LaLiga - souhrn 10. kola

28.10.2017, 14:52, aktualizováno 30.10.2017, 22:56
Komentáře a souhrny
Espanyol zdolal Betis, La Coruňa pro změnu veze body ze hřiště Las Palmas. Málaga konečně zabrala a porazila Celtu Vigo. Levante neudrželo vedení na půdě Eibaru a výsledkem je remíza 2:2. Valverdemu se návrat do Bilbaa s Barcelonou povedl a těšit ho může i šok z Girony, která skolila Real Madrid. Alavés se dále ocitá v problémech, naopak Valencia pokračuje ve spanilé jízdě - opět se prosadil Zaza. Atlético mělo na dosah výhru nad Villarrealem, nakonec však bere pouze bod. Sevilla nezaváhala proti Léganesu...

Espanyol Barcelona - Real Betis 1:0

30.10.2017 21:00

Góly: 55. Gerard Moreno

Celý říjen Espanyol nemohl dosáhnout na jakékoli své vítězství, až se nakonec dočkal v poslední možnou chvíli. Stejně jako v obou případech v loňské sezóně se mu podařilo také na třetí pokus skolit Betis, a to díky jedné jediné trefě Gerarda Morena. Sevillský celek teprve podruhé v sezóně v nějakém utkání neskóroval.

Oba týmy před samotným soubojem dělilo v tabulce hned šest bodů. Zatímco Betisu se v útoku doposud velmi slušně dařilo, Espanyol v ofenzívě dlouhodobě spíše tápe. Tentokráte ale rozhodla obranná činnost, kterou lépe zvládli domácí. Hosté sice drželi daleko více míč na svých kopačkách, platné jim to ale bylo jako mrtvému zimník.

V úvodu byl evidentně hodně nažhavený Mario Hermoso, který se jakožto stoper dostal během sedmi minut překvapivě hned ke dvěma zakončením. Nicméně sevillský gólman Adán si nejprve poradil s jeho hlavičkou a pak se i stihl vrátit do své brány, když se ho jeho soupeř snažil překonat dlouhým nákopem zhruba z poloviny hřiště.

Betis měl v první půli největší možnost načít brankový účet v 16. minutě. Fabián Ruiz za vápnem napřáhl svou levačkou, technickou střelou se snažil překonat brankáře Paua Lópeze, jenže míč nakonec skončil na spojnici tyče a břevna. Vzápětí zase musel zasahovat Adán, po rohovém kopu si na něj totiž hlavou vyskakoval Gerard Moreno.

Další větší šance s sebou přineslo až druhé dějství. Byl to nejprve Barragán, kdo v 53. minutě mohl rozvlnit síť, chytrým a skrytým pokusem po zemi se snažil zacílit za záda Paua Lópeze, ten však vytasil perfektní zákrok. V 55. minutě naopak Espanyol gólově udeřil. Gerard Moreno si zpracoval centr Piattiho na prsa a z halfvoleje přesně zamířil.

Kdyby dvacet minut před koncem David López zakroutil balón k tyči, a ne jen vedle, a nebo kdyby těsně před svým střídáním neselhal v koncovce José Jurado, mohlo být o vítězi tohoto duelu rozhodnuto. Takhle se barcelonský klub musel ještě o výsledek strachovat. Měl ve finále štěstí, že Pau López tři minuty před koncem vychytal Sergia Leóna.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Deportivo La Coruña 1:3

30.10.2017 21:00

Góly: 7. Loïc Rémy - 36. Celso Borges, 54. Celso Borges, 69. Lucas (pen.)

Přestože z letošní sezony španělské La Ligy ještě není odehrána ani třetina zápasů, střetnutí Las Palmas s Deportivem La Coruňa mělo již nyní punc šestibodového zápasu v boji o záchranu. Lépe z tohoto boje vzešli druzí jmenovaní, kteří si z Kanárských ostrovů odváží důležité tři body za výhru 3:1, díky čemuž odskočili od svého pondělního soupeře na vzdálenost pěti bodů. Las Palmas naopak dále zůstává na první sestupové osmnácté příčce.

Pouhé čtyři dny předtím přitom Las Palmas rozdrtilo Depor na jeho vlastním stadionu 4:1 v prvním zápase ligového poháru, a i tentokrát se ostrované ujali brzkého vedení zásluhou Loica Rémyho. Jenže poté již úřadovali jen hráči Deportiva. Ještě do přestávky stihl srovnat Celso Borges, jenž se po změně stran svým druhým zásahem postaral o obrat skóre, který posléze pojistil proměněným pokutovým kopem Lucas Pérez. Galicijský klub si tak připsal první vítězství pod vedením nového kouče Cristóbala Parrala, jenž nahradil odvolaného Pepeho Mela.

Diváci se v Gran Canarii dočkali průlomu skóre již v sedmé minutě, když se po průnikové přihrávce Jonathana Viery prosadil Loic Rémy, jemuž se podařilo šikovně prostrčit míč mezi nohama brankáře Pantilimona, přestože se nacházel v hodně ostrém úhlu. Viera jakožto klíčový tvůrce hry ostrovanů ovšem musel záhy opustit trávník vinou zranění a iniciativy se poté chopili hosté. V šestatřicáté minutě si na centr Fedeho Cartabii naskočil na zadní tyči Celso Borges a s přehledem hlavou uklidil míč do sítě.

Po poločasové přestávce ještě neuplynulo ani devět minut a obrat Deportiva byl dokonán. Znovu byl šťastným střelcem Celso Borges a znovu se jednalo o výtečnou hlavičku na zadní tyči, o asistenci se tentokráte povedeným rohovým kopem postaral Lucas Pérez. Španělský forvard, jenž se do Deportiva vrátil na hostování po neúspěšné štaci v Arsenalu, pak jednadvacet minut před koncem stanovil konečné skóre 3:1, když přesně zahraným pokutovým kopem potrestal faul Lemose na unikajícího Cartabiu.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Celta Vigo 2:1

29.10.2017 20:45

Góly: 45+1. Adrián González, 83. Recio (pen.) - 76. Iago Aspas

Na desátý pokus to již Malaze vyšlo. Andaluský klub jako jediný ve španělské La Lize vstupoval do desátého kola stále bez vítězství na kontě a konečně se dočkal protržení této černé série. Na domácí půdě tým kouče Míchela dramaticky porazil Celtu Vigo 2:1 a se čtyřmi body poskočil v tabulce alespoň z posledního dvacátého místě na to předposlední, zatímco Celta je třináctá.

Vše již nasvědčovalo tomu, že první půle žádný průlom skóre nepřinese, ovšem na samém sklonku jedné minuty nastavení se domácí dostali k výhodě přímého kopu, který sudí Latre ještě povolil. Výsledkem byl chaos v pokutovém území Celty - akrobatické zakončení nůžkami stopera Baysseho s tečí bránícího hráče skončilo jen na břevně, avšak k odraženému míči se ve vzduchu dostal jako první Adrián González a jednoduchou hlavičkou z bezprostřední blízkosti pořádně rozdováděl domácí příznivce.

Po změně stran převzala naplno herní iniciativu Celta, která po sedmašedesáti minutách dokázala srovnat zásluhou Iaga Aspase. Fantastickou ránu španělského forvarda z voleje pod břevno však zneplatnil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Aspas se ale nenechal rozhodit a necelých deset minut nato přece jen skóroval, když jej povedeným centrem našel v šestnáctce Pione Sisto. Přestože zakončení útočníka Celty nebylo nikterak ukázkové a sklouzlo Aspasovi po rameni, míč ideálně přeletěl bezmocného brankáře Roberta Jiméneze a zapadl do sítě.

Hrozba dalšího dobře rozjetého zápasu, který se nepovedlo dotáhnout do vítězného konce, hráči Malagy neotřásla a sedm minut před koncem základní hrací doby bylo vedení zpět na straně Andalusanů. Vše zapříčinila tvrdá rána střídajícího En Nesiryho, kterou v pádu zablokoval Gustavo Cabral zdviženou rukou a navzdory snaze hrát mrtvého brouka sudího Latreho neobalamutil. Nařízený pokutový kop José Recio psychicky zvládl na výbornou a zařídil Malaze veledůležité první vítězství v nové sezoně.

V příštím kole Malaga zavítá na půdu šestého Villarrealu, zatímco Celta se pokusí zlomit šňůru dvou porážek na domácí půdě proti obdobně strádajícímu Athleticu.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Levante UD 2:2

29.10.2017 18:30

Góly: 51. Anaitz Arbilla, 74. Charles - 35. José Luis Morales, 37. Enis Bardhi

Eibar se stále nepřibližuje sympatickým výkonům z loňského roku a i nadále paběrkuje jen na hranici sestupového pásma. Ani proti Levante nedokázal urvat vítězství, na které čeká už od půlky záři, a vlastně byl rád, že získal alespoň bod. Hostující celek už pošesté v této sezóně remizoval a je v tomhle ohledu dosavadním králem LaLigy.

Možná že v první půlhodině byli domácí o chlup lepším týmem, jenže závěr prvního poločasu se jim hrubě nevydařil, a po přestávce pak museli dvoubrankové manko složitě dohánět. Jako první se snažil ohrozit soupeřovu bránu Paulo Oliveira, jeho hlavička po rohovém kopu ze 2. minuty však skončila jen mimo. Pravačkou minul také Ander Capa.

Ve 25. minutě se k solidnímu zakončení propracoval Escalante, který napřáhl z dobrých třiceti metrů, nicméně ani on nedokázal přímo zaměstnat brankáře Raúla Fernándeze. Až o pět minut později mezi tři tyče zamířil Inui, jeho pokus však neměl potřebné fotbalové parametry, tedy razanci ani přesnost, aby výrazněji překvapil Raúla Fernándeze.

Levante naopak ve 35. minutě udeřilo prakticky ze své první větší příležitosti. Perfektní pas za obranu vyprodukoval Ivi López, na jehož exkluzivní přihrávku si naběhl José Luis Morales, jenž v koncovce nezaváhal. A o pár chvil později zacílil do sítě z vyložené pozice Bardhi, byť se vracející se stoper Lombán vehementně snažil inkasování zamezit.

Baskičané zkraje druhé půle dokázali snížit, Arbilla to totiž udělal opravdu parádně a svou střelu z přímého kopu usměrnil nekompromisně do šibenice. Les Granotes ovšem následně zavřeli své brány a Eibar se prosadil až čtvrthodinu před koncem. Inuiův pokus Raúl Fernández vyrazil pouze před Charlese, kterému poté stačilo jen snadno dorazit.

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Madrid 2:1

29.10.2017 16:15

Góly: 54. Cristhian Stuani, 58. Cristian Portu - 12. Isco

Velký fotbalový svátek s pohádkovým koncem prožila katalánská Girona. Nováček letošní LaLigy doma vymazal Real Madrid a senzačně zvítězil 2:1. Bílý balet utkání hrubě podcenil a zaslouženě odjel s nepořízenou.

Pro Real je to každopádně velká komplikace, protože jeho ztráta na Barcelonu znovu vzroste. Přitom se zdálo, že výsledková krize Realu je dávno pryč. Jak vidno, něco je v týmu, stále ještě úřadujícího španělského šampiona, špatně.

Už první poločas napověděl, že to Real nemusí mít s nadšeně bojující Gironou snadné. Záleželo jenom na něm samotném. Vstup do zápasu měla Girona dobrý i špatný. Jako první si vytvořila velkou příležitost, která skončila jen na tyči Cassilovy branky. Real to vzápětí potrestal, když se Ronaldova střela odrazila k Iscovi, který dorážkou rozjásal příznivce Bílého baletu. S nadsázkou řečeno, pro Real tím zápas skončil a na scénu přišla Girona.

Domácí Realu zle zatápěli. Ve 35. minutě znovu orazítkoval brankovou konstrukci Portugués a Adayův přimák skončil těsně nad.

Real si koledoval a to tak dlouho, až se nakonec dočkal. Portugués si udělal z hráčů Realu tréninkové kužely, načež těsně před gólmanem neomylně zakončil Stuani. A že s jídlem roste chuť, ukázala Girona vzápětí. Maffeovu střelu tečoval na hranici ofsajdu Portugués a Girona dokonala šokující obrat.

Možná ještě více šokující byl následný vývoj zápasu. Kdo totiž očekával plejádu šancí Realu, ten byl velmi, velmi zklamán. Real si totiž nic nevytvořil a s Gironou naprosto po zásluze prohrál.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Sociedad 2:1

29.10.2017 12:00

Góly: 78. Ángel Rodríguez, 85. Jorge Molina (pen.) - 5. Mikel Oyarzabal

Tenhle výsledek bude San Sebastián zcela určitě hodně mrzet. Ještě dvanáct minut před koncem totiž zásluhou Mikela Oyarzabala vedl, jenže Getafe díky Ángelovi Rodríguezovi a proměněné penaltě Jorgeho Moliny strhli vítězství na svou stranu. Domácí se tak v tabulce vyhoupli do jejího středu a zařadili se těsně právě za svého protivníka.

Co se formy týče, byli na tom zcela určitě lépe hosté, kteří neprohráli už pětkrát v řadě, a to včetně zápasů Evropské ligy i Copa del Rey. Azulones naopak nevyhráli ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních za sebou, třikrát v nich přitom padli. Když se oba týmy střetly naposledy, psal se duben roku 2016. Nynější souboj skončil úplně totožným skóre.

Real Sociedad každopádně začal přímo snově. Ačkoli Mikel Oyarzabal v loňské sezóně během třiceti osmi ligových kol skóroval pouze dvakrát, letos se dostal do své možná životní formy. A trefil se už celkem popáté! Už v 5. minutě si naběhl z pravé strany do šestnáctky na přihrávku Januzaje a střelou z první překonal brankáře Guaitu.

Navýšit vedení se ve 24. minutě snažil Willian José, nicméně Guaita se nachytat nenechal, z přímého kopu následně Brazilec minul. Těsně před obrátkou se zase k dobrému zakončení propracoval Mikel Oyarzabal, jenž mohl dosud tápajícího soupeře definitivně zlomit, avšak balón mu vůbec nesedl na kopačku, a zamířil tak jen na tribuny.

Ani ve druhém poločase se Getafe nedařilo najít na mužstvo z Baskicka ten správný recept. Svěřenci kouče Eusebia Sacristána v pohodě drželi těsný náskok, občas navíc zahrozili i směrem dopředu. Třeba Willian José v 65. minutě nehlavičkoval po rohovém kopu vůbec špatně a jen o minutu později totálně selhal v koncovce Álvaro Odriozola.

Madridský klub naopak v závěru proměnil, na co sáhl, a radoval se z trošku nezasloužených tří bodů. Nejprve srovnával Ángel, jenž si zpracoval na prsa jemný centr Portilla a z voleje překonal gólmana Rulliho. V 85. minutě byl pak Ángel faulován ve vápně Íňigem Martínezem a nařízenou penaltou nepohrdl přesně mířící Jorge Molina.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - CD Leganés 2:1

28.10.2017 22:30

Góly: 20. Wissam Ben Yedder, 54. Pablo Sarabia - 48. Alexander Szymanowski (pen.)

Po dvou utrpěných debaklech se Spartakem Moskva v Lize mistrů a před týdnem v LaLize na půdě Valencie fotbalisté Sevilly konečně zabrali, nepočítáme-li snadnou výhru v Copa del Rey v Cartageně. Před vlastními fanoušky se jim podařilo skolit letos solidně hrající Leganés, které v lize naposledy padlo v půlce září, a vyhoupli se na páté místo tabulky.

Loni na jaře celek z madridského předměstí na jihu Španělska uhrál konečnou remízu. Tentokráte jí však až do konečného hvizdu neudržel. Ačkoli Alexander Szymanowski zkraje druhé půle dokázal proměnit penaltu, a zareagoval tak na trefu Wissama Ben Yeddera, tři body nakonec domácím zajistil v 54. minutě Pablo Sarabia.

K vůbec prvnímu zakončení tohoto střetnutí se dostal v 6. minutě Pablo Sarabia, nicméně jeho hlavičku dokázal zlikvidovat brankář Pichu Cuéllar. O čtrnáct minut později se již Sevilla přece radovala ze vstřelené branky. Pablo Sarabia prostrčil míč do středu na Ben Yeddera, jenž nikým nehlídaný vlétl do šestnáctky a jemným obloučkem skóroval.

Los Legionarios se pokoušeli najít odpověď především po standardních situacích, Eraso ani Szymanowski však ve 36. minutě minuli prostor mezi třemi tyčemi. Jinak si však domácí těsné vedení v prvním poločase snadno hlídali. Situace se jim ovšem zkomplikovala po obrátce, jelikož Szymanowskiho ve vápně drcl zezadu Corchia.

Ačkoli Argentinec svůj pád hodně teatrálně přihrál, sudí David Medié ukázal na bílý puntík, a kopala se penalta. Sám Szymanowski pak nabídnutou příležitostí nepohrdl a zacílil do protipohybu gólmana Davida Soriy. Nerozhodný stav však nevydržel dlouho. Již v 53. minutě se snažil zapsat na střeleckou listinu Nolito, ovšem na Pichua Cuéllara nevyzrál.

O pár chvil později pak Leganés zbytečně ztratilo míč ve středu pole, následně si za vápno naběhl Pablo Sarabia a levačkou zamířil přesně do šibenice. Navýšit vedení mohl ještě Nolito, jenže jeho střela lízla břevno. Ne že by hosté byli v útoku vyloženě bezbranní, další gól už ale nezaznamenali. A to i proto, že hlavička Josého Naranja ze závěru skončila jen vedle.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - FC Barcelona 0:2

28.10.2017 20:45

Góly: 36. Lionel Messi, 90+2. Paulinho

Průběžné vedení si ve španělské soutěži pojistila Barcelona. Kataláncům se podařilo zvítězit na San Mamés díky brankám Lionela Messiho a Brazilce Paulinha 2:0. Vítězný návrat tak prožil trenér Ernesto Valverde, který v Bilbau působil.

Barcelona zahájila zápas svojí typickou hrou, založenou na dlouhém držení balónu. Uzemní převahu však hosté dlouho nemohli zužitkovat a naopak po dvaceti minutách mohli klidně inkasovat. Iňaki Williams poslal centr na Adurize, který hlavou zamířil jen do náruče ter Stegena. Takřka vzápětí měl německý brankář opět plné ruce práce, když na něj postupoval sám Aduriz. Útočník Athleticu ani tentokrát neuspěl a udeřit mohlo i na druhé straně. Messi se zbavil brankáře, ovšem následně orazítkoval tyč.

Ve 36. minutě šla Barcelona stejně do vedení. Messi si narazil s Paulinhem, aby následně odcentroval před branku Alba a Messi střelou z první zajistil Barceloně jednobrankový náskok. Ještě do poločasu mohli hosté vedení navýšit, ale Paulinho po další rychlé akci orazítkoval břevno.

Druhý poločas už nebyl ze strany Valverdeho týmu tolik aktivní. Lepším týmem byl Athletic, který se snažil o kontaktní branku, jenomže defenzíva Katalánců byla maximálně pozorná. Také Barcu zachránila branková konstrukce, když se v 53. minutě dostal k hlavičce García. Čtvrthodinu před koncem zase poslal balón nad z nadějné pozice Aduriz. Když pak dvě minuty před koncem zazdil další tutovku Aduriz a v nastavení přidal druhý gól Barcelony Paulinho, bylo hotovo. Celou akci táhl nikdo jiný, než Lionel Messi, ten posunul balón na Suáreze, jehož ránu Arrizabalaga vyrazil a Paulinho dorážkou pečetil výsledek.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Villarreal CF 1:1

28.10.2017 18:30

Góly: 61. Ángel Correa - 81. Carlos Bacca

Přestože je Atlético Madrid ve španělské La Lize stále neporaženo, ke spokojenosti mají svěřenci Diega Simeoneho daleko. Hned v pěti případech si totiž madridský klub připsal remízu, a to včetně sobotního zápasu s Villarrealem, který si odváží cenný bod za výsledek 1:1, neboť na průlom skóre v podání domácího Ángela Correy dokázal odpovědět deset minut před koncem Carlos Bacca.

V úvodu utkání měl první šanci na skórování Antoine Griezmann, jenž napálil brankovou konstrukci, a vzápětí neuspěl ani dorážející Saúl Ňíguez, jelikož na brankové čáře výtečně zasáhl stoper Víctor Ruiz. Když pak krátce před poločasovým odchodem do kabin kvůli výtečnému zákroku brankáře Mariana Barbosy přišla vniveč i tvrdá hlavička Diega Godína, skončila první pětačtyřicetiminutovka bez branek.

Po změně stran se aktivní Griezmann proměnil v nahrávače a nadýchanou lobovanou přihrávkou našel volného Correu, který si míč ideálně zpracoval do běhu a nekompromisní ranou propálil Barbosu na přední tyči. Atlético bylo v tu chvíli na koni a krátce nato málem slavilo podruhé, neboť se v dalším přímém souboji s brankářem Villarrealu ocitl Kevin Gameiro. Francouzský forvard však pouze napálil Barbosu a za jeho omyl přišel trest. V jednaosmdesáté minutě dokázal po rohovém kopu předskočit Godína Carlos Bacca a povedenou hlavičkou nedal brankáři Oblakovi šanci zasáhnout.

Atlético tak zůstává na čtvrtém místě s tříbodovým náskokem právě před Villarrealem, ovšem manko na vedoucí Barcelonu se znovu navýšilo na rozdíl osmi bodů. Nyní je však třeba odložit ligové trable stranou a soustředit se plně na nadcházející Ligu mistrů s ázerbájdžánským Karabachem, kde madridští doposud nevyhráli a čelí vážnému riziku vypadnutí z vyřazovací fáze.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Valencia CF 1:2

28.10.2017 13:00

Góly: 49. Alexis - 34. Simone Zaza, 66. Rodrigo (pen.)

Valencia pod taktovkou kouče Marcelina pokračuje ve skvělých výkonech a po výhře na půdě Deportiva Alavés se přiblížila vedoucí Barceloně na rozdíl jediného bodu. Netopýři se ujali vedení už v prvním poločase, ale na branku Zazy odpověděl krátce po změně stran Alexis. Rozhodující gól padl z pokutového kopu, který proměnil Rodrigo.

Valencia letos ještě neprohrála a ve své sérii pokračuje i v tomto kole. Alavés nezačal vůbec špatně, ale příležitosti, které si jako první vytvořil, nedokázal proměnit. Pedraza se v 11. minutě prosmýkl až k blízkosti golmana Neta, jenomže jeho zakončení z úhlu si cestu do sítě nenašlo. Jen o chvíli později vyzkoušel Netovu pozornost z volného přímého kopu Munir a nebýt dobrého zákroku hostujícího brankáře, Valencia by na Deportivu prohrávala.

Vše ale bylo jinak. Alavés vyrobil ve 34. minutě hrubou chybu v rozehrávce, načež Pereira našel ve vápně Simona Zazu a ten překonal brankáře Pacheca! Netopýři vytěžili z minima maximum a po prvním poločase na Estadio Mendizorroza vedli 1:0.

Domácím se podařilo vyrovnat hned na začátku druhého poločasu, když rohový kop Munira spadl přímo na hlavu Alexise a golman Neto se jen ohlédl. Následně chtěly oba celky strhnout vedení na svojí stranu. Nejprve zblízka hlavičkoval do Pacheca Gayá a na druhé straně protáhl Neta jedovatou střelou aktivní Munir.

O výhře Valencie nakonec rozhodl penaltový okamžik ze 65. minuty. Rodrigo Ely se ve vlastní šestnáctce provinil faulem a Rodrigo nabídnutou šanci bez okolků proměnil. Alavés měl ještě dostatek času, aby s výsledkem něco udělal, ovšem nedařilo se mu dostat soupeře pod tlak. Až během nastavení to ve vápně Valencie občas zahořelo, nicméně hosté už výsledek 2:1 nepustili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona1091028:328
2.Valencia CF1073027:1124
3.Real Madrid1062219:920
4.Atlético Madrid1055015:620
5.Sevilla FC1061311:919
6.Villarreal CF1052316:1117
7.CD Leganés105239:517
8.Real Betis1051419:1816
9.Real Sociedad1042421:2014
10.Espanyol Barcelona103439:1213
11.Getafe CF1033413:1112
12.Levante UD1026211:1312
13.Girona FC1033411:1512
14.Celta Vigo1032519:1611
15.Athletic Bilbao1032510:1211
16.Deportivo La Coruña1032513:1911
17.SD Eibar102265:228
18.UD Las Palmas102088:256
19.Málaga CF101186:214
20.Deportivo Alavés101094:163

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (571)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alaves si zabojoval, ale nic im to neni platne. Valencia musi s takymito supermi pravidelne vyhravat. To je cesta j europskym poharom.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaza

Reagovat
Mass

Reagovat
madridcan

Kopy moze mat konecne odvahu dat stavku so mnou, ze kto bude bozkat ci dres...

...a to ma tesi. Valencia hore patri

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Tvle já tý Valencii normálně letos fandím, maj to poskládaný skvěle ten základ, širší kádr sice slabota, ale snad se vyhnou zranění a vydržej to co nejdýl..

Reagovat
smazaný uživatel

ZA za jede bomby.jeho odchod z juventusu mě tehdy moc mrzelo. Bojovník

Reagovat
iamek

Atletico

Reagovat
Inter Eterno Amore

LOS CHE !

Keby mi niekto povedal, že po 10 kolách budú Vale aj Inter bez prehry tak si ťukám na čelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem letos spokojenej. Oba týmy hrajou super. Jde vidět, co dokáže správná výměna trenéra.

Reagovat
Inter Eterno Amore

a to mal Marcelino ísť do Interu keď sa vyberalo medzi ním a Piolim .. ale som spokojný tiež, že je to tak ako to je

Reagovat
netopier

Síce dnešný výkon dosť slabý ale 3 body sú 3 body

Reagovat
popltak

Betonico ušmudlalo bod zase?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

Chlapci si za ten druhej poločas celkem koledovali ale nakonec důležitá výhra ... MAtS motm

Reagovat
Jordi Alba

Ter-Stegen neskutečnej.

Reagovat
LAM

MOTM

Reagovat
smazaný uživatel

A co udělal, akorát má štěstí že Athletic Bilb. neumí přesně zakončovat

Reagovat
LAM

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, chytal hrozně, to by chytil kdekdo.

Reagovat
LAM

Utrpěli jsme vítězství.

První poločas ještě dobrej,hlavně druhou půlku tam byla hromada šancí,ale druhej poločas úplný kulový a záloha nebyla schopná 3 přihrávek za sebou(což jsem podle sestavy čekal)takže opět rozhodl moment Messiho a Paulinhova golovost.

Jak jo,vyrovnali jsme náš nejlepší start do soutěže,ale herně je to velká bída a v zápasech kdy se netrefí Leo to je úplná holomajzna.4-4-2 by nemuselo bejt špatný,ale možná tak s Coutinhem na levo a Dembelem na pravo.

Reagovat
Teoretik

MATS MOTM

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně, je skvělé, že nám vybojoval tři body a ještě udržel čisté konto, přičemž některé zákroky byly z kategorie snů.

Reagovat
2miguel1

Preto Ter Stegen chyta za Barcelonu aby nieco extra chytil ... takto by sme mali hrat vonku, na dvoch utocnikov a bez Iniestu ... namiesta Roberta Semedo a namiesto Gomesa Roberto ... na Bilbau sa hra tazko preto tesi vyhra 2:0 , boli tam tyce, priame kopy..hrame lepsie ako minuly rok ..Dembele to este trochu zdvihne ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

MAtS určitě nejlepší na place.

Druhá půlka byla strašná. Tahali jsme nohy z medu, ale i tak určitě zaslouženě 3 body.

Paulinho je náš nejlepší záložník.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Mass

Kdo by to ještě před sezonou řekl, že Paulinho

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde to první půlku dobře postavil, ale když to přestalo v té druhé fungovat, tak nebyl schopen zareagovat. Gomes a Raketa už tam byli navíc, a on je tak nechá trápit až skoro do konce. Nepochopitelné. Tohle kdyby se neudrželo, tak to jde na Valverdeho triko.

Reagovat
Visca el barca

Psal jsem to hned, měl tam jít Denis a Semedo. Jednoduchý jako facka....

Reagovat
celeb

od 50. minuty som pozeral pri kazdom aute, faule, ci uz konecne bude striedat, lebo nam to nefungovalo ani nalavo, ani napravo. Nakoniec striedal presne ako som chcel (Semedo -> Gomes), ale strasne neskoro, az v poslednej 10minutovke. Rozmyslal som, ci si tam toho Gomesa nedrzi na standardky koli vyske/vyskoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Snaží se ho prodat, tak dostává minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je, jak mohl defenzívu posílit, myslím, že tah s Semedem a SR do zálohy byl jedinou volbou. DS by do takového zápasu asi v průběhu nezapadl a Deu taky ne.

Reagovat
celeb

Zlate 3 body. Hlavne ked si zoberieme s akou hrou sme ich dosiahli (a kde). Alba spravil snad tolko chyb, ako v ostatnych kolach ligy dohromady. SR - nebat sa staviat ho obcas aj do zakladu, ale do zalohy. Vyzera to tak, ze uz nikdy to na RB nebude take dobre, ako ked sa tam zazracne chytil v case, ked sme to zufalo potrebovali.

Gomes ... chvilami ako-tak, chvilami velmi zle. Nepozornost, straty lopt, nepobehne si k lopte ale caka, az ho niekto zo zadu predbehne ... uz nemoze dostat viac sanci - ako Vidal, ci Paco. Som za to, aby to trener skusil viac krat, daval novemu hracovi dostatok sanci, ale co je vela, to je vela. Paco, Vidal, Gomes ... nemozeme cakat donekonecna, ze sa na 30. krat chytia ( a potom dalsie zapasy zahraju zas podpriemerne). Ti hraci v Barce nemaju co robit. Jasne, dokazu zahrat aj dobre, ale to je 1 z 10-15 zapasov. Zvysok je to uplne zle (Vidal, Paco), alebo MEH a dost zle ako Gomes. K tymto trom pribalit Ardu (ked ho Valverde ziavne nechce) a ultraskleneneho Vermaelena a malo by byt dostatok penazi na kvalitneho RB (backup Semeda, kludne mladik) a hrot. Do zalohy sa vrati Rafinha a mozu uz zacat hravat aj mladici Alena a Arnaiz.

Reagovat
smazaný uživatel

Barca má nejlepší obranu v Evropě po 10kolech dostala jen 3 góly. Za ní je MU s 4g ( a Slavie s Plzní..). Kdo by to byl čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně nejlepšího gólmana, ta obrana určitě není tak celistvá, Piqué má nejdelší pokles formy co pamatuji.

Reagovat
ADM

Ale momentalne to je uplne jedno, pretoze to co tam hra Umtiti je neuveritelne

Reagovat
smazaný uživatel

Sam je nej obránce, ale Piqué se musí vzpamatovat nebo musíme koupit nového stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

Piqué žije situací v Katalánsku, já bych mu tu nekoncentrovanost v posledních týdnech a měsících odpustil

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi ten důvod jasný, bohužel se nesmí nechat na tolik ovlivnit, aby jeho výkony byly nekoncentrované.

Reagovat
popltak

Reagovat
smazaný uživatel

síla

Reagovat
2miguel1

aj hned Leganes ma 3 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Už má 4, ale i tak je to na tento tým skvělé.

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra by to chtělo body pro Gironu. I když je ta pravděpodobnost malá, budu doufat.

Reagovat
smazaný uživatel

co se stalo v bilbauu, to (doufam) zustane v bilbau..az na ty body a asi 10 min jinak utrpeni

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože Bilbauau?

Reagovat
smazaný uživatel

whatever

Reagovat
smazaný uživatel

Dva pro nás velmi nepříjemní soupeři - Málaga a Bilbao, z toho jeden venku. 6 bodů, skóre 4:0. Valverde mě baví, dokud mu tento pragmatičtější systém bude fungovat, tak proti němu nic mít nebudu. S Enriquem už bychom měli tak 2 venkovní ztráty, pokud nepočítám Atlético a to se možná ještě mírním. Uvidíme, jak to bude fungovat v LM, ale Valverde rozhodně není nějaký maník, který neví co dělá, jak se tady pár lidí snaží dosvědčit na nějakých střídáních nebo co. Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

"Dokud mu tento pragmatičtější systém bude fungovat, tak proti němu nic mít nebudu." :D Inými slovami: "Kým budú výhry, všetko okej, ale keđ prídu zaváhania, začnem Valverdeho kritizovať" Alibista level 100.

Reagovat
smazaný uživatel

Alibista je spíš ten, co kritizuje už dopředu. Já prostš Valverdemu věřím a vidím, že jeho kroky jsou správné. Nemám potřebu řešit jeho střídání nebo to, že nehrajeme dokonalý fotbal proti Malaze a Bilbau (který jsme zrovna proti těmto týmům nehráli NIKDY nebo možná jednou z 10 zápasů), když to výsledkově zvládá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nesmieš zabúdať, že aj Gerardo Martino či Rafa Benítez to zo začiatku zvládali (výsledkovo, nie herne), až prišlo BUM ! Valverde môže dopadnuť inak, ale aj rovnako.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nikdo to tak výsledkově,ne herně nezvládal jako Zidane vloni na podzim. A přišel Boom, věřím, že letos to bude Báác.

Reagovat
smazaný uživatel

No Atletico sa nám dostáva do pekných problémov, na španielsky futbal neuveriteľne množstvo nevynútených chýb a pokazených ľahkých nahrávok, veľmi sa nadrú na prvý gól a inak žiadna pridaná hodnota a to si dovolím povedať, že im rozhodca doma niektoré fauly púšťa.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že další dva zápasy budou v lize bodovat naplno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja verim, že nie.

Reagovat
technecium

Mě by fakt zajímalo, co tu někteří naši fanoušci očekávají. Po přestupáku a superpoháru nás rovnou posílali pomalu na úroveň Liverpoolu, protože nemáme Neymara, protože jsme koupili Paulinha, protože akademie nefunguje, protože Valverde je na nic a mohl bych pokračovat. Byla tu neskutečná panika.

Uběhly dva měsíce a kousek, máme celkovou bilanci 13-1-0, skóre 38:4, V lize o pět bodů před Realem v LM jdem na postup z prvního místa, ale ti stejní lidé tu neustále nadávají na herní projev. Uvědomte si, že Valverde ten herní projev upravil tomu, na co ten tým skutečně má. Nemáme Xaviho s Iniestou v nejlepších letech ani kompletní MSN. Logicky nemůžeme hrát tak pohledný fotbal jako v minulých letech. Já jsem nadmíru spokojený a především příjemně překvapený. Tým vykazuje vysokou soudružnost, zdá se, že dokáže zahrát velmi konkurenceschopně v dost variabilní sestavě, přivedení hráči se zatím osvědčují, dostáváme málo gólů, nemáme problém góly vsítit, atd.

Musíme si uvědomit, že máme slabší tým než v minulých letech, ale máme paradoxně nejlepší výsledky. Užívejte si to. Rozhodně mám větší radost než v minulé sezóně, kde jsme sice doma jeli bomby a dávali sem tam 6ku, 5ku atd, ale pak jsme nastoupili na jakýkoliv venkovní zápas a ten tým byl bez motivace, pohybu a nálady. To tu letos není. Je to vyrovnanější, konsolidovanější. A to tu jde. Je to super.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně.

Proto jsem byl na ten tým po Atletech hrdý. Oni sice nemají takovou sílu, jako v mnulých sezonách, ale my jsme oproti minulým letům taky slabší. Ten tým v tom zápase ukázal velký morál.

Já tam oproti loňsku posun vidím. MAtS vyrostl v naprostou elitu mezi tyčemi. Umtiti obranu zlepšuje o level. Přechod na čtyři záložníky taky vypadá zajímavě - včera ta záloha v první půlce naprosto dominovala. Pak už to chtělo změnu (ale to už jsem tady psal). Akorát ten útok prostě stojí vyloženě na Messim, což představuje riziko. Luisito se musí dát dohromady. Je mu teprve 30. Ještě 2 parádní může dát.

Reagovat
Visca el barca

Přesně tak.

Reagovat
valloire

akorát ten pohledný fotbal....no

Reagovat
Visca el barca

Valle ten vy taky nehrajete a moc ti to nevadí

Reagovat
valloire

Já myslel tu vaši házenou, to nic pohlednýho nebylo. My hrajeme moderní, agresivní, celoplošný, nátlakový fotbal světového formátu. Přinesl nám 3 Ligy mistrů v poslední době. Mně nevadí nic.

Reagovat
Visca el barca

Na tu LM nic neříkám o té moderně si myslim své

Reagovat
valloire

modernu rozbalujem jen ve zvláštních případech ke konci jara

Reagovat
Visca el barca

Loni jo, ten rok před určo néééé.

Reagovat
valloire

taky je podzim ale

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Jordi Alba

Však spokojenej je skoro každej, ne ?

Reagovat
Visca el barca

Hristo není

Reagovat
Jordi Alba

Tak jestli čeká, že všechny sezóny se budou hrát max útočně ..

Reagovat
Visca el barca

Je náročnější no. Je třeba si uvědomit, že ernestův tým to bude až za rok. Bude se muset zbavit luchovejch hráčů, který se neuplatnili a přívést si svoje koně.

Reagovat
technecium

Reagovat
Jordi Alba

Je náročnější, tak bych chtěl vidět toho jeho Serriho místo Paulinha.

Reagovat
technecium

Reagovat
Baronne

Ten by nemoch hrát když je ziminka ne?

Reagovat
Jordi Alba

Asi ne, ale hlavně, ať si zůstane v Nice.

Reagovat
alcantara

Mna to tiez velmi nebavi, niektore zapasy, ako Sporting, boli totalne sialene. Pragmatickost mi nevonia, u nas dvojnasobne, takze trpim, romantika je zadupana do zeme.

Reagovat
technecium

Ale romantik můžeš být když na to máš hráče, ne když tam máš stěží 3 hráče, co dokážou vymyslet kolmici

Reagovat
alcantara

Preto by sme sa mali snazit o to, aby taki hraci k nam prisli.

Reagovat
Visca el barca

Couts v zimě a prodat klidně 4 hráče.

Reagovat
technecium

Nebo si je vychovat a hlavně jim dávat šanci. Takoví Denis s Aleňou...

Reagovat
alcantara

Presne tak.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na což jsem mj. upozorňoval celý léto, že záloha je složená příšerně a v tom složení nikdy nebudeme schopni dominovat. Za poslední dvě letní období jsme utratili 350 mega, tyhle výmluvy jsou fakt úplně z cesty. Zatím Valverdeho vidím jako trenéra s mentalitou klubu středu tabulky. Pressing žadný, o dominanci ani nemluvě.

Reagovat
LAM

Asi tak.Výsledky jsou,ale hra tomu vůbec neodpovídá.

Jako hrát z leva Coutinho a na pravo Dembele,tak by to bylo asi já zábava,střed Sergio a Paulinho.

Vůbec se nedá mluvit o nějakym zlepšení herního projevu(závislost na Messim asi ještě větší)a bude to OK jen do doby kdy se přestane vyhrávat.Hlavně i málo častý nasazování Semeda a hlavně Denise vůbec nechápu.

Reagovat
Visca el barca

To víme všichni, na druhou stranu Hristo? Dle nicku fandíš barce nějakej ten páteka rozhodně museli bejt daleko horší situace než je teď ne?

Reagovat
alcantara

To je v pohode, len treba vnimat kontext. Ked nemas ziadny potencial alebo si ho nevies zadovazit, tak sa s tym zmieris a chces len to, aby tvoj tim hral na hranici svojich moznosti. Lenze ked ten potencial mas/vies si ho zaobstarat, ale dost s nim mrhas, tak je to na past.

Reagovat
Visca el barca

to ano, takhle to beru.

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Hristo Stoichkov

Určitě, ale pokud máš k dispozici Messiho, další skvělé hráče a k tomu gigantický prostředky, musíš pochopit maximální nároky na svou práci. Stejně tak Valverde musí pochopit, že v Barce nestačí pouze vyhrávat, musí to být doplněno i kvalitní hrou, což teď rozhodně není. Myslím, že už v létě jsme se bavili o tom, že po letech s Luchem je další pragmatik typu Valverdeho docela nebezpečnou volbou. Měl zajímavou přípravu, i cca před měsícem tam měl hodně zajímavý zápasy (např. Juve či Espanyol), teď už je to zas o ničem. Hrají pořád stejní hráči, forma je absolutně druhořadá. Na Atléticu mu tah s Gomésem na křídle málem prohrál zápas, včera to proti letos mizernýmu Athleticu taky nebylo nic přesvědčivýho. Jinak jeho letní tahy a práci s odchovanci už jsme rozebírali několikrát.

Reagovat
Visca el barca

Jenže bohužel kdo dnes není pragmatik? Ono taky nebylo moc kde brát co si budem povídat.....

Reagovat
Visca el barca

Na druhou stranu co se týče té přípravy, tak tu odehrál nadpozemsky Neymar co si budem povídat. S odchovanci a mladými souhlas.

Reagovat
Gazdo

valverde mne zase pride ako taky vyber z nudze cnost. Nase vedenie silou mocou potrebovalo dosadit nejakeho trenera ktory mal v minulosti nieco spolocne s barcou a takych trenerov vela kvalitnych nie je na trhu. Valverde je trener presne ako vravis pre stred tabulky. Nic vyrazne v sebe jeho taktika nema. Ten tym sa uz dlhsiu dobu neposuva herne. Podla mna sme s kludom mohli skusit hoc aj tuchela alebo jemu podobneho niekoho. U valverdeho som sa tesil len na to ze ked uz nic aspon mladikov vytiahne a v to jedine co som dufal u neho tak neurobil. Ono teraz vsetci palcuju hore barcelonu lebo sa vyhrava ale ked sa zrazu zacne stracat vtedy bude pruser lebo sa nemame o co opriet. A ono vzdy pride moment ked sa zacne prehravat

Reagovat
Visca el barca

Ten kádr se stejně bude muset upravit to víme všichni už teď od zimy by mohly přijít změny

Reagovat
technecium

Však to rozhodně nepopírám, že ten kádr nepotřebuje změny. Potřebuje jako sůl. Máme tam zbytečné hráče. Ti musí pryč. Otázka je, jestli střelit za 200mega Coutinha, kterej nebude hrát LM je dobrý krok.

Reagovat
valloire

já ne

Reagovat
Jordi Alba

Nojono, teď má nohy na stole někdo jinej.

Reagovat
valloire

na jaře spadnou....

Reagovat
roman1978

Ne

Reagovat
roman1978

Taková blbost. Nejsme Real, nestačí jen výsledky. Hra je hrozná, někdy nekoukatelna. Každý západ je jen o tom, jestli Leo něco vymysli.

A ano, Valverde je hrozny. Pořad dokola lpí na hracích, kteří hrají hrozně a nedává téměř žádnou šanci lavičce. Když už ji náhodou dostanou a zahrají dobre, tak stejně další zápas sedí a Raketa apod. hrají furt. Zidane style s Benzemou apod.

Reagovat
valloire

my jsme Bílý balet, proč asi?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by mě zajímalo proč, takhle se jim říká jen v ČR.

Reagovat
valloire

na tebe jsem zapomněl, konkurence byla ale veliká

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Taková blbost. Právě protože nemáme tak nadupanej tým jako Real, tak především na výsledcích záleží. Chci vidět trenéra, co by s tím co máme, hrál krásnou hru jak Pepek v nejlepších letech. Trouchu soudnosti, nejsme v roce 2011, kdy se nám nikdo ani nepřibližoval. Jsme v roce 2017, kde je Real jednička, a pak až další týmy včetně nás. A podle toho k tomu musím přistupovat. Když si budu bohorovně myslet, že jsem nejlepší a nepřizpůsobím tomu herní styl, čeká nás další ztracený rok, podobně jako byl ten loňský. A to hádám nechceme.

Vždyť Raketa hrál včera alespoň první poločas velmi dobře a celkově ta záloha byla velmi dobrá. To že na vývoj Valverde adekvátně nezareagoval je věc druhá. Já si třeba taky myslím, že by měl dávat víc šancí mladším, ale věřím, že když mu vedení vyjde vstříc a prodá ty 3-4 hráče co požaduje, tak jim šanci dávat začne. A navíc myslím, že letošním rokem jeho práce u nás (doufejme) neskončí.

Reagovat
roman1978

ani náhodou, ani náhodou a ani náhodou.

máme hráče na to, abychom hráli útočně a ne připosraně a ze zabezpečené obrany. takový styl je sice účelný, ale není to styl barcelony.

a že včera zahrál raketa jeden poločas dobře? co jako. celou sezonu hraje hrozně, je líný, všechno pokazí, je alibistický. prostě má sedět. má hrát denis, má hrát paulinho.

semedo je výborný a přitom skoro nehraje. má to být jasná jednička na své pozici - není.

atd. atd. atd.

barca nemusí hrát stylem, jako v roce 2011, ale musí hrát stylem, aby se to líbilo. výhry jsou důležité, ale předvedená hra mnohem víc.

takže: není vůbec špatné být s předvedenou hrou nespokojen. není vůbec špatně si zanadávat na tu nudu. není vůbec špatné chtít hezčí fotbal. účel vždy nesvětí prostředky.

Reagovat
technecium

Nejsilnější 11ka, kterou monentálně jsme schopní postavit vypadá asi takto:

http://lineupbuilder.com/?sk=fx724

K tomu aby se mohl hrát dominantní, útočný fotbal potřebuješ dva velice kreativní hráče v záloze (Real má Kroose a Modriče, za Pepka to byl Iniesta a Xavi, za Lucha to byl Iniesta a jeden z dvojice Neymar/Messi, záleželo na průběhu zápasu) Sami víme, jak jsme tu nadávali minulou sezonu, že se Messi nebo Neymar stahují a pak chybí před bránou.

A tak měl Valverde na výběr.

Buď bude hrát Messi hlouběji, bude tvořit, avšak bude dost často chybět před bránou. Pravděpodobně budeme poté kreativnější. Avšak bude buď o hráče ve vápně míň, nebo ne a v tom případě bude o jednoho míň v obraně, protože Messi prostě nebrání.

A nebo se změní herní projev týmu, Messi bude hrát uprostřed na podhrotu za Suarézem a v záloze bude o hráče navíc. Ten však, jak víme, nemá kreativní schopnosti Xaviho a podobně. Tím, že v létě nepřišel Veratti, že u nás už není Thiago, Fabregas a spol. prostě tato situace musela nastat.

A já zastávám názor, že trenér se má snažit vtisknout týmu projev podle hráčů, které má k dispozici. Ne za každou cenu a vidinou kýženého herního projevu stavět hráče na nevhodné pozice, jako to například dělal Pepek v Bayernu s Lahmem. A Valverde to zatím dělá velice dobře.

Ten tým nehraje až tak pohledně, protože na víc prostě nemá. Kdo si tady maluje, že záloha Gomes, Rakitič, Busquets bude trhat soupeře na cucky, je snílek. Případná atraktivita by byla na úkor obrany, musel by dopředu přijít hráč navíc. To jsme viděli loni. Nechci to vidět znova, loňské sezony je obrovská škoda.

Za dosavadní průběh jsem rád. Doufám, že to vydrží. Doufám, že vedení Valverdemu vyhoví, přetvoří mu kádr tak jak si přeje. Doufám, že bude dávat čím dál víc šancí Denisovi s Aleňou, že se vyhodí Arda s Alcacerem a možná i tím Gomezem i když u něj si tím nejsem jistý...

Nechápu, co od toho týmu čekáte, když je nejslabší asi tak od té doby co přišel Ronaldinho.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Čekám hlavně to, že pokud jsme měli v létě k dispozici minimálně 200 mega, dokážeme tu díru v záloze zacelit. Kreativní záložník nám chybí od odchodu Xaviho a jedna Rakitičova dobrá sezóna na tom nic nezmění. Tohle tvoje vysvětlení bych pochopil, pokud by Valverde nastoupil k týmu na konci srpna. Měl k dispozici celý léto, kompletní přípravu a podle všeho vedení všechno odkýval, což teda moc dobrá zvěst ani do budoucna není.

Reagovat
technecium

Tak v týhle situaci vinit kouče, když víme, že vedení stojí za hovno mi přijde nefér.

Reagovat
ADM

tiež nie som zatiaľ Valverdeho najväčší fanúšik, ale s týmto súhlasím.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Z jednoho úhlu pohledu určitě ano, ale mně se prostě nelíbí, že je slabý a jde vedení na ruku. Podle mě ho právě i s tímto záměrem přiváděli.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Gazdo

Reagovat
fenixLFC

mate druhy najlepsi kader v lige tak to tu nepodavaj stylom ze ste akysi priemeraci. Hra na vysledky= veri ze to urve cisto na kvalitu, ze mu to messi alebo niekto zachrani

Reagovat
Gazdo

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Joj už sa tešim na tu situáciu, keď Barcelona prestane vyhrávať (a to sa stane) a z hrdých a spokojných fanúšikov Valverdeho práce sa stanú akoby mávnutím čarovného prútika jeho kritici

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

A já si zase užívám tuhle situaci, kdy se Madristi mínili ještě v létě Barce od smíchu potrhat ...

... a teď upínají vlahé pohledy do Bilbaa, aby jim Athletic pomohl stáhnout na Barcu náskok.

Reagovat
valloire

vlahé pohledy .....to je dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

a pravdivý

Reagovat
JM

*Madridisti

Reagovat
technecium

Jsou dvě možnosti.

Buď se Valverdemu podobně jako Benitezovi přestane dařit a bude za tragéda.

Nebo se mu podobně jako Zidanovi dařit nepřestane a bude za nejlepšího trenéra na světě.

Nic mezi v jeho případě asi neexistuje.

Reagovat
valloire

Nejlepší trenér je ale Zizu. Takže existuje.

Reagovat
roman1978

Ne, není. Je to jen haluzař

Reagovat
valloire

Haluzář nedokáže vyhrát úplně všechno a překonat letité rekordy. Asi je tam něco víc.

Reagovat
Jordi Alba

CpR

Reagovat
Jordi Alba

*CdR

Reagovat
valloire

Ten jsme vám nechali, abyste si s námi chtěli dál hrát.

Reagovat
roman1978

ale ano, dokáže. zidan nám to ukázal.

Reagovat
valloire

Ale románku....Juventus dostal 3 goly v celý LM, s náma 4. Podívej se na ty goly.....Haluzář nedokáže přesvědčit Ronalda, že nemusí hrát každej zápas, to dokáže jenom výjimečnej trenér. Rotace, fyzická připravenost, přestupy, defenzivní štít....On je skvělej. Nehraje si na nějakýho vizionáře jako Pepek, jehož dobrá polovina nápadů je úplně k hovnu a kterej vytěžil co mohl s vaší generace hráčů a kterej v konfrontaci s Mourinhem nakonec utekl.

Reagovat
technecium

Co to je za kec s tím Pepkem?

Pamatuju roky 2010, 2011 kdy se půlka Evropy pokoušela hrát jako Barca s Pepkem - Realem s Pellegrinim počínaje, Chelsea pod Ancelottim konče

Reagovat
valloire

co? no to ne

Reagovat
X-bano-X

Presne a preto teraz spravil najlepší vstup v historii PL s City. Porovnávať Pepka so Zidanom môže len futbalový analfabet. Aj Lexus a Dacia sa dá porovnávať. Majú 4 kolesá a dovezú ťa kam chceš obaja. Ale nikde som si nevšimol aby tieto značky niekto porovnával. Áno aj Zidan ťa privezie dovezie do cieľa, áno aj Zidan vyhrá s tímom, do ktorého sa naliali stovky miliónov LM či ligu. Ale ako? Akým spôsobom to vyhrá? Ušmudlané výhry s pomocou offside gólov, imunita na karty pre def. štít ktorý okopáva ako vypustený z reťaze, pričom súper dohráva pravidelne v 10, miliónová platba pre súpera v poslednom kole ligy........a konfrontácia s Mourinhom nedaj sa vysmiať. To že Real vyvinul taký tlak na rozhodcov cez média, cez každozápasové tlačovky sme videli vo finále Copy, ktorý je výkladnou skriňou toho že keď sa chce, tak sa dá nastúpiť aj s 12 hráčmi.

Reagovat
technecium

Reagovat
Jerichoo

Piqueho planeta

Reagovat
X-bano-X

No do prdele a na teba som zabudol

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Guardiola je trenér pro Barcelonu. S Bayernem neudělal v Evropě nic, tým, do kterýho se nalili miliony stejně jako do City. Taky si pamatuju, jak jste vyhrávali. S pomocí sudích v důležitých zápasech. Nebejt toho, žádnou LM byste s pepkem nevyhráli. A můžeš si říkat o Ovrebovi co chceš, větší krádež celá Evropa neviděla. Realu se musel pro jistotu vyloučit Pepe. Inter vám s Busem nevyšel. A fanda Barcelony, která kope s přehledem nejvíc penalt v celý Evropě a soupeř občas nedohraje v 11, tady brečí nad ofsajdy a red kartama pro Caseho. Mourinho normálně Pepka vyštval, jak, to je jedno. Ale pepek místo aby bojoval, tak prones jednu bojovnou řeč a stejně po sezoně zdrhnul. Charakter. Pfff

Reagovat
X-bano-X

toto je s prehľadom najväčšia zbierka nezmyslov akú som kedy na EF čítal a to tu už boli napísané riadne perly

Reagovat
JM

Třeba ta tvoje předchozí, ta být na prstenu, tak chudák dotyčná vláčí ruku po zemi.

Reagovat
X-bano-X

Samozrejme. Guardiolu, ktorý zmenil ponímanie moderného futbalu tu porovnávajme so Zidanom a ešte z toho ja výjdem ako človek čo trepe nezmysly.

Reagovat
JM

A ty tvoje ublíženecké řeči (Málaga a spol.) snad nejsou nesmysly?

Reagovat
valloire

Jako jak změnil? Guardiola jo? No to ne.

Reagovat
X-bano-X

No to teda jo.

Reagovat
valloire

Třeba to, cos napsal předtím? Nechutná?

Reagovat
X-bano-X

Nechutná? Trepeš absolútne hlúposti. Real ma celkovo viac kopaných penált ako Barcelona ale to asi nechutná tebe. Ako chápem že zabávať sa písaním hlúpostí je tu nejak módne ale toto sú pitchoviny. Zidan neukázal absolutne nič, žiaden prevratný takticky zámer. Centrovať 90 minút aby ti ten enter vyšiel v 93 minúte nie je taktické umenie ale zúfalosť. A postúpiť cez súpera tak ako ste postúpili cez Bayern je tiež na pochvalu, len teraz či účtovníka alebo niekoho iného cez financie.

Reagovat
JM

Napíšeš, že Zidane neukázal vůbec nic a pak čertiš, když ti někdo napíše, že píšeš nesmysly

Reagovat
X-bano-X

Tak s čím prevratným prišiel Zidane že ho porovnávate s Guardiolom? Čo také začal používať čo tu ešte nebolo? Čím si to porovnanie zaslúži? Výhrami? Koľko je úspešných trénerov, ktorý vyhrávali a teraz po nich neštekne ani pes.

Reagovat
JM

Já ho s nikým neporovnávám, Guardiola už je celkem trenérský harcovník, kdežto Zidane je pořád ještě trenérské ucho, na jejich srovnávání je času dost, ale napsat o někom, kdo vzal v první velké trenérské štaci rozhádaný rozstřelený tým a udělal z něj partu, která vyhrála za rok a půl sedm trofejí (včetně obhajoby LM jako první v historii), že vůbec nic neukázal, to je prostě přesně jedna z těch řádných perel, které zmiňuješ

Reagovat
X-bano-X

Tak opäť prečo sa teda pletieš do diskusie kde jedna strana Zidana s Guardiolou porovnáva, byť tak nejak neúspešne.

Reagovat
JM

Vaše diskuze s valem je mi volná, reagoval jsem na tvůj konkrétní komentář o tom, že Zidane neukázal vůbec nic...

Reagovat
X-bano-X

Tá veta ale pokračovala......

Reagovat
smazaný uživatel

Že se takové idioty snažíš o něčem přesvědčit. Zbytečné.

Reagovat
JM

Už zase nezvládáš

Reagovat
valloire

jinej názor - idiot že tys volil nějaký kovaný demokraty typu Clinton?

Reagovat
JM

Ten člověk hrozně klesnul, dřív bojoval za slušnou diskuzi a teď jsou to z jeho strany samé prdele, hovada, debilové, idioti apod., zkrátka škraboška spadla no.

Reagovat
valloire

a to nám nadával do hulvátů.....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vy dva jste idioti.

Reagovat
valloire

Co ten Juve? Viděl jsi ty goly? Nemyslíš, že na jejich betonovou obranu vyzrál? Co se týče penalt....v tomhle století asi ne.

Reagovat
X-bano-X

Najprv si to over. Slovo "asi" tam vyzerá ako to povestné stebielko.....

Reagovat
X-bano-X

Ale ja nerozporujem že ste nad nimi vyhrali ale že ste ich porazili kvalitou, nie nejakou taktickou fintou trénera.

Reagovat
valloire

no ne

Reagovat
JM

To neustálé omílání gólů z ofsajdu proti Bayernu je fakt úsměvné, ano dali jsme dva góly z ofsajdu, ale proč nezmíníš vymyšlenou penaltu Bayernu, neuznaný regulérní gól Realu v Mnichově a ofsajd Bayernu před vlastňákem Ramose?

Reagovat
X-bano-X

Vymyslenu penaltu ktoru Bayern nedal a tak nijak neovplyvnila výsledok?K čomu by som ju spomínal keď nemala na výsledok vplyv? A offside Bayernu pred vlastňákom........prečo ty nespomenieš Casemira, ktorý nemal dohrať už prvý zápas a v druhom v ktorom nemal hrať dal gol.....

Reagovat
valloire

Hele, chápu ty mladý, ti zažili jenom dominantní Barcelonu, proto jí taky fandí. Ale starší frajer, kterej nekouše, že se situace zase změnila a teď je to Real, kterej vyhrává v Evropě a i doma, to je smutný. Zvlášť když si určitě pamatuje slaboučkou Barcelonu a Galacticos. Možná i něco předtím.

Reagovat
X-bano-X

Tak po jedinej vyhranej sezóne, naviac s podporou pruhovaných pánov, hovoriť o vyhrávaní je celkom odvážne, najmä keď ste vo vzájomných zápasoch celkom utreli. Európu ste vyhrali, síce po madridsku ale vyhrali. Áno, Barce som začal fandiť kvôli Stoičkovovi a Sergimu, takže si toho pamätám celkom dosť a ako som už písal, takto tlačený 1 tím ako bol v minulej ligovej sezóne Real si nepamätám.

Reagovat
JM

A už chuděra tahá po zemi i druhou ruku.

Reagovat
X-bano-X

Celkom nerozumiem prečo sa vnuceujeś do debaty dvoch dospelých so svojími adolescentnymi poznámkami na ktoré tu fakt nikto nie je zvedavý. Brata nezaprieš, ste ako dva hrášky z lusku.

Reagovat
JM

Jen rozvíjím tvoji myšlenku o perlách, dospěláku

Reagovat
valloire

Utřeli? A Evropu jsme vyhráli opravdu po madridsku. Dominantně a s rozstřílením soupeřů. Tak jak to má být. A paměť ti moc neslouží, protože jste se poučili a sudí vám jdou na ruku celý roky. Za polovinu titulů v lize jim můžete poděkovat. Vlilarato

Reagovat
X-bano-X

To určite. Že toto píše práve fanúšik Realu, čo mal podporu režimu je naozaj úsmevné

Reagovat
valloire

s tou podporou režimu je to úsměvný i dnes

Reagovat
X-bano-X

Takže chceš povedať že Samaranch klame? Že sa skutok nestal?

Reagovat
valloire

je váš

Reagovat
JM

Nějak ti tam vypadl ten neuznaný regulérní gól Realu z Mnichova... A Casemiro v odvetě s Bayernem žádný gól nedával. A to, že Vidal penaltu neproměnil na tom nic nemění, ta penalta je pouze doklad toho, že rozhodčí byli v obou zápasech mimo a předvedli dost failů na obě strany, ne tlačenku pro Real, kterou se z toho snažíš dělat

Reagovat
X-bano-X

Toto je marné, ty by si zaprel aj vlastnú mater keby ti to nejak malo pomôcť

Reagovat
JM

A co ten gól toho Casemira?

Reagovat
X-bano-X

Ospravedlňujem sa, zmýlil som si to s iným zápasom, tuším s clasicom.

Reagovat
JM

OK, každopádně co se toho dvojzápasu týče, tak na hrubky rozhodčích je to 3:3, takže nějaké narážky na Real fakt moc nechápu

Reagovat
X-bano-X

Ja nechápem ako sa niekto môže snažiť okecať 2 offside góly, dvojnásobné nevylúčenie hráča ako nejaké fifty fifty. Chápeš že Bayern dohral oba zápasy o 10 hráčoch(nutné povedať že boli vylúčení správne) a inkasoval 2 góly z offside?

Reagovat
JM

A chápeš, že Real inkasoval gól z ofsajdu a regulérní gól na 1:3 v Mnichově mu nebyl uznán?

Reagovat
X-bano-X

Nie.

Reagovat
X-bano-X

Tak nie, predsa to bolo v odvete. Casemiro gól síce nedal ale nahral na prvý gól Ronaldovi. Čo de facto je to isté ako gól, keďže v prvom zápase mal ísť von, v druhom hrať nemal.

Reagovat
Billy McClane

Ty si sa normalne posral v kine

Reagovat
X-bano-X

Máš to nejak odskúšané? Môžeš sa o svojich pocitoch viac rozpísať?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Pep je daleko lepší trenér než Zidane. To se nedá vůbec srovnávat. Zidane loni podzim příšernej co se týče hry jaro mu vyšlo, ale to měl lavici jako prase, kterou teď už nemá. Jeho jediná taktika je, že Real na konci zápasu centruje jak zběsilej. Na to jaký tam jsou hráči tak nic moc světobornýho nevymyslel. Casemiro má bejt každej druhej zápas venku atd atd. A s tím finále, to se vám to hraje když se celá kabina Juve pohádala a div neservala. První půli bylo Juve lepší. Pak se stalo co se stalo.....Pro mě je Zidane nejpřecenější trenér na světě a rád ho uvidím i jind. Vždyť jeho mužstvo dá se říct nemá žádnej rukopis. Určitě dobrej je, ale kvalit pepa opravdu v tuhle chvíli ještě nedosáhl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

I ty? Zidane vyhrál doslova všechno a jako první obhájil LM. To se nepovedlo nikomu. To, že se centruje jak o život? Blbý je, když centrujete jak o život vy, my na to máme hráče. Dobrej trenér dělá taktiku podle hráčů a využije jejich přednosti. Co udělal Pepek, když vám nevycházela házená a soupeř to zabetonoval? Nic. Čuměl jako vrána. Místo toho, aby změnil taktiku a hráči aspoň začali zkoušet střílet ze střední vzdálenosti, tak se hrálo pořád stejně. Do zblbnutí. Pro mě je to trenér por vás, vaše škola. Chtěl bych ho vidět v Interu nebo tak. Ne v milionářský City.

Reagovat
Visca el barca

Tak ale ber to tak, že to samý i můžeme myslet my o Zidanovi. Já ze zidana tragéda nedělam, to ani výsledkama nejde, prostě je má. Jen mi příjde, že jeho mužstvo nemá žádnej rukopis. A rád ho taky uvidim jinde, protože u něj si už vůbec nedokážu představit jak vede jinej tým než Real. Sto lidí sto chutí. Tenhle rok vypadá pep velmi slušně.

Reagovat
valloire

Já taky nedělám tragéda z Pepka. Vyhrál toho hodně, zrovna tak Zidane. Jen poukazuju na některý jeho chyby. Chyby má i Zizou, to je jasný. Zidane je víc pragmatickej a já mu to vůbec nezazlívám. Taková je doba.

Reagovat
Visca el barca

A proto je pro mě v tuhle chvíli hrozně přeceněnej, on by s tou zálohou mohl dominovat jako prase a zdaleka s ní nedominuje jak by měl

Reagovat
valloire

ale my s ní dominujeme, na jaře v LM to bylo vidět

Reagovat
Azazelo RD

Je to podobný příběh jako Michal Bílek se Spartou.

Reagovat
valloire

no ne

Reagovat
JM

A s tím finále, to se vám to hraje když se celá kabina Juve pohádala a div neservala.

Předloni to byl lehký los, vloni sabotáž od hráčů Juve, jsem zvědavý, co si vymyslíte letos, pokud by to náhodou zase klaplo.

Reagovat
valloire

to je neskutečný, oni prostě neskousnou, že ten Real taky něco vyhraje

Reagovat
Visca el barca

Valle to bylo spíš rejpnutí, já vám gratuloval. jen si myslím, že jak my rejeme do zidana, tak prvopočátek je v tom, že vy ryjete do pepka. Nemáme si moc co vyčítat.

Reagovat
valloire

To taky není na tebe, ty chápeš, že je slušný gratulovat a chápeš že v sezoně si jdem po krku a má to nějaký pravidla.

Reagovat
patas92

Reagovat
Pasha

Mohamed Zidan?

Reagovat
X-bano-X

tie tvoje veštby. Podľa nich sme už mali byť na hranici prvej päťky a ono prd

Reagovat
roman1978

já jsem jeho kritik už teď

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

lebo v mrdride, to je jiny

Reagovat
Mass

Marcelino je neskutečnej borec, i z takovýho patláka jako je Zaza dokáže udělat fotbalistu. Atleti s Griezem pěknej pálící den, Barca se nadřela , opět Messi to zařídil, ter Stegen fantasticky zachytal.

Reagovat
Phillipinho

A Rodriga vubec nepoznavam. Z nej se stal skvelej second striker. Pritom 2 roky zpatky byl uplne v prdeli. Krasnej priklad toho, kdyz hrac ziska sebevedomi.

Reagovat
Mass

Tak přece jen Rodrigo hrál za španělskou 21ku, něco v tom klukovi musí bejt. On se potom dost vytratil, sem rád, že se zase našel.

Reagovat
Black Jagir

Vrátil se na post, kterej mu seděl v Benfice, na křídle ho prostě zabili.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Min 3:Gol

GOOOOOOOOOOOOOOL DE ALEÑÁ, MARCA EL BARÇA B

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mass

prázdnej stadion, točeno na bramboru

Reagovat
smazaný uživatel

Kaka ! Kaka !! Kaka !!!

https://youtu.be/jLhhnserr0U?t=16s

Reagovat
Billy McClane

Kolko tu uz mas vlastne nickov rominho ?

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane bol zabavny hrac, ale ako trener...nuda !

Reagovat
valloire

Guardiola ti přišel zábavnej?

Reagovat
smazaný uživatel

Prve tri sezony v Barcelone, poslednu sezonu v Bayerne a tuto sezonu v City hrali uzasny futbal, radost pozerat.

Reagovat
valloire

No je to věc vkusu, mně nepřijde radost pozerať na to, jak si to nahrává Puyol s Valdesem a Busquetsem dokola. Asi jsem životem zmlsanej.

Reagovat
X-bano-X

Vysvetli mi ako je možné že v čase keď si tí traja dookola nahrávali, vy ste odišli z ihriska s manitou

Reagovat
smazaný uživatel

Protože si to dávali Puyol s Valdesem.

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

podvod

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Boha Cádiz sme rozdrvili vysoko 0:0

nie, že by sa na to nedalo pozerať, ale na to sa fakt nedá pozerať... neurčitá holomajzna s čakaním na to, kto čo vymyslí... to si môže nechať Atlético ale Rayo je o inom...

Michel je (nudný) pragmatický

mesiac sme neprehrali, takže si ten pičung asi musím odpustiť...

Reagovat
Phillipinho

Girona jsou proste borci. 11 valecniku

Reagovat
Teoretik

Jednoznačná záležitost Isco tým bez šance

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Uz muzeme panikarit???

Reagovat
technecium

Reagovat
technecium

Konečně se ukazuje, že celej loňskej Real byl jen neuvěřitelnej luck a shoda náhod

Reagovat
misinho7

este stale nemozes prekusnut minulu sezonu ci ako ?

Reagovat
technecium

Tu sezonu jsme si prohráli sami

Reagovat
misinho7

to iste mozem tym padom aplikovat na nas tuto sezonu ak dopadne tak ako zatial vyzera a vymenovat to co napisal dole imp

Reagovat
technecium

ne, nemůžete, protože se ještě nehrály Clássica

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se s tím realem proboha stalo? :D ... hrozný to je

Reagovat
smazaný uživatel

Horsi lavicka, ztrata motivace, horsi work rate + vsechny maly veci, ktery loni vychazely, tak letos nevychazej.

Reagovat
misinho7

nechapem preco neriesili tu lavicku hlavne ..totalna zaslepenost ...taky Lucas to je hanba, dnes zas dosiel a dojebal vsetko coho sa dotkol

Reagovat
Mateo16

Horsia lavicka ? Jedine ak strata Alvara a ziadna nahrada.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby jen Morata, tak to je velka ztrata. Pak tam byl treba James, ktery mel 11+13 za 1800 minut ve vsech soutezich.

Reagovat
ADM

Odchod Jamesa nepomohol zatiaľ ani jednej strane.

Reagovat
technecium

Reagovat
Visca el barca

To je docela smutný ne potom co jste po pěti letech vyhráli ligu hned ztratit motivaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejaka podvedoma ztrata motivace je bezna asi. Nerikam, ze na to serou umyslne. Plus bych rekl, ze nepomohl ten vejprask vam v Superpoharu. To se jim taky muselo dostat do hlav.. jak vsechno pujde samo atak no.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě by byla ztráta motivace po jedné vyhrané lize naprosto neakceptovatelná. Chápal bych max. Cristiana, kterej prostě teď musí prožívat naprosto snový období. Ostatní by měli makat úplně stejně.

Já to u vás vidím v tom, že se vám nepovedl začátek a poztráceli jste v zápasech a stylem, jakým jste minulé dva roky byli schopní lámat ve svůj prospěch. Částečně i pomocí obrovského štěstí. S tím jde ruku v ruce seběvědomí. Prostě i hráči věděli, že to dokážete zlomit, takže hráli ve větším klidu a s větším přehledem. Teď prostě začínají stresovat , začínají přemýšlet o věcech, které předtím řešili automaticky, hrají víc alibisticky ... prostě jste si přestali věřit a začali jste se bát o výsledek. Normální stav u týmu, kterýmu ujel začátek.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Ronaldo je ten poslední u kterýho bych o nějaký ztrátě motivace přemýšlel.

Ale s tim druhy odstavcem souhlasim no. Dobrej pohled.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíšu, že zrovna on má menší motivaci. Píšu, že zrovna u něj u jedinýho bych to pochopil.

Reagovat
patas92

Nejsou na to zvyklí, no

Reagovat
smazaný uživatel

najlepsi hráč sveta po 10. kolach na jednom góle...no dobre no, keď najlepší, tak najlepší...

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál z toho jen 5 nebo 6? Ale i tak Paulinho 353min 3 góly. Ronaldo 450 (540?) min a 1 gól.

Reagovat
smazaný uživatel

No hral, ale len kvôli vlastnej debilite

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda.

Reagovat
Majk91

typek ktory dostava individualne ocenenia za cely tym

Reagovat
smazaný uživatel

Lepšie sa to asi vystihnúť nedá, no...

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vidím, že ty jsi ještě rozumnější, než jsem čekal

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo?

Reagovat
smazaný uživatel

tak už i tak souhlasím téměř vždy s tvými názory co se BL týče.. a teď vidím, že celkově pohled na evropský fotbal máme hodně podobný

Reagovat
smazaný uživatel

Aha Tak to áno, ja som sa zľakol, že si ma doteraz považoval za nejakého blbečka

Ja mimo BL sledujem ostatné top ligy v podstate úplne objektívne, nikomu zvlášť nefandím a často sa bavím nad tými barcelonsko-madridskými prekáračkami, ale ohľadom toho Ronalda je pre mňa proste záhadou, ako môže dostávať jednu cenu za druhou a zlízavať smotanu za celý tím, aj keď po hernej stránke proste nevyčnieva tak, ako sa podľa tých ankiet môže zdať...

Reagovat
remeslnik

No ale to se nebude líbit realistům (na CR7), co jsi teď napsal a možná na tebe znovu změní názor i LM. Na druhou stranu, to co jsi napsal, je samozřejmě záhadou i všem ostatním.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kyrill

Díky Isco, dneska jsi hrál sám proti 11 bojovníkům a prohrál jsi jen o gól. Zbytek naprosto bez nasazení, to bylo fiasko, hlavně Ramos a Casemiro jak dva panáci. Girona zaslouženě, mohli vyhrát vyšším rozdílem.

Reagovat
vrabejka

Zidane je fakt nejlepší trenér na světě

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Takový kecy, když se mu nedaří Neříkám, že to neni průser, ale ty vole vrábele...

Reagovat
vrabejka

No copak řekni mi argumenty proč je Zidane stale nejlepší ako byl ještě v létě.

Reagovat
vrabejka

Takže mu sklaplo

Reagovat
smazaný uživatel

mě hlavně Zidane nezajímá, jen je úsměvný, když se tu zjevíš v moment, kdy Zidane poprvé ukazuje nějakou slabost, běž na twitter pls

Reagovat
Majk91

Najhaluzackejsiemu trenerovi galaxie Zizuovi doslo stastie?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Uz to tak vypada Nemohl ho mit dokenocna

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Nádhera, nádhera, nádhera !!

Reagovat
smazaný uživatel

No ešte Barcelona mohla prehrať a Betis by mohol zajtra vyhrať a bolo by to super. Ale nevadi, aj tak je to dobre.

Reagovat
Baronne

Nebuď nenažranej

Reagovat
madridcan

Ak by som uznaval Halloween, tak by som isiel za menstruaciu. Meskal by som a vsetci by sa bali.

No po dnesku by som isiel za Lucasove centre, Marcovu jednoduchost, porozumenie medzi obranou a zalohou alebo za Ramosove prihravky.

Girona mi pripominala nas pod Mourinhom proti Barcelone. Ale bolo tam obrovske srdce, bojovnost a bitie sa jeden za druheho. To u nas v tejto sezone by som marne hladal.

Reagovat
drussbarb

To s menstruacî si musím zapamatovat

Reagovat
ADM

Posmesky by som nechal stranou, ten kader je skvely a zas zaberu, ked si to budeme priat najmenej

Reagovat
valloire

23.12.

Reagovat
ADM

Skôr som myslel na posledných 10kôl, keď vám dáme čuchnúť ale aj tak ten titul vyhráme

Reagovat
valloire

jako my loni

Reagovat
ADM

A my zas predvlani, Sme na rade.

Reagovat
valloire

zatim to tak vypadá, nikdo to nemůže furt drtit

Reagovat
Gazdo

A este predtym

Reagovat
madridcan

20 nie?

Reagovat
ADM

malo by to byť 23.12. o 12:00

Reagovat
madridcan

To vazne hej? Aby sa z toho azijskeho trhu nepojebali.

Reagovat
ADM

jj no, slušný fail

Reagovat
fenixLFC

Aby ste sa vy nepojebali z nejakych sviatkov...

Reagovat
ADM

Tak mne vadí ten čas, nie den. Takéto zápasy sa v Španielsku hrajú proste večer a nie naobed

Reagovat
valloire

to vypadá, že budu ještě před večerem na hadry

Reagovat
ADM

a ja musím nakupiť darčeky teraz aspon o den skor

Reagovat
valloire

taky

Reagovat
Baronne

Reagovat
vladino10

Reagovat
valloire

23

Reagovat
REPLIKATOR

Real

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý až budeme hrát s Valencií. Tam to vidím asi na remízu (1:1, 2:2). Pokud bude mít Messi svůj den pak bych to viděl tak 3:2.

Reagovat
madridcan

No a velky pozor pri Asensiovi. Prislo to, co som aj pisal. Po superpohari sa kolo neho rozmohol taky hype, ktory chlapec zjavne neustava. Mam ho rad, ale je nemastny neslany strasny. Varane tiez vymazal Barcu v pohari a vsetci sa z toho isli pojebat. Ked tu zrazu prislo hluche obdobie.

Vazquez je dalsia kapitola. Ten clovek moze ist tak max do rozhodnuteho zapasu...

Reagovat
technecium

Barca věděla, že vám ten noname pohár může nechat, že vás to zničí

Reagovat
madridcan

To je uplne v pohode. Uz som si zvykol, ze ktory pohar nevyhrate je no name, ze kazdy rok sa menia kriteria zlatej lopty, ze ked odpisujete sezonu kvoli prestupom, tak vlastne to sme sa smiali my a ze ked ste vy krutili hlavou nad Paulinhom, tak to vlastne sme smiali opat iba my, lebo kazdy z vas vedel, ze bude najlepsi.

V pohode, nevadi. V kanaloch zima, zbytocne na barakoch makat v zime, Barce sa dari, Liverpoolu nie, tak pripisujme navrat vacsiny z vas, ze uz je november a uz sa nejak sezona formuje

Reagovat
alcantara

Ved ten typek tu prispieva stale

Reagovat
JM

Je to pravidelný sračkér.

Reagovat
madridcan

Jedna vec, druha vyfnukavac, tretia jebol som vsetkych do jedneho vreca ako sa to zvykne stavat na druhej strane...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
alcantara

On bude dobry, ale tie reci s GB boli trosku mimo. Isco je ovela viac magic hrac a bohvie, ci sa niekedy k nej priblizi.

Reagovat
vilp

Reagovat
patas92

Reagovat
Visca el barca

tak v podstatě má střelu rychlost a hypuje se protože je španěl.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ale v poli bude muset hodně přidat, zatím má největší kvalitu v zakončení. ZZ tomu teda vůbec nepomáhá, na můj vkus střídá až moc pozic. A posílat ho na křídlo s úkolem sypat centry do vápna je teda velký mrhání jeho potenciálem.

Reagovat
alcantara

Reagovat
Visca el barca

Vždyť to je Zidanova nejoblíbenější taktika.

Reagovat
technecium

Reagovat
-Carles-

Skôr jediná, hlavne pokiaľ musí otáčať zápas.

Reagovat
Visca el barca

přesně tak.

Reagovat
madridcan

Alebo jebnut vsetko na hlavu jedneho obrancu a poslat vsetkych naokolo dole

Reagovat
ADM

Reagovat
valloire

Reagovat
teenz

Reagovat
Kokesh

Ronaldinho je taky vic magic nez Messi a lepsiho hrace to z nej nedela.

Reagovat
valloire

No......ono jde o tu motivaci bejt pořád na vrcholu. Messi ji má. Ronaldinho byl geniální bohém. Ale jelikož je to všechno spojený a mám taky výhrady k Messiho schopnosti vést tým, tak možná.

Reagovat
Kokesh

To ma ve dvaceti rozhodovat pravidelne zapasy, nebo co se od nej ceka? Prisel utlum, coz se vzhledem k jeho veku dalo ocekavat. Spis bych resil, proc jsou letos vsichni tahouni muzstva uplne z formy, ne dvacetileteho kluka ...

Reagovat
valloire

Reagovat
patas92

V lednu mu bude 22

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona štart cieľ, jediné čo sa i môže postaviť do cesty pred zdvihnutím trofeje je ich vylúčenie z laLigy v prípade osamostatnenia Katalánska, aké poetické

Žirona v sezóne nehrá nič a potom porazí Real a takmer aj Atlétiko, antimadridisti

Reagovat
10FKK

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Velmi nečekanej výsledek.Ale s tim co Real letos v lize hraje to tak prostě dopadá.Obrana letos Realu nepracuje tak jistě jako loni a CR je zatím do počtu.Ten 1 gol je opravdu trochu mimo.Dost velkej problém pro Real je i odchod Moraty a Jamese.

No snad toho budem dál využívat a nezačnem taky ztrácet,což by mohlo Real nakopnout.

Reagovat
JM

S výjimkou Isca hrajou tužku všichni, nejen CR a obrana.

Reagovat
technecium

Messi si stejně jede svoji ligu, teda podle whoscored

10 zápasů, 900 minut, 9x MotM, rating 8,91, 12+3 kanadských bodů...

Reagovat
valloire

Reagovat
blaugrana

Reagovat
valloire

co je? oceňuju bilanci, to se nesmí?

Reagovat
celeb

kanadske body vo fotbale .. .FUJ!

Co takto brazilske, ci v tomto pripade argentinske? Este aj anglicke by som ustal.

Reagovat
X-bano-X

Heh pozerám že v Girone to s tou nezávislosťou zobrali elkom vážne Inak veľký palec hore bojovali jak draci. Neviem od 71 minúty som to už nevidel ale nepadol gól z offside? Zdalo sa mi síce že Nacho stál ešte za Ramosom na úrovni Portua ale nedávali žiaden pohľad od čiary len spoza bránky. Pred nedávnom tu jeden pánko spomínal aké ťažké časy nastávajú Barcelone ako bude strácať body a hľa, pýcha predchádza pád

A ešte jedna vec. Nechcel som to síce už vyťahovať keďže v minulej sezóne toho bolo dosť ale okolnosti a pár miestnych čo zo zlepenými zadkami čakali na prvú lastovičku si to vyžiadalo: Chlapi sledujete niekto Erendivisie? Aspoň posledné 4 kolá? Nie? Trochu pokory by to chcelo, trochu pokory

Reagovat
Xavi

Mně to přišlo jako ofsajd.

Reagovat
SIRBRANIKE

Bol...

Reagovat
Dayman

nesleduju, ale mohls to sem hodit

https://streamable.com/f9abc

Reagovat
X-bano-X

Mohol, ale prečo by som to robil že.

Reagovat
smazaný uživatel

Povidal jsem uz par kol, ze kdyz davaji goly hlavne Isco a obcas Ansencio, tak je neco spatne.

Ti 2 serou na CR7 uz par kol, jedou ve vestine svuj feestyle

Az RM bude mit opet utok BBC, tak zacne valec.

Protoze ti 2 smudlove tam jedou za sebe a ne na tym jako Benzin a i spatne hrajici Bale.

Ciste subjektivni pocit, ale zatim se Real trapi.

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom neco vazne bude

Reagovat
smazaný uživatel

No upřímně...já se divím, že měli až doteď trpělivost s CR7, donekonečna tolerovat a přehlížet to jeho povýšenecké zvedání rukou a spílání, když mu někdo nenahraje, to chce silné nervy

Ale něco na tom pravdy být může, ale teď je právěže ta otázka, čím to asi bude? Já bych se spíše přikláněl na tu stranu, že jim došla trpělivost s neustálým peskováním a povýšeneckými gesty a manýry Ronalda, kdy sám je z formy a dělá, jak kdyby to všechno stálo na něm, přitom opak je pravdou.

Reagovat
smazaný uživatel

Z formy je Asencio uz od zacatku sezonu. Isco somruje pro sebe, ale zatim par golu nastrilel.

Modric to sam neutahne a Kroos jsem psal asi pred 14dni, ze posouvac mice.

Moc svetle chvile od Kroose jsem nevidel.

Me take sere ze CR7 rozhazuje ruce jako kkt

Ale zase kdyz dostal kloudnejsi balon, tak to uz urve do golovky.

Navic on je tam od toho, aby tyhle nahravky dostaval a daval goly.

Kdyby chtel klickovat hral by na levem strane v zaloze nebo na LWA

V LM to jeste jde, ale v lize za tech zapasu jsem moc nevidel, ze tech balonu dostava 1-2 za zapas.

Je navic totalne utopeny kvuli Isco, nebot Isco klickuje a vytlaci ho az k brane, nema prostor k rozbehnuti ani vlastne prostor k roztazeni hry do sirky.

Je to divna hra od RM, neni tam ta lehkost, ale vetsinou casu vidim ze Isco se utopi v klickach a Asencio strili nazdar pana boha do oken.

Me se nelibil ani Marcelo, ale zpet si myslim ze mu tam chybi CR7.

Ted tam klickuje Isco a Marcelo dopredu moc nemuze. Musi hlidat i dozadu, protoze Isco pri klickovane muze ztratit balon a vzniklo by precisleni.

Zjednodusene: Isco se mi nelibi letos vubec. Je to upracovane styl a uklickovane. Nemeni na tom, ze je to skvely/vyborny hrac. Proste si nemyslim, ze uplne sedi styl hry Realu z lonskeho roku. Ta jeho hra by byl uzasne v Barcelone. Na miste kde hraje A. Iniesta

Reagovat
Baronne

Takže píšeš jako kripl úmyslně? Dobrý vědět

Reagovat
smazaný uživatel

Kripl jses tu jedine ty, ktery neumi ani napsat svuj nazor.

Reagovat
Baronne

Asi neznáš význam toho slova.. Já jenom poukázal na to, že tu spamuješ sračky už tak měsíc a děláš ze sebe kokota. Což si, ale když chceš, umíš psát i normálně

Reagovat
smazaný uživatel

Jediny kokot jsi ty, to ze pisu od zacatku sezonu negativne o RM je zjevne.

Podivej se na jejich hru. Pokud nemas co do tematu rict, tak radeji mlc.

Videl jsem vsechny zapasy krome par minut, kdy stream vypadaval.

Navic koukam i na vhradne playtime Isco,CR7,obcas i Asencio vs souperici tymu.

Mam na vec svuj nazor. Jestli chces mi to vyvratit, tak klidne muzes.

Pokud nemas co rict, radeji mlc a diskutovat muzes s nekym jinym.

Reagovat
Baronne

Ty si fakt v jinym světě.. Já nepíšu o obsahu toho, co píšeš ty demente, ale o tom, jak píšeš. Hraješ si tu na nějakýho Brazilskýho imigranta a píšeš jako debil, a pak najednou zničeho nic cvak a píšeš normálně. Už to chápeš ty debile?

Reagovat
Gazdo

Pekne napisane a zhrnute suhlasim so vsetkym a fakt no isco je hrac pre nas nie pre vas. Vy mozno keby ste lepsie zapracovali kovacica tak by to bolo ine ale bohvie no

Reagovat
herbage

Real neměl za žádnou cenu pouštět Moratu. Minulou sezónu to byl po Ronaldovi druhý nejproduktivnější hráč Realu, je dravý, hladový po úspěchu, navíc odchovanec v nejlepších letech. Teď o víkendu v PL co jsem koukal na sestřih, tak dvě šance si vypracoval sám a založil i akci Hazarda, po které padl gól. Smlouvu měl ještě na dlouho, měli radši prodat Balea. Otázkou je, jestli neměl s Perézem a Zidanem ústní dohodu

Reagovat
X-bano-X

A či vôbec Morata chcel ostať. Po tom čo v týždni prehlásil Zidane by som sa žiadnemu hroťákovi nečudoval keby chcel odísť, kór keď by mal formu ako Morata minulú sezónu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Hodně zjednodušující vysvětlení, navíc Morata sám chtěl odejít, tohle bych Realu rozhodně nevyčítal. Individuálně je tam spousta slabých výkonů (kraje obrany, neskutečně čajový útok Cristiano s Benzemou, záloha taky nijak nedominuje) a problém s intenzitou hry a neproměňováním šancí. Spousta těch věcí teda jde i za Zidanem, který zatím neukázal, že by měl v záloze nějaký plán.

Reagovat
vilp

Já bych se to tedy vyčítat nebál. Morata chtěl určitě odejít sám, protože se cítil nedoceněný. A oprávněně, jelikož tragický Benzema dostával dlouhodobě nesmyslně přednost (podobně i ostatní hráči).Teď si svým tahem může mnout Zizou ruce, geniálně si to vymyslel. A jde to jednoznačně na jeho vrub, kdyby mu dal v sezoně prostor, který si zasloužil, nebo kdyby mu po sezoně řekli "uděláme ti místo a tady budeš hrát", tak by určitě neodešel.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
SIRBRANIKE

No mali predat Karima...

Reagovat
Gazdo
Reagovat
valloire

https://youtu.be/uA4guSJQh4w?t=40

bude to prostě takhle

Reagovat
johan14

Gól bol z ofsajdu, no Real si to zaslúžil.

Reagovat
madridcan

Mozno aj jasna penalta pri ruke, ale videl som opakovacku iba raz z najhorsieho uhlu asi.

Ale ako pisem vyssie, uplne zasluzene. Girona do toho dala srdce a nam pomaly, ale isto prestava stacit taktika ,,Pride Real Madrid, pojebme sa pred zapasom"...

Reagovat
el Principito

jo, ta Benzemovo ruka byla jasná

Reagovat
smazaný uživatel

proběhnout po křídle a odcentrovat opravdu není žádná taktika

Reagovat
SIRBRANIKE

Plece nie je ruka.

Reagovat
smazaný uživatel

Odpad z Barcelony se zase začíná projevovat

Jinak 8 bodu neni zas tak moc, proti silnejsim tymum umime hrat lepe nez proti slabochum takze si myslim ze to jeste pujde jsou realne nejake zimni posily??

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

Cristiano Ronaldo: Of all goalscorers in Europe's top 5 leagues this season, Ronaldo has the worst conversion rate (2.5%)

Reagovat
Gazdo

Tak treba mu uznat ze sa snazi byt vo vsetkom najlepsi

Reagovat
tunkic

worst = nejlepsi

Reagovat
Gazdo

Ja viem co to slovo znamena

Reagovat
valloire

Co jako čekáte? Bude mu v únoru 33, má jako hrát proti nějaký Gironě na 150 %? Nebo vůbec na podzim? Sezona je hodně dlouhá a čeká MS. Jeho poslední. Navíc můžem dát LM 3x po sobě. On se minimálně do jarních zápasů LM nepřetrhne. Šetřil bych ho. je třeba nastavit priority. Zato Messi má formu, otázka je, dokáže-li jí udržet až do června. Tipnul bych, že tu budete brečet, že je unavenej.

Reagovat
Visca el barca

Proto ideálně v lednu Couts a může v lize vesele odpočívat.

Reagovat
valloire

Proč by chodil v lednu? LM hrát nemůže, to by byla blbost.

Reagovat
Visca el barca

Tak kuli těm dvoum zápasům tam hnít nemusí

Reagovat
valloire

Jakože vyfičíte v osmifinále?

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

nejsem si jistý, že tohle bude jeho poslední MS..

Reagovat
Switchback

Reagovat
valloire

ale bude, v 37 letech nevim nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím. Ale ty si snad říkal, že Ronaldo střílí když ho tým nejvíc potřebuje. Pokud se šetří, tak ale proč nezabral posledních 20 min ,když Real prohrával s Gironou? Nebo když jste prohrály s Betisem. Ligu můžeš prohrát právě kvůli tomu, že prohraješ v těchto "nedůležitých" zápasech. Chápal bych to kdyby Real vedl ligu třeba o 4-6 bodů. Ale ne když ztrácí 5, teď už 8 bodů. Navíc každý zápas střílí jak pominutej a nic z toho. Nevšiml jsem si že by se šetřil. Zkrátka stačí uznat, že je v lize z formy. Stejný případ jako u Suareze. Do šancí se dostává, ale proměnit je už je problém. A pokud už je mu 33 a tyhle zápasy jsou pro něj o ničem a nehraje naplno, tak má v nich sedět na lavičce a místo něj hrát třeba od začátku Asensio.

Jen prostě nechápu tuhle výmluvu: Šetří se na LM, bude MS, důležité budou zápasy na jaře atd. Jak říkám tak ať sedí na lavičce a hraje třeba jen půlky zápasů, když se chce šetřit.

Reagovat
smazaný uživatel

S ním rozumnou debatu nezkoušej.

Reagovat
valloire

No s tebou nejde, to je jasná věc.

Reagovat
valloire

To je jednoduchý a vyplývá to z toho, co jsem psal. Nemá formu a ladí ji na jaro. Sezona je dlouhá, čeká MS a nemůžeš jí odehrát v jeho věku celou ve formě. Taky bych občas posadil, ale zkraje sezony díky známým okolnostem seděl dlouho.

Reagovat
technecium

Král Ronaldo musí ladit formu, protože nezvládá hrát na vysoké úrovni celý rok. Bůh Messi má formu pořád

Reagovat
valloire

Pořád ne, občas je Kdessi. Většinou na jaře.

Reagovat
Reggie

Jj, vetsinou jsou to tak 2 zapasy. Za to kral Ronaldo hraje klasicky celej podzim a pulku jara uplny hovno. Ale ja vim, ze nacasuje formu na playoff LM a proto je nejlepsi, kvuli 4 nebo 5 zapasum

Reagovat
vladino10

Prečo potom nezačne nastupovať do zápasov až v januári keď teraz, ako píšeš, je zbytočný a tímu na obtiaž?

Reagovat
smazaný uživatel

Wow.

Ale je to pochopitelny. Vzdycky strilel hodne casto, takze kdyz nebudou prichazet goly (jako ted), tak se budou objevovat takovyhle anomalie. Kazdopadne tohle je vic smula nez cokoliv jinyho. V LM mu to pali, v repre mu to pali, ale v lize je evidentne zakletej. To se srovna.

Reagovat
ADM

Snád sa to zrovná v LM a repre

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

V repre bez problemov . Idu MS a tam Faery, Andora a podobne Ronaldove chutovky nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině kdyby byl na lavičce.

Reagovat
Switchback

Pravda

Reagovat
Ed_Hazard

Pozerám že nes to bol pekný trapas. Ako momentálne to ani nehrotím a uznávam že Barca by si ten titul zaslúžila o parník viac ako my. Tragický prestupák premenila do perfektných bodových ziskov aj pri niekedy strašnej hre. To bolo to čo nás zdobilo minulú sezónu.

3 flek by bolo asi vytriezvenie a pekná facka. Že by mal ZZ skončiť v prípade že by tie výsledky boli stále rovnaké, tak toho sa moc nebojím. V lete ale príde nejaký pokémon, na to by som stavil barák.

Reagovat
valloire

Jasná věc. Nějaká hvězda MS. Našetřeno je.

Reagovat
smazaný uživatel

Hvezda MS ?

Neymar

Reagovat
Spalovač šancí

Někdo jako Fabrice Akwá, nejlepší hráč MS 2006

Reagovat
Kenneth

Pokemon Mbappe mel prijit uz letos.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to aby se Real probojoval aspoň do EL

Ne teď vážně, běluchy zase zaberou a myslím že to bude boj, protože u nás příde zákonitě spád, ale stejně ten titul vyhrajem. Jinak tady se ukazuje že hrát se má celou sezónu, a né “zkušeně” zabrat jen poslední měsíc.

Reagovat
valloire

Zkušený tým ví přesně, kdy má zabrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkušeně zaberete aby jste zachránili aspoň druhé místo

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíce čistých kont v La lize:

1- Ter Stegen (7 v 9 zápasech)

2- Ivan Cuellar (7 v 9 zápasech)

3- Cristiano Ronaldo (5 v 6 zápasech)

4- Jan Oblak (5 v 9 zápasech)

5- Sergio Rico (4 v 9 zápasech)

Reagovat
valloire

Jako fandit Barceloně Bayernu a Spartě? Někdo ti špatně sepnul obvody.

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím jen Barceloně. Ostatní týmy jsou jen vedlejší, kterým to v těch ligách nejvíc přeju.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Majk91

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Procenrickou úspěšností je na tom teda CR nejlíp. No jo, je to nejlepší hráč světa a jeho hlavní doménou je být prospěšný týmu, třeba tvořením.

Reagovat
smazaný uživatel

Procentuální...

Reagovat
smazaný uživatel

On maximálně vytvoří 10 přešlapovaček, po kterých mu 1. obránce odkopne míč.

Reagovat
smazaný uživatel

, já se prostě těším na tu jeho hru v Realu do 41let, jak říkal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten bude hrát ještě až bude valloire pod drnem

Reagovat
smazaný uživatel

Varloire potřebuje k životu jen prudit druhé, takže tady má životodárné síly dost. Ronaldo potřebuje střílet góly, v čemž si myslím se teď dost zadrhnul a pokud mu to nepůjde, je jeho existence v Realu ohrožená. Doufám, ale že on to tak nevidí a jeho neúspěch přičítá špatným spolhráčům. které je nutno vyměnit, začal bych Modričem a pak Iscem a Asensiem, kteří zjevně nechtějí hrát jen na něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hornito

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

A vůbec....mi sme nevihrály?

Reagovat
smazaný uživatel

Woni taki jetnou nevihrayou. I sérye Barceloni pag zkončí

Reagovat
Dr. Admess

Nádhera zatím.

Reagovat
smazaný uživatel

Celta

Nečakal som, že tá andalúzska banda zúfalcov by sa mohla hecnúť zrovna na celtu... Aspoň im helfol Real, takže neni sú jediný blbci toto kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Měl tam dnes v 60. minutě Franco, pardon - Rajoy, poslat tanky... No nic, jebat ligu, když nám to uteče, o to větší bude motivace vyhrát znovu LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Sliby již v říjnu, krása!

Reagovat
dextroza_m

Mělo být napsáno Alibi... Telefon

Reagovat
MadMrJacky

Atlety, Malagu a Bilbao jsme zvládli skvěle, ale když vidím co nás teď v nejbližší době čeká dál.

Sevilla (h), Leganes (a), Valencia (a), Celta (h) a Villareal (a). Až pak máme par zápasů oddych a na začátku roku Anoeta, tam počítám tři body dolů už automaticky.

Ale kdybychom tohle zvládli, tak jsme jednou nohou campeones.

Reagovat
Jordi Alba

No, dostat se na Anoetě do vedení, tak pak by mohla Valverdeho taktika zabrat. Ale oni na nás zas vlítnou od 1. vteřiny.

Reagovat
Visca el barca

Ty domácí zápasy jsou v pohodě.

Reagovat
dextroza_m

Nejvíc se teda bojím Netopýra, to hrají dobře a po dlouhé době se zapojují do boje o titul. Myslím, že mají nejlepší start v historií. Aby nakonec neskončil titul tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Jich se nebojím zase já. Tyhle týmy bez velkých tahounů a vítězných typů tituly nevyhrávají. Až na ně přijde herní krize, tak budou ztrácet body.

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Ronaldo se neprosadil ve včerejším zápase na půdě Girony, jeho Real Madrid senzačně prohrál 1:2 a portugalskému střelci navíc hrozí disciplinární trest. Důvodem je situace ze 69. minuty, po standardní situaci v pokutovém území zasáhl rukou do hlavy protihráče Pereho Ponse. (abola.pt)ˇ

Ničeho takového jsem si nevšiml, ne že by podobných excesů v zápase, kdy se mu nedaří, nemíval víc. Pro nás by to ale bylo špatné, teď musí hrát, když byl oficiálně titulován nejlepším hráčem světa. Prostě Ronnie, ať Ti to vyjde a nepotrestají tě, my tě potřebujeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem si to našel, opravdu to podle mě nebylo na dodatečné potrestání.

Reagovat
smazaný uživatel

Prvně mu dal loket a pak se ještě ohnal rukou. Obě sice s malou intenzitou, ale stoprocentně úmyslně. Pokud by měli brát v potaz jeho recidivu, tak by měl dostat už pořádný flastr, ale v jeho případě se recidiva nebrala na vědomí už několikrát, takže si nedělám iluze, že by tomu teď mělo být jinak. Tak jako tak - on je na tom hřišti stejně spíš na obtíž, takže ať hraje klidně dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky vycházím z toho, že on toto dělá pravidelně a málokdy je trestaný. Naopak by bylo zajímavé vidět, jaký skok by předvedl a kolik slz by prolil, kdyby ten zákrok byl naopak.

Reagovat
MadMrJacky

Nic zákeřného zase neudělal. Žlutá by tam byla úplně adekvátní, ale bude se to řešit, protože ke to Cristiano a protože se mu nedaří. To je blbost

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť říkám, na dodatečný trest to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Také veci sa dejú v každom druhom zápase. Casemiro včera tiež dostal dvakrát úder do tváre. Ak naozaj príde trest (čom neverím), bude to výsmech

Reagovat
smazaný uživatel

V zápase žlutá ano, ale dodatečné trestání by bylo k smíchu. Jak toho člověka rád nemám.

Reagovat
Xavi

To by muselo být v zápisu, aby se to šetřilo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako toto je katastrofa co hrame, Myslim, ze okrem zapasu s BVB sme neuhrali ziadny dobry zapas! Obrana uplne katastrofalna, utok detto. Ani Modric s Krossom nemaju naj formu a tak to aj vypada! Doteraz nepohcopim ten velky hype okolo assensia. Zahral 2 zapasy skvelo a uz bol priprovnavany k nemymarovi a messimu a odvtedy absolutne nic neukazal. Najviac ma vsak stve ten utok a myslim ze Real na Zidana moze doplatit, ked bude furt za zasluhy stavat benzemu a a nic nehrajuceho Bale.

Takisto Ronadlo je uz absolutne nepouzitelny. Ten ked tu loptu nedostane rovno pred branu tak s nou nevie nic urobit, ale absolutne nic! Bojim sa ze Ronaldo bude hrat dlho, lebo kondicne to bude zvladat, ale futbalovo uz nic neprinesie a bude pre Real zatazou. Viem, ze ma tu teraz ostatni Madridisti zozerete, len tak nahlas tu rozmyslam.

Mam strach o tuto sezonu. Snad sa to vsetko coskoro zlomi!!

Reagovat
Visca el barca

Když se kouknu na tabulku, skóre a na to jakej máme náskok na Real, tak mi naše kydání na všechno přijde trochu jako nenažranost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak kdy se ma vratit Kova? Ten taky hrozne chybi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, koukam ze to melo byt od 14.9 cca 2 mesice, tj bude po repre pauze nejspis?

Reagovat
Kenneth

Jsme slusne v hajzlu, nemame utocnika, Ronaldo v nejvetsim srabu za tu dobu co je v Realu.

Reagovat
ADM

No minulý rok to bolo ešte horšie a ako to dopadlo.

Reagovat
Kenneth

Horsi to urcite nebylo.

Reagovat
ADM

Ved nedával goly ani v repre ani v LM, nie?

Reagovat
Kenneth

Aha ty se bavis jen o Ronaldovi. Bylo to podobny no, letos mi ale prijde ze je uplne psychicky dole.

Reagovat
ADM

Tak tento rok to tak vyzerá len v lige a to preto, že proste nedáva góly a top tabulky mu uniká (opäť)

Inak mi v LM aj v repre pripadá strelecky OK, čisto herne to samozrejme nie je nejaké terno už 2 roky ale to už od neho nikto nečaká.

Čo sa týka Realu, dá sa povedať že od nástupu Zidana ste mali výhru za výhrou, nemohli ste čakať že to tak pôjde donekonečna + ste si odstrelili konkurenciu v tíme. To sa dá ale všetko vyriešiť v zime a to stále nebude neskoro na zapojenie sa do boja o titul.

Reagovat
Ed_Hazard

Mimo je uz dobre 3 roky. Teraz na jar to bolo ocividne len niekolko mesacne ozivenie zaslej slavy, i ked to prinieslo tituly a unho kopec golov. Spoliehat sa ale na to, ze mu snad v najblizsich sezonach budu snad 2 mesiace padat goly....tak to sorry Na jar som upustil od hejtu nanho, ocividne sa k tomu ale budem musiet vratit..

Reagovat
Gazdo

Teba mam z fans realu pomerne rad

Reagovat
Alan_Shearer

Tahle zabomysi valka Ronaldo vs Messi na zdejsi diskuzi, to je pro mne fakt nepochopitelny. Chapu, ze je obcas treba si kopnout do toho druhyho, ale resit to v kazdy diskuzi a vyuzivat sebemensich detailu ke svoji argumentaci ... Ronaldo je stroj, Messi je genius - jednou ma lepsi formu ten, po druhy zase onen.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, Morata..

Reagovat
smazaný uživatel

O návratu do Madridu: “We had a contract agreements that we had to respect,” Morata explained in an interview with Gazzetta Dello Sport. “I was really disappointed as I went back to being at square one...before I moved to Italy I was treated like a kid, and I should never have rejoined Madrid.“

Reagovat
Hristo Stoichkov

Však je to dost očekávaný, podobný řeči měl i během vašich oslav na konci minulý sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja bych cekal, ze vyhra v lize a LM budou na tu rocni epizodu v Madridu dostatecne velkou naplasti. Fakt cumim, ze to rika takhle na rovinu, ze to byla chyba se vracet.

Reagovat
vladino10

Niekomu by lm a liga stacili- a niekto si povie, že áno, mám to v zivotopise, ale tu lm som nevyhral ja, ale tí čo boli na ihrisku..

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Ed_Hazard

Pred par mesiacmi vyhlasoval, ze sa z madridu nechysta a ze ho miluje. Jak klub, tak aj mesto a pod..

Reagovat
Steven666

trošku drsné vyjadrenie, ale chápem ho. Hral polovicu toho čo Benzema a i tak dal vo všetkých súťažiach viac gólov ako on.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Kenneth

Psychicky to nejak celkove neustal no.

Reagovat
Ed_Hazard

On je celkovo psychicky slabsi. To snad vieme a videli sme vsetci..

Reagovat
ADM

Ak si je vedomí svojich výkonov vs minuloročného Benzemu, tak sa mu ani nie je čo čudovať.

Reagovat
Kenneth

Ono je si i treba uvedomit ze i Morata mel minuly rok zapasy kdy byl na facku. To ze cisla ale mluvi jasne a mel dostat vice casu je bez debat. Zase to ale neni duvod aby kolem sebe kopal jako male decko.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem Moratu nijako zhadzovať, ale pri jeho štatistikách z minulej sezóny si treba uvedomiť aj to, že väčšinou nastupoval ako náhradník do už unavenejšej obrany súpera, najmä tých z kategórie 10. miesto a nižšie tabuľke. Keď sa ocitol v základe a najmä proti kvalitnejšiemu súperovi, častokrát neohúril svojim výkonom. On alebo Mariano mali ale ostať, to bez debaty. Z Moratu mám ale pocit, že až príliš často kope okolo seba ako dieťa ... ako napísal Kenneth.

Reagovat
ADM

Treba si uvedomiť, že Ronaldo mal takého polroka a predsa skončí s GB. Ako vravíš, bez debát mal byť v základe na úkor Benzemu, ktorý spravil max klučku proti Atleticu. On pre vás na tom ihrisku žil, a to ani je odchovanec typu že u vás vyrastal od útleho veku. Takých hráčov je vo veľkokluboch už strašne málo a tie najväčšie ikony končia alebo už skončili.

Zlatan by povedal do médií to isté a všeobecne by sa to bralo inak. Sú typy futbalistov, ktorí to proste nehrajú na nejaký kódex, povedia čo si myslia a za mňa majú v tomto palec hore.

Ale samozrejme dúfam, že sa nevyleje do médií zakaždým, keď sa ho opýtajú na Real.

Reagovat
Ed_Hazard

On je teda riafny prostacik. Strasna guma. Sam dokazuje, ze je stale decko.

Reagovat
smazaný uživatel

Už dlouho tu nebyla diskuse o situaci v Katalánsku.

Je neuvěřitelný, kam až to nechal Rajoy zajít. A ještě neuvěřitelnější je postoj "civilizované" Evropy. Je vidět, že na názory lidí se sere, ať jde o Ukrajinu, Krym, Kosovo, Katalánsko ... Lidi si prostě musí myslet to, co je současnm trendem, tedy centralizace a integrace. Opačný názor je nerelevantní a musí být potlačen. Lidská práva se řeší jen když se to hodí.

Madrid se chová jak slon v porcelánu a je mu to tolerováno. Prosadí si předčasné volby, ve kterých prostě vyhrají odpůrci samostatnosti - takové demokratické volby za účasti cizích vojáků jsme již viděli na Krymu. Výsledek se dá předpokládat. A i kdyby se nějakou náhodou podařilo znovu zvolit příznivce samostatnosti, tak se bude volit zas a znovu. Prostě jim tu demokracii a správný, tedy integrační pohled na svět vnutí.

Zrovna my, kteří jsme zažili, co je to nadvláda cizích sil bychom měli postoj Katalánců chápat.

EU a vůbec celý tzv. západní svět si nabíhá na vidle. Tahle jejich rozdílnost postojů dle toho, jak se to kdy hodí, je nepřehlédnutelná. A lidi postupně pochopí, že je s nimi oráno. Bude-li vyjebáno s Katalánci, bude příště vyjebáno s kýmkoliv dalším. Svoboda a demokracie se stávají krásnými vzletnými pojmy z encyklopedií, ale ve skutečnosti již tyhle slova platí jen pro některé.

Jsem z toho opravdu naštvaný. Nejsem úplně přesvědčený, že by samostatnost bylo to nejlepší, co by měli Katalánci udělat, ale na stranu druhou - pokud to opravdu chtějí, mělo by jim být umožněno to udělat. Nebo by s nimi mělo být jednáno a mělo by jim být nabídnuto něco, proč by si ten krok měli rozmyslet. Podle mě - kdyby jim Rajoy nabídl status, jaký mají Baskové, tak bude minimálně na pár desítek let klid. On jim ale místo toho vzal úplně všechno a z jejich vedoucích činitelů budou nejspíš političtí vězni, což je v současném světě v Evropě něco nemyslitelného. Návrat o dobrých 50 let.

Evropo, vzbuď se dokud je čas!!!

Reagovat
smazaný uživatel

"pokud to opravdu chtějí, mělo by jim být umožněno to udělat"... Já chci věcí...

Reagovat
smazaný uživatel

Se vším souhlas. Jen s poslední větou ne. Národy, vzbuďte se dokud je čas. Evropa, jak na situaci v Katalánsku vidno, je ve střehu dost. Na situaci kolem migrantů už to patrné není.

Reagovat
smazaný uživatel

Ide o komplikovanú situáciu, pričom skutočné ciele a motívy Puigdemonta a spol. v "boji za Katalánsko" môžu byť úplne iné, ako navonok deklarujú. Prečo si nenastoliť otázku, na čo sa vlastne konalo referendum, ktoré bolo od začiatku odsúdené na neúspech ? Aj Puigdemont so svojim tímom teda prispel k tomu, čo sa teraz v Španielsku deje. Od začiatku totižto bolo deklarované od ústavného súdu, že je referendum nelegálne a od španielskej vlády, že výsledky akceptovať nebude, resp. žiadne rozhovory o osamostatnení Katalánska.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Ono to není jen o tom, že katalánci chtějí samostatnost, tak jí mají dostat. A Madrid na ně ke všemu zaútočil. Za prvé ani katalánci sami neví co chtějí, ty demonstrace v Barceloně za jednotné Španělsko nejsou malé...Za druhé, tak jak píšeš. Už uskutečnění toho referenda, které bylo předem vyhlášeno za neplatné, vlastně celou tu situaci vyvolalo a bylo startovacím můstkem pro to, co se tam teď děje. A opravdové důvody chování Puigdemnta lze těžko odhadovat, ale určitě nebudou jeho motivy nějak čistší než nejkřišťálovější křišťál

Reagovat
smazaný uživatel

Kdežto Rajoyovi budou křišťálové, protože chce mít ty milované Katalánce ve své zemi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší na tom, že to referendum bylo nelegální nejen podle Španělska (který je v tomhle samozřejmě nadřazený), ale i podle jejich vlastních katalánských regulí. Protože pro změnu statutu Katalánska je nutná 2/3 většina v jejich parlamentu a ten návrh referenda prošel 72 proti 52. A i přesto se to referendum konalo.. (a to ani nemluvím o tom, že v něm nebyl potřeba minimální turnout, což je taky vtipný).

Reagovat
SIRBRANIKE

Jedna vec je chcem, druhá vec je zákon.

Reagovat
X-bano-X

Neda sa argumentovat zakonom ked ho nedodrziava ani jedna zucastnena strana. Vezmi si to rozpustenie katalanskeho parlamentu. Alo ho moze vlada rozpustit ked ho ona nevolila ale bol demokraticky zvoleny vo volbach.

Reagovat
technecium

Nebyl kvůli tomu ten článek ústavy 155?

Reagovat
X-bano-X

"Ústava vychádza z nerozlučnej jednoty španielskeho národa, spoločnej a nedeliteľnej vlasti všetkých Španielov, a uznáva a zaručuje právo na autonómiu národností a regiónov, ktoré sa v ňom integrujú, a solidaritu medzi nimi" Samotná ústava zaručuje Kataláncom autonómiu, ktorú im práve vzali.

Reagovat
smazaný uživatel

No a ta sama Ustava zase umoznuje spanelsky vlade pouzit jakychkoliv prostredu k nastoleni poradku pokud ta autonomni komunita Ustavu nebo jiny zakony necti. Katalanci evidentne Ustavu necti, protoze jak uz tu je zminovany, tak jakykoliv pokusy o odtrzeni jsou zakazany. Clanek 155. Ke schvaleni je potreba, aby to schvalil parlament, coz se stalo v patek asi hodinu potom co Katalanci vyhlasili nezavislost.

http://www.congreso.es/consti/constitucion/indice/titulos/articulos.jsp?ini=155&tipo=2

Reagovat
X-bano-X

Keďže sa katalánci zjavne necítia ako španielsky národ, tá ústava im môže byť celkom voľná. Za druhé ako môže byť v jednej ústave napísané že každý národ má právo na autonómnosť regiónu zároveň im tú autonómnosť môžu kedykoľvek vziať. Po druhé právo na sebaurčenie národa je nadradené nad akékoľvek iné národné právo aj nad ústavu. Španieli sa tomu samozrejme bránia ale ako historicky, tak jazykovo aj kultúrne Katalánci spĺňajú podmienky národa. To sa proste poprieť nedá. To že sa tu argumentuje ústavou len podtrhuje nevedomosť. Španielska ústava (v aktuálnej podobe bola schválená výraznou väčšinou v eufórii z nastolenia demokracie po páde Frankovho režimu) bohužiaľ v sebe stále obsahuje pozostatky diktátorského režimu. Kosovo však dalo výrazný precedens v tomto smere. Obyvatelia Kosova prevažne hlásiaci sa k albáncom mali výrazne menšie právo na sebaurčenie ako Katalánci a predsa je Kosovo samostatný štát. Btw Španieli neuznali Kosovo ako samostatný štát, ktovie prečo

Reagovat
Xavi

Já Kataláncům samozřejmě fandím. Ale co se týče toho práva na sebeurčení, tak v tom evropském kontextu jde prý o bývalé kolonie.

Reagovat
Billy McClane

Nie je to nahodou zakotvene v ustave ?

Reagovat
X-bano-X

Pravo na sebaurcenie naroda je zas zakotvene v medzonarodnom prave, ktore je nadradene narodnym.

Reagovat
JM

Nevim, jak ve Spanelsku, ale v CR ma Ustava prednost pred mezinarodnimi smlouvami...

Reagovat
X-bano-X

A kto sa baví o zmluvách? Preto sa ako na najvyššiu inštanciu odvoláva do Haagu, pretože ma prednosť domáce právo.........naozaj by som rád videl logiku niektorých diskutérov.

Reagovat
JM

Mezinárodní právo je realizováno prostřednictvím bilaterálních a multilaterálních mezinárodních smluv

Reagovat
X-bano-X

Nebudem sa hádať, nie som právnik ale nezdá sa mi to.

Reagovat
JM

Ale i přesto, že se ti to nezdá, to tak je a v době internetu si to můžeš poměrně snadno ověřit

Reagovat
X-bano-X

No zjavne som si to overil a zistil som že zmluvy sú len jeden z troch spôsobov žejo ale keďže nie som právnik tak sa do tohto púšťať nebudem. Hlavne viem že právo na sebaurčenie národa je právom existujúcej etnickej skupiny na rozhodovanie o vlastnom politickom statuse vrátane práva na autonómiu alebo založenie vlastného štátu.

Reagovat
X-bano-X

Španielsky ústavný súd zďaleka neprijíma ideu prednosti práva na sebaurčenie pred španielskou ústavou. Táto pozícia nie je vo svete neobvyklá a mnoho ústavných súdov i v EÚ považuje vlastnú ústavu za nadradenú nad medzinárodným právom. Treba však dodať, že Španielsko dokumenty OSN, garantujúce právo na sebaurčenie, ratifikovalo a to jeho pozíciu oslabuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Situace je komplikovaná, o tom samozřejmě není pochyb. Ale dělení států komplikované je vždycky.

Motivy Puigdemonta? On tvrdil, že když ho zvolí, tak udělá přesně tohle. Oni ho zvolili a on to udělal. On je v téhle celé věci ten, který drží slovo. Podělal se jen jednou, že když měl přistoupit k činu, tak to odložil o pár dnů a dal si (a Madridu) čas dál jednat, jestli by se nedalo ještě něco dělat. Madrid zareagoval tak, že s ním jednat o ničem nebude a zatlačil ho do rohu, když po něm chtěli jasné vyjádření, jestli nezávislost teda vyhlásil, nebo ne. S dovětkem, že jestli opravdu vyhlásil, tak nastane to, co teď nastalo, teda represe. Puigdemont chtěl jednat, ale odpovědí mu byly výhružky.

Jakékoliv dělení států je protiústavní. Oddělení Kosova bylo taky neústavní. Nakonec i rozpad R-U a vznik naší republiky byl taky neústavní. Najde se stát, který má v ústavě, za jakých podmínek se může rozpadnout? Přijde mi to jako blbost.

Referendum bylo deklarované jako nelegální, tak ho měli nechat proběhnout a výsledky prohlásit za nelegální a nemusel je akceptovat. Ale už to, že je Kataláncům upíráno právo alespoň vyjádřit názor o svojí zemi, je skandální.

Teď to dopadlo tak, že referendum proběhlo, výsledky byly naprosto jasné a chování Španělů po dobu referenda naprosto skandální. Můžeme se jen dohadovat o tom, jestli to náhodou nebylo tím, že se báli, jak by referedum dopadlo a jak by se k jeho výsledkům postavili jak sami Katalánci, tak obyvatelé zbytku Španělska (jde o 17 autonomních celků), tak hlavně zbytek Evropy.

Reagovat
Visca el barca

Na druhou stranu referendum platné nebylo. A kolik katalanců hlasovalo? Ani né polovina? V tomhle mi přijdou obě strany mimo, jak Madrid tak Katalánci. Rajoy je měl nechat odhlasovat a pak referendum neuznat. No a Katalánci neměli ze zhrzenosti skoro měsíc po referendu vyhlašovat nezávislost která prostě nebyla platná. Španělsko mi čím dál tím víc ukazuje, že jako zem je na daleko horší úrovni než ta naše. Nemůžu si pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady přece nejde o to, kolik lidí hlasovalo, zvláště když to z Madridu nedemokraticky zakázali a upozornili na prostředky, které použijí. Referendum, jako každé tohoto typu je mimoústavní, protože to velký bratr prostě nechce připustit. Jde jen o to, že je to z pohledu vládnoucí garnitury snaha zachovat výhodný kus země, žádné ideály tam nepanují, vztahy mezi Katalánci a Kastilci jsou vyhrocené už delší čas. Kdyby byl Rajoy trochu demokrat a dost politik, udělá to jako v Británii, kde Skotové měli ještě separatističtější tendence. Referendum povolili, ale v médiích ke Skotům promlouvali, aby zůstali. Jiná možnost v dnešní době neexistuje, takže díky hloupému postoji centrálnívlády je boj o Španělsko v současné podobě jen otázkou času a formy, kdy a jak k oddělení dojde.

Reagovat
smazaný uživatel

"nedemokraticky zakázali"

Reagovat
smazaný uživatel

Jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zakázali to na základě Ústavy čili nejvyššího zákonu, který ve státě je. Do tý Ústavy se to nedostalo jen tak, ostatně ta Ústava nevznikla jen tak, v roce 1978 v době kdy se Španělsko transformovalo na DEMOKRACII po Francově smrti byla schválená referendem (vtipný co) v poměru 92 % ku 8 %. V tý Ústavě byl článek o tom, že ačkoliv Španělsko dá jednotlivým regionům větší autonomii, tak jakýkoliv odtrhnutí je zakázaný. Tohle si lid v tý době prostě odhlasoval.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě taková perlička - v tom referendu samozřejmě hlasovali i Katalánci. V Katalánsku ta Ústava prošla 95 proti 5.

Reagovat
smazaný uživatel

No a? Tak po těch čtyřiceti letech fungování jiného státního uspořádání jsou tu separatistické snahy, to je snad běžný vývoj. Proč teda španělská vláda, pokud má přístup k takovým datům, jaké máš ty, nenechala s nohama na stole odhlasovat referendum, které by bylo předem odsouzeno k zániku a místo toho se zachová nejhloupěji jak je to možné.

A jak se díváš na vznik Českoslovesnska impe. Asi taky nemělo vzniknout, když nic takového za Rakouska- Uherska nebylo v Ústavě,ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, ze se spanelskou vladou nemam nic spolecnyho, tak nevim proc se tak zachovali. Hloupy to rozhodne bylo, to uz jsem tu psal, takze vlastne nevim co ode me chces slyset. Priklad s Ceskoslovenskem je trapnej, ohanis se tady s tim na kazdyho kdo si jen naznakem dovoli se postavit proti referendu. Je to cistej whataboutismus, protoze vznik CSR nema s Katalanskem vubec nic spolecnyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak nemá nic společného? Samozřejmě , že je to prakticky stejný příklad, tak nevím co to plkáš za blbosti. Žádný stát nedá do Ústavy, že kdyby někdo chtěl, tak si může učinit referendum, a tak z tohoto pohledu je to jednostranné vyhlášení jako každé jiné.

Reagovat
smazaný uživatel

Vznik státu v důsledku prohraný světový války a následného rozpadu mnohonárodnostní, monarchistické velmoci je prakticky stejný příklad jako současná situace v Katalánsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Právně určitě. Šlo a jde jen o to, dát národu šanci na sebeurčení, vidím ale že referendum je pro většinu lidí méně akceptovatelné, než brutální zákrok.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ta situace je přece nesrovnatelná, ČSR vzniklo primárně v důsledku 1. sv. války a jejímu výsledku, který byl pro R-U likvidační, resp. v důsledku vlivu vítězných států. Podle mě je ten vnější vliv ve vzniku ČSR zásadníí faktor, přičemž v případě Katalánska žádný takový vliv není, spíš naopak se státy EU logicky postavili za španělskou vládu.

To s tím referendem nechápu, kde jsi vzal, nic takovýho bych nenapsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Ve Španělsku byla zase občanská válka a od té doby se chtějí odtrhnout.

Reagovat
Ed_Hazard

no mna z teba jebne

Reagovat
smazaný uživatel

Hazardére, kde se tu bereš? Myslel jsem, že při tvých víkendových prognózách a vyhrožování karmou se po těchto výsledcích ani neobjevíš.

Reagovat
Ed_Hazard

A preco ako? Vase straty pridu. Blbe ale je ze my prehravame s hocijakymi sedlakmi, takze tie vase straty budu v konecnom dosledku pravdepodobne irelevantne..

Reagovat
smazaný uživatel

Po třech klech máme být podle tebe třetí a vy první a ještě nás stihne krutý osud za to, že jsme chěli aby soupeř prohrál. Ale ještě se tak může stát. Náskok máme jen 8 bodů a hraje se o devět.

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánci nic neudělali zhrzeně. Oni chtěli jednat, ale to Rajoy úplně odmítl a tlačil je víc a víc do kouta. Někde jsem narazil na trefný názor, že to vypadá, že nezávislost Katalánska chtějí obě strany.

Katalánců hlasovalo ani né polovina, protože se prostě dělo, co se dělo.

Reagovat
Black Jagir

Musíš si to vzít i z toho, že ne všichni se chtějí trhnout. Jsou slyšet hlavně ti uřvaní zastánci odtržení. K čemu potom Katalánsku bude, když tam budou mít velkou část populace, která s osamostatněním nesouhlasila? V Katalánsku už nežijí jen Katalánci, ale i lidé z dalších částí Španělska, kteří tam přišli za prací a s odtrhnutím nikdy souhlasit nebudou.

Chyby jsou na obou stranách, Madrid to podělal tím zásahem, ale i separatisti nemůžou říct, že by byli andílci. Měl se nabídnout kompromis (větší autonomie) a byl by klid, takhle to ještě může dopadnout všelijak.

Já bych třeba rád odpojil Prahu a střední Čechy od zbytku (dotujeme přece periferie republiky, proč bysme měli?). Ale to, že tohle chci a přidalo by se ke mě pár kříklounů přece automaticky neznamená většinu ne? Volby ukážou...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano - ne všichni se chtěli trhnout - proto Katalánci dělali referendum o tom, kolik jich samostatnost opravdu chce. Madrid se k referendu postavil silou ... Proč asi ...?

Ano, hodně Španělů se do Katalánska přistěhovalo za prací (hodně jich bylo do Katalánska přesunuto v době Franca s cílem, aby se namíchala a rozředila ta proseparatistická společnost. Ale to je teď vedlejší - prostě tam jsou a prostě je Katalánsko teď jejich domovem a mají právo o něm rozhodovat.

Separatisti po referendu chtěli vyjednávat (ano měla se nabídnout autonomie alá Baskicko), ale Rajoy o tom nechtěl ani slyšet. To je na celé té věci to nejdivnější - oni prakticky neudělali žádný vstřícný krok k tomu, aby Katalánce přesvědčili, že zůstat součástí Španělska je pro ně dobré.

Nejlepší by bylo zorganizovat referendum, kterýmu by předcházela několikaměsíční kampaň obou stran, kde by se obyvatelé dozvěděli všechny důsledky samostatnosti nebo naopak setrvání. Katalánci by pak rozhodli s nejlepším vědomím a svědomím ...

... ale tohle (buhvíproč) Španělé nechtějí. Škoda.

Reagovat
celeb

nikdy nebudem mat 100% populacie rovnaky nazor na hociaku dolezitu otazku. Ci uz ostat, alebo sa oddelit, ci na potraty, LGTB, drogy, utecencov, dane, socialnu politiku, EU... vzdy budes mat demonstracia za a proti - o tom demokracia je - ze rozhoduje vacsina. Argumentovat tym, ze su aj odporcovia samostatnosti je scestne. Ak by ich bola vacsina ... to uz je 2. vec.

V tejto situacii by bolo najlepsie referendum pod statutom EU s pozorovatelmi USA, Rusko, Cina, ... - kde by sa mohli slobodne vyjadrit obyvatelia Katalanska ci chcu ostat, alebo sa osamostatnit. Malo by to ovela vacsiu vahu, nez toto sabotovane referendum s tazkoodencami v uliciach, obsadenymi miestnostami a konfiskovanymi hlasovacimi harkami. Ak by v tomto referende dalo 60% obyvatelov hlas za, tak by sa mali odclenit. 66% je strasne vela (nevidim dovod, aby 65% obyvatelov bolo donutenych prisposobit sa 35%. 51% je zas tesna vacsina, kde by hrozilo, ze sa nalady budu menit kazdy mesiac. 55% by som bral ako min. legitimne % populacie na zmenu, 60% optimum.

Reagovat
smazaný uživatel

"Argumentovat tym, ze su aj odporcovia samostatnosti je scestne. Ak by ich bola vacsina ... to uz je 2. vec." .... ona ich je vacsina

Reagovat
celeb

organizoval si nejake referendum o ktorom nevieme?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

čiastočne si si odpovedal, pokud to opravdu chtejí. A ja si nie som istý či to väčšina fakt chce.

Reagovat
Xavi

Já jsem teda hlavně nepochopil Puigdemonta. Tenhle scénář byl přece úplně jasnej. Bylo přece jasný, že Evropa nebude na straně Katalánců, stejně tak jakože v případě vyhlášení nezávislosti Španělsko aktivuje článek 155. Já jsem pořád čekal, co vytáhne Puigdemont za eso v rukávu, ale on nic. Stejně tak jsem čekal, že třeba Mosos a vládní špičky budou klást odpor, ale zase nic.

Reagovat
JM

V čem přesně je neuvěřitelný postoj Evropy, v tom že neuznává osamostatnění proti kterému protestovalo o víkendu více než milión Katalánců a které je založené na referendu, které bylo již předem prohlášeno Ústavním soudem za neústavní, a které mělo 40% účast?

Reagovat
X-bano-X

tých viac ako milión kataláncov boli ľudia z celého Španielska. Študenti atď.

Reagovat
smazaný uživatel

jmenuj když víš, kdo to byl

Reagovat
X-bano-X

Nemusim nikoho menovat. V reportazi v spravach hovorili ze ludoa z celeho Spanielska prisli do Barcelony demonstrovat......

Reagovat
fenixLFC

Rajoy to posral tym ze nemal zasahovat proti referendu len ho neuznat. Rovnako ako to ze odmietal uznat postavenie katalanska ako takeho. Inak ale su mimo katalanci, porusili nielen vlastne zakony ale aj zakony spanielska ktore si predtym sami odsuhlasili.

Nie nema im to byt umoznene. Nie som zastancom uplnej centralizacie ale tento plac stylu nech si vytvori vlastne stat kazdy kto chce je na facku.

Nechce sa mi vyjasrovat ku vsetkemu lebo je to zbytocne a s tvojim postojom absolutne nesuhlasim tak len dva body-madrid si presadi predcasbe volby- a? Bezna prax to byvala napriklad v britanii kde si vladnuca strana skratila mandat lebo mala vacsie sance vtedy. Rovnako terminy druhoradych volieb sa vypisuju podla toho ci tej ktorej autorite to vtedy vyhovuje viac. Nic neobvykle. A porovnavat to s krymom

A druha poznamka ked uz narazas na tu vasu historicku skusenost- ked chceli sudety opustit republiku preco boli mobilizovane ozbrojene sily ktore tomu mali zabranit? Neodvolavaj sa na historiu ked moze byt vyvracajuca tvoje tvrdenie

Reagovat
smazaný uživatel

Ty blb.ecek naco tu zas vytahujes politiku? Chod si tvoje nazory ohladne tohto vylievat na nejake politicke fora. Aj tak tu kazdy zastava nazor podla toho ci fandi realu alebo barcelone. Neviete o tom ani hovno ale tu sa hrate na mudrich. Samotni katalanci su rozdeleneni na dva tabory v pomere asi 50/50. Ti co chcu odtrhnutie su taki isti ludia co v britaniii volili za brexit, co na slovensku volia SMER a v cechah ANO.

Reagovat
smazaný uživatel

wtf toto nema obdoby mohol si ten rok, co si tu nebol, venovat aspon studiu a nebyt zase za idiota ...

Reagovat
smazaný uživatel

"pokud to opravdu chtějí, mělo by jim být umožněno to udělat"... Já chci věcí...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je udělej a neplakej tady.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo tady pláče? Jen katalánci bych řekl..

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nesouhlasíš ni se vznikem Československa(Česka)? Vzhledem k tehdejší ústavě Rakouska-Uherska bylo tento vznik protiprávní. Poslední císařovna Zita to tvrdila ještě v osmdesátých letech minulého století a vlastně měla pravdu, za níž jí určitě teď dáš!

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto rozdílné věci...

Reagovat
smazaný uživatel

, tak to mi popiš.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak především v tom, že Československo vzniknout chtělo, Katalánci jsou, zdá se, nerozhodní a nejednotní v postoji na katalánskou nezávislost, autonomii, začlenění do Španělska/EU.

Reagovat
Black Jagir

A Československo si případně mohlo i samostatnost vybojovat vojensky, což se nakonec v případě hranic i stalo. Tenkrát byla taky trochu divočejší doba. Zvládlo by to i Katalánsko hm?

Reagovat
smazaný uživatel

Vojensky by to určitě nezvládli.

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaké doložení toho, jak Československo chtělo a Katalánsko asi nechce máš? A že případná snaha o referendum bude zákonem Rakousko-Uherského práva demokraticky umožněna taky doložíš?

Aby bylo jasno, já nejsem Katalánec a jako takový se nevyjadřuji k tomu, zda jsem pro či proti, jen k tomu, že právo na sebeurčení by měl mít každý národ a k tomu, že přístup španělské vlády je slušně řečeno nešťastný.

Kdybych ale byl Katalánec, asi bych v zemi, kde je proti mému národu tolik nepřátelství žít nechtěl.

Reagovat
JM

No vidíš a minimálně jeden milión Katalánců v takové zemi žít chce

Reagovat
smazaný uživatel

doložení je v Katalánsku samém

já netvrdim, že je to easy téma, Katalánci jsou národ bezpochyb a měli by si vládnout, ať už sami nebo v rámci Španělska, souhlasím s vaším jiřím, že se možná měří každému národu v tomto ohledu jinym metrem

nevím, jak je to s tím nepřátelstvím, ale přístup Madridu zklamalo kdekoho, bylo to zbytečné a nezvládnuté, ať už "Puč Demont" vyhlašoval cokoli

takže s Tebou vlastně souhlasím, mimo FCB témata vlastně působíš rozumně

Reagovat
X-bano-X

Včera v telke dávali debatu kde sa práve táto vec rozoberala. Z tej debaty vyplynulo že katalánci sú jednotní čo sa týka nezávislosti. Treba si totiž uvedomiť, že nie každý obyvateľ katalánska je katalánec. Počas vlády Franca ako jedno z protiopatrení na autonómne nálady kataláncov bolo, že sa do katalánska presídľovalo obyvateľstvo z iných častí španielska. Dokonca je to cca 50 na 50 čo sa týka rozdelenia obyvateľstva v Katalánsku. Takže toľko k tejto téme.

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš, to mě nenapadlo, takže kdo vlastně volí? obyvatelé Katalánska nebo Katalánci?

Reagovat
X-bano-X

Obyvatelia katalanska. Ti vsak nemusia byt katalanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Co sem pleties vznik Ceskoslovenska? Vies o tom holy prd ale hras sa na chytreho. Katalanci si sami odsuhlasilu ustavu aj to ze budu sucast Spanielska. Zjednotenie a byt v jednotnom state im vyhovovala ked vytlacali z pyrenejskeho poloostrova moslimov. Kazdy pochopil ze treba byt jednotny. Cei a Slovaci nikdy byt sucastou Rakuska a Uhorska nechceli. Sme totiz Slovania a samostatny vyvoj sa nam datuje minimalne od Velkomoravskeho kniezactva.

Ceskoslovensku sa tiez nelubilo ked nam zobrali sudety!! Alebo preco cely juh slovenska neodovzdame rovno madarom???

Ale podla tvojej logiky chytroline, by bolo najlepsie nech si kazda narodnost urobi svoj vlastny stat. To bude najlepsie.

Smutne len je, ze obmedzeni ludia ako vy nemyslia na buducnost. Len sa buchaju do prs za samostatnost ale co bude potom???? Vsetcia investori a velke podniky pojdu odtial prec nakolko nebudete v europskej unii. A z coho budu zit cele Katalansko?? Zo suvenirov FC Barcelona??

Reagovat
smazaný uživatel

Mně je na rozdíl od tebe jedno, jestli k odtržení dojde nebo ne. Jen mě překvapuje, že Slovensko s 5 mil. obyvateli si může utvořit vlastní stát, ale 7miliónové Katalánsko ne.

Tak pozdravuj ženy na Slovácku, chytrolíne.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem co myslis tym pozdarvuj zeny na slovacku, ale ok. kazdopadne ma serie, ze aj na futbalovom fore sa riesi politika. Radsej by som bol aby sa nam barceloncania vysmievali za tuto prehru ako sem tahali tieto sracky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já vidím ve tvých oblíbených týmech ženy Slovácko. A ty asi Barcelončaňja neporazí a pokud , tak se nebudou vysmívat. A jestli tě politika nezajímá, protože o ní nic nevíš, dám ti radu : Nereaguj na ni, stejně jako na jiná témata, která sem nepatří a často se tu objevují.

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak krásné, vidět šmatlajícího Ramose při prvním gólu Girony

Reagovat
SIRBRANIKE

Tak ale tam sa to moc ubránt nedalo.

Reagovat
remeslnik

No ale on nepsal nic o tom, že měl Rámus udělat něco jinak. On se jen s pobavením uchichtl nad "šmatlajícím" Ramosem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele