Ligue 1 - preview 10. kola

20.10.2017, 08:08, aktualizováno 22.10.2017, 08:55
Previews
Ve Francii se navazuje třemi zápasy. Nice bude chtít uspět proti Štrasburku, Troyes přivítá Lyon a Marseille bude ve večerních hodinách čelit náporu vedoucího Paris Saint-Germain...
OGC Nice - Racing Strasbourg  (neděle 15:00)
Nice zatím ani zdaleka nenaplňuje svá očekávání. Jestliže loni se klubu z Azurového pobřeží dařilo slušně zatápět Monacu i PSG, letos má ohromné problémy udržet se vůbec v horní polovině tabulky. Utkání s dosud předposledním Štrasburkem přichází na řadu v pravou chvíli. Domácí se pokusí odčinit poslední tři porážky.

Velké problémy jako by OGC měl hlavně v defenzívě. V neúspěšných duelech v derby proti Marseille, na půdě Montpellieru a ve čtvrtek proti Laziu inkasoval dohromady devět branek. To je určitě hodně varovné číslo. "Platíme za každou chybu, za každý malý detail. Je to těžké pro každého. Musíme pracovat na zlepšení," uvedl kouč Lucien Favre.

Oklepat se po vůbec prvním neúspěchu v Evropské lize bude pro Les Aiglons vůbec to nejdůležitější. Určitě by nechtěli ztrácet další body proti soupeři, který se jako nováček Ligue 1 v nejvyšší soutěži spíše ještě hledá. "Opět jsme padli v utkání, z něhož jsme bod mít mohli, a to proto, že jsme chybovali," hodnotil duel s Laziem domácí stratég.

Přitom Nice do této chvíle netrápila nějaká větší marodka. Nově se mu však zranil Jean Michaël Seri, jenž bude mimo hru kvůli zraněnému stehennímu svalu až tři týdny, a proti Štrasburku zřejmě nevypomůže ani Allan Saint-Maximin, jehož rovněž trápí svalové problémy. Dlouhodobě zraněný je pak Wylan Cyprien i Mickaël Le Bihan.

Proti Laziu mimochodem nastoupil v základu Wesley Sneijder, kterého by Favre už konečně rád začal využívat více. Dosud hrál jen ve čtyřech utkáních. "Podal uspokojivý výkon," chválil svou nejzvučnější letní posilu. "Potřeboval by hrát přímo za Mariem Balotellim. Teď těžko nacházel prostor, i tak ale měl míč mnohokrát pod kontrolou."

Štrasburk, jemuž bude chybět zraněný Idriss Saadi, naposledy uzmul své jediné tři body v půlce srpna, od té doby jen třikrát remizoval, a v tabulce jsou na tom hůře už jen Méty. Nicméně poslední dvě kola ukázala, že by se úspěch mohl brzy dostavit. Třeba před týdnem překvapil favorizovanou Marseille, s níž o vítězství přišel až v samotném závěru.

Hostující trenér Thierry Laurey se snaží zachovat chladnou hlavu, byť je jeho mužstvo v sestupovém pásmu. O minulém víkendu byl spokojený. "Ukázali jsme, že můžeme střílet branky. Doufám, že se budeme i nadále upínat tímto směrem. Musíme se zlepšit v obraně. Je dobré hrát hezký fotbal, ale ještě lepší je získávat body," mínil.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.82 - 5.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - Olympique Lyon  (neděle 17:00)
Lyon je aktuálně v opravdu velké pohodě. Až na jednu jedinou porážku v sezóně se mu slušně daří jak v Ligue 1, tak i v Evropské lize, a svou solidní formu by rád potvrdil i na půdě Troyes. To si jako nováček soutěže vede ovšem velmi slibně, drží pozice ve středu tabulky, a navíc už celkem třikrát v řadě nezažil pocit porážky.

Možná že ti nejnáročnější fanoušci by namítli, že hosté málo vyhrávají. Je pravda, že nerozhodných výsledků má OL poměrně dost. Na druhou stranu je důležité, že jednoduše neprohrává. Pravidelný přísun bodů totiž znamená blízký kontakt s druhou příčkou, zaručující pro příští sezónu Ligu mistrů. První pozice je už přece jenom o něco dál.

Poslední dvě vítězství Les Gones mohou nakopnout hodně dopředu. Skolit se jim totiž nepodařilo nějaké nazdárky, ale obhájce domácího titulu Monaco a následně ve čtvrtek v Evropské lize také venku Everton. "Máme široký kádr plný talentů. To nám umožňuje hrát dobře ve všech soutěžích," mnul si ruce kouč Bruno Génésio.

Pořád však Olympique nemá úplně nejmenší marodku. Do Liverpoolu neodcestovali Jérémy Morel, Ferland Mendy ani Mariano, a není příliš pravděpodobné, že by Génésio jejich zdravotní stav riskoval v Troyes. Stále pak chybějí Pape Cheikh a Clément Grénier a nově je kvůli bolavým zádům údajně mimo hru rovněž Nabil Fekir.

Přitom právě on byl hlavní postavou u minulé ligové výhry nad knížecím klubem. Celkově zaznamenal dvě ze tří vstřelených branek. "Jasně že rozhodla jeho kvalita, ale také skutečnost, že Monaco ve druhé půli neproměnilo dvě až tři šance. Já hlavně doufám, že se budeme zlepšovat v obraně. Hodně chyb jsme také dělali v rozehrávce," hodnotil Génésio.

ESTAC má po devíti kolech vyrovnanou bilanci tří výher, tři remíz a tří porážek, nemá přitom jediný důvod, proč si na svého soupeře nevěřit. Nejenže v uplynulých třech kolech získal pěkných sedm bodů, letos už se mu navíc podařilo skolit některé ostřílené kluby nejvyšší soutěže jako Nice nebo St. Étienne, a zuby by si mohl brousit i na Lyon.

A to přitom stále nemá k dispozici velezkušeného Benjamina Niveta, jenž stále zůstává zraněný. Chybět bude také Johann Obiang, vykartovaný je pak Karim Azamoum. "V Lille jsme spoléhali sami na sebe," těšilo v minulém kole kouče Jeana-Louise Garciu. "Museli jsme být organizovaní a takticky disciplinovaní. Zasloužili jsme si bodovat."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.40 - 4.42 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
Velký šlágr "La Classique" si na nedělní večer schovala Ligue 1. Na Stade Vélodrome se utká domácí Olympique Marseille s neporaženým Paris Saint-Germain. Letos v únoru tu Pařížané zvítězili vysoko 5:1 a celkově se Marseille ve vzájemných zápasech nedaří, a tak jim mají co oplácet.

Už je to opravdu dlouho, co Marseille nad Paříží zvítězila. Psal se rok 2011 a Marseille v 15.kole Ligue 1 porazila Paříž 3:0, ovšem od té doby už šest let na vítězství čeká. V minulé sezoně dokonce Stade Vélodrome vidělo debakl domácího celku 5:1. "Mezi těmito týmy je rozdíl, ale nesmíme to dát na hřišti znát. Musíme PSG respektovat, stejně jako všichny naše soupeře, ale nesmíme jen sledovat, jak hrají. Jsme motivování, je to už dlouho co OM porazila PSG. Je to těžké, chceme je konečně porazit," nechala se slyšet asi největší hvězda domácího výběru Dmitri Payet.

Marseille letos nevypadá špatně. V devíti kolech sice dvakrát prohrála, ale v tabulce jí patří páté místo, jen se tříbodovou ztrátou na třetí pozici, která znamená play-off Ligy mistrů. Před týdnem si Olympique připsal remízu ve Štrasburku, což lze považovat za ztrátu, ale v týdnu si spravil chuť a v rámci Evropské ligy zvítězil nad portugalskou Vítorií 2:1.

Na Azurové pobřeží zavítá velice silné Paris Saint-Germain, které je letos k neporažení. Nikomu se to ještě napříč všemi soutěžemi nepovedlo. Jediným týmem, který dokázal PSG obrat o body byl v 7.kole Montpellier, který urval bezbrankovou remízu 0:0. Právě ubránit ofenzivní esa bude nejdůležitějším úkolem svěřenců Rudiho Garcii. Trojice Neymar, Mbappé, Cavani střílí branky jako na běžícím páse, což naposledy okusil v Lize mistrů Anderlecht.

Pařížané tedy vedou Ligue 1 s tříbodovým náskokem na druhé Monako, takže pokud zvítězí i na půdě Olympique Marseille, budou mít už šestibodový náskok!

Dobrou zprávou pro domácí je stav kádru. Trenér Rudi García může v La Classique nasadit to nejsilnější, což se úplně nedá říci o Unaiim Emerym, který bude postrádat stopera Thiaga Silvu.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Amavi, Rolando, Rami, Sakai - Sanson, Luiz Gustavo, Anguissa - Payet, N'Jie, Thauvin
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Aréola - Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Yuri - Veratti, Motta, Pastore - Neymar, Cavani, Mbappé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.57 - 5.49 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Monaco - SM Caen  (sobota 17:00)
Už je to pomalu měsíc, co mistrovské Monako naposledy vyhrálo. Knížatům se přestalo dařit a výsledkem jsou tři porážky ze čtyř soutěžních zápasů. Svěřenci trenéra Jardima hodlají negativní sérii utnout proti nepříjemnému Caen. Mimochodem Caen ještě nedávno patřilo k neoblíbeným soupeřům Monaka.

Až od roku 2015 začalo Monako s nějakou pravidelností Caen porážet, předtím totiž na něj deset let nevyzrálo. V loňské sezoně patřily oba zápasy knížatům, což samozřejmě přispělo k zisku mistrovského titulu.

Cestu za obhajobou začali domácí dobře a když v 6. a 7. kole vyhráli nad Štrasburkem respektive Lille s celkovým skóre 7:0, zdálo se, že vše bude pokračovat v duchu mistrovské sezony. Jenomže přišla Liga mistrů a repríza finále z roku 2004 proti Portu a ejhle, se stejným výsledkem - tedy 3:0 pro Porto. Těžko říci, zdali právě tato porážka měla na černou sérii vliv, pravdou je, že následně doma Monako remizovalo 1:1 s Montpellierem, další kolo prohrálo v Lyonu a naposledy opět doma prohrálo, tentokrát 1:2 s Besiktasem. Liga mistrů je tedy rozehrána katastrofálně, v Ligue 1 to sice není zlé, ale ztráta na vedoucí PSG už činí šest bodů.

Soupeřem knížat bude nevyzpytatelné Caen. To od poloviny srpna vyhrávalo jeden zápas za druhým s jedním klopýtnutím v Nantes a s druhým v minulém kole. Caen přitom nestačilo na Angers před vlastním publikem. I přes porážku patří hostům solidní osmé místo.

Trenér Jardim nemůže počítat se Stevanem Jovetićem a Adamem Diakhabym, oba mají zdravotní potíže. Ani hosté nebudou kompletní, na marodce jsou Dabo, Djiku a Bessat.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Subašič - Jorge, Jemerson, Glik, Sidibe - Lemar, Fabinho, Tielemans, Lopes - Falcao, Keita
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Vercoutre - Guilbert, Genevois, Silva, Mbengue - Bazile, Bennasser, Féret, Repas - Rodelin, Santini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.10 - 8.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Amiens SC - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Bordeaux si dosud připsalo jen jednu jedinou porážku. A to v duelu s PSG. Díky tomu má sezonu stále dobře rozjetou a případná výhra nad Amiens by Gourvennekův tým mohla klidně posunout na pohárové příčky.

Minulý týden Les Girondins uhráli remízu s Nantes, když vyrovnával Brazilec Malcolm. Ten se znovu rozpovídal o zážitku s předchozího duelu s PSG, kdy měl možnost se setkat se slavným krajanem Neymarem. "Byla to radost se s ním potkat. Je to jeden z mých vzorů. Osobně si myslím, že jsem v tom utkání hrál dobře, ale on byl prostě příliš dobrý. Ostatně jako vždycky."

Po zápase požádal Neymara o společnou fotku, což při porážce 2:6 vedení Bordeaux hodně rozzlobilo. Takže v zápětí raději rychle změnil téma. "Pořád máme na čem pracovat a věřím tomu, že naše výkonu půjdou v průběhu sezony ještě nahoru," prohlásil dvacetiletý útočník, jehož velkým snem je zahrát si už na nejbližším mistrovství světa v Rusku, kam Brazílie postoupila naprosto suverénním způsobem.

Malcolm by ani proti Amiens neměl chybět vedle Nicolase de Prévilla a Francoise Kamana. Kvůli zranění Gaetana Labordeho má trenér k dispozici už jen jednoho útočníka a tím je Alexandre Mendy. Nezahraje si ani Milan Gajić, nicméně Youssouf Sabaly a Jonathan Cafu by měli být připraveni nějakou porci minut odehrát.

Na druhé straně budou chybět Guessouma Fofana a vykartovaný Prince. V obraně by tedy mohli nastoupit Khaled Adenon a Mathieu Bodmer. Po trestu se vrací také kapitán Thomas Monconduit, jehož absence byla před týdnem při prohraném duelu s Toulouse snad až příliš znatelná. Otázka zní, jestli jeho přítomnost postačí na body právě proti Bordeaux.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.88 - 3.94 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Angers SCO - Toulouse FC  (sobota 20:00)
Angers a Toulouse dělí v tabulce jeden jediný bod. Oba celky mají navíc za sebou vítězná utkání. Na Stade Jean-Bouin by z toho mohla být dobrá podívaná.

V duelu s Caen Angers svým výkonem velmi pomohl Karl Toko Ekambi. Kapitán kamerunských vítězů Afrického poháru národů zaznamenal v této sezoně už čtyři branky a pochvaloval si spolupráci s Enzem Crivellim. Ta bude pokračovat i tentokrát, přičemž o podporu ofenzivy se budou starat ještě Pierrick Capelle, Thomas Mangani a Angelo Fulgini.

Poslední jmenovaný přidal v minulém kole pojišťovací trefu, čímž si vysloužil místo v základní sestavě. K dispozici bude i Baptiste Santamaria, což jsou všechno kvalitní hráči, takže není divu, že Angers má šestý nejproduktivnější útok v Ligue 1. Jediná smolná porážka s Metami naznačuje, že tým má formu a klidně by po první polovině sezony mohl okupovat pozici zaručující pohárovou Evropu.

Výkony TFC jsou naopak velice nestálé. Mrzet může především bezbranková remíza s Troyes a domácí prohra s Bordeaux. O minulém víkendu zásluhou Andyho Delorta porazil celek Pascala Dupraze Amiens. Uvidíme, jestli se šestadvacetiletý útočník rozpomene na povedená představení, jaká předváděl ještě v dresu Caen. Půlroční štace v mexickém Tigres (na popud André-Pierra Gignaka) byla spíše takovým zpestřením.

Delort by se měl objevit na hrotu před Olou Toivonenem, jenž rovněž ne a ne navázat na výkony v Rennes. Je možné, že se místo něj dostane v průběhu střetnutí do hry rychlý Yaya Sanogo. Max Gradel se do sestavy vrací po zranění. Ta naopak nepustí do hry Corentina Jeana a Jimmyho Drumaze. O kreativitu by se měl starat Gianneli Imbula, nicméně bylo by velkým překvapením, kdyby Angers v tomto zápase nebodovalo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.43 - 4.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Metz - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Mety a Dijon, dva sestupem ohrožené týmy, spolu sehrají velice důležité utkání. Mírným favoritem by přeci jen měli být hosté.

Tým Oliviera Dall’Oglia se už několikrát prezentoval bojovným výkonem a k většímu bodovému zisku v podstatě chybělo pouze štěstíčko. I před týdnem proti PSG podali hráči skromného klubu nesmírně bojovný výkon, přičemž tři minuty před vypršením řádné hrací doby se jim podařilo vyrovnat. Bohužel nedlouho poté přidal Thomas Meunier svou druhou branku v zápase a bylo po legraci.

O minulém víkendu nemohl do hry naskočit Mehdi Abeid. Nejnovější zprávy z východofrancouzského města hovoří o tom, že tentokrát by už klidně měl být připraven nahradit ve středu zálohy Mariého. Na stoperu by vedle sebe měli nastoupit Papy Djilobodji a Cédric Yambéré. Na pravou stranu obrany by se mohl vrátit Foaud Chafik.

Mety zatím dokázaly uhrát jednu jednou výhru. Stalo se tak v šestém kole na hřišti Angers SCO. Trenér Philippe Hinschberger si je dobře vědom závažnosti situace, ve které se jeho tým před tímto střetnutím nachází. Případná porážka by totiž znamenala už šestibodové manko. Samozřejmě, do konce sezony zbývá velké množství zápasů a třeba dvě výhry v řadě by mohly Les Grenats hodně pomoci, co se sebevědomí týče.

Nicméně obranná čtveřice zatím nepředvádí kvalitní výkony a pranic nepomohla ani změna rozestavení. A to ještě proti Saint-Étienne chytit Eiji Kawashima při prohře 1:3 penaltu. Bude zajímavé sledovat, jestli dá kouč od začátku příležitost zkušenému Nolanu Rouxovi, nebo jestli upřednostní Emmanuela Riviéra a Opu Nguetta. Sám naznačil spíše druhou variantu. Přinese nějaké body?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.34 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Na Stade de la Beaujoire se představí domácí fotbalisté Nantes a Guingamp. Svěřenci Claudia Ranieriho se po matném začátku rozjeli a stále stoupají tabulkou. Špatně si nevede ani Guingamp, který je devátý.

Že by se z Nantes stával druhý Leicester? Možná. Každopádně francouzský celek pod Ranieriho vedením vzkvétá a v lize už sedm kol nenašel přemožitele z toho pětkrát zvítězil! Kdo by to byl po dvou kolech bez bodu a vstřelené branky očekával.

V minulém kole si Les Canaris připsali cenný bod na půdě Bordeaux, když neudrželi poočasové vedení. Na branku Nakoulmy zareagoval krátce po změně stran Malcom. Dalším soupeřem bude Guingamp, proti kterému to Nantes doma jde. V minulé sezoně si Les Canaris připsali vysoké vítězství 4:1. Výhru Guingampu bychom na stadionu de la Beaujoire našli v roce 2009, tehdy ale oba celky hrály druhou nejvyšší soutěž.

Guingamp si také nevede špatně. Pravidelně střídá dobré výsledky se špatnými, ale zejména na domácí půdě je velice silným týmem. Doma na Stade Roudourou ho dokázalo porazit jen Paris Saint-Germain.

Claudio Ranieri nemůže počítat pouze s Kalifou Coulibalym. Hosté to mají přeci jenom složitější, protože na marodce zůstávají Jonathan Pereira, Rebocho, Salibur a Thuram.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Lima, Pallois, Carlos, Dubois - Thomasson, Rongier, Touré, Ghanassy - Sala, Nakoulma
EA Guingamp - pravděpodobná sestava:
Johnsson - Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Tabanou - Diallo, Deaux, Didot - Blas, Briand, Benezet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.19 - 3.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Lille OSC  (sobota 20:00)
Dva sousedé v tabulce bezprostředně ohrožené sestupem se utkají v Roazhon Parku. Ačkoliv jsou Rennes domácí, letos tam ještě nevyhráli. Šanci odvézt si body bude mít Lille, které naopak venku vůbec neexceluje.

Není tedy divu, že oba celky bojují o záchranu. Lépe je sice na tom Rennes, ale jen vinou lepšího skóre. Jinak jde o dva sousedy v tabulce na patnáctém, respektive šestnáctém místě.

Rennes naposledy zvítězilo nad Marseille 10.září, od té doby ale na tříbodový import stále čeká. Navíc dvakrát prohrálo doma a to jak s Nice, tak i s Caen shodně 0:1. Střelecky vyšlo naprázdno i v Guingampu a právě ofenzíva je největším kamenem úrazu domácích.

Lille na tom není o moc lépe. Vlastně by se dalo říci, že je na tom ještě hůře, protože jeho série bez vítězství se natáhla už na sedm zápasů. LOSC vyhrálo jen v prvním kole nad Nantes jednoznačně 3:0, ale zatímco v následujících kolech propadalo a propadalo, Nantes se šplhalo vzhůru. V minulém kole Lille svojí sérii natáhlo, když remizovalo 2:2 s Troyes. Na druhou stranu nesmíme zapomínat, že hosté mají o jedno odehrané utkání méně za přerušený duel s Amiens.

Domácí budou bez Ismaila Sarra,což je dost citelná ztráta. K dispozici nebude ani suspendovaný Khazri. Na druhé straně mají zdravotní potíže Soumaoro, Mendyl a Kouame a hrát nebude stejně jako Khazri potrestaný Edgar Ié.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Baal, Gnagnon, Nyamsi, Traoré - André, Bourigeaud, Prci, Amalfitano - Mubele, Maouassa
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Bissouma, Amadou, Alonso, Ballo-Touré - Maia, Mendes - Ghazi, Benzia, Araujo - Pepe
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.28 - 3.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - Montpellier HSC  (pátek 20:45)
St. Étienne se může dočasně dostat na druhé místo tabulky, musí však bezpodmínečně navázat na své solidní výsledky a před vlastními fanoušky skolit Montpellier. Ten se nachází ve středu tabulky a nepohrál už čtyřikrát v řadě, takže domácí nečeká určitě jednoduchá práce. Hosté však na Stade Geoffroy-Guichard naposledy vyhráli v roce 1995.

Montpellieru se na půdě svého aktuálního protivníka dlouhodobě vůbec nedaří. V uplynulých devíti utkáních tam prohráli hned osmkrát a jen jednou jedinkrát uhráli remízu. Současná forma by ale mohla naznačovat, že by se úspěch mohl nakonec dostavit. "Čeká nás soupeř se zajímavým útočným potenciálem," uvědomuje si kouč Michel Der Zakarian.

Jeho mužstvu se naposledy zadařilo proti Nice, celkově v uplynulých čtyřech kolech získalo slušných osm bodů. "Nepřekvapuje mě, že je St. Étienne v top trojce," uvedl Der Zakarian. "Pod bývalým trenérem Christophem Galtierem hrál vždy o páté až sedmé místo a pravidelně hrál evropské poháry. St. Étienne je strašně těžké porazit na jeho hřišti."

Domácí budou v tomto souboji opravdu mírnými favority. Na druhé Monaco ztrácejí jen dva body, celkově jsou tam, kde by chtěli být, bojují totiž zkrátka o příčky zaručující účast v pohárové Evropě pro příští sezónu. A to i přesto, že trenér Óscar García si musí zvykat na pro něj nové pořádky v nejvyšší francouzské soutěži, ve které nikdy nepůsobil.

Před týdnem se Les Verts podařilo přehrát Méty, na vítězství se ovšem ve finále hodně nadřeli. "Nemůžeme věnovat mnoho pozornosti tabulce. V téhle fázi ligy je všechno neoficiální," říkal st. étiennský stratég. "Ale musíme uznat, že jsme se současným postavením spokojení. Musíme pokračovat v získávání bodů a v budování mužstva."

Španělský stratég evidentně nebyl vůbec špatnou volbou vedení po odchodu oblíbeného Galtiera. Evidentně hráčům vštěpuje hlavně soudržnost a týmový výkon, jinak si nelze vysvětlit, že dosud jediní dva hráči, kteří skórovali více než jednou, jsou Bryan Dabo a Jonathan Bamba. Výraznou hvězdu v kádru ASSE jednoduše nehledejte.

Loïc Perrin, Ronaël Pierre-Gabriel a Florentin Pogba, to je trojice absentujících na straně domácích. Hostům se vrací Pedro Mendes, chybět naopak možná bude Jérome Roussillon. "S Montpellierem jsme hráli v přípravě, ale teď má jiný mančaft než v červenci. Dobře brání a spoléhá na protiútoky. Navíc skolil Nice, takže to nebude snadné," dodával Óscar García.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.28 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain981029:625
2.AS Monaco961224:1219
3.AS Saint-Étienne952213:917
4.Olympique Marseille952218:1517
5.FC Nantes95227:617
6.Olympique Lyon944120:1516
7.Girondins Bordeaux944116:1416
8.SM Caen95047:615
9.EA Guingamp941411:1213
10.Angers SCO926114:1112
11.Montpellier HSC93337:612
12.ES Troyes93339:912
13.Toulouse FC932410:1511
14.OGC Nice931512:1410
15.Stade Rennes913511:156
16.Lille OSC81346:136
17.Amiens SC82064:116
18.Dijon FCO913511:196
19.Racing Strasbourg91359:176
20.FC Metz91084:173

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím zápas ASSE - Montpellier

Reagovat
Jeňa

Proč letos Pokorný neodehrál ani jeden zápas? Loni mi přišlo, že byl docela chválený. Má nějaký osobní problém s Der Zakarianem?

Reagovat
Israha

Podívej se na statistiku inkasovaných gólů. Ta obrana bez něj prostě funguje kvalitně, není důvod s ní nijak šachovat.

Reagovat
Jeňa

Jak ale může Zakarian vědět, že by to s Pokorným nefungovalo minimálně stejně dobře, když mu nedal šanci v ani jednom zápase?

Reagovat
Israha

Don't fix it, if it ain't broken...

Reagovat
Pyroman

Z posledních 5 kol mají 4 čistá konta, a to hráli třeba proti PSG, Monaku nebo Nice. Tam už není co vylepšovat. Zakarian je co se týče obrany fanatik, Pokorný mu evidentně nesedl do systému, protože nebývá ani v nominacích.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za argument?

Reagovat
Langi

Protoze proste sazi na komplexnejsi hrace...vubec s nim nepocita aktualne...ze by na to mel a ta obrana by fungovala s nim minimalne uplne stejne jako bez nej je uplne vedlejsi

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno s ním byl někdě rozhovor

Reagovat
smazaný uživatel

Angers - Toulouse

O kreativitu by se měl starat Gianneli Imbula, nicméně bylo by velkým překvapením, kdyby Angers v tomto zápase nebodovalo.

Tip EuroFotbal.cz: 2

Reagovat
smazaný uživatel

Mety - Dijon

Mírným favoritem by přeci jen měli být hosté.

Tip EuroFotbal.cz: 1

To je nějaký trolling ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! "

Reagovat
Erdovec

zdravím pánové, nevíte jak je to v Monacu s lítsky na fotbal, bývá plno? dají se sehnat? budu tam v době, kdy se hraje liga mistrů s Lipskem

Reagovat
smazaný uživatel

Vypredane nemaju nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Proc nehraje Balotelli a neni ani na lavce. Zraneny by nemel byt, ne?

Reagovat
Langi

Bude ten Pape Cheikh nekdy hrat fotbal? Nebo sme koupili uplnou nulu za 12ME? Hlavne at ten Ndombele jde na prestup kua

Reagovat
cr7sux

Gustavo

Reagovat
smazaný uživatel

A PSG zase spoleha na individualni schopnosti Neymara a Mbappeho. Druhy zapas venku v Ligue 1 a zase nevedi, co hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

A maji to tu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Neymar je fakt k smichu. On si asi mysli, ze kolem neho budou chodit protihraci po spickach a poustet ho do golovek Jenom nekdo na neho pritlaci a tecou mu okamzite nervy. Tohle nedela ani CR7 baletka

Reagovat
smazaný uživatel

Blbecek bez nervu Bylo to uplne jasne

Reagovat
Teoretik

Ty zákroky na něj teď byly fakt zákeřný, ale může si za to i sám. Náš kouč nám vždy říkával ať si nestěžum, že dostáváme nakopáno, když zbytečně taháme balóny. Prostě sólisti jako Neymar s tím musí počítat a nervy mu téct nemůžou

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Taha to dyl, nez bylo potreba. Misto, aby zrychlil hru, tak balon drzi. Pomohl celemu OM. Nejen vyloucenim, ale i takticky.

Reagovat
havrys99

Reagovat
Teoretik

Neymárek

Reagovat
havrys99

Neymaaaaar táhni

Reagovat
smazaný uživatel

hehe, 10 na Marseille easy money

Reagovat
blaugrana

Priskoro.

Reagovat
Switchback

Ocampos takovej dive

Reagovat
Switchback

Cavani, to je frajer

Reagovat
Teoretik

Reagovat
smazaný uživatel

Ta jasna golovka OM, Samson to tusim byl, ta je bude mrzet jeste hodne dlouho

Reagovat
havrys99

dobrej výmysl ten přímák

Reagovat
smazaný uživatel

Ale trefil to suprove

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele