Leiva zůstává profesionálem, zimní odchod ale nevylučuje

11.01.2017, 12:54
Aktuality
Poslední dny v kabině Liverpoolu před sebou možná má Lucas Leiva. Brazilský záložník je aktuálně nejdéle sloužícím hráčem Reds, nepatří ovšem do základní sestavy a nevylučuje lednový odchod z Anfield Road. Změna dresu je o to pravděpodobnější, že hráči běží smlouva jenom do konce června...

Třicetiletý Leiva přišel do Liverpoolu v létě 2007 z domovského Gremia a letos naskočil jenom k deseti duelům Premier League, v sedmi případech se na trávníku objevil až na závěrečných několik minut.

Současná situace tak vede ke spekulacím a zájem má například Inter Milán. Ten může podobně jako další lednoví nápadníci doplatit na sportovní situaci Liverpoolu, Reds jsou totiž na druhém místě tabulky s pětibodovým mankem na Chelsea a mají šanci na zisk titulu.

"Moje situace není skvělá. Není to něco, co bych do budoucnosti chtěl, abych nehrál moc zápasů. Tohle pro zbytek kariéry nechci, zvláště pak vzhledem k mému věku. Neblížím se konci kariéry a mám před sebou ještě spoustu let. Chceme hrát, za to jsme také placení, ale já se snažím chovat jako profesionál a pomoci týmu co nejvíce ve chvíli, kdy dostanu příležitost. Musím se s tím vyrovnat a řešení se pokusit najít až v době, kdy budu mít šanci," hodnotí svou aktuální situaci.

"Musím zůstat profesionálem, myslet na tým a až poté uvidím, co se stane. Nejlepším místem pro mě je v tuto chvíli Liverpool. Nemohu říct, kde budu za týden, za měsíc nebo za čtyři měsíce. Až když něco přijde, budu moci posoudit, zda se jedná o lepší možnost. Do této chvíle za sebou máme povedenou sezonu a máme šanci vyhrát trofeje. I to je něco, co budu zvažovat," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (455)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele