LIGA MISTRŮ: BARCA, MILÁN, LYON?

08.03.2005, 12:00
Aktuality
A nebo tomu bude zcela jinak? AC Milán má jeden gól k dobru, ale i tak si musí dát pozor. Manchester United je venku vždy nebezpečný. Barcelona doma Chelsea zaslouženě porazila, ale v Londýně se nevyhrává! Petr Čech branky nedostává a hráči v poli jednu vždycky dají. A to Chelsea bude k postupu stačit. A tak jen v Lyonu to bude asi o ničem. Brémy přijely jen z povinnosti...


AC Milán – Manchester United

Nechme mluvit historii a výsledky: Manchester hrál v Miláně dvakrát a dostal to s nulou (4:0 a 2:0)! Jedenáct návštěv anglických klubů v Miláně, 6 výher pro domácí, 5 remíz... Ale Milán si i tak musí dát pozor! Manchester United nezná rozdíl mezi domácím stadiónem a hřišti soupeřů. Vyznává útočnou hru doma, ale stejně tak i venku.

Carlo Ancelotti je ale klidný, je si vědom jednobrankového náskoku z prvního utkání a věří v sílu vlastních hráčů. Kakha Kaladze pokračuje na marodce, nebude-li moci nastoupit, objeví se v centru obrany Jaap Stam, bývalá opora Manchesteru, který pro změnu nenastoupil na britských ostrovech. Zbytek týmu by se měl představit beze změn proti prvnímu zápasu. Rozestavení hráčů, přezdívané "vánoční stromek" (4-3-2-1) s hnacím motorem Rui Costa - Kaká a jediný hrot Hernán Crespo. Na lavičce bude čekat na příležitost Filippo Inzaghi, který již odehrál pár minut v lize proti Atalantě Bergamo a zdá se být v pořádku. Naopak Andrij Ševčenko po operaci pokračuje v rekonvalescenci.

Manchester United Sira Alexe Fergusona má před sebou úkol věru nelehký. Skotský trenér nejbohatšího fotbalového klubu světa uznává, že se jedná o složitou překážku, ale ne o nepřekonatelnou. Do Milána odletěl Manchester bez Gary Nevilla a Louise Saha, což dává tušit zařazení Wese Browna vpravo, srdce obrany pak budou tvořit rukou společnou a nerozdílnou Mikael Silvestre a Rio Ferdinand. "Musíme perfektně bránit, nemám pochybnosti o kvalitě týmu, když jde do, tuhého umí zabrat." A dobrou zprávou pro United je zdravotní stav Ruuda van Nistelrooye – je fit a může společně s Waynem Rooneym nastoupit.

Milán: Dida - Cafú, Stam, Nesta, Maldini - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká, Rui Costa - Hernán Crespo.

Manchester: Howard - Brown, Ferdinand, Silvestre, Heinze - Keane, Phil Neville, Ronaldo, Giggs – Van Nistelrooy, Rooney.

Rozhodčí: Herbert Fandel (GER).


Chelsea – Barcelona

Stamford Bridge se připravuje na fotbalovou slavnost. Šance? Všichni to vidí 50 na 50 a asi nikdo by nevsadil poslední peníz na postup jednoho nebo druhého. Oba celky jsou po uplynulém víkendu ještě o něco pevněji usazeni na trůnech ligových soutěží, a tak galapředstavení může proběhnout v plném lesku. Ztráty jsou jak u domácích, tak u hostujícího celku. Kdo nahradí zraněného Rafu Marqueze? Bude hrát Arjen Robben? Nizozemský reprezentant sice tvrdil, že svůj start vidí tak na 10%, ale známý kaskadér Jose Mourinho prohlásil, že s ním v úterý počítá...

Frank Rijkaard má pozici o něco komplikovanější, mexický reprezentant je v současnosti pilířem obrany a nahradit ho bude těžké. Na tomto místě hrají Gerard López a Demetrio Albertini. Asi větší šance má Gerard López, je fyzicky zdatnější a jistější ve hře hlavou, což je velkou výhodou proti celkům z Britských ostrovů. Na pravé straně útoku by se mohl znovu objevit uzdravený Ludovic Giuly, což by pro Andrése Iniestu znamenalo návrat na lavičku náhradníků. Rijkaard má obavy z gólu ve vlastní síti v úvodu zápasu, protože po jeho vstřelení by se Chelsea stáhla do obrany a tam to prostě válí a je téměř nepřekonatelná, zejména na domácí půdě. Ale Barca nechce bránit, věří ve schopnosti a údernou sílu dvojice Ronaldinho - Samuel Eto'o, právě tak jako na jistotu v brance, kterou je bezesporu Víctor Valdés.

Ale není to jen sportovní stránka, která vyvolává napětí. Po konfrontaci, kterou vyvolal arogantní José Mourinho v Ciudad Condal, ho má celé Španělsko na mušce! Chelsea budou chybět Wayne Bridge, Scott Parker, Mikael Forsell, William Gallas pro zranění, ale také v Barceloně vyloučený Didier Drogba. Toho v útoku nahradí buď Eidur Gudjohnssen nebo Mateja Kezman.

Chelsea: Čech - Johnson, Carvalho, Terry, Ferreira – Makelele - Cole, Tiago, Lampard, Duff - Kezman nebo Gudjohnssen.

Barcelona: Víctor Valdés - Belletti, Puyol, Oleguer, Van Bronckhorst - Xavi, Gerard nebo Albertini, Deco - Giuly, Eto'o, Ronaldinho.

Rozhodčí: Pierluigi Collina (ITA).


Lyon – Brémy

Náskok tří branek dává francouzskému celku téměř 100% jistotu postupu. Florent Malouda ale říká: "Jistota postupu se může během pár minut změnit v děsivou noční můru!" A jeho kolega Gregory Coupet dodává: "Ještě jsme nepostoupili, kdo tipoval 3:0 v Brémách? Nikdo! A právě tak to může skončit u nás!"

Ale historie mluví pro Lyon, protože ještě nikdy z LM nevypadl celek, který první zápas vyhrál tímto rozdílem. Lyon sice stále vede francouzskou ligu, ale nyní prohrál dva zápasy za sebou, v Poháru s Clermontem a v lize s Caen. Paul Le Guen chtěl postavit to nejlepší, co má k dispozici, ale bude se muset obejít bez Claudia Cacapy a Anthonyho Reveillera pro zranění, naopak se do sestavy vrací Sydney Goyou.

Brémy? Pokusí se dokázat, že výsledek na domácím stadiónu byl náhodný... Ale budou to mít moc a moc složité. I když, pamatujete si slova Tomáše Pospíchala? Fotbal nemá logiku... aneb "jeden nikdy neví!"

Lyon: Coupet - Diatta, Cris, Abidal, Berthod - Govou, Diarra, Juninho Pernambucano, Malouda – Wiltord, Frau.

Brémy: Reinke - Stalteri, Pasanen, Ismael, Magnin – Baumann - Ernst, Micoud, Borowski – Klose, Valdez.

Rozhodčí: Valentin Ivanov (RUS).


Autor: Vilém Hodr

Komentáře (46)

Přidat komentář
HOST*TonyB

Zdravím, jsem hodně zvědavý a napnutý na dnešní zápas Chelsea-Barca. Mluvil jsem tady o tom minule. Pokud blues jen trochu otevřou obranu budou to mít těžký. Uvidíme. Hřiště na Stanford bridge není tak velký jak na Nou campu, ale nemýslím si že to bude mít rozhodující vliv, potože vzadu bude více prostoru. Necháme to sice na hráčích a věčinou všechny předzápasoví spekulace jsou na nic, ale můj skromný tip je 1:2 pro Barcu. A mimochodem to co předvedl Morinho po zápase v Barce, to je trošku nechutný. Velcí trenéři neumí jen slavně vyhrávat, ale i prohrávat. Uvidíme až Morinho prohraje něco důležitýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea předvadla na Nou Campu totální defenzivní hnus a myslím si, že jiné to nebude ani na Stamford Bridge. Bylo by dobré, hlavně pro fotbal kdyby postoupila Barcelona

Reagovat
HOST*

Nechejme se překvapit kvalitním zápasem a ne tou fraškou minule. Ať vám tipy vyjdou podle přání, postupující jistě bude přínosem pro další kola. Asi proti sobě hrají dvě nejsilnější mužstva. Ahoj, těším se na večer.

Reagovat
HOST*smrt valencii

pak ho vyhodej hahahahaha zaslouzi si to treba za rijkarda

Reagovat
smazaný uživatel

Už dlouho tu nic před startem kola LM nebylo,příspěvek je perfektní díky

Reagovat
smazaný uživatel

pokud má vyhrát fotbal tak se dnes na Stamford Bridge bude radovat Barca a já s ní BARCA!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Z plna hrdla křičím: BARCA!

Reagovat
HOST*

asi zapomínáte, že to píská Collina a ten nám nějaké závěrečné divadýlko jistě předvede.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, ale bude to rovina, Barce neublíží. Chelsea je sice domácí ale hrajou tam Češi A navíc pískal na Camp Nou benefiční zápas Ronaldinho-Sheva. Už teď se těším jak Mourinho pukne vzteky když se bude Collina přátelsky bavit s Ronaldinhem - schválně si na to dejte pozor, anglická TV se tomu bude stopro věnovat

Reagovat
HOST*agr

Tak jo, jdu to dnes vsadit, všechny 3 zápasy LM na 02, 2 ze 3 po litru

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, AC vyhraje, Rooney si dá vlastňák, dostane červenou a zlomí si nohu

Reagovat
alegre

..a zazvonil zvonec a pohádky byl konec.....nebo Itálie v LM?

Reagovat
HOST*yarda

Kurva, smát se nad zlomenou nohou?? Není článku, aby na něm barcelonský fanda nevyplodil podobnou perlu

Reagovat
alegre

normál, fotbalem ke zdraví a trvalé invaliditě.....ale jinak....hmmm, lidi jsou hyeny....

Reagovat
smazaný uživatel

mám pocit že tě madriští platí abys pořád na fórech Barcy otravoval vzduch

Reagovat
HOST*

koho z nás platí?

Reagovat
HOST*yarda

Tohle je fórum Barcy? Kecy! Je to hodnocení šancí na postup v LM, tak si nech hemzy, jooo

Reagovat
HOST*

Nevim tedy co tě po tomhle rozhovoru vede k třem 02kám, ale budiš.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra to jsou nervy! Snad se to nějak zezačátku nepsoere nějakým nešťastným golem.

Reagovat
HOST*deco

kyslíku, to chce klid já už vím výsledek, zde přidávám malou nápovědu:po zápase mourinho obviní fanoušky z komplotu

Reagovat
alegre

2x Španělsko, Barca ANO! Real NE! 3x Itálie, a proč ne, ale jen to ne, 4x Anglie, i to je možné, 3x Německo, to asi ne, 2x Francie, reálné, 1x Nizozemsko, asi ne, 1x Portugalsko, taky asi ne….. Babo raď ....

Reagovat
HOST*PUYOL

2xŠpanielsko, 1xAnglicko, 1xHolandsko, 2xTaliansko, 1xNemecko, 1xFrancúzsko

Reagovat
HOST*

Pánové jak dnes tipujete zápasy LM?

Reagovat
alegre

Chelsea 1:0, Milan 1:1, Lyon 1:1, a postup Barcelony na penalty

Reagovat
smazaný uživatel

hm, ty penalty asi neklapnou

Reagovat
HOST*zač

hm, Milan-Manch 1:1, to sem chtěl dát na tiket, ale nakonec převládly víra v Manchestrovský útok a dal jsem výsledek 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nic v zlom,ale ked Chelsea vyhra 1:0,tak postupi Chelsea a nebudu ziadne penalty

Reagovat
HOST*

nenechali se nachytat...

Reagovat
antimadrista

Postoupí Barca, vyhraje 0:2

Reagovat
antimadrista

Barceloooooooooooooooooooonaaaaaaaaa !!

Reagovat
HOST*Galacticos

Ani nahodou!!!!Chelsea-Barca 0:0,Lyon-Bremy 1:0---za Lyon hrat becko,ale vyhrajou viz.Sparta,skoruvat bude Nilmar!AC Milan-Man UTD-1-1!!Nevim,kazdy mame svuj nazor na to,jak to bude a kazdy mame sve duvody proc to tak bude!!Necham si je pro sebe!!!Jo a jeste k zitrku:Juve-Galacticos 0:1 Raul,citim ze se dostane do toho,jak jsme byli u nej zvikli!!!Luxemburgo na tiskovce::"Citim,ze se do toho Raul dostava a budeme s nim naprosto spokojeni"!!Mejte jse

Reagovat
antimadrista

Uefa vzkázala Mourinhovi, aby držel hubu

Reagovat
smazaný uživatel

Kyslíku, Figo přijdete na chat?

Reagovat
HOST*secho

Chelsea- Barca 1:2. To uz vim ted, tajne zdroje

Reagovat
HOST*plechi

a barca je kde? no kde? kdeeeee? no prece v ****

Reagovat
alegre

kde? v tej tvojí....teď jen čumíš ty madridskej pohrobku, co?

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*secho

zatim moc silny kafe pro srdce maleho barcelonskeho fanouska(myslim me). Ronaldinho je nejlepsi, ten druhej gol, to bylo jak z jine planety, fakt parada. zatim parada

Reagovat
alegre

Collina je absolutně nejlepší rozhodčí i když nás to bolí. A fotbal je to fantastickej!

Reagovat
alegre

Mám na jedné televizi Chelsea-Barca a na druhé Milán-Manchester. Na té první je slunečný a krásný den a na té druhé čekám kdy se rozední. Ale jinak opravdu parádní fotbal….Chelsea válela, Barca válí! Je to PARTIDAZO!

Reagovat
HOST*sansiro

FORZA MILAN!!!! POSTUP!!!!!!!!! 2x 1:0!!!!!!!!!! TO JE TO NEJLEPSI!!!!!!! FORZA MILAN

Reagovat
alegre

Vynikající fotbal, ale nesmí hrát Milán......Barca, Celsea, Lyon!

Reagovat
HOST*

no barca přece jede domůůů ale nádherný fotbal, ten ronaldhinův banán, co dodat... takový fotbálek v chl naposledy manu-real 4:3...doufam že ted bude chelsea-acm.... a lyon - to sou blááázni

Reagovat
plechi

a zitra real, arsenal, leverkusen a monako

Reagovat
HOST*sansiro

Bude se ted opet losovat nebo jsou uz jasne dvojice na dalsi kolo? dik

Reagovat
HOST*yarda

Mám pocit, že se znovu losuje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele