LaLiga - souhrn 24. kola

24.02.2017, 22:41, aktualizováno 26.02.2017, 22:41
Komentáře a souhrny
Simeone to na Barcelonu dál neumí, ta odpověděla kritikům vyloupením madridské půdy. Real předvedl ve Villarrealu parádní obrat z 0:2 na 3:2. Betis nezvládl domácí sevillské derby, Leganés si suverénně poradil s Deportivem, neklopýtl ani Athletic. Valencia nechala Alavés otočit utkání. Real Sociedad v pátek vyhrál na hřišti Las Palmas...

Villarreal CF - Real Madrid 2:3

26.02.2017 20:45

Góly: 50. Manuel Trigueros, 56. Cédric Bakambu - 64. Gareth Bale, 74. Cristiano Ronaldo (pen.), 83. Álvaro Morata

Už to vypadalo s Realem hodně zle, ale nakonec se vedoucímu celku La Ligy povedl fantastický obrat. Villarreal se dostal do dvougólového trháku, jenomže přišlo snížení od Garetha Bale, ke kterému se zanedlouho připojili Cristiano Ronaldo a Álvaro Morata.

Villarreal se může zlobit pouze sám na sebe. Až do druhého gólu totiž hrál výborně a Real do ničeho nepouštěl. Jenomže dvoubrankový náskok jako by ho uchlácholil a v kombinaci se snižující brankou Garetha Bale došlo ke zvratu.

Domácí měli v prvním poločase navrch. Parádní ránu Gaspara zlikvidoval neméně povedeným zákrokem Keylor Navas. Na druhé straně se nenechal zahanbit Asenjo, když vychytal z bezprostřední blízkosti hlavičkujícího Benzemu. Villarreal rozhodně nehrál druhé housle, naopak byl nebezpečnější a Real si v některých momentech doslova koledoval o gól. Ve 31. minutě přežil další stoprocentní šanci soupeře, Castillejo zblízka trestuhodně překopl branku.

Realu se první poločas nepovedl a s podobným výkonem by ve druhém dějství stěží mohl uspět. Jenže také po přestávce byla lepší Žlutá ponorka a v 50. minutě šla zaslouženě do vedení. Trigueros se ve vápně dostal k odraženému balónu a propálil brankáře Navase. Real byl zaskočen a Villarreal toho za okamžik využil druhou brankou. Sergio Ramos se marně snažil zachytit unikajícího útočníka Bakambua a ten přesnou ranou vsítil druhý gól. Až poté se hráči Realu konečně zmátořili a začali útočit.

Ronaldovi to na hranici značky pokutového kopu ještě nevyšlo, Portugalec střílel hodně nad, ale o tři minuty později se přeci jenom radoval ze snížení Gareth Bale. Carvajal mu posadil na hlavu přesný centr a velšský fotbalista nezklamal. Villarreal měl pak velkou smůlu, neboť o pár minut později zahrál ve vlastní šestnáctce rukou Bruno Soriano a Real měl k dispozici pokutový kop. Cristiano Ronaldo pochopitelně nezaváhal, tvrdou ranou srovnal na 2:2.

Hosté navíc ještě zvýšili tlak a Villarreal se najednou jenom bránil a neubránil. Ronaldo vysunul Marcela, ten odcentroval přesně na hlavu Álvara Moraty, který strhl vedení na stranu Realu. Na tahu byla Žlutá ponorka, ale Real si samozřejmě už výhru vzít nenechal.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Granada CF 3:1

26.02.2017 18:30

Góly: 11. Markel Susaeta, 33. Iñigo Lekue, 69. Mikel San José - 14. Mehdi Carcela-González

Bilbao si i bez zraněného nejlepšího střelce Aritze Adurize poradilo před vlastními fanoušky s Granadou a značně posílilo své šance v boji o pohárové příčky. Celkově již Athletic Club triumfoval na San Mamés Barria podeváté v této sezóně. Hostující celek zůstal na předposledním místě, na záchranu ztrácí stále tři body.

Nazaríes vstoupili do tohoto střetnutí opravdu hodně mizerně. Hongla katastrofálně chyboval na vlastní polovině, trestuhodně jako poslední hráč ztratil míč, Beňat Etxebarria toho náramně využil, předložil balón před prázdnou branku Markelovi Susaetovi, který neměl opravdu jediný problém minout zcela prázdný prostor.

Nicméně z vedení se domácí neradovali dlouho. Ve 14. minutě poslal Litri centr z levé strany do šestnáctky, kde ho Adrián Ramos nechal chytře propadnout ke Carcelovi-Gonzálezovi, a ten po rychlém zpracování usměrnil svou střelu přesně k tyči. Granada však nerozhodný výsledek držela jen do 33. minuty.

Opět na řadu přišla individuální chyba, tentokráte od Ingasona, jenž mizerně přihrál brankáři Guillermovi Ochoaovi, ten sebral míč do rukavic, ačkoli neměl, a po malé domů byl nařízený nepřímý volný kop. Markel Susaeta přistrčil chytře míč do středu pole, odkud tečovaný pokus Iňiga Lekueho skončil nakonec za brankovou čáru.

Krátce po přestávce mohla Granada srovnat stav. Z dálky napřáhl parádně a opravdu hodně nebezpečně Agbo, jeho dělovka pravačkou se táhla dlouho vzduchem, nakonec však narazila jen do brankové konstrukce. Jinak si však Bilbao vlastně jednobrankový náskok v pohodě hlídalo. Pojišťovací trefu zajistil v 69. minutě Mikel San José.

I Guillermo Ochoa si mezi třemi tyčemi vybral slabší chvilku, vysoký oblouček Mikela Balenziagy mu vypadl z rukavic, čehož využil dotírající protihráč, jenž zkrátka trestal. O pár chvil později mohl náskok navýšit Markel Susaeta, jenže ze slušné pozice si tentokráte nepočíhal na hostujícího muže v rukavicích.

Více informací k zápasu

Sporting Gijón - Celta Vigo 1:1

26.02.2017 18:30

Góly: 49. Moi Gómez (pen.) - 75. Iago Aspas

Střetnutí Sportingu Gijón s Celtou Vigo nakonec vítěze nepřineslo. Domácí sice zprvu měli více ze hry a dobrý výkon z první půle podtrhli průlomem skóre jen pár minut po změně stran, ovšem na Gomezovu proměněnou penaltu dokázal čtvrthodinu před koncem zareagovat dvorní střelec Celty Iago Aspas, který se prosadil z přímého kopu a stanovil konečné skóre 1:1.

Zatímco převahu domácích během úvodní pětačtyřicetiminutovky dokázala obrana Viga ještě přestát a Rubén Blanco si připsal několik spolehlivých zákroků, hned po třech minutách druhé půle Sporting přece jen otevřel skóre, a to z pokutového kopu. Hlavní zásluhu si na něm připsal Carlos Carmona, který na pravé straně hřiště přelstil Planase a vřítil se za pomocí šikovného přistrčení míč patičkou až do pokutového území, kde následně přepadl přes nohy obránce Celty, který se marně snažil vypíchnout mu skluzem míč. Moi Gomez nabídnutou příležitostí nepohrdl a ranou do středu branky poslal Gijón do vedení.

Inkasovaný gól ovšem doposud nevýraznou Celtu probral k životu a jejím ofenzivním snahám pomohlo také nasazení nejlepšího střelce Iaga Aspase po hodině hry. Klíčový moment pak nastal ve čtyřiasedmdesáté minutě, kdy pohlednou akci Celty zastavil na poslední chvíli Mere pouze za cenu nedovoleného zákroku a uviděl po právu červenou kartu za zamezení jasné brankové příležitosti. Z následného přímého kopu jen pár metrů před šestnáctkou pak právě Aspas vychytralou přízemní ranou obelstil jak hráčskou zeď, tak i brankáře Cuéllara.

Sporting už ovšem další obdržený gól navzdory závěrečnému náporu soupeře nepřipustil a může se těšit alespoň z prvního získaného bodu na domácím stadionu Molinón od prosince loňského roku.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:2

26.02.2017 16:15

Góly: 70. Diego Godín - 64. Rafinha, 87. Lionel Messi

Napínavý šlágr kola mezi Atlétikem Madrid a Barcelonou nakonec vyzněl lépe pro katalánský velkoklub, který na stadionu Vicenteho Calderóna ukořistil důležitou výhru 2:1. Barcelona tak přinejmenším dočasně poskočila na čelo ligové tabulky a znovu dostala pod tlak doposud vedoucí Real Madrid, který má sice stále utkání k dobru, ovšem náskok se mu již povážlivě ztenčil.

Rozhodně nelze říci, že by barcelonský výkon odpovídal vysokým klubovým standardům z minulých let, ovšem i takto vydřená prvenství si zaslouží ocenit, tím spíše proti těžkému soupeři, jakým Atlético bezesporu je. Dlouho se ani nezdálo, že by Barcelona mohla v Madridu triumfovat, neboť na Rafinhův gól v druhé půli zvládl záhy odpovědět vlastní trefou Diego Godín a utkání spělo k remíze. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby však skóroval svůj dvaadvacátý gól v témže počtu ligových zápasů Lionel Messi a zařídil svému klubu klíčové tři body.

Dvanáct dní po krutém debaklu 0:4 proti Paris Saint-Germain v rámci osmifinále Ligy mistrů čekala barcelonského kouče Luise Enriqueho další velká překážka, jak si ještě udržet důvěru klubového vedení či fanoušků. Barcelona sice před zápasem v domácí soutěži neprohrála již šestnáct zápasů v řadě, ovšem ani to nestačilo na dostižení vedoucího Realu Madrid a sezona bez úspěchu v Lize mistrů i při obhajobě ligového titulu by byla jasným neúspěchem, bez ohledu na možný triumf v ligovém poháru.

Možná i proto Enrique překvapil změnou rozestavení a formací se třemi obránci, ovšem ani to nezabránilo domácím, aby si našli k barcelonské brance cestičku. Jako první pokoušeli štěstí Yannick Carrasco s Diegem Godínem, oba neúspěšně. Následovala nedůrazná rána Gabiho a slibná šance Antoina Griezmanna, jehož střelu zastavil na poslední chvíli Samuel Umtiti. Brankář Marc-André ter Stegen pak měl co dělat, aby vytěsnil další tvrdou Griezmannovu ránu a Barcelona měla v tu chvíli nejhorší za sebou.

Slavný útok Messi - Suárez - Neymar o sobě dal poprvé vědět s příchodem odehrané půlhodiny, kdy se Suárezovi sice povedlo ve zmatku po Neymarově rychlém protiútoku procpat míč do sítě, ovšem radost mu zchladil hvizd rozhodčího za hraní rukou poté, co si domácí bek Filipe Luis napálil míč ve snaze zablokovat gólovou ránu do vlastního břevna. Barcelonu tato akce probudila k životu a Jan Oblak se musel vytáhnout se špičkovým zákrokem proti přímému kopu Messiho, aby udržel v poločase bezbrankový stav.

Čtyři minuty po změně stran měl průlom skóre na kopačce Suárez, jenže v samostatném úniku se mu míč zamotal pod nohama a následná snaha o Oblakovo obstřelení již skončila velmi nepřesným pokusem. V minutě čtyřiašedesáté se už ale hosté přece jen dočkali, byť s jistou dávkou štěstí. Neymarova zablokovaná rána se odrazila k Suárezovi, jenž pro změnu napálil Godína s Carrascem, až nakonec míč skončil u Rafinhy, který jej bez váhání poslal do sítě.

Radost barcelonských ale vydržela pouze šest minut. Kokeho přímý kop si neomylně našel hlavu Diega Godína a uruguayský stoper rázně srovnal, přestože jej z obou stran tísnili Busquets s Umtitim. Utkání tak směřovalo k remíze 1:1, jenže stejně jako v minulém kole proti nováčkovi z Alavése se Lionel Messi rozhodl mít poslední slovo. Argentinský forvard zareagoval čtyři minuty před koncem jako první na svou vlastní zablokovanou střelu a na druhý pokus již propálil vše, co mu stálo v cestě. Barcelona tak zvítězila 2:1 a je plně zpět v boji o titul, zatímco Atlético se může čím dál více obávat, aby vůbec udrželo průběžné čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - CA Osasuna 3:0

26.02.2017 12:00

Góly: 17. Felipe Caicedo, 46. José Manuel Jurado, 90+1. Gerard Moreno

Espaňyol si doma celkem bez problému poradil s poslední Osasunou 3:0 a poskočil do první poloviny tabulky. Domácí vykročili za třemi body už v prvním poločase, ve kterém navíc obdržel červenou kartu hostující Oier.

Po centru Navarra se hlavou prosadil Felipe Caicedo, brankář Sirigu se jenom ohlédl. Až po Caicedově brance se ozvala i Osasuna a rázem mohlo být vyrovnáno. Romero dobře vypálil a ještě lépe zasáhl López. Po půlhodině hry nastal zlomový okamžik celého utkání. Oier ve vlastním vápně nedovoleně zastavil Morena a sudí nejenže odpískal pokutový kop, ale samotného Oiera poslal rovnou do sprch. Svojí gólovou sbírku hodlal rozšířit Caicedo, který se postavil k penaltě, ale Sirigu směr jeho střely vystihl, takže se skóre neměnilo. I přes neproměněnou penaltu byla Osasuna v nezáviděníhodné pozici. Na Espanyolu nejenže prohrávala, ale musela hrát v početní nevýhodě.

Hosté první poločas ustáli, ale jakékoliv šance na zisk bodu vzaly za své krátce po změně stran. José Manuel Jurado se dostal k odraženému balónu a fantastickou ranou zvýšil na 2:0. Domácí dále kontrolovali hru a i když se moc dopředu nehnali, byli nebezpečnější. Sirigu musel tasit vynikající zákrok po střele Davida Lópeze. Italský brankář ve službách Osasuny byl asi nejlepším hostujícím hráčem na hřišti a byl to on, kdo zabránil většímu gólovému rozdílu. Před koncem zápasu byl ale i on bezmocný, když obrana Osasuny vyrobila další hrubku a Gerard Moreno zvýšil na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Málaga CF 3:0

25.02.2017 20:45

Góly: 43. Adrián González, 50. Adrián González (pen.), 52. Sergi Enrich

Hráči Eibaru znovu dokázali, že jejich letošní výkony nejsou žádnou náhodou a v domácím prostředí rozstříleli Málagu 3:0. Díky dalšímu zisku třech bodů jsou stále v těsném kontaktu s evropskými poháry.

Poměrně dlouho to na Estadio Municipal de Ipurua vypadalo na fotbalovou nudu, tedy mámeli na myslim první poločas. První šance totiž přišla až ve 40.minutě, ale hostující Santos pálil jen do boční sítě. Do domácí byli o poznání efektivnější, jejich první gólovka přišla jen o minutu později a rázem znamenala vedení. Eibar předvedl krásnou akci na jeden dotek a Adrián González pohodlně uklidil balón do sítě.

I přes minimum šanci byl Eibar přeci jenom o něco lepším týmem a na začátku druhého poločasu udělal důležitý krok na cestě za celkovým vítězstvím. Pedro León byl uvnitř šestnáctky faulován a sudí Estrada odpískal pokutový kop. Adrián González poslal Kameniho na druhou stranu a zvýšil na 2:0. Málaga se vzápětí sesypala a hned o minutu později zvýšil na 3:0 po krásném pasu Sergi Enrich.

Skóre mohlo pro Málagu nabrat ještě hrozivějších rozměrů, ale Kameniho zachránila tyč. Nervy nicméně hostům slušně pochodovaly, což vyústilo ve druhou žlutou kartu pro Roberta Rosalese za zákrok na Adriána. Oslabená Málaga pochopitelně na nějaké ofenzivní snažení rezignovala a jelikož se dopředu nehnali ani domácí, skončilo utkání jejich vítězstvím 3:0.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Deportivo La Coruña 4:0

25.02.2017 18:30

Góly: 19. Alexander Szymanowski, 30. Martín Mantovani, 81. Unai López, 90+1. Alberto Bueno

Přímý duel v boji o záchranu mezi domácím Leganés a Deportivem La Coruňa nakonec vyzněl jednoznačně pro první jmenované, kteří utkání ovládli v poměru 4:0 a předskočili svého sobotního soka v ligové tabulce. Ligový nováček tak utnul sérii porážek a s jednadvaceti body je šestnáctý, zatímco Depor si připisuje čtvrtou prohru v řadě a drží poslední nesestupové sedmnácté místo.

O ideální vstup madridského celku do zápasu se postaral v devatenácté minutě Alexander Szymanowski, jenž dokázal ekvilibristicky zakončit střílený centr Nabila El Zhara krásnou ranou pod břevno. O deset minut později navíc Leganés udeřilo podruhé, když se z rohového kopu prosadil hlavou na zadní tyči Martín Mantovani. První půle tak skončila vedením domácích 2:0 a Deportivo mělo v poločasové přestávce rozhodně o čem přemýšlet.

Hostující kouč Gaizka Garitano sice hned po změně stran sáhl ke dvojímu střídání a na trávník tak vyběhlo duo Andone - Luisinho, jenže jakoukoli naději na zvrat bídně se vyvíjejícího utkání po hodině hry rázně utnul Raúl Albentosa, který za úder loktem do krku Miguela Guerrera uviděl rovnou červenou kartu a poslal tak Deportivo na poslední půlhodinu do deseti.

Domácí již poté neměli větší problém dovést utkání do vítězného konce, a navíc ještě výsledku přidali v závěrečné desetiminutovce punc debaklu. Nejprve se parádně trefil Unai López, který po náběhu na přední tyč usměrnil Titův přízemní centr pod břevno, a v jednadevadesáté minutě stanovil finální skóre 4:0 střídající Alberto Bueno, jenž se po pouhých několika minutách na hřišti prosadil z hloubi pokutového území rovněž ranou bez přípravy.

Leganés si tak připisuje vůbec první tříbodový triumf za posledních dvanáct kol a potvrzuje, že jeho výtečný výkon na Camp Nou z minulého kola nebyl žádnou náhodou. V příštím kole čeká madridský klub výjezd do Valencie, zatímco Deportivo se musí za týden pokusit překonat očekávání v domácím zápase proti Atlétiku Madrid, neboť od sestupu již galicijský celek dělí pouze tři body.

Více informací k zápasu

Real Betis - Sevilla FC 1:2

25.02.2017 16:15

Góly: 36. Riza Durmisi - 56. Gabriel Mercado, 76. Vicente Iborra

Sevillské derby mělo jako vždy patřičný náboj a napětí až do samotného konce, neboť domácí Real Betis vlétl na favorizovanou Sevillu s chutí a v poločase držel jednobrankový náskok díky trefě Durmisiho. Svěřenci Jorgeho Sampaoliho se však po přestávce dokázali oklepat, gólem Gabriela Mercada brzy srovnali, a nakonec ukořistili cenné vítězství 2:1 zásluhou kapitána Vicenteho Iborry. Sevilla tak ani napodesáté za sebou s Betisem neprohrála a v ligové tabulce poskočila na druhé místo, přičemž za vedoucím Realem Madrid momentálně zaostává pouze vinou horšího skóre.

Zprvu se zdálo, že hosté doplatí na náročnější zápasový harmonogram a na napěchovaném stadionu Benita Villamarína budou za svým natěšeným soupeřem vinou středečního zápasu Ligy mistrů fyzicky zaostávat. V druhé půli však Betis doplatil na jednu ze svých největších slabin, standardních situací, a právě po přímých kopech Samira Nasriho domácí celek inkasoval oba dva góly. Sevilla tak se ziskem 52 bodů dorovnala vedoucí Real Madrid, ovšem Bílý balet má dva zápasy k dobru.

První půle se nesla jasně v režii hráčů Betisu. Hned na úvod si málem připsal šťastný gól Petros, když jej ve snaze odkopnout míč napálil Adil Rami a míč skončil jen těsně vedle branky Sergia Rica. Ještě blíže byl průlomu skóre Aissa Mandi, jehož hlavičkový pokus skončil na břevně. Devět minut před odchodem do kabin se už domácí přece jen dočkali zaslouženého vedení, když z dobrých třiadvaceti metrů napřáhl obránce Riza Durmisi a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Jorge Sampaoli o přestávce zareagoval dvojím střídáním, když na hřiště vběhli Wissam Ben Yedder s Vicentem Iborrou, a mohl si po zápase tento tah oprávněně pochvalovat. Už u vyrovnávacího gólu se sevillský kapitán Iborra angažoval, když po přímém kopu Nasriho přinutil brankáře Adána k zákroku, po němž již odražený míč doklepl do sítě Gabriel Mercado.

Od Mercadova vyrovnání již Sevilla hrála prim: tvrdá rána Sergia Escudera skončila jenže těsně vedle vzdálenější tyče a střídající Ben Yedder zase v dobré pozici uvnitř šestnáctky zbrkle přestřelil. Čtvrthodinu před koncem tak musel znovu vzít vše do vlastních rukou Iborra, jemuž tentokráte připravil střeleckou pozici po další Nasriho pobídce Steven N’Zonzi a devětadvacetiletý záložník se již ranou zblízka postaral o dokonání obratu na konečných 2:1.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Valencia CF 2:1

25.02.2017 13:00

Góly: 78. Ibai Gómez, 86. Aleksandar Katai - 70. Carlos Soler

Valencia nedokázala navázat na velmi cenná vítězství nad Bilbaem a Realem Madrid a na půdě Alavése padla o jednu branku. A to přitom nebyla vůbec daleko od vítězství, dvacet minut před koncem totiž poslal hosty do vedení Carlos Soler. Jenže domácí stačili zásluhou Ibaie Gómeze a Aleksandara Kataie vývoj zápasu otočit.

Oba týmy jsou aktuálně ve formě, takže si na svůj další úspěch zajisté brousily zuby. Souboj dvou celků, které aktuálně mají vlastně daleko od evropských pohárů i od sestupového pásma a drží se ve středu tabulky, nabídl hodně vyrovnanou hru. Podobně jako na podzim. Deportivo nakonec Los Che vrátilo zářijovou porážku z loňského roku naprosto stejnou měrou.

Do první příležitosti se nejprve propracovali svěřenci kouče Mauricia Pellegrina. V 7. minutě hlavičkoval po pěkné akci Ibai Gómez, nicméně hostující gólman Diego Alves dokázal jeho pokus zneškodnit. O pár chvil později na druhé straně selhal v koncovce Carlos Soler, jenž z hranice brankového území z první zamířil jen mimo.

Poté si naopak zase zachytal Diego Alves, každopádně se střeleckým pokusem Christiana Santose tentokráte neměl takové potíže. A ani Manu García těsně před obrátkou bezbrankové skóre nezměnil, jelikož ve vyložené pozici zamířil jen vedle. Ve 48. minutě si pak Manu García po elegantním individuálním uvolnění vylámal zuby na Diegovi Alvesovi.

O všem podstatném se rozhodovalo až v poslední třetině tohoto střetnutí. Valencia udeřila jako první. Dani Parejo ukázal, že zahrávání přímých volných kopů je jeho silnou disciplínou, a svou dělovku směřoval do šibenice. Fantastický brankář Fernando Pacheco sice míč vyrazil, ale pouze k nohám skórujícího Carlose Solera.

Alavés se ovšem nevzdal a o osm minut později se mu podařilo srovnat. Ibai Gómez byl poměrně špatně bráněný, naběhl si z levé strany těsně za pokutové území a odtud zamířil přesně k tyči. V 86. minutě následně Katai strhl vítězství na stranu Deportiva. V žádném případě se nenacházel v ofsajdu a chytrým zakončením překonal Diega Alvese.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Real Sociedad 0:1

24.02.2017 20:45

Góly: 74. Xabi Prieto

Po minulém neúspěchu s Villarealem se Real Sociaded zase přiblížil čtvrté příčce a díky nejtěsnějšímu možnému vítězství na půdě Las Palmas stále udržuje kontakt s Ligou mistrů, kterou by si příští sezónu rozhodně mile rád zahrál. Celek z Kanárských ostrovů naopak i nadále zaznamenává výsledkový propad a prohrál už počtvrté v řadě.

San Sebastián je po Barceloně a Seville třetím nejlépe hrajícím mužstvem na venkovních hřištích, alespoň co se zisku bodů týče. Především jeho celková vyrovnanost a vyváženost je hlavním úspěchem současného postavení v tabulce. Las Palmas neodehrálo vůbec špatnou partii, jenže na trefu Xabiho Prieta odpověď nenašlo.

První poločas byl o něco méně zajímavější než ten druhý. Ve 27. minutě chtěl bezbrankové skóre měnit Oyarzabal, jenže branku ze středu pole a ve slušné pozici pouze přestřelil. Los Amarillos vlastně poprvé zahrozili až dvě minuty před obrátkou, avšak hostující gólman Rulli si z blízkosti s Jesém poradil a z dorážky pálil vedle Boateng.

Ve druhém dějství byli sice aktivnější domácí, jenže se jim nedařilo v koncovce. Pořádně při chuti byl pár minut po změně stran Tana. Nejprve ve 48. minutě zakončoval na vzdálenější tyčku, jenže o kousek kýžený prostor minul. To v 52. minutě už zamířil na bránu střelou z první, nicméně Rulli parádně jednoruč zakročil.

Dvacet minut před koncem musel být Rulli zase v pohotovosti, k zakončení z pokutového území se propracoval Jesé, s jeho levačkou si ale dokázal znovu poradit. Argentinský gólman ve službách baskického celku podržel svůj tým ještě jednou, v 73. minutě na něj pálil z pravé strany Boateng, ovšem mířil jen do gólmanových nohou.

Naopak na druhé straně Real Sociedad vyučoval z produktivity. Obrovskou, ale obrovskou hrubici vyrobil domácí brankář Javi Varas, který nepochopitelně, nikým neatakován, přihrál míč na hranici šestnáctky protivníkovi Xabimu Prietovi, jenž snadno uklízel do prázdné brány. V závěru mohl náskok navýšit Bautista, zamířil však těsně vedle.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid23174260:2255
2.FC Barcelona24166265:2054
3.Sevilla FC24164448:2952
4.Atlético Madrid24136544:2145
5.Real Sociedad24142837:3244
6.Villarreal CF24109532:1839
7.SD Eibar24115839:3138
8.Athletic Bilbao24115831:2938
9.Espanyol Barcelona2498733:3135
10.Celta Vigo23104937:3734
11.Deportivo Alavés2489724:2933
12.UD Las Palmas24771032:3628
13.Valencia CF24751234:4326
14.Málaga CF24681031:4026
15.Real Betis23661123:3724
16.CD Leganés24561320:3921
17.Deportivo La Coruña23471226:3919
18.Sporting Gijón24451526:4817
19.Granada CF24371422:5216
20.CA Osasuna24171624:5510

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (332)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele