Las Palmas při výběru trenéra opět přebralo, Almirón nepřijde

16.12.2017, 10:09
Aktuality
Trápení Las Palmas s trenéry pokračuje. Nejprve španělský klub letos ukázal na Paca Ayestarána, kterého po sedmi porážkách z devíti zápasů okamžitě vyhodil, a nyní se svým způsobem spálil znovu. Argentinec Jorge Almirón z rozhodnutí španělského svazu klub nepřebere kvůli nedostatku zkušeností...

Šestačtyřicetiletý Jorge Almirón si letos s Lanúsem zahrál finále Poháru osvoboditelů poté, co loni stejný tým dovedl k argentinskému titulu. Mimoto trénoval také argentinské Independiente a několik klubů v Mexiku; celkem se může pochlubit devíti lety praxe.

Z pohledu Královské španělské fotbalové federace (RFEF) však požadavky na přístup ke španělskému prvoligovému celku nesplňuje, když za sebou nemá pět let profesionální zkušenosti. Stejným způsobem přitom před šesti lety nebylo dovoleno Almeríi dosadit do funkce kouče Zubeldíu, takže se Las Palmas vzhledem k přítomnému precedentu nehodlá ani odvolávat.

Poslední tým tabulky takhle načne už třetí celý týden bez hlavního trenéra, přičemž už nepochodil u Paca Jémeze. O Almiróna se mezitím strhla rvačka zpátky v jeho domovině, když se prý jeho podpis snaží ulovit tamní Racing. Rodák z Buenos Aires kvůli potenciální práci ve Španělsku na post lodivoda Lanúsu rezignoval.

Autor: Tomáš Daníček / sports.yahoo.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A kde trénoval 5 let Zidane než přebral Real? Trenér co vyhrál Argentinskou ligu a nemá dost zkušeností.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Je to absurdní, ještě horší případ Neville ve Valencii, ten ani na klubový úrovni nic neodtrénoval.

Reagovat
Usty

Reagovat
Kucka

Jak je možný, že Gary španělské federaci nevadil?

Reagovat
fantomas

Byl z Evropy?

Reagovat
smazaný uživatel

To pravidlo by se melo vztahovat na trenery mimo Evropu.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
raduinho

Reagovat
Rarášek

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Reagovat
hornito

Reagovat
mojmira

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom divná požiadavka...Takže podľa federácie je lepšie, že nejaký tím preberie starý Dinosaurus ako mladý perspektívny tréner ktorý mal veľký úspech v Južnej Amerike?

Reagovat
smazaný uživatel

,,Rodák z Buenos Aires kvůli potenciální práci ve Španělsku na post lodivoda Lanúsu rezignoval."

No, to potěší.

Reagovat
stas87

Preco takto zväz zasiahuje klubom do toho, kto ich bude trenovat? Ved to je snad zalezitost vyhradne klubu a nie zväzu. To fakt maju v Spanielsku nejake pravidlo o tom, kolko musi trener odtrenovat, aby mohol viest tim v prvej lige? Ved to je smiesne a hlupe.

Reagovat
Gazdo

Cele spanielsko je smiesne

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně nesmyslné oravidlo

Reagovat
smazaný uživatel

*pravidlo

Reagovat
Jordi Alba

Šaškárna.

Reagovat
REPLIKATOR

Na co trenér potřebuje zkušenosti? Stejně se rozhoduje na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Už z jeho výsledků je vidět, že Jorge Almirón je PAN trenér. Nevím sice, co ho přivedlo k rozhodnutí trénovat podprůměrný španělský prvoligový klub, ale zřejmě chtěl nějakou změnu, v Argentině si ziskem titulu svůj cíl splnil. Bohužel nesmyslné předpisy a dutohlavci ve vedení španělského svazu byli proti. Ale možná, že je pro něj lepší zůstat doma. S Las Palmas by v nejlepším případě skončil někde uprostřed tabulky, zatímco ( pokud je pravda, co se píše na konci ), má na výběr z několika lákavých možností.

Reagovat
Paul Anka

A nejde to obejít tak, že by post hlavního trenéra zastával nějaký jeho asistent, ale de facto by tým vedl Almirón?

Reagovat
Ferguson6

Nerozumiem... Však od roku 2008 trénuje profesionálne kluby, tak čo ej potom 5 rokov profesionálnych skúseností?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten clanek je plny chyb. Je to pet let v prvni lize navic v jizni americe je ten system sezon slozitejsi coz to jeste komplikuje, je to pozadavek uefy ne spanlskeho svazu, doplatil na nej i schelotto v palermu, v lanusu rozhodne almiron nerezignoval kvuli praci ve spanelsku a u jemeze las palmas pochodily protoze je bude trenovat. Jak rikam spatny clanek plny nepresnosti.

Reagovat
Ferguson6

Pozerám, že autor Daníček, tak to som spravil chybu, že som to vôbec čítal. On je zárukou zlého a nepresného článku.

Reagovat
stas87

A ty si zasa zarukou zbytocnych, rypavych a hlupych komentarov. Takze si nemate co vycitat.

Reagovat
Ferguson6

Kámo, nestaraj sa do vecí, do ktorých ťa nič nie je. Aký zmysel mal tvoj komentár? Absolútne od veci. Choď radšej sa opýtať na štadión do Trenčína, či nepotrebujú pomôcť, aby ste ho začali stavať aspoň v tomto desaťročí a nevyplakávaj tu.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
stas87

Ty rypes do Danicka ale sam vyrypujes...mas maslo na hlave ako on. Pod FL dokazes rozjet neskutocne picoviny a dost ludi sa ti smeje prave kvoli nezmyselnym hadkam. A ty, namiesto toho ze by si mal tisko supat nohami, ides kritizovat druheho cloveka. Zamysli sa nad sebou, prosim ta.

Reagovat
Ferguson6

Choď niekam, ty piča. Ničomu nerozumieš a vyjadruješ sa tu, ako keby si bol nejaké svedomie tohto fora. Nevieš o čo ide, ale máš potrebu sa tu stavať do role žalobcu, poroty aj sudcu. Staraj sa o seba, lebo akurát sa strápňuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

BAN

Reagovat
stas87

Diky, trvalo to presne dve reakcie. Takto rychlo si stratil tvar a prejavil sa. Ozaj, preco do Danicka rypes a hadas sa s nim takmer vzdy, ked mas moznost?

Reagovat
Ferguson6

Do toho ťa nič nie je. Hľaď si svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele