LaLiga - souhrn 3. kola

08.09.2017, 22:52, aktualizováno 11.09.2017, 22:50
Komentáře a souhrny
Barcelonské derby má jasného vítěze, nezastavitelné FC rozdrtilo Espanyol 5:0. Překvapením začalo třetí kolo, když Real Madrid nezvládl ani druhý domácí zápas a po Valencii v hlavním městě loupilo také Levante. Remizoval i druhý madridský klub, Atlético ve Valencii nevstřelilo ani gól. Stoprocentní zůstává Real Sociedad, Athletic nezaváhal s Gironou, vyhrál i Villarreal...

Málaga CF - UD Las Palmas 1:3

11.09.2017 21:00

Góly: 48. Diego González - 45. Jonathan Viera, 69. Jonathan Calleri, 88. Loïc Rémy

Souboj dvou obyvatel hodně nepříjemné zóny sestupu vyzněl mnohem lépe pro hosty z Kanárských ostrovů, protože Las Palmas vstřelilo o dvě branky víc. Po první nepříliš zajímavé půli jsme se dočkali úplně jiného druhého poločasu, který kromě mnoha akcí nabídl především tři góly.

Málaga byla jasným favoritem, protože doma se jí docela daří a její obrana není vůbec špatná. Dlouhodobě má problémy spíš se zakončením, což se projevovalo také v začátcích tohoto utkání. Velkým nebezpečím pro domácí obranu byl mladý útočník Jonathan Calleri, který se po deseti minutách dostal krásným náběhem za obranu, ale míč napálil mimo. Hodně čerpal především z práce mladíka Haliloviće.

V domácím dresu se do míče opřel zpoza vápna pálící veterán Zdravko Kuzmanović, jenže jeho pokus brankáře Chichizolu z rutiny nevyvedl. Stejný hráč o pár momentů později hledal Borju Bastóna, který však balon přebíral v ofsajdu. Jinak ale první půle vybízela přítomné fanoušky spíše ke spánku než mexické vlně. Neprosadili se ani Halilović s Vierou, i když druhý jmenovaný nebyl daleko od brány.

Mlčení dvou nehybných nul narušil až zkušený útočník Jonathan Viera. Když už na tabuli svítila 45. minuta, nechal si Viera skočit balon od Haliloviće, čímž se vyhnul protihráči. Následnou ranou poslal míč tvrdě pod břevno - 1:0 pro hosty.

Domácí opět nepředváděli požadovaný výkon, ale po změně stran se přeci jen náhodně dočkali. Po pouhých třech minutách zahrávali standardní situaci, míč si ve vápně našel vysoko naskakující Diego González a míč otřel hlavou o tyč - 1:1.

To byl přesně impuls, který zápasu hodně chyběl. Od té chvíle se především Las Palmas daleko víc snažilo a Málaga se rovněž nechtěla nechat zahanbit. Ontiveros si navedl míč na pravou nohu, ale střelou ze střední vzdálenosti se trefil pouze brankáře Chichizolu. Dvacet minut před koncem našel Oussama Tannane krásnou diagonálou nabíhajícího Calleriho, který se nemýlil a prostřelil domácího brankáře!

S další šancí přispěchal nejprve Tannane a po něm také střídající Remy. A nebylo to vše, čeho se od něj Málaga dočkala. Od outsidera totiž dostala ještě jednu branku. Dani Castellano přihrál z levé strany pod sebe, kam si naběhl právě rychlonohý útočník Loïc Rémy a přesnou ranou k tyči navýšil vedení svého celku na dvě branky!

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Real Betis 3:1

10.09.2017 20:45

Góly: 32. Carlos Bacca, 61. Samuel Castillejo, 77. Enes Ünal - 11. Sergio Léon

Villareal prožil opravdu mizerný vstup do sezóny, prohrál jak na půdě Levante, tak v San Sebastiánu, přičemž nevstřelil jedinou branku, a ačkoli i v prvním domácím souboji s Betisem prohrával, nakonec dokázal otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. Odpoutal se tak od sestupového pásma a bodově se dotáhl na svého nynějšího protivníka.

Žlutá ponorka opravdu nutně potřebovala tohle vítězství. V tabulce se totiž nacházela na předposledním místě, což je postavení, jaké si po dvou kolech určitě nepředstavovala. Sevillský celek loni podlehl Villarealu v obou případech, tentokráte mu dokázal alespoň vsítit branku, ta ale v konečném účtování k bodovému zisku stejně nepomohla.

Hosté se ujali vedení v 11. minutě. Barragán uvolnil na pravé straně Joaquína, ten poslal přesný centr na hranici brankového území, kam si nabíhal Sergio León, a ten hlavou pohotově skóroval. Zhruba po půlhodině hry bylo srovnáno. Obrovskou hrubici přitom předvedl gólman Adán, jenž zbytečně otálel s rozehráním, čehož chytře využil dotírající Bacca.

Pět minut před přestávkou mohli domácí strhnout vedení na svou stranu, z dálky vypálil velmi dobře Rodri Hernández, jeho táhlý pokus však nakonec orazítkoval tyčku Adánovy brány. Po hodině hry mohl naopak znovu vést Betis. Cristian Tello pláchl Rukavinovi i Víctorovi Ruízovi, jenže své sólo zakončil jen trestuhodnou střelou do brankáře Barbosy.

Tohle neproměnění obrovské šance se nakonec hostům šeredně vymstilo. Protože jen o chvilku později Pablo Fornals přihrál z levé strany na pravou, kde se na hranici šestnáctky Samu Castillejo zbavil bránícího Javiho Garcíy, narovnal si míč na levačku a krásnou technickou střelu namířil ke vzdálenější tyčce, kam se Adán marně natahoval.

Béticos od té doby působili na hřišti bezradným dojmem, v útoku si toho opravdu moc nevytvořili, a definitivně bylo rozhodnuto o jejich porážce třináct minut před koncem. Álvaro González poslal od půlky hřiště nenápadný dlouhý pas na rozeběhnutého Ünala, jenž svou pravačkou poslal nechytatelnou dělovku přesně do šibenice.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Deportivo Alavés 1:0

10.09.2017 18:30

Góly: 34. Maxi Gómez

Jenom jedna branka stačila Celtě Vigo ke třem bodům proti Deportivu Alavés. Rozhodující moment měl na starosti v prvním poločase Maxi Gómez.

Utkání mohlo mít zcela jiný průběh, kdyby proměnil svou velkou šanci Bojan Krkič. Kdysi velký talent španělského fotbalu postupoval v 15. minutě sám na brankáře Álvareze, který proti němu vytasil výborný zákrok nohou. Navíc to nebyla jediná šance Krkiče, za chvíli před Álvarezem zakončoval znovu a opět nebyl úspěšný.

Dvě velké příležitosti Alavés neproměnil a ve 33. minutě to Celta ztrestala. Na centr Sista si na malém vápně naskočil Maxmiliano Gómez a hlavou zajistil domácím vedení. Také domácí ale spalovali šance, ve 41. minutě pohořel před Pachecem jindy výtečný Aspas.

Druhý poločas žádnou fotbalovou hitparádu nepřinesl. Jednu z mála zajímavých příležitostí nevyužil střílející Wass, jehož rána se otřela o tyč. Alavés, zřejmě deprivovaný zazděnými Krkičovými šancemi z prvního poločasu, se do žádného náporu nedostal. Celtě tak stačila na vítězství jediná branka.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Girona FC 2:0

10.09.2017 16:15

Góly: 25. Iker Muniain, 53. Aritz Aduriz

Bilbau se i na třetí pokus podařilo udržet čisté konto, díky němuž má společně s Barcelonou aktuálně nejlepší obranu LaLigy, a protože zásluhou Ikera Muniaina a Aritze Adurize dokázalo vsítit dvě branky, odjížděla Girona z jeho hřiště poražena. Ta mimochodem jako nováček prohrála v této sezóně po dobrém startu vůbec poprvé.

Byl to zápas hlavně o bojovnosti. Sudí Daniel Trujillo musel udělovat hned deset žlutých karet na obou stranách, přerušovat hru musel skoro až čtyřicetkrát, každopádně co se zaznamenaných přesných zásahů týče, vyhráli tuhle statistiku domácí. Hosté byli tentokráte na soupeřovu obranu krátcí, byť v úvodních dvou kolech vždy aspoň jednou skórovali.

Jako první zahrozil v 5. minutě Borja García z přímého volného kopu, který zkusil zakončit z velké dálky, tahle střela však neměla potřebné parametry, a tak skončila na boční síti. Ve 25. minutě naopak Athletic Chlub gólově udeřil. Iňaki Williams centroval z pravé strany, ve vápně míč nestihl tečovat Raúl García, ale jeho spoluhráč Muniain již ano.

Girona i nadále hrozila ze standardních situací, tři minuty po obrátce zakroutil Aday míč přes zeď a mířil na bližší tyčku, gólman Iago Herrerín měl se zkrocením tohoto pokusu velké problémy, ale nakonec situaci zažehnal. V 53. minutě pak svěřenci kouče Josého Ángela Zigandy náskok navýšili a rozhodli v ten moment o své výhře.

Iňaki Williams si seběhl za obranu, která ho nedokázala odstavit od balónu, naběhl do vápna a počkal, až mu do druhé vlny poběží Aduriz, jenž pak neměl žádný problém zamířit přesně k tyči. Následně se hosté dožadovali nařízení pokutového kopu, Aday v šestnáctce trefil ruku Unaie Núňeze, rozhodčí ale nechali pokračovat ve hře.

V poslední minutě mohli domácí přidat ještě třetí trefu, která by byla v kontextu celého střetnutí pro Gironu hodně krutou. Zase byl u všeho velmi dobře hrající Iňaki Williams, jenž vnikl do pokutového území, pravačkou po zemi vypálil a brankář Iraizoz nedokázal míč zkrotit. Naštěstí pro něj pak Sabin Merino z dorážky mířil jen do tyčky.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Real Sociedad 2:4

10.09.2017 12:00

Góly: 27. Adrián, 50. Florin Andone - 3. Juanmi, 4. Asier Illarramendi, 83. Diego Llorente, 86. Asier Illarramendi

Šestigólová přestřelka s lepším koncem pro Real Sociedad byla k vidění na stadionu Riazor. La Coruňa vstoupila do zápasu katastrofálně a jak začala, tak také skončila. Dvěma góly se v dresu hostí blýskl Illarramendi.

Horší začátek si příznivci domácího celku snad ani nemohli představit. Už po 180 sekundách vyslal první střelu na branku Juanmi a jeho volej skončila za zády brankáře Tytońě. A navíc, sotva se domácí fotbalisté vzpamatovali, inkasovali podruhé. Defenzíva Deportiva nedokázala odvrátit rohový kop a přízemní střela Asiera Illarramendiho zapadla přesně k tyči.

Real Sociedad naprosto ovládal hru, ale Deportivu stačila jedna nenápadná akce a bylo to opět jen o jeden gól. Centr Schära za obranu využil Adrián López a Rulli neměl nárok. Najednou bylo La Coruni plné hřiště a se svými šancemi postupně přispěchali Cartabia, Andone nebo Mosquera. Vyšlo to ale až na začátku druhého dějství, Adrián López přiťukl centr přímo na kopačku Andoneho a bylo to 2:2.

Následně se hrála vyrovnaná partie a dlouho to vypadalo, že utkání vítěze nepozná. Až sedm minut před koncem rozehráli hosté rohový kop a Diego Llorente pravačkou vrátil vedení opět na stranu Realu Sociedad. La Coruňa inkasovaný gól znovu nezvládla a jen o dvě minuty později obdržela další. Asier Illarramendi si navedl balón a technickou střelou uzavřel střelecký účet utkání.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 5:0

09.09.2017 20:45

Góly: 26. Lionel Messi, 35. Lionel Messi, 67. Lionel Messi, 87. Gerard Piqué, 90. Luis Suárez

Přestože Barcelona v souvislosti s Neymarovým odchodem nevstupuje do nového ročníku La Ligy v ideálním rozpoložení, na jejích dosavadních výsledcích to ani trochu nejde znát. Všechno totiž zvládá nést na svých bedrech Lionel Messi, což naposledy poznal barcelonský Espanyol, který v městském derby utržil debakl 5:0 a argentinský střelec se na něm podílel hned třemi góly. Až v závěru Messiho kanonádu vylepšili Piqué a také uzdravivší Luis Suárez. Vítězství barcelonských je o to sladší, že jejich největší konkurenti v podobě Realu a Atlétika Madrid oba pouze remizovali.

Úvod utkání ještě takto jednoznačnému výsledku nenasvědčoval, ovšem zlomový moment přišel po pětadvaceti minutách, kdy Ivan Rakitič našel v pokutovém území Lionela Messiho, ten si poradil s bránícím Davidem Lópezem a povedenou ranou pod břevno otevřel skóre. Opakované záběry však ukázaly, že nejlepší střelec Barcelony se v době přihrávky nacházel v postavení mimo hru, které rozhodčím uniklo.

Deset minut před poločasovým odchodem do kabin přálo domácím štěstí podruhé. Tentokrát s pomocí série tečí propadl míč k Jordimu Albovi, jenž přízemním centrem našel před prázdnou brankou volného Messiho. Když pak Pablo Piatti na opačné straně orazítkoval brankovou konstrukci, skončila první půle dvoubrankovým vedením Barcelony. Po změně stran dostali hosté ještě jednu slibnou příležitost, jak městské derby zdramatizovat, jenže Piatti ani tentokrát po Albově hrubce nedokázal skórovat, neboť jeho lobovaný pokus skončil mimo tři tyče. V rychlém sledu za sebou ještě ve výtečných pozicích neuspěli jak Luis Suárez, tak Leo Baptistao, jehož gólovou střelu stihl odpálit před brankovou čarou Samuel Umtiti.

Trest za neproměněné šance přišel pro Espanyol hned záhy. Kombinace Messiho, Suáreze a Alby skončila zpátky u Messiho, který se přízemní ranou trefil přesně k tyči a dokonal svůj první ligový hattrick od loňského března, kdy se takto prosadil na půdě Raya Vallecana.

Za rozhodnutého stavu přišel spokojené diváky pobavit i nový příchozí do katalánské metropole, Ousmane Dembélé. Mladý francouzský křídelník se v samotném závěru střetnutí podílel asistencí na gólu Luise Suáreze, jenž upravil na konečných 5:0, neboť tři minuty před tím se z rohového kopu prosadil i Gérard Piqué. Barcelona tak vévodí ligové tabulce s dvoubodovým odstupem od pronásledovatelů a v prvních třech kolech ještě ani jednou neinkasovala. Do úterního šlágru Ligy mistrů proti Juventusu mohou jít svěřenci Ernesta Valverdeho v dobrém rozmaru.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - SD Eibar 3:0

09.09.2017 18:30

Góly: 46. Ganso, 76. Wissam Ben Yedder, 90. Nolito

Sevilla hodlala napravit úvodní domácí ztrátu s Espanyolem na samém začátku sezóny a konečně svým fanouškům nabídnout výhru. Eibar kladl odpor na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán jen první půli, pak domácí zabrali a předvedli možná nejlepší poločas v novém ročníku. Baskický celek tak prohrál v LaLize už podruhé v řadě.

Až příliš pasivně působili hosté na půdě favorita. Směrem dopředu si toho opravdu moc nevytvořili a měli velké štěstí, že neinkasovali ještě před přestávkou. Znovu se tak potvrdilo, že Eibar na Sevillu prostě neumí, na jeho půdě padl už potřetí za sebou, přitom nevstřelil jedinou branku, a ani v tomhle případě pak nebyl blízko historickému vítězství.

Už po čtrnácti minutách se mohli Sevillistas dostat do pohodlného vedení. Za obranu si seběhl Ben Yedder, který levačkou tlačil svou střelu na vzdálenější tyčku, míč ale narazil právě smolně pro něj pouze do brankové konstrukce. Ve 32. minutě se pak do blízkosti brankáře Dmitroviče propracoval Nolito, nenašel však na něj optimální recept.

Pak následoval moment, kterých bychom si obecně ve sportovním prostředí přáli vidět co nejméně. Ivi se ve vzduchu snažil míč odvrátit hlavou před dotírajícím Sergiem Escuderem, a jakmile přistával na zem, ošklivě dopadl tak, že se mu jeho levá noha nehezky prohnula v koleni. Vystřídat ho tedy ve 40. minutě musel Rubén Peňa.

A jako by tenhle moment odstartoval mizérii Eibaru na hřišti. Od úvodu druhé půle uběhla jen chvilka, aby se na levé straně uvolnil Nolito, který skvěle přihrál do druhé vlny nabíhajícímu Gansovi, jenž z blízkosti pohotově skóroval. Na druhé straně mohl srovnat José Ángel, nicméně jeho nepříjemný lob gólman Sergio Rico přece zkrotil.

Čtvrthodinu před koncem přidala Sevilla druhý přesný zásah po úchvatné kombinaci. Rychle přenesla hru z pravé strany doleva, odtud Pablo Sarabia přihrál ke druhé tyčce na Ben Yeddera, a ten pouze tečoval do prázdné brány. V nastavení domácí tři body ještě pojistili, to když mezi nohy Dmitroviče zamířil zcela nehlídaný Nolito.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Atlético Madrid 0:0

09.09.2017 16:15

Góly: -

Třetí venkovní utkání v řadě dopadlo pro favorizovanější Atlético druhou remízou v sezóně. Vůbec poprvé nedokázalo vstřelit jedinou branku, ačkoli mělo po dvou kolech nejlepší ofenzívu LaLigy. Valencia prokázala, že když chce, umí bránit, a i když ani jednou nevystřelila mezi tři tyče, vzadu udržela důležité čisté konto.

Možná že reprezentační přestávka, která nabízí mnoha týmům zregenerovat síly a zahojit bolestivé šrámy, přišla pro oba kluby spíše nevhod. Nepředvedly, alespoň co se útočení týče, ani zdaleka optimální výkon. Jak domácí brankář Neto, tak jeho protějšek Oblak nemuseli řešit s pravidelností nějaké ošemetnější situace.

Už v 5. minutě se madridský celek zásluhou mizerné kombinace soupeře ve středu pole dostal k celkem slušné příležitosti. Correa pak předvedl úchvatné sólo skoro přes půl hřiště, následně tvrdě vypálil pravačkou, a protože vracející se stoper Garay ve snaze zastavit míč nešetrně tečoval, měl Neto obrovské potíže tuhle šanci zažehnat.

Na druhé straně úřadoval jiný hráč s jedenáctkou na zádech, a to Andreas Pereira. Také on v 19. minutě ukázal, že je velmi dobře technicky vybaven, kličkami se propracoval do slušné pozice, jenže levačkou pak hodně přestřelil. Po půlhodině hry Netopýři znovu špatně kombinovali, Vietto mohl trestat, avšak balón usměrnil jen těsně nad břevno.

Ani ve druhé půli se žádnému z mužstev nepodařilo rozvlnit síť. Hned zkraje z dálky vyzkoušel připravenost Neta ze střední vzdálenosti střílející Carrasco, Brazilec však v bráně neměl větší problémy a pohotově lapil do rukavic. V 57. minutě mířil mezi tři tyče znovu Correa, ovšem ani v tomhle případě nepřekonal pozorného Neta.

O chvilku později se mohl po standardce prosadit hlavou Gabriel Paulista, nicméně svou hlavičku nedokázal stlačit níže než nad břevno, takže Oblak žádnou práci neměl. Poslední možnost, jak upravit bezbrankové skóre, měl Gaitán, který v šestnáctce účelně zaspolupracoval s Filipem Luisem, i jeho zakončení však Neto zlikvidoval.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Levante UD 1:1

09.09.2017 13:00

Góly: 36. Lucas Vázquez - 12. Ivi López

Velká senzace a další nečekaná ztráta pro Real Madrid. Bílý balet nedokázal podruhé před vlastními diváky zvítězit a tentokrát jenom remizoval 1:1 s Levante. Šancí měl přitom dostatek, ale v brance se zaskvěl Fernández. Hosty ještě v nastavení zachránila branková konstrukce.

Už začátek byl pro Real, který stále postrádal potrestaného Cristiana Ronalda, hodně špatný. Po dlouhém vhazování špatně odhadl balón Carvajal, načež se dostal do Casillovi blízkosti Ivi a Santiago Bérnabeu ztichlo. Levante vedlo na půdě favorita 1:0. Svěřenci Zinedina Zidana měli pořád spoustu času s výsledkem něco udělat, koneckonců manko smazali už v prvním poločase. Ve 36. minutě rozehráli rohový kop, hlavičku Sergia Ramose brankář Fernández vyrazil a Lucas Vázquez bezprostřední dorážkou dal na 1:1. Navíc další šance na sebe nenechaly čekat, ale Levante jako zázrakem přežilo poločas za stavu 1:1. Už v prvním dějství museli oba trenéři sáhnout ke střídání. Levante se zranil Iván López, Realu pro změnu Karim Benzema, jehož nahradil Gareth Bale.

Asi málokdo pochyboval, že by si Real ve druhém dějství nezajistí vedení. Koneckonců držení míče a celkově převaha Realu byla značná. Ale gól ne a ne přijít. Baleova hlavička minula branku a Kroosovu ránu kryl Fernández. Závěr zápasu se neúprosně blížil a Real čím dál více svíral svého soupeře v kleštích. Po centru Isca opět těsně netrefil branku Bale a o minutu později vychytal Fernández skvělým zákrokem Marcela. Deprimovaný Marcelo situaci neunesl, udeřil protihráče a sudí jej vykázal z hrací plochy. Real tak nejenže nevedl, ale musel ještě dohrávat v početní nevýhodě. Na jeho tlaku se nic neměnilo a ve třetí minutě nastavení orazítkoval tyč Kroos. Real strhnout vedení na svojí stranu nedokázal a podruhé před vlastními diváky překvapivě ztratil.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Getafe CF 1:2

08.09.2017 21:00

Góly: 66. Miguel Ángel Guerrero - 39. Mauro Arambarri, 83. Álvaro Jiménez

Leganés klidně mohl vyhrát, ale zápas ve druhém poločase nezvládl. Po vyrovnání totiž neproměnil pokutový kop a šest minut před koncem podruhé inkasoval. Getafe vyhrálo na Leganésu 2:1 a získalo všechny tři body.

Začátek prvního poločasu patřil spíše domácím, ti byli aktivnější, ovšem žádnou větší šanci si vytvořit nedokázalil. Do centru z prava se sice položil Guerrero a Guaíta musel na zem, nicméně Getafe akci bez problému přežilo. Aktivita domácím k ničemu nebyla, scházela větší efektivita, což následně ukázkově předvedlo Getafe. Nejprve se opřel do balónu z první neobsazený Fajr a ve 39.minutě už hostě z Madridu vedli. Arambarri si navedl balón do středu a nádhernou ranou do šibenice nedal Cuéllarovi vůbec žádnou šanci!

Getafe se ve druhém dějství nikam nehnalo, opět tvořili domácí a tentokrát se jim podařilo dosáhnout kýženého vyrovnání. Po závaru před Guaítou se nejlépe zorientoval Miguel Ángel Guerrero a rychlou dorážkou srovnal na 1:1.

A sotva uběhlo pět minut a Leganés mohl jít do vedení. Po nafilmované penaltě Gabriela se k pokutovému kopu postavil Guerrero a mizerným kopem nechal vyniknout hostujícího brankáře. To byla promarněná příležitost, která nakonec domácí velmi mrzela. Zvláště když v 84.minutě napřáhl Jiménez a strhl vedení na stranu Getafe. Otřesení domácí se už na nic nezmohli a nakonec nezískali ani bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona33009:09
2.Real Sociedad330010:49
3.Sevilla FC32105:17
4.Athletic Bilbao32103:07
5.CD Leganés32013:26
6.Atlético Madrid31207:35
7.Real Madrid31206:35
8.Levante UD31204:35
9.Valencia CF31203:25
10.Getafe CF31112:24
11.Girona FC31113:44
12.Celta Vigo31024:53
13.Villarreal CF31023:53
14.UD Las Palmas31024:73
15.Real Betis31023:63
16.SD Eibar31021:43
17.Deportivo La Coruña30124:91
18.Espanyol Barcelona30121:71
19.Málaga CF30031:50
20.Deportivo Alavés30030:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (341)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele