Ledley si zlomil nohu a přijde o finále FA Cupu. Šance na Euro žije

11.05.2016, 14:42
Aktuality
Joe Ledley měl prožít báječné poslední dva měsíce sezony - s Crystal Palace se těšil na finále FA Cupu a s Walesem na svůj první velký mezinárodní turnaj. Nakonec však řízný středopolař může zapomenout minimálně na cestu do Wembley; kvůli zlomenině nohy první finále Anglického poháru v historii svého klubu určitě zmešká...

Eagles prozatím na vlastních stránkách odmítli potvrdit Ledleyho neúčast na Euru, když uvedli, že hráč bude "v příštích týdnech průběžně monitorován lékařským týmem", zároveň však potvrdili zlomeninu lýtkové kosti, která patrně slibuje delší než měsíční rekonvalescenci.

Bývalá dlouholetá opora Cardiffu proto musí spolknout pěkně hořkou pilulku - a nikoliv první v sezoně. Ihned v září ji z kvalifikačních duelů vyřadilo svalové zranění a posléze se už Ledley v Pardewově zahajovací jedenáctce nikdy pořádně nezabydlel.

Joe Ledley si dosud v tomto ročníku odbyl 19 ligových startů a přesně 980 minut akce, další porci už ale s největší pravděpodobností nepřidá.

Právě čerstvý úraz 29letého středopolaře byl důvodem, proč v pondělí Chris Coleman otálel se zveřejněním předběžné nominace na Euro. Ve 29členném výběru nakonec Ledley přeci jen nechyběl, trenérovy obavy se však vzápětí bohužel potvrdily.

I nyní každopádně velšský svaz odmítá složit zbraně a v reakci na výsledky rentgenu trvá na tom, že Ledley má šanci do Francie cestovat. Uzávěrka nomince je stanovena na 31. květen, finále FA Cupu s Manchesterem United se koná o deset dní dříve.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.com, cpfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

do Celtiku s nim

Reagovat
Usty

To nee ty vole. Wales

Reagovat
veikko

Tak zrovna jeho post je i tak obsazen dobře, ne? Zas tak dobře Velšany neznám.

Reagovat
fantomas

No střed zálohy obecně dejme tomu, ale Ledley většinou strážil za Allenem a Ramseym, což zas jen tak někdo nezvládne a příliš alternativ tam nevidim.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele