LaLiga - preview 8. kola

13.10.2017, 08:27, aktualizováno 16.10.2017, 08:27
Previews
Duel dvou klubů, které zůstávají za očekáváním, uzavře osmé kolo španělské ligy. Las Palmas zatím kotví u sestupového pobřeží, Celtě Vigo se zase vzdalují pohárové pozice...
UD Las Palmas - Celta Vigo  (pondělí 21:00)
Las Palmas prostě nemá formu a nachází se v sestupovém pásmu. Mělo by co nejdříve zavzpomínat, jak dobře se mu v domácím prostředí v minulosti dařilo, a alespoň nějakým způsobem zaskočit Celtu, jinak může mít se záchranou velké starosti. Ani jeho soupeř na tom ovšem není o moc lépe a má na svém kontě jen o dva body více.

Oba celky jsou za svými očekáváními. Zatímco domácí by rádi okupovali pozice ve středu tabulky, hosté by chtěli zabojovat o příčky zaručující evropské poháry. K oběma cílům mají ovšem poměrně daleko. Lepšími výsledky se přece jenom pyšní Celta, která neprohrála třikrát v řadě, zatímco Las Palmas prohrálo v posledních třech případech.

Kouč Pako Ayestarán pochopitelně nemůže být se současnou situací spokojený. Letos totiž jeho mužstvo uhrálo body pouze proti poslední Málaze a proti Bilbau. "Celta je tým, který rád drží míč. Ale držení míče mě příliš nezajímá, neměli bychom být posedlí po tom držet míč. To, co nás zajímá prvořadě, je jedině vítězství," uvedl laspalmaský stratég.

V zápasech obou dvou mančaftů vždy padalo poměrně hodně branek, v posledních osmi z nich minimálně tři, pokud-li do statistik zahrneme i Copa del Rey a druhou nejvyšší španělskou soutěž. "Nejdůležitější je hrát jako tým, a to jak v obraně, tak v útoku. Nemáme tu individuální zájmy. Tým má přednost před vším ostatním," dodával Pako Ayestarán.

La UD nemá výraznější potíže s absencemi. Akorát nejčerstvější zprávy hovoří o tom, že bude chybět skoro dva a půl měsíce záložník Alen Halilovič, jenž bude muset podstoupit operaci. "Musíme se s tím prostě vypořádat," mínil Pako Ayestarán. "Moje mužstvo nehraje špatně, ale samo to nepůjde. Musíme si tvořit více šancí."

Célticos neprožili úplně povedený start do tohoto ročníku, přesto poslední kola ukázala výrazné zlepšení. Byť nynější třinácté místo není ani zdaleka splněnou ambicí. Chybět hostům bude dosud nejlepší střelec Maxi Gómez, který už stihl nasbírat pět žlutých karet, mimo hru jsou také obránci Hugo Mallo a Facundo Roncaglia.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.56 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Deportivo La Coruña  (neděle 12:00)
Loni Eibar slušně konkuroval a procházel se po pozicích v klidném středu tabulky. Jenže aktuálně prožívá jedno z nejhorších období během svého relativně krátkého působení v nejvyšší soutěži. Ani La Coruňa si vesele hvízdat nemůže, je na tom jen o bod lépe než jeho nynější protivník, avšak před reprezentační přestávkou se mu nevedlo špatně.

Velké, opravdu velké problémy má baskický celek především v obraně. Poté, co v půlce září skolil Leganés, inkasoval během tří utkání dohromady třináct branek! Kouč José Luis Mendilibar ovšem nepanikaří. "Jsem v klidu. Každý den se snažíme dělat to nejlepší. Nálada v týmu je dobrá a ani fanoušci se necítí naštvaně," zmínil na tiskové konferenci.

Je pravda, že za nevalné výkony v zadních liniích mohly i některé absence. Třeba většinu sezóny chyběli stopeři Alejandro Gálvez a Iván Ramis, kteří by tentokráte oba měli být k dispozici. Problém samozřejmě může být i na brankářském postu. Obvyklá jednička Yoel Rodríguez je dlouhodobě mimo hru a jeho náhradník Marko Dmitrovič není úplně ve formě.

Doplňme ještě další tři marody, kterými jsou Pedro León, Fran Rico a Iván Alejo. Zbývajících dvacet členů kádru má ovšem Eibar plně k dispozici "Čeká nás zápas, ve kterém bude velmi důležité zvítězit," uvědomuje si moc dobře Mendilibar. "Kdo tenhle souboj vyhraje, bude psychicky silnější. Právě teď jsou body nezbytné."

Deportivo před dvěma týdny skolilo před vlastními fanoušky Getafe, v rámci pátého kola také Alavés, a částečně si tak napravilo reputaci po nezdařeném začátku sezóny. Tak jako tak je pořád nablízku sestupovému pásmu, kterému se potřebuje co nejrychleji vzdálit. Ani hosté nemají v pořádku defenzívu, pouze jednou jedinkrát udrželi čisté konto.

Lehký šrám v dresu Švýcarska na repre srazu utrpěl obránce Fabian Schär, nakonec by ale měl být kouči Pepemu Melovi k dispozici. Co se útoku týče, tam zřejmě nastoupí Florin Andone, neboť zdravotní patálie trápí Lucase. Pořád je jinak na marodce brankář Rubén a taktéž jiný útočník Carles Gil, jenž na svůj start v tomto ročníku stále čeká.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrovič - Ander Capa, Paulo Oliveira, Ramis, José Ángel - Bebé, Escalante, Dani García, Inui - Sergi Enrich, Kike
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Pantilimon - Juanfran, Schär, Sidnei, Luisinho - Guilherme, Borges - Cartabia, Colak, Valverde - Andone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.64 - 3.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Villarreal CF  (neděle 16:15)
Villarreal začíná pod novým trenérem Callejou opět vyhrávat a první náznaky zlepšení už jsou vidět. V sobotu večer čeká na Žlutou ponorku cesta do Girony, která Villarrealu připomíná hodně smutné doby.

Doby, kdy se oba týmy utkaly v druhé lize. Na působení v Segundě samozřejmě Villarreal vzpomíná jen hodně nerad a snaží se v té první držet co nejvýš. A protože se mu to na začátku sezony nedařilo, vedení se předčasný krach snažilo zachránit vyhazovem trenéra Escriby, kterého nahradil Javi Calleja. Pod jeho vedením se Villarrealu daří mnohem víc.

Ačkoli pohárová premiéra přinesla jen remízu na půdě Tel Avivu, v minulém kole ještě před reprezentační pauzou se z tábora Villarrealu mohla ozývat vlna radosti. Domácí si před vlastními fandy poradili s Eibarem jasně 3:0 a hlavní hvězdou byl útočník Cédric Bakambu. Ten se trefil dvakrát ze hry a přidal ještě přesný pokutový kop.

A právě zkušený si nemůže nového trenéra dostatečně vynachválit. V rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Nový styl, kterým chce trenér hrát, nám hodně pomáhá. Je mnohem přímočařejší, jednoduše se dostáváme k zakončení a celkově hrajeme bez zbytečných nahrávek, pokud to není třeba. Cítím, že se dostaneme daleko rychleji k bráně a umožňujeme nám to střílet víc branek," míní Bakambu.

Zatím se oba týmy spolu utkaly jen dvakrát, v obou případech se jejich kulisou stala druhá liga. V obou případech vyhráli domácí hráči, v Gironě se dokonce Villarreal netrefil ani jednou. Girona od té doby ušla dlouhou cestu a nyní změří síly také v první lize. V ní ale Girona až dosud zažila hodně nepříjemné chvíle. Jakkoli mohl v jejím kádru vládnout optimismus po prvních dvou kolech, od zápasu s Bilbaem to jde s nováčkem z kopce.

Další výhry už Girona nepřidala a v pěti minulých kolech třikrát prohrála. Naposledy se z debaklu od Barcelony pokusila oprostit proti Celtě Vigo a dokonce jí nastřílela tři branky, ale stejný počet od soupeře také dostala. Povede si doma lépe?
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Espinosa, Juanpe, Ramalho - Maffeo, Pons, Granell, Mojica - Portu, García - Stuani
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Barbosa - Gaspar, Gonzalez, Ruíz, Rukavina - Hernández - Castillejo, Trigueros - Fornals - Bakambu, Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.42 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Málaga CF - CD Leganés  (neděle 18:30)
Málaga prožívá nejhorších start do sezóny ve své historii. V uplynulých sedmi kolech získala pouze jeden bod a nachází se zaslouženě na posledním místě tabulky. Leganés rozhodně není soupeř, který by byl nad síly andaluského celku. Jenže klub z madridského předměstí si letos vede nad očekávání dobře a nemá jediný důvod, proč si nevěřit.

Nebýt vydřené remízy s Bilbaem před třemi týdny, byli by domácí dokonce na nule. Mužstvu kouče Míchela se nedaří ani v útoku, ani v obraně, ačkoli obě složky hry nepatří dle statistických čísel k úplně tomu nejhoršímu v rámci LaLigy. Jestli ale Málaga nezačne brzy sbírat úspěchy, mohla by se dostat do pořádně šlamastiky. Ostatně v té už vlastně je.

Podíváme-li se navíc na los, nečeká Míchelovy svěřence zdaleka nic jednoduchého. Další kolo zavítají do Barcelony, na začátku listopadu změří síly s Villarealem, brzy na to bude následovat také Real Madrid. Pro Boquerones je pomalu povinností v nynějším zápase naplno uspět. Loni Leganés před vlastními fanoušky vypráskali čtyřmi brankami.

Domácí stratég věří, že dlouhá reprezentační přestávka týmu pomohla nabrat psychické i fyzické síly. "Využili jsme tu pauzu proto, aby se hráči cítili dobře," povídal na tiskové konferenci. "Myslím si, že je na tom mužstvo dobře. My už nemáme jinou možnost, než abychom začali být silní, protože naše ztráta se může prohlubovat."

Leganés získalo už jedenáct bodů, prohrálo letos pouze dvakrát, právem se drží ve středu tabulky a po očku dokonce pokukuje po evropských pohárech, ačkoli záchrana je samozřejmě jeho prvořadou prioritou. Ne úplně těžký los zvládlo dle svých představ, přitom před dvěma týdny dokázalo uhrát velmi cennou remízu s Atléticem Madrid.

Domácím zřejmě bude chybět Federico Ricca, jenž po reprezentační pauze není zdravotně v pořádku, a nahradit by ho měl Juan Carlos Pérez. Mimo hru je rovněž Diego González, jehož na pozici stopera s největší pravděpodobností zastoupí Paul Baysse. Do sestavy se naopak po karetním trestu vrací záložník Zdravko Kuzmanovič.

Hosté postrádají celkem dva hráče. Na několik týdnů si kvůli zranění nezahraje Omar, jenž má znovu svalové problémy, takže na pravé straně by Leganés mělo spoléhat na Darka Brašanace a Javiera Erasa. Mimo hru je jinak i nadále brankář Jon Ander Serantes. V pořádku by už měl být Ezequiel Muňoz, pravděpodobně však začne na lavičce.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto Jiménez - Rosales, Luis Hernández, Baysse, Juan Carlos - Recio, Kuzmanovič, Adrián - Rolán, Borja Bastón, Álex Mula
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Pichu Cuéllar - Joseba Zaldúa, Siovas, Dos Santos, Raúl García - Eraso, Rubén Pérez, Gabriel - Brašanac, Beauvue, Szymanowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.17 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Valencia CF  (neděle 20:45)
Valencia je v úchvatné formě a trochu nečekaně soupeří o druhé místo se Sevillou. Dosud se ještě nikomu nepovedlo obrat ji o všechny tři body a dalším týmem, který to zkusí, je Real Betis. Béticos už nejednou v sezoně dokázali hodně překvapit.

Jen tři týmy v celé lize ještě nezažily pachuť porážky a jedním z nich je právě Valencia. Los Che ukazují, že se jim start do sezony hodně povedl a nehodlají brzdit. Snad vše v týmu šlape na jedničku a z Valencie je opět cítit obrovská pohoda a chuť něco vyhrát. Netopýrům se navíc daří bojovat také s kvalitnějšími týmy.

Body si rozdělily například s Atléticem Madrid nebo s jeho městským sokem, Realem Madrid. Minimálně stejně cenné je také vítězství minulého kola, ve kterém domácí Valencia porazila těsným rozdílem Bilbao a musela ukázat velkou vůli vítězit. To se jí ale nakonec podařilo a Netopýři jsou aktuálně na třetím místě. Není divu, že si trenér Marcelino Garcia Toral svůj tým velmi pochvaluje.

Na tiskové konferenci před utkáním zmínil: "Jsem nadšený z toho, jaká atmosféra panuje v kabině i mezi našimi příznivci. Máme pro tuto sezonu vysoké cíle, chceme se vrátit do pohárů, kam Valencia náleží. Ale přiznávám, že naše umístění mě v pozitivním slova smyslu překvapuje. Doufám, že se nám podaří udržet se v kontextu s Ligou mistrů co možno nejdéle. K tomu potřebujeme dobrý výsledek i proti Betisu."

S Betisem Valencia sehrála už mnoho zápasů a dá se říct, že hrát v Seville jí vůbec nevadí. Už šestkrát za posledních patnáct let odtud odjížděla jako vítěz. V minulém střetu se ale ani jednomu z týmů nepodařilo překonat obranu toho druhého. Trenér Marcelino může opět počítat s uzdraveným kanonýrem Simonem Zazou a k týmu se připojili také Rubén Vezo či Jeison Murillo.

Domácí Real Betis se umí prát o své šance velmi dobře, když má den. To bylo vidět například z nečekaného vítězství nad Realem Madrid či Celtou Vigo. V minulém kole se sice tři body nekonaly, ale minimálně pro nestranného fanouška se bylo na co dívat. V San Sebastiánu šel Betis do vedení po brance Tonnyho Sanabrii a o vedení přišel až čtyři minuty před koncem, takže se zrodila remíza 4:4.

Béticos i díky tomu nyní sídlí na skvělém šestém místě, které zaručuje vstupenku do Evropské ligy. A to by pro provinční celek bylo velkým úspěchem. Před utkáním s Valencií se zcela ve formě nenachází jen Durmisi a fit není ani Boudebouz. Jedním z hráčů, kteří by měli také v této sezoně táhnout tým, je mladík Tonny Sanabria. Ten má na kontě už 4 branky v šesti duelech, čímž poutá pozornost bohatších klubů.

A před utkáním říká: "Máme před sebou velmi těžké utkání, ale necítíme strach. Víme, že Valencia hraje parádní a útočný fotbal a je v dobré formě, ale máme za sebou skvělé fanoušky, kteří nás oddaně podporují. Doufám, že týmu pomohu ještě v mnoha duelech, protože po osobní a profesionální stránce se cítím skvěle. Když vstřelím branku, je to skvělý pocit a vím, že jsem udělal maximum," dodává mladý hráč a někdejší odchovanec Barcelony.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Barragán, Mandi, Feddal, Durmisi - Ruiz, Camarasa, Guardado - León, Sanabria, Joaquín
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Garay, Paulista, Gayá - Guedes, Parejo, Kondogbia, Soler - Zaza, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 3.65 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - Sevilla FC  (sobota 13:00)
Baskické Bilbao se opět střetává s velmi náročným soupeřem, s nímž už odehrálo mnoho bitev. Tento důležitý souboj nepřichází ve zrovna ideálním čase, protože Lvi z Baskicka vůbec nedokáží najít formu. Sevilla naopak bojuje ze všech sil a pronásleduje vedoucí Barcelonu.

Jako den a noc působí formy obou soupeřů. Až na stadionu San Mamés zazní úvodní hvizd sudího, Sevilla se bude moct těšit, zatímco fanoušci domácího týmu prožívají v posledních týdnech jedno zklamání za druhým. A to nejen v první lize, ale rovněž v tolik očekávaných pohárech. Po dvou duelech Evropské ligy se Bilbau podařilo uhrát jen jeden bod a přeneslo si tak do pohárů svou špatnou formu z LaLigy.

V ní patří ambicióznímu týmu až 13. místo a svou formou rozhodně fanouškům radost dělat nemůže. Bilbao totiž prohrálo už tři duely ze sedmi a k tomu si připsalo jen dvě výhry. Především v poslední době celek z Bilbaa hodně trpí. Po nečekané porážce od Zarjy Luhansk dostal tři branky od domácí Valencie a domů odjížděl rovněž bez bodů.

Bilbau hodně chybí Iker Muniain, který má za sebou operaci. Jeho místo hlavního tahouna zatím nikdo nezaplnil. I k tomu se vrací Mikel Vesga na tiskové konferenci. "Samozřejmě nám tak důležitý hráč velmi chybí a je to na našich výsledcích poznat. Ale nemůžeme se vymlouvat, naše mužstvo netvoří jen jeden hráč. Odpovědní jsme všichni a víme, že hrajeme hluboko pod našimi možnostmi. Naším cílem je udělat maximu, abychom se zlepšili. Chybí nám klid v zakončení i rozvaha při bránění," ví Vesga.

Bilbao se spoléhá na domácí stadion, protože v něm se mu daří. I proti Seville, která na San Mamés vyhrála za deset posledních let jen třikrát. Letošní Sevilla je ale mnohem složitějším soupeřem. Aktuálně druhý celek tabulky podává velmi dobré výkony. I když v přímé konfrontaci s Atléticem Madrid prohrál, ve zbylých duelech pokořen nebyl. Sevilla má zatím 16 bodů a povedlo se jí inkasovat pouze třikrát.

V útoku pak má mnoho možností a jednou z nich je mladík Joaquín Correa, který uvedl: "Jsem velmi ambiciózním fotbalistou, který na sobě pořád chce pracovat. I proto jsem si vybral Sevillu, protože mi v mém rozvoji může pomoci. Doufám, že i já jí oplatím důvěru a při každém vstupu na trávník na to myslím. Máme před sebou důležité utkání s Bilbaem, které i navzdory úpadku formy zůstává velmi dobrým týmem," varuje mladý Argentinec.

Právě Correa dostal šanci v posledním klání Ligy mistrů, ve kterém jeho celek díky hattricku Ben Yeddera jasně přejel Maribor. Další tři body získal spolu s čistým kontem minule proti Málaze a nyní by na to rád navázal.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Lekue, Unai Nunez, Laporte, Balenziaga - Vesga, San José - Raul Garcia, Cordoba, Williams - Aduriz
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mercado, Lenglet, Kjaer, Escudero - N’Zonzi, Ganso, Vazquez - Nolito, Navas, Ben Yedder
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.35 - 3.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Real Madrid  (sobota 16:15)
Real Madrid se při pohledu na tabulku LaLigy stále touží probudit ze zlého snu, což se mu v poslední době díky zlepšujícím se výsledkům daří. Navíc v sobotu jede do nedalekého Getafe, kde se mu proti tamnímu týmu vždy dařilo. Getafe tak může prakticky jen překvapit, což mu ale také není cizí.

Real Madrid možná úplně neuvítal reprezentační pauzu, se kterou jsme se právě rozloučili. Přišla totiž právě ve chvíli, kdy se Realu dařilo vstát na nohy a po několika horších výsledcích opět nastartovat sérii výher. Ještě v září byl výběr trenéra Zidaneho kritizován za jeho výkony související nejen s absencí Cristiana Ronalda. Po nečekané porážce od Realu Betis ale Bílý balet opět začal tančit.

V dalších třech kolech se mu povedlo vyhrát vždy a zaujal mimo jiné výhrou v Lize mistrů. Jeho soupeřem se stala Borussia Dortmund, která se navíc opírala o velmi dobrou domácí formu. Následovalo minulé kolo těsně před pauzou, v němž Real Madrid opět uspěl. Proti katalánskému Espanyolu se dvakrát trefil záložník Isco a kromě něj byl chválen celý tým, mimo jiné za čisté konto.

Hned je postavení trenéra Zidana jistější, třebaže ani pátá příčka není pro ambiciózní celek žádnou výhrou. Jednak je to ale začátkem ligy a jednak může Real těšit také fakt, že na druhou Sevillu ztrácí pouhé dva body. Teď navíc Real Madrid čeká duel s domácím Getafe, proti kterému neměl Bílý balet problémy nastřílet pět nebo sedm branek za jedno utkání.

Na svou šanci čeká také mladík Borja Mayoral. Debut v juniorském týmu Castilla si Mayoral za Real odbyl právě proti béčku Getafe. "Getafe je pro mě trochu srdcová záležitost, a to i proto, že se mi proti němu vždy dobře hrálo. Jsem moc rád za to, že dostávám šance a že se mohu cítit jako platný hráč prvního týmu. Je to pro mě obrovská výzva a snažím se ukázat, že si šanci zasloužím. Doufám, že dojdeme v této sezoně co možná nejdál," přeje si mladík.

Real Madrid skličují dvě zprávy. Jednak zranění Garetha Balea a především zdravotní stav Daniho Carvajala. Ten má problémy se srdcem a podle posledních zpráv jej čeká dlouhá nucená pauza od jakéhokoli sportu. Real navíc v létě prodal obránce Danila, což teď vytváří další potíže. A ty by mu teď rád přidělal také nedaleký klub. Getafe už několikrát v sezoně překvapilo.

Například hned v prvním kole, když ubránilo borce z Bilbaa. S Barcelonou podalo také dobrý výkon a prohrálo těsně 2:1. Dosud největším překvapením ale byla jeho kanonáda proti Villarrealu, který dostal od Getafe čtyři góly! Minulé kolo už tak pozitivní nebylo a ačkoli Getafe proti Deportivu La Coruňa vedlo, nakonec domácí dokázali otočit vývoj utkání.

Což samozřejmě hráče mrzelo. Obránce Vitorino Antunes podotkl: "Hodně nás mrzí minulé kolo, protože jsme nehráli špatně. Dopustili jsme se ale několika chyb a ke konci ztratili koncentraci. To se nám proti Realu nesmí stát, protože právě Real umí tyto chyby dokonale trestat. Na druhou stranu, na Real Madrid se vždycky hodně těšíme, protože se nám hraje mnohem lépe, když nejsme favority. Doufáme, že jim budeme schopni způsobit co nejvíce škod a podáme dobrý výkon," slibuje zkušený Portugalec.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Damian, Djené, Cala, Antunes - Markel, Arambarri - Alvaro Jiménez, Fajr, Amath - Jorge Molina
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Hakimi, Sergio Ramos, Varane, Nacho - Ceballos, Kroos, Modrić - Ronaldo, Asensio, Isco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.10 - 5.88 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Real Sociedad  (sobota 18:30)
Deportivo Alavés má za sebou hodně náročný začátek sezony a jasně ukazuje, že bude bojovat především o záchranu. Před sebou má další těžký test, protože i když se Realu Sociedad příliš nedaří, stále se jedná o mnohem kvalitnější a zkušenější mužstvo.

Alavés v minulém kole dokázal něco, na co dlouho čekal. Šest zápasů to trvalo, než si Deportivo připsalo tři body a poprvé v nové sezoně ochutnalo ten pocit, který opájí vítěze. Depor se dočkal proti podobně ohroženému Levante, které potopily zásahy Munira El Haddadiho s Álvarem Medránem. V jediném utkání tak hráči Deporu překonali počet vstřelených branek z dosavadních šesti utkání.

Ani výhra ale Deportivu nepomohla k úniku z pásma sestupu - na to bude potřeba ještě několik podobných výkonů. A přesně to si mladý talent Munir velmi přeje: "Hodně dlouho jsme čekali na první výhru a musím říct, že je to skvělý pocit. Víme ale, že pokud se chceme zachránit, musíme přidávat takové výkony pravidelně a obírat o body i mnohem větší soupeře. Každý z nás odevzdal na hřišti maximum sil a schopností, na což musíme v sobotu navázat," ví mladík.

Proti Realu Sociedad San Sebastian to ale nebude jednoduché, neboť se jedná o kvalitní tým s mnoha dobrými hráči. Navíc jsou nyní zkušenější o účast v pohárech, protože La Real se dostal do Evropské ligy. Jeho účinkování v ní je zatím trochu nevýrazné, protože po prvním a dost hladkém vítězství nad Rosenborgem La Real padl proti Zenitu.

Tím jen završil velmi špatnou formu, která ho v minulých týdnech potkala. Už čtyři duely v řadě Real Sociedad prohrál! K tomu přidal jen remízu v minulém kole a opět své fandy nepotěšil. Nestranný divák samozřejmě mohl skákat radostí hodně vysoko, protože viděl hned osm branek. Domácímu Realu Sociedad zajistil bod remízou 4:4 Diego Llorente až 4 minuty před koncem.

Proti Deportivu Alavés má Real Sociedad už leccos odkopáno, i když ne vždy to byla pozitivní zkušenost. Za posledních pět ligových střetnutí vyhrál La Real jen jednou, přičemž ze stadionu Alavésu si odvážel tři body naposled v roce 2000!
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ely, Duarte, Ruano, Maripan - Pedraza, Garcia, Medran, Torres, Ibai - El Haddadi
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Navas, Llorente, Rodrigues, Odriozola - Illarramendi, Prieto - Oyarzabal, Zurutuza, Juanmi - Willian Jose
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.58 - 3.40 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Ve Španělsku je na sobotní večer připraven vskutku lákavý program. Atlético Madrid přivítá na novém stadionu Wanda Metropolitano suverénní Barcelonu, která ještě neztratila ani bod. Katalánci s Atléticem neprohráli čtyři utkání v řadě a budou usilovat o prodloužení série. Pyrenejským poloostrovem mávají politické události, nicméně ty by se fotbalu neměly nijak dotknout.

"Poslední týdny byly politicky komplikované, zvláště v Barceloně. Naši fanoušci vědí, že politika a fotbal jsou dvě odlišné záležitosti. Jako klub se zaměřujeme na sport a nic jiného, žádné politické otázky nás nezajímají a zvláště v této atmosféře," prohlásil prezident Atlética Enrique Cerezo.

Separatistické tendence Katalánska hýbou Španělskem, potažmo celou Evropou, ale pokud existuje někde oáza klidu, je to ve fotbale. Atlético Madrid, coby vítěz LaLigy v roce 2014, přivítá tradičního soupeře FC Barcelonu. Los Colchoneros jsou i letos považování za spolufavorita na mistrovský titul, avšak už v úvodu na Barcu poměrně významně ztrácí. Parta Diega Simeoneho sice ještě neprohrála a v tomto ohledu je společně s Barcelonou a Valencií jediná, ale díky třem remízám si "vypracovala" už šestibodové manko. To se po víkendu může smrsknout jen na tři body, pokud Atleti na Wanda Metropolitano Barcelonu porazí.

Je to nelehký úkol, protože už se to čtyři soutěžní zápasy nepovedlo. Barcelona zrovna nepatří k oblibeným soupeřům, byť nejkrásnější vzpomínky mají domácí zrovna na Camp Nou, kde stvrdili poslední mistrovský titul.

Barcelonu nicméně čeká na Wanda Metropolitano premiéra. Nový svatostánek Atletů ještě neokusila a s tím starým (Vicente Calderón) se "rozloučila" výhrou 2:1. Katalánci prožívají nejlepší start do sezony, za sedm kol nasbírali plný počet bodů a například Realu Madrid se vzdálili na sedm bodů. Barca v minulém kole uštědřila porážku 3:0 Las Palmas a stále si drží i skvělé skóre, třiadvacet vstřelených branek a jen dvě inkasované.

Cholo Simeone bude stále postrádat ofenzivní posilu Diega Costu a nejistý je start obránce Vršaljka, jinak má ale všechny své hvězdy pohromadě. Obdobně je na tom i trenér Valverde, který nemůže počítat s Rafinhou a talentovaným Dembélém.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Filipe Luis, Godín, Savić, Giménez - Ňiguéz, Partey, Gabi, Koke - Correa, Griezmann
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič, Busquets, Iniesta - Messi, Denis Suárez, Luis Suárez.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.35 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Levante UD  (pátek 21:00)
Po reprezentační pauze se ve Španělsku opět naplno rozjíždí kolotoč dalších zápas, v pořadí již osmého ligového kola. V páteční předehrávce hostí domácí Espanyol Levante a uspět chce i proto, že právě neprožívá zrovna ideální období.

Espanyol je zvyklý pohybovat se kolem středu tabulky a ideálně se umisťovat v první desítce. Teď se ale nalézá hluboko pod svými možnostmi a především úvod sezony se mu vůbec nepovedl. V prvních třech duelech se Espanyol trápil a získal jen jeden bod, načež se situace o dost zlepšila. Od poloviny září nasbíral Espanyol sedm bodů a do minulého kola vstupoval ve velmi dobré náladě.

Po vysokém vítězství nad Deportivem se však utkal s Realem Madrid a tohle mužstvo bylo zcela evidentně nad jeho možnosti. Espanyol prohrál s Bílým baletem o dvě branky a nyní mu patří až 14. příčka. Velkou podporou pro něj má být útočník Gerard Moreno, Ten má na kontě už tři branky v sedmi duelech a rozhodně neplánuje nijak přestávat.

Na tiskové konferenci sám zmínil: "Chci tady v Espanyolu zůstat ještě mnoho let. Jsem tady moc spokojený, je to můj domov. Cítím, že se můžu pořád hodně zlepšovat a že je tohle to správné prostředí. V pátek nás čeká hodně důležité utkání proti týmu, který je velmi dobře organizován. Hrají s mnoha záložníky a tato řada se velmi těžko překonává. Doufám, že se nám podaří zvládnout tohle utkání a vzít si tři body," přeje si útočník.

Levante má za sebou poměrně náročné týdny. Ve dvou zápasech, které mělo a chtělo zvládnout, si nepřipsalo ani bod. A to přesto, že proti Realu Betis i proti Alavésu bylo favoritem. Po dobrém startu do sezony ale přišly dvě porážky a Levante kleslo na průběžnou desátou příčku.

Nyní cestuje do Katalánska, kde se mu vůbec nedaří. Vyhrálo zde jen jednou od roku 2004. S Espanyolem má ale jinak dobré zkušenosti a naposledy nad ním rovněž vyhrálo. V domácím kádru se bude snažit dostat do formy Navarro, hostům budou scházet Jason, Martí a López.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Sánchez, Hermoso, López, Martín - Fuego, Darder - Baptistao, Jurado, Piatti - Moreno
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - López, Postigo, Rodríguez, Toňo - Campaňa, Lerma - Ivi, Bardhi, Morales - Alegría
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.73 - 5.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona770023:221
2.Sevilla FC75119:316
3.Valencia CF743015:715
4.Atlético Madrid743012:415
5.Real Madrid742113:614
6.Real Betis741214:1113
7.CD Leganés73225:311
8.Real Sociedad731317:1710
9.Villarreal CF73139:910
10.Levante UD72328:109
11.Celta Vigo722313:118
12.Getafe CF72239:78
13.Athletic Bilbao72239:98
14.Espanyol Barcelona72237:118
15.Deportivo La Coruña72149:167
16.Girona FC71336:116
17.UD Las Palmas72055:136
18.SD Eibar72053:176
19.Deportivo Alavés71063:103
20.Málaga CF70164:161

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (269)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Človek aspoň vie, že keď sa nikde neuplatní, môže sa stať novinárom. To môže robiť ktorýkoľvek blbec.

Reagovat
Jordi Alba

Je to blbost, ale je blbec ten, co to napsal očividně kvůli tomu, aby si to přečetlo co nejvíce lidí a nebo je blbec ten, kterému je jasné, že je to blbost, ale přečte si to a dosáhne jenom toho, že údajný 1. blbec je spokojen ?

Reagovat
Ed_Hazard

Tak keďže v nadpisu nie sú sú spomenuté mená, je logické že si to človek otvorí. Ak by šupli tie mená do nadpisu, tak na to polovica ludí neklikne.

Reagovat
Jordi Alba

Aha, takže pod slovem superhvězdy sis představil Thea, Casillu a Mayorala, chápu.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja som si nepredstavil nič, kludne to mohlo byť ako píšeš. Fantázia redaktorov totižto nemá hraníc.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kenneth

V lete se bude ale stejne okolo nej neco dit.

Reagovat
smazaný uživatel

blbosť, ževraj nie modriča ale kroosa k tomu a pošepkáva sa že za Alliho ide Cristiano :D

Reagovat
smazaný uživatel

Slovenska slepice pise o anglickem slepici

Dalsi "no name"/"hype" slepice do RM uz by bylo moc.

Staci jeden zaskodnik v Realu alias Bale

Reagovat
smazaný uživatel

Čaká nás zaujímavé kolo. Prvé tri tímy tabuľky cestujú na náročné výjazdy do Atlética, Betisu a Bilbaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid o víkendu hraje s Getafe a na jeho lavičce se posté objeví trenér Zinedine Zidane. Ten se vedle trofejí může pochlubit i vynikající bilancí, z dosavadních 99 duelů pod ním Bílý balet vyhrál 74 a jen osmkrát odcházel poražen.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw kde je ten odborník, čo tu dával pravidelné reporty o Odegaardovi ? http://www.merengues.cz/clanky/martin-odegaard-vycnival-v-utkani-s-mladymi-nemci-7999

Reagovat
Ed_Hazard

bano? Sklopil uši a stíchol, keď zistil že si to Martin dáva v Holandsku s prstom v nose

Reagovat
10FKK

S prstem v nose už nastřílel 0 gólů + nenahrál na žádnej je to válec.

Reagovat
X-bano-X

Si strasne jednoduchy. Este tak lopatocka, miesacocka ale tym to konci.

Reagovat
Ed_Hazard

Kamoško, keby si ty vedel

Reagovat
Ed_Hazard

A môžeš si za to sám, každú chvíľku si tu postoval svoje obligátne OT a teraz asi sám vidíš, že tu budeš v budúcnosti za cocotka. No čo už, nabehol si si sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

tak on svoj katastrofalny odhad na hračov preukázal už niekolko krát.

Reagovat
vacin

Já vždycky jednou za čas zkouknu jeho sestřihy za Heerenveen a na to, že mu teprve bude 19 hraje fakt výborně, ale je na něm podle mě vidět, že z toho dospělýho fotbalu má trochu respekt, protože když jsem viděl sestřihy z norské U21, tak tam si dovolil mnohem víc, ale to snad přijde s věkem a nějakou fyzickou dospělostí. Jinak fotbalově je na tom výborně jediný co mi vadí, že jedině, kde jsem ho viděl kopat pravou je tady https://www.youtube.com/watch?v=JXQpvRxb2Lg

Reagovat
smazaný uživatel

Je hrozne jednonohej no, taky jsem si toho vsiml.

Reagovat
Baronne

To je Robben taky

Reagovat
smazaný uživatel

Spis ty jeho skotaciny se mi nelibi.

Staci to na tamni ligu a U21, ale nevidim ze tim stylem bude rust dale.

Dospely fotbal neni o upoceny klicky a nevidim, ze ma fyzicky fond takovy fotbal hrat.

Kdyz beru priklad levonoheho hrace podobne typu:

Messi, Robben atpod. - tam je to videt, ze Robben nema fyzicku na takovy fotbal a je dost casto zraneny. Fotbalista je to dost dobry.

Pro me: Odegaard je jeste o kousek pomalejsi jak Robben a zda se mi dost podobny jako Robben. To bude jenom hvezda z druheho sledu.

Reagovat
ADM

Posledných +20 zápasov nad nami Cholo vyhral len 2x, tak snád sa to nezmení. Remízu beriem.

Reagovat
Billy McClane

Oni su v tych zapasoch odovzdnejsi ako v nasich Espanyol

Reagovat
ADM

Tak to zas nie, nikdy to nekonci nejakymi debaklami, ale vacsinou to proste cely zapas nezvladnu odbranit a nieco tam padne. A treba povedat ze proti nam zahodia aj nemozne castokrat

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nevím jestli jste to zaregistrovali, ale na AS bylo, že Carvajal už je vyléčenej. S návratem to bude ještě asi pomalý (prej minimálně týden nebo 2 než začně trénovat) ale tu infekci už překonal.

Reagovat
Ed_Hazard

Dovtedy som zvedavý ako bude pokračovať Hakimi

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid have confirmed that Carvajal has recovered from heart problem and he will be back by the end of October.

Reagovat
madridcan

Som sa k tomu nedostal, ale ja som zachytil spravy o konci kariery a to by len bolo v pici...

Reagovat
smazaný uživatel

To se fakt psalo? to by bylo smutny, je to skvelej hrac a navic sympatak...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že si takový zprávy zachytil. Hodně se čtou. To novináři nemohli odolat.

Reagovat
smazaný uživatel

To by me zajimalo jakou infekci utoci na srdce.

Vim, ze strepkokok utoci na srdecni chlopne v pozdejsi fazi.

Tak snad to neni tohle. To maji spise deti nebo starsi 60+ let

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar, neměl by někdo zájem o lupeny na Barcu s Levante a La Corunou??? Jestli jo, napište mi tady nebo maila na info@nasportsrozumem.cz

Reagovat
LAM

Hodně těžkej zápas hned po repre pauze.Na Atletiku je to těžký samo o sobě,ale Messi se Suarezem hráli ještě ve středu ráno kvalifikaci,přiletěli včera a budou mít jen jeden tréning.

Z toho důvodu bych trochu zariskoval a poslal je až na druhou půlku kdy by proti unavenější obraně mohli hrozit víc a stejně by asi zrovna takovej zápas nezvládli celejch 90minut na 100%.Iniesta navíc po zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde nemá gule posadiť Messiho doma proti Eibaru či Palmám, nieto v Atléticu. Ak bude hrať tak ako doteraz vždy plnú minutáž, doplatí na to zdravotným / výkonnostným poklesom.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi byl dost unaveny uz v prvni zapase v kv. MS.

Pak se rozehral ve druhem.

Ted prileti a hraje, bude to dost narocne to vydrzet.

A ten polocas na lavce nevytrhne, tu unavu je treba vybehat a odpocinout aspon den.

Ikdyz leti prvni tridu, tak stejne leti nejakou 10-15hodin treba a jeste musi cekat na let atd.

Pamatuju, ze na tohle dost stezovalo brazilcu z repre z dob 2000-2006, kdy meli 80-85% hracu z Evropy

Reagovat
smazaný uživatel

https://twitter.com/KaizerT8_/status/918158089194496001

Když ta slovenský mrdka přestala dělat updaty...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10FKK

Ty seš mongol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10FKK

Tvůj gang?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Strašně neefektivní fotbalista

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Trošku nechápu to označení Nový Messi,když nemá společnýho s Messim vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

To bych neřešil. Nových Messiů je každý rok deset.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako bys nevěděl, že tyhle nálepky vytváří medmrdky k vytváření senza titulků...

Reagovat
Teoretik

a přesně takto se vytváří ten HYPE, ale nechápu jak vám na to někdo může skočit s tou retardovanou muzikou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Teoretik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takovou kompilačku udělam i z Jardy Plašila.

Reagovat
X-bano-X

Slovensky mrdka? Slovensky mrdka? toto ma ale ranilo

Reagovat
smazaný uživatel

Top free-kick scorers since 2012/13 by conversion rate:

https://twitter.com/Squawka/status/918575251725922304

Reagovat
smazaný uživatel

Dava procentualni vyjadreni bez fakticky cislo

1 standardku : 1 gol = 100% a ma v riti tu statistku

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo 7.14

Messi 7.03

Ronaldo > Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Konecne je po repre pauze

Reagovat
smazaný uživatel

Btw.

"Situace v brance? Očekáváme, že Keylor bude scházet jen pár dní. Má natažený sval a budeme jej sledovat den po dni. Luca má problém s ramenem a nemůžeme určit datum jeho návratu. Bude hrát Kiko a budou s námi i Moha a Belman."

Přijde to jen mně nebo se tady chová jako by byl Luca brankarskabrankarska dvojka?

Reagovat
smazaný uživatel

brankarska*

Reagovat
Ed_Hazard

Ne nee, to urcite nie. Nehladaj nic v tom poradi ako menoval hracov.

Reagovat
vladino10

Nie

Reagovat
roman1978

Tak, super sobota může začít. Celé odpoledne jen fotbal a fotbal. Pár perliček by tady bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale do super soboty musi byt zarazeno i utkani AS v Napoli

Reagovat
roman1978

Ano. Plus Juve, plus L'pool, plus Athletic, plus Barca.

Reagovat
roman1978

plus Dortmund

Reagovat
roman1978

A možná i bílé zlo a psg

Reagovat
Teoretik

Reagovat
ADM

Ozaj super, presediet krasnu sobotu pred TV

Reagovat
Ed_Hazard

Dnes už musia Culés stratiť, je po repre pauze plus hrajú s Atletmi. To je proste vražedná kombinácia, snad sa tradícia nezmení a prvý zápas po repre pauze budú mať znova zlý..

Reagovat
Rattlesnake

špatný zápasy po repre pauze mají zpravidla proti horším týmům. proti atletuům se nahecují.

Reagovat
Ed_Hazard

Však mám aj taký pocit, že to tak dopadne a atletov prejdu o 2-3 góly

Reagovat
Kenneth

Hlavne se musime soustredit na sebe, Getafe nebude nic jednoducheho.

Reagovat
Ed_Hazard

No už sme vo fáze, kedy sa samozrejme nemôžeme sústreďovať iba sami na seba. Ten náskok je už zo začiatku dosť veľký. Dnes to musíme stiahnuť..

Reagovat
Visca el barca

Dness vyhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes snáď remíza Getafe, Bilbaa a 0:0 na Wande

Reagovat
roman1978

Nula nula? Odvážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak buď to alebo prehra, Atlétiko Barcu v lige neporáža

Reagovat
Visca el barca

Dnes odjela žena krásně do Drážďan a má fotbalová sobota může začít

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na ten pro tebe nejdůležitější už bude doma ne

Reagovat
Visca el barca

To půjdu na pivo, at to mám taky v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Prej do Drazdan, jela sukat ke kamosovi

Reagovat
JM

Není se co divit, když má doma manžela, který má radost z toho, že odjela

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dayman

Casilla; Achraf, Nacho, Ramos, Marcelo; Lucas, Llorente, Kroos, Asensio; Benzema, Cristiano

Reagovat
Kenneth

ZZ se toho opet neboji. Misto Llorenteho Ceballos a misto Lucase kdokoliv.

Reagovat
Ed_Hazard

Takze by sa hralo bez klasickeho DZ? To by musela byt velka kriza aby tam nechal ZZ Kroosa Mne sa zostava paci, Llorente si zasluzi minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

místo Lucase kdokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Bez 6 hráčov základu To som zvedavý

Reagovat
smazaný uživatel

to vypadá hodně dobře těším se na Achrafa

Reagovat
smazaný uživatel

Huh, my hrajeme uz ted. To je prijemny prekvapko.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš nepříjemný, byl bych raději, kdybychom hráli večer.

Reagovat
Ed_Hazard

Teraz kto mi umyje auto

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to vyhovuje, protoze muzu minimalne na 2 hodiny odlozit veci co musim delat do skoly.

Reagovat
ADM

V oktobri robit veci do skoly? Nepochopil si skolstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako pokud se chci vůbec dostat ke zkouškám, tak prostě musím. Letos je to fakt brutál, takový práce přes semestr jsem ještě neměl..

Reagovat
Mateo16

Príšerná zostáva ja nechápem prečo tam dáva niakeho Lucasa ktorý si tie minúty nezaslúži a na Ceballosa sere

Reagovat
Ed_Hazard

Priserna nie je, ale s Danim namiesto Lucasa a systemom 433 by to bola krajsia varianta, to uznavam.

Reagovat
madridcan

Dufam, ze daco zahrame. Lebo jedna bolest oci mi na poobedie stacila.

Reagovat
smazaný uživatel

Karimko

Reagovat
Ed_Hazard

Chlapi, sleduje niekto situáciu okolo Jamesa? Vraj vôbec nefiguruje v Juppových plánoch a už počas najbližšieho leta by mali ukončiť hosťovačku.

Reagovat
chytrejkluk

proč střídal Marcela?

Reagovat
smazaný uživatel

to neni mozny

Reagovat
Kenneth

Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

prázdná brána

Reagovat
Ed_Hazard

Cris, to si robís srandu nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo

Reagovat
CR7RONALDO

Kráľ

Reagovat
chytrejkluk

Ronaldooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

diky bohu tyvole

Reagovat
Ed_Hazard

Sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Reagovat
smazaný uživatel

KRAAAAAAAAAAAAAL!!!!

Reagovat
Ed_Hazard

Ale ten obranca Getafe pekne dojebal ofsajdovú líniu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky by mě zajímalo, co by se tu psalo o králi Ronaldovi, kdyby ten obránce držel své postavení.

Herně je čím dál víc mimo.

Reagovat
JM

Jako ty mentálně.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Ronaldo je podle tebe mimo Chong.une?

Reagovat
JM

Jak říkám, podobně jako ty mentálně, přeber si to jak chceš

Reagovat
smazaný uživatel

To, že mě bereš, že jsem mimo beru, nechtěl bych si s tebou rozumět, ale napsal jsi , že to je stejně jako u Ronalda herně, tak mě zajímá jestli to byl jen tvůj klasický prvoplánový nástřel se tvou typickou snahou urazit, nebo s mým hodnocením souhlasíš.

Reagovat
JM

To musíš posoudit sám, jak se cítíš

Reagovat
smazaný uživatel

Já se cítím dobře. Jelikož se klasicky vykrucuješ, beru to tak, že se mnou plně souhlasíš.

Reagovat
JM

Ber to, jak je libo

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní rozhovor jsi nastartoval.

Reagovat
JM

Ani ne, takové rozhovory s tebou nebývají.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, nahodíš nějakou kravinu, ze které se pak vyvlečeš.

Reagovat
JM

Aspoň vidíš, jak otravné to je

Reagovat
smazaný uživatel

No, to samozřejmě vidím od té doby, co jsi zlikvidoval Čong - nama a začal zde místo něj aktivně působit. , jen ještě ty prasárny vypilovat.

Reagovat
JM
Reagovat
smazaný uživatel

Ty si prostě za svými argumenty umíš stát a nepotřebuješ žádné úhybné manévry.

Reagovat
JM

To byla pouze rada do života, která by ti mohla pomoci, akorát jsem ti ji sdělil zábavnější formou ústy klasika

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, díky, hodně ti to na tom obrázku sluší, ten před tebou je brácha?

Reagovat
JM

To je tvoje žena, prý už to s tebou nemohla vydržet.

Reagovat
Ed_Hazard

Toho obrancu nesledujem, ale keď vravíš že je mimo, tak ti verím

Reagovat
smazaný uživatel

No zase byl od vás nejslabší, ale vy jste spokojení a tak to má být.

Reagovat
JM

A to máme být naštvaní, že dal vítězný gól?

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne to Ronaldovo uvolneni naprosto mistrovsky. Ten si toho obrance co byl s nim uplne namazal na chleba tim falesnym naznacenim pohybu k mici.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Lol, to bola holomajzna v posledných minútach. Sme si sakra koledovali o problémy, namiesto držania lopty pod kontrolou si to tam nahrávali jak blbci.. Ale chvalabohu, zlaté 3 body

Reagovat
ramm+

Z prvního, nebo z druhého doteku?

Reagovat
Majk91

O par hodin derby dvoch najvacsich aspirantov na titul La Ligy Atletico - Barcelona, neviem sa dockat, snad sa vsetky 3 body odvezu do Katalanska

Reagovat
smazaný uživatel

Kde sa dvaja ašpiranti na titul La Ligy bijú, tretí víťazí

Reagovat
Majk91

Sevilla ma sancu, ale musia poriadne zabrat

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta, André Gomes, Messi y Suárez

Reagovat
LAM

4-4-2

Zatím nám tohle rozestavení nesedělo a navíc hraje od začátku Messi i Suarez kteří se vrátili až ve čtvertek a měli jenom jeden tréning.Raši bych je poslal na plac až ve druhym poločase,protože budou určitě unavený.

Reagovat
Teoretik

To s Messim a Suárezem myslíš vážně?

Reagovat
Teoretik

Takže zase stejně? V defenzivě 442, při útočení přecházíme na 352 (Bus se stahuje mezi stopery a krajní beci jdou nahoru)

Reagovat
ADM

Semedo vonku proti tazkemu superovi som rad

Reagovat
Baronne

Reagovat
Majk91

Gomes v podstate celu sezonu nehraje a on ho postaví do zakladu hned na Atletico, ved preco nie

Reagovat
ADM

Ak to zamyslal kvoli vyske v subojoch tak to tam mohol dat hocikoho z becka

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Teoretik

ale třeba ho na trénincích přesvědčil, stejně bych radši Roberta Případně se dalo hrát se třemi stopery a naskočit mohl Masch, ale moc velké scifi a riziko v takovémto zápase

Reagovat
Baronne

No o moc větší riziko než dát tam Gomése by to nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Saúl

Reagovat
Ed_Hazard

Dajte im na búdku

Reagovat
ADM

Valverdeho hra mi príde ako taký nežiaduci downgrade k hádzanej, ktorá nefungovala a čakali sme od Lucha, že to zmení.

Reagovat
Teoretik

Kontrola skrz držení míče a krátké přihrávky nefunguje? Pepkovo City? Funguje to, ale musíš mít správné hráče, hlavně v záloze.

Reagovat
ADM

no nefunguje ked to nema potrebnu dynamiku vo finalnej faze

Reagovat
Teoretik

na to potřebuješ správné hráče... Gomés a Raketa nemají ani pohyb ani techniku.

Reagovat
remeslnik

Přesně tak. Hlavně Rak vypadá při hře tak spokojeně, že kdyby sis nafilmoval jen ho, tak nikdy nevíš, jestli se v tom zápase vede nebo prohrává. Nevím, jak vypadá u něj opravdový sprint, žádná urputnost, žádný boj, časté naivní pokusy o odebrání míče přecházející v karetní fauly (ty skluzy ). Na ten funkční "házenkářský " styl Barca fakt momentálně nemá hráče. Špičková míčová technika musí být samozřejmostí, ale k tomu je potřeba fotbalové myšlení, rychlost, přesnost a načasování přihrávek, odvaha risku, pak to má smysl. Jinak to je k smíchu. Slibuju si jen něco od Semeda a uvidíme, co se vyklube z Demba.

Reagovat
smazaný uživatel

Před sezónou říkal, že přesně tohle chce hrát a stále to zdokonalovat. Jsme silnější než pod Luchem.

Reagovat
ADM

Vysledkovo. Herne nie som osobne spokojny.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem právě herně spokojený. Hrajeme více tymove a dominantní fotbal.

Reagovat
valloire

Reagovat
ADM

A Gomes stále posiera každú loptu, žiadny progres

Reagovat
Gazdo

Praveze gomes mi dnes pride fajn a oproti raketovi je ovela lepsi dnes

Reagovat
patas92

Drtíme?

Reagovat
valloire

Drtíte. Tlak jak kráva. Atletico vede 1-0.

Reagovat
patas92

To přjde

Reagovat
alcantara

Suarez a Gomes uplne k nicomu Chyba vertikalny hrac. A Rakitic ma zase sere.

Reagovat
smazaný uživatel

presne, bez napadu, a to se docela iniesta snazi, ale alba taky nic moc

Reagovat
bartlu

Strašně smutné je, že vedení prostě nevidí, že ta hra jde už do prdele. Ten systém je jako u neandtrtálců, to je v hájí. Místo nějakého vývinu pořád to stejný. Velké kvantum týmů nás pak dokáže přehrát, 80% držení míče je k hovnu, když to přes ten autobus člověk nedostane. Soupeřům pak většinou stačí 1 brejk a je to, jelikož naše nejubožejší záloha ze všech top týmů to nedává. Barca pořád čerpá z Messiho, ale až ten půjde do prdele, tak to bude snad všem jasné. Ta hra se musí zrychlit, nakoupit kompletně nová záloha. Z Paulinha, ke kterému jsem byl skeptický je snadn nejlepší záložník (kromě Messiho), kterým disponujeme. Iniesta je už prostě močka, furt to bude pan hráč, jenže Barce už nic nedá, občas se mu něco podaří, jenže je z něj už posouvač a dopředu nic nevymyslí. Raketa taky prostě nic. Tam se musí prostě někdo koupit. Messi to věčně sám neutahá. To samé útok, Luis je už taky prostě močka. Na to kolik šancí potřebuje na góla je ubohá úspěšnost.

Buď se ten tým překope, vylepší, nebo stejně jako neandrtálci to půjde do pí*e. Doufám, že už u toho Messi nebude, protože si nezaslouží hrát s takovýma močkama....

Reagovat
Gazdo

az na to posledne lebo si nechcem predstavit messiho v inom drese

Reagovat
Doubas

Fakt supr, od ted budu mit v hlave jenom mocku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nestojí to za čtení, sračka.

Reagovat
smazaný uživatel

atleti prasej ale piska lahoz no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
valloire

barcelona už hraje na penaltičku

Reagovat
blaugrana

Nasadenie Gomesa do takéhoto zápasu je choré na hlavu. Nech tam hrá unavený Pauliho, stále bude platnejší.

Reagovat
valloire

Saul to tam posadil skvěle.

Reagovat
Miguel19

Současná Barcelona je asi za ty poslední roky na Messim nejvíc závislá. Dřív tam byl aspoň jeden či dva hráči, kteří dokázali udělat rozdíl. Teďka ani hovno.

Iniesta je posouvač balonu na pár metrů, Suaréz je totálně v háji a vše se od něj odráží a dál tam není už nikdo.

Reagovat
Teoretik

je to tak ale ten Iniesta ještě pořád 1-2 geniální momenty za zápas má.

Reagovat
LAM

Já bych řekl že hodně nepomohlo zranění Dembeleho.Valverde prej chtěl hrát 4-2-3-1 a to jeho zranění(a špatný výkony Deulofea)tohle nebouralo a teď hrajem každej zápas trochu jinak.On i ten Coutinho by dával v tomhle rozestavení víc smysl než Iniesta.

Vypadá to že do návratu Dembeleho a obrození Suareze budem muset Messimu věřit ještě víc než je zdrávo.Naštěstí máme aspoň náskok.

Reagovat
LAM

Čekal někdo něco jinýho.Po repre pauze to vždy není nic extra a Messi se Suarezem měli jen jeden tréning po cestě z JA a měli nastoupit až v průběhu zápasu.Takhle prostě nemůžou hrát na 100%

K tomu Iniesta opět po zranění nijakej.Tohle prostě není výkon na body,to by museli hodně přidat.

Reagovat
blaugrana

Lenže koho miesto Luisa a Lea? Paca a Deulofeua? To by bola už úplná konečná.

Reagovat
LAM

Spíš Denis a Paco na poločas.Pak ve druhym poločase ti dva.Je prostě chyba je po takovym zápřahu dávat hned do základu.

Reagovat
blaugrana

Ony určite chceli hrať, tak im to Ernesto umožnil.

Reagovat
blaugrana

oni*

Reagovat
Xaviercreus

Někdo pls stream na ATM-Barca? Díky

Reagovat
Xaviercreus

Už jsem mezitím našel jiný,ale děkuji

Reagovat
patas92

Wtf, koukám na to teda jedním okem a první poločas sem neviděl vůbec. Mužete mi někdo vysvětlit tohle střídání?

Reagovat
Teoretik

umí centrovat

Reagovat
valloire

barcelona chce zase penaltičku

Reagovat
roman1978

To teda rozhodne

Reagovat
roman1978

Valverde si hraje na Zidana loni. Trapná sestava, trapné stridani.

Reagovat
Teoretik

jeho střídání jsou naopak zatím skvělá, fungují a to je podstatené.

Reagovat
JM

To je Zidane teda slušný borec, když s trapnou sestavou a trapným střídáním udělal double.

Reagovat
roman1978

Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Alba

Reagovat
Teoretik

Raketa úplně odešel a už na to nemá, hlavně že vedení nechce vypláznout 40m za Seriho

Reagovat
Murena

Reagovat
roman1978

Luiiiis

Reagovat
Teoretik

Suááááááá (ve druhé půli hraje chytil slinu)

Reagovat
Jerichoo

Griezman sa chystá do Barci? Už im asi 3krat za posledných 2 min nahral

Reagovat
Jerichoo

*20min

Reagovat
ADM

Messi sa posral

Reagovat
Murena

Škoda, zbytečně ztracený dva body

Reagovat
smazaný uživatel

pred zapasem bych je bral ale vzhledem k prubehu, zvlast ke konci meli atleti obranu docela propustnou

Reagovat
vilp

Griezmann. To jsem dlouho neviděl. Jinak škoda, Atlético mělo na tři body, jenže to by musel Cholo trochu lépe vystřídat - Gaitán a Thomas úplně k ničemu.

Reagovat
Teoretik

určitě no když hráli od začátku na remízu

Reagovat
vilp

Ale prosím tě... přesto měli více tutovek než vy a kdyby do střídání Carrasca využili trochu lépe jeden z těch slušných brejků, mohli to v klidu dotáhnou. Na druhou stranu chápu... drželi jste míč, jak by řekl Xavi.

Reagovat
vilp

I když více ne, spíš stejně.

Reagovat
Teoretik

Tak vidíš. Remízový zápas.

Reagovat
vilp

Ve kterém si šli Atleti od začátku pro vedoucí gól a přes 60 minut vedli.

Reagovat
Teoretik

Asi jsi byl v první minutě ještě na záchodě.

Reagovat
vilp

Což vyloženě neguje to, že v pak v dalších 20 minutách měli tři šance, ze kterých vytěžili gól, a Barcelona nic. Takhle se holt hraje od začátku na remízu.

Reagovat
Teoretik

Řekl jsi od začátku... hráli 20 minut, zbytek zápasu zaparkovali autobus a neměli snahu se dostat přes půlku. Na šance to bylo vyrovnané. Když říkám, že to byl remízový zápas, tak ti jdu ještě na ruku

Reagovat
vilp

Tak to, že to byl vyrovnaný/remízový zápas, který mohlo s trochou štěstí (a lepším střídáním Chola) Atlético vyhrát, bylo od začátku pointa, i když to tak možná nemuselo vyznít. Ale to, že si šli od začátku pro remízu, je pořád blbost, navíc podpořená facepalmem.

Reagovat
Teoretik

tak jinak, od dvacáté minuty hráli beton a doufali ve štěstí. Proto mělo ke 3 bodům pořád dost daleko.

Reagovat
vilp

Ne.

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Atletico hraje s Barcelonou vždycky na remízu. To, že občas v LM vyhrajou, je pouze skandální nedodržení stanovené taktiky a nůž do zad Cholovi. Pak padaj pokutičky.

Reagovat
roman1978

Atleti měli na tři body? V jakem vesmíru? Barca měla více šanci, tycky, a taky měla kopat penaltu. Barca nebrala tři body jen s trochou smůly.

Reagovat
Xaviercreus

Škoda, to šlo vyhrát. Druhá půlka super, takhle by to šlo

Reagovat
smazaný uživatel

deu zbytecnejsi nez gomes, to je realita

Reagovat
ADM

Reagovat
ADM

Inak na tu nudu co sme hrali som spokojny. S touto stratou sa isto pocita uz pri planovani sezony, Real straca, takze vsetko ok

Nepacil sa mi nikto nejak extra, ale Deu to krasne ozivil a Umtiti je dlhodobo skvely

Reagovat
smazaný uživatel

Deu jo? ten hrac je uplne na prd. Ztraceny jak Madar v kukurici.

Reagovat
Teoretik

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda te poslední Suove střely. Měl přihrát Messimu a ten by byl sám před brankou.

Reagovat
valloire

takže by to jenom doklep do prázdný

Reagovat
smazaný uživatel

Do prázdný ne. Měl by Oblaka za zády, takže by tam hodil nejakou super kličku přesně tak, jak to umí jen on.

Reagovat
valloire

To jo, takovou kličku umí jen on. Nikdo jinej.

Reagovat
ADM

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň by si zkusil jaký to je střelit tak náročný a královský gól.

Reagovat
valloire

Podle mě by to překop.Tu bránu.

Reagovat
10FKK

už to rveš přes závit...

Reagovat
valloire

Já ne. Ale Messi to rve přes tu bránu.

Reagovat
10FKK

dej vokno...

Reagovat
valloire

až bude hnusně, jdu jezdit

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia ked dneska vyhra, bude 3. v lige. Kto by to povedal po 8. kole. Parada.

Guedesa asi bude velmi tazke ziskat na trvalo. Ukazuje, ze to spickovy hrac.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude dokonce 2.

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Ano mas pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco som to nedopozeral do konca? to musela byt sranda.

Reagovat
Visca el barca

Vale

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/tiket/index.html?ticket_id=MTM1NjU3Njg4NjAyMzEwMDqoV5qZpygu1Z93M48%3D&kind=MAIN

frndy ruský zasraný....už nikdy tuhle ligu...Petrohrad si to krásně vsadil ..

Ale co, jedeme dál, v úterý to rozpálim...góly na City nebo na Realu jsou tutovka...Hodně mě mrzí včera nevyužití gólů Betis x Vale, tam sem to viděl jako tutovku a dokonce na výhru Vale a zároveň min 4 góly v zápase byl neskutečnej kurz 5:1 !!!

v úterý ZSO

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný....ale...za málo mě by pak strašně štvalo, že sem na tom vydělal tak málo, já potřebuju už výhru alespoň dva litry (čistej zisk), jinak mě to netěší a výhra v řádu pár stovek...to nechám za dva dny na nákupu.

Reagovat
smazaný uživatel

no bylo tam obrovské štěstí Turín vyrovnal v nastavení, Villlareal hrál celý poločas bez gólu, Marseille vyrovnala v 88. minutě, Inter penalta v 90...takové štěstí mám málokdy

Reagovat
smazaný uživatel

není někde diskuse o sázení?

Reagovat
smazaný uživatel

diskuze pod LL šla stejně do hajzlu a můžeš za to ty a tobě podobní, na druhý straně Valloire a jeho přitakávači...Tady už diskuze ztratila smysl dávno, proto sem už skoro nechodí. Pogratuluj si

Reagovat
celeb

tak dal si vyse roka pauzu a je to tu este horsie. Teraz by si mohol dat pauzu Valloire.

Reagovat
netopier

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele