Lewandowski se dostal do elitní desítky bundesligových kanonýrů

14.12.2017, 14:57
Aktuality
Dvojnásob cenný gól dal včera Robert Lewandowski. Útočník Bayernu Mnichov jedinou trefou rozhodl souboj s 1. FC Köln a navíc se posunul do elitní desítky historického pořadí nejlepších střelců 1. Bundesligy...

Polský reprezentant se prosadil v 60. minutě a ve svém 242. zápase dal 166. branku, čímž se dotáhl na Hannese Lohra, ten ovšem spotřeboval 381 utkání.

Lewandowski se navíc v letošní sezoně může posunout ještě o několik příček. Na dostřel má duo Klaus Allofs, Dieter Müller, na které ztrácí jedenáct gólů, o dva góly více má mistr Evropy z roku 1996 Stefan Kuntz.

Historickému pořadí vládne legendární Gerd Müller (365 gólů ve 427 duelech), který se může pochlubit i nejlepším průměrem 0,85 branky na zápas, Lewandowski je s číslem 0,68 hned na druhém místě. Elitní trojku nejlepších kanonýrů doplňují Klaus Fischer (268) a současný trenér Bayernu Jupp Heynckes (220).

"V průběhu mého aktivního působení by Robert byl někým jako Klaus Fischer nebo já, ale ne Gerdem Müllerem," domnívá se Heynckes.

Lewandowski se výhledově může stát nejlepším zahraničním střelcem 1. Bundesligy, tento primát patří a ještě několik měsíců patřit bude Claudiu Pizarrovi (191).

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Heresy

pekne ... jeste se zacni vice snazit v zapasech at to stoji zato ...

Reagovat
Bandita_Harry

zostane v BM ?

Reagovat
Heresy

urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně na začátku jsem odsuzoval jeho přesun, ale teď už s ním jsem v pohodě, on tam patří. BVB ho vychovala pro velký fotbal a tak to zůstane, ale je to legenda Bayernem i jeho srdce patří tam

Reagovat
Bandita_Harry

no skoda je, ze isiel zadarmo Dortmund by sa na nom nabalil aspon a potom sa ten presun da lepsie prijat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Od přestupu z Dortmundu se mi totalně znechutil.Polský žoldák

Reagovat
raduinho

Reagovat
oli9

top fotbalista navic tahne i svoji repre snad mu to tam bude na ms padat

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele