Ligue 1 preview - 1. kolo

03.08.2007, 22:12, aktualizováno 04.08.2007, 17:18
Previews
Ve Francii je vše připraveno k zahájení sezóny 2007/2008 tamní nejvyšší fotbalové soutěže. V minulém ročníku jsme se nejméně na jeden rok museli rozloučit s Troyes, Sedanem a Nantes, kteří spadli do druhé ligy. Naopak letošními nováčky v Ligue 1 jsou Méty, Caen a Strasbourg.








Racing Strasbourg - Olympique Marseille (sobota 17:10)
Úplně první utkání nového ročníku společně odehrají nováček ze Strasbourgu a Olympique Marseille. Klub z jihu Francie je v předsezónních odhadech většinou pasován do role týmu, který by měl hodně zatápět Lyonu v boji o titul. Na Stade Veledrome se v průběhu letního přestupního termínu stěhovalo mnoho známých tváří. Přišel Boudewijn Zenden, Jacques Faty, Karim Ziani a Benoit Cheyrou a navíc se dotáhl přestup Djibrila Cisseho z Liverpoolu. Jedinou citelnější ztrátou je pro Marseille odchod Francka Riberyho do Bayernu Mnichov. Představitelé Marseille tuto roli v médiích odmítají, ale samozřejmě v něco podobného v koutku duše doufají. Kádr na to mají dostatečně kvalitní. V sobotním odpoledním zápase bude kouči Emonovi chybět Samir Nasri, který se stále nezotavil ze zranění kolene a také Civelli. Ten si na La Meinau bude muset odpykat trest. Strasbourg skončil v minulé sezóně v Ligue 2 na druhém místě, vystřídal kouče, ale nenakoupil žádné posily. V tomto utkání je jasným favoritem Marseille, ale až první zápasy určí, jak na tom ten který tým doopravdy je.
Pravděpodobné sestavy: Racing Strasbourg: Cassard – Paisley, Bellaid, Dos Santos – Fanchome, Kohade, Johansen, Lacour, Rodrigo – Gameiro, Mouloungui.   Olympique Marseille: Marseille: Carrasso – Beye, Fati, Givet, Taiwo – Ziani, Cana, Cheyrou – Niang, Cisse, Zenden. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.00 - 2.00
Stade Rennes - AS Nancy-Lorraine (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Stade Rennes: Pouplin – Fanni, Hansson, Mensah, Edman – Leroy, Cheyrou, M’Bia Etoundi, Thomert - Pagis, Briand.  AS Nancy-Lorraine: Bracigliano - Chrétien, Pyugrenier, Andre Luiz, Sauget – Kim, N’Guemo, Berenguer, Dia, Gavanon – Curbelo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.20 - 4.55
AS Monaco - AS Saint-Etienne (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: AS Monaco: Roma – Cufre, Bolivar, Monsoreau, Berthod – Leko, Plašil, Gakpe - Piquionne, Pino, Menez.  AS Saint-Etienne: Janot – Perrin, Tavlaridis, Nivaldo, Varrault - Feindouno, Guarin-Vasquez, Landrin, Payet - Gigliotti, Ilan. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.10 - 3.95
Olympique Lille - FC Lorient (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Olympique Lille: Malicki – Beria, Rami, Plestan, Tofforeau – Debuchy, Dumont, Cabaye, Bastos - Mirallas, Fauvergue.  FC Lorient: Audard – Morel, Jallet, Ciani, Boutruche – Le Pen, Abriel, Ewolo, Marin – Saifi, Vahirua. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.20 - 3.50
Paris Saint-Germain - FC Sochaux (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Paris Saint-Germain: Landreau – Malubu, Traore, Camara, Armand – Frau, Digard, Clément, Rothen – Luyindula, Pauleta.  FC Sochaux: Richert – Pichot, Afolabi, Jokic, N´Daw – Isabey, Sené, Maurice-Belay, Pitau, Dagano - Grax. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.75
Valenciennes FC - Toulouse FC (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Valenciennes FC: Penneteau – Ducourtioux, Sommeil, Ouaddou, Rippert – Mater, Doumeng, Saez, Roudet – Audel, Savidan.  Toulouse FC: Douchéz – Ebondo, Jonsson, Congre, Mathieu - Fabinho, Dieuze, Emana, Taider – Gignac, Elmander. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 2.90 - 2.60
Stade Caen - Olympique Nice (sobota 20:00)
Pravděpodobné sestavy: Stade Caen: Plante – Hengbart, Svensson, Sorbon, Seube – Gouffran, Proment, Nivet, Elu – Jemaa, Deroin.  Olympique Nice: Lloris – Barul, Hognon, Abardonado, Kanté – Bamogo, Balmont, Ederson, Rool, Helleybuck – Moussilou. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 2.85 - 3.50
Girondins Bordeaux - Racing Lens (sobota 20:00)
Souboj mistra s učněm nabídne zápas Bordeaux proti Lens na Stade Chaban-Delmas. Guy Roux se vrací na lavičku jako trenér Racingu Lens. Známý trenér, který v minulosti vedl přes čtyřicet let Auxxere, letos učinil dlouho čekávaný comeback. Proti němu bude stát Laurent Blanc, který v jedenačtyřiceti letech v Bordeaux s trénováním začíná. Jeho tým sice v létě ztratil Jean-Claude Darchevilla, Juliena Fauberta a Rio Mavubu, ale dokázal koupit Alou Diarru z Olympique Lyon a Davida Belliona z Nice. V Lens se budou muset Girondins obejít bez potrestaného Johan Micouda a možná také bez Francka Juriettiho, který má problémy s kolenem. Racing Lens, který je stejně jako Bordeaux účastníkem poháru UEFA v této sezóně, přišel v létě o oporu Seydou Keitu, ale také dokázal vhodně doplnit kádr. Zápas dvou týmů, které by se měli pohybovat v popředí Ligue 1, nemá velkého favorita
Pravděpodobné sestavy: Girondins Bordeaux: Ramé – Chalmé, Jemmali, Planus, Juretti – Diarra, Fernando, Jussie, Wendel – Chamakh, Bellion.  Racing Lens: Runje – Demont, Hilton, Coulibaly, Aubey - Carriere, Kovačevič, Sable – Akale, Kalou, Monterrubio. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.85 - 3.35
Le Mans UC 72 - FC Metz (neděle 18:00)
Pravděpodobné sestavy: Le Mans UC 72: Pelé – Calvé, Paulo Andre, Cerdan, Camara – Gervinho, Romaric, Coutadeur, Matsui – Samassa, Grafite, De Melo.   FC Metz: Sissoko – Leoni, Diop, Bassong, C. Gueye – B. Gueye, Cardy, Barbosa, Agouazi, Gygax – Cisse. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 3.90
Olympique Lyon - AJ Auxerre (neděle 21:00)
Olympique Lyon začne svoji cestu, na jejímž konci má být sedmý francouzský titul v řadě, domácím zápasem proti Auxerre. Les Gones jsou znovu považováni za horkého favorita Ligue 1, ale podle odhadů by jim víve než jindy měl šlapat na paty Olympique Marseille. Ten přes léto hodně posílil. Ovšem Lyon se po ztrátách Florenta Maloudy, Erica Abidala a Tiaga také nenechal zahanbit a nakoupil Kadera Keitu, Mathieu Bodmera a italského mistra světa Fabia Grossa, takže jejich tým bude také opět silný. Domácím bude v utkání s Auxerre scházet brazilský útočník Fred, který si zlomil nohu na Copa America, a také jasná brankářská jednička Gregory Coupet. Ten má problémy s kolenem a mimo hru by měl být možná i několik měsíců. Přesto má Alain Perrin, nový trenér obhájce titulu, z čeho vybírat. Hosté budou proti favoritovi zřejmě spoléhat na rychlé brejky, které by měly táhnout hlavně Jelen a Maoulida. Ovšem na Lyon by to pravděpodobně stačit nemělo, a proto se očekává, že si domácí tři body nechají na Stade Gerland.
Pravděpodobné sestavy: Olympique Lyon: Vercoutre – Clerc, Squillaci, Cris, Grosso – Keita, Toulalan, Juninho, Kallstrom, Govou - Benzema.  AJ Auxerre: Sorin – Jaures, Antonio, Grichting, Mignot – Jelen, Thomas, Pedretti, Kahlenberg – Maoulida, Niculae. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.00 - 9.00

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (8)

Přidat komentář
Slejdy

Inter a Bremy

Reagovat
Slejdy

jinak ale Giuly se dobre chytil

Reagovat
Slejdy

bremy odvolavam AS Roma si to taky umi udrzet ale to vedeni

Reagovat
HOST*

Jenda sedí? To jsem zvědav jak dlouho to vydrží .

Reagovat
smazaný uživatel

Ty woe, Plašil v základu a Dino na lavičce. No Monako chce očividně sestoupit.

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*GEGE

Reagovat
HOST*Mezič

tam je novej trener a ten na kolera sere plašil tam je dlouho a už ho znaj navíc ten system na tři utočniky je milnej, spíš na jednoho než na tři

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele