LaLiga - souhrn 6. kola

25.09.2018, 22:01, aktualizováno 27.09.2018, 23:55
Komentáře a souhrny
Real Madrid podlehl Seville a napodobil Barcelonu, která překvapivě odjela s prázdnou ze hřiště Leganésu. Valencia se rozešla smírně s Celtou Vigo, tři body naopak získal Villarreal. Atlético potvrdilo zlepšení a bez problémů zvítězilo nad Huescou. Real Sociedad se rozešel smírně s Rayem...

Girona FC - Real Betis 0:1

27.09.2018 22:00

Góly: 64. Loren Morón

Girona tentokrát zklamala a po sérii výtečných výsledků doma nestačila na Betis. O výhře sevillského celku rozhodla jediná branka Lorena Moróna po hodině hry.

Betis předvedl v Katalánsku velmi dobrý výkon a nakonec slavil zaslouženě. Úspěch mu přinesla aktivní hra od úvodní minuty a už v úvodu mohl několikrát otevřít skóre utkání. Poprvé hned ve třetí minutě, kdy těsně vedle zamířil Sergio Canales. O chvíli později byl v obrovské tutovce, po zaváhání domácího brankáře, Morón, ovšem gólmana jen trefil. Domácí poprvé zahrozili ve 21. minutě, kdy zkusil střelecké štěstí Douglas Luiz. Rána to nebyla vůbec špatná, avšak scházela jí větší přesnost. Brankou neskončila ani povedená akce Béticos ve 34. minutě, to takřka z malého vápna zakončoval Ryad Boudebouz, ovšem jen do středu branky a připraveného Bounoua.

Po změně stran se hrála vyrovnaná partie, kdy navrch neměl žádný z týmů. Druhý poločas přesto přinesl rozhodující okamžik. V 64. minutě neuhlídala obrana Girony Lorena Moróna, který v malém vápně jen nastavil kopačku a dostal balón za Bounouova záda. Ze strany domácích mohla přijít bleskurychlá odpověď, ale Christian Stuani v těžké pozici orazítkoval tyč.

Girona byla ve hře o body až do závěrečného hvizdu. V naději jí udržoval i brankář Bounou, který devět minut před koncem zasáhl při šanci Canalese. Ránu Joaquína zase zastavilo břevno, což mohlo Béticos hodně mrzet, kdyby v nastavení proměnil poslední příležitost na vyrovnání Stuani. Domácí forvard hlavičkoval z malého vápna a výtečný López hostům zachránil tři body.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Getafe CF 1:1

27.09.2018 20:00

Góly: 90+3. Jonathan Calleri - 80. Amath Ndiaye

Už dvakrát v řadě se Depotivo radovalo před vlastními fanoušky z vítězství nad tímto soupeřem, tentokráte ale bylo rádo, že proti Getafe urvalo aspoň bod a že částečně navázalo na své předchozí tři výhry v řadě. Za bezbrankového skóre deset minut před koncem skóroval Amath Ndiaye, avšak Jonathan Calleri v nastavení přisoudil domácím aspoň plichtu.

Možná bylo na obou týmech zprvu vidět, že první vložené kolo, a s ním spojené nepříjemné události ohledně cestování či mobilizace fyzických sil, jim dělá v obvyklých zavedených pořádcích trošku nepořádek. Proto si diváci na Estadio de Mendizorroza museli na první šanci počkat až do 26. minuty, kdy střelu Ángela lapil domácí brankář Fernando Pacheco.

Jen o pár chvil později mohl celek z madridského předměstí jít do vedení po další příležitosti, Jaime Mata totiž využil obrovského zaváhání stopera Xima Navarra, jenže z blízkosti trestuhodně trefil jen Fernanda Pacheca. Deportivo mohlo udeřit ve 41. minutě, rozhodčí Eduardo Prieto totiž i s pomocí videa nařídil v jeho prospěch penaltu.

Domácí forvard Calleri pronikl do šestnáctky, ze strany byl podražený vracejícím Arambarrim a dokonce možná i gólmanem Davidem Soriou, a tak rozhodnutí o pokutovém kopu bylo poměrně snadné. Jenže exekutor Ibai Gómez v zakončení selhal a neprudký pokus usměrnil pouze do míst, kam skočil v pohodě hostující muž v rukavicích.

V 53. minutě Laguardia hlavou trefil jen břevno brány Davida Soriy, naopak Getafe v 80. minutě na druhé straně skórovalo díky Ndiayemu, který po sklepnutí míče od Jaimeho Maty zamířil nechytatelně do šibenice. V samotném závěru ovšem bylo srovnáno, centr Xima Navarra zprava dopravil za brankovou čáru hlavou dobře naběhnuvší Calleri.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Levante UD 2:1

27.09.2018 20:00

Góly: 50. Enes Ünal, 56. Nacho Martínez - 47. Sergio Postigo

Spolu s Valencií zůstával nováček soutěže z Valladolidu do této chvíle jediným celkem LaLigy, který se nezaradoval z jediného vítězství. Ve vloženém šestém kole se ale konečně dočkal. Před vlastními fanoušky se mu podařilo skolit těsně Levante a okamžitě se katapultoval ze samotného dna tabulky až na čtrnácté místo.

Proti sobě se střetly celky, které rozhodně nemohly vesele plesat nad tím, jak vstoupily do nového ročníku. Real doma nezískal jediný bod, dokonce nevstřelil jedinou branku, venku pak uhrál jen tři remízy. Granotas naopak v posledních pěti kolech urvali jen jeden bod, přičemž jejich dosavadním nejlepším výsledkem byla cenná výhra na půdě Betisu.

Sice se mělo jednat o předem vyrovnané utkání, každopádně nejdůležitější statistické údaje, jako například držení míče či poměr střel na bránu, vyznívaly spíše pro domácí. V první vážnější příležitosti se objevil ve 13. minutě domácí forvard Čop, dostal se ovšem do poměrně složitého úhlu, a tak na bližší tyčce brankáře Oiera nepřekvapil.

První poločas byl jinak určitě méně zajímavější než ten druhý, klub z Valencie zahrozil vůbec poprvé až po půlhodině hry, to když od středové čáry doběhl až do nebezpečné pozice José Luis Morales, ovšem ani nadvakrát gólmana Jordiho Masipa nepřekonal. V nastavení sice rozvlnil síť Čop, video ho ovšem usvědčilo z ofsajdu, a jeho gól tak nebyl uznán.

O všem podstatném se rozhodovalo až po přestávce a první změnu skóre s sebou přinesla 47. minuta. Campaňa rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, z níž ještě svou hlavičkou Sergio Postigo trefil pouze rukavice Jordiho Masipa, každopádně z následné dorážky se už prosadil. Nicméně Valladolid se po tomhle inkasování nevzdal. A udělal dobře.

Srovnáno bylo jen o tři minuty později, jakmile Ünal zužitkoval centr Toniho Suáreze z levé strany. V 54. minutě se nechal vyloučit Vukčevič po druhé žluté kartě a následné červené za zákrok na Toniho Suáreze, hosté tak dohrávali o deseti a oslabení nepřežili. Po rohovém kopu Míchela totiž z voleje pálil nechytatelně k tyči v 56. minutě Nacho Martínez.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Celta Vigo 1:1

26.09.2018 22:00

Góly: 25. Michy Batshuayi - 82. Iago Aspas

Tak ani tentokrát to nevyšlo a Valencia dál na první vítězství v sezoně čeká. Proti Celtě Vigo jí sice poslal do vedení belgický útočník Batshuayi, ale osm minut před koncem zařídil dělbu bodů Iago Aspas. Valencia se po tomto kole může propadnout až na sestupové pozice a v ohrožení je pochopitelně kouč Marcelino.

Kdy jindy, když né teď. Zaplněná Mestalla měla domácím borců dopomoci k prvnímu a tolik potřebnému vítězství. Jenže od úvodní minuty hrála častěji s balónem Celta Vigo a tím pádem držela domácí ofenzivu na úzdě. Přesto to byli domácí, kdo otevřel skóre zápasu ve 25.minutě. Po rychlém kontru stanul v tváří v tvář brankáři Álvarezovi Batshuayi a belgický útočník bez problému zavěsil. Jen o šest minut později mohla Valencia přidat druhý gól, ale Rodrigo parádním pokusem těsně minul. To byl dost možná klíčový okamžik celého zápasu, protože kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Valencia vedla o dva zásahy.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti ještě o něco bohatší a do hry se konečně více zapojila Celta Vigo, v tom smyslu, že byla před brankou domácích nebezpečná. V 55.minutě měla ale další příležitost Valencia, Rodrigova tečovaná rána nadělala Álvarezovi velké starosti, brankář Celestes jí ale špičkou kopačky zpacifikoval. Na druhé straně měl gólovku Beltrán, jenže ani on netrefil branku.

Postupem času Celta častěji držela balón, jenže byla čím dál víc bezzubější. V 82.minutě ale přišel pro domácí celek velký šok. Po zdánlivě nenápadném centru Juncy ťukl hlavou do balónu Iago Aspas a Neto se natahoval marně. Valencia se s další remízou nechtěla smířit a dvě minuty před koncem mohl vrátit vedení Rodrigo, ale v pádu Álvareze nepřekonal a vlastně se stal smolařem utkání. Marcelinovi svěřenci znovu nevyhráli a v tabulce se s velkou pravděpodobností zase propadnou.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Madrid 3:0

26.09.2018 22:00

Góly: 17. André Silva, 21. André Silva, 39. Wissam Ben Yedder

Fantastický večer pro Sevillu! Los Rojiblancos doma přejeli Real Madrid 3:0, když všechny branky nastříleli už v prvním poločase. Blýskl se i Tomáš Vaclík, jenž si připsal další nulu, navíc proti věhlasnému Realu Madrid. Hvězdou zápasu byl ovšem dvougólový Portugalec André Silva.

Real Madrid předvedl dosud nejhorší výkon pod vedením trenéra Julena Lopeteguiho a poprvé v sezoně nezískal ani bod. Sevilla vstřelila všechny branky už v prvním poločase, když obrana Bílého baletu úplně zkolabovala. Velmi cenné čisté konto si připsal český brankář Tomáš Vaclík, Sevillu navíc podržel výbornými zákroky.

Sevilla doma začala s velkou chutí, Realu se vůbec nebála a po sedmnácti minutách měl na kopačce první gól Ben Yedder, jenže přestřelil. To bylo první velké varování a hned vzápětí Sevilla vstřelila gól. Casemiro po těžké přihrávce ztratil balón a rychlý kontr Rojiblancos ztrestal střelou do protipohybu André Silva! Ospalý Real za pět minut inkasoval podruhé, Sevilla rozjela další rychlý kontr a i když Courtois střelu Navase vyrazil, proti dorážce Andrého Silvy už nic nezmohl.

Hosté z Madridu sice mohli snížit, ale Vaclíkovi pomohla při střele Balea tyč. Branková konstrukce (břevno) zvonila i na druhé straně při ráně Vázqueze. Ve 39.minutě už Sevilla vedla 3:0 a s Realem to vypadalo hodně zle. Pas za statickou obranu obdržel Ben Yedder a Courtois mohl znovu lovit balón ze sítě. Real Madrid předvedl příšerný první poločas a po změně stran musel dohánět tříbrankové manko.

Julen Lopetegui nechal na trávníku původní jedenáctku a Real přece jenom přidal plyn a dostal Sevillu pod tlak. Právě v tuto chvíli přišel na scénu Tomáš Vaclík, který nejprve sice z ofsajdu inkasoval, ale gól nebyl uznán a pak skvělým skokem vyrazil střelu Luky Modriće! Po hodině hry pak postupoval sám na Vaclíka Gareth Bale a český brankář opět fantasticky zasáhl.

Sevilla na ofenzívu úplně nezanevřela a i Courtois měl práci a proti Sarabiovi se vytasil se zákrokem. Od čtvrté branky zachránilo Bílý balet štěstí, neboť dorážku nasměroval Vázquez vedle. Andalusané se s blížícím se koncem soustředili na defenzívu a dobře udělali. Real nepředvedl v Seville optimální výkon a zaslouženě prohrál o tři branky.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Villarreal CF 0:3

26.09.2018 20:00

Góly: 65. Pablo Fornals, 80. Ramiro Funes Mori, 89. Karl Toko Ekambi

Po dlouhých sedmi letech dokázal Villarreal dobýt San Mamés a odvézt si z Baskicka všechny body. Athletic Club hrál s Villarrealem více jak hodinu vyrovnanou partii, ale pak inkasoval a v závěru nezvládl hru vabank. Na vítěznou branku Fornalse navázali Funes Mori a Toko Ekambi.

Villarrealu se výhra bez pochyby hodí. Do té doby vyhrál jen na Leganésu a už potřeboval nějaký výraznější úspěch. Na San Mamés ho ale od začátku nečekala lehká práce.

Tím spíše, že Bilbao bylo v prvním poločase lepší. Výraznější územní převahu ale nedokázalo naplno využít a většina akcí končila před šestnáctkou. Villarreal sice nebyl tolik na balónu, ale ve 27. minutě spálil první velkou příležitost. Z malého vápna hlavičkoval Funes Mori a těsně minul. Na druhé straně měl hned dvě velké gólovky Iňaki Williams, nejprve netrefil branku a pak si na něm smlsl brankář Asenjo. Pět minut před přestávkou pořádně prověřil Simóna ranou z otočky Fornals a první poločas tedy divákům žádnou branku nenabídl.

Ve druhém poločase byl k vidění takřka totožný obrázek, tedy vyrovnaná hra s šancemi na obou stranách. Z úhlu vyzkoušel Asenjovi pozornost Berchiche a za chvíli na španělského brankáře z úhlu nevyzrál Iňaki Williams.

Rozhodující chvíle celého zápasu přišla v 65. minutě a šlo o neuvěřitelný moment. Pablo Fornals si na polovině všiml povyběhnutého Simóna a rozhodl se napálit balón směrem na bránu a jak se ukázalo, šlo o stylové a efektivní řešení. San Mamés oněmělo a Villarreal vedl 1:0. Domácí se z inkasované branky nemohli vzpamatovat a Villarreal je v závěru ještě dvakrát uštkl. Deset minut před koncem zvýšil po rohovém kopu hlavou skóre Funes Mori a minutu před koncem pečetil výsledek Karl Toko Ekambi, když se zbavil brankáře Simóna a do prázdné branky zakončil. Athletic Club úplně rezignoval a div, že v nastavení neinkasoval čtvrtý gól.

Žlutá ponorka zvítězila na San Mamés po dlouhých sedmi letech a vylepšila svou zatím nepříliš dobrou bilanci. Villarreal poskočil na osmé místo, Bilbao je třinácté.

Více informací k zápasu

CD Leganés - FC Barcelona 2:1

26.09.2018 20:00

Góly: 52. Nabil El Zhar, 53. Óscar Rodríguez - 12. Philippe Coutinho

Barcelona nezvládla po víkendu další zápas a v Leganésu dost nečekaně prohrála 1:2. Co naplat, že Katalánci ovládli první poločas a po celý zápas měli drtivou územní převahu. Svěřenci Ernesta Valverdeho ale zůstali v čele, protože druhý Real rovněž prohrál. Výhru domácích zařídili El Zhar a Óscar Rodríguez.

Hosté o víkendu pouze remizovali 2:2 s Gironou a domácí ztrátu chtěli v Leganésu napravit. Barcelona byla velkým favoritem a i v úvodu zápasu se zdálo, že nebude mít sebemenší problémy. Ve 12. minutě přihrál Messi Coutinhovi, který jeho skákavý pas zpracoval a rovnou z první neomylně vypálil! Nádherná branka znamenala vedení Barcelony 1:0 a navíc hosté dál pokračovali v ofenzívě. O pár minut později těsně netrefil branku Lionel Messi.

Leganés čas od času vyrazil do útoku, ale ter Stegen měl práci až po půlhodině hry. Rozeběhnutý Nasjrí vypálil a německý brankář si připsal úspěšný zákrok. Nasjrí pak pozdravil ter Stegena ještě jednou nepříliš razantní hlavičkou přímo doprostřed branky. Leganés ale začal více vystrkovat růžky a v závěru prvního poločasu byl lepším týmem.

Domácím se podařilo na konec prvního dějství navázat a po přestávce se Barcelona nestačila divit. V 52. minutě poslal do vápna vysoký centr Jonathan Silva a Nabil El Zhar hlavou do protipohybu ter Stegena srovnal na 1:1. Následně neuběhly ani dvě minuty a Leganés skóre zápasu otočil ve svůj prospěch. Zkušený Gérard Piqué předvedl neuvěřitelnou minelu a balón chybně naservíroval přímo na penaltu Óscaru Rodríguezovi, který dal gól.

Barcelona na nic nečekala ale krom držení balónu nedokázala nic vymyslet. Až deset minut před koncem vytáhl proti Coutinhovi fantastický zákrok Cuéllar a rovněž dorážku Rakitiće zvládl vyrazit na rohový kop! To byl naprosto klíčový okamžik zápasu. V nastavení mohl Leganés zasadit Kataláncům definitivní KO, ale Nasjrímu střela příliš nesedla. Domácí výsledek udrželi a připisují si velké vítězství. Barcelona poprvé v sezoně prohrála, ale díky zaváhání Realu Madrid zůstala nadále v čele soutěže.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - SD Huesca 3:0

25.09.2018 22:00

Góly: 16. Diego Godín, 29. Thomas Partey, 33. Koke

Atlétiko zapomnělo na všechny špatné výsledky z předchozích kol a doma si bez problému poradilo s Huescou. Utkání mělo už v prvním poločase zcela jednoznačný průběh a Atleti do přestávky stihli nastřílet všechny branky. Prosadili se Griezmann, Partey a Koke.

Vymalováno bylo vlastně za půl hodiny. Atlétiko předvedlo na Wanda Metropolitáno ofenzivní smršť, která sfoukla obranu Huescy jako svíčku. Kouč Huescy, někdejší brankář Atlétika, Leo Franco si jistě představoval jiný návrat. Jeho svěřenci drželi krok jen úvodní čtvrthodinu, než Correa zpětnou přihrávkou ve vápně našel Antoina Griezmanna a francouzský útočník v pohodě trefil prázdnou branku. Madridský celek se i po vstřelené brance usadil na polovině Huescy a obléhal její branku.

Přesně po půlhodině hry už domácí vedli 2:0 a z velké dálky se trefil parádní ranou k tyči Thomas Partey. Golman Werner se mohl natahovat jak chtěl, ale Parteyho střela byla opravdu dobře mířená. Následně neuběhly ani tři minuty a Atlétiko zvýšilo na 3:0. Koke obloučkem hledal Correu, který před Wernerem netečoval ale i přesto skončil balón za Wernerovými zády. Situaci ještě hlavní sudí kontroloval u videa a nebylo nic, kvůli čemu by gól neplatil.

Atlétiko si vytvořilo pohodlný náskok, který mohlo po změně stran už jen udržovat. Svěřenci Diega Simeoneho pak skutečně nikam nespěchali a víceméně nechávali hrát neškodného soupeře.

Huesce v závěru zápasu nebyla přána ani kontaktní branka. Álexe Gallara vychytal Oblak a nic dalšího už utkání nenabídlo. Atlétiko díky skvělé půlhodině porazilo Huescu 3:0.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Rayo Vallecano 2:2

25.09.2018 21:00

Góly: 5. Jon Bautista, 78. Willian José - 31. Luis Advíncula, 36. Óscar Trejo (pen.)

Zajímavé utkání se odehrálo v Baskicku na půdě tamního Realu Sociedad. Domácí celek si v něm rozdělil body s Vallecanem za remízu 2:2, což je pro něho ztráta. Na druhou stranu San Sebastian ještě čtvrthodinu před koncem s Vallecanem prohrával.

San Sebastian vstoupil do zápasu jak nejlépe mohl a už po pěti minutách slavil první branku. Jon Bautista dostal pas za statickou obranu, zvýšil rychlost a svůj postup na Garcíu proměnil ve vedoucí branku! Rayo se sice pokusilo o rychlou odpověď, ale zároveň si muselo hlídat zadní vrátka. Jon Bautista totiž málem využil dalšího zaváhání, ale García proti jeho střele vytáhl fantastický zákrok. A domácí to mohlo mrzet, protože ve 31.minutě hosté srovnali. Morenův centr na malém vápně přizvedl jeden z obránců, načež si pro něho vyskočil Rulli, srazil se s vlastním hráčem a vypadnutý balón dorazil do sítě Luis Advíncula.

A než se domácí stačili s vyrovnávací branky oklepat, přišel další úder. Zaldúa ve vápně fauloval Bebeho a sudí odpískal ve prospěch Vallecana pokutový kop! Óscar Trejo z penalty nezaváhal a dokonal obrat.

Domácí se ve druhém poločase dlouho nemohli dostat ke slovu. Rayo výtečně bránilo a zápas mohlo čtvrthodinu před koncem definitivně rozhodnout, kdyby Kakuta z malého vápna propálil Rulliho. Nestalo se tak, a tak přišel trest. Na krásný centr zprava si naskočil Willian José a hlavou srovnal na 2:2. Ve zbytku zápasu už se na hrací ploše nic zásadního neodehrálo.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - SD Eibar 1:0

25.09.2018 20:00

Góly: 68. Mario Hermoso

Espanyol udolal v neatraktivním a nezáživném utkání Eibar 1:0 a v neúplné tabulce se posunul na čtvrté místo. Vítěznou trefu zařídil ve druhém poločase hlavičkující Maria Hermoso.

První poločas nabídl několik zajímavých příležitostí zejména na domácí straně a to hned v jeho úvodu. Například Baptistao se po sedmi minutách objevil za obranou Eibaru, ale balón poslal vedle tyče. Hned z další akce domácích tvrdě vypálil Piatti a Dimitrović musel skokem vyrážet. Eibar měl v první půli jen jednu zajímavou šanci, ze střední vzdálenosti se do balónu opřel Cucurella, ale branku o kousek přestřelil. Espanyol hrál s Eibarem po poločase 0:0, navíc po nepříliš atraktivním herním projevu.

A změnu nepřinesl ani druhý poločas. Ten byl na brankové příležitosti ještě chudší, ale přece jenom přinesl rozuzlení celého zápasu. Vlastně Espanyol udeřil z jedin šance, která byla k vidění na obou stranách. Odvrácený rohový kop vrátil do šestnáctky Melendo a Maria Hermoso z malého vápna hlavou k tyči rozjásal domácí publikum.

Katalánci vedli po osmašedesáti minutách 1:0 a na tahu byl Eibar. Jenomže hosté byli směrem dopředu totálně bezzubí a bez jakékoliv myšlenky. Espanyol tak neměl nejmenší problém výsledek udržet a utkání dovést do vítězného konce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona641117:713
2.Real Madrid641112:613
3.Atlético Madrid63218:411
4.Deportivo Alavés63219:611
5.Sevilla FC631213:610
6.Espanyol Barcelona63126:410
7.Celta Vigo623111:99
8.Real Betis62314:59
9.Villarreal CF62225:38
10.Real Sociedad62229:98
11.Getafe CF62225:58
12.Girona FC62227:98
13.SD Eibar62135:77
14.Real Valladolid61325:66
15.Athletic Bilbao51317:96
16.Valencia CF60514:65
17.Levante UD61149:134
18.CD Leganés61146:114
19.Rayo Vallecano51135:124
20.SD Huesca61146:164

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (304)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele