenu.

Když vidím ty jména na jedné či druhé straně: Cris, Lisandro, Pjanić - Niang, Heinze, Cheyrou...

Je až neuvěřitelné, jak se za tu dobu změnily soupisky obou celků. Jednoduše nezůstal kámen na kameni. Avšak s výhledem do budoucna nám "kvetou" silné mančafty s těmi největšími ambicemi.

Doufám, že uvidíme fotbal, co se bude líbit a že přinese spoustu gólů a emocí jako tenkrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Někde na YT je dokonce celý zápas. Když jsem byl jednou doma nemocný, tak jsem na to náhodou narazil a nic lepšího mě nemohlo potkat Neskutečný zápas dvou tradičních týmů, co více si může člověk přát ...

Reagovat
Israha

Tehdy by Lyon jasně vyhrál, nemít Lloris černý den

Reagovat
smazaný uživatel

pomohl nám hezky no

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ze 3 body musia ostat doma allez OL !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tvl... ty standardky před vápnem by si mohli odpustit, těch příležitostí má Lyon hodně

Reagovat
smazaný uživatel

Zacali sme robit laxne chyby

Reagovat
smazaný uživatel

Jallet dnes na uterak

Reagovat
smazaný uživatel

marseille jasne lepsi, tohle nevidim moc dobre

Reagovat
smazaný uživatel

ono to půjde, tlačte kluci dál!

Reagovat
smazaný uživatel

Yoann

Reagovat
smazaný uživatel

FANTASTICKY YOAAAAAANNNNNN

Reagovat
juninho8

GOURCUFFFFFF parada....sice z hovna ale vedieme....ale treba zacat hrat....Yoan ide dako do formy...len tak dalej inac dnes Jallet a Tolisso nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

mvuemba by imho mel prijit, ten stred zalohy se mi dnes vubec nelibi

Reagovat
juninho8

tiez to tak vidim za Tolissa....a aj Njie hra zatial ako po nocnej furt zabuda loptu

Reagovat
smazaný uživatel

tak nakonec za ferriho ( )

Reagovat
juninho8

snad ho to nevyradi na dlho

Reagovat
smazaný uživatel

bielsa all-in

Reagovat
juninho8

prestali sme uplne....ostavame uz len vzadu...aby sa to nevypomstilo

Reagovat
juninho8

Njie dnes ese horsi ako Jallet a Tolisso dokopy

Reagovat
smazaný uživatel

co to ted nedal

Reagovat
juninho8

20 metrov okolo neho nikto a on to da z prvej ale nevadiiii...je to taaaaam....famozne chlapci....treba uznat ze OM si dnes nezasluzili zrejme prehrat ale taky je futbal....krasa OL a nula vzadu

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes super Lopes, Yoan, Maxim a nahravac Sasa

Reagovat
juninho8

presne si to vystihol.... este by som povedal ze aj v takom poradi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele