Lednová Premier League v kostce

01.02.2016, 09:07
Názory a komentáře
Premier League se překlenula do druhé poloviny a v jejím čele stále stojí Leicester City. O tři body zpět jsou největší favorité - Manchester City a Arsenal, který v lednu získal jenom pět bodů z dvanácti možných. Lednovým "mistrem" se však stal Southampton, jenž při opatrnějším systému Ronalda Koemana třikrát vyhrál a pokaždé udržel čisté konto. Velkou lednovou událostí byl návrat Dimitriho Payeta.

Už od začátku letošní sezóny anglické nejvyšší soutěže vám Eurofotbal přináší novou rubriku s názvem Premier League v kostce, která má za úkol shrnout v pokud možno stravitelné formě uplynulý víkend. Jako bonus k pravidelným článkům po každém kole je už obligátní součástí anglického fotbalového zpravodajství a publicistiky i měsíční kostka.

Chybět v ní samozřejmě nemůže ideální sestava měsíce, kterou rozeberu ještě o něco podrobněji než po jednotlivých víkendech. Podruhé za sebou je v nominaci gólman Arsenalu Petr Čech, dále záložník Leicesteru N’Golo Kanté a uzdravená hvězda West Hamu Dimitri Payet. Zbylých osm pozic zaujali nováčci - jeden z nich je i Sergio Agüero, který byl ze všech hráčů v lednu nejlepší.

Další kategorie - Piedestal měsíce ledna - nabídne naopak stručněji než po jednotlivých týdnech pohled do toho úplně nejzajímavějšího. Gól a zákrok měsíce doplní zklamání měsíce a také - již lehce odkrytý - hráč a manažer měsíce.

V názorové části článku se tentokrát zaměřím na situaci dvou menších londýnských celků, které jsou v ofenzivě závislé na jedné své postavě. Yannick Bolasie je stěžejní pro útok Crystal Palace, Dimitri Payet je zase klíčem k úspěchu West Hamu. Oba dva mají společnou jednu proměnnou - zranění. Zatímco Konžský šikula se nedávno zranil, reprezentant Francie naopak z marodky povstal jako fénix z popela.

Když se Bolasie zraní a Payet uzdraví

Důležitost obou fotbalistů pro své celky je skutečně hmatatelná. Začněme u toho pozitivnějšího a aktuálnějšího tématu, jímž je geniální technik a driblér Dimitri Payet. Už jeho příchod z Marseille neunikl zvědavcům, kteří jej právem považovali za jednu z nejzajímavějších posil z celé Premier League. Přitom nestál ani 11 milionů liber. A Francouz ihned začal očekávání plnit.

Poté, co jej surově zranil James McCarthy z Evertonu, začalo se nad West Hamem smrákat. Zvítězit bylo pro Kladiváře takřka nemožné a fanoušci londýnského celku vyhlíželi svou největší hvězdu jako spasitele. A osmadvacetiletý záložník skutečně přišel, viděl a zvítězil. Jeho kvalita je na úroveň West Hamu, neřkuli celé Premier League, naprosto nadstandardní, že až diváci zírají na jeho kousky s otevřenou pusou.

Jen málokdo mohl čekat, že se Payet vrátí po zranění a ihned předváděl výkony jako na podzim. Jenže všestranný fotbalista náročné odborníky absolutně vyvedl z konceptu. Už jeho cameo proti Liverpoolu na začátku ledna stálo za to, byť o vítězství nerozhodl on. Za pár minut však dovedl obránce Reds několikrát tzv. vykoupat a dokonale předznamenal, co ukáže o týden později v základní sestavě.

V Bournemouthu totiž Payet odehrál jeden z nejlepších výkonů, které kdo v letošní sezóně odehrál. Dal fantastický gól, ještě fantastičtěji na další nahrál a vedle toho hrál bez nadsázky jako Zidane v nejlepších letech. Neodstavitelný od míče, na němž navíc působí tak elegantně a efektivně zároveň, že snad ani soupeři nechtějí jeho galashow přerušovat.

Manažer West Hamu Slaven Bilić prohlásil, že "na světě neexistují peníze, které by donutily klub prodat Dimitriho Payeta". Asistent Julian Dicks byl ještě výmluvnější. "Měli byste vidět, co předvádí na tréninku. Občas je to až strašidelné. Hrával jsem s hráči, kteří byli na tréninku skvělí, ale v zápasech na ho*no. On je úžasný v obou případech. Je zcela výjimečný," pochválil svého svěřence.

Navíc se nebojí ani práce dozadu, což bylo k vidění i minulý týden s Manchesterem City. Po dalším nádherném výkonu totiž navíc v devadesáté minutě vybojoval klíčový balón u vlastního vápna a dočkal se zasloužených ovací. Stačí už jen podotknout, že s ním West Ham vyhrál 50 % zápasů, zatímco bez něj pouze 14 %. Směšný je i průměr vstřelených branek s ním (1,9 / zápas) a bez něj (0,7 / zápas).

A pak tu máme něco podobného, akorát v opačném gardu. Yannick Bolasie sice už září v dresu Crystal Palace delší dobu, ale teprve letos před Vánoci našel pozici, která objeví jeho veškeré přednosti. Posunul se totiž z křídla na post staženého útočníka, jakési spojky mezi tvůrčí postavou Cabayeho a útočníkem - ať už je to kdokoli.

Bolasieho výpady do soupeřových vápen se na přelomu listopadu a prosince prostě a jednoduše nedaly bránit, Yannick vytvářel ohromné množství šancí a byl taktéž vynikající v driblingu. Jeho absence je až děsivě vidět - děsivě především pro Crystal Palace. Eagles totiž v šesti utkáních bez své hvězdy dokázali vstřelit jeden jediný gól, a to si ho ještě vlastňákem musel dát soupeř!

To je právě ten oslí můstek, proč se o Bolasiem zmiňuji právě v souvislosti s lednovým souhrnem. Žádný klub vedle Crystal Palace totiž nezaznamenal v novém roce tak radikální propad. Přitom se čistý kauzální vztah mezi zraněním zmíněného hráče a danou krizí dá skutečně snadno nalézt.

V šesti utkáních, kdy Bolasie svému týmu schází, "dali" hráči Crystal Palace zmíněný jeden gól a vystřelit na branku se jim povedlo celkem třináctkrát (2,1 / zápas). Zato když byl Afričan přímo předcházející čtyři klání na trávníku, nastříleli Orli devět gólů a branku soupeře ohrozili hned jednadvacetkrát (5,3 / zápas).

Svěřenci Alana Pardewa jsou bez svého ofenzivního klenotu zoufale předvídatelní - chybí jim parťák k Wilfriedu Zahovi, jenž je Bolasiemu typologicky nejpodobnější. V soubojích 1 na 1 a technice přímo na míči jsou však nesrovnatelní. Právě nevyzpytatelnost reprezentanta DR Kongo je významným činitelem, jež nyní Crystal Palace schází. A ještě zhruba měsíc bude. Z kandidáta na boj o poháry se tak (pokud už tomu tak není teď) může snadno stát celek hájící spíš svou ligovou příslušnost.

Lednový piedestal

O všech kategoriích se píše v "týdenních" kostkách, popř. výše/níže v tomto článku, zde tedy jen heslovitě.

Hráč měsíce: Sergio Agüero

Manažer měsíce: Ronald Koeman

Gól měsíce: Dele Alli (Crystal Palace 1:3 Tottenham; 23. leden 2016)

Zákrok měsíce: Joe Hart (West Ham 2:2 Manchester City; 23. leden 2016)

Zklamání měsíce: Crystal Palace

Sestava měsíce

https://s23.postimg.org/53v2g09aj/sestava_mesice_prosince.jpg

Za výslednou grafickou úpravu sestavy děkuji Víťovi Horákovi.


Petr Čech: Arsenalu se v lednu vůbec nedařilo, vyhrál jediný ze čtyř zápasů. Jeho brankář Petr Čech ovšem zářil, dvakrát svému celku skvělými zákroky zachránil čisté konto a v obou případech (20. a 22. kolo) se dostal do sestavy kola. Kromě perfektních výkonů proti Newcastlu a Stoke zachytal Čech výborně i proti Chelsea, byť ani on nedovedl zabránit překvapivé domácí porážce.

Cédric Soares: V lednu se pravým obráncům příliš nevedlo, jeden z mála z těch, kteří byli stabilní a nadprůměrní celý měsíc, byl zadák Southamptonu Cédric Soares. Nejenže portugalský bek v lednu téměř nechyboval, navíc svými výkony na pravé straně obrany pomohl Saints udržet tři čistá konta. Není náhodou, že právě jeho návrat do sestavy souvisí se zlepšením celého týmu.

Virgil van Dijk: Tři čistá konta ze čtyř zápasů, jediný inkasovaný gól za celý měsíc. Ne snad že by to byla zásluha jediného hráče, Virgil van Dijk však patřil k největším oporám. Vyvaroval se toliko viditelným minelám, naopak se může vedle kapitána Fonta soustředit na vyhrávání vzdušných soubojů, v nichž kraluje a jen v lednu uspěl ve dvaadvaceti z nich. Zazářil především v duelu proti Watfordu, kdy kromě devíti soubojů navíc třináctkrát přerušil útok soupeře. Do sestavy kola se dostal ve 21. a 23. kole.

Jores Okore: Vůbec poprvé v letošní sezóně se v ideální sestavě měsíce objevuje hráč Aston Villy. Není divu, vždyť svěřenci Rémiho Gardeho jsou v tabulce zoufale poslední s desetibodovou ztrátou na sedmnácté místo. V posledních týdnech však Villans zažívají enormní zlepšení, ukončili hrůznou šnůru bez vítězství a přestávají dostávat góly. Velký vliv na to má stoper Jores Okore, jenž se neohroženě dostal do základní sestavy, v lednu odehrál tři utkání a dovolil soupeřům jen jednu branku. Celkově má Aston Villa při jeho účasti průměr 0,86 inkasovaných gólů na zápas. Bez něj? Přesně 2.

Patrick van Aanholt: Produktivnější byl v lednu pouze nejlepší hráč měsíce Sergio Agüero. Patrick van Aanholt zažívá na začátku nového roku nejlepší formu v kariéře, byť v defenzivě dokonalý rozhodně není. Vše ovšem vyvážila ohromná útočná potence, která Sunderlandu pomohla zajistit sedm bodů z dvanácti. Holandský levý bek vstřelil gól ve všech čtyřech utkáních a proti Swansea navíc u jedné branky asistoval. V ideální sestavě byl i ve 20. a 21. kole.

Willian: Brazilský záložník je celou sezónu nejlepším hráčem trápící se Chelsea, ale v lednu nejspíš dosáhl svého vrcholu. Dobrý výkon okořeněný gólem a nominací do sestavy 20. kola předvedl proti Crystal Palace, k těm lepším patřil i v utkání s WBA, měl velkou zásluhu na vyrovnávacím vlastním gólu McAuleyho. Proti Evertonu a Arsenalu už sice zásluhu na vstřelených brankách neměl, ale obzvlášť v městském derby byl k nezastavení, a pokud už Chelsea vylezla z obranné ulity, Willian byl zpravidla u toho.

N’Golo Kanté: V útoku to v lednu Leicesteru vázlo, naopak obrana funguje prakticky na jedničku. Výborně poslední týdny chytá Kasper Schmeichel; prostory před ním však čistí vedle zadní - a čas od času chybující - defenzivní čtyřky i neúnavný štít N’Golo Kanté. Jeho práce je často neviditelná, ale s Bournemouthem byl rozhodně jeden z nejlepších na hřišti. Do sestavy 23. kola se pak dostal za zcela perfektní výkon proti Stoke, kdy přerušil jedenáct útoků soupeře.

Dimitri Payet: Dva měsíce nehrál, přesto už za necelou půlhodinku proti Liverpoolu zaujal nadstandardní technikou, která zkrášluje Premier League teprve od léta. Návrat do základní sestavy pak Dimitri Payet pojal zcela fenomenálně. V Bournemouthu zahrál naprosto geniálně a svůj výkon korunoval gólem z přímého kopu a asistencí. O nic horší výkon pak předvedl i minulý týden s Manchesterem City, kdy sice produktivní nebyl, ale na míči neměl žádnou konkurenci. Ve 21. i 23. kole byl v ideální sestavě celé soutěže.

Enner Valencia: Čtyři góly, jedna asistence, taková je lednová vizitka Ennera Valencii, který se v novém roce definitivně zabydlel v základní sestavě West Hamu. Ekvádorský útočník sice nevystoupil ze stínu fantastického Payeta, ale jeho střelecký instinkt je pro Kladiváře klíčový. Dvakrát se trefil proti Bournemouthu, totéž ukázal i proti Manchesteru City. A hned zkraje roku zařídil vítězný gól s Liverpoolem skvělým centrem.

Diego Costa: Pokud někomu příchod Guuse Hiddinka vyloženě prospěl, byl to Diego Costa. Španělský útočník má pod holandským koučem průměr gólu na zápas; v lednu se prosadil třikrát a u dalších dvou branek asistoval. Proti Crystal Palace kromě dvou kanadských bodů zaujal i bojovným výkonem a byl nejlepším hráčem 20. kola. S Evertonem měl prsty rovněž ve dvou brankách a nakonec popravil Arsenal. Osm bodů Chelsea ze čtyř duelů je především jeho zásluha.

Hráč měsíce Sergio Agüero: Návrat jako hrom. Od poloviny října až do konce minulého roku nastoupil jen čtyřikrát; v roce 2016 však Sergio Agüero září. Začal vítězným gólem proti Watfordu a největší explozi předvedl ve druhé polovině měsíce. Proti Crystal Palace skóroval dvakrát a jednou asistoval, minulý týden s West Hamem se trefil rovněž dvakrát a navíc vybojoval penaltu. Za to si vysloužil i nominaci do sestavy týdne, ve 22. kole byl dokonce vůbec nejlepší.



To nejlepší ze světa Premier League, včetně odkazů na články, naleznete i na naší Facebookové stránce. Staňte se fanoušky a žádná zajímavost z anglického fotbalu už vám neunikne!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (298)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sergio Agüero

Reagovat
Harakan

Parádní, díky

Reagovat
pingla

Bolasieho je neskutečná škoda, CP by s ním hráli dost vysoko

Reagovat
vodka

Rooney > Costa

Reagovat
Busby babes

jj, za leden by si to urcite zaslouzil.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

"Eagles totiž v šesti utkáních bez své hvězdy ještě dokázal vstřelit ani jeden jediný gól, a to si ho ještě vlastňákem musel dát soupeř!" Takže je to s jejich útokem asi hodně špatný, že?

Reagovat
Busby babes

Neco pro Mrazika: Well, according to The Sun Mata could well be on his way to Barcelona. They report that Manchester United are willing to listen for offers for the midfielder with Barca interested in signing the 27-year-old Spaniard.

Reagovat
smazaný uživatel

přál bych mu to

Reagovat
FUnk

verim ze by tam pookral, sice by si musel pockat na to nez se dostane do zakladu, ale podle me na to ma

Reagovat
Mastný Chobot

snáď už konečne tím, kde by mohol rozkvitnúť

Reagovat
r.mrazik

uz to vidim...neymar v nabehu, messi v nabehu, suarez v nabehu a Mata zasekavacka a prihravani Iniestovi, nebo Sergiovi...to bude lahoda

Reagovat
smazaný uživatel

Jj protože bude hrát úplně stejně jak v MU, tak jak všichni ostatní...

Reagovat
r.mrazik

nene...znenadani zacne vysilat kolmice za obranu a hrat dopredu...

zacne hrat uplne jinak nez u nas...(kdyz souperi proti barcelone hrajou taky zandoura... )

Reagovat
vitasrp

Proti nám byli soupeři taky v drtivý většině případů zalezlí a Mata posílal jeden balón za obranu za druhým.

Reagovat
r.mrazik

ano...a torres daval v liverpoolu jeden gol za druhym...

Reagovat
vitasrp

Jako jasně, že je to minulost, ale pro ten kolaps Torrese existujou celkem rozumný důvody. (a taky pro to, proč se už nikdy nevrátil na předešlou úroveň).

Já si každopádně myslím, že kdyby se nějakou náhodou do tý Barcelony dostal a měl tam při hře volnost, kolmice a míče za obranu bych od něj jednoznačně čekal. Při přesunu do Manchesteru taky málokdo čekal, že začne hrát úplně jinak a stane se z něj hráč na jistotu. Kdyby došlo k další změně po dalším přestupu, nějak extra by mě to nezarazilo, protože na tom dle mě má slušný podíl herní styl a pokyny trenéra.

Reagovat
r.mrazik

to by se dalo asi souhlasit,kdyby mata nehral prumerne uz za mourka a pak i pod moyesem

a tu volnost mel v MU taky slusnou...a ma ji relativne ted i pod zelvou,kterej tam stavi defenzivniho darmiana,kterej ma snad zakazano chodit dopredu,protoze mata nebrani...

s matou tady zije hodne lidi v minulosti..a prijde mi to,jak kdyz by si mel rict "a ted zacnu hrat dobre a davat kolmice dopredu"...takhle to preci nefunguje, on mu preci trener nezakazuje,aby mice dopredu daval....

ale at si ho barcelona klidne vezme a jemu se tam dari (a MU koupi potrebnejsiho hrace)...nepreju mu nic spatnyho

Reagovat
vitasrp

Samozřejmě, že mu žádnej trenér nezakazuje, aby dával kolmice. Ale nějakej trenér jej jistě může kritizovat za to, že až přehnaně riskuje, ztrácí míče, z čehož pak pramení přechody hry, který jistej kouč může považovat za velký nebezpečí, jak inkasovat branku, a proto se tyhle momenty snaží výrazně omezit.

On pod Mourinhem hrál hlavně málo, ovšem když už nastoupil, nedostatek kreativity byla určitě ta poslední věc, která se mu dala vyčítat.

Reagovat
r.mrazik

jenze tohle mi prijde uz takova klasicka ospravedlnujici rec ohledne Maty...jako ze treba musi hrat pod utocnikem,aby byl nejlepsi...a dalsi a dalsi veci

jenze realita je takova jaka je a kterou muzou vsichni videt...pod moyesem i pod zelvou hraje celkove prumerne...

a zadny trener vcetne zelvy nebude kritizovat hrace,ze neco zkusi v utocne "tretine" hriste...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak protože jsou oba trenéři průměrní.

"a zadny trener vcetne zelvy nebude kritizovat hrace,ze neco zkusi v utocne "tretine" hriste..."

mě fakt rozesmálo

Reagovat
r.mrazik

me rozesmiva zas tohle...si nevyberes...

ale ono to stejne konci tim,ze clovek kouka na ten fotbal a vidi to na hristi

Reagovat
smazaný uživatel

No právě, o to víc zarážející to je, že nevidíš chybu v trenérovi.

Reagovat
vodka

jako já s tím částečně souhlasím, ale problém naší hry je, že se blbě dávají kolmice, když skoro nikdo náběh do volného prostoru neudělá, to je nejzásadnější vada naší hry v ofenzivě celkově, je to strašně statické a každý si drží pozici, respektive se pohybuje ve svém prostoru.

Reagovat
r.mrazik

to nevim...lingard s martialem si casto meni strany...mata se stahuje doprostred..urcite volnost tam je asi jako u kterehokoli jineho tymu

maximalne beci jsou porad zalezli...

vzdyt to mata porad zasekava a hraje na jistotu...malokdy neco zkusi i kdyz jsme v tlaku...vzdyt na to koukas taky

Reagovat
vodka

mě teda moc lingard těma náběhama nazaujal, minimálně si ukáže a běží do volného prostoru, on spíš běží až s míčem...

Reagovat
r.mrazik

je docela v pohode...nabizi se,chce hrat...a chce hrat smerem dopredu...samozrejme ta kvalita tam neni takova jako u top hracu

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že ostatní už to tu napsali za mě. Někteří i hezky vtipně, ale trefně. Je to kvůli pokynům trenéra. Pust si Real, dívej se jak hraje Modric pod Carlem, pak pod Benitezem a ted zase pod Zidanem. Samozřejmě je rozdíl u všech hráčů, ale u něj je to nejvíc vidět. Budeš namítat, že byl i pod Moyesem takovej, ale vzhledem k tomu, že pročítám diskuze téměř pravidelně, tak vím, že se po těch 2 sezónách názory na něj a na LVG téměř neliší.

Reagovat
r.mrazik

jojo...on by chtel,ale brani mu taktika...

a ta posledni veta je totalni nesmysl...nazory se nelisi,ale hra byla jina...a ani v jedny mata nehral dobre

a pokazdy me tu presvedcujou modraci,co by mel mata hrat a jak by to mel a proc nehraje dobre a co mu chybi....a ja stale rikam,ze hraje marne na to,co by hrat mel a od ceho by mel v tymu byt...

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě že to je taktikou. Až budete hrát fotbal a ne to, co do teď a on bude pořád špatnej, tak pak můžeš něco namítat.

Se podívej třeba na Di Mariu, náhoda? Třeba jo, ale už by jich bylo nějak moc.

Reagovat
r.mrazik

tak di maria hral ale zezacatku dobre...pak se zranil a pak na to sral,protoze chtel prestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

No však, dost hráčů po přestupu u vás hrálo dobře a pak začali hrát ho... čím to asi bude...

Reagovat
r.mrazik

jaky dost? kteri??

Reagovat
smazaný uživatel

Darmian byl předtím i hráč měsíce a ted na něj nadávate, Martial v lize taky golovej začátek a pak už dal asi jen 2 za celou dobu. Depay je čím dal horší...

Reagovat
kiwwi

Martial je stale rovnako dobry, Depay rovnako zly a Darmian ma ocividne problemy s fyzickou, o nic viac nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nedává goly, Depay se mi zdá ještě horší - ale ok tohle může být subjektivní a Darmian at má problémy s čím chce, hraje hůř nebo ne?

Jako stejně jsme se touhle diskuzí dostali někam jinam.

Podstatou je to, že hráči hrají pod své možnosti a za to může LVG, tak jak to bylo ted u Realu pod Benitezem.

A tak je to i u Maty...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
kiwwi

tak to, ze hraci hraju pod svoje moznosti pod vedenim LVG je jasne, ale zeby to bolo tak, ze boli dobri a postupne sa zhorsovali je blbost

taky Young alebo Smalling hraju pod nim o level lepsie

Reagovat
bbbauch

Sledujes to nebo jenom placas?

Reagovat
r.mrazik

Takže jen plácáš

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry vlastně vy jste výborní a v tabulce jdete jen nahoru. Plácáš tu ty, ani jedno tvrzení nemáš téměř ničím podložené.

Reagovat
r.mrazik

nerikam,ze jsme vyborni...ale jen placas kraviny a vzhledem k tomu,ze MU nemas nakoukany,tak mi to prijde jako ztrata casu

Reagovat
bbbauch

Reagovat
salami

to už máš 3 lidi v náběhu, to neměl v United dobrej rok a půl

Reagovat
j_mrazik

Tak rozběhlí Neymar se Suaréze a čekající Messi je lepší než stojící Rooney uprostřed a stojící Young na lajně.

Reagovat
vodka

na té lajně stává hodně hráčů, ale Younga bych mezi ně teda neřadil

Reagovat
j_mrazik

To je vlastně pravda, to bych mu ukřivdil. Nemohl jsem si vybavit od vás jiného krajního záložníka...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

jojojo...tyhle recicky...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže říkáš, že se hraje takovýmu záložníkovi stejně, když hráči stojí, a nebo když neustále nabíhají?

Reagovat
r.mrazik

ja rikam,ze mata ten mic potrebuje zaseknout a nejlepe se s nim otocit...kdybys koukal na MU,tak bys zjistil,kolik protiutoku zastavil tim,ze ten mic nedal rychleji dopredu...

takze si delam srandu z toho,ze i kdyz tam bude mit tri hrace v nabehu,tak je to stejne hovno platny...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak doufám, že přestoupí co nejdřív, at se pravda ukáže.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

I am in 40m bude stačit

Reagovat
Busby babes

hehe, dobrej flame z toho nakonec je.

Reagovat
r.mrazik

oni me ti modraci nakonec presvedci...

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu, že je Payet génius s úžasnou technikou, ale asi ne něj mám smůlu - v lednu jsem viděl West Ham v zápase na St James' a pak o víkendu v FA Cupu s Liverpoolem. V obou zápasech byl strašný, navíc na Anfieldu založil asi pět nebezpečných brejkových situací a po ztrátě míče se vůbec neobtěžoval vracet. Snad taky někdy uvidím jeho genialitu v živém přenosu Jinak díky za tyhle články.

Reagovat
smazaný uživatel

*soupeřových brejkových situací

Reagovat
kiwwi

Rooney 4+1 a Usty si tam aj tak narve Costu...klasik

Reagovat
bbbauch

By si clovek podle tech sestav myslel, ze Chelsea hraje o LM

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

By se člověk mohl podívat na lednovou tabulku, která jediná má na sestavu ledna vliv, a zjistil by, že je v ní Chelsea třetí. Takže ano, .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Costa 3+2...

Reagovat
smazaný uživatel

A Costa má 3+ 2. A zatiaľ čo Rooney odohral vo všetkých zápasoch plných 90 min., tak Costa len v dvoch, v jednom striedal v 80. min a v druhom prípade striedal v 68. min.

Reagovat
Azazelo RD

Objektivně je přínos v boji o záchranu vyšší než boj o zbytečnou Evropskou ligu.

Reagovat
bbbauch

Fanousek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

chtel jsem napsat, ze spis Valencia a on ma taky 4+1?

Reagovat
smazaný uživatel

Costa je tam asi opravnene. Je jeden z mala co v tech zapasech opravdu maka a navic je produktivni. Spis Williana bych za tento mesic nedaval. Imho byli lepsi hraci nez on v lednu.

Reagovat
Usty

No právě.. kdo? Podle mě měl stabilní formu celej měsíc jen Kanté. Za leden by si to zaslouzilo 6 utocniku, ale jen 2 zaloznici...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo. Kante a nebal bych se ani Alliho.

Reagovat
Usty

Hm. Lepší než Willian prostě v lednu nebyl, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Me prisel v lednu snad nejslabsi od zacatku sezony, ale to muze byt tim, ze se zvedli i jini v tymu.

Reagovat
bbbauch

jeden gol a zasluha na vlastenci + vyvez hodne balonu z obrany - POTY

Reagovat
Usty

Costa 3+2 - sám zničil Arsenal, proti CP nejlepší muž kola.

Defoe 5+0

Firmino 4+1

Věř mi, že bych

Reagovat
Busby babes

to je tak vzdycky. Ten Rooney by tam taky sedel, ael zas by kricel nekdo jinej, ze tam neni prave ten Costa nebo Valencia... nikdy se nezavdecis vsem.

Reagovat
Usty

*tam těch útočníků dal rád víc. Pro Costu a Valenciu rozhodlo, že byli vynikající ve 3 utkáních. Rooney podle mě jen ve dvou (to samé Defoe a Firmino)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

it's kiwwi, man...

Reagovat
Usty

Jde o to, že má docela pravdu, proto mu to vysvětluju. Že je to pako už je jiná věc...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak to nevadi, trosku subjektivne to byt musi, ale mohlo by tam byt spomenute trebars, ze sa rozhodovalo medzi tym a tym a rozhodli tieto veci v prospech Costu atd..

Reagovat
kiwwi

v prospech Costu rozhodlo to, ze hra za Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je fakt úplně zbytečný, degradovat nás na úroveň fanoušků spurs...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

koho nenapadol owny

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Říkat Ustymu, že je zaslepenej kokot, je nošení dříví do lesa.

Reagovat
smazaný uživatel

trochu sa krot

Reagovat
smazaný uživatel

Načo, len nech sa tu takto prejvauje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hyper01

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vitasrp

Ach jo, ty seš v tomhle fakt nechutnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

sice je to totalne jedno,ale zrovna v tomhle ma pravdu...a vlastne na tom neni nic spatnyho

Reagovat
smazaný uživatel

však Costa je tam úplně stejně obhajitelně jako by tam mohl být Rooney nebo Firmino...

Reagovat
r.mrazik

no ano...je...

a protoze pise clanek Usty,tak tam dal Costu...ja to nerikam jako nic spatnyho,jen ze v tomhle ma pravdu...

a jeste jednou....jako nic spatnyho to neni,protoze to je jedno

Reagovat
vitasrp

Nemyslím si to, však kanadských bodů maj za leden stejně, do toho tam je ještě třeba i Firmino.

Nicméně ten příspěvek není vztaženej na tu kritiku samotnou, ale spíš na její formu. Kritizovat nějak konstruktivně je z mýho pohledu naprosto ok, kritizovat způsobem, kdy se autora snažíš akorát zesměšnit, shodit a udělat z něj tupce teda v mých očích rozhodně ok není.

Reagovat
vitasrp

*Respektive není v sestavě, ale rozhodně mohl být zvolen - těch kandidátů za leden bylo tolik, že někdo zkrátka musel být opomenut.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ke konstruktivni kritice potrebujes mit argumenty a s tim je moc prace.

Reagovat
fff

Tak kiwwi mal vzdy iba jeden styl diskutovania.

Reagovat
kiwwi

neurobil to prvykrat, takze je to klasika od neho...naozaj z neho nepotrebujem robit tupca

Reagovat
vitasrp

A můžeš mi teda vysvětlit, co provedl špatně? Z nějakejch 6 výbornejch útočníků za leden vybral 3, přičemž teda jeden z nich je z Chelsea, katastrofální pochybení. Nejsem si jist, jestli je to dostatečné odůvodnění pro to, abys tady blil ty svoje sračky.

Reagovat
kiwwi

statisticky je na tom najhorsie (gol>asistencia) + tie subjektivne zdovodnenia kto mal aky prinos ci co...no proste vybral hraca zo svojho oblubeneho timu a takto to uz bolo viackrat...nikde netvrdim, ze je to koniec sveta, tak sa ukludni

Reagovat
vitasrp

Já jsem naprosto v klidu a neopovážil bych se naznačovat, že tvrdíš, že je to konec světa. Pouze reaguješ jako trdlo, tak jsem se ptal, jestli je k tomu nějaký podstatný důvod. Odpověď je, že není, to mi stačí.

Reagovat
Harakan

Přece by jsi nečekal že bude mít nějakej důvod. Má jako obvykle svojí pravdu a přes to nejede vlak. Klasika.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo by taky zohlednil tu simulaci proti Arsenalu nebo tu prasárnu, jak se vyvalil po zranění zpátky na hřiště proti Evertonu, ale fanoušci Chelsea tomu říkají práce pro tým.

Reagovat
kiwwi

to mas jak so Suarezovymi simulaciami, prisliapavaniami clenkov, laktami, nakopavanim do brucha a podla scouserov to bolo 100% odovzdanie sa pre tim

Reagovat
salami

protože Roy Keane byl třeba fotbalovej gentleman za kterýho se určitě stydíš

Reagovat
kiwwi

co to skusas?

Reagovat
kvasha16

odkedy sa toto zohladnuje pri zostavach kol/mesiaca?

Reagovat
oddy

Proč se teda neoháníš Defoem, který má 5 golu a je natom teda nejlépe a předhazuješ tu horšího Rooneyho? Doufám, že to s klubovou příslušností taky nemá nic společného

Reagovat
salami

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Miguel19

Potopen.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

no nesměj se.. je to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
spider_8

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proc z nekoho jineho, kdyz ho dost dobre zvladnes delat ze sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale je to zmrd (Costa)

Reagovat
smazaný uživatel

Rooney tam nemá co dělat!

Reagovat
icemike

Usty, bude dneska článek o deadline? A od kolika? Diky

Reagovat
Usty

Bude, od 14-15 cca.

Reagovat
icemike

díky, jste klasa

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
icemike

Reagovat
salami

Reagovat
Miguel19

Dneska je zbytečnej

Reagovat
smazaný uživatel

Tywe, to je vtipny. Tady si kiwwi honí ptaka, ze ma jednou za uherak Rooney 4+1 za mesic a vedle ve španělský sekci lidi nadavaj na Ronalda, ze dal vcera v zapase jen 3 goly a ještě jenom Espanyolu

Reagovat
kiwwi

ptaka si tu honi usty s Costom

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Kaze

Reagovat
Pigeon

to už snad není pravda

Reagovat
TopinB

Boha jeho ty jsi kokot, že to ani možné není Sračky tu píšeš den za dnem, si jeden z nejsubjektivnějších lidí (i když si nejsem jistý, že si člověk) na EF a to včetně Juventinů a PD sekce, ale jakmile Usty hodí do sestavy měsíce hráče Chelsea (a to velmi obhájitelně), tak se tady rozbrečíš jak kdyby ti někdo vzal lízátko.

Kurva fix, už si prý dospělý chlap, tak se tak chovej.

Jsi suverénně nejotravnější a nejblbější postavička tady na EF.

Reagovat
kiwwi

nezvladas

Reagovat
r.mrazik

bacha na žílu

Reagovat
smazaný uživatel

Nezvladas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

to vypoveda o urovni PD

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozne bych si pral utkani Malaga - Manchester United. Tak snad pristi rok v EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

mozno to bude aj vs Chelsea

Reagovat
oddy

To se celkem divím, protože utkání United si momentálně nepřejí snad ani jejich fanoušci.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

"ve španělský sekci"

víc nepotřebuji

Reagovat
smazaný uživatel

Na EF mam rad, ze je to tady vyvazene. O fotbale se zajdes pobavit do spanelske sekce.. No a jaky je novy serial nebo jak mlady holky hraji v pornu zjistis v anglicke.

Reagovat
smazaný uživatel

o fotbale se ve španělský sekci dozvíš tak možná když se tam náhodou drbe PL nebo BL

Reagovat
Hokaido

Ty vypadáš normálně fakt rozumně, ale tohle nemyslíš vážně, že?

Reagovat
stiflerovamama

Preco WBA nechce predat toho Berahina ? Ved tam skoro nehrava, Pulis povedal, ze este nevidel taky pripad zhorsenie hraca, ponukaju im stale dost vysoke sumy, ktore v lete mozu klesnut. Tak aky to ma zmysel drzat ho tam ?

Reagovat
FUnk

asi maji penez dost.....

Reagovat
Mastný Chobot

nechcú si nechať skákať po hlave od 21-ročného zasrana, ja im fandím celkom

Reagovat
smazaný uživatel

akoze vyhra ego pred zdravim rozumom? To nie je velmi profesionalne.

Reagovat
Mastný Chobot

práveže zdravý rozum má len WBA. Berahino mal 1 a pol nadpriemernej sezóny a už si myslí, že je viac než klub, tak nech si to vyžere. WBA s tým, aké príjmy majú kluby v PL, asi môže osrať, či teraz dostane dvacku alebo v lete desinu zaňho a za to, akú správu tým vyšlú ostatným hráčom, im to asi stojí.

Reagovat
smazaný uživatel

V jádru dobrá myšlenka s tím, že ukážeš ostatním, že z klubu se neodchází lacino. Dostává trhliny, když se koukneš na zbytek týmu WBA Myslíš, že je třeba hráčům jako Gardner nebo Morrison, McClean nebo Dawson demonstrovat, jak složité je zdrhnout z WBA za lepším?

Reagovat
Mastný Chobot

možno majú akadémiu plnú berahinov

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak ci tak s nim nepocitaju a mne ta suma prisla rozpravkova. Neviem si predstavit aky rozpocet moze mat WBA ked ich nepresvedci 20.

Reagovat
r.mrazik

takze "advanced talks" ohledne Renata Sanchese za libovych 38 mega liber

a dal tam mame Musu z CSKA a Cherysheva...

Reagovat
smazaný uživatel

tak na peniazoch nezalezi, otazka je, ci to je fakt taky megatalent?

Reagovat
r.mrazik

koukam,ze to je nejaky dite co mu je 18...tak v nem neco asi bude

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

dobre no, okrem Mancuniana, ktory to plati, tam to je jasne

Reagovat
Mastný Chobot

wtf

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
I am Mancunian

oh

Reagovat
smazaný uživatel

Tu to zacina byt uz dobry bizar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu mi to připomíná profil Jirky Ovčáčka

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho mam za priatela. Ale vazne zvazujem, ze si ho vyradim, to je pre mna najneuveritelnejsia osoba v tejto krajine.

Reagovat
Busby babes

mel jsem ho, myslel jsem, ze bude vtipnej... a on nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

oboum: ono by to vtipný bylo, kdyby to nebylo tak hrozně smutný. Avšak je to přesně ten typ osobnosti, která si lehce najde stovky fanatických přívrženců. Česká společnost má v sobě fakt hluboce zakořeněnej problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GeneralGoat

Ten fejkovej profil Ovčáčka na twitteru je docela zábavnej, i když paradoxně není o nic víc absurdní než jeho reálný předobraz

Reagovat
Azazelo RD

Ovčáček to má strašně těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby dělal práci mluvčího republiky, tak nemá.

Reagovat
Azazelo RD

Tak on dělá práci mluvčího nejsledovanějšího kokota v zemi a ve volným čase hledá text o Peroutkovi. To není jednoduchá práce.

Reagovat
smazaný uživatel

Najviac casu mu ale zabera boj proti kavarne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže on nereprodukuje prezidentovy názory, ale on tvoří vlastní, bezprecedentně útočí na ostatní politický představitele, brojí proti "pražský kavárně", uráží ostatní atd. Já chápu, že on je ta postava, která dělá to, co by normálně dělal Zeman. Ale měl by si uvědomit, že je to pouhej státní úředník a jako takovej by se měl chovat. Nemluvě třeba o tom mluvčím z NSS, kterýho vyhodili za nevhodný chování v rámci váženosti úřadu. Já vím, že Klaus i Zeman váženost toho úřadu posali do kopru, ale tak snad ještě nějaký kousek zbyl ne?

Reagovat
Azazelo RD

Já to myslel ironicky. Je to druhý nejvyšší kokot v ČR hned po Zemanovi.

Reagovat
smazaný uživatel

7 years to go...

Reagovat
smazaný uživatel

logika

Reagovat
Kaze

Podle Wiki uz je u nas

Reagovat
kiwwi

@PortuBall

Benfica are reluctant to let Renato go in January because[A Bola]:

1. He's a key part of their squad

2. He'll be worth more in the future

@PortuBall

Renato won't leave. He's a fantastic prospect, but no one will pay what SLB demands[which is not €80m] for an unproven 18-year-old. Stop it.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Portugalsko má v ročníku 97 teda zajímavé středopolaře

Reagovat
smazaný uživatel

Rocnik 97

Reagovat
Whitemedia

Ročníku 97 už je 18 .. jsem starej

Reagovat
smazaný uživatel

*19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

smutný no, za chvíli budou i v pornu holky narozené po roce 2000, šílený

Reagovat
Lacko_Boh

tak v niektorych sú už teraz, zaleží čo máš rád

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
salami

Reagovat
jacobT

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt

Reagovat
FUnk

too old

Reagovat
Le Gunner

To je štiplavá reakce na to, jak to zajebal, nebo na tvůj vkus?

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

link?

Reagovat
Lacko_Boh

správa

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Swarley

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vladis271

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
Kowe

Reagovat
kvasha16

Reagovat
kvasha16

Reagovat
r.mrazik

jojo...roste jim tam slusna generace

Reagovat
kiwwi

http://www.football-observatory.com/IMG/sites/b5wp/2015/135/en/

najviac pouzitych hracov po 23 zapasoch...Arsene to drzi klasicky dost nauzko, aby sa mu to nevypomstilo

Reagovat
Mastný Chobot

Bournemouth prvý Wenger

Reagovat
kiwwi

Bournemouth mal dost velku krizu co sa tyka zraneni, tam to az take prekvapujuce nie je

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale keď má dosť hráčov zranených, tak to je celkom logické, či?

Reagovat
Mastný Chobot

je pravda, že keby bol v dispozícii Welbeck a Wilshere, tak už sa na to pozerá lepšie, no

Reagovat
smazaný uživatel

Hneď by si Arsenal polepšil o pár miest

Reagovat
I am Mancunian

este dame utok na titul, wazza nas potiahne

Reagovat
smazaný uživatel

Ligue 1 jiný čísla

Reagovat
SunFells

Z áčka ale použil všechny, co byli k dispozici.

Reagovat
kiwwi

Chelsea again 13th

Reagovat
Busby babes
Reagovat
SunFells

Asi by mě to ale nebavilo sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

To by bolo pekne

Reagovat
smazaný uživatel

za mě ne

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Payet to byl neskutečný kauf! Kdo sleduje francii tak ví, ale tohle nečekal asi nikdo. Letos je to jednoznačně nejlepší hráč PL o parník za ním jsou možná Mahrez a Vardy, ale pořád málo. Jestli nepojede na ME a nebude hrát základ tak se picnu. Teď už může mít cenu nějakých 35 éček!!!!

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Payet souhlasím, neskutečný hráč a PL mu hlavně sedla uvidíme kam až kladiváře posune

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k veku ta cena nebude tak vysoka. Uz proto se nevyplati ho wh prodavat.

Reagovat
smazaný uživatel

proč by ho prodávali, lepší než ten RosCarroll

Reagovat
smazaný uživatel

Protože na něm vyrejžujou a ty dnešní přestupáky tomu nasvědčujou. Reálná cena kvalita / výkon je 40 mínus jeho věk mi to vychází na nějakých 30 - 32 éček.

Reagovat
smazaný uživatel

oni potřebuji hráče jako je Payet, podle mě ho neprodají i kdyby na něm vydělali moc pěkné peníze, zrovna teď, když jsou skoro u brany do Evropy (vím, že je ještě 14 kol) i tak si myslím, že ho neprodají.

Reagovat
smazaný uživatel

V létě. A bude to jeden z trojice Barcelona, United nebo PSG. Je to francouz takže PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře no, a koho dosadí na jeho místo v The Hammers

Reagovat
smazaný uživatel

koupí někoho jako Thaulána za 7 a udělají z něj polohvězdu. Payeta je nenahraditelný ale budou hledět na prachy. Logicky. Je to prodejní tým.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím no, myslím, že touží právě potom, aby se dostali do EL a pak si ho nechají právě jako eso na EL (jestli to vyjde)

Prostě uvidíme buď tam nebo tam

Reagovat
smazaný uživatel

Dostanou nabídku jaká se nedá odmítnout. Vydělají za 11 minimálně trojnásobek a Díma si zahraje na starý kolena ještě někde v top týmu. Nejde mu to nepřát. Na ME budou padat hlavy pokud ho nepovolaj protože on je cestou ke zlatu.

Reagovat
smazaný uživatel

už nemám co napsat, tím chci říct, že prostě nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že změnili názor za půl sezóny?

Reagovat
smazaný uživatel

JO

Reagovat
smazaný uživatel

EL pro týmy z Anglie není příliš lukrativní.

Reagovat
Mata

problém je ten, že nepotřebujeme prodávat. prachy nás momentálně úplně netrápí a hráče jako payet, jen tak neseženeme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Nový kapitán Chelsea v sestavě měsíce, to je dobrý start.

Reagovat
Zaschrona

"surově zranil James McCarthy"

Reagovat
smazaný uživatel

Už při čtení toho článku jsem věděl, na co budeš reagovat :D

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fenixLFC

taktiez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Costa ok, ale Willian tam fakt nema co robit...

Reagovat
fenixLFC

urcite suvisi zlepsenie sotonu s tym ze sa vratil cedric nie, vôbec to nebude tym ze konecne zacal chytat forster, to je proste nemozne...

Reagovat
Usty

Jako těžko říct, do jaký míry má Forster vliv na organizaci obrany, ale skutečnost, že během těch tří zápasů s nulou šly na Forstera přesně 2 (!) střely na branku, spíš hovoří o práci těch pánů před ním.

Na každej pád, tenhle tvůj záchvat snad nebyl potřeba...

Reagovat
fenixLFC

nie zachvat, len cynizmus pretoze neverim tomu ze cedric by mal taky vplyv na tu zmenu, najma ked hral tusku, potom si sadol a potom zacal hrat a odrazu to sposobilo taku zmenu? a tie dve strely sa daju vysvetlit aj tym kto proti nim stal-United a WBA vonku nie su timy ktore by vysielali na branu strelu za strelou...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je dalsie kolo 3, najlepsej ligy sveta.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš serii A? nevim no, s PD to mají o ten 3. flek na hraně

Reagovat
Mönchengladbach
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele