LaLiga - souhrn 33. kola

21.04.2017, 22:51, aktualizováno 24.04.2017, 22:48
Komentáře a souhrny
Bilbao zvládlo pondělní dohrávku s Eibarem. Barcelona ovládla El Clásico a posunula se před Real Madrid do čela pelotonu. Las Palmas neudrželo vedení proti Alavésu, Betis vyhrál na půdě Celty Vigo. Atlético Madrid si poradilo s Espanyolem a odpovědělo tak na včerejší výhru Sevilly, za kterou se dvakrát prosadil Ganso. Osasuna neudržela vedení proti Gijónu, výsledkem je remíza 2:2. Villarreal zásluhou dvou branek Bakambua naplnil roli favorita proti Leganésu. Málaga si poradila s Valencií...

SD Eibar - Athletic Bilbao 0:1

24.04.2017 20:45

Góly: 90+4. Raúl García

Tohle baskické derby mělo už před zápasem o náboj postaráno, neboť se tu kromě bitvy dvou lokálních rivalů hrálo rovněž o Evropskou ligu. Souboj dvou sousedů v tabulce nakonec lépe dopadl pro Bilbao, a to díky jediné brance Raúla Garcíy ze čtvrté minuty nastavení. Právě díky němu se rozdíl mezi Athletic Clubem a Eibarem zvýšil už na šest bodů.

Opravdu se tu hrálo o hodně, a tak opatrný první poločas nabídl jen pár zajímavých situací, které na celkové dění hry nemělo prakticky žádný vliv. To druhá půle byla podstatně zajímavější, na řadu přišlo vyloučení Gonzala Escalanteho, a oslabení se domácím nakonec přežít nepodařilo. Byť už se vše schylovalo ke konečné bezbrankové remíze.

Aduriz s Muniain v první dvacetiminutovce netrefili prostor mezi třemi tyčemi, ve 27. minutě vyzkoušel své střelecké schopnosti San José, ani jeho pokus se však do brány domácího brankáře Yoela nevešel. To Eibar by směrem dopředu ještě malátnější a v první pětačtyřicetiminutovce nezahrozil ani sporadicky.

Zato vstup do druhého dějství vyšel mužstvu kouče Josého Luise Mendilibara náramně. Sergi Enrich si na hranici ofsajdu parádně naběhl na centr od Pedra Leóna, nedůrazně se na něj snažil dotírat stoper Yeray Álvarez, avšak nakonec Bilbao zachránil gólman Kepa, který včas vyběhl a míč vyrazil do bezpečí.

Notně Armagiňak zkomplikoval situaci Gonzalo Escalante. Ten si totiž ve skluzu opravdu hodně nevybíravě počínal vůči Muniainovi a po zcela zasloužené červené kartě zbytečně oslabil svůj tým. A Athletic Club najednou ucítil svou šanci. Už v 62. minutě střílel na bližší tyčku Raúl García, orazítkoval však právě jen brankovou konstrukci.

V 66. minutě musel vyběhnout z brány Yoel, neboť se do jeho blízkosti propracoval Muniain, ten ale svého protivníka trefil pouze do nohy. O osudu tohoto střetnutí rozhodla až poslední standardka. Beňatovu střelu z přímého kopu stačil s vypětím všech sil zlikvidovat Yoel, na dorážku od Raúla Garcíy už ovšem nedosáhl.

Více informací k zápasu

Real Madrid - FC Barcelona 2:3

23.04.2017 20:45

Góly: 28. Casemiro, 85. James Rodríguez - 33. Lionel Messi, 73. Ivan Rakitić, 90+2. Lionel Messi

Slavné El Clásico nezklamalo svou kvalitou a dramatičností ani tentokrát. Přestože se brzkého vedení ujal domácí Real Madrid zásluhou Casemira, Barceloně se povedlo trefami Messiho s Rakitićem utkání zvrátit. Obzvláště po vyloučení Sergia Ramose se zdálo, že katalánský velkoklub utkání dovede do vítězného konce, avšak pět minut před koncem srovnal James Rodríguez. Jenže ani to nebylo všechno - v poslední minutě nastavení totiž přece jen strhnul vítězství na stranu hostí nepolapitelný Messi a boj o titul je tak znovu zcela otevřený.

Real do utkání vlétl jako velká voda a hned po devadesáti vteřinách se Cristiano Ronaldo spolu s domácími fanoušky hlasitě dožadoval odpískání pokutového kopu po nešikovném zákroku Umtitiho. Rozhodčí Hernández se však obměkčit nenechal a pokračovalo se bez přerušení. Po deseti minutách jasné převahy Realu se probudila i Barcelona a hra se atraktivně přelévala ze strany na stranu. Zatímco Luis Suárez se nepovedenými pokusy pouze zastřeloval, Cristiano Ronaldo s Karimem Benzemou prověřili Marca-Andrého ter Stegena hned třemi ranami, proti nimž německý gólman obstál.

V osmadvacáté minutě se už ale Bílý balet přece jen ujal vedení. Marcelův centr po odvráceném rohovém kopu připadl k Sergiu Ramosovi, jenž v postavení na hraně ofsajdu pouze napálil tyč, ovšem odražený míč se odkutálel napříč brankou, kde jej zblízka doklepl do sítě Casemiro.

Barcelonská odpověď na sebe však nenechala dlouho čekat. Od Casemirova gólu uplynulo sotva pět minut, když se Rakitićova přihrávka dostala na hranici pokutového území k nohám Lionela Messiho. Argentinská superstar si s lehkostí sobě vlastní poradila v plné rychlosti s trojicí hráčů soupeře a kritickou situaci již nezachránil ani Keylor Navas. Messi tak dal jasně najevo, že jej nijak nerozhodila předešlá kolize s Marcelem, jenž jej trefil do obličeje loktem a barcelonský forvard musel kvůli neustávajícímu krvácení pobíhat po trávníku s kusem vaty v ústech.

Inkasovaný gól doposud sebevědomým Realem otřásl, zatímco Barcelona naopak ucítila šanci na obrat a po zbytek první půle působila nebezpečnějším dojmem. Domácím se navíc nevyplatilo nasazení čerstvě uzdraveného Garetha Balea do základní sestavy, neboť velšský křídelník si přivodil další zranění a přepustil své místo Marcu Asensiovi. Po změně stran ale domácí znovu zabrali. Ter Stegen měl co dělat, aby vytěsnil na roh štiplavou ránu Toniho Kroose, a pár minut nato takřka házenkářským zákrokem zamezil v cestě do sítě Benzemově hlavičce z bezprostřední blízkosti.

Neproměněné šance Realu mohl záhy potrestat Paco Alcácer, jenž se zničehonic ocitl sám jen kousek před značkou pokutového kopu, ovšem jeho uspěchané zakončení si Navas pohlídal. Krátce před uplynutím hodiny hry na moment madridské publikum oněmělo, když se z rohového kopu procpal k hlavičce Gérard Piqué. I tentokráte však Keylor Navas vytáhl výtečný zákrok a Piquého prudkou hlavičku vyboxoval do bezpečí.

Utkání se poté stejně jako v první půli proměnilo v dramatickou podívanou s velkými šancemi na obou stranách. Nejprve jedinečnou šanci dostat se do vedení promarnili domácí, když Asensio v samostatném úniku místo zakončení ještě volil přihrávku Ronaldovi, jenž ovšem nestihl sladit svůj pohyb a z několika metrů před odkrytou brankou přestřelil. Hned z protiútoku se pro změnu sám před Navasem zjevil Suárez, jenže na kostarického gólmana nevyzrál ani tentokrát.

Co se ovšem nepovedlo uruguayskému kanonýrovi, to sedmnáct minut před koncem dokázal ve velkém stylu Ivan Rakitić. Chorvatský záložník před šestnáctkou Realu zbavil stínujícího Kroose a skvostnou ranou levačkou poslal míč vstříc hornímu rohu madridské branky. Pár minut nato bylo pro Real ještě hůře, neboť Sergio Ramos vlétl Lioneli Messimu pod nohy nešetrným skluzem, za který si od rozhodčího Hernándeze vysloužil po právu červenou kartu.

Pojistit hubené vedení hostí mohl Gérard Piqué, jenže v obrovské šanci si znovu vylámal zuby na výtečném Navasovi, který mu na poslední chvíli stihl zmenšit střelecký úhel. Pět minut před koncem musela tato zahozená tutovka španělského stopera mrzet dvojnásob, neboť Marcelův centr na přední tyč zužitkoval střídající James Rodríguez k vytouženému srovnání na 2:2.

Real v tu chvíli opět ožil a zdálo se, že utkání dovede zdárně k remíze, která mu v boji o titul plně vyhovuje, jenže domácí hráči se v tu chvíli nechali unést až příliš a v druhé minutě nastavení je čekalo kruté vystřízlivění. Poslední útok zápasu, na němž nese značnou zásluhu za průnik středem hřiště Sergi Roberto, skončil po zpětném pasu Alby u nohou Lionela Messiho, jenž i v takto vypjaté chvíli zachoval chladnou hlavu a přesnou ranou k tyči poslal barcelonské příznivce do euforie.

Barcelona tak zvítězila 3:2 a s Realem nyní na prvním místě sdílí zisk 75 bodů. V případě bodové rovnosti by na konci sezony připadl titul barcelonským, ovšem Real má stále odložené utkání s Celtou Vigo k dobru.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Deportivo Alavés 1:1

23.04.2017 18:30

Góly: 44. Kevin-Prince Boateng - 61. Ibai Gómez

Las Palmas sice doma odcházelo do kabin spokojenější a těšilo se na ovace svých fanoušků po případné výhře, ale té se nakonec tým na Kanárských ostrovech nedočkal. Po hodině hry totiž srovnal Ibai Gómez a když už se domácí snažili opět se ujmout aktivity před závěrečným tlakem, ještě je oslabilo vyloučení Livajy.

Hodně ambiciózní utkání se odehrálo v neděli na Estadio Gran Canaria, kde domácí ekipa Las Palmas přivítala Deportivo Alavés. Las Palmas je na 13. místě, docela daleko od propasti sestupu. A kdyby dnes vyhrálo, mohlo by se hodně přiblížit právě svému soupeři. Deportivo Alavés rovněž není smutným čekajícím týmem na popravu, ale coby nováček velmi překvapuje.

Domácí Las Palmas od prvních minut hrálo aktivněji, míč soupeři v podstatě nepůjčovalo a velmi dobře kombinovalo. Alen Halilović přenesl hru na levé křídlo, kam si nabíhal Tana, jenže ten reagoval až příliš pozdě a nestihl balon na hrací ploše. Až o pár minut později se Alen Halilović uvolnil na hranici pokutového území a technickou střelou umístil míč těsně nad bránu!

Hosté spoléhali na rychlé brejky a rovněž na standardní situace. Jednu takovou zahrával Ibai Gómez, jehož povedený centr se stáčel přímo do branky a brankář Raúl Lizoain musel do akce. Po třiceti minutách si Halilović navedl míč na svou levačku a zkusil technický obstřel, jenže Rodrigo Ely se mu vrhl pod nohy.

Pak už se konečně měnilo skóre utkání a mohl za to domácí záložník Kevin-Prince Boateng. Ten si naběhl na parádní přihrávku za obranu a využil svou rychlost. Pak už jen krásným lobem překonal osamoceného brankáře Pacheca - 1:0.

Ve drruhé půli chtěli hosté srovnat a dlouho hledali způsob, jak se dostat soupeři na kobylku. Zkoušeli to převážně ze standardních situací a například další pokus Ibaie Gómeze vůbec nebyl špatný. Mesa narazil míč v pokutovém území Halilovićovi, který se ihned opřel do střely a sledoval, jak ji likviduje pozorný brankář Fernando Pacheco. Gaizka Toquero se na zadní tyči dostal k odraženému míči, ale Lizoain míč vyrazil!

Problém pro brankáře Lizoaina nastal ve chvíli, kdy Ibai Gómez hledal ostrým centrem naběhnuvšího Deyversona. Deyverson sice udělal pohyb k míči, ale ntrefil jej. To zmátlo domácího brankáře do té míry, už nestihl reagovat a inkasoval - 1:1.

Bylo tedy srovnáno, ale akcím konec ještě nebyl. Boateng se o chvíli později dožadoval odpískání pokutového kopu po kontaktu s Pachecem. Kiko Femenía poslal z pravé strany prudký přízemní centr na malé vápno, ale tam jej odklidila obrana. Marco Livaja pak po pouhých čtyřech minutách na hřišti zbytečně a tvrdě fauloval, za což mu sudí José Luis Munuera Montero ukázal rovnou červenou kartu.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Betis 0:1

23.04.2017 16:15

Góly: 54. Darko Brašanac

Celta Vigo doma zaváhala a všechny tři body jí vzal Real Betis. Sevillský Betis sice nehrál o mnoho lépe, ale k výhře mu stačila jedna povedená akce, kterou gólem zakončil mladý Srb Darko Brašanac.

Celta Vigo má za sebou hodně povedené klání Evopské ligy, které jí sice posouvá dál, ale vzhledem k malému a nepříliš schopnému kádru bylo jasné, že hráči nepodají povedený výkon. V základní sestavě nastoupili Roncaglia, Sergi Gómez, Radoja, Díaz, Bongonda, Jozabed nebo hrot Guidetti. Hosté mají mnohem větší starosti o záchranu a do utkání šli naplno. Od začátku začali Adán, Navarro, Mandi, Brašanac, Ceballos, Joaquín nebo Alegría.

Dani Ceballos se hned jako první probojoval do střelecké pozice, jenže branku svým pokusem ohrozit nedokázal. V deváté minutě se Alegría probojoval do pěkné šance, jenže jeho rána ze střední vzdálenosti mířila o pár centimetrů vedle. Brankář Sérgio Álvarez pak musel na dva pokusy kontrolovat centzr Durmisiho a zakončení Joaquína. S oběma pokusy si ale poradil.

Jinak se první půle poměrně vlekla a u obou branek bylo trochu mrtvo. Až ke konci první půle se akce také projevily a znásobily. Théo Bongonda ani Jozabed nedokázali brankáře Antonia Adána překonat, teřbaže k tomu oba měli velmi blízko. Adán se činil a držel šance Béticos nad vodou. Do druhého poločasu vlétla mnohem lépe Celta Vigo.

Domácí John Guidetti si pokryl míč, poběhl s ním pár metrů a výborně vypálil. Jeho pokus však brankář Adán výtečně lapil. Právě ve fázi, kdy se zdálo, že tempo upadá, se diváci dočkali jediné branky. Riza Durmisi poslal na zadní tyč dlouhý nákop, tam si naběhl Darko Brašanac a ve skoku hlavou překonal brankáře Sergia Álvareze - 1:0 pro hostující Betis.

Po hodině hry se věci začaly opět malinko hýbat kupředu. Alex Alegría nejprve pálil ve velmi dobré příležitosti, protože si dokázal poradit s dvojicí protihráčů. Daniel Wass pak na druhé straně rozehrával rohový kop, do zakončení se dostal Théo Bongonda. A když Brunp González minul hlavou rohový kop Durmisiho, šťastnější odcházeli hosté.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Deportivo La Coruña 1:0

23.04.2017 12:00

Góly: 28. Willian José

Real Sociedad se díky vítězství nad Deportivem i nadále drží velmi dobře v boji o Evropskou ligu. Poprvé od února se mu podařilo udržet čisté konto, a to byl v nynějším případě klíč k úspěchu. Domácí se ujali vedení ve 28. minutě, to když se trefil Willian José, a soupeř na tenhle gól nedokázal žádnými jinými dostupnými prostředky zareagovat.

Hosté se museli obejít hned bez třech vykartovaných hráčů, konkrétně ve složení Carles Gil, Alejandro Arribas a Guilherme, a tyhle absence možná rozhodly o tom, že především v ofenzívě jim to dost drhlo. Ne že by San Sebastián předvedl nějaký heroický výkon, nicméně nejtěsnější možný náskok si pohlídal až do samotného konce.

Sotva rozhodčí Daniel Ocón dal znamení píšťalkou k začátku utkání, už se Xabi Prieto propracoval k prvnímu nebezpečnějšímu pokusu, každopádně hlavičkou z dobré pozice netrefil bránu gólmana Luxe. A ve 13. minutě si domácí záložník vedl vlastně dost podobně, tentokráte minul kýžený a chtěný prostor svou pravačkou.

Domácí byli směrem dopředu přece jenom aktivnější, a tak si vstřelenou branku vlastně asi zasloužili. Yuri poslal z levé strany centr do pokutového území, tam si na balón naskočil hlavou Willian José, jenž svou táhlou hlavičku usměrnil přesně do šibenice. Opravdu marně se po tomhle pokusu natahoval svou rukavicí Lux.

Do přestávky ještě mohl přidat pojišťovací zásah Íňigo Martínez, nicméně Lux si s jeho zakončením ve 34. minutě poradil. Ani ve druhém dějství se hra La Coruni výrazně nezlepšila. Defenzíva svěřenců trenéra Eusebia Sacristána pracovala velmi kompaktně a protivníka do větších příležitostí jednoduše nepouštěla.

Juanfran s Borgesem se snažili balón namířit mezi tři tyče, jenže jejich střelecké pokusy byly zablokovány, a když už se k něčemu snažil v 58. minutě propracovat Andone, nacházel se v ofsajdu. Čtyři minuty před koncem pak Borges hlavou pálil jen do brankáře Rulliho a Canales jen chvilku na to na druhé straně napálil brankovou konstrukci.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 0:1

22.04.2017 20:45

Góly: 73. Antoine Griezmann

Atlétiko Madrid zvítězilo na půdě Espanyolu 1:0 a nadále drží třetí příčku před Sevillou. Klasické utkání Atletů rohodl jedinou trefou čtvrthodinu před koncem Antoine Griezmann.

Atlétiko a Sevilla se přetahují o třetí místo a tedy přímou vstupenku do základních skupin Ligy mistrů a proto bylo toto utkání pro hosty velice důležité. Svěřencům trenéra Diega Simeoneho bývá v této sezoně vyčítano, že venku nehrají dobrý fotbal, jak se ale občas říká, účel světí prostředky.

Ani v Katalánsku to nebylo ze strany Atletů optimální. Domácí začali lépe, i když první vážnější pokus měl na kopačce Carrasco a golman Diego López musel rychle na zem. Espanyol se přes tuhou defenzívu hostů rovněž prokousával velice složitě a šachová partie v prvním poločase mnoho šancí nepřinesla, natož branku.

Možná i proto se rozhodl kouč Simeone vystřídat Fernanda Torrese, kterého na začátku druhého poločasu nahradil Thomas Partey. Ale fotbal byl dál nekoukatelný. Rozuzlení přinesla až 73.minuta, kdy se na malém vápně dostal k voleji Antoine Griezmann a tvrdou ranou propálil golmana Lópeze. Espanyol sice mohl rychle odpovědět, ale Atlety proti Baptistaovi spasil výtečný Jan Oblak. Nevyužitá stoprocentní šance Katalnců musela mrzet, protože do žádné podobné už se domácí tým nedostal.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Sporting Gijón 2:2

22.04.2017 18:30

Góly: 19. Jorge Meré (vl.), 72. Kenan Kodro - 79. Roberto Canella, 81. Carlos Castro

V podstatě si oba kluby právě tenhle výsledek nejméně přály. Protože remíza jejich situaci v sestupovém pásmu prakticky nijak nevyřešila. Především Osasuna bude konečného rezultátu hodně litovat, neboť ještě jedenáct minut před koncem vedla o dvě branky. Gijón každopádně během pár chvilek stačil ještě srovnat.

Lepší formu měla před utkáním Pamplona, která sice naposledy padla na půdě Atlética, nicméně předtím dokázala vyhrát jak v Alavési, tak v důležitém utkání proti Leganésu. Proti Sportingu, jenž nebodoval už třikrát v řadě, začala velmi dobře, a už v 19. minutě načala díky vlastní trefě soupeře gólový účet.

Roberto Torres unikl podél levé strany, obránce Douglas Pereira k němu nepřistoupil zcela důrazně, a tak následný centr směřoval na bližší tyčku, odkud Jorge Meré nasměroval míč do vlastní sítě. Odpovědět mohl na druhé straně Čop, který se objevil zcela sám před gólmanem Siriguem, jenže trestuhodně mířil pouze mimo.

Další šance na řadu přišly vlastně až ve druhém poločase. Svou pravačku vyzkoušel v 56. minutě Sergio León, nicméně balón poslal jen mimo kýžený a chtěný prostor. Hosté byli směrem dopředu i nadále hodně malátní, snad až na nepřesné zakončení Burguie si prakticky nic nevytvořili, a tak Osasuna trestala v 72. minutě.

Roberto Torres byl parádně uvolněný na pravé straně, poslal přihrávku do druhé vlny na hranici pokutového území, odkud Kenan svou dělovku usměrnil přesně k tyči. Čtvrthodinu před koncem mohli domácí svoje vítězství pojistit. A kdyby Sergio León svou šanci proměnil, asi by bylo opravdu definitivně rozhodnuto.

Nicméně Rojiblancos stačili ještě urvat alespoň nějaký úspěch. Nejprve snížil Canella, který se propracoval k odraženému míči po centru zleva od Burguie, a z vyložené pozice zamířil přesně k tyči. Jen o dvě minuty později skóroval Carlos Castro, jenž na hranici ofsajdu přebral přihrávku od Čopa, a sám před Siriguem nezaváhal

Více informací k zápasu

Villarreal CF - CD Leganés 2:1

22.04.2017 16:15

Góly: 68. Cédric Bakambu, 90+2. Cédric Bakambu - 90. Miguel Ángel Guerrero

Villareal potřeboval bezpodmínečně napravit minulý nezdar na půdě Alavése, aby si pojistil svou pátou pozici. V souboji s Leganésem byl jednoznačným favoritem, na tři body se ale nakonec pořádně natrápil. Zachraňující se hosté byli velmi blízko toužebnému bodu, ve druhé minutě nastavení ale strhl výhru na stanu domácích Cédric Bakambu.

Celek z madridského předměstí prohrál už počtvrté v řadě, a pořád vlastně dává naději svým soupeřům, kteří se s ním perou o udržení se v nejvyšší soutěži. S Villarealem na podzim uhrál bezbrankovou remízu, takový stav ale tentokráte vydržel jen do 68. minuty. Pak se trefil Cédric Bakambu, který nato skóroval ještě jednou po gólu Miguela Ángela Guerrera.

Už ve 2. minutě Žlutá ponorka poprvé zahrozila, svou střelou prověřil připravenost gólmana Iaga Herrerína dobře zakončující Sansone. Ve 20. minutě pak ze střední vzdálenosti vyzkoušel své štěstí Trigueros a s jeho tečovaným pokusem měl nakonec Iago Herrerín značné problémy. Ve 37. minutě pak spálil velkou tutovku Sansone, jenž mířil vedle.

V závěru poločasu se naopak ujmout vedení mohl Leganés. K odraženému míči se na hranici pokutového území dostal Siovas, brankář Andrés Fernández si však s touto situací poradil. Branky se nakonec domácí dočkali v 68. minutě. Soldado posunul balón na Bakambua, ten si ho narovnal na pravačku a propálil Iaga Herrerína.

Lega nic nezabalil a hledal cestičku za vyrovnáním. A jeho snaha se nakonec vyplatila. Už v 72. minutě se Andrés Fernández opravdu pořádně zapotil, z halfvoleje to na něj zkoušel Erik Morán, nicméně rukavice domácího strážce brány zasáhly včas. Blížil se konec utkání, když se hostům podařilo odpovědět na trefu Bakambua.

Dlouhý nákop Iaga Herrerína doplachtil až do šestnáctky, tam Bueno prostrčil míč na Guerrera, a ten z vyložené pozice poměrně snadno rozvlnil síť. Jenže rozhodnuto ještě nebylo. V nastavení se Villareal vzepjal ještě k jedné vstřelené brance. Dos Santos poslal jemný oblouček na Bakambua, který hlavou překonal nešťastného Iaga Herrerína.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Valencia CF 2:0

22.04.2017 13:00

Góly: 36. Recio, 40. Sandro Ramírez

Málaga si vítězstvím nad Valencií vlastně definitivně zajistila záchranu. I když se svým protivníkem měla v posledních letech poměrně nevalnou bilanci, dokázala díky dvěma brankám Recia a Sandra Ramíreze ze závěru poločasu urvat tři body pro sebe. Netopýři mimochodem v Andalusii přišli o svou čtyřzápasovou sérii neporazitelnosti.

Utkání bylo zprvu opatrné a do jakési větší příležitosti se propracoval až ve 23. minutě Munir, jenž naběhl do pokutového území, následně levačkou vystřelil, nicméně jeho přízemní pokus skončil jen vedle vzdálenější tyčky. Následně zřejmě měli hosté zahrávat pokutový kop po faulu na Munira, nicméně sudí Ignacio Iglesias nechal pokračovat ve hře.

Ve 36. minutě se domácí ujali vedení. Javi Ontiveros poslal z levé strany centr do brankového území, kam si naběhl Recio, a ten hlavou z blízkosti bez problémů udeřil. A za čtyři minuty Málaga navýšila svoje vedení. Sandro Ramírez sice trefil z přímého kopu ve zdi stojícího Garaye, k míči se ale propracoval záhy znovu, a tentokráte jeho střela zaplachtila do sítě.

Valencia po obrátce recept na svého soupeře nenašla. Svěřenci trenéra Míchela působili v defenzívě velmi kompaktním dojmem a pod větším tlakem prakticky celou druhou pětačtyřicetiminutovku nebyli. Skórovat naopak mohl v 58. minutě Sandro Ramírez, jenže po svém sólu namířil balón jen do připraveného gólmana Diega Alvese.

Až v závěrečných minutách mohli hosté tenhle souboj nějakým způsobem zdramatizovat. Nejprve se po nepochopitelné rozehrávce Málagy ocitl před brankářem Kamenim číhající Santi Mina, kamerunský muž v rukavicích ale výtečně vyběhl a vyrazil. A v nastavení pak po přihrávce Álvara Medrána trefil tyčku Mangala.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Granada CF 2:0

21.04.2017 21:00

Góly: 4. Ganso, 46. Ganso

Sevilla splnila povinnost a po výhře nad Granadou 2:0 se bodově dotáhla na Atlétiko Madrid. Svěřenci Jorgeho Sampaoliho rozhodli o své výhře hned z krajů obou poločasu a o obě trefy se postaral Brazilec Ganso.

Los Blanquirrojos začali proti Granadě nelítostně a nápor velice brzy proměnili ve vedoucí gól. Iborra ještě z malého vápna trestuhodně minul branku, ale krátce po něm už zamířil do černého Ganso. Skvělou prácí přitom odvedl Stevan Jovetič, který se zbavil obránce a přihrávkou na malé vápno celou situaci Gansovi připravil. Pro Granadu začalo utkání tím nejhorším možným způsobem, nejenže totiž brzy inkasovala, ale hned poté musela poprvé střídat, protože se zranil Matthieu Saunier. Sevilla navíc dál ovládala hru a z volného přímého kopu těsně minul Sarabia. Mexický golman Ochoa musel být neustále ve střehu, nicméně domácí další branku prozatím nepřidali.

Stalo se tak, až krátce po změně stran. Už ve 46.minutě stál opět ve správný čas na správném místě Ganso, Sarabia mu nezištně přihrál a sevillští se mohli radovat. Sám Ganso dokonce útočil na hattrick, ale Ochoa jeho další ránu zpoza vápna vyrazil nad břevno. Dalšími ofenzivními akcemi už Sevilla šetřila, domácí polevili a hosté toho mohli v závěru ještě využít. Ponce se šikovně zbavil svého strážce a ve snaze obstřelit Rica těsně minul. Více už zápas na Estadio Sánchez Pizjuán nenabídl.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona33236494:3275
2.Real Madrid32236384:3675
3.Atlético Madrid33208560:2468
4.Sevilla FC33198658:3965
5.Villarreal CF33169848:2757
6.Athletic Bilbao331751146:3756
7.Real Sociedad331741249:4555
8.SD Eibar331481152:4550
9.Espanyol Barcelona3313101044:4349
10.Celta Vigo321351448:5244
11.Deportivo Alavés3311111132:4044
12.Valencia CF331171547:5640
13.UD Las Palmas331091452:5839
14.Real Betis331071636:5137
15.Málaga CF33991538:4936
16.Deportivo La Coruña337101635:5131
17.CD Leganés33691827:5127
18.Sporting Gijón33582036:6623
19.Granada CF33482127:7020
20.CA Osasuna33392134:7518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (658)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele