LaLiga - souhrn 22. kola

02.02.2018, 22:51, aktualizováno 05.02.2018, 22:52
Komentáře a souhrny
Las Palmas zdolalo poslední Málagu a přiblížilo se bezpečné zóně. Real Madrid má za sebou další selhání, hrdinou remízujícího Levante se stal nově příchozí Pazzini. Body v barcelonském derby ztratil i lídr tabulky, naopak Atlético jediným gólem udolalo konkurenční Valencii. Girona si doma připsala další body. Eibar na domácí půdě rozstřílel Sevillu. Real Sociedad ukončil sérii nezdarů a po čtyřech prohrách se dočkal výhry...

UD Las Palmas - Málaga CF 1:0

05.02.2018 21:00

Góly: 90. Alen Halilović

Nečekaným hrdinou pondělního utkání LaLigy se stal mladičký chorvatský záložník, který rozhodl o osudu tohoto zápasu. Jediná branka v poslední minutě, která rozhodla o všem. Domácí začali o něco více aktivněji, ale během prvních deseti minut si museli fanoušci přímo na stadionu počkat na výraznější šanci. V dalšími průběhu utkání se jednalo spíše o boj ve středu hřiště, ale znovu bez větší příležitosti.

Ani jeden tým v tomto důležitém klání nechtěl udělat zkrátka chybu. Ve 34. minutě hosté zahrávali přímý volný kop, ale s ním si prosadil gólman Las Palmas. O čtyři minuty později se mohla zahrávat penalta. Jonathan Calleri byl zřejmě v šestnáctce faulován, ale rozhodčí nechal hře volný průběh. Tentokráte v 42. minutě v šanci hráči Kanárských ostrovů.

Prezentovali se ranou z pokutového území, ale ta nemířila mezi tři tyče. Domácí zvyšovali na obrátkách, ale zatím bez efektu. Do šaten tedy šly oba týmy za nerozhodného stavu. Málaga se však v úvodu druhého poločasu mohli ujmout vedení. Samuel unikl po levé straně, ale atakovaný soupeřem se už v bezprostřední blízkosti nedokázal střelecky prosadit.

V 55. minutě z hranice penaltového puntíku pálil z první Keko, ale brankáře nepropálil. Následně na to přišla dalekonosná střela Las Palmas, ale tu vytáhl brankář Málagy nad. Domácí opět v závěrečných minutách převzali iniciativu a byli na oko o něco lepším týmem.

Běžela poslední minuta řádné hrací doby, kdy udeřil Alen Halilović. K tomu se dostal odražený míč, který si na prsa šikovně zpracoval a ihned levačkou vystřelil. Jeho pokus skončil až za zády Roberta. Hosté se už na odpověď nezmohli a zpět do svého domova odjeli bez jediného bodu, který přikoval na poslední příčku LaLigy.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Valencia CF 1:0

04.02.2018 20:45

Góly: 59. Ángel Correa

Zápas druhého s třetím nenabídl nijak extra zajímavou podívanou. Zklamání přišlo především ze strany Valencie. Po úvodních deseti minutách měli opticky navrch domácí, ale bez šance. V dalším průběhu se jednalo spíše o boj ve středu pole, který byl založený na tom, aby ani jeden celek ve veledůležitém utkání neudělal chybu.

Běžela 24. minutě, kdy se do první větší šance dostalo Atlético. Saúl Ñíguez natáhl z dobrých třiceti metrů, ale Neto proti přízemní střele zakročil. Musel se však hodně natáhnout. Byl to jen začátek toho, že obrana Netopýrů přestala pomalu stíhat. V 36. minutě se opět musel vytáhnout Neto proti velké šanci domácích.

Centrovaný míč si totiž našel José Giménez, který se pokusil zakončit hlavičkou, ale gólman Valencie byl proti. Pravdou je, že madridští měli o něco více ze hry, ale branku se jim nepodařilo vstřelit. V 59. minutě se však mohli domácí radovat. Ángel Correa si vzal míč před pokutovým územím, nečekaně vypálil a dokázal překonat Neta.

To bylo něco na celkem nudnou Valencii, která se jako by nemohla stále dostat na provozní teplotu. Atlético mělo i po vstřelené brance navrch a svého soupeře k ničemu nepouštělo. V závěru utkání se opravdu nic dalšího zajímavého nestalo, tudíž svěřenci Diega Simeoneho si na konto připisují zasloužené tři body. Pravdou je, že hosté v útoku prakticky nic nepřevedli. Po této výhře tedy utekli v tabulce Valencii na devět bodů a přiblížili se stejný rozdíl vedoucí Barceloně.

Více informací k zápasu

Girona FC - Athletic Bilbao 2:0

04.02.2018 18:30

Góly: 7. Cristhian Stuani (pen.), 65. Cristhian Stuani

Girona, která si užívá premiérovou sezónu v nejvyšší španělské lize, stále zůstává v boji o příčky, které by jí zaručily účast v evropských pohárech. Po nedělní výhře na Estadio Municipal de Montilivi jim k tomu aktuálně chybí pouhé dva body. Hned v 6. minutě byl domácí Pablo Maffeo faulován v šestnáctce a kopat se musela penalta. Té se ujal Cristhian Stuani, který se štěstím proměnil.

Hostující gólman vystihl stranu, kam mířil míč, ale na tento pokus byl krátký. Hra se následně začala přelévat ze strany na stranu. Další vyloženou šanci vymysleli až v 38. minutě opět domácí. Z voleje pálil Maffeo, ale jeho krásný pokus skončil pouze a jen na břevně. I když hosté toužili po vyrovnání, ale si žádnou větší šanci vytvořit nedokázali a ba naopak mohli jít domácí do dvoubrankového vedení.

Druhý poločas začal o něco více opatrně. Bilbao se lepšilo od minuty k minutě, ale stále to bylo málo na pevnou defenzívu Girony. Ta se dostala do další šance v 59. minutě, kdy se Stuani ocitl sám před brankou, ale hlavičkou trefil břevno. To se rozeznělo už podruhé v tomto zápase. Za pět minut se tomu stejném muži povedlo vsítit branku.

Dostal hezkou příhru na zadní tyč a míč s přehledem poslal do sítě hostujícího mančaftu. Athletic začalo o něco více riskovat, ale stále jim to bylo málo platné. Katalánský klub se totiž skvěle bránil a nic svému soupeři nedovoloval. Zápas tedy zaslouženě dovedli až do konce vítězně a na konto si připsali další tři důležité body.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 1:1

04.02.2018 16:15

Góly: 66. Gerard Moreno - 82. Gerard Piqué

Ve velmi složitých podmínkách FC Barcelona alespoň vydřela bod nad Espanyolem. Od úvodního hvizdu taktovku nad zápasem převzali hosté, kteří se drželi po celou dobu na polovině svého soka. Navzdory významné výhodě v držení míče fanoušci na Cornellà-El Prat nemohli být svědky žádné jasné situace.

V katalánské metropoli opravdu hustě zkrápěl trávník déšť a hrálo se na podmáčeném hřišti, což komplikovalo svěřencům Ernesta Valverdeho kombinaci. Do první šance se dostal v 22. minutě Philippe Coutinho. Pálil z hranice vápna, ale míčem nastřelil pouze břevno. Za pět minut později přišel s odpovědí Espanyol.

Léo Baptistão vystřelil rovněž z hranice pokutového území, ale s jeho tvrdou střelou si Marc-André ter Stegen s menšími kompilacemi poradil. O pár minutek později zahrozil ze standardky Luis Suárez, ale jeho střela z 30 metrů minula branku. Do kabin tedy oba týmy mohly jít za bezbrankového skóre, i když šance byly na obou stránkách. Po změně stran se domácí ujali překvapivě vedení.

Na vlastní polovině totiž udělal chybu Paco Alcácer a aktivní Baptistão toho využil, jenže míč si zpracoval o moment dříve v zámezí, tudíž gól platit nemohl. V 59. minutě konečně přišel na hřiště Leo Messi, který měl okamžitě po svém příchodu nelehký úkol, protože měl brzy před sebou osud zápasu, který musel zvrátit.

Sergio García unikl na pravém křídle, nacentroval do vápna, kde se ocitl Gerard Moreno a poslal míč hlavičkou za záda ter Stegena. Hosté měli na vyrovnání a případné otočení pouze něco přes dvacet minut. Až v 82. minutě se to podařilo Gerardovi Piquému. Ze strany zahrával standardku Messi, kterou využil hlavičkou právě barcelonský stoper.

Závěr zápasu byl hodně vyostřený a nebylo nouze o emoce, včetně těch negativních, spojených s konfliktem mezi Morenem a Piquém. Výsledek tedy už změněn nebyl. Zápas byl hodně ovlivněný hustým lijákem a míč byl doslova nasáklý jakou houba. Hráči z hlavního města Katalánska si tedy rozdělili spravedlivě po jednom bodu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - CD Leganés 0:0

04.02.2018 12:00

Góly: -

Oba týmy se pohybují ve středu tabulky se stejným počtem bodů a hned v úvodu zápasu bylo jasné, že ani jeden si nechce dovolit zbytečnou ztrátu. Leganés však vstoupilo do utkání o něco aktivněji, i když oproti zápasu Copa del Rey, které odehráli v týdnu, udělalo v sestavě hned devět zpět.

Fanouškům na stadionu muselo být ihned jasné, že budou svědky doslova vyčkávací šachové bitvy. Disciplína, to je to správné slovo, které může specifikovat toto polední klání. Do první nadějnější šance se až v 41. minutě dostal Jorge Molina.

Ten si zpracoval přihrávku v pokutovém území a rychle z otočky pálil na branku. Jeho pokus nicméně skončil mimo. Během prvního poločasu jsme kormě této příležitosti nic zajímavějšího neviděli, proto šly oba celky do šaten za bezbrankového skóre.

Domácí se však v 48. minutě mohli ujmout vedení. Přímý volný kop zahrával Vitorino Antunes, který trefil jen levou tyč. Následovala dvouminutovka velkých šancí Getafe, ale ani tyto dva pokusy neskočily v síti.

Bohužel tato dvojce slepených příležitostí byla poslední, co fanoušci mohli na stadionu vidět. Mluvíme pochopitelně o nebezpečných šancí. Po disciplinovaném duelu si tedy oba soupeři zaslouženě rozdělili po jednom bodu za remízu bez branek.

Více informací k zápasu

Levante UD - Real Madrid 2:2

03.02.2018 20:45

Góly: 42. Emmanuel Boateng, 89. Giampaolo Pazzini - 11. Sergio Ramos, 81. Isco

Zatímco v minulém kole Real Madrid zvládl vyhrát na půdě Valencie, další návštěva téhož města o týden později dopadla neslavně. Hosté totiž v zápase proti sestupem ohroženému Levante uhráli pouze bod za dramatickou remízu 2:2 a a tlak na osobu manažera Zinedina Zidana se opět zvyšuje.

Uzdravivší kapitán Realu Sergio Ramos sice poslal svůj tým do vedení, ovšem ještě do přestávky stihl srovnat Emmanuel Boateng. Dlouhé čekání favorita na druhý gól pak ukončil až devět minut před koncem střídající Isco, jenže ani napodruhé madridští nedokázali nabyté vedení uhlídat a v 89. minutě inkasovali z kopačky zkušeného útočníka Giampaola Pazziniho. Obhájce titulu se tak nadále krčí až na čtvrtém místě s dvoubodovým náskokem před šestým Villarrealem, Levante se naopak posunulo od sestupového pásma na vzdálenost tří bodů.

Real přitom do zápasu nevstoupil vůbec špatně a netrvalo dlouho, než došlo na průlom skóre. Kroosův rohový kop si našel Sergio Ramos a návrat na hřiště po vleklém zranění oslavil gólovou hlavičkou. Chvíli nato mohl vedení hostí zdvojnásobit Cristiano Ronaldo, jehož střelecká bilance čtyř branek v posledních dvou kolech dávala naději na znovunalezení ztracené formy, ovšem z dobré práce přihrávajícího Benzemy vytěžil jen nepřesnou ránu do hlediště.

Přestože i nadále přibývaly střelecké pokusy pouze před brankářem Oierem, snaha Casemira, Kroose i Ronalda přišla vniveč, a místo toho bylo zničehonic tři minuty před přestávkou vyrovnáno. Na obrannou linii Realu vyzrál José Morales, jehož samostatný únik sice Keylor Navas bravurně zastavil, ovšem odražený míč připadl Emmanueli Boatengovi, jenž chladnokrevně zasunul míč do sítě.

Hosté po změně stran znovu naplno přebrali herní iniciativu a hned v 55. minutě měli blízko k opětovnému vedení, když Luka Modrić našel v šestnáctce Cristiana Ronalda. Rána portugalské superstar sice tentokráte měla gólové parametry, ovšem obětavý blok Cheicka Doukourého znamenal udržení nerozhodného stavu.

S přibývajícími minutami byl domácí gólman Oier v čím dál větší permanenci a musel předvést několik výtečných zákroků, aby neinkasoval po střelách Isca, a především hlavičkujícího Ramose z dalšího rohového kopu. Devět minut před koncem se Real za svou aktivitu přece jen dočkal kýženého gólu, když se po další dobré práci pracovitého Benzemy prosadil Isco, a zdálo se, že Bílý balet míří za třetím ligovým vítězstvím v řadě.

Závěrečné minuty utkání však Zidanova družina nezvládla. Střídající Martí Roger ještě v zakončení hlavou selhal, avšak minutu před koncem základní hrací doby pronikl do šestnáctky zkušený Pazzini a křižným zakončením na zadní tyč propálil Navase, byť si kostarický gólman na míč sáhl.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Celta Vigo 2:1

03.02.2018 18:30

Góly: 4. Alfonso Pedraza, 18. Munir El Haddadi - 90. Iago Aspas

Důležitý krok vstříc prvoligové záchraně učinilo v sobotní odpoledne Deportivo Alavés, které výtečným vstupem do utkání zaskočilo Celtu Vigo a bere cenné tři body za vítězství 2:1. Přestože se hosté těšili výrazné optické převaze, úspěch slavila soupeřova přímočarost a obětavost, na níž po celých devadesát minut hráči Celty nedokázali najít odpověď.

Leckteří fanoušci si ještě na stadionu Mendizorroza hledali svá místa, když Alfonso Pedraza slavil první gól zápasu. Hostující defenziva ve čtvrté minutě zcela vypadla z role a jen přihlížela, jak Munir El Haddadi nebezpečně pálí po vyhraném hlavičkovém souboji Sobrina. Přestože brankář Blanco vytáhl kvalitní zákrok, odražený míč ukořistil jako první Alfonso Pedraza a zblízka již gólmana Celty přece jen propálil.

V mezihře poté zcela dominovala Celta, která se v první půli blížila až osmdesáti procentům držení míče, jenže nic kloudného proti konsolidovanému bloku soupeře hráči galicijského celku nevymysleli, a místo toho naopak znovu zničehonic inkasovali. Tentokráte bleskový útok Alavésu skončil na pravé straně u Ibaie Gomeze, jehož ukázkový přízemní centr prosvištěl pokutovým územím až na zadní tyč, kde jej bez přípravy usměrnil do sítě Munir. Po osmnácti minutách tak platil stav 2:0 pro Alavés.

Po změně stran již hosté začali územní převahy využívat lépe, obzvláště s příchodem střídajícího Sista, ovšem žádná z nadějných ztečí branky Fernanda Pacheca úspěch neslavila. Až v samém závěru se k životu probudil nejlepší střelec Celty Iago Aspas, jehož první ránu šest minut před koncem Pacheco neméně špičkovým zákrokem zneškodnil, ale na tu druhou z první minuty nastavení již neměl nárok. Aspas tak sice fantastickým průnikem i zakončením dal svému týmu naději na vyrovnání, ale bylo již příliš pozdě. Alavés si výhru 2:1 uhlídal a poskočil na šestnáctkou příčku s pětibodovým odstupem od osmnácté La Coruni. Celta se naopak o jeden stupínek propadla a patří jí osmá pozice, z níž na pohárovou Evropu v podobě šestého místa ztrácí nadále dva body.

Více informací k zápasu

Real Betis - Villarreal CF 2:1

03.02.2018 16:15

Góly: 45+2. Loren Morón, 65. Loren Morón - 80. Carlos Bacca (pen.)

Loren Morón. Tohle jméno je synonymem dnešního duelu v Seville, minimálně v tom, které se odehrálo na stadionu Benito Villamarín. Domácí Real Betis totiž právě díky tomuto mladíkovi vyhrál dnešní duel proti favoritovi. Morón se trefil dvakrát a domácím na cestě k výhře hodně pomohlo také vyloučení hostujícího obránce Bonery.

Villarreal byl jasným favoritem a hodlal proti bojujícímu Betisu dosáhnout na tři body. Ty by mu totiž hodně pomohly v pronásledování Realu Madrid, který se usídlil na čtvrté příčce. Hosté postavili poměrně silnou sestavu, do níž se vešli hráči jako Asenjo, Bonera, Ruiz, Castillejo, Trigueros, Fornals nebo Bacca. Překvapením v domácích dresech byl právě Morón, který se postavil do útoku vedle Rubéna Castra.

Právě Castro se v prvních minutách hodně aktivně nabízel, ale jeho náběhy a následně ani střely nakonec brankáře Asenja nijak zvlášť nevystrašily. Villarrealu jeho kombinace nevycházela a ani obvykle zdařilé protiútoky mu nešly. Samuel Castillejo se sice pokoušel díky své rychlosti a míčové technice o něco nového a zajímavého, jenže obránci domácích si jej velmi dobře hlídali.

Po třiceti minutách si hosté všechno zkomplikovali. Italský obránce Daniele Bonera má sice zkušeností na rozdávání, ale moc rozvahy dnes neprokázal. Rubén Castro si jej totiž parádně obhodil a Bonera, aby soupeř nepostupoval na bránu, jej kopl do břicha! Castro se ihned skácel k zemi a sudí Javier Alberola poslal Boneru hned do sprch! Žlutá ponorka měla před sebou vysilujících 60 minut a díru do boku jí vysekal vlastní hráč.

Trest přišel o chvíli později. Už se hrál nastavený čas, když se domácí ujali zaslouženého vedení. A byla to akce věru nenápadná, protože ze střední vzdálenosti se do balonu opřel mladík Loren Morón a jeho premiéra v dresu Realu Betis začala opravdu úchvatně - 1:0!

A nebylo to všechno, protože domácí byli jasně lepší také po změně stran. Opět to byl mladý útočník Morón, který dělal hostující obraně velké problémy. Morón s balonem u nohy vlétl do levé části pokutového území, a kdyby mu vyběhnuvší Asenjo nepadl pod nohy, zřejmě by měli domácí další velkou šanci na gól. Následně pak Guardado málem trefil z volného přímého kopu brankovou konstrukci.

V 58. minutě se málem Villarreal dočkal srovnání, o které se mohl zasloužit Carlos Bacca. Ránu zkušeného útočníka však odrazila tyč za zády brankáře Adána! Když odbila hodina hry, Camarasa svou ranou jen těsně minul bránu! O chvíli později se domácím povedla rychlá šance mnohem líp. Ruizův prudký centr zprava tečoval do sítě Loren Morón, který využil rychlého míče a Asenjo byl bez šance.

Do hry se v barvách Villarrealu dostal Denis Čeryšev, který hned začal čarovat. Připravil totiž penaltu, když ho ve vápně podrazil zkušený obránce Barragán. Sudí neměl na výběr a správně odpískal pokutový kop. K němu se postavil Carlos Bacca a deset minut před koncem vykřesal hostům naději. Víc už ale Villarreal nestihl a kapituloval.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Sevilla FC 5:1

03.02.2018 13:00

Góly: 1. Kike, 17. Fabián Orellana, 32. Iván Ramis, 61. Fabián Orellana, 83. Anaitz Arbilla - 21. Pablo Sarabia (pen.)

Ani přestupová revoluce Seville okamžitý úspěch nepřinesla. Tým Vincenza Montelly v poledním utkání s Eibarem zaostával za soupeřem doslova od první minuty, neboť právě tehdy inkasoval úvodní gól, a nakonec si ze severu Španělska odváží potupný pětigólový debakl. To José Luis Mendilibar si může mnout ruce, díky této výhře se Eibar přiblížil v tabulce právě svému sobotnímu soupeři na rozdíl jediného bodu a drží se pevně v boji o evropské poháry.

Hosté nastoupili hned s třemi debutanty v základní sestavě, která čítala nové posily Layúna, Sandra, Mesu a také uzdravivšího Nica Pareju, pro nejž šlo o návrat na hřiště po více než čtyřech měsících. Než se všichni zmínění hráči na stadionu Ipurua rozkoukali, už jim teklo do bot. Po pouhých osmatřiceti vteřinách od zahajovacího výkopu totiž Kike využil dálnice, kterou mu nabídlo právě duo Pareja-Layún, a zachránit hosty již nezvládl ani brankář Rico.

Domácí byli v tu chvíli na konic a zaraženou obranu soupeře chvíli nato srazili dalším gólem. Perfektní týmová kombinace Charlese, Inuiho a Josého Ángela doputovala až na zadní tyč k Fabianu Orellanovi, pro nějž už nebyl problém zabořit míč do sítě.

Sevilla přesto ještě dostala jednu šanci vrátit se zpět do zdánlivě ztraceného zápasu. Jen pár minut po Orellanově trefě totiž rozhodčí Trujillo Suárez udělil hostům výhodu pokutového kopu poté, co Sandro zblízka trefil do ruky bránícího Daniho Garcíu, a Pablo Sarabia nabídnutou příležitost chladnokrevně proměnil. To ovšem bylo ze strany hostí vše, a ještě do přestávky se jejich manko znovu zdvojnásobilo, neboť se po půlhodině hry prosadil hlavou z rohového kopu obránce Ramis.

Ani po změně stran ze strany sevillských žádné zlepšení v honbě za vyrovnáním nepřišlo, ba naopak. Tragický výkon Montellovy defenzivy podtrhlo po hodině hry duo Lenglet-Pareja, jejichž mizerné rozehrávky využil Orellana k samostatnému úniku a druhému gólovému zásahu odpoledne. Zbytek utkání již domácí v poklidu dohrávali a sedm minut před koncem dodali už tak výtečnému výsledku pomyslnou třešničku, když se povedenou ranou z přímého kopu prosadil Arbilla.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Deportivo La Coruña 5:0

02.02.2018 21:00

Góly: 32. Willian José, 62. Asier Illarramendi, 75. Sergio Canales, 82. Aritz Elustondo, 89. Asier Illarramendi

Real Sociedad dosáhl pohodlného vítězství proti špatně hrajícímu Deportivu de La Coruña. Svěřenci Eusebia Sacristana vstoupili na hřiště s jasnou vizí vyhrát tento zápas, což se jim rovněž povedlo. Výhru potřebovali jako sůl, i když jejich soupeř ještě o něco více. Na hřišti to nicméně tak nevypadlo. Během první půlhodinky jsme mohli sledovat hodně dramatickou podívanou, ale víceméně bez žádné gólovky.

To až ve 32. minutě se ujali domácí vedení. Juanmi si naběhl na hezkou přihrávku za obranu a poté z pravé strany poslal míč na úplně osamoceného Williana Josého. Ten už měl jednoduchý úkol dopravit míč do branky, která byla z velké části prázdná. Hráči Realu Sociedad ještě přiložili pod kotel, což potvrdil Mikel Oyarzabal. Zleva prošel okolo obránce a pohotově pálil.

Jeho střela skončila pouze na boční síti a jelikož navíc byla tečovaná, tak se kopal rohový kop. O tři minuty později, tedy ve 43. minutě, si na centr po rohovém kopu naběhl Juanmi, který se o střelu pokusil z voleje, ale branku jen těsně minul. Ani v druhém poločasu domácí nešetřili svého soupeře. Ve 47. minutě pálil z pravé strany z velké blízkosti Oyarzabal. Jeho tvrdou ránu vyrazil nad Rubén Martínez.

Za necelých deset minut přišla další šance domácích. Tentokrát Alberto de la Bella krásně individuálně prošel na levé straně okolo několika bránicích hráčů a předložil míč před branku Xabimu Prietovi. Ten atakovaný a v bezprostřední blízkosti netrefil. Po zásluze šel Real Sociedad v 62. minutě do dvoubrankového vedení. Přímý volný kop si nachystal Asier Illarramendi, obstřelil zeď o dvou mužích a marně se natahujícímu gólmanovi nedal šanci.

Běžela 75. minuta zápasu a Sergio Canales poslal svůj tým už do vedení o tři branky. Rychlá individuální akce s kličkou před brankářem skončila úspěšně. La Coruña se stále nezmohla ani na žádnou odpověď. Centr po dalším rohovém kopu si v závěru zpracoval Aritz Elustondo z těsné blízkosti propálil míč do branky. Hosté už doslova vzdali svůj páteční boj na venkovním hřišti čehož využil ještě domácí mančaft.

V 89. minutě po hrůzostrašné rozehrávce hostů se ocitl sám před brankářem Imanol Agirretxe. Jeho pokus byl ještě zneškodněn, ale následnou dorážku už Illarramendi bezpečně proměnil. Domácí se možná trošku překvapivě snadno mohli po skončení utkání radovat ze vstřelených pěti branek a ze zasloužených tří bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona22184060:1158
2.Atlético Madrid22147133:949
3.Valencia CF22124642:2640
4.Real Madrid21116445:2139
5.Villarreal CF22114733:2637
6.Sevilla FC22103928:3433
7.SD Eibar2295831:3432
8.Celta Vigo2294939:3231
9.Girona FC2287731:2931
10.Real Betis22931037:4530
11.Getafe CF2278726:2129
12.CD Leganés2185820:2129
13.Athletic Bilbao2269724:2527
14.Real Sociedad22751041:4026
15.Espanyol Barcelona2267919:2925
16.Deportivo Alavés22711419:3222
17.Levante UD22311820:3220
18.Deportivo La Coruña22451324:5117
19.UD Las Palmas22521517:5017
20.Málaga CF22341514:3513

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (386)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele