LaLiga - preview 6. kola

25.09.2018, 08:41, aktualizováno 27.09.2018, 08:58
Previews
Girona v neděli obrala o body Barcelonu a na další zisk si dělá zálusk v souboji s Betisem. Getafe cestuje do Alavésu, nováček z Valladolidu hraje doma s Levante...
Deportivo Alavés - Getafe CF  (čtvrtek 20:00)
V dohrávce vloženého kola hostí Deportivo Alavés na Estadio Mendizorrotza madridské Getafe. Alavés vyhrál za poslední rok tři vzájemné zápasy a mírnějším favoritem bude i tentokrát. Oba týmy mají momentálně dost slušnou formu.

Kdo by si pomyslel, že po pěti kolech bude na příčkách zaručující Ligu mistrů Deportivo Alavés. Celek se severu Španělska prohrál jen úvodní duel s Barcelonou, následně plichtil s Betisem a pak vyhrál tři zápasy v řadě! Naposledy si Depor poradilo ve Vallecanu!

Špatně si nevede ani Getafe. Madridský celek sice nezvládl obě derby, tedy s Realem a Atlétikem, ale jinak pravidelně boduje. Dvě výhry si připsal nad Eibarem a překvapivě nad Sevillou, zatímco s Valladolidem remizoval. Getafe čeká ve Vitorii Gasteiz těžká práce, na Mendizorrotze vyhrálo jen jednou, navíc v dávném roce 2005.

"Ztratili jen pár bodů, jsou v dobré formě a třetí v tabulce. To není náhoda," poukázal na formu domácích kouč Getafe José Bordalás. Jeho tým si zatím vede obstojně a rád by pokračoval ve sbírání bodů zápas od zápasu. "Jsme stále na začátku sezony a nemůžeme přemýšlet moc dopředu, musíme jít zápas od zápasu. Utkání proti Alavésu nebude jednoduché, na Mendizorrotze vykazují obrovskou kvalitu," dodal Bordalás.

Utkání se neobejde bez absencí. Deportivo nemůže počítat s obráncem Rodrigem Elym, Borjou Bastónem a Tomásem Pinou. Na druhé straně je situace příznivější a hrát nebude pouze suspendovaný Iván Alejo.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Laguardia, Navarro, Aguirregabriria - Jony, García, Brašanać, Gómez - Guidetti, Sobrino
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Suárez, Dakonam, González, Antuňes - Portillo, Maksimovič, Arambarri, Ndiaye - Rodríguez, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.78 - 3.00 - 3.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Levante UD  (čtvrtek 20:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.45 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girona FC - Real Betis  (čtvrtek 22:00)
Velké překvapení z Katalánska Girona se po úspěchu v derby představí doma, kde přivítá ambiciózní Betis Sevilla. Loni pátý tým soutěže se zatím trápí a v tabulce si vede o poznání hůře, než domácí celek.

Betisu totiž patří až třinácté místo, zatímco Girona je osmá s minimální ztrátou na evropské poháry. Katalánský celek je jedním z největších překvapení sezony a aktuálně má více než dobrou formu. Girona tři zápasy v řadě neprohrála, ve Villarrealu zvítězila 1:0, Celtu Vigo doma přehrála 3:2 a naposledy si přivezla cenný bod z Camp Nou. V derby proti Barceloně dokonce vedla, ale konečná dělba bodů byla spravedlivějším výsledkem. Jediným přemožitelem domácího celku tak zůstává jen Real Madrid.

Girona se představí doma na Municipal de Montilivi po čtrnácti dnech a v souboji s Betisem bude chtít navázat na předchozí úspěšná představení.

Od Betisu Sevilla se toho na začátku sezony čekalo mnohem více. Loni pátý tým soutěže odstartoval šokující porážkou s Levante a i když už v dalších zápasech neprohrál, poztrácel dost bodů kvůli nerozhodným výsledkům. Naposledy uhrál remízu 2:2 doma s Athleticem Bilbao. Betisu momentálně patří až třinácté místo a proto by se body ze Girony náramně hodily. V minulé sezoně se to Béticos v Katalánsku povedlo. Sevillský celek zvítězil nejtěsnějším rozdílem, když vítěznou branku zaznamenal Loren Morón.

Ani jeden tým nebude kompletní. Girona bude postrádat dvojici Mojica-Plaňas, zatímco u Betisu je nepravděpodobný start dvojice Feddal- William Carvalho.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Alcalá, Juanpe, Espinosa - Benítez, Luiz, Granell, Porro - García, Stuani, Portu
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Mandi, Bartra, Sidnei - Barragán, Guardado, García, Inui, Tello - León, Morón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.38 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Villarreal CF  (středa 20:00)
Stadion San Mamés se ve středu večer stane dějištěm dalšího souboje z dlouhé řady zápasů Bilbaa s Villarrealem. Ani jednomu z týmů se teď nedaří tak, jak by si asi jejich fanoušci přáli, takže v obou případech by výhra byla velmi osvěžující.

Ve španělské první lize figurují pouze tři týmy, které ještě v tomto ročníku nebyly poraženy. A jedním z nich je právě Athletic Bilbao. Dost možná i proto, že hrálo o zápas méně, ale ani to nesnižuje jeho dobrou formu. Bilbao si kromě úvodního vítězství nad Leganésem připsalo tři remízy, z nichž tu poslední ale musí tak trochu brát jako porážku.

Po osmnácti minutách Bilbao vedlo na Realem Betis na jeho půdě už o dvě branky, ale ani to nestačilo na výhru. Velkou měrou k tomu přispěl Markel Susaeta, který se nechal ještě v první půli úplně zbytečně vyloučit. Betis po změně stran vstřelil rychle dva góly a Bilbao kromě vysilujícího zápasu získalo jen jeden bod. Teď by jich hráči chtěli přidat víc.

Zkušený záložník Raul García v rozhovoru pro klubové stránky prozradil: "Byl to zápas dvou tváří. V prvním poločase jsme hráli fantasticky a soupeře prakticky k ničemu nepustili. Dominovali jsme a hráli jednoduše. Sami jsme si to ale zkomplikovali a druhá půle byla vyloženě nepovedená. Ačkoli nás bylo o jednoho méně, není to výmluva pro ztrátu dvougólového vedení. Musíme více pracovat na naší disciplíně a soustředěnosti. Měli jsme ten zápas dohrát ve větším klidu," ví García.

Susaeta jakožto čerstvý držitel červené karty nebude k utkání moci nastoupit a totéž platí pro zraněného Íñiga Lekueho. Menší zdravotní obtíže má ještě kanonýr Aritz Aduriz, který rovněž zřejmě nezačne od začátku. Ani hosté nebudou kompletní, protože postrádají tři zraněné hráče. Kromě Javiho Fuega nenastoupí ani Santiago Cáseres a Bruno Soriano, takže početní krize nejvíce působí na střed zálohy.

Villarreal je v tuto chvíli na 14. místě a ani jemu se vstup do sezony nepovedl úplně podle představ. Za prvních pět zápasů dokázala Žlutá ponorka vyhrát jen jednou, když si poradila s Leganésem. Jinak ale sbírá spíše remízy a jednu si připsala také v prvním utkání Evropské ligy proti Rangers. Naposledy se doma rozešla smírně s Valencií, aniž by padl jediný gól.

A trenér Calleja volá po větší efektivitě. "Musíme být především v útoku mnohem spontánnější, mnohem uvolněnější a více si důvěřovat. Jsme příliš svázaní pocitem, že se nám nedaří. Musíme hrát s větší lehkostí. To neplatí jen pro útok, ale také pro zálohu. Vím, že máme se záložníky problémy, ale absence nejsou důvod se na něco vymlouvat. Pracujeme na tom, abychom stříleli více branek," dodává trenér Calleja.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Capa, Álvarez, Martínez, Yuri - Etxebarria, D. García, R. García - Marcos, Williams, Muniain
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, González, Ruiz, Pedraza - Cazorla, Mori, Trigueros, Fornals - Moreno, Ekambi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.37 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - FC Barcelona  (středa 20:00)
Barcelona v minulém kole zaváhala a připsala si jen remízu, čímž snížila svůj náskok na Real Madrid a další týmy. Tentokrát nehodlá nic podobného dopustit. Ke třem bodům by ji měl přiblížit výlet do Leganésu.

Ve středu večer se na Estadio Municipal de Butarque představí katalánská pýcha s jediným cílem - vyhrát a vrátit se domů se třemi body i napravenou chutí do hry. O tu trochu Barcelona přišla v minulém kole, kdy ji nemile překvapila Girona. Utkání hodně ovlivnila červená karta pro domácího obránce Clémenta Lengleta, který se nechal vyloučit už po pětatřiceti minutách a řádně oslabil svůj tým.

Bez něj Barcelona dvakrát inkasovala a nakonec se musela spokojit pouze s bodem. Barcelona tím přišla o svůj náskok a aktuálně má stejný počet bodů jako druhý Real Madrid, jen má lepší skóre. Blaugranas poprvé v ročníku nebrali tři body, jinak se nacházejí v oslnivé formě. A to nejen v rámci první španělské ligy, ale rovněž v Lize mistrů, kde nasázeli čtyři branky bezbrannému PSV Eindhoven.

Trenér Ernesto Valverde si ale z remízy s Gironou příliš těžkou hlavu nedělá. "Jsme teprve na začátku sezony, všechno je ještě před námi. Občas body ztratíte a nám se to teď stalo. Samozřejmě nás výsledek hodně mrzí, chtěli jsme vyhrát. Ale nechci to nijak dramatizovat. Důležité je, abychom neudělali stejné chyby a v dalším kole vyhráli. Klíčové bude dobře začít a nepustit soupeře do šancí. My naopak chceme dominovat a zajistit si tři body," přeje si trenér Valverde.

Jeho tým se pyšní tím nejlepším útokem v celé soutěži, protože nasázel už 16 branek! Dostal jich však už pět, což není právě nejlepší vizitka. Dobrou zprávou pro barcelonského trenéra je fakt, že vyjma potrestaného obránce Lengleta může počítat s praktickým celým kádrem. Povolení od zdravotního personálu dostal dokonce i brazilský útočník Malcom, který již trénuje s týmem.

To trenér Mauricio Pellegrino má trochu větší problémy. A začínají s absencemi. Mimo hru jsou zranění Alexander Szymanowski a Ezequiel Muňoz. Dobře na tom není ani Recio, i když by měl zasáhnout do utkání. Dalším problémem jsou pro Leganés historické zkušenosti s Barcelonou. Leganés totiž slavného soupeře ještě nikdy neporazil! Nejblíž k bodům měl v únoru 2017, kdy ještě minutu před koncem panoval nerozhodný stav 1:1.

A na nějaký větší přísun bodů to nevypadá ani nyní. Leganés je až na posledním místě v lize a hodně se trápí. Jak herně, tak především výsledkově. Zatím má na kontě jen jeden bod za remízu a ostatní zápasy prohrál. V minulém kole to bylo to samé. Po Villarrealu obral o body jen jedním gólem také Eibar. Jedinou brankou o tom rozhodl útočník Kike, který se trefil krátce po změně stran.

A kapitán Unai Bustinza dobře ví, že jeho celek se musí rapidně zlepšit. "Máme za sebou hodně náročná klání proti soupeřům, kterých bychom nemuseli odevzdávat body. Nedaří se nám ale v zakončení a je pravda, že děláme hloupé chyby. Už delší dobu nemůžeme mít z naší hry radost. Teď nás čeká Barcelona a to je obrovská motivace se zlepšit. Právě proti Barceloně chceme mít v hlavách, že možné je všechno," dodal kapitán Leganésu.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Juanfran, Bustinza, Siovas, Silva - Rubén Pérez, Gumbau - El Zhar, Eraso, Rolan - Carrillo
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Coutinho - Messi, Suarez, Dembélé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 13.10 - 6.22 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Celta Vigo  (středa 22:00)
Valencia bije na poplach! Los Che z úvodních pěti duelů ani jednou nevyhráli a v tabulce se krčí až na patnáctém místě. Kouč Marcelino však doufá, že proti Celtě Vigo se otočí vše k dobrému. Celta zajíždí na Mestallu coby aktuálně čtvrtý tým LaLigy.

Je to právě třiapadesátiletý kouč Marcelino, který je po sérii špatných výsledcích pod největší palbou kritiky. Valencia dosud nevyhrála, navíc ztratila i klíčový první duel Ligy mistrů a fanoušci s hořkostí sledují, jak se jejich oblíbený tým neustále propadá tabulkou.

Los Che zkrátka potřebují vyhrát a proti Celtě Vigo více, než kdy jindy. Kouč Marcelino doufá, že s pomocí fanoušků se to konečně povede. "S naší snahou a podporou fanoušků bude pro soupeře jistě složité dobýt Mestallu," zopakoval Marcelino. V lize Valencia sice neprohrála, ale také nevyhrála. V duelech s Atlétikem a Realem Betis brala jen remízu, stejně jako v minulém kole v derby na hřišti Villarrealu (0:0).

Celta Vigo rozhodně nepocestuje na nedobytnou půdu. Sama tam minulý rok v rámci Copa del Rey vyhrála, ale čeká ji soupeř, odhodlaný zlomit špatnou sérii. Celestes si zatím vedou dobře a v tabulce jsou dokonce čtvrtí! Z pěti duelů uhráli osm bodů a prohráli jen v Gironě. O víkendu však svěřenci Antonia Mohameda ztratili divokou remízou 3:3 doma s Valladolidem.

Valencii bude chybět klíčový středový záložník Dani Parejo, který si odpykává karetní trest. Nejistý je start stopera Garaye, stejně jako ofenzivního Santiho Miny. Naopak dobrou zprávou pro Marcelina je návrat Geoffreyho Kondogbii, nedá se však čekat, že by francouzský záložník nastoupil od úvodní minuty. Celta Vigo má v tomto směru o poznání méně problémů, protože jí schází jen Hugo Mallo.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Gayá, Murillo, Paulista, Vezo - Guédés, Coquelin, Soler, Wass - Batshuayi, Moreno
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Cabral, Araújo, Alonso - Roncaglia, Beltrán, Lobotka, Juncá - Aspas, Gómez, Sisto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.34 - 5.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Madrid  (středa 22:00)
Středeční vložené kolo nabídne jeden velký šlágr. Sevilla v brance s Tomášem Vaclíkem přivítá Real Madrid. Andalusané se po menším výpadku formy vrátili zpět na vítěznou vlnu a navíc jim skvěle funguje ofenzíva. Sevilla nastřílela ve dvou soutěžních zápasech úctyhodných jedenáct branek. Jenže teď na stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána zavítá dosud neporažený Real.

Jeho hráči navíc čerstvě sklidili individuální ceny včetně té za nejlepšího hráče světa. Stal se jím chorvatský záložník Luka Modrić, který po deseti letech narušil nadvládu magického dua Ronaldo-Messi. Nejlepším brankářem se stal Thibaut Courtois.

Real Madrid v nové sezoně ještě neprohrál. V lize ztratil jen jednou na hřišti Bilbaa a v tabulce je na druhém místě jen o skóre před Barcelonou. O víkendu si Bílý balet poradil s Espanyolem a stačila mu na to jediná branka Marca Asensia. Real Madrid má teď před sebou nabitý program. Nejprve ho čeká vložené kolo na hřišti Sevilly a o víkendu bude Madrid na nohou, neboť se na Santiago Bernabéu střetne s Atlétikem.

Výhru si v minulém kole připsala i Sevilla a razantně odpověděla na předchozí ligové porážky s Betisem a Getafe. Rojiblancos rozstříleli Levante na jeho půdě 6:2. "Věděli jsme, že tento tým je těžké porazit, obzvláště tady. Dokázali i rychle srovnat a klidně mohli dát i na 2:2, ale nestalo se tak díky Tomášovi a jeho zákrokům. Pak jsme dali třetí gól a spoustu věcí nám to ulehčilo," vrátil se s pochvalou pro českého brankáře k víkendovému utkání Pablo Sarabía. Tomáš Vaclík v tomto zápase sice dvakrát inkasoval, ale soupeři zneškodnil pokutový kop!

Sevilla tak vyhrála dva soutěžní zápasy v řadě. Vedle utkání s Levante opanovala i úvodní duel Evropské ligy proti Standardu Lutych, kterému pro změnu nadělila pět branek. Teď ale Sevillistas čeká o poznání těžší soupeř. "Musíme dobře zregenerovat, to bude na středu velmi důležité, protože nás čeká náročný den. Nemůžeme dovolit, aby tři body které jsme získali, zmizely," dodal před utkáním s Realem Madrid Sarabía.

Sevilla sice nebude favoritem, ale rozhodně není bez šance. Loni na svém stadionu Bílý balet porazila (3:2) a pokud bychom pátrali po vítězství Realu na tomto stadionu, museli bychom až do roku 2015.

Domácí lodivod Pablo Machín stále nemůže počítat s Escuderem, Mercadem, Gonalonsem a Amadouem. Všichni laborují se zraněním. Na druhé straně Julen Lopetegui žádné takové starosti nemá a jediné s čím si musí poradit, je absence krajního obránce Daniho Carvajala.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Gómez, Kjaer, Carrico - Arana, Mesa, Banega, Navas - Vázquez, Ben Yedder, Sarabía
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Ceballos - Bale, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.22 - 4.15 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - SD Eibar  (úterý 20:00)
V neděli sice ve Španělsku skončilo páté kolo, ale fanoušci nemusí na další zápasy čekat moc dlouho. Už v úterý se totiž odehrají tři zápasy vloženého 6. kola a jako první se do sebe pustí Espanyol Barcelona s Eibarem.

Espanyol má za sebou poměrně smolné utkání s Realem Madrid. Před vlastními fanoušky sice hrál naplno a s Realem bojoval, ale udělal jednu větší chybu. A individuálně mnohem lepší soupeř jí využil, když se jako jediný prosadil Marco Asensio. Espanyolu sice nelze upřít snahu, ale na soupeře kvalit Realu to zkrátka bylo málo. Není divu, že trenér Joan Francesc Rubi byl hodně zklamán.

"Opravdu jsem si myslel, že bychom mohli získat bod. Dařilo se nám, věděli jsme, jak na Real hrát a byli jsme opravdu pozorní. Je to škoda, když prohrajete jen o gól. Ale je pravda, že jsme měli lépe řešit naše šance. Jsem ale velmi spokojen s přístupem našich hráčů a věřím, že v příštím kole se nám povede lepší výsledek. Když napodobíme náš výkon z první půle, můžeme proti Eibaru bodovat," dodal trenér Rubi.

Pro Espanyol se jednal o druhou porážku v sezoně a zatím sídlí katalánský celek na osmém místě. Tentokrát cítí větší šanci, protože hraje před vlastními fanoušky. Eibar ale nebude snadným sokem. Jeho aktuální forma poskytuje fanouškům dostatek optimismu i před vloženým kolem. První dva duely nového ročníku sice Eibar prohrál, ale od té doby se mu daří mnohem lépe.

K jedné remíze si připsal dvě výhry, z nichž tu poslední v minulém kole. Eibar čelil Leganésu v hodně emotivním utkání, v němž navíc oslavil svůj stý ligový zápas útočník Sergio Enrich. Ten se sice netrefil, ale vše za něj zařídil Kike. Po jeho brance si Eibar mohl připsat cenné tři body a navíc čisté konto.

I díky tomu je aktuálně na jedenáctém místě, má však stejný počet bodů jako jeho sok. Už dva poslední vzájemné střety s Espanyolem vyhrál právě Eibar a Espanyolu se doma proti němu moc nedaří. Poslední jeho výhra je datována před dvěma lety.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. Lopez - Naldo, Hermoso, Vila, Lopez - Leo Baptistao, Darder, Piatti, Perez, Granero - Garcia
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrovic - Pena, Oliveira, Ramis, Arbilla - Orellana, Escalante, Diop, De Blasis - Enrich, Kike
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.49 - 4.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Rayo Vallecano  (úterý 21:00)
Real Sociedad se po dvou nepovedených zápasech bez bodů dokázal opět dostat do sedla a v minulém kole zvítězil. V úterý večer jej čeká další test, neboť na jeho stadion dorazí nováček z Madridu.

Rayo Vallecano vstoupilo do nové sezony jako nadšený nováček, ale trvalo jen chvíli, než pochopilo, že tahle liga je mnohem náročnější. Zatím odehrál celek z Madridu jen čtyři kola, ale připsal si v nich hned tři porážky. Kromě utkání s Huescou, kdy udrželo čisté konto, se Rayo trápí na obou polovinách hřiště a jeho výsledky jsou velmi špatné.

Naposledy se mu také nedařilo a jeho obrana zaznamenala den otevřených dveří. Proti němu se postavilo Deportivo Alavés a z nováčka soutěže si udělalo dobrý den. Do sítě brankáře Alberta Garcíi se míč dostal pětkrát a debakl byl na světě. Z velké části mohlo za špatný výsledek i vyloučení domácího stopera, neboť Abdoulaye Ba musel ze hřiště už po půlhodině hry a pořádně oslabil svůj tým.

Tím pádem nebude týmu k dispozici ani pro výlet do Baskicka. Rayo dostalo už deset branek, což je třetí nejhorší výsledek. Navíc se teď hráči vydávají do San Sebastiánu, kde se jim moc nedaří. Za posledních 18 let zde triumfovali pouze třikrát, což není mnoho. A narazí na velmi těžkého soupeře, protože Real Sociedad se poměrně zvedá.

Po dvou porážkách v řadě se mu v minulém kole povedlo vyhrát nad Huescou, ačkoli museli hráči dohrávat v početním oslabení. Jedinou brankou rozhodl o třech bodech Mikel Merino.

A mladý univerzál Jon Bautista by na toto vítězství rád navázal. "Jsme moc rádi za to, jak jsme dokázali odehrát utkání s Huescou. Rozhodně to nebylo nic snadného, ale ukázali jsme charakter a touhu zvítězit. To se nám bude hodit pořád a chceme na tomto výkonu stavět- Bylo to pro nás ke konci obtížné, ale nevzdali jsme se. Věřím, že v dalším kole se nám povede ještě lépe," přeje si mladý talent.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Elustondo, Moreno, Navas - Merino, Illaramendi, Zurutuza - Oyarzabal, Willian José, Bautista
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Garcia - Advincula, Medran, Moreno, Amat - Elustondo - Imbula, Trejo, Kakuta, Garcia - De Tomas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.09 - 5.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - SD Huesca  (úterý 22:00)
V úterý od deseti hodin večer se na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu bude konat další střet obra s trpaslíkem. Domácí Atlético se vrátilo na vítěznou vlnu a potvrdit ji chce proti nováčkovi z Huescy. Tomu se naopak hrubě nedaří a v posledních dvou zápasech ještě neskórovalo.

Huesca plánovala lepší vstup mezi elitní španělskou společnost. První utkání se jí sice povedlo nad očekávání, ale od té doby to s nováčkem ligového ročníku jde z kopce. Aktuálně má na kontě už tři porážky v řadě, v nichž dostala dohromady deset branek. Celkově je už na čísle 13, což z ní dělá nejhorší obranu LaLigy.

V minulém kole dostala jen jednu branku, ale utkání ji musí hodně mrzet. Měla totiž šanci hrát dvacet minut v početní výhodě poté, co se nechal vyloučit Juamni. Ani toho ale nedokázala využít a tři body bral Real Sociedad díky trefě záložníka Mikela Merina. Hráči Huescy jsou z tohoto výsledku dost zklamaní, o čemž svědčí například slova zkušeného obránce Luisinha.

"Někdy se tak moc snažíte, že děláte hloupé chyby. To se stalo nám v minulém utkání s Realem Sociedad. Soustředili jsme se na naši obranu a v útoku byli až příliš úzkostliví. Nedokázali jsme využít šance, které jsme si vypracovali, i když jich nebylo málo. Máme problémy si věřit, a to jak v obraně, tak i v útoku. Na tomhle musíme pracovat. Nehodláme nic vzdávat a věříme, že se nám povede dostat se do optimální formy co nejdřív."

Huesca se s Atléticem Madrid ještě nikdy neutkala, takže to bude premiéra. Atlético se zatím vyškrábalo na páté místo LaLigy, i když jeho letošní sezona se nevyvíjí úplně přesvědčivě. Zatím si Colchoneros dopřáli jen pět branek a v útoku jsou hodně šetrní. Opět se ale ukazuje, že jejich největší zbraní je pečlivá a nekompromisní obrana. Ta zatím inkasovala jen pouhé čtyři branky.

Čisté konto udržel tým zkušeného trenéra Diega Simeoneho teprve podruhé v sezoně v rámci minulého kola. K výhře 2:0 mu pomohlo Getafe samo, protože první branka byla vlastní. Po hodině hry zvýšil vedení pozorný Thomas Lemar, díky jehož gólu se Atlético mohlo trochu uklidnit. Navíc mu o chvíli později přišla vhod červená karta pro domácí obránce Antunese.

S čistým kontem byl spokojen i obránce Juanfran, který zmínil: "Pro mě jako pro obránce je vždycky skvělou vizitkou, když udržíme vzadu nulu. Ale vždy je to zásluha celého týmu, ne jen brankáře nebo obránců. Všichni musíme táhnout za jeden provaz a dokonale poslouchat pokyny od trenéra, pokud chceme uspět. Huesca už ukázala, že umí být hodně nebezpečná, takže ji nesmíme podcenit," dodal zkušený bek.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Godin, Giménez, Filipe Luis - Koke, Saul, Thomas, Lemar - Griezmann, Diego Costa
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Werner - Miramon, Pulido, Semedo, Luisinho - Gallar, Musto, Gomez, Melero, Ferreiro - Cucho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.43 - 18.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona541016:513
2.Real Madrid541012:313
3.Deportivo Alavés53118:510
4.Celta Vigo522110:88
5.Atlético Madrid52215:48
6.Girona FC52217:88
7.Sevilla FC521210:67
8.Espanyol Barcelona52125:47
9.Real Sociedad52127:77
10.Getafe CF52124:47
11.SD Eibar52125:67
12.Athletic Bilbao41307:66
13.Real Betis51313:56
14.Villarreal CF51222:35
15.Valencia CF50413:54
16.Levante UD51138:114
17.SD Huesca51136:134
18.Real Valladolid50323:53
19.Rayo Vallecano41033:103
20.CD Leganés50144:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (329)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele