LaLiga - souhrn 17. kola

19.12.2017, 23:22, aktualizováno 23.12.2017, 20:23
Komentáře a souhrny
Barcelona na madridské půdě ponížila Real třemi góly. Espanyol nejtěsnějším možným rozdílem porazil Atlético Madrid, které si připsalo vůbec první nezdar. Athletic zdolal Real Betis a na svého konkurenta se bodově dotáhl. Dařit se naopak přestalo Seville a Valencii, galicijské derby opanovala Celta...

Deportivo La Coruña - Celta Vigo 1:3

23.12.2017 18:30

Góly: 59. Florin Andone - 3. Daniel Wass, 40. Iago Aspas, 53. Iago Aspas

Celou první polovinu podzimu se Iago Aspas neuvěřitelně trápil a marně hledal svou zašlou slávu. V posledních kolech se mu ovšem začalo neuvěřitelně dařit, skóroval už pětkrát během uplynulých čtyř zápasů, do kterých nastoupil, a výraznou měrou pomohl Celtě k vítězství na půdě La Coruni. Rozhodnuto už bylo prakticky zkraje druhé půle.

Deportivo potřebovalo uhrát aspoň bod, aby se vymanilo ze sestupového pásma, Vigo ovšem bylo nad jeho síly. Hosté neměli úplně nejjednodušší los, padli ve Valencii a bez Iaga Aspase také s Villarealem, teď se však jejich klíčový hráč vrátil a hned si připsal dvě branky. Kromě něho skóroval také Daniel Wass, za domácí pak jen snižoval Florin Andone.

Célticos vstoupili do utkání parádně. Už ve 3. minutě Sisto poslal dlouhý centr z levé strany na zadní tyčku k Wassovi, u něhož nebyl včas vracející se Adrián, a následná hlavička skončila v síti. La Coruňa mohla velmi záhy vyrovnat, ke střele ze střední vzdálenosti se propracoval Colak, avšak na gólmana Rubéna Blanca nevyzrál.

Po čtvrthodině hry se snažil korigovat rovněž Adrián, který zkoušel zamířit pravačkou technicky ke vzdálenější tyčce, ovšem kýžený a chtěný prostor o kousek minul. Naopak na druhé straně pět minut před koncem půle udeřila Celta. Iago Aspas potrestal hrubici v obraně soupeře a do prázdné brány dorazil snadno přihrávku Gómeze.

A v 53. minutě hosté přidali ještě jeden přesný zásah. Iago Aspas se ujal exekuce přímého volného kopu, levačkou obstřelil zeď, a i když si brankář Rubén na balón pod břevnem sáhl, v cestě za brankovou čárou ho jednoduše nezastavil. Deportivo se na nějaký zvrat prostě nezmohlo, jen se mu o šest minut později podařilo skóre upravit.

Borges se sice k zakončení z vyložené pozice po nahrávce Lucase Péreze nedostal, byl možná faulován, nicméně balón se odrazil k Andonemu, jenž už propálil vše, co mu stálo v cestě. Jinak však Vigo v pohodě drželo pohodlný náskok. Nic na tom nezměnil ani dalekonosný pokus střídajícího Valverdeho, jehož vychytal snadno Rubén Blanco.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Villarreal CF 0:1

23.12.2017 16:15

Góly: 24. Carlos Bacca

Další zajímavý duel přišel na řadu v podání souboje Valencie s Villarrealem, ve kterém jsme se mohli těšit na vyrovnaný boj. Krátce po začátku se Zaza ocitl na pravé straně sám před brankářem. Místo tohoto, aby zakončil, tak se pokusil o kličku, do které se zamotal. Míč skončil v zámezí, po kterém následoval rohový kop. V 24. minutě mohli být diváci svědky první branky utkání.

Pablo Fornals našel krásnou ulic, do které poslal míč na rozběhlého Carlose Baccu. Ten nemilosrdně zakončil na bližší tyč a hosté se mohli radovat z vedení. Je třeba však jedním dechem dodat, že střelec se v momentu přihrávky ocitl v ofsajdovém postavení a branka platit neměla. Během prvního poločasu domácí Valencia dominovala alespoň na míči, ale bez efektu.

Ve 42. minutě mohlo přijít na řadu vyrovnání. Martín Montoya tvrdě pálil z dálky, ale proti jeho střele zasáhl Sergio Asenjo, kterou vyrazil. K vyraženému míči se však dostal Antonio Latorre, který nabídl přihrávku svému spoluhráči. Ten už lehce zakončil do prázdné branky. Tentokráte rozhodčí přerušili celou situaci pro ofsajd, jelikož asistent Latorre byl v postavení mimo hru.

I když byli Netopýři aktivnějším týmem, tak do šaten šli s jednobrankovou ztrátou. V úvodu druhé půle mohl vyrovnat Zaza, který opět běžel sám na Asenja. S jeho pokusem si zásluhou rychlého vyběhnutí poradil. Těsně před 60. minutou se na stadionu děly věci. Pěkně popořádku. Gabriel Paulista trefil břevno, od kterého se míč bohužel pro domácí odrazil na brankovou čáru a ven z branky.

Vzápětí Zaza trefil skluzem protihráče, po čemž viděl druhou žlutou kartu a musel předčasně odejít ze hřiště. Obrovská rána pro Valencii, která se snažila o snížení. V 83. minutě se počet hráčů na hrací ploše vyrovnal. Druhou žlutou tenkráte dostal Manu Trigueros, a i on musel do sprch.

Dokonce v páté minutě nastaveného času běžel na poslední roh chytající Neto, který si našel odražený míč, ale svou ranou branku netrefil. I když v průběhu celého zápasu měli domácí převahu nad svým soupeřem, tak se jim gól vstřelit nepodařilo. Zásluhou kolektivního výkonu a konsolidované obrany si tedy Žlutá ponorka odváží z Mestally všechny tři body.

Více informací k zápasu

Real Madrid - FC Barcelona 0:3

23.12.2017 13:00

Góly: 54. Luis Suárez, 64. Lionel Messi (pen.), 90+3. Aleix Vidal

Katalánský velkoklub si podmanil sobotní veledůležité utkání a ze stadionu Santiaga Bernabéua si odváží tři body za výhru 3:0. O tu se postaral svými zásahy Luis Suárez společně s Leem Messim a Aleixem Vidalem. Sváteční El Clásico bylo jak pro Barcelonu, tak Real Madrid posledním zápasem tohoto kalendářního roku a jednoznačně ho sledoval celý fotbalový svět.

Zásluhou fanoušků po celém světě se navíc uskutečnilo v netradiční po polední čas. Mnohem větší tlak byl před tímto střetem na straně domácích, kteří museli vyhrát, aby alespoň teoreticky zvýšili své šance na titul v lize. Před začátkem jejich ztráta činila jedenáct bodů na lídra Laligy, se kterým se střetla. Zinedine Zidane nastavil taktiku svého týmu hodně útočně.

Už od první minuty zápasu Real působil velmi aktivně a snažil se o vysoké napadání, které nutilo hosty k chybám. Běžela 2. minuta a po rohu Toniho Kroose se k hlavičce dostal Raphaël Varane, který nalezl Cristiana Ronalda, jenž se ocitl za všemi hráči a zakončil do branky barcelonského týmu. V momentu zakončení však byl v ofsajdovém postavení a branka nemohla být uznána.

Opticky měli madridští výhodu, ale do žádné další tutovější příležitosti se nedostávali. Zajímavá akce proběhla v 10. minutě, kdy Ronaldo ve velké šanci na hranici vápna promáchl. Až od 30. minuty se oba týmy do sebe více pustily. Leo Messi poslal luxusní přihrávku na Paulinha, který ostře pálil na bránu Keylora Navase. Ten však úspěšně s vypětím všech sil zakročil.

V následné akci musel ter Stegen chytat střelu Ronalda. Před koncem prvního poločasu se ještě ukázal Navas, který se znovu musel vytáhnout proti střele Paulinha. Jen o několik minut později německému gólmanovi musela pomoci levá tyč po hlavičce Karima Benzemy. I po této šanci šly oba týmy do šaten bez branek.

Od druhé poloviny hráči Realu už nebyli tak aktivní, nepochopitelně dali prostor katalánského celku, kteří začali hrát o mnoho lépe. Výsledek utkání otevřel Luis Suárez, který dostal luxusní příhru od Sergi Roberta a bez zaváhání proměnil. O většinu práce se zahájením akce se postaral Sergio Busquets a Ivan Rakitić. O osm minut později se děly velké věci v pokutovém území domácích.

Dani Carvajal dostal červenou kartu a Messi skóroval z pokutového kopu. Rozhodčí poslal hráče Realu Madrid předčasně do sprch, jelikož obránce úmyslně vyrazil střelu Paulinha rukou. V 79. minutě se ještě snažil něco udělat střídající Garteth Bale, ale jeho pokus lapil ter Stegen, i když nadvakrát.

O čtyři minuty se ještě v tutové šanci ocitl Sergio Ramos, ale jeho střelu těsné blízkosti ramenem vyrazil znovu německý brankář, který stále držel čisté konto. Výsledek utkání nakonec zpečetil střídající Aleix Vidal, který se objevil na hřišti v závěrečných minutách. Musíme přiznat, že zápas mohl skončit úplně jinak, kdyby Real využil svých příležitostí.

Vynikající utkání odchytali oba brankáři. S vysokým vítězství na Santiagu Bernabéu tedy Barcelona končí rok 2017 úspěšně a zvýšila svůj náskok na Real Madrid už na 14 bodů. Pro loňského mistra ligy je letošní titul zřejmě ztracený, ale výchozí pozice pro Barçu je naopak velice slibná.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - Atlético Madrid 1:0

22.12.2017 21:30

Góly: 88. Sergio García

Páteční program 17. kola LaLigy pokračoval duelem Espanyolu Barcelona s Atléticem Madrid. Do tohoto utkání vstupovali hosté v roli jasného favorita. Hra se přelévala v úvodních minutách ze strany na stranu, ale k výraznější gólové příležitosti se dostalo až v 19. minutě. Léo Baptistão se z levé strany řítil sám na hostujícího gólmana, ale v zakončení selhal.

Chtěl lobnout Jana Oblaka, který si trošku vyběhl, ale to se mu nepodařilo a střela mířila mimo. O sedm minut později měl brankář Atlética mnohem více starostí. Zpoza velkého vápna pálil David López. Míč však mířil doprostřed branky, tudíž jej ze vzduchu vytěsnil slovinský reprezentant. Je nutno podotknout, že domácí hýřili svou aktivitou a do svých šancí se dostávali zaslouženě.

To hosté drželi sice míč na svých kopačkách, ale nic kloudného nevymysleli. Rozhodně ne v první polovině, kdy na branku Paua Lópeze nevystřelil ani jednou. Další nebezpečnější šance, ale opět z kopaček hráčů Espanyolu. Situace se odehrála z 68. minutě. Z levé strany přišel prudký přízemní centr, který si našel Sergo García, ale brankovou konstrukci netrefil jen těsně.

Do první vyložené šance se až dvacet minut před koncem zápasu dostali madridští hosté. Diego Godín z hranice penaltového puntíku hlavičkoval a jeho střela skončila v síti soupeře. Bohužel pro hosty jí neuznal pro faul na bránícího hráče Espanyolu. V 78. minutě se k nadějnému pokusu odhodlal střídající Kevin Gameiro. V pokutovém území pálil na branku, ale López zůstal pozorný. Hned z dalšího útoku přišla téměř totožná šance Gerarda Morena, ale Oblak opět podržel svůj tým.

Závěr utkání byl hodně zajímavý, plný bojovné a aktivní podívané. Psala se 88. minuta utkání a Sergio García vstřelil jedinou branku celého klání. Domácí rozebrali obranu Atlética, která se jen beznadějně mohla podívat na světelnou tabuli, kde běžely poslední vteřiny zápasu. I když je fakt, že rozhodčí nastavil pět minut, tak hosté s odpovědí nepřišli. Navíc si na konto připsali první ligovou prohru v této sezóně.

Více informací k zápasu

Real Betis - Athletic Bilbao 0:2

22.12.2017 19:30

Góly: 36. Raúl García (pen.), 85. Zouhair Feddal (vl.)

Bilbao na hřišti Betisu potvrdilo zlepšující se výsledky, neprohrálo v LaLize ani pošesté v řadě, a dokonce uzmulo svou pátou výhru v sezóně. Sevillský celek nenavázal na své minulé vítězství v Málaze, už potřetí během uplynulých čtyř kol nevstřelil jedinou branku, a propadává se tabulkou stále níže blíže sestupovému pásmu.

Athletic Club nemůže podzimní část sezóny hodnotit pozitivně. Rozhodně chtěl bojovat o evropské poháry, spíše se však držel v dolní polovině tabulky. Pokud by se mu však podařilo udržet nastolený trend a pravidelně bodovat, klidně by mohl ještě svoje cíle naplnit. Betis naopak během Vánoc bude chtít na nepovedené období zapomenout.

Domácí si vypracovali svou první velkou tutovku v 9. minutě. Víctor Camarasa naběhl těsně za pokutové území, jeho střelu ještě tečoval stoper Laporte, a brankář Iago Herrerín měl velké problémy, aby míč vyrazil do své vlastní tyčky. A pak Joaquínův pokus z přímého kopu zastavil doslova na brankové čáře skvělým reflexivním zákrokem.

Ve 31. minutě si naopak obrovskou možnost vytvořili hosté. Susaeta si zasekl míč ve vápně a tlačil své zakončení ke vzdálenější tyčce, zasáhnout ale stačil gólman Adán. Míč se nicméně odrazil k Lekuemu, jenž mohl zacílit do poloprázdné brány, avšak dobře stojící obránce Feddal stačil balón odkopnout do bezpečí, a zastoupil tak Adána.

Poté, co ve 34. minutě Susaetaův přímák vychytal Adán, se po následném rohovém kopu poprvé gólově prosadil baskický klub. V šestnáctce totiž Jordi Amat zbytečně nakopal ležícího Laporteho, s nímž se dostal předtím do křížku, sudí Juan Martínez nařídil penaltu a hříšníka navíc vyloučil. Z bílého puntíku pak nezaváhal Raúl García.

Opravdu těžko se Betisu hrálo v deseti mužích v poli. Naopak náskok hostů mohl navýšit zase Raúl García, nicméně jeho ránu vyrazil do břevna Adán. Druhá branka tohoto střetnutí nakonec přišla na řadu pět minut před koncem. Centr De Marcose z pravé strany si totiž na bližší tyči srazil nešťastně do vlastní sítě bránící Feddal.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Málaga CF 1:0

21.12.2017 21:30

Góly: 60. Munir El Haddadi

Souboj dvou celků ze spodku tabulky, které vehementně bojují o holé přežití, dopadl nakonec lépe pro Deportivo. O jedinou branku se postaral přesně po hodině hry Munir El Haddadi. Málaga potvrdila, že venku patří k vůbec k tomu nejhoršímu, co LaLiga může nabídnout, a v klíčovém utkání si na hřištích soupeřů připsala už svou osmou porážku.

Oba celky potřebovaly nutně uzmout všechny tři body, aby Vánoce mohly oslavit aspoň v jakémsi relativním klidu. Bezpečné příčky jim totiž byly vzdáleny na rozdíl tří, respektive čtyř bodů. Určitě daleko šťastnější byl ve finále domácí tým, jenž se díky lepšímu skóre vyšplhal na sedmnáctou pozici. Hosté naopak zůstali předposlední.

Jako první si mezi třemi tyčemi zachytal brankář Roberto Jiménez, hájící bránu andaluského klubu. Tomás Pina se ve středu pole vymanil ze sevření bránícího Recia, dokázal nalevo uvolnit Munira, jenže ten se dostal do poměrně složitého úhlu, a tak jeho pokus byl vyražený. Munir pak selhal v další tutovce, sám na Roberta Jiméneze trestuhodně nevyzrál.

Až 32. minutě poprvé výrazněji zahrozila také Málaga. Z přímého volného kopu vyzkoušel svou pravačku Recio, jemuž se podařilo obstřelit zeď, jeho střela však postrádala větší razanci, a tak si gólman Fernando Pacheco u své tyčky poradil. Na druhé straně měl standardku k dispozici Ibai Gómez, trefil ale jen záložníka Kuzmanoviče.

I ve druhém poločase byl nebezpečnější Alavés a především Munira si hostující defenzíva stále nedokázala dobře hlídat. Španělský forvard přitom selhal v jasné možnosti v 51. minutě. Pokus Alfonsa Pedrazy stačil Roberto Jiménez vytěsnit pouze k nohám Munira, který snad ze tří metrů trefil místo úplně prázdné brány jen břevno.

V 59. minutě zase za protivníkovu obranu zaběhl Munir, který se tentokráte snažil Roberta Jiméneze přehodit dlouhým obloučkem, míč však nakonec skončil těsně vedle. V 60. minutě se však nejnebezpečnější muž na place přece jenom prosadil. Rubén Duarte sklepl merunu hlavou pro svého spoluhráče, jenž z voleje zamířil přesně k tyči.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Girona FC 4:1

21.12.2017 19:30

Góly: 1. Takashi Inui, 10. Charles, 54. Takashi Inui, 90. Joan Jordán - 26. David Timor

Jestli byl Eibar ještě zkraje listopadu řazený k účastníkům v boji o záchranu, teď reálně usiluje o evropské poháry. V posledních týdnech chytil opravdu výtečnou formu a těsně před Vánoci to tentokráte krutě schytala Girona, která inkasovala čtyřku. Opětovně výtečným výkonem se prezentoval Takaši Inui, autor dvou přesných zásahů.

V posledních šesti kolech urvali svěřenci kouče Josého Luise Mendilibara z možných osmnácti bodů hned šestnáct, první třetinu svých nastřádaných bodů pak ve zbylých ostatních. Zaznamenali opravdu hodně velký pokrok a rázem jsou opravdu daleko od sestupového pásma. Girona jinak letos utrpěla vůbec svůj nejtěžší debakl.

Lepší vstup do utkání si domácí nemohli ani přát. Už v 1. minutě chtěl José Ángel rozehrát aut spolu s Charlesem, a ačkoli ten nakonec míč nezachytil, propadl k jeho spoluhráči Inuiovi, jenž popoběhl blíže do středu a pravačkou zamířil přesně k tyčce. Nechybělo přitom dlouho a baskický celek o devět minut později vedl už dokonce o dva góly.

Inui patičkou na levé straně elegantně uvolnil Josého Ángela, ten svým centrem na zadní tyčce našel hlavičku Charlese, který bez problémů překonal marně se natahujícího brankáře Bounoua. Každopádně hostům se podařilo snížit ve 26. minutě. Na Timorův výtečný pokus z přímého kopu mířený do šibenice neměl gólman Dmitrovič absolutně žádnou šanci.

Další důležitá situace tohoto utkání přišla na řadu v podstatě až v 54. minutě. Za obranu seběhl Kike, jehož pravačku z pravé strany pokutového území musel likvidovat Bounou, avšak balón vyrazil pouze k úplně volnému Inuiovi ke druhé tyčce, a Japonec opravdu neměl jediný problém zacílit do úplně prázdné brány.

Girona se na nějaký zvrat v utkání jednoduše nezmohla. Naopak náskok ještě mohl pojistit Rubén Peňa, ovšem jeho střela levačkou skončila těsně vedle. V nastavení druhé půle přece Eibar přidal ještě jednu trefu. Poté, co Rubén Peňa se svou dělovkou neuspěl, adresoval svou přihrávku na opačnou stranu Joanovi Jordánovi, a ten lehce zacílil.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Sevilla FC 3:1

20.12.2017 21:30

Góly: 17. Iñigo Martínez, 76. Igor Zubeldía, 90. Carlos Vela - 44. Wissam Ben Yedder

Během účasti Realu Madrid na klubovém mistrovství světa měla Sevilla šanci obhájce ligového titulu předskočit, byť s dvěma odehranými zápasy navíc. To se však Andalusanům nakonec nepodařilo, neboť proti Realu Sociedad hrubě zaváhali a odváží si ze severu Španělska porážku 3:1. O završení tohoto triumfu se stylově postaral zrovna domácí forvard Carlos Vela, pro nějž šlo o poslední zápas v klubových barvách.

Na úvodní trefu Iňiga Martíneze ještě dokázal do přestávky zareagovat Wissam Ben Yedder, ovšem pak vrátil vedení na stranu Sociedadu Igor Zubeldía čtvrthodinu před koncem a o definitivní pojištění tříbodového zisku se v závěru postaral střídající Vela, jenž se tak před nastávajícím odchodem do Los Angeles s fanoušky gólově rozloučil a užil si i ovace vestoje. Baskický klub tímto výsledkem ukončil sérii sedmi kol bez vítězství, a naopak protáhl černou šňůru soupeře na tři utkání v řadě.

Zpočátku měli více ze hry hráči domácího celku, kteří se ujali zaslouženého vedení zásluhou obránce Iňiga Martíneze, jenž v sedmnácté minutě poslal hlavou do sítě centr Asiera Illarramendiho. Sevillští však na samém sklonku první půle stihli srovnat, když si již čtrnáctý zásah sezony připsal po dobré individuální práci forvard Wissam Ben Yedder přízemní ranou, jíž z úhlu propálil brankáře Rulliho.

Po změně stran měli více ze hry hosté, ovšem nastalou převahu nedokázali zužitkovat a v závěru pykali. Domácí kouč Eusebio Sacristán měl ve středu šťastnou ruku při výběru náhradníků, neboť takřka hned po svém nástupu na hřiště poslal Sociedad do opětovného vedení Igor Zubeldía, jehož ránu z výtečné pozice tečoval ve snaze o blok na poslední chvíli stoper Escudero a míč tak doskákal za brankovou čáru do protipohybu brankáře Sorii.

Pohádkovou rozlučku si pak v poslední minutě základní hrací doby připsal další náhradník z lavičky Vela, jehož přízemním pasem na přední tyč našel střelec prvního gólu Martínez, a mexický forvard svým třiasedmdesátým gólem v dresu Sociedadu stanovil konečné skóre 3:1. Klub ze San Sebastiánu díky tomu poskočil na osmé místo, zatímco Sevilla zůstává pátá.

Více informací k zápasu

Getafe CF - UD Las Palmas 2:0

20.12.2017 19:30

Góly: 6. Cala, 15. Amath Ndiaye

Getafe doma zvládlo utkání se soupeřem z Kanárských ostrovů a připsalo si cenné tři body. Ty mu zajistily ještě v první půli branky Caly a Ndiayeho, protože hosté se nedokázali přesně trefit ani jednou a po právu odcházejí poražení.

Getafe nehodlalo v posledním utkání jarní části nic podcenit a před vlastními fanoušky nasadilo silnou sestavu. Vešli se do ní hráči jako Guaita, Suárez, Cala, Portillo, Mora, Fajr, Ndiaye nebo Molina. Hostující celek z Kanárských ostrovů přijel na předměstí Madridu s oporami jako Lizoain, Míchel, Bigas, Aquilani, Castellano, Tannane, Calleri nebo Rémy.

Getafe jako domácí celek nečekalo na první branku moc dlouho. Hned v 6. minutě Damián Suárez poslal centr před branku, kde hlavou míč nasměroval do branky obránce Juan Cala, který neměl potíže s překonáním Lizoaina a domácí vedli o jednu branku!

Ani Las Palmas vyloženě neváhalo a díky rychlých útokům se dostávalo do zajímavých šancí, které domácí hráči jen těžko pokrývali. Ve 12. minutě se Loïc Rémy dostal až k zakončení po rychlé akci vedené po křídle,branku ale naneštěstí pro hostující celek trestuhodně minul! Las Palmas nepůsobilo moc živě a většina jeho akce spatřila světlo světa jen díky špatné rozehrávce domácího týmu, který dnes nepůsobil příliš jistě.

Další velkou chybu způsobili hostující hráči poté, co po nepovedené nahrávce Vitorina Antuňese zpracoval míč Amath Ndiaye a krásnou ranou v poměrně snadné úloze propálil brankáře Lizoaina. Ten se natahoval marně. A nebyla to jeho jediná práce, kterou musel odvádět, protože jeho obránci mu dnes večer příliš nepomáhali. Na opačné straně se do zakončení dostal italský veterán Alberto Aquilani, ale jeho rána z první mnoho nebezpečí pro brankáře Guaitu neznamenala.

Pár minut před koncem první půle se Jorge Molina dostal za obranu soupeře a už mohl ve vápně vystřelit, ale zezadu se k němu přiřítil obránce a podle Molinova mínění jej fauloval. Sudí ale jeho názor nesdílel a nechal ve hře pokračovat. První poločas zakončil nevýraznou akcí Jonathan Viera, který sice dostal šanci zakončit, ale pálil před vápnem mimo!

Hosté měli své šance na skórování a málokdo by se asi divil, kdyby Las Palmas srovnalo. Loïc Rémy například dostal míč po chybě obrany domácích hráčů a mohl zakončovat do prázdné brány, jenže tu netrefil a mohl skrývat hlavu do dlaní! Alberto Aquilani v další šanci také neproměnil zajímavý postup na domácí bránu, třebaže mu domácí obránci nechali dostatek prostoru dokonce ke střele!

Cala v další šanci v závěru utkání přestřelil bránu a pokus domácího Ángela Rodrígueze se odkutálel také za brankovou čáru, aniž by někoho ohrozil. Brankář Lizoain se dnes překonával a nenechal za svá záda pustit více než dvě branky. I ty ale domácím v pohodě stačily.

Více informací k zápasu

Levante UD - CD Leganés 0:0

19.12.2017 21:30

Góly: -

V úterní předehrávce 17. kola LaLigy se utkalo Levante proti Leganés. Domácí sice měli náskok před sestupovými pozicemi pět bodů, ale i tak toužili po výhře, aby měli před vánočními svátky více klidu. Proto se pustili do svého soupeře aktivně a po zásluze se dostali do první šance. V 8. minutě se José Campaña objevil ve vápně a svou hlavičkou jen těsně minul branku hostí.

S odpovědí přišlo Leganés v 22. minutě, kdy se o střelu z dálky pokusil Nordin Amrabat, ale jeho zajímavý pokus do brankové konstrukce nemířil. O šest minut později to byli opět hosté, kteří si vypracovali po standardní situaci šanci. Centrovaný míč byl prodloužen na Gerarda Gumbaa, jehož pokus musel vyrazit nad branku Oier Olazábal. Další nebezpečná situace přišla opět od Leganés, po které skončil míč v síti.

Claudio Beauvue po přímém volném kopu zakončoval těsně před Oierem hlavičkou, jeho pokus skončil za brankovou čárou, ale radost mu překazili rozhodčí, kteří zapískali ofsajd. V prvním poločase jsme situace viděli několik nebezpečných šancí, ale bez gólového úspěchu. Druhá polovina začala ve stejném, bojovném duchu.

Až v 68. minutě došlo na větší vzruch na hřišti. Nordin Amrabat trefil při vedení míče soupeře loktem do obličeje, dostal druhou žlutou kartu a musel do šaten. Obrovská šance pro domácí. Bohužel však diváci nemohli být svědky pohledného fotbalu. To, že by viděli řadu brankových situací rozhodně říci nemůžeme. Dramatického konce nicméně ano.

V 94. minutě byl vyloučen další hráč, tenkrát na straně domácích. Campaña, který už vystřídal a seděl na lavičce dostal druhou žlutou kartu za protesty a musel v samotném závěru rovněž do sprch. Z bezbrankové remízy se nakonec mohli o něco více radovat hosté, kteří posledních dvacet minut dohrávali o jednoho muže méně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona17143045:745
2.Atlético Madrid17106125:836
3.Valencia CF17104336:1734
4.Real Madrid1694330:1431
5.Sevilla FC1792620:2229
6.Villarreal CF1783624:2027
7.SD Eibar1773722:2924
8.Getafe CF1765622:1623
9.Real Sociedad1765631:2923
10.Girona FC1765621:2623
11.Celta Vigo1763830:2521
12.Athletic Bilbao1756618:1921
13.CD Leganés1663712:1421
14.Real Betis1763825:3121
15.Espanyol Barcelona1755714:2120
16.Levante UD1739515:2218
17.Deportivo Alavés17501213:2515
18.Deportivo La Coruña17431019:3415
19.Málaga CF17321213:3111
20.UD Las Palmas17321213:3811

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (673)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele