Leicester se ani ne 300 dní po oslavách titulu rozešel s Ranierim

23.02.2017, 21:08
Aktuality
Uběhlo přesně 298 dnů od doby, kdy Leicester City oslavil anglický titul, na který se bude ještě dlouho vzpomínat. Teď jsou nicméně Lišky sedmnácté, od sestupového pásma je dělí pouhý bod, a vedení šampionů se proto odhodlalo k ráznému kroku a odvolalo ověnčeného italského kouče Claudia Ranieriho...

V Anglii tak dochází k bizarní situaci, kdy byli propuštěni dva poslední vítězové nejvyšší soutěže. Ranieri následuje příklad Josého Mourinha, kterému se vůbec nevyvedl podzim 2015 s Chelsea.

Claudio Ranieri v čele Leicesteru vydržel déle, v tomto kalendářním roce však Foxes platí za jediný klub ze čtyř anglických soutěží, který stále čeká na vstřelenou branku. Už dříve navíc Leicester napodobil Chelsea z roku 1956, když jako jediný šampion od té doby prohrál pět ligových zápasů v řadě.

Italský kouč se patrně v čele Leicesteru držel až do konce února hlavně díky výsledkům v Lize mistrů, kde jeho tým neinkasoval v prvních čtyřech utkáních. Teď ale Ranieri ani nedostane šanci poprat se v odvetě se Sevillou o postup do čtvrtfinále poté, co v Seville Leicester uhrál solidní výsledek 1:2.

Vedení anglických mistrů nyní bude patrně doufat v opakování situace z jara 2012, kdy Chelsea po prohraném venkovním osmifinále Ligy mistrů odvolala Andrého Villas-Boase a následně dokráčela za svými historicky prvními vavříny pro vítěze milionářské soutěže.

Podle Henryho Wintera z The Times reaguje vedení zčásti na nespokojené hlasy z kabiny. Některé hráče prý "vyvedlo z míry" trenérovo rozhodnutí v Seville upřednostnit Ahmeda Musu před Demaraiem Grayem. Část týmu teď přitom má žádat zpátky Italova předchůdce Nigela Pearsona.

Autor: Tomáš Daníček / lcfc.com

Komentáře (728)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele